fb

Ερυθραία - Ανακαλύψτε το μοντερνιστικό κόσμημα της Αφρικής | 05.01.2024 & 01.03.2024

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό το ταξίδι του Versus Travel στην Ερυθραία, προσφέρει μία συμπυκνωμένη γνώση της γεωπολιτικής ιστορίας της Αφρικανικής Ηπείρου και μια πλούσια εμπειρία γεμάτη εκπλήξεις. Κάθε πόλη της Ερυθραίας είναι κι ένα κόσμημα. Η πρωτεύουσα Ασμάρα, μας ταξιδεύει πίσω στη δεκαετία του 1930 με 400 ακέραια κτήρια του φουτουριστικού ιταλικού μοντερνισμού. Η Κερέν, μια παλιά εμπορική πόλη χτισμένη πάνω σε δύο ποτάμια, διαχέεται σήμερα από τον αέρα του γειτονικού Σουδάν. Το λιμάνι της Μασάουα και η αρχαία Άδουλις πάνω στην Ερυθρά θάλασσα μας μεταφέρουν στην αρχαιότητα και μας θυμίζουν τους Φαραώ, τους Αρχαίους Έλληνες, τους Ρωμαίους, το Βυζάντιο. Αλλά στην Ερυθραία βλέπουμε και τροπικά δάση, ηφαίστεια, απόκρημνες χαράδρες, πλούσια φύση, σε όλο της το μεγαλείο. Κάθε μέρα, κάθε διαδρομή είναι και μία νέα περιπέτεια!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει και τελειώνει στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα Ασμάρα, που είναι σαν να έχει μείνει πίσω στο 1941, όταν οι Ιταλοί την παρέδωσαν στους Βρετανούς. Θα έχουμε αρκετό χρόνο να θαυμάσουμε τα κτίρια του ιταλικού μοντερνισμού, να κάνουμε βόλτες με αμαξάκι και να πιούμε εξαιρετικής ποιότητας αρωματικό εσπρέσο στα μεσοπολεμικά ιταλικά καφέ.
 Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε την Κερέν, με την περίφημη Αγορά των Ζώων, όπου θα δούμε να πωλούνται καμήλες, άλογα, γαϊδούρια, κατσίκια και αρνιά. Θα περάσουμε από εντυπωσιακές φυτείες καφέ και πορτοκαλεώνες, θα διασχίσουμε το τροπικό δάσος της Φιλ Φιλ και θα κατευθυνθούμε προς τη Μασάουα το βαθύτερο φυσικό λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας. Ακολουθεί η ιταλική βιομηχανική πόλη Ντεκαμάρε, με τα εργοστάσια ζυμαρικών και το εκπληκτικό τοπικό κρασί. Ξεναγούμαστε επίσης στις αρχαίες εμπορικές πόλεις Άδουλις, Μετέρα και Κοχάιτο, που είναι ακόμη υπό ανασκαφή και λειτουργούσαν ως κέντρα για τις συναλλαγές με τους Φαραώ, την Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Ρώμη και το Βυζάντιο. Γνωρίζουμε τα γηγενή προχριστιανικά βασίλεια Ντ’μτ και Αξούμ. Εξερευνούμε τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα που είναι ορατή και από την επιφάνεια της Σελήνης. Και αναγνωρίζουμε σε όλες τις στάσεις μας, τις καταστροφικές συνέπειες του 30ετούς Πολέμου της Ανεξαρτησίας.
 Η Ερυθραία, είναι μία συναρπαστική χώρα που τώρα βρίσκει τα πατήματά της στη σύγχρονη ιστορία της. Ο τουρισμός αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς. Και εμείς έχουμε την τύχη να τη γνωρίσουμε στην καλύτερη στιγμή της!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Η Ερυθραία είναι ένας προορισμός για ήδη μυημένους στην Αφρικανική Ήπειρο, για ταξιδιώτες που μαγεύονται από την αρχιτεκτονική των πόλεων, από την ιστορία, από την εκπληκτική φύση. Είναι ένα ταξίδι σε μία χώρα χωρίς ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή που μόνο το Versus Travel με την πλούσια και πολύχρονη εμπειρία και τη βαθιά γνώση της Μαύρης Ηπείρου μπορεί να προσφέρει με άνεση και ασφάλεια στους ταξιδιώτες του. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, που προσφέρει μια εμπειρία αξέχαστη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Ζούμε το όραμα του ιταλικού μοντερνισμού στην πρωτεύουσα Ασμάρα.
  • Εξερευνούμε την, από άλλη εποχή, Αγορά Ζώων στην Κερέν.
  • Χανόμαστε στα γραφικά σπιτάκια και τις φυλές της Ερυθραίας Τίγκρε, Μπιλέν, Κουνάμα, Νάρα.  
  • Διασχίζουμε εντυπωσιακές φυτείες καφέ, πορτοκαλεώνες, ένα τροπικό δάσος και βλέπουμε μπαμπουίνους και μαϊμούδες.
  • Περιπλανιόμαστε στο αρχαίο λιμάνι της Μασάουα στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Παρατηρούμε τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα στη Ζούλα και στην Αντί Κέι.
  • «Διαβάζουμε» αρχαίες γραφές των προχριστιανικών Βασιλείων Ντ’μτ και Αξούμ σε εντυπωσιακές πόλεις που είναι ακόμη υπό ανασκαφή.
  • Το ταξίδι αυτό αποτελεί επίσης βουτιά στην ανεξερεύνητη Νότια Ερυθραία.

