fb

Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας - Ζήστε την με το Versus| 25.10.2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1089€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα βαθιά ιστορικό κι άλλο τόσο συγκινητικό οδοιπορικό στην αρχαία ελληνική Νότια Ιταλία (Μάγκνα Γκρέτσια), η οποία στην αρχαιότητα επηρέασε καθοριστικά τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Το Versus επιλέγει με μεγάλη ακρίβεια ως πόλεις σταθμούς την ατμοσφαιρική Νάπολη στην Καμπανία και τη Λέτσε που είναι το μπαρόκ κόσμημα της Απουλίας. Από εκεί καλύπτουμε με στάσεις και ξεναγήσεις ό,τι ομορφότερο και σημαντικότερο έχει να δείξει η Νότια Ιταλία: Ελληνόφωνα Χωριά, Ματέρα, Αλμπερομπέλο, Ποσειδωνία, Αμάλφι, Ποζιτάνο, Κάπρι, Σορέντο, Πομπηία, Ερκολάνο… Διασχίζουμε την καταπράσινη ιταλική φύση με τους πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση, κάνουμε 2 κρουαζιέρες στην Ακτογραμμή Αμαλφιτάνα (μνημείο UNESCO) με στάσεις στα πολυτελέστερα ιστορικά θέρετρα την Ιταλίας, ξεναγούμαστε σε Πομπηία, Ερκολάνο, Ποσειδωνία αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους αμύθητης αξίας θησαυρούς. Πάντα μαζί με τον έλληνα αρχηγό μας από την Αθήνα και όχι με τοπικό ελληνόφωνο που μετά τις ξεναγήσεις δεν τον ξαναβλέπουμε. Με τέλειες πτήσεις προς και από Νάπολη και άριστη δομή, ώστε όλες οι επισκέψεις να γίνονται ξεκούραστα.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Νάπολη, μία από τις αρχαιότερες, συνεχώς κατοικημένες, πόλεις στον κόσμο. Από τη Νάπολη επισκεπτόμαστε την Πομπηία, το Ερκολάνο και την Ποσειδωνία, 3 αρχαίες πόλεις-μουσεία, που αφήνουν άφωνο κάθε επισκέπτη! Και μετά θα κάνουμε 2 ειδυλλιακές κρουαζιέρες για να απολαύσουμε τα πολυτελέστερα θέρετρα της Μεσογείου που είναι και μνημεία της UNESCO, Σαλέρνο, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Κάπρι, Σορέντο. Το ταξίδι μας στη Νάπολη δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς εκτενή ξενάγηση στα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης αλλά και επίσκεψη στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της. Συνεχίζουμε προς την Μπαζιλικάτα όπουπηγαίνουμε στην υπόσκαφη προϊστορική πόλη Ματέρα για να φτάσουμε στην πανέμορφη ροζ πόλη Λέτσε που είναι ένα ανοιχτό μουσείο μπαρόκ αρχιτεκτονικής και γλυπτικής. Πάμε στην Μετά επισκεπτόμαστε τα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνατία της Γκρέτσια Σαλεντίνα στην Απουλία και κλείνουμε με το πρώην παράνομο φεουδαρχικό χωριό Αλμπερομπέλο, με τα σπίτια-τρούλους που αποτελούν μνημεία της UNESCO.

 

