fb

Νησιά Γκαλάπαγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου, Εκουαδόρ | 05.10.2023

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού μπορεί να συνοψιστεί σε μία φράση: εξερεύνηση των μυστηρίων της άγριας φύσης και του βωβού πολιτισμού στον Ισημερινό. Αυτό είναι το Εκουαδόρ. Μία χώρα με Ιστορία που φτάνει ως τα έγκατα της γης και που βγαίνει στην επιφάνεια καλυμμένη με νέφη στις απάτητες ζούγκλες και μαύρο χιόνι πάνω στα, επίσης απάτητα, ηφαίστεια. Όλα στο Εκουαδόρ είναι αιώνια και μυστηριώδη: Τα εμπορικά μονοπάτια που μοιάζουν με λαγούμια, ανήκουν στην προ Ίνκα εποχή και μέσα εκεί περπατάνε… τα πούμα· Τα μνημεία των Ίνκα που ορθώνονται βουβά, γύρω από βράχους και μέσα στις συνοικίες των πόλεων και μας γεμίζουν ερωτηματικά· Η αποικιακή αρχιτεκτονική που με την ομορφιά και το αλλοτινό μεγαλείο της μας διδάσκει γεωπολιτική Ιστορία· Οι πόλεις και τα χωριά που είναι χτισμένες δίπλα στα ηφαίστεια, πάλλονται από τη θέρμη που βγάζουν τα έγκατα της Γης, κι όμως υπάρχουν εδώ και αιώνες· Ένα αιώνιο ταξίδι μυστηρίου και εξερεύνησης. Τα νησιά Γκαλαπάγκος με τα σεληνιακά τοπία, τις τυρκουάζ παραλίες και μια ποικιλία σπάνιων ειδών, που συνθέτουν την εικόνα αυτού του εξωπραγματικού στον πλανήτη αρχιπελάγους. Αυτό το ταξίδι τα έχει όλα. Βλέπετε, είναι ταξίδι  Versus.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει με την πρωτεύουσα Κίτο και συνεχίζουμε με τα απόκοσμα Νησιά Γκαλάπαγκος. Μπαίνουμε στο δάσος νεφών στο Σαν Ισίδρο και στα άδυτα της ζούγκλας του Αμαζονίου του Εκουαδόρ στον ποταμό Νάπο, μένουμε στο ατμοσφαιρικό Μπάνιος συνεχίζουμε στην ηφαιστειακή οροσειρά Κοτοπάξι και στον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό. Εξερευνούμε το ψηλότερο ηφαίστειο της χώρας, το Τσιμποράσο, που λέγεται ότι συνδέεται με το… κέντρο της Γης και καλύπτεται από αιώνιο μαύρο χιόνι. Ακολουθεί το Τρένο του Διαβόλου, που μας περνάει από τις πιο απόκρημνες ράγες ολόκληρου του πλανήτη. Κι από κει πάμε στην Κουένκα, την πόλη στην οποία κατασκευάζονται τα διάσημα καπέλα Παναμά, για να καταλήξουμε στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ισημερινού, το Γκουαγιακίλ.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το ταξίδι προς εξερεύνηση μέσα στα μυστηριώδη δάση του Αμαζονίου στον Ισημερινό και φυσικά στα Νησιά Γκαλάπαγκος, είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

 

Νησιά Γκαλάπαγκος

Η διαμονή σας και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος και άλλες ακόμα εκδρομές για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ και στον Αμαζόνιο, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Νότια Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Νότια Αμερική μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Επιπλέον εμπειρίες Versus στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ

Φτάνουμε βαθιά στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ μέχρι τον ποταμό Νάπο και μαγευόμαστε από την άγρια φύση.  Φτάνουμε μέχρι τους καταρράκτες στο «Καζάνι του Διαβόλου» που πέφτουν από 80 μέτρα ύψος.  

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

 Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus και ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλάπαγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών.  Έχουμε φτιάξει για σας ένα πρόγραμμα με πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, με εξαιρετικές όσο και σπάνιες εμπειρίες που τις απολαμβάνουμε στο έπακρο!

 Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

 • Στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, έχουμε την εμπειρία διαμονής και δραστηριοτήτων σε ομιχλώδες δάσος (1 διανυκτέρευση)  αλλά και σε δάσος βροχής στην Αμαζονία (2 διανυκτερεύσεις). Επίσης έχουμε την εμπειρία παραμονής στο ολοζώντανο Μπάνιος (1 διανυκτέρευση)  μια πόλη στην είσοδο της Αμαζονίας του Εκουαδόρ σχεδόν στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα (5.023 μ.). Μια περιοχή γεμάτη με καταρράκτες και ποτάμια.
 • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας
 • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
 • Θα μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ, σε εξαιρετικό lodge, για να είμαστε στην καρδιά της αμόλυντης φύσης. Πρόκειται για μία ασύλληπτη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε τη μαγεία του τροπικού δάσους!
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Θα προσεγγίσουμε το ηφαίστειο Κοτοπάξι, από τα ψηλότερα σε ολόκληρο τον κόσμο!
 • «Χανόμαστε» σε δάσος νεφών στη ζούγκλα του Σαν Ισίδρο.
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.
 • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των ’νδεων
 • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλάπαγκος).  
 • Θα περάσουμε ξυστά με τρένο από τη Μύτη του Διαβόλου, τον γκρεμό που θεωρείται ως μία από τις πλέον απαιτητικές οδικές διαδρομές στον κόσμο.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ (Δημοκρατία του Ισημερινού), μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Κίτο, είναι μια όμορφη αποικιακή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 2.850 μέτρων και είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά τη Λα Πας , της Βολιβίας. Το Κίτο βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νότια από τη γραμμή του ισημερινού και έγινε έδρα βασιλικής διοικητικής περιφέρειας της Ισπανίας το 1863. Το Εκουαδόρ στην αρχαιότητα κατοικούνταν από γηγενείς προηγμένους πολιτισμούς. Το 1460 προσαρτήθηκε στην αυτοκρατορία των Ίνκα. Το 1531, με την ήττα των Ίνκα από τους Ισπανούς, η αυτοκρατορία έγινε αποικία του ισπανικού στέμματος. Από τότε και ως το 1830 οι Ισπανοί άποικοι ήταν η νέα ελίτ και ο γηγενής πληθυσμός αποδεκατίστηκε από τις ασθένειες και το δουλοκτητικό σύστημα. Το 1820 το Εκουαδόρ, μετά από τρεις πολέμους για την Ανεξαρτησία της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία προσαρτήθηκε στην, υπό τον Μπολίβαρ ιδρυθείσα, Μεγάλη Κολομβία που περιελάμβανε επίσης την Κολομβία και τη Βενεζουέλα.

Το Εκουαδόρ αποσπάστηκε από την Κολομβία το 1830, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα και το Κίτο έγινε η πρωτεύουσά του. Σήμερα μάλιστα η πόλη αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση στο Κίτο.

 

2η ημέρα: ΚΙΤΟ (ξενάγηση, Σημείο Μηδέν)

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην όμορφη πόλη του Κίτο, η οποία διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακοβίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Λίγο έξω από το Κίτο βρίσκονται το Μνημείο και το Μουσείο που σηματοδοτούν την τοποθεσία της πόλης στον ισημερινό ονομάζονται το Μέσον του Κόσμου ή αλλιώς Σημείο Μηδέν.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα ανάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ (τουνελ από λάβα, χελώνες, ιγκουάνας, δίδυμοι κρατήρες)

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο εθνικό πάρκο για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες και τα ιγκουάνας.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια θα δούμε τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

 

4η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – Εξερευνητική κρουαζιέρα (νησί Σέιμουρ)

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε στη νήσο Σέιμουρ. Αυτό το μικρό νησί είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αλιείας και ίσως ο βασικός λόγος επίσκεψης για πολλούς ταξιδιώτες και ορνιθολόγους που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε στο ακατοίκητο νησί. Δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε ξανά σε ένα σύντομο snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Αφού απολαύσουμε τις βουτιές μας, σιγά σιγά ξεκινάμε για την επιστροφή μας για την Σάντα Κρουζ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – Εξερευνητική κρουαζιέρα (εκδρομή στο νησί Σάντα Φε)

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφο κόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, ίσως δούμε και το γεράκι των Γκαλάπαγκος.

Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία. Highlight αποτελεί η πανέμορφη ακτή Escondida, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πουέρτο Αγιόρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας στην Σάντα Κρουζ για ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετικά (και εναλλακτικά με την κρουαζιέρα στο Σάντα Φε) παρέχεται η δυνατότητα εκδρομής στο νησάκι Μπαρτολομέ: Το νησάκι μπορεί να είναι ακατοίκητο από ανθρώπους, είναι όμως τόπος όπου καταφεύγουν πολλά από τα είδη πανίδας των νησιών, χάρη στις πλούσιες πηγές τροφής που διαθέτει. Ανάμεσά τους πιγκουίνοι και θαλάσσιοι ελέφαντες αλλά ακόμα και γεράκια μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – Σταθμός Δαρβίνου – Τορτούγκα Μπέι