1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΜΑΡΑ

Συνάντηση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση για την Ασμάρα. Άφιξη το βράδυ στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

2η ημέρα: ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΣΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Ξεκινάμε για την γνωριμία με την όμορφη πρωτεύουσα της Ερυθραίας που είναι χτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Μπαράκα και Ανσέμπα, μέσα στα υψίπεδα της χώρας. Η Ασμάρα ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα και ήταν αρχικά 4 χωριά που επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Τον 16ο αιώνα τα 4 χωριά ενώθηκαν και έγιναν μία πόλη. Πρωτεύουσα έγινε τον 19ο αιώνα και τότε εξελίχθηκε σε σημαντικό εμπορικό κέντρο. Το 1889 η Ασμάρα κατελήφθη από την Ιταλία στο πλαίσιο των φιλοδοξιών της τελευταίας για τη δημιουργία της Αφρικανικής Αυτοκρατορίας της. Τότε έγινε ιταλικό στρατιωτικό κέντρο. Και μετά το 1922 ήρθε ο Μουσολίνι… ο οποίος ονειρεύτηκε να δημιουργήσει τη «Δεύτερη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» και κατέστησε την Ασμάρα κέντρο ισχύος της Ιταλίας στην Αφρική. Μέχρι το 1939 είχαν μετακομίσει στην πόλη περισσότεροι από 53.000 Ιταλοί οι οποίοι θεωρούσαν ότι θα έμεναν για πάντα! Και έτσι βάλθηκαν να μεταφέρουν στην Ασμάρα όλη τη μοντέρνα αισθητική που ήκμαζε εκείνη την εποχή στον δυτικό μεταβιομηχανικό κόσμο. Εν ολίγοις έχτισαν την πόλη από την αρχή, διαλύοντας καθετί που θύμιζε Αφρική. Τελικά την κατέστησαν μία πόλη-αρχιτεκτονικό δείγμα του ιταλικού ρασιοναλισμού γεμάτη μοντερνιστικά, φουτουριστικά και αρ ντεκό κτίρια. Περίπου 400 από αυτά τα κτίρια υπάρχουν ακόμη και γι’ αυτό η Ασμάρα σήμερα αποτελεί μνημείο της UNESCO. Ευτυχώς, ο

τριακονταετής Πόλεμος για την Ανεξαρτησία της Ερυθραίας από την Αιθιοπία, μετά την αποχώρηση των Ιταλών (1941) και εν συνεχεία των Βρετανών (1952), δεν προκάλεσε ζημιές στην αρχιτεκτονική της πόλης.
Μια απλή βόλτα λοιπόν, στους άνετους δεντροφυτεμένους δρόμους της, ίσως και με αμαξάκι (υπάρχουν ακόμα!) είναι ό,τι πρέπει για σήμερα. Θα απολαύσουμε ένα υπέροχο υπαίθριο μουσείο που μας πάει πίσω στη δεκαετία του 1930. Και για να ολοκληρώσουμε την ξενάγηση στην πόλη με λίγο ακόμη ιταλικό στυλ, μπορούμε να πιούμε έναν εσπρέσο ή να φάμε μία πίτσα σε ένα από αυτά τα ενδιαφέροντα κτίρια. Κάπως έτσι ξεκινάει το ταξίδι μας, στην εκπληκτική Ερυθραία.  Διανυκτέρευση στην Ασμάρα.