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Άρτια δομημένο και πολύ καλά μελετημένο εξερευνητικό πρόγραμμα, στο πιο όμορφο κομμάτι της Νότιας Ιταλίας, το οποίο περιλαμβάνει την Απουλία της Αδριατικής, την Μπαζιλικάτα του Ιονίου Πελάγους και την Καμπανία της Τυρρηνικής Θάλασσας. Τρεις πανέμορφες περιοχές, μεγάλης ιστορικής σημασίας, οι οποίες υπήρξαν τμήμα της Μάγκνα Γκρέτσια. Με σωστά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις, 2 απίθανες κρουαζιέρες, τέλειες πτήσεις και έλληνα αρχηγό, μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε για να ζήσουμε στους ρυθμούς τους και να απολαύσουμε τα αξιοθέατά τους – δεν επιλέγουμε την οικονομικότερη λύση του απομονωμένου Σαλέρνο, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ξενάγηση στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους 1.800 παπύρους του Ερκολάνο, τα ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες της Πομπηίας, αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακών γλυπτών στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη Ματέρα που πέρα από πανέμορφη και γραφικότατη, είναι ίσως η πρώτη περιοχή που κατοικήθηκε στην προϊστορική Ιταλία.
 • Ξενάγηση στο εκπληκτικό χωριό Αλμπερομπέλο με τα σπίτια-τρούλους που ήταν παράνομα την εποχή της φεουδαρχίας για να φοροδιαφεύγει ο φεουδάρχης.
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στην Ακτογραμμή Αμάλφι μαζί με τις επισκέψεις σε Σαλέρνο, Ποζιτάνο και Αμάλφι
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στον Κόλπο της Νάπολης μαζί με τις επισκέψεις σε Κάπρι και Σορέντο
 • Ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο που θάφτηκαν κάτω από τη στάχτη του Βεζούβιου και σήμερα διατηρούνται σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 79 μ.Χ.
 • Ξενάγηση στην αρχαιοελληνική και εν συνεχεία ρωμαϊκή Ποσειδωνία, με τους ναούς της Ήρας και της Αθηνάς, που ενέπνευσαν στους Βορειοευρωπαίους αρχιτέκτονες του 18ου αιώνα το νεοκλασικό στυλ αρχιτεκτονικής
 • Περιήγηση στην Γκρέτσια Σαλεντίνα της Απουλίας και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια.
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη & το Αρχαιολογικό μουσείο Νάπολης
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νάπολη, πρωτεύουσα της Καμπανίας και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μι­λάνο. Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της.

Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεγάλη μητρόπολη του ιταλικού Νότου με πανοραμική ξενάγηση που θα μας φέρει σε σημαντικά σημεία της Νάπολης και του κόλπου της περιοχής, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο για βόλτες στη Νάπολη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Κάπρι – Σορέντο (κρουαζιέρα)

Σήμερα θα κάνουμε κρουαζιέρα στην Τυρρη­νική Θάλασσα, αυτή τη φορά στον κόλπο της Νάπο­λης. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το διασημότερο ιτα­λικό θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατο­ρίας, το νησί Κάπρι. Σύμφωνα με τον Έλληνα γεωγράφο Στράβωνα, το Κάπρι κάποτε συνδεόταν με την ηπειρω­τική Ιταλία – αυτό έχει αποδειχθεί από αρχαιολογικά ευ­ρήματα αλλά και γεωλογικές έρευνες.

Η διασημότερη από τις επαύλεις του Κάπρι είναι η Κάζα Μαλαπάρτε, η οποία χτίστηκε το 1937, κατά παραγγελία του αριστοκράτη ιταλού συγγραφέα και πολεμικού α­νταποκριτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Κούτσιο Μα­λαπάρτε. Πρόκειται για ένα εξαίρετο δείγμα του ιταλικού μοντερνισμού και βρίσκεται πάνω σε μία μικρή χερσό­νησο, την Πούντα Μασούλο, σε ύψος 32 μ. που βλέπει στον Κόλπο του Σαλέρνο. Στην έπαυλη αυτή έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, με πρωταγωνίστρια την Μπριζίτ Μπαρ­ντό.

Το Κάπρι είναι ένα νησί με υπέροχη φύση και ανέκαθεν ήταν δημοφιλές πολυτελές θέρετρο. Εκεί διατηρούσαν επαύλεις ο βρετανός συγγραφέας Σόμερσετ Μομ, ο Γερμανός βιομήχανος Φρίντριχ Άλφρεντ Κρουπ και ο Ρώσος συγγραφέας Μαξίμ Γκόρκι, ο ο­ποίος μάλιστα το 1908, φιλοξένησε τον Λένιν στην έ­παυλή του.

Εμείς όταν φτάσουμε στο νησί θα επιβιβαστούμε στα μι­κρά τοπικά πουλμανάκια και θα πάμε στην πόλη Ανα­κάπρι (εισιτήρια θα αγοράσουμε τοπικά). Το Ανακάπρι βρίσκεται σε υψόμετρο και έχει αρχαιοελληνική ονομα­σία (Άνω-Κάπρι). Η θέα από τον οικισμό στον Κόλπο της Νάπολης είναι καταπληκτική.

