fb

Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας - Ζήστε την με το Versus| Σεπτέμβριος 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ευρωπαϊκό ταξίδι στον Ιταλικό Νότο, με έντονο το άρωμα της Ευρώπης του Versus Travel. Καθημερινά γεμάτο πρόγραμμα, με εμπεριστατωμένες ιστορικές επισκέψεις στις αρχαίες πόλεις της Ποσειδωνίας (Paestum) και της Πομπηίας, αλλά και επίσκεψη σε ένα από τα πιο ξεχωριστά νησιά της Μεσογείου, το Κάπρι, να περιλαμβάνονται εντός της τιμής. Από τα ταξίδια μας στον κόσμο είναι το κομμάτι γης που έχουμε ξεχωρίσει για τη γραφικότητά του και για τον αέρα της αρχοντιάς που αποπνέει. Έχει "πάρει" κάτι από τους διάσημους επισκέπτες του. Στην κρουαζιέρα μας στην ακτή Αμαλφιτάνα ο ταξιδιώτης θα ανακαλύψει μικρές πόλεις, σκαρφαλωμένες σε απότομα βράχια, κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά σε κρυφούς κόλπους της ακτογραμμής, πλαγιές πνιγμένες στο άρωμα των λεμονανθών, φυσικές ομορφιές που συνδυάζονται με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ένα ταξίδι που δεν μένει όμως μόνο στην «κλασική» νότια Ιταλία αλλά συνεχίζει στην καρδιά της Μπασιλικάτα στον Ιταλικό Νότο για να μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο με την  τρωγλοδυτική αρχιτεκτονική της Ματέρα με το τοπίο απόκοσμης ομορφιάς που αναδύει μια μυστηριώδη αύρα.  Σαν να μην έφταναν όλα αυτά προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα παράξενα σύμβολα που ζωγραφίζονται με ασβέστη πάνω στις επικλινείς στέγες των παραμυθένιων σπιτιών του Αμπερομπέλο, αλλά και να κατανοήσουμε τα γκρεκάνικα στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας. Ένα ταξίδι με χαρακτηριστική γεύση Versus.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ανακαλύπτουμε τη Νότια Ιταλία σε βάθος και για να το πετύχουμε επιλέγουμε δυο σημαντικές διαμονές στη Νάπολη και στην περιοχή της Απουλίας.

Γιατί το Versus Travel επιλέγει διαμονή στην Νάπολη και βέβαια ταξιδεύει με την Aegean

See Naples and die

Ορμητική, χαοτική και ατίθαση, η βασίλισσα του ιταλικού Νότου αγαπάει με πάθος την όπερα και το ποδόσφαιρο, ξορκίζει την εκρηκτική απειλή του Βεζούβιου με θρησκευτικές φιέστες και φυλαχτά, απλώνει μπουγάδες πάνω από υπαίθριες ψαραγορές και δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη της Ιταλίας σε αυθεντικότητα. Από τα φτωχικά bassi της πολύβουης Spaccanapoli (η Παλιά Πόλη και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco) έως τα πλούσια αρχοντόσπιτα του Vomero και τις αριστοκρατικές βίλες του Posilipo, η Νάπολη είναι ένα σαγηνευτικό μίγμα γλυκιάς αναρχίας και αναπάντεχης κομψότητας με μοναδικά μουσεία, κάστρα, εκκλησίες και palazzos σε ρόλο αφηγητή μιας συναρπαστικής ιστορίας 3000 χρόνων.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγουμε διαμονή στην εθιστική πατρίδα της Σοφίας Λόρεν, του Ενρίκο Καρούζο και του χιλιοτραγουδισμένου «O sole Mio» που η μοναδικότητά της συνοψίζεται στο αγαπημένο παλιό ρητό «See Naples and die». 

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις για Νάπολη.
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Νάπολη, για να ζήσετε στους ρυθμούς και τα αξιοθέατά της και όχι απομονωμένοι στο Σαλέρνο.
  • Επίσκεψη  και ξενάγηση στην Νάπολη & στο αρχαιολογικό της μουσείο.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Λέτσε.
  • Επίσκεψη στις ιδιαίτερα γραφικές πόλεις Ματέρα και Αλμπερομπέλλο.
  • Επισκέψεις και  εξορμήσεις στην  περιοχή του  Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα
  • Περιλαμβάνεται το κόστος για το πλοιάριο και για την επίσκεψή μας  στο Κάπρι από  τη Νάπολη, και στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα.
  • Επισκέψεις στους σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας και της Ποσειδωνίας (Πέστουμ,  Paestum)
  • Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Calimena και Steriata στην Απουλία
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και Ποσειδωνία.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νάπολη (πτήση) Αλμπερομπέλο – Λέτσε