3η ημέρα: ΑΣΜΑΡΑ – ΑΡΜΠΕΡΟΜΠΟΥΙ – ΚΕΡΕΝ: Ταξίδι πίσω στον χρόνο

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ταξίδι με τρένο μέσα στα βουνά της Ερυθραίας. Ξεκινάμε από την Ασμάρα με προορισμό το Αρμπερόμπουι. Μία εκδρομή με την παλιά αλλά πλήρως ανακαινισμένη αμαξοστοιχία της χώρας. Καθ’ οδόν, καθώς θα ζούμε την εμπειρία των αποικιακών σιδηροδρόμων, θα απολαύσουμε και όλη την τελετουργία του περίφημου ντόπιου καφέ. Ακόμη κι αν βαριέστε τα τρένα, με αυτή την εκδρομή θα αναθεωρήσετε.
 Μετά το τέλος του σύντομου αυτού ταξιδιού πίσω στον χρόνο, θα επιστρέψουμε στην Ασμάρα και από εκεί θα ξεκινήσουμε οδικώς για την Κερέν. Θα ακολουθήσουμε μία εντυπωσιακή διαδρομή (περίπου 3 ώρες) προς βορρά, μέσα από τα υψίπεδα με τις φυτείες καφέ και τους πορτοκαλεώνες. Προορισμός μας είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ερυθραίας η ιστορική Κερέν η οποία βρίσκεται σε οροπέδιο (1392 μέτρα) και είναι περικυκλωμένη από γρανιτένια βουνά. Σημείο κλειδί για την ανάπτυξη της πόλης από το 1920, υπήρξε ο ιταλικός σιδηρόδρομος που την ενώνει με την Ασμάρα. Λόγω όμως της τοποθεσίας της υπήρξε στρατηγικό κέντρο τόσο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όσο και στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας. Εκεί έλαβε χώρα και η κρίσιμη βρετανοϊταλική σύρραξη, για την αποπομπή της φασιστικής Ιταλίας από τη χώρα το 1941. Απομεινάρια αυτής της αιματηρής σύρραξης είναι το Ιταλικό και το Βρετανικό Νεκροταφείο των πεσόντων στρατιωτών.
 Σήμερα, στην Κερέν είναι έντονη η σουδανική επιρροή – στο ντύσιμο, στη γλώσσα, στην κουζίνα. Το τσάι του Σουδάν είναι εξαιρετικό, για όσους ενδιαφέρονται… Ωστόσο το πιο θεαματικό συμβάν στην πόλη είναι η Αγορά των Ζώων, που διοργανώνεται κάθε Παρασκευή στους περιφερειακούς λόφους. Καμήλες, αγελάδες, κατσίκια, αρνιά, γαϊδούρια, όλα στο σφυρί! Σημειωτέων πως στους δρόμους της πόλης τα άλογα και τα γαϊδούρια είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα… Άλλο ανάλογο υπερθέαμα είναι η Κεντρική Αγορά φρούτων, λαχανικών και λοιπών ειδών – μια χρωματική πανδαισία που πάλλεται μέσα στην καρδιά της Κερέν. Διανυκτέρευση στην Κερέν.

4η ημέρα: ΚΕΡΕΝ – ΧΑΓΚΑΖ – ΜΠΑΡΕΝΤΟΥ – ΜΟΓΚΟΛΟ – ΚΕΡΕΝ: Εξερευνούμε τις φυλές της Ερυθραίας. Ξενάγηση στον κάμπο της Ερυθραίας.

Σήμερα έχουμε γνωριμία με τις φυλές της Ερυθραίας. Η περιπέτειά μας ξεκινάει από τη Χαγκάζ ένα μικρό χωριό κοντά στην Κερέν με γραφικά σπιτάκια και… πλουμιστούς κατοίκους. Εκεί μένουν μέλη των φυλών Τίγκρε και Μπιλέν. Ακολουθεί η Μπαρέντου, η πανέμορφη πρωτεύουσα της περιφέρειας Γκας Μπάρκα. Η Γκας Μπάρκα απλώνεται σε μια εύφορη πεδιάδα και θεωρείται «το ψωμί» της Ερυθραίας. Ουσιαστικά εδώ βρίσκεται όλη η αγροτική παραγωγή της χώρας. Η περιοχή επίσης είναι πλούσια σε λευκό μάρμαρο και… χρυσό. Στην Μπαρέντου θα συναντήσουμε την τοπική φυλή Κουνάμα. Πρόκειται για τους βασικούς κατοίκους, οι οποίοι πέρα από καλοί αγρότες είναι και άρτιοι χορευτές!
 Αφού πάρουμε λοιπόν μια γεύση και από αυτή την πόλη κατευθυνόμαστε βόρεια, στη Μογκόλο που βρίσκεται κι αυτή στην περιφέρεια Γκας Μπάρκα. Κάτοικοι της Μογκόλο είναι η φυλή Νάρα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στην Κερέν.