Βασικό αξιοθέατο της πόλης, είναι η Βίλα Σαν Μικέλε, την οποία έχτισε στα τέλη του 19ου αιώνα ο σουηδός συγγραφέας Άξελ Μούντε. Ο βοτανικός κήπος της έπαυλης περιέχει αρχαιοελληνι­κές και ρωμαϊκές αρχαιότητες. Στο Ανακάπρι θα κά­νουμε βόλτα και θα γευματίσουμε. Μετά θα κατεβούμε με τελεφερίκ στο λιμάνι του Κάπρι για να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας. Εκεί θα απολαύσουμε τον ορισμό της σύγχρονης πολυτέλειας. Θα δούμε τα παραρτή­ματα όλων των μεγάλων οίκων μόδας μέσα σε στενά δρομάκια γεμάτα γιασεμιά και αζαλέες. Θα δούμε χρω­ματιστά γραφικά σπιτάκια να κρέμονται στους απόκρη­μνους βράχους και τεράστια σκάφη να δεσπόζουν στο λιμάνι.

Και μετά θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας για το Σο­ρέντο την εξίσου διάσημη πόλη-κόσμημα που είναι χτι­σμένη πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο απέναντι από το Κάπρι. Και εκεί τα σπίτια είναι χρωματιστά και χτισμένα πάνω στα βράχια. Η φύση που τα περιτριγυρίζει είναι καταπράσινη. Οι πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση κυριαρχούν. Το λικέρ λιμοντσέλο αποστάχθηκε για πρώτη φορά στο Σορέντο. Επίσης η χερσόνησος προ­σφέρει απεριόριστη θέα προς τη Νάπολη, τον Βεζούβιο και το Κάπρι. Εκεί τοποθετούνται και οι ομηρικές Σειρή­νες. Μάλιστα υπήρχε και αρχαιοελληνικός ναός των Σει­ρήνων και λέγεται ότι η ονομασία της πόλης προέρχεται από αυτά τα μυθικά πλάσματα. Εμείς θα έχουμε ελεύ­θερο χρόνο μέσα στην πόλη, στο γραφικό λιμάνι, στα καφέ, στους δρόμους με τις πολυτελείς παραθεριστικές επαύλεις του 18ου και του 19ου αιώνα. Ορισμένοι από τους διάσημους επισκέπτες της περιοχής ήταν οι ποιητές Λόρδος Βύρων, Κητς και Σέλεϊ και οι συγγραφείς Γκαίτε,  Ίψεν και Γκόρκι. Θα ανα­χωρήσουμε από το Σορέντο το απόγευμα για να επι­στρέψουμε στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Σαλέρνο – Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (Ποζιτάνο, Αμάλφι με πλοίο)

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα ομορ­φότερα και πιο πολυτελή ιταλικά θέρετρα, την Ακτο­γραμμή Αμάλφι (Κοστιέρα Αμαλφιτάνα), που έχει χαρα­κτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονο­μιάς της UNESCO. Βρίσκεται νότια της Νάπολης, πάνω στον Κόλπο Αμάλφι και εκεί θα φτάσουμε μέσω Σα­λέρνο, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο. Το Σα­λέρνο είναι ένα από τα πολλά όμορφα χωριά της ακτο­γραμμής, η οποία εκτείνεται σε 50 χλμ. Όλα τα χωριά στην περιοχής (όπως και το Σαλέρνο) είναι χτισμένα πάνω σε απότομα βράχια και βουνά και δίνουν την αί­σθηση ότι είναι κρεμασμένα στον γκρεμό πάνω από τη θάλασσα. Η φύση είναι καταπράσινη, τα σκαρφαλω­μένα χωριά είναι πολύχρωμα και η θάλασσα είναι βαθιά γαλάζια. Τα σπίτια έχουν μπαλκόνια γεμάτα με λουλού­δια, χωρίζονται και επικοινωνούν με στενά φιδογυριστά δρομάκια και γενικώς μοιάζουν παραμυθένια.

