fb

Φεστιβάλ Θίμπου Τσέτσου – Μπουτάν – Ντάρτζελινγκ Σικκίμ – Δυτική Βεγγάλη | 18.09.2023

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φεστιβάλ Tshechu

Πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το πολύχρωμο γεγονός στο Μπουτάν! Σε μια χώρα όπου, επισήμως, ο πιο σημαντικός δείκτης είναι όχι το ΑΕΠ αλλά η ΑΕΕ – δηλαδή η Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία – το Φεστιβάλ Τσετσού είναι ακριβώς αυτό: ένα θρησκευτικό γεγονός όπου ολόκληρες κοινότητες συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν χορούς με θρησκευτικές μάσκες, να λάβουν ευλογίες και να κοινωνικοποιηθούν.

Το Tshechu γιορτάζεται τη δέκατη ημέρα του μήνα του σεληνιακού ημερολογίου που αντιστοιχεί στα γενέθλια του Guru Rimpoche (Guru Padmasambhava). Ωστόσο, ο ακριβής μήνας του Tshechu ποικίλλει από μέρος σε μέρος και ναό σε ναό. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ προς τιμήν του Padmasambava – «αυτός που γεννήθηκε από ένα λουλούδι Lotus», ευρέως γνωστός ως «Guru Rinpoche», του πολύτιμου Δάσκαλου. Αυτός ο άγιος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του Ταντρικού Βουδισμού στις περιοχές των Ιμαλαΐων του Θιβέτ, του Νεπάλ, του Μπουτάν κ.λπ. γύρω στο 800 μ.Χ.

Το Tsehchu θεωρείται σημαντικό αξιοθέατο και οι άνθρωποι ταξιδεύουν από γειτονικές περιοχές για να συμμετάσχουν στη γιορτή. Νωρίς το πρωί, την τελευταία ημέρα της γιορτής, οι μοναχοί επιδεικνύουν ένα γιγαντιαίο thangkha (κεντημένο πίνακα), τον Guru Throngdel, μέσα στο dzong. Τα Thongdrols είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά παραδείγματα βουδιστικής τέχνης και δεν παραλείπουν ποτέ να καταπλήξουν τους θεατές. Θεωρούνται τόσο ιερά που λέγεται ότι βλέποντας απλά ένα Thongdrol αρκεί ώστε να καθαρθεί ο θεατής από την αμαρτία.

Εκτός από τους χορούς με μάσκα, το Tshechu περιλαμβάνει επίσης πολύχρωμους χορούς του Μπουτάν και άλλες μορφές διασκέδασης. Κάθε χορός μάσκας που εκτελείται κατά τη διάρκεια ενός Tshechu έχει ένα ιδιαίτερο νόημα ή μια ιστορία πίσω του και πολλοί βασίζονται σε ιστορίες και περιστατικά από τον 8ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της ζωής του Guru Padmasambhava.

Στα μοναστήρια οι χοροί της μάσκας εκτελούνται από μοναχούς και σε απομακρυσμένα χωριά από κοινού από μοναχούς και χωριανούς.

Πιστεύεται ότι όλοι πρέπει να παρακολουθήσουν ένα Tshechu και να παρακολουθήσουν τους χορούς της μάσκας τουλάχιστον μία φορά για να λάβουν ευλογίες και να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στα Ιμαλάια, που ξεκινά από την Μπαντόγκρα (μέσω Δελχί) και εξερευνά το Σικκίμ και τη Δυτική Βεγγάλη με το Γκανγκτόκ, την πρωτεύουσα του Σικκίμ, τη μικρή πόλη Τσάλσα στη Δυτική Βεγγάλη αλλά και το Ντάρζελινγκ, το κρυμμένο μυστικό των Ιμαλαΐων. Και συνεχίζουμε με το Μπουτάν και τις σημαντικότερες πόλεις του Θίμπου, όπου παρακολουθούμε και τους εορτασμούς για το φεστιβάλ Θίμπου Τσεντσού, Πουνάκα, Φουντσολίνγκ καθώς και το Πάρο!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

  • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
  • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
  • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute).