5η ημέρα: Ξενάγηση ΚΕΡΕΝ – Επίσκεψη στην αγορά. Εξερεύνηση και περιπλάνηση στην πόλη.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Κερέν. Θα επισκεφτούμε τον ναό της Παναγίας, λίγο έξω από την πόλη. Ο ναός είναι στην ουσία ένα άγαλμα (υποτίθεται με θαυματουργές ιδιότητες) τοποθετημένο μέσα στον κορμό ενός δέντρου μπαομπάμπ 500 ετών με ύψος 23 μέτρα. Οι ντόπιοι πιστεύουν πως το άγαλμα προστατεύει τη γονιμότητα. Γι’ αυτό καθημερινά νεαρές γυναίκες ψήνουν καφέ στη σκιά του δέντρου και προσφέρουν από ένα φλιτζάνι στους περαστικούς. Αν οι περαστικοί δεχθούν τον προσφερόμενο καφέ, τότε πιστεύεται πως οι γυναίκες θα κάνουν παιδιά. Θα επισκεφτούμε επίσης το Ιταλικό και το Βρετανικό Νεκροταφείο. Αν προλάβουμε θα ανέβουμε και στην κορυφή ενός πρώην ιταλικού διοικητικού κτιρίου, για να απολαύουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Άλλο σημείο για πανοραμική θέα είναι το Αιγυπτιακό Οχυρό, με τα κανόνια του αιθιοπικού στρατού, νοτιοανατολικά της Κερέμ, σε ύψος 1460 μέτρα. Κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα μεταξύ κατά τη σύντομη κυριαρχία της Αιγύπτου στη χώρα (1865-84), λίγο προτού την καταλάβουν οι Ιταλοί (1889). Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περάσουμε και από την ιταλική συνοικία. Εκεί θα δούμε πολλά εντυπωσιακά ιταλικά κτίρια και μέγαρα, ορισμένα σε άριστη κατάσταση, άλλα όχι τόσο. Και φυσικά θα επισκεφτούμε την περίφημη κεντρική αγορά της πόλης.  Διανυκτέρευση στην Κερέν.

6η ημέρα: ΚΕΡΕΝ – ΜΑΣΑΟΥΑ: Μεταφορά οδικώς, το ταξίδι διαρκεί 4,5 ώρες.

Σήμερα κατευθυνόμαστε ανατολικά, προς την Ερυθρά Θάλασσα. Προορισμός μας είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Ερυθραίας, η Μασάουα.  Καθ’ οδόν περνάμε από την πόλη Φιλ-Φιλ, η οποία περιβάλλεται από προστατευόμενο τροπικό δάσος. Ο δρόμος διασχίζει το δάσος και είναι πιθανό να δούμε κάποιους απ΄ τους κατοίκους του, όπως είναι οι μαϊμούδες και οι μπαμπουίνοι. Εν συνεχεία διασχίζουμε άνυδρα και άγρια τοπία και καθώς πλησιάζουμε τη θάλασσα η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά. Μέση θερμοκρασία στη Μασάουα όλο τον χρόνο είναι οι 30 βαθμοί κελσίου και θεωρείται η υψηλότερη στον κόσμο! Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε δύο νησιά που ενώνονται με μία υπερυψωμένη λεωφόρο που διασχίζει τη θάλασσα. Το φυσικό και βαθύ λιμάνι της είναι το μεγαλύτερο στην Ερυθρά Θάλασσα. Ως εκ τούτου, από την αρχαιότητα και πολύ πριν την αποικιοκρατία αυτό το λιμάνι ήταν ζηλευτό. Η Μασάουα μοιάζει πολύ με αραβική πόλη, κι αυτό λόγω της τοποθεσίας της και της εμπορικής συνεργασίας της για αιώνες με την Αραβική Χερσόνησο. Εξαιτίας αυτής της τοποθεσίας έχουν περάσει από την πόλη πολλοί κατακτητές: Πορτογάλοι, Άραβες, Αιγύπτιοι, Τούρκοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Αιθίοπες… Όλοι αυτοί φυσικά άφησαν το στίγμα τους. Κι έτσι αυτό που βλέπουμε σήμερα, είναι ένα ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό μείγμα που μαρτυρεί όλη την ιστορία της.
 Τη μεγαλύτερη ακμή της η Μασάουα την έζησε επί Οθωμανικής Κυριαρχίας (1557-1885). Μάλιστα εκεί βρίσκεται το αρχαιότερο τζαμί της Αφρικής, το Τζαμί των Συντρόφων, που χτίστηκε στις αρχές του 7ου αιώνα, όπως λέγεται, από τους συντρόφους του Προφήτη Μωάμεθ. Επίσης είναι εντυπωσιακή η Παλιά Πόλη, με τα στενά δρομάκια και την οθωμανική αρχιτεκτονική. Σώζονται ακόμη κτίρια, στα οποία οι τούρκοι αρχιτέκτονες χρησιμοποιούσαν κοράλλια αντί για πέτρες. Σώζονται επίσης παλιά τζαμιά, τάφοι και επαύλεις πλούσιων εμπόρων. Μετά τους Οθωμανούς ήρθαν οι Ιταλοί, οι οποίοι μετέτρεψαν τη Μασάουα σε ένα μοντέρνο λιμάνι και τη συνέδεσαν σιδηροδρομικώς με την Ασμάρα. Επί Ιταλικής Αυτοκρατορίας της Αφρικής η Μασάουα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ερυθραίας ως το 1897 οπότε το διοικητικό κέντρο μεταφέρθηκε στην Ασμάρα. Άρα σε μία πρώτη βόλτα βλέπουμε και πολλά ιταλικά κτίρια. Μετά το 1941 την πόλη την κατέλαβαν οι Βρετανοί και εν συνεχεία, το 1952 την παρέδωσαν στον Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας, Χαϊλέ Σελασιέ. Εκείνος την κατέστησε βάση του Αιθιοπικού Ναυτικού. Ακολούθησαν σημαντικές εχθροπραξίες στον 30ετή Πόλεμο της Ανεξαρτησίας της Ερυθραίας (1961-1991)… και φτάνουμε στο σήμερα. Σε μία πόλη-ολοζώντανο μνημείο, όπου κι αν κοιτάξεις. Διανυκτέρευση στη Μασάουα.