Πρώτος σταθμός στην κρουαζιέρα μας θα είναι το διά­σημο Ποζιτάνο, το οποίο είναι κορυφαίο θέρετρο, από την αρχαιότητα ως σήμερα, στις προτιμήσεις των απα­νταχού αριστοκρατών, πλούσιων και διάσημων. Θα κά­νουμε βόλτα στα δρομάκια και θα διαλέξουμε ένα από τα πανέμορφα γραφικά καφέ για να απολαύσουμε τη γαλήνια αύρα του χωριού.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Αμάλφι. Άλλο ένα παγκοσμίως διάσημο θέρετρο-φετίχ για… λίγους. Το Α­μάλφι αναφέρεται για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα ως σημαντική ναυτική δύναμη, γνωστή για το εμπόριο δη­μητριακών, αλατιού, ξυλείας αλλά και το δουλεμπόριο. Συνδεόταν με το Βυζάντιο στον μεσογειακό Δρόμο του Μεταξιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι του Αμάλφι, ήταν οι πρώτοι στην Ιταλία που αντάλλασσαν εκείνη την εποχή χρυσό για να αγοράσουν γη. Σε όλη την υπό­λοιπη χώρα επικρατούσε η ανταλλαγή σε είδος.

Στη στάση που θα κάνουμε στο Αμάλφι, θα δούμε με­ταξύ άλλων, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, ό­που φυλάσσεται μέρος των λείψανων του −  μεταφέρ­θηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη. Στο Αμάλφι, θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα και θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε το γεύμα μας. Θα επιστρέ­ψουμε στο Σαλέρνο, από όπου θα κατευθυνθούμε και πάλι στη Νάπολη. Διανυκτέρευση στη Νάπολη.

4η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Πομπηία – Ερκολάνο

Σήμερα το πρόγραμμά μας έχει αρχαιολογικό προσα­νατολισμό. Θα επισκεφτούμε δύο πόλεις που έθαψε η λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., την Πομπηία και το Ερ­κολάνο (Ηράκλειον). Το θέαμα που θα αντικρύσουμε εί­ναι συνταρακτικό. Όχι μόνο για το τραγικό της ιστορίας, αλλά και για το γεγονός πως τελικά η λάβα διατήρησε τις πόλεις αυτές… ολοζώντανες.

Η Πομπηία χτίστηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. στους πρόποδες του Βεζούβιου. Υπήρξε ρωμαϊκή κτήση και είχε επηρεα­στεί πολύ από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Η τοπο­θεσία και το κλίμα της ήταν περίφημα, πράγμα που την έκανε δημοφιλές θέρετρο της αρχαίας Ρώμης. Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους, σκεπασμέ­νους με αμπέλια, λόφους της, όμορφες εξοχικές επαύ­λεις, τις οποίες στόλιζαν με διάφορα έργα τέχνης. Το 62 μ.Χ. ήρθε το πρώτο κακό σημάδι: έγινε ένας σφοδρότα­τος σεισμός, που τη συντάραξε. Ο σεισμός ήταν το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της. Στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., έγινε μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου και η στάχτη έθαψε, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.

Μετά την ξενάγησή μας εκεί, θα πάμε στο γειτονικό Ερ­κολάνο, την έτερη πόλη που κάλυψε η στάχτη του Βε­ζούβιου την ίδια μέρα. Ήταν κι αυτή ρωμαϊκή, η αρχαιο­ελληνική ονομασία της ήταν Ηράκλειον. Σε αντίθεση με την Πομπηία, στο Ερκολάνο, πέρα από τα κτίρια και στα σκεύη, διατηρήθηκαν και διάφορα ξύλινα αντικείμενα, ό­πως στέγες, δοκάρια κτιρίων, κρεβάτια, πόρτες, ακόμα και τρόφιμα. Επιπλέον ούσα πλουσιότερη πόλη από την Πομπηία, διέθετε πολλά ω­ραία σπίτια καθώς και μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία στις μαρμάρινες επενδύσεις. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στο Ερκολάνο είναι Βίλα των Παπύρων. Βρί­σκεται στα βορειοδυτικά της πόλης, στην αρχαία ακτο­γραμμή του Βεζούβιου με πανοραμική θέα στη θά­λασσα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του κατοικημένου χώρου δεν έχει ανασκαφεί, ωστόσο έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί, πέρα από τους πάπυρος, εντυπωσιακά έργα τέχνης ό­πως νωπογραφίες, ψηφιδωτά, ανάγλυφα και γλυπτά από ορείχαλκο και μάρμαρο. Πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπο­λης. Οι πάπυροι φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νάπολης και στο Ινστιτούτο της Γαλλίας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας και στο Ερκολάνο, θα επιστρέψουμε στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ (ξενάγηση, αρχαιολογικό μουσείο)