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νάπολη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας το γραφικό Αλμπερομπέλλο (Alberobello) με τα trulli, αυτά τα παράξενα οικοδομήματα με το κωνικό σχήμα. Ξεκίνησαν ως πρόχειρα κτίσματα στους αγρούς που εξυπηρετούσαν την προσωρινή διαμονή των αγροτών, όμως στη συνέχεια η αρχιτεκτονική τους εξελίχθηκε και οι μόνιμοι πλέον κάτοικοι του Αλμπερομπέλο δημιούργησαν αυτό το αλλόκοτο χωριό που θυμίζει καταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονάτης. Περπατώντας στους δρόμους δυσκολεύεσαι να φανταστείς πώς σε αυτά τα σπίτια είναι δυνατόν να κατοικούν άνθρωποι σε… φυσιολογικό μέγεθος. Μετά από αυτό το σκηνικό από παραμύθι θα κατευθυνθούμε για το Λέτσε. Το Λέτσε ονομάζεται και «Φλωρεντία του Νότου» μια πόλη του μπαρόκ: πλατείες, παλάτια και 40 εκκλησίες  (17-18ος αι.) θα μας το αποδείξουν. Διανυκτέρευση στο Λέτσε.

 

2η ημέρα: Λέτσε (ξενάγηση) – ελληνόφωνα χωριά – Λέτσε

Το Λέτσε, είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλέντο, το «τακούνι» της ιταλικής μπότας. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο την  πλατεία του Ντουόμο για να ανακαλύψαμε μια πόλη-κόσμημα, όμορφη όσο η Ρώμη και η Φλωρεντία αλλά σε μικρότερες διαστάσεις, χωρίς τα πλήθη των τουριστών. Ο καθεδρικός ναός με τον εντυπωσιακό Πύργο του Ρολογιού και το Παλάτσο Βεσκοβίλε είναι τα κτίρια που δεσπόζουν στην πλατεία. Όλα είναι χτισμένα με ντόπια πέτρα, ένα υλικό που σκαλίζεται εύκολα και δίνει με το ανοιχτό ροζ χρώμα μια αναπάντεχη ελαφρότητα στις φορτωμένες με πολύπλοκα σχέδια προσόψεις. Κοντά στην πλατεία βρίσκεται το ωραιότερο κτίσμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής του Λέτσε. Η εκκλησία Σάντα Κρότσε κατασκευάστηκε το 16ο αιώνα και είναι διάσημη για την εντυπωσιακή διακόσμησή της, έργο μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών της εποχής. Μετά την ξεναγηση μας κατευθυνόμαστε για τα ελληνόφωνα χωριά.

Οι διαδρομές στην Μπασιλικάτα και στην Απουλία, οι επαρχίες αυτές της Ιταλίας στις οποίες περιδιαβαίνουμε αυτές τις ημέρες είναι από τις ωραιότερες της ιταλικής υπαίθρου. Το βλέμμα βουλιάζει στην γκριζοπράσινη θάλασσα των ελαιόδενδρων, μικροί χωματόδρομοι οδηγούν σε απομονωμένα αγροκτήματα και οικογενειακά τυροκομεία. Τα σημάδια της βιομηχανίας του τουρισμού απομακρύνονται, δίνοντας τη θέση τους στις γαλήνιες εικόνες μιας ανθηρής αγροτικής ζωής, που φανερώνει πως σε αυτόν εδώ τον τόπο η καλλιέργεια της γης έχει βαθιές παραδόσεις.

Η περιοχή νότια του Λέτσε είναι μια μεγάλη περιοχή που επιβίωσε η γκρεκάνικη γλώσσα, γνωστή ως Γρέσια Σαλεντίνα. Συνεχίζουμε για την καρδιά της Γκρέσια Σαλεντίνα. Kalos irtate στα ελληνόφωνα χωριά (ο σημερινός πυρήνας τους, από βορρά προς νότο): Calimera (πνευματική πρωτεύουσα, 7.500 κόσμο), Martignano, Sternatia, Zollino (το «Ηλιοχώρι»), Martano (με 11.500 κόσμο), Soleto, Castrignano dei Greci (το μικρό «Καστράκι των Ελλήνων), Corigliano d’Otranto, Melpignano. Θα περπατήσουμε σε Calimera (θα δείτε το δώρο της Ελλάδας στην πλατεία της) και στο Sterniata. 