7η ημέρα: ΜΑΣΑΟΥΑ –Αρχαιολογικός χώρος ΑΔΟΥΛΙΣ – ΚΟΛΠΟΣ ΖΟΥΛΑ: Ξενάγηση στην αρχαία Γη του Πουντ.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδρομή κατ΄ αρχάς στον αρχαιολογικό χώρο της Άδουλις που βρίσκεται στην σημερινή πόλη Ζόυλα. Θα επισκεφτούμε μια ολόκληρη αρχαία πόλη, η οποία χρονολογείται στην εποχή των Φαραώ της Αιγύπτου. Υπήρξε εμπορικό κέντρο και λιμάνι, απ΄ όπου το Αιγυπτιακό Βασίλειο προμηθευόταν και διακινούσε χρυσό, αρωματική ρητίνη, μελανόξυλο, ελαφαντοστό, έβενο και άγρια ζώα. Πιστεύεται ότι η αρχαία πόλη αποτελούσε τμήμα της Γης των Θεών, ή αλλιώς Γης του Πουντ που, σύμφωνα με τις αρχαίες αιγυπτιακές και ελληνικές γραφές, εκτεινόταν μέχρι τη Σομαλία. Η Άδουλις διατηρούσε εμπορικές σχέσεις με την Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Ρώμη και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
 Ακολουθεί ο Κόλπος Ζούλα, με την ομώνυμη πόλη που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Εκεί θα δούμε το βαθύ ρήγμα της ακτογραμμής το οποίο αποτελεί μέρος της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας. Πρόκειται για μια τεράστια τάφρο, ένα χάσμα στην επιφάνεια της γης, τόσο βαθύ ώστε είναι ορατό ακόμη και από την επιφάνεια της Σελήνης! Εκτείνεται από την Κοιλάδα του Ιορδάνη στο βόρειο Ισραήλ μέχρι τη Μοζαμβίκη. Ο Κόλπος Ζούλα είναι το σημείο εισόδου του στην Αφρικανική Ήπειρο. Συνολικά η Μεγάλη Ρηξιγενής Κοιλάδα έχει μήκος 6.400 χιλιόμετρα και διατρέχει μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Αφρικής. Κατά μήκος της υπάρχουν μεγάλα ενεργά ηφαίστεια, πολύ βαθιές λίμνες, εντυπωσιακοί καταρράκτες, άγρια φύση, απέραντες πεδιάδες, απίστευτη χλωρίδα και πανίδα.

 Επιστρέφουμε στη Μασάουα για το μεσημεριανό γεύμα και το απόγευμα θα το αφιερώσουμε σε μία ακόμη περιήγηση στην πόλη. Σήμερα θα περπατήσουμε στο λιμάνι, με τα οθωμανικά, αιγυπτιακά και ιταλικά κτίρια και θα κάνουμε μία στάση στο Κυβερνητικό Ανάκτορο, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και παραμένει ερείπιο εν είδη μνημείου για τα δεινά του πολέμου.

 Το βράδυ θα πάμε στα λιτά και υποφωτισμένα (ίσως λόγω τοποθεσίας)  εστιατόρια του λιμανιού τα οποία σερβίρουν καταπληκτικά θαλασσινά. Θα έχουμε προμηθευτεί φακούς.  Διανυκτέρευση στη Μασάουα.