Σήμερα ήρθε η μέρα να γνωρίσουμε καλά την πόλη που μας φιλοξενεί για τόσες μέρες. Αφιερώνουμε λοιπόν ολόκληρη τη μέρα στη Νάπολη και ξεκινάμε με τον αρχηγό μας για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της σπουδαίας αυτής πόλης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο. Ακολουθεί πεζοπορική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν θα ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια έξοδα στην ολοζώντανη Νάπολη, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ – ΜΑΤΕΡΑ – ΛΕΤΣΕ

Αφήνουμε σήμερα τη Νάπολη και κατευθυνόμαστε προς τα ανατολικά, με τελικό μας προορισμό το Λέτσε.

Καθώς προσεγγίζουμε το… πέλμα της ιταλικής «μπότας», στην περιοχή της Καμπανίας, θα επισκεφτούμε την αρχαιοελληνική Ποσειδωνία, που βρέ­χεται από το Τυρρηνικό Πέλαγος. Η Ποσειδωνία υπήρξε σημαντική ελληνική πόλη, η οποία αργότερα έγινε ρω­μαϊκή και η ονομασία της άλλαξε σε Παέστουμ. Μετά έ­γινε επισκοπή αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε τον πρώιμο μεσαίωνα και έμεινε στην ησυχία της ως τον 18ο αι., ό­ταν αναζωπυρώθηκε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την αρχαία Ρώμη και την αρχαία Ελλάδα. Εκείνη την εποχή, οι ναοί της Ποσειδωνίας μελετήθηκαν ιδιαίτερα από τους ευρωπαίους αρχιτέκτονες, και οδήγησαν τη δη­μιουργία του νεοκλασσικού στυλ.

Η Ποσειδωνία λοιπόν, ιδρύθηκε από τους Αχαιούς της Σύβαρης. Ήταν μια πλή­ρως οργανωμένη πόλη, με τείχη, οικισμό και ακρόπολη. Σε αυτή σήμερα ξεχωρίζουν τρεις τέλεια διατηρημένοι δωρικοί ναοί – δύο αφιερωμένοι στην Ήρα και ένας στην Αθηνά. Οι ναοί χρονολογούνται από το 450 έως το 550 π.Χ. Στον αρχαιολογικό χώρο, σώζονται επίσης 4,5 χλμ. των τειχών, το ρωμαϊκό φόρουμ (χτισμένο πάνω στην αρχαιοελληνική Αγορά), το αμφιθέατρο και η νεκρό­πολη. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο τη Ποσειδωνίας εκτί­θενται πολλά ευρήματα από την αρ­χαία πόλη.

Η επόμενη επίσκεψη της ημέρας μας μεταφέρει όχι απλά «πίσω στο χρόνο» αλλά σε μια άλλη… διάσταση: ερχόμαστε λοιπόν στην πόλη Ματέρα (Matera) για να ανακαλύψουμε γιατί την αποκα­λούν «Καππαδοκία της Ανατολής», ανάμεσα σε πολλά άλλα προσωνύμια.

