fb

Κόστα Ρίκα - Παναμάς - Αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρρο | Αύγουστος 2023

Διάρκεια: 14,15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα προορισμού

Η καρδιά της Κεντρικής Αμερικής, είναι ένα αριστούργημα της φύσης αλλά και της υψηλής παγκόσμιας μηχανικής. Οι δύο χώρες που επισκεπτόμαστε και τις εξερευνούμε απ’ άκρη σ’ άκρη, ο Παναμάς και η Κόστα Ρίκα, διαφέρουν πολύ από τις άλλες της Λατινικής Αμερικής. Είναι πάρα πολύ ασφαλείς, πάρα πολύ πλούσιες, με υψηλό επίπεδο ζωής. Εμείς τις εξερευνούμε πλήρως με ένα φαντασμαγορικό οδοιπορικό, που αρχίζει από τη Διώρυγα του Παναμά και την ολοζώντανη Πάναμα Σίτι και καταλήγει στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, την όμορφη (μπελ επόκ και υπερσύγχρονη) Σαν Χοσέ.

Ενδιαμέσως, επισκεπτόμαστε και διανυκτερεύουμε σε απίθανα προστατευόμενα εθνικά πάρκα, που περιλαμβάνουν τον οικισμό των Ινδιάνων Εμπερά, το τροπικό και ανέγγιχτο Αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, τη μαγική ζούγκλα Τορτουγκέρο με τις θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες, το ηφαιστειακό πάρκο Αρενάλ με τις ζούγκλες και τα ενεργά στρωματοηφαίστεια, το σπάνιας ομορφιάς ηφαίστειο Ποάς και τις εξωτικές παραλίες της νήσου Τορτουγκέρο. 

Δηλαδή σε αυτό το οδοιπορικό καλύπτουμε τις ακτές και τα νησιά του Ατλαντικού και της Καραϊβικής, και περνάμε από την ενδοχώρα του ισθμού, σε Παναμά και Κόστα Ρίκα, σε ένα ταξίδι-υπερθέαμα, που θα σας μείνει αξέχαστο για πάντα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την όμορφη και πολύ ζωντανή Πόλη του Παναμά και φυσικά την εντυπωσιακή Διώρυγα του Παναμά. Ακολουθεί το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες όπου θα μας ξεναγήσουν οι Ινδιάνοι Εμπερά με τα παραδοσιακά κανό τους. Μετά θα πάμε στο τροπικό Αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο, το οποίο και θα εξερευνήσουμε απολαμβάνοντας την κρουαζιέρα μας. Επιστρέφοντας στην ηπειρωτική Κεντρική Αμερική ακολουθούμε διαδρομή μέσα από φυτείες καφέ και μπανάνας και άφιξη στην προστατευόμενη ζούγκλα Τορτουγκέρο με τις θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες. Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ. Ακολουθεί το Ηφαιστειακό Πάρκο Ποάς με το ομώνυμο ηφαίστειο, περιηγούμαστε σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα και φτάνουμε στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαν Χοσέ από όπου πριν επιστρέψουμε απολαμβάνουμε ξενάγηση αλλά και ολοήμερη εκδρομή στις εξωτικές παραλίες της νήσου Τορτούγκα!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Ισθμό της Κεντρικής Αμερικής. Σε 2 χώρες, Κόστα Ρίκα και Παναμάς, με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες εξαιρετικού καφέ και μπανάνας. Αλλά και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

 

Ειδικότερα:

 • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση και τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, ηφαίστειο Αρενάλ, ηφαίστειο Ποάς). Περνάμε οδικά από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. 
 • Τρεις (2) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Μόνο στο Versus, σπάνια διαμονή (2 νύχτες) και επίσκεψη στο εξαιρετικής ομορφιάς Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ όπου θα περπατήσουμε μέσα στη ζούγκλα σε αερογέφυρες ύψους 100 μέτρων και θα κάνουμε μπάνιο σε ιαματικές θερμές λίμνες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διανυκτερεύουμε (2 νύχτες) μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο και εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία και βλέπουμε τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πάρκο Μοντεβέρδε ή και νεφοδάσος.
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Τορτούγα
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πόλη του Παναμά (ή Πάναμα Σίτι), το λεγόμενο και «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από πολλούς, μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: ξενάγηση, Διώρυγα, Παλιά Πόλη

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε πρώτα στη Διώρυγα του Παναμά, φτάνοντας στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων.

Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα,  όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα.

Ακολουθεί η Παλιά Πόλη του Παναμά, το ιστορικό κέντρο δηλαδή, που ονομάζεται Κάσκο Βιέχο ή Σαν Φελίπε. Χτίστηκε το 1673 και συνδυάζει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ: ισπανικό αποικιακό, αρ ντεκό, ευρωπαϊκό μοντερνιστικό, γαλλικό μπελ επόκ και το στυλ των Αντιλλών. Το στυλ των Αντιλλών, δηλαδή της Καραϊβικής, αφορά κυρίως τα σπίτια, που χτίστηκαν την εποχή της διάνοιξης της Διώρυγας. Το ιστορικό κέντρο του Παναμά περιλαμβάνει ιστορικά 800 κτίρια και είναι μνημείο της UNESCO.

Μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια είναι: Το Σαλόν Μπολίβαρ που σήμερα στεγάζει το Υπουργείο Εξωτερικών. Εκεί το 1826, έγινε το συνέδριο για την ένωση των χωρών της Λατινικής Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τον Μπολίβαρ. Το Εθνικό Θέατρο, που ιδρύθηκε το 1908. Το Λας Μποβέδας, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες και φυλακές. Η Πλατεία της Γαλλίας, με το μνημείο που είναι αφιερωμένο στους 22.000 γάλλους εργάτες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της διόρυξης της Διώρυγας από κίτρινο πυρετό. Θα δούμε επίσης τον Μητροπολιτικό Καθεδρικό. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ: εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΣΑΓΡΕΣ-Ινδιάνοι Εμπερά

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα (ή Εμπερά). Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua.

Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε  μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία  μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε  τους καταρράκτες. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Για το βράδυ σας επιφυλάσσουμε μία έκπληξη!!! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ – πτήση για ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο και το μεγαλύτερο από αυτά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Τa ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ: εκδρομή με βάρκα

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Έχουμε λοιπόν στη διάθεσή μας πολύ χρόνο στα πανέμορφα αυτά νησάκια για να ζήσουμε για λίγο κι εμείς σε έναν αληθινό παράδεισο! Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφέρουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά. 

Απολαμβάνουμε εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο, πλέοντας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή μας σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key.

Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί Μπαστιμέντος, για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών. Εκεί πρέπει να διασχίσουμε ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στην  τροπική βλάστηση, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί. Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το  πανέμορφο μπιτς μπαρ που βρίσκεται πάνω στην παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

6η ημέρα: ΜΠΟΚΑΣ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ – ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ (Κόστα Ρίκα)

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε από τα νησιά και αφού επιστρέψουμε ακτοπλοϊκώς στον ηπειρωτικό Παναμά, συνεχίζουμε για τα σύνορα με τη γειτονική Κόστα Ρίκα. Αφού διεκπεραιώσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, συνεχίζουμε οδικώς στην Κόστα Ρίκα μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ, μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια, φτάνοντας στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο. Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καραϊβικής. Όλο το τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μιας και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρό¬μους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολισμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς. Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, παρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ: βαρκάδα στα κανάλια

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα.

Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας.

Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

8η ημέρα: ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΡΤΟΥΓΚΕΡΟ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ: Θερμές Πηγές

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου…

Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας. Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη, συμβαίνουν κατά καιρούς, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα ήταν μοναδικό κατά την τελευταία έκρηξη που σημειώθηκε το 2010.

Με την άφιξή μας στο Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ θα απολαύσουμε μπάνιο σε θερμές πηγές! Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΡΕΝΑΛ: Γέφυρες πάνω από τη ζούγκλα - ΜΟΝΤΕΒΕΡΔΕ

Μια ανεπανάληπτη ημέρα μας περιμένει σήμερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου. Παρατηρήστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου και απολαύστε τη διαδρομή στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα! Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Πάρκο Μοντεβέρντε που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά, τη γεν¬ναιοδωρία και τη βιοποικιλότητά του. Οι δασώδεις εκτάσεις δίνουν τη θέση τους σε τροπικά δάση όπου ψηλά δέντρα γεμάτα ορχιδέες, φτέρες, αμπέλια και βρύα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό και χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του κάμερα.