Το ταξίδι μας

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων:
    • ΙΝΔΙΑ: Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (2), Τσάλσα (1), Δελχί (1)
    • ΜΠΟΥΤΑΝ: Θίμφου (2), Πουνάκα (1), Πάρο (2)
  • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Παρακολουθούμε τους εορτασμούς στο Θίμφου (Μπουτάν) για τις γιορτές Θίμπου Τσέτσου.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί, όπου θα φτάσουμε τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – πτήση για ΜΠΑΝΤΟΧΡΑ – οδικώς στο ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ

Άφιξη στο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας, και άμεση αναχώρηση αεροπορικώς, με νέα πτήση, για την πόλη Μπαντόγκρα, στα ανατολικά της χώρας, πολύ κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Με την άφιξή μας στην Μπαντόγκρα αναχωρούμε οδικώς για την πρωτεύουσα της πολιτείας του Σικκίμ, το Γκανγκτόκ.

Η διαδρομή μας μέσα από περιοχές της Ανατολικής Ινδίας θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε δάση, φυτείες τσαγιού, ποτάμια και ήσυχα χωριουδάκια. Οι ψηλές βουνοκορφές, οι λόφοι, οι κοιλάδες και τα ποτάμια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό που φιλοξενεί μια απίστευτη ποικιλία λουλουδιών: 600 είδη ορχιδέας, 150 είδη γλαδιόλας, 46 είδη ροδόδεντρου, 40 είδη μανόλιας και πολλά ακόμα. Οι κάτοικοι του Σικκίμ είναι σινοθιβετιανικής φυλής και γλώσσας και βουδιστικής θρησκείας. Στην υπέροχη αυτή διαδρομή θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Γκορουμάρα, στο Σιλιγκούρι με τα εκπληκτικά δάση. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: ΓΚΑΝΓΚΤΟΚ

Πρωινή περιήγηση στο Γκανγκτόκ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το βουδιστικό μοναστήρι Ρουμτέκ, το μεγαλύτερο του Σικκίμ, διάσημο για την περίφημη θιβετιανή αρχιτεκτονική του. Στη συνέχεια θα δούμε τη στούπα Ντο Ντρουλ και το Θιβετιανό Ερευνητικό Ινστιτούτο, το οποίο θεμελίωσε ο Δαλάι Λάμα το 1958 και περιλαμβάνει τη μεγαλύτερη και ωραιότερη συλλογή θιβετιανών χειροτεχνημάτων εκτός Θιβέτ, καθώς και σπάνια βιβλία και χειρόγραφα σχετικά με τον βουδισμό Μαχαγιάνα. Τέλος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Εντσεΐ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΓΚΑΓΚΤΟΚ – ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για τη «βασίλισσα των λόφων», το Ντάρτζελινγκ, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με κατάφυτους λόφους, φυτείες τσαγιού και μικρά χωριουδάκια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Ντάρτζελινγκ, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.135 μ. και αποτελεί το πιο οργανωμένο ορεινό θέρετρο της Ανατολικής Ινδίας. Το τσάι της περιοχής είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για το υπέροχο άρωμά του. Το έφεραν εδώ οι Άγγλοι το 1841, αφού πρώτα διαπίστωσαν ότι το υψόμετρο και τα επικλινή εδάφη της περιοχής ευνοούν την παραγωγή καλής ποιότητας.

Γρήγορα η φήμη του τσαγιού του Ντάρτζελινγκ ξεπέρασε τα σύνορα και από το 1850 άρχισαν οι εξαγωγές. Σήμερα καλύπτει το 25% της ινδικής παραγωγής και είναι περιζήτητο σε όλο τον κόσμο. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ: Λόφος της Τίγρης – διαδρομή με το λιλιπούτειο ατμοκίνητο τρένο Toy Train

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στον Λόφο της Τίγρης (Tiger Hill), που βρίσκεται σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από το Ντάρτζελινγκ, για να θαυμάσουμε την ανατολή του ηλίου με θέα τα μαγευτικά Ιμαλάια. Στην επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το σχεδόν μόνιμα σκεπασμένο από ομίχλη θιβετιανό χωριό Γκουμ, καθώς και τα δύο βουδιστικά μοναστήρια Τσχολίνγκ και Νταρλί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για πρωινό.
Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για μια διαδρομή με το διάσημο ατμοκίνητο τρένο Toy Train (σε περίπτωση που λειτουργεί, καθώς λόγω της παλαιότητάς του κάνουν συχνές επισκευές για τη συντήρησή του). Επίσης θα επισκεφθούμε το Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute) που δημιούργησε ο Τένζινγκ Νοργκάι, ο σέρπα που κατέκτησε το Έβερεστ μαζί με τον Έντμουντ Χίλαρι το 1953, και αμέσως μετά θα κάνουμε και μια βόλτα στον ζωολογικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΑΡΤΖΕΛΙΝΓΚ – ΤΣΑΛΣΑ