Η Ματέρα βρίσκεται στην περιοχή Μπαζιλικάτα (στην κα­μάρα της μπότας) και είναι χτισμένη πάνω σε φαράγγι. Κατοικείται από την Παλαιολιθική Εποχή και θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Μάλλον είναι το πρώτο σημείο της Ιταλίας το οποίο κατοικήθηκε. Χαρα­κτηριστικό της αρχιτεκτονικής της είναι τα λεγόμενα σάσι, δηλαδή οι σπηλιές του βράχου, οι οποίες έχουν μετατρα­πεί σε υπόσκαφα σπίτια με χτιστές προσόψεις. Η κατοί­κηση των σάσι ήταν αδιάκοπη, σε όλες τις ιστορικές φά­σης της περιοχής (ανήκε στη Μεγάλη Ελλάδα), μέχρι το 1952, όταν οι σπηλιές θεωρήθηκαν ανθυγιεινές και η κα­τοίκησή τους μαρτυρούσε εξαιρετικά χαμηλή ποιότητα ζωής. Τότε όλος ο πληθυσμός μεταφέρ­θηκε και άλλες περιοχές για να κατοικήσει σε σύγχρονα σπίτια.

Τη δεκαετία του 1980 όμως, άρχισε ένα σχέδιο αναπα­λαίωσης, αναστήλωσης και διατήρησης των σάσι κα­θώς και των υπόσκαφων εκκλησιών της Ματέρα – οι ο­ποίες επίσης είναι μνημείο της UNESCO. Σήμερα η προϊ­στορική αυτή πόλη των τρωγλοδυτών κατοικείται, αλλά και προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού.

Μετά από αυτό το σκηνικό από παραμύθι θα κατευθυν­θούμε για το Λέτσε. Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα κάνουμε στάση και στην πόλη του Τάραντα (Taranto), από τις παλαιότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Ο αρχαίος Τάραντας υπήρξε μάλιστα η μοναδική αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες!

Φτάνουμε στη συνέχεια στο Λέτσε, ακόμα μια πόλη με ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια. Θεωρείται πως ιδρύθηκε την εποχή που ξέσπασε ο Τρωικός Πόλεμος. Η πόλη είναι πανέμορφη γεμάτη με μπαρόκ κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα και γι’ αυτό την αποκαλούν Φλωρεντία του Νότου. Κύριο προϊόν της είναι ο λίθος της Λέτσε, ένα είδος ροζ ασβε­στόλιθου, ο οποίος επειδή είναι μαλακός, χρησιμοποιεί­ται ευρέως στη γλυπτική. Επίσης η πόλη περιβάλλεται από 10 ελληνόφωνα χωριά που συνθέτουν την Γκρέ­τσια Σαλεντίνα (τμήμα της Μεγάλης Ελλάδας). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ: περιήγηση – Ελληνόφωνα χωριά

Το πρόγραμμά, σήμερα, θα αρχίσει με μία ξενάγηση στο μπαρόκ ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Θα πάμε στην Πλατεία Ντουόμο, με τον καθεδρικό του 1144 και τον Πύργο του Ρολογιού, ο οποίος περι­λαμβάνει μία εντυπωσιακή οκταγωνική λότζια (στοά). Τα μεσαιωνικά αυτά κτίσματα επανοικοδομήθηκαν τον 17ο αιώνα και πλέον το στυλ τους είναι καθαρόαιμο μπαρόκ.

Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το επιβλητικό Ανάκτορο των Αρχιεπισκόπων. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ρω­μαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, χωρητι­κότητας 25.000 ατόμων, όμως σήμερα, μπορούμε να δούμε μόνο ένα τμήμα του, διότι, όπως συνηθίζεται στην Ιταλία, πάνω σε αυτό έχουν χτιστεί μεταγενέστερα κτίρια.

Κοντά στην πλατεία θα δούμε το ωραιότερο μπαρόκ δείγμα της αρχιτεκτονικής του Λέτσε. Είναι η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού η οποία άρχισε να κατασκευάζεται τον 14ο αιώνα και ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα. Η πρό­σοψή της είναι περίτεχνα διακοσμημένη με ανάγλυφα ζώα, γκροτέσκες φιγούρες, λαχανικά και ένα μεγάλο στρογγυλό σκαλιστό παράθυρο σε σχήμα ροζέτας.