8η ημέρα: ΜΑΣΑΟΥΑ – ΑΣΜΑΡΑ Μεταφορά οδικώς, το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα ξεκινήσουμε για μία ακόμη βόλτα στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ερυθραίας. Θα ξεναγηθούμε στα μοντερνιστικά κτίρια-ορόσημα της Ασμάρα. Το πολύ ενδιαφέρον σε αυτή την πόλη, είναι ότι λόγω των διαρκών πολέμων και των εσωτερικών πολιτικών αναταραχών, τελικά δεν εξελίχθηκε καθόλου από το 1941 που την παρέδωσαν οι Ιταλοί στους Βρετανούς. Ορισμένα από τα εκπληκτικά κτίριά της έχουν ανακαινισθεί, αλλά γενικότερα επικρατεί μία αίσθηση παρακμής – καθώς περπατάς βλέπεις μπροστά σου όλη την παρακμή της αποικιοκρατίας. Ωστόσο βλέπεις και το όνειρο των πρώτων Ιταλών μοντερνιστών αρχιτεκτόνων για μία νέα καλύτερη ζωή. Μία ζωή, που ακολουθούσε τις δεκαετίες 1920 και 1930 όλες τις νέες εξελίξεις που έφερνε η μεταβιομηχανική εποχή. Η Ασμάρα υπήρξε μία πόλη-αρχιτεκτονικό πειραματόζωο για τον ιταλικό αρχιτεκτονικό ρασιοναλισμό. Εκεί οι αρχιτέκτονες είχαν το ελεύθερο να γκρεμίσουν ό,τι υπήρξε και να φτιάξουν τη δική τους ιδανική πόλη. Χαρακτηριστικό δείγμα, αποτελεί ο Σταθμός Ανεφοδιασμού της Fiat που χτίστηκε το 1938. Ήταν ένα βενζινάδικο. Ωστόσο έχει το σχήμα αεροπλάνου τη στιγμή της απογείωσης! Τα φτερά του φτάνουν τα 15 μέτρα. Ο αρχιτέκτονας, Τζιουζέπε Πετάτζι έδωσε μάχη για να πειστούν οι τοπικές αρχές και οι εργάτες, ότι δεν θα έπεφταν μόλις αφαιρούνταν οι σκαλωσιές. Λέγεται ότι απείλησε να αυτοπυροβοληθεί επί τόπου προκειμένου να αφαιρεθούν οι σκαλωσιές. Τελικά τα φτερά υπάρχουν ακόμη…
 Βεβαίως, για να μην μένουν αμφιβολίες, όλη αυτή η «καινούργια» ζωή της Ασμάρα και το όραμα για το «μεγαλειώδες αύριο», δεν περιελάβανε τους ντόπιους. Εκείνοι δεν επιτρεπόταν να μπουν στα κτήρια, στα καφέ, στα εστιατόρια, στα σινεμά και στα ξενοδοχεία, παρά μόνο για να τα καθαρίσουν…
 Διανυκτέρευση στην Ασμάρα.

9η ημέρα: ΑΣΜΑΡΑ – ΝΤΕΚΑΜΑΡΕ – ΣΕΝΑΦΕ – ΑΝΤΙ ΚΕΙ: Ταξίδι στο ανεξερεύνητο: Επίσκεψη στη Νότια Ερυθραία Μεταφορά οδικώς, το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Σήμερα αφήνουμε την Ασμάρα για να κινηθούμε προς Νότο. Πρώτος προορισμός μας είναι η ιταλική βιομηχανική πόλη Ντεκαμάρε. Χτίστηκε ουσιαστικά επί ιταλοκρατίας και αποτελούσε το βιομηχανικό κέντρο της Αφρικανικής Αυτοκρατορίας. Βασικά προϊόντα που παράγονταν στα εργοστάσιά της ήταν τα ζυμαρικά, το ψωμί και το κρασί. Το λευκό κρασί της Ερυθραίας είναι θαυμάσιο. Την ακμή της η πόλη την έζησε το 1938, ο πληθυσμός της είχε φτάσει τους 12.000 και οι μισοί ήταν Ιταλοί. Όταν η πόλη παραδόθηκε στους Βρετανούς το 1941 οι Ιταλοί κάτοικοι την εγκατέλειψαν και τα εργοστάσια έκλεισαν. Αργότερα, όταν η Ερυθραία αποτελούσε Επαρχία της Αιθιοπίας, ξένοι επενδυτές ζήτησαν από τον αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε. Στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας η Ντεκαμάρε έγινε κέντρο ελέγχου των ανταρτών και οι σκληρές μάχες είχαν καταστροφικά αποτελέσματα. Ωστόσο ακόμη μπορούμε να δούμε κάποια ιταλικά εργοστάσια στη βόλτα μας εκεί.
 Ακολουθεί η Σεναφέ, μία ορεινή πόλη χτισμένη στην καλντέρα ενός ηφαιστείου. Και αυτή καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, ωστόσο ήταν από την αρχαιότητα και παραμένει ένα εμπορικό κέντρο. Εκεί θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Μετέρα η οποία υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο επί των Βασιλείων Ντ’μτ και Αξούμ που χρονολογούνται αντίστοιχα από τον 10ο έως τον 5ο αιώνα π.Χ. και από τον 4ο αιώνα π.Χ έως τον 1ο μ.Χ. Τα εν λόγω βασίλεια διατηρούσαν στενές εμπορικές σχέσεις με την Αρχαία Αίγυπτο, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
 Ακολουθεί μία ακόμη πόλη, η Αντί Κέι με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Χτισμένη σε υψόμετρο, 2500 μέτρα. Η διαδρομή που ακολουθούμε είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Περνάμε μέσα από τα καταπράσινα βουνά και απολαμβάνουμε μία μοναδική θέα. Άφιξη στην Αντί Κέι και ξεκούραση. Διανυκτέρευση στην Αντί Κέι.