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στον ερευνητικό σταθμό «Κάρολος Δαρβίνος». Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, που ανέπτυξε ο Κάρολος Δαρβίνος, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που κατοικούν στο νησί. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε θα μας φέρει στο Κέντρο Αναπαραγωγής των γιγαντιαίων χελώνων, όπου θα δούμε αυτές τις τεράστιες χελώνες, κάποιες από τις οποίες, οι πολύ γεροντότερες, ίσως να πρόλαβαν στη διάρκεια της μακράς ζωής τους να είδαν και τον ίδιο τον Δαρβίνο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ – ΚΙΤΟ

Σήμερα θα πάρουμε την πτήση που θα μας φέρει πίσω στον «πολιτισμό». Πριν όμως από την αναχώρησή μας θα. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στην πόλη, όπου θα έχουμε χρόνο για ξενάγηση με τον αρχηγό μας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΠΑΠΑΓΙΑΚΤΑ/ΘΕΡΜΕΣ ΠΗΓΕΣ – ΣΑΝ ΙΣΙΔΡΟ (ΔΑΣΟΣ ΝΕΦΩΝ)

Οι εξερευνήσεις Versus συνεχίζονται σε μέρη διαφορετικά από τα κοινότυπα. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που επιλέγει κάποιος ένα πρόγραμμα  Versus Travel. 

Σήμερα λοιπόν θα αφήσουμε πίσω μας το Κίτο και θα προσεγγίσουμε την ευρύτερη περιοχή του Αμαζονίου. Όταν μιλάμε βέβαια για «περιοχή Αμαζονίου» μιλάμε για μία τεράστια έκταση, ατελείωτων τετραγωνικών χιλιομέτρων που απλώνεται σε πολλές από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Θα πάμε πρώτα λοιπόν στις Θερμές Πηγές Παπαγιάκτα (Papallacta) όπου θα απολαύσουμε ώρες χαλάρωσης στις πισίνες με τα θερμά νερά, και κατόπιν συνεχίζουμε μπαίνοντας στη ζούγκλα νεφών του Σαν Ισίδρο. Ως «δάσος νεφών» περιγράφεται το δάσος που χαρακτηρίζεται από πολύ συχνή ή εποχιακή νεφοκάλυψη. Εδώ λοιπόν θα απολαύσουμε δραστηριότητες στη ζούγκλα, μία τέλεια εισαγωγή στη ζούγκλα του Αμαζονίου στην οποία θα φτάσουμε αύριο. Μεταφορά και τακτοποίηση σε lodge και χρόνος για δραστηριότητες στην περιοχή. Διανυκτέρευση στο Σαν Ισίδρο.

9η ημέρα: ΣΑΝ ΙΣΙΔΡΟ (ΔΑΣΟΣ ΝΕΦΩΝ) – ΡΙΟ ΝΑΠΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τον Αμαζόνιο, περνώντας από όμορφα ποτάμια και μικρά γραφικά χωριά. Συνεχίζουμε νοτιότερα προς την επαρχία Νάπο για να μπούμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα, ακολουθώντας τον ποταμό Νάπο.

Ο ποταμός Νάπο βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίζεται από τις πυκνές ζούγκλες. Φτάνοντας θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα για να αναζητήσουμε στα ψηλά καρδιά εκεί που η άγρια ζωή περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας, διάφορα ήδη πιθήκων και παπαγάλων.  Ο ποταμός Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και στα νερά του ζουν κάιμαν και κορκόδειλοι που θα αναζητήσουμε στη διαδρομή μας. 

Για τις επόμενες δύο ημέρες θα μείνουμε εδώ, «χαμένοι» στα άδυτα της ζούγκλας, σε εξαιρετικό lodge, και θα συλλέξουμε εμπειρίες, εικόνες, συναισθήματα που μόνο ένα τέτοιο παρθένο μέρος μπορεί να μας δημιουργήσει. Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΡΙΟ ΝΑΠΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ)

Δεύτερη ημέρα στην καρδιά της ζούγκλας του Αμαζονίου του Εκουαδόρ και οι δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι πολλές και έντονες. Βαρκάδα στα νερά του ποταμού Νάπο hiking στη ζούγκλα, γνωριμία με την κοινότητα των Κίτσουα που ζουν εδώ, «κυνήγι» της πλούσιας πανίδας της ζούγκλας όπως οι χρωματιστοί παπαγάλοι, και άλλα ακόμα που θα μας κρατήσουν σε εγρήγορση, πάντα μέσα σε ένα περιβάλλον που μας υπενθυμίζει πόσο μπορεί να θριαμβεύσει η φύση αν της το επιτρέψουμε. Διανυκτέρευση στο lodge μας. 