Μετά την ξενάγησή μας στο υπέροχο Λέτσε, θα κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά της χερ­σονήσου Σαλέντο. Θα διασχίσουμε την πολύ εύφορη γη της χερσονήσου, θα δούμε ελαιώνες, μποστάνια και οι­κογενειακές φάρμες αλλά και πολλά παραδοσιακά τυρο­κομεία. Αυτό το τμήμα της Ιταλίας δεν είναι ιδιαιτέρως του­ριστικό – είναι γνήσιο και πανέμορφο και εμείς σήμερα θα το απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο. 

Η Γκρέτσια Σαλεντίνα βρίσκεται νότια της Λέτσε, και τα δια­σημότερα ελληνόφωνα χωριά της είναι τα εξής: με περίπου 7.500 κατοίκους. Στην πλατεία του χω­ριού δεσπόζει αττικό ταφικό μνημείο, που δώρισε το 1960 η ελληνική κυβέρνηση στο χωριό. Μαρτινιάνο, Στερνάτια, Τζολίνο (Ηλιοχώρι), Μαρτάνο με 11.500 κατοίκους. Σο­λέτο, Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι (=Καστράκι των Ελλήνων) με 4.000 κατοίκους. Κοριλιάνο ντ΄Οτραντο και Μελπι­νιάνο. Θα περάσουμε απ’ όλα αυτά τα χωριά, που κατοι­κήθηκαν στο πλαίσιο της Μάγκνα Γκρέτσια, τον 8ο αιώνα π.Χ. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρω­μαϊκού πολιτισμού και γι αυτό μνημονεύονται στα αρχαία ρωμαϊκά κείμενα. Πρώτη αναφορά στον όρο Μεγάλη Ελ­λάς γίνεται στις Ιστορίες του Πολύβιου (200-118 π.Χ.). Επί­σης ο όρος αναφέρεται στο ποίημα του Οβίδιου (43 π.Χ.-18 μ.Χ), με τίτλο Ημερολόγιο.

Στην περιήγησή μας θα κάνουμε στάση και θα περπατή­σουμε στα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια, όπου θα γνω­ρίσουμε τους κατοίκους τους και θα μιλήσουμε μαζί τους. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Λέτσε. Θα υ­πάρχει ελεύθερος χρόνος για μία χαλαρή βόλτα μαζί με τον αρχηγό μας στην όμορφη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στο Λέτσε.

8η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ – Πτήση επιστροφής

Αφήνουμε σήμερα το Λέτσε για να πάμε στο γραφικό Αλμπερομπέλλο (Alberobello) με τα trulli, αυτά τα παράξενα οικοδομήματα με το κωνικό σχήμα. Ξεκίνησαν ως πρόχειρα κτίσματα στους αγρούς που εξυπηρετούσαν την προσωρινή διαμονή των α­γροτών, όμως στη συνέχεια η αρχιτεκτονική τους εξελί­χθηκε και οι μόνιμοι πλέον κάτοικοι του Αλμπερομπέλο δημιούργησαν αυτό το αλλόκοτο χωριό που θυμίζει κα­ταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονά­της. Περπατώντας στους δρόμους δυσκολεύεσαι να φανταστείς πώς σε αυτά τα σπίτια είναι δυνατόν να κα­τοικούν άνθρωποι σε… φυσιολογικό μέγεθος. 

Μετά τη βόλτα μας στο Αλμπερομπέλλο μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Μπάρι για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1089 € 380 €
Twin Room 1089 € 380 €
Triple Room 1089 € 380 €
Single Room 1649 € 380 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1309 € 380 €
Twin Room 1309 € 380 €
Triple Room 1309 € 380 €
Single Room 1869 € 380 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
 
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
 
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
 
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»
 
 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 0 €
Twin Room 1719 € 0 €
Triple Room 1719 € 0 €
Single Room 2279 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

ITA AIRLWAYS

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΑΖ 717

25/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

06:05

07:10

ΑΖ 1263

25/10/2023

ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ

09:40

10:35

ΑΖ 1606

01/11/2023

ΜΠΑΡΙ – ΡΩΜΗ

19:15

20:25

ΑΖ 722

01/11/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:45 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε 4 αστέρων ξενοδοχεία 5 διανυκτερεύσεις στην Νάπολη & 2 διανυκτερεύσεις στο Λέτσε με πρωινό
 • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με ταχύπλοο στο νησάκι και στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και το αρχαιολογικό μουσείο Νάπολης.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, προσφορά του Versus.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380 €  
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατήρηση:

Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. 