Σημείωση: Θα διανυκτερεύσουμε στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αντί Κέι, ωστόσο λόγω των πολύ περιορισμένων τουριστικών υποδομών, ενδέχεται το κάθε δωμάτιο να μην έχει το δικό του μπάνιο.

10η ημέρα: ΑΝΤΙ ΚΕΙ – ΚΟΧΑΙΤΟ – ΑΣΜΑΡΑ Διαδρομή οδικώς, το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες.

Σήμερα επισκεπτόμαστε την αρχαία πόλη Κοχάιτο, σε υψόμετρο 2500 μέτρα. Χρονολογείται στην προ Αξουμική Περίοδο. Ο θρύλος λέει πως την έχτισε η Βασίλισσα του Σαββά. Οι ανασκαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί αν και τα ευρήματα μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά. Σκαλιστές κολώνες ύψους 4 και 5 μέτρων, κτίρια της αξουμικής περιόδου και πολλές προγενέστερες γραφές σε σπήλαια και τάφους.
 Μετά το Κοχάιτο ακολουθούμε διαδρομή προς βορρά, κοντά Σήμερα επισκεπτόμαστε την αρχαία πόλη Κοχάιτο, σε υψόμετρο 2500 μέτρα. Χρονολογείται στην προ Αξουμική Περίοδο. Ο θρύλος λέει πως την έχτισε η Βασίλισσα του Σαββά. Οι ανασκαφές δεν έχουν ολοκληρωθεί αν και τα ευρήματα μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά. Σκαλιστές κολώνες ύψους 4 και 5 μέτρων, κτίρια της αξουμικής περιόδου και πολλές προγενέστερες γραφές σε σπήλαια και τάφους.
 Μετά το Κοχάιτο ακολουθούμε διαδρομή προς βορρά, κοντά στα σύνορα με την Αιθιοπία στο βουνό Έμπα Σόιρα, το ψηλότερο της Ερυθραίας με υψόμετρο 3018 μέτρα. Από εκεί θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα που αποτελεί τμήμα της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς την Ασμάρα όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση στην Ασμάρα.

11η ημέρα: ΑΣΜΑΡΑ – Αναχώρηση Μια τελευταία βόλτα πριν το αεροδρόμιο.

Σήμερα είναι η ημέρα της αναχώρησής μας για Αθήνα. Ωστόσο προλαβαίνουμε να κάνουμε μία τελευταία χαλαρή βόλτα στην όμορφη και ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Ερυθραίας. Θα πιούμε και έναν αρωματικό καπουτσίνο σε κάποιο από τα αποικιακά καφέ της δεκαετίας του 1930 με την αντικέ επίπλωση και την μοντέρνα και αριστοκρατική αύρα. Ακολουθεί η μεταφορά μας στο αεροδρόμιο. Άφιξη στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διανυκτερεύσεις σε άνετα ξενοδοχεία από τα καλύτερα διαθέσιμα της Ερυθραίας. Η χώρα δεν διαθέτει τουριστική υποδομή. Για ένα μόνο βράδυ, στην πόλη Αντί Κέι, το ξενοδοχείο μας παρότι είναι το καλύτερο της πόλης ενδέχεται να μην παρέχει ατομικό μπάνιο στα δωμάτια, για μια διανυκτέρευση.
  • Πλήρης διατροφή με τρία γεύματα ημερησίως.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ταξίδι με τρένο (Ασμάρα-Αρμπερόμπουι-Ασμάρα). και παρακολούθηση τελετουργίας καφέ καθ’ οδόν.
  • Πούλμαν με ανέσεις και κλιματισμό.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