Επιστροφή στο Λέτσε  αργά το απόγευμα. Όσοι επιθυμούν θα ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση στο Λέτσε.

3η ημέρα: Λέτσε – Ματέρα – Ποσειδωνία - Νάπολη

Μετά από ένα απροσδόκητο διήμερο νότιο άκρο της Ιταλίας επιστρέφουμε για τη Νάπολη. Στο δρόμο μας περιμένει μια στάση που θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο. Καθοδόν για Νάπολη λοιπόν θα επισκεφθούμε την πόλη Ματέρα (Matera) για να ανακαλύψουμε γιατί την αποκαλούν «Καππαδοκία της Ανατολής», ανάμεσα σε πολλά άλλα προσωνύμια. Η Ματέρα τράβηξε την προσοχή πολλών χάρη στις αρχαίες υπόσκαφες συνοικίες της, τις λεγόμενες «σάσσι» (πετροσπηλιές) όπου μάλιστα λέγεται πως κατοίκησαν οι πρώτες οργανωμένες κοινωνίες στην ιταλική χερσόνησο. Με το γήινο χρώμα της ώχρας να κυριαρχεί, η Ματέρα είναι ένα διαμάντι που θα μας εντυπωσιάσει. Συνεχίζουμε για την Ποσειδωνία (Paestum), μία αρχαία ελληνική αποικία με έναν από τους  επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας, αφιερωμένος στη θεά Ήρα (6ος π.Χ. αι.). Περιήγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πολυτραγουδισμένη Νάπολη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Νάπολη – Σαλέρνο – Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (Ποζιτάνο, Αμάλφι με πλοίο) – Σαλέρνο – Νάπολη

Αναχώρηση από τη Νάπολη για το Σαλέρνο από όπου με πλοίο θα φτάσουμε στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα: πρώτη μας στάση θα είναι στο Ποζιτάνο Positano), που είναι «κρεμασμένο» στα βράχια. Βόλτα στα μικρά, στενά δρομάκια που θυμίζουν κυκλαδίτικα σοκάκια και χρόνος για καφέ. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα συνεχίσουμε για το Αμάλφι (Amalfi), όπου κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο χωριό, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και θα έχουμε χρόνο για την απαραίτητη βόλτα μας, αλλά και για φαγητό. Η ακτή Αμάλφι έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, λόγω της αδιαφιλονίκητης ομορφιάς και της μοναδικότητας του φυσικού τοπίου. Το βουνό βυθίζεται απότομα μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας μαγευτικούς όρμους, βαθιά φιόρδ, χαράδρες, σπηλιές και παραλίες με βότσαλα, φυσικά στοιχεία τα οποία χάρισαν, διαμέσου των αιώνων, την απαράμιλλη ομορφιά τους σε ένα τοπίο που αποπλανεί τις αισθήσεις.   Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το Σαλέρνο. Άφιξη γύρο στις 17:00. Μεταφορά με το πούλμαν στην Νάπολη. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και φαγητό στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νάπολη – Κάπρι – Σορέντο (με καραβάκι) – Νάπολη