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Άρτια δομημένο και πολύ καλά μελετημένο εξερευνητικό πρόγραμμα, στο πιο όμορφο κομμάτι της Νότιας Ιταλίας, το οποίο περιλαμβάνει την Απουλία της Αδριατικής, την Μπαζιλικάτα του Ιονίου Πελάγους και την Καμπανία της Τυρρηνικής Θάλασσας. Τρεις πανέμορφες περιοχές, μεγάλης ιστορικής σημασίας, οι οποίες υπήρξαν τμήμα της Μάγκνα Γκρέτσια. Με σωστά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις, 2 απίθανες κρουαζιέρες, τέλειες πτήσεις και έλληνα αρχηγό, μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε για να ζήσουμε στους ρυθμούς τους και να απολαύσουμε τα αξιοθέατά τους – δεν επιλέγουμε την οικονομικότερη λύση του απομονωμένου Σαλέρνο, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ξενάγηση στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους 1.800 παπύρους του Ερκολάνο, τα ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες της Πομπηίας, αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακών γλυπτών στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη Ματέρα που πέρα από πανέμορφη και γραφικότατη, είναι ίσως η πρώτη περιοχή που κατοικήθηκε στην προϊστορική Ιταλία.
 • Ξενάγηση στο εκπληκτικό χωριό Αλμπερομπέλο με τα σπίτια-τρούλους που ήταν παράνομα την εποχή της φεουδαρχίας για να φοροδιαφεύγει ο φεουδάρχης.
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στην Ακτογραμμή Αμάλφι μαζί με τις επισκέψεις σε Σαλέρνο, Ποζιτάνο και Αμάλφι
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στον Κόλπο της Νάπολης μαζί με τις επισκέψεις σε Κάπρι και Σορέντο
 • Ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο που θάφτηκαν κάτω από τη στάχτη του Βεζούβιου και σήμερα διατηρούνται σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 79 μ.Χ.
 • Ξενάγηση στην αρχαιοελληνική και εν συνεχεία ρωμαϊκή Ποσειδωνία, με τους ναούς της Ήρας και της Αθηνάς, που ενέπνευσαν στους Βορειοευρωπαίους αρχιτέκτονες του 18ου αιώνα το νεοκλασικό στυλ αρχιτεκτονικής
 • Περιήγηση στην Γκρέτσια Σαλεντίνα της Απουλίας και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια.
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη & το Αρχαιολογικό μουσείο Νάπολης
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Highlights

 • Επίσκεψη στα δύο απίστευτης ομορφιάς γραφικά και ιστορικά χωριά Αλμπερομπέλο και Ματέρα (μνημεία UNESCO)
 • 2 ημερήσιες κρουαζιέρες και επισκέψεις στα θρυλικά πολυτελέστατα θέρετρα της Ακτογραμμής Αμάλφι: Ποζιτάνο, Αμάλφι, Κάπρι, Σορέντο
 • Συγκλονιστική ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο, που θάφτηκαν κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.
 • Επίσκεψη στην αρχαιοελληνική Ποσειδωνία με τους άρτια διατηρημένους δωρικούς ναούς που ενέπνευσαν το νεοκλασικό αρχιτεκτονικό στυλ σε Ευρώπη και Αμερική
 • Οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά της Γκρέτσια Σαλεντίνα, και επίσκεψη στην Καλημέρα και στη Στερνατία για να γνωρίσουμε τους κατοίκους τους
 • Πλούσια ξενάγηση στη Νάπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της με τα ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο
 • Ξενάγηση στο πανέμορφο Λέτσε που είναι ένα ανοιχτό μουσείο μπαρόκ αρχιτεκτονικής και γλυπτικής

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στην Ακτογραμμή Αμάλφι μαζί με τις επισκέψεις σε Σαλέρνο, Ποζιτάνο και Αμάλφι
 • Περιήγηση στην Γκρέτσια Σαλεντίνα της Απουλίας και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

25/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας - Ζήστε την με το Versus| 25.10.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info