  • Γεύματα στο αεροπλάνο

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690
  • Γεύματα στο αεροπλάνο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Η Ερυθραία είναι ένας προορισμός για ήδη μυημένους στην Αφρικανική Ήπειρο, για ταξιδιώτες που μαγεύονται από την αρχιτεκτονική των πόλεων, από την ιστορία, από την εκπληκτική φύση. Είναι ένα ταξίδι σε μία χώρα χωρίς ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή που μόνο το Versus Travel με την πλούσια και πολύχρονη εμπειρία και τη βαθιά γνώση της Μαύρης Ηπείρου μπορεί να προσφέρει με άνεση και ασφάλεια στους ταξιδιώτες του. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, που προσφέρει μια εμπειρία αξέχαστη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Ζούμε το όραμα του ιταλικού μοντερνισμού στην πρωτεύουσα Ασμάρα.
  • Εξερευνούμε την, από άλλη εποχή, Αγορά Ζώων στην Κερέν.
  • Χανόμαστε στα γραφικά σπιτάκια και τις φυλές της Ερυθραίας Τίγκρε, Μπιλέν, Κουνάμα, Νάρα.  
  • Διασχίζουμε εντυπωσιακές φυτείες καφέ, πορτοκαλεώνες, ένα τροπικό δάσος και βλέπουμε μπαμπουίνους και μαϊμούδες.
  • Περιπλανιόμαστε στο αρχαίο λιμάνι της Μασάουα στην Ερυθρά Θάλασσα.
  • Παρατηρούμε τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα στη Ζούλα και στην Αντί Κέι.
  • «Διαβάζουμε» αρχαίες γραφές των προχριστιανικών Βασιλείων Ντ’μτ και Αξούμ σε εντυπωσιακές πόλεις που είναι ακόμη υπό ανασκαφή.
  • Το ταξίδι αυτό αποτελεί επίσης βουτιά στην ανεξερεύνητη Νότια Ερυθραία.

Highlights

  • Ανακαλύπτουμε την υπέροχη μεσοπολεμική αρχιτεκτονική στην Ασμάρα. Χάρη στα πολλά αρ ντεκό, μοντερνιστικά και φουτουριστικά κτίριά της, θεωρείται μία από τις πιο γοητευτικές πόλεις της Αφρικής.           
  • Επισκεπτόμαστε την ορεινή Κερέν, με την εντυπωσιακή Αγορά Ζώων. Πωλούνται και καμήλες…
  • Διασχίζουμε το τροπικό δάσος και βλέπουμε μπαμπουίνους και μαϊμούδες.
  • Πηγαίνουμε στη Μασάουα, το βαθύτερο φυσικό λιμάνι της Ερυθράς Θάλασσας. Μία πόλη χτισμένη σε δύο νησιά που ενώνονται με μία υπερυψωμένη λεωφόρο που διασχίζει τη θάλασσα.
  • Περιπλανιόμαστε στην Παλιά Πόλη της Μασάουα με τα οθωμανικά κτίρια που είναι χτισμένα από… κοράλια.         
  • Ξεναγούμαστε στις εντυπωσιακές αρχαίες πόλεις των Βασιλείων Ντ’μτ και ΑξούμΆδουλις, Μετέρα και Κοχάιτο. Την τελευταία, σύμφωνα με τον θρύλο την έχτισε η Βασίλισσα του Σαββά.
  • Βλέπουμε τις μεσοπολεμικές ιταλικές βιομηχανίες ζυμαρικών και δοκιμάζουμε εκπληκτικό λευκό κρασί στην Ντεκαρέ.
  • Ατενίζουμε τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα που είναι ορατή ακόμη και από την επιφάνεια της Σελήνης

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ζούμε το όραμα του ιταλικού μοντερνισμού στην πρωτεύουσα Ασμάρα.
  • Διασχίζουμε εντυπωσιακές φυτείες καφέ, πορτοκαλεώνες, ένα τροπικό δάσος και βλέπουμε μπαμπουίνους και μαϊμούδες.
  • Παρατηρούμε τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα στη Ζούλα και στην Αντί Κέι.
  • Το ταξίδι αυτό αποτελεί επίσης βουτιά στην ανεξερεύνητη Νότια Ερυθραία.

Χάρτης Ταξιδιού Ερυθραία - Ανακαλύψτε το μοντερνιστικό κόσμημα της Αφρικής | 05.01.2024 & 01.03.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info