 

11η ημέρα: ΡΙΟ ΝΑΠΟ (ΖΟΥΓΚΛΑ ΑΜΑΖΟΝΙΟΥ) – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ CAULDRON OF THE DEVIL – ΜΠΑΝΙΟΣ

Οι εμπειρίες διαδέχονται η μια την άλλη και εμείς σήμερα αφήνουμε το lodge στη ζούγκλα του Αμαζονίου και συνεχίζουμε για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Εκουαδόρ και οι πιο θεαματικοί καταρράκτες της χώρας,  που είναι οι καταρράκτες «Cauldron of the Devil», που πέφτουν από ύψος 80 μέτρων. Μέσω μια στριφογυριστής σκάλας τα σκαλοπάτια της οποίας είναι σκαλισμένα στο βράχο όσοι θέλουν μπορούν να προσεγγίσουν τον καταρράκτη από πολύ κοντά. Στην συνέχεια στο επίκεντρό μας η κωμόπόλη Μπάνιος που θα μας φιλοξενήσει για το επόμενο βράδυ.

Χτισμένο στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα, το Μπάνιος του Αγίου Ύδατος (όπως είναι το πλήρες όνομά του) είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Εκουαδόρ, χάρη στην εντυπωσιακή φύση που θα απολαύσουμε κι εμείς στη διαμονή μας στο Μπάνιος. Χαλαρωτική βολτίτσα – ξενάγηση, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΜΠΑΝΙΟΣ – ΚΟΤΟΠΑΞΙ – ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ

Μία δυνατή εμπειρία μάς περιμένει σήμερα και ξεκινάμε γεμάτοι ενέργεια για μία υπέροχη εκδρομή στο Κοτοπάξι, ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ, από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 μ.) με πλάτος κρατήρα που ξεπερνά τα 500 μ. Το όνομά του, στην τοπική διάλεκτο, σημαίνει Λαιμός του Φεγγαριού, και καλύπτεται από χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στη διαδρομή μας εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κόνδορες, γλάρους των Άνδεων, λάμα, άγρια άλογα κ.λπ. και να περπατήσουμε στις όχθες της Λίμνης Limpiopungo. Επίσης θα επισκεφτούμε το καταφύγιο Jose F. Rivas που είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο καταφύγιο στο Εκουαδόρ. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου Κοτόπαξι στα 4.800 μ., με μοναδική θέα στα βόρεια υψίπεδα των Άνδεων.

Στη συνέχεια  μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής οδηγούμαστε στη Ριομπάμπα, την πόλη των 120.000 κατοίκων που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.750 μ., απέναντι από την επιβλητική σκιά του ηφαιστείου Τσιμποράσο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΡΙΟΜΠΑΜΠΑ – ΑΛΑΟΥΣΙ – ΙΝΓΚΑΠΙΡΚΑ – ΚΟΥΕΝΚΑ

Πρωινή αναχώρηση από τη Ριομπάμπα με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πόλη της Κουένκα. Η διαδρομή μας θα μας φέρει στο Αλαούσι. Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα.

Επιστροφή στο Αλαούσι αφού κάνουμε πρώτα μια στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κουένκα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει περίπτωση το τρενάκι να μη λειτουργεί, οπότε η δραστηριότητα αυτή θα αντικατασταθεί με άλλη.

 

14η ημέρα: ΚΟΥΕΝΚΑ – ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Η πόλη της Κουένκα ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ (ξενάγηση) – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4290 € 990 €
Double Room 4290 € 990 €
Triple Room 4290 € 990 €
Single Room 5290 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 4510 € 990 €
Double Room 4510 € 990 €
Triple Room 4510 € 990 €
Single Room 5510 € 990 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
 
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Twin Room 5530 € 0 €
Double Room 5530 € 0 €
Triple Room 5530 € 0 €
Single Room 6530 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50€ το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

KL 1572

05/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 751

05/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

10:00

14:45

KL 751

19/08/2022

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:25

13:00 +1

KL 1581

20/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 +1

 

Περιλαμβάνονται

 

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
 • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλάπαγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ και τρία μεσημεριανά στα Γκαλάπαγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο).
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

Δεν περιλαμβάνονται      

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.
 • Κόστος InGala/Κάρτα Εισόδου στα Γκαλάπαγκος: 25USD

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:
• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.

• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.. 
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«Stopover Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Το ταξίδι προς εξερεύνηση μέσα στα μυστηριώδη δάση του Αμαζονίου στον Ισημερινό και φυσικά στα Νησιά Γκαλάπαγκος, είναι μία μεγάλη περιπέτεια. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που απαιτεί άρτια οργάνωση και βαθιά γνώση αυτής της γωνιάς της Γης. Είναι ένα ταξίδι γεμάτο φύση και ιστορία που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και που μόνο το Versus Travel, χάρη στη βαθιά εμπειρία και γνώση του στη Λατινική Αμερική μπορεί να εγγυηθεί. Χωρίς άσκοπες διανυκτερεύσεις. Με άνετες και ενδιαφέρουσες μετακινήσεις. Με καλοδιαλεγμένους σταθμούς που κρύβουν εκπλήξεις.

 

Νησιά Γκαλάπαγκος

Η διαμονή σας και οι δραστηριότητές σας στα νησιά

 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος και άλλες ακόμα εκδρομές για να εξερευνήσουμε σε βάθος τα νησιά.
 • Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα μανγκρόβια και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά ιγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.
 • Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλάπαγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ και στον Αμαζόνιο, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Νότια Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: «Νότια Αμερική μόνο με το Versus»;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του. 

Επιπλέον εμπειρίες Versus στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ

Φτάνουμε βαθιά στον Αμαζόνιο του Εκουαδόρ μέχρι τον ποταμό Νάπο και μαγευόμαστε από την άγρια φύση.  Φτάνουμε μέχρι τους καταρράκτες στο «Καζάνι του Διαβόλου» που πέφτουν από 80 μέτρα ύψος.  

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα.

 Πρωτότυπα προγράμματα

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus και ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλάπαγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών.  Έχουμε φτιάξει για σας ένα πρόγραμμα με πολύ μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, με εξαιρετικές όσο και σπάνιες εμπειρίες που τις απολαμβάνουμε στο έπακρο!

 Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

 • Στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, έχουμε την εμπειρία διαμονής και δραστηριοτήτων σε ομιχλώδες δάσος (1 διανυκτέρευση)  αλλά και σε δάσος βροχής στην Αμαζονία (2 διανυκτερεύσεις). Επίσης έχουμε την εμπειρία παραμονής στο ολοζώντανο Μπάνιος (1 διανυκτέρευση)  μια πόλη στην είσοδο της Αμαζονίας του Εκουαδόρ σχεδόν στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα (5.023 μ.). Μια περιοχή γεμάτη με καταρράκτες και ποτάμια.
 • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας
 • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
 • Θα μείνουμε κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ, σε εξαιρετικό lodge, για να είμαστε στην καρδιά της αμόλυντης φύσης. Πρόκειται για μία ασύλληπτη εμπειρία που θα μας επιτρέψει να ζήσουμε τη μαγεία του τροπικού δάσους!
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ, με τον ομώνυμο ηφαιστειακό γίγαντα.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Θα προσεγγίσουμε το ηφαίστειο Κοτοπάξι, από τα ψηλότερα σε ολόκληρο τον κόσμο!
 • «Χανόμαστε» σε δάσος νεφών στη ζούγκλα του Σαν Ισίδρο.
 • Απολαμβάνουμε μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.
 • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των ’νδεων
 • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλάπαγκος).  
 • Θα περάσουμε ξυστά με τρένο από τη Μύτη του Διαβόλου, τον γκρεμό που θεωρείται ως μία από τις πλέον απαιτητικές οδικές διαδρομές στον κόσμο.

 

 

Highlights

 • Εξερεύνηση των νησιών Γκαλάπαγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.
 • Ξενάγηση στο Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ, με το εξαιρετικά διατηρημένο ιστορικό κέντρο (από τα πιο καλοδιατηρημένα σε όλη την Αμερική)
 • Επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0’ 0), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Διαμονή και εξερεύνηση στη ζούγκλα του Αμαζονίου του Εκουαδόρ στον ποταμό Νάπο, και γνωριμία με τοπικές φυλές
 • Πεζοπορία σε αρχαίο εμπορικό μονοπάτι της προ Ίνκα εποχής
 • Εξερεύνηση της οροσειράς ηφαιστείων Κοτοπάξι.
 • Περιπλάνηση στο δάσος νεφών στο Σαν Ισίδρο, με την πυκνή νεφοκάλυψη!
 • Μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις και Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος
 • Πεζοπορία σε αρχαία ιθαγενή μονοπάτια
 • Απολαυστικό μπάνιο σε θερμές πηγές στην Παπαγιάκτα.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

5/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Νησιά Γκαλάπαγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου, Εκουαδόρ | 05.10.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info