Νωρίς το πρωί θα επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο για το θεϊκό Κάπρι, που χαρακτηρίζεται ως ο «Κήπος της Εδέμ», λόγω της οργιώδους βλάστησής του και της ποικιλίας των λουλουδιών του. Άφιξη στο νησί και μεταφορά με μικρά τοπικά πουλμανάκια στο πάνω χωριό, το Ανακάπρι (Anacapri, πληρωμή επιτόπου). Η διαδρομή με τη συγκλονιστική θέα, αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, ενώ η πυκνή βλάστηση αγκαλιάζει κάθε σας βλέμμα! Θα κάνουμε τη βόλτα μας, θα έχουμε χρόνο να τσιμπήσουμε κάτι για μεσημεριανό και στη συνέχεια θα κατεβούμε στο Κάπρι.  Το Κάπρι αποτελεί συνώνυμο της απόλυτης πολυτέλειας. Μοιάζει με ένα παραμυθένιο ζωντανό σκηνικό! Παντού γιασεμιά και αζαλέες, ενώ οι παραταγμένες βιτρίνες γνωστών οίκων μόδας, όπως Louis Vuitton, Gucci Dolce & Gabbana και Armani, σας υπενθυμίζουν πως εδώ είναι πράγματι  η Μέκκα του…shopping! Στο  Κάπρι θα σας γοητεύσει ο ανέμελος τρόπος ζωής της υψηλής κοινωνίας.  Στο λιμάνι του Κάπρι, που θα βρεθούμε κατεβαίνοντας με το τελεφερικ τα λαμπερά φώτα, το γλυκό αεράκι, τα χρωματιστά σπιτάκια που "κρέμονται" από τους απόκρημνους βράχους και τα τεράστια σκάφη, συνθέτουν μια εικόνα  σπάνιας ομορφιάς. Επιβιβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το Σορρέντο (Sorrento), την πανέμορφη, μοναδική πόλη-κόσμημα της Καμπανίας. Είναι πατρίδα του limoncello και συνάμα η γη των χρωμάτων και των γοργόνων της ομηρικής Οδύσσειας, αλλά και η γη με τους πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση.  Η πόλη είναι διάσημη για τους παραθαλάσσιους απόκρημνους βράχους της, από τους οποίους μπορείτε να ατενίσετε πέρα από τα καταγάλανα νερά, τη νήσο Ίσκια, το Κάπρι και τον κόλπο της Νάπολης. Τα παραδοσιακά σπίτια στα στενά, γοητευτικά σοκάκια του Σορέντο είναι βαμμένα σε ζεστές παστέλ αποχρώσεις, ακολουθούν τη φυσική κλίση του εδάφους και δημιουργούν μια πολύ γραφική εικόνα. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα  μέχρι τις 19:00 Περίπου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νάπολη – Πομπηία – Ερκολάνο - Νάπολη

Σήμερα το πρωί θα έρθουμε στην αρχαία Πομπηία. Άφιξη και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία του αρχαίου κόσμου στην Ευρώπη. Η ιστορία της Πομπηίας είναι συγκλονιστική, και η αίσθηση που κυριεύει τον επισκέπτη καθώς βλέπει με τα μάτια του την αποτύπωση της τραγικής τύχης της πόλης είναι στα αλήθεια συγκλονιστική.  Συνεχίζουμε για το Ερκολάνο, την πόλη που έθαψε η λάβα και η στάχτη του Βεζούβιου μαζί με την Πομπηία. Μετά τις τελευταίες ανασκαφές αναδείχθηκαν καταπληκτικά ευρήματα σε πολύ καλή κατάσταση. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Νάπολη.

 

7η ημέρα: Νάπολη (περιήγηση, Αρχαιολογικό Μουσείο)

Η ρομαντική Νάπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της νότιας

Ιταλίας. Διαθέτει μερικές από τις καλύτερες όπερες και θέατρα του κόσμου, ενώ συχνά την αποκαλούν υπαίθριο μουσείο, χάρη στα πολλά ιστορικά αγάλματα και μνημεία της. Γνωρίζουμε λοιπόν την πόλη, και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε το καταπληκτικό εθνικό-αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, όπου θα δούμε ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο.     

Ακολουθεί πεζοπορική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τον αρχηγό σας (για όσους το επιθυμούν και μπορούν να περπατήσουν), κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε το ιστορικό και παλαιό κέντρο της πόλης, τα ιστορικά της μνημεία, τα στέκια της, το εμπορικό της κέντρο και τα καταστήματά της. ‘Οσοι ταξιδιώτες επιθυμούν θα ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια έξοδα στην ολοζώντανη Νάπολη, όπως οι οικογένειες των ντόπιων, στον παραλιακό δρόμο καθώς ο ήλιος δύει στον Κόλπο της Νάπολης. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Αναχώρηση για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση από έναν τόπο που γνωρίσαμε σε βάθος με άλλο ένα εμπεριστατωμένο πρόγραμμα Versus, αλλά και που μας μας μάγεψε όπως μας μαγεύουν τα ταξίδια στις ξεχωριστές γωνιές του κόσμου.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Αριθμός

 Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

09/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:05

08:50

Α3 681

16/09/2023

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

09:40

12:20

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 680

27/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΑΠΟΛΗ

08:05

08:55

Α3 681

04/10/2023

ΝΑΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

09:40

12:20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • 5 Διανυκτερεύσεις στην Νάπολη σε ξενοδοχείο 4* & 2 διανυκτερεύσεις στο Λέτσε σε ξενοδοχείο 4*
  • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό
  • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με ταχύπλοο στο νησάκι Κάπρι και στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη, Αρχαιολογικό μουσείο Νάπολης & Ελληνόφωνα χωριά.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, προσφορά του Versus.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 380€  
  • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. 