Αναχώρηση από το Ντάρτζελινγκ και μεταβαίνουμε οδικώς στη μικρή πόλη Τσάλσα, στη Δυτική Βεγγάλη, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΣΑΛΣΑ – ΦΟΥΝΤΣΟΛΙΝΓΚ – ΘΙΜΠΟΥ (Μπουτάν)

Αναχώρηση από την Τσάλσα  και φτάνουμε στα σύνορα του Σικκίμ με το Μπουτάν. Αφού ολοκληρώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, ερχόμαστε στο Φουντσολίνγκ. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Καρμπάντι Γκοέμπα με τις ζωγραφιές από τη ζωή του Βούδα. 

Το Μπουτάν είναι μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.

Συνεχίζουμε λοιπόν οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου ή Θίμπου. Στις διαδρομές μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής. Άφιξη στο Θίμπου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ: Ξενάγηση και Φεστιβάλ Θίμπου Τσέτσου

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Θίμπου και στο φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα εδώ. Ξεκινάμε με ξενάγηση στην πόλη, που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη Σχολή Ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν, το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, όπου θα γνωρίσουμε τις πολιτιστικές παραδόσεις της χώρας, το Simply Bhutan, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική, καθώς και την εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τράσιτσοντζονγκ (Trashichhoedzong), "το φρούριο της θρησκείας", έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά. Τέλος, θα μεταβούμε στο Buddha Point (Kuensel Phodrang), που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη, απ΄ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στο Μπουτάν, καθώς και την πανοραμική θέα της κοιλάδας του Θιμπού.

Επιστροφή στην πόλη και σειρά έχει το περίφημο φεστιβάλ Θίμπου Τσέτσου (Tsechu), που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο Μπουτάν και έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε! Οι γιορτές διοργανώνονται για να τιμήσουν τον βουδιστή άγιο Guru Rimpoche που έφερε τον Βουδισμό στη χώρα τον 7ο αιώνα. Το «Τσε» σημαίνει ημερομηνία και το «τσου» σημαίνει δέκατο: κι αυτό διότι η γιορτή τελείται κάθε χρόνο σε όλες τις περιοχές της χώρας και συμπίπτουν με τη δέκατη ημέρα του ημερολογίου του Μπουτάν.

Θα έχουμε λοιπόν κι εμείς τη δυνατότητα να βιώσουμε αυτή την εμπειρία και να απολαύσουμε το πιο ενδιαφέρον ετήσιο φεστιβάλ του ανατολικού Μπουτάν, που διαρκεί ολόκληρη την ημέρα. Σήμερα είναι μάλιστα η ημέρα με τους χορούς με τις μάσκες, που πραγματοποιούνται μέσα στην αυλή του τζονγκ. Διανυκτέρευση στο Θίμπου.

9η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΟΧΟΥ-ΛΑ – ΠΟΥΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση από το Θίμπου με προορισμό την Πουνάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού-Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας το μοναστήρι Τσίμι Λακχάνγκ, γνωστό και ως ναός της γονιμότητας. Άφιξη στην Πουνάκα και στο ξενοδοχείο μας. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό Πουνάκα Ντζονγκ, που θεωρείται το καλύτερο του Μπουτάν. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΝΑΚΑ – ΠΑΡΟ

Αφήνουμε την Πουνάκα και αναχωρούμε οδικώς για το Πάρο, στα δυτικά της χώρας. Με την άφιξή μας επισκεπτόμαστε το εθνικό μουσείο Ta Dzong: σκαρφαλωμένο πάνω από το Πάρο, ήταν παρατηρητήριο που χτίστηκε το 1649 για να προστατεύσει το ανυπεράσπιστο τζονγκ που βρίσκεται κάτω, και ανακαινίστηκε το 1968 για να στεγάσει το Εθνικό Μουσείο. Σήμερα αυτό το μουσείο φιλοξενεί τις καλύτερες συλλογές ιστορικών αντικειμένων όλων των εποχών του Μπουτάν, που αξίζει την προσοχή μας.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Rinpung Dzong, στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΑΡΟ: ξενάγηση

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη του Πάρο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μοναστήρι Taktshang που το όνομά του σημαίνει "φωλιά της τίγρης" και αποτελεί τόπο προσκυνήματος χιλιάδων πιστών, παρά την ιδιαίτερα δυσπρόσιτη θέση του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ιστορικής σημασίας κάστρο Ντρουγκιάλ Ντζονγκ καθώς και το Kyichu Lakhang.

Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για να εξερευνήσουμε ακόμα περισσότερο την πόλη, να ανακαλύψουμε τα αυθεντικά καταστήματα χειροτεχνίας με παραδοσιακά προϊόντα από το Μπουτάν, τα παντοπωλεία και καταστήματα εισαγόμενων ενδυμάτων, αλλά και τα πολλά μικρά εστιατόρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΠΑΡΟ – πτήση για ΔΕΛΧΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Πάρο από όπου θα πετάξουμε για την Ινδία και το Δελχί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Θα έχουμε χρόνο για να κάνουμε τις βόλτες μας στην πόλη. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – Πτήση επιστροφής

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο του Δελχί για να επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

EMIRATES

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία
Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 210

18/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

EK 510

19/09/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ  – ΔΕΛΧΙ

03:55

09:05

EK 511

30/09/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

11:00

13:00

EK 103

30/09/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ  – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €890
  • Διπλή Βίζα Ινδίας 160

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ 

Για τη βίζα του Μπουτάν πρέπει να αποστείλετε στο e-mai [email protected] μια έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας, το αργότερο δύο (2) εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

Για τη βίζα της Ινδίας σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/2/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια.

Για την έκδοσή της (την οποία αναλαμβάνει το Versus Travel για εσάς) απαιτείται να μας αποστείλετε τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν την αναχώρησή σας, με e-mail τα κάτωθι δικαιολογητικά:

  1. ένα (1) έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας
  2. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία ταυτότητας
  3. μία (1) έγχρωμη φωτογραφία (όχι διαβατηρίου) σε μορφή .jpeg (min 1KB, max 1MB) σε λευκό φόντο. Ελάχιστη διάσταση φωτογραφίας: 350 x 350 pixels (ύψος, πλάτος).
  4. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα που θα σας σταλεί.

Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής.

Το κόστος της είναι 35 €/άτομο.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΠΛΗ ΒΙΖΑ

Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε απευθυνθείτε στους πωλητές μας στα γραφεία μας

Στην Λευκωσία (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 82Ε Τ.Κ. 1077, Τηλ 22449977, Φαξ: 22449978),

στην Αθήνα (Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, Τ.Κ. 10557, Τηλ.: 210 3232800, Φαξ: 210 3232450) και

στη Θεσσαλονίκη (Καλαποθάκη 7-9, δίπλα στην Πλατεία Αριστοτέλους, Τ.Κ.54624, Τηλ.: 2310 230001, Φαξ: 2310 230777)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

  • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης», τόπο προσκυνήματός χιλιάδων πιστών, παρά τη δυσπρόσιτη θέση του.
  • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, όπου στεγάζεται τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα, αλλά και στη σχολή ζωγραφικής, όπου οι φοιτητές διδάσκονται για 6 χρόνια τις 13 παραδοσιακές τέχνες του Μπουτάν.
  • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων (Himalayan Mountaineering Institute).

Το ταξίδι μας

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία στην Ινδία και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Κατανομή διανυκτερεύσεων:
    • ΙΝΔΙΑ: Γκανγκτόκ (2), Ντάρτζελινγκ (2), Τσάλσα (1), Δελχί (1)
    • ΜΠΟΥΤΑΝ: Θίμφου (2), Πουνάκα (1), Πάρο (2)
  • Ημιδιατροφή στην Ινδία και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Παρακολουθούμε τους εορτασμούς στο Θίμφου (Μπουτάν) για τις γιορτές Θίμπου Τσέτσου.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Τακτσάνγκ στο Μπουτάν, που το όνομά του σημαίνει «φωλιά της τίγρης»
  • Στο Θίμφου επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη
  • Στο Ντάρτζελινγκ διαδρομή με το διάσημο Toy Train και επίσκεψη στο Ίδρυμα Ορειβασίας των Ιμαλαΐων

Χάρτης Ταξιδιού Φεστιβάλ Θίμπου Τσέτσου –  Μπουτάν – Ντάρτζελινγκ Σικκίμ – Δυτική Βεγγάλη | 18.09.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info