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ανακαλύπτουμε τη Νότια Ιταλία σε βάθος και για να το πετύχουμε επιλέγουμε δυο σημαντικές διαμονές στη Νάπολη και στην περιοχή της Απουλίας.

Γιατί το Versus Travel επιλέγει διαμονή στην Νάπολη και βέβαια ταξιδεύει με την Aegean

See Naples and die

Ορμητική, χαοτική και ατίθαση, η βασίλισσα του ιταλικού Νότου αγαπάει με πάθος την όπερα και το ποδόσφαιρο, ξορκίζει την εκρηκτική απειλή του Βεζούβιου με θρησκευτικές φιέστες και φυλαχτά, απλώνει μπουγάδες πάνω από υπαίθριες ψαραγορές και δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη της Ιταλίας σε αυθεντικότητα. Από τα φτωχικά bassi της πολύβουης Spaccanapoli (η Παλιά Πόλη και Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco) έως τα πλούσια αρχοντόσπιτα του Vomero και τις αριστοκρατικές βίλες του Posilipo, η Νάπολη είναι ένα σαγηνευτικό μίγμα γλυκιάς αναρχίας και αναπάντεχης κομψότητας με μοναδικά μουσεία, κάστρα, εκκλησίες και palazzos σε ρόλο αφηγητή μιας συναρπαστικής ιστορίας 3000 χρόνων.

Για όλους αυτούς τους λόγους επιλέγουμε διαμονή στην εθιστική πατρίδα της Σοφίας Λόρεν, του Ενρίκο Καρούζο και του χιλιοτραγουδισμένου «O sole Mio» που η μοναδικότητά της συνοψίζεται στο αγαπημένο παλιό ρητό «See Naples and die». 

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις για Νάπολη.
  • 5 διανυκτερεύσεις στη Νάπολη, για να ζήσετε στους ρυθμούς και τα αξιοθέατά της και όχι απομονωμένοι στο Σαλέρνο.
  • Επίσκεψη  και ξενάγηση στην Νάπολη & στο αρχαιολογικό της μουσείο.
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Λέτσε.
  • Επίσκεψη στις ιδιαίτερα γραφικές πόλεις Ματέρα και Αλμπερομπέλλο.
  • Επισκέψεις και  εξορμήσεις στην  περιοχή του  Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα
  • Περιλαμβάνεται το κόστος για το πλοιάριο και για την επίσκεψή μας  στο Κάπρι από  τη Νάπολη, και στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα.
  • Επισκέψεις στους σημαντικότατους αρχαιολογικούς χώρους της Πομπηίας και της Ποσειδωνίας (Πέστουμ,  Paestum)
  • Επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Calimena και Steriata στην Απουλία
  • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και Ποσειδωνία.

 

 

Highlights

  • Περιπλανηθείτε στον «Κήπο της Εδέμ», το Κάπρι
  • Γνωρίστε την Belle Epoque ατμόσφαιρα του Σορρέντο
  • Περιηγηθείτε στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας
  • Κάντε βόλτα στο κέντρο της Νάπολης και επισκεφθείτε το αρχαιολογικό της μουσείο
  • Εξερευνήστε την υπόσκαφη πολιτεία της Ματέρα.
  • Ανακαλύψτε το παραμύθι στο γραφικό Αλμπερομπέλλο με τις χαρακτηριστικές κωνικές στέγες.
  • Ανακαλύψτε έναν από τους επιβλητικότερους Ναούς της Μεγάλης Ελλάδας στην Ποσειδωνία (Paestum).
  • Μαγευτείτε από τις αυθεντικές εικόνες μακριά από τα ψήγματα του τουρισμού  στην φύση της Απουλίας ανακαλύπτοντας τα ελληνόφωνα χωριά της Γκρέσια Σαλεντίνα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 5 διανυκτερεύσεις στη Νάπολη, για να ζήσετε στους ρυθμούς και τα αξιοθέατά της και όχι απομονωμένοι στο Σαλέρνο.
  • Επισκέψεις και  εξορμήσεις στην  περιοχή του  Σαλέρνο,  του Ποζιτάνο και του Αμάλφι στην Κοστιέρα  Αμαλφιτάνα

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας - Ζήστε την με το Versus| Σεπτέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info