Το Δάσος Νεφών Μοντεβέρντε βρίσκεται πάνω στην Οροσειρά Τιλαράν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. To πάρκο καλύπτει έκταση 105.000 στρεμμάτων, που είναι ολόκληρη προστατευόμενο δάσος νεφών. Χωρίζεται σε 6 οικολογικές ζώνες, το 90% των οποίων είναι παρθένο δάσος, τεράστιας βιοποικιλότητας. Στο Μοντεβέρντε υπάρχουν 2.500 είδη φυτών, μεταξύ των οποίων και πάρα πολλά είδη ορχι¬δέας. Είναι το μοναδικό μέρος της Γης όπου συγκεντρώνονται τόσες πολλές και διαφορετικές ορχιδέες. Ε¬πίσης ζουν και αναπαράγονται ανενόχλητα 100 είδη θηλαστικών, 400 είδη πτηνών, 120 είδη ερπετών και αμ¬φίβιων και χιλιάδες είδη εντόμων – τα τελευταία μαγνη¬τίζουν το ενδιαφέρον των βιολόγων παγκοσμίως.

Αυτό που θα δούμε εμείς, που δεν είμαστε βιολόγοι, μέσα στο δάσος είναι μαγικό. Όλη η περιοχή είναι γε-μάτη με αιωνόβια δέντρα, πάνω στα οποία σκαρφαλώνουν ορχιδέες, αμπέλια, φτέρες και βρύα. Αυτά διακλαδώνονται και σχηματίζουν φυσικά υπόστεγα, γεμάτα χρώμα και αρώματα. Επίσης τα σύννεφα που καλύπτουν τις κορυφές των δέντρων, προσθέτουν σε αυτό το φυσικό υπερθέαμα, μία επιπλέον αίσθηση μυστηρίου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρδε: ζούγκλα – εναέριες γέφυρες

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην ε-ξερεύνηση του παραδεισένιου νεφοδάσους Μοντεβέρδε. Θα μπούμε μέσα στην προστατευόμενη πε¬ριοχή και θα την περπατήσουμε. Το δάσος είναι υψομετρικό. Εκτείνεται από τα 1200 έως τα 1750 μέτρα. Οπότε το τοπίο που θα βλέπουμε στην πεζοπορία μας θα αλλάζει συνεχώς. Θα περνάμε μέσα από πυκνά δάση ομίχλης και θα βγαίνουμε σε ξέφωτα, θα βλέπουμε βαθείς γκρεμούς, ποτάμια, ρυάκια, λίμνες, έλη, χείμαρρους, καταρράκτες. Μέσα στην προστατευό¬μενη περιοχή υπάρχει το Δάσος των Πεταλούδων, ο Φαρμακευτικός Βοτανικός Κήπος, το Μουσείο Βιοποικιλότητας αλλά και η ζωντανή Αποικία Μυρμηγκιών. Όλα αυτά έχουν δημιουργηθεί και συντηρούνται από τους βιολόγους.

Στο Δάσος των Πεταλούδων, που εκτείνεται σε 4 υψόμετρα και φιλοξενεί 4 διαφορετικά είδη πεταλούδων, τα έντομα αναπαράγονται τοπικά. Αντίθετα, στα άλλα παρόμοια δάση ανά τον κόσμο, οι χρυσαλίδες αγοράζονται από αλλού. Στο συγκεκριμένο δάσος θα δούμε και τη μοναδική μπλε πεταλούδα στον κόσμο που βγάζει ήχο. Στον Φαρμακευτικό Βοτανικό Κήπο, όλα τα φυτά χρησιμοποιούνται για την παγκόσμια παρασκευή φαρμάκων. Στο Μουσείο Βιοποικιλότητας, θα μάθουμε τα πάντα για την άγρια φύση και ζωή του Μοντεβέρντε.

Όσο για την Αποικία Μυρμηγκιών, εκεί θα παρατηρήσουμε τα έντομα κάτω από μεγεθυντικό τζάμι, να κόβουν τα πεσμένα φύλλα του δάσους και να τα μεταφέρουν μέσα από ένα περίπλοκο φυσικό δίκτυο καναλιών στις φωλιές τους. 

Στο νεφοδάσος Μοντεβέρδε, μπορούμε να περπατήσουμε σε 5 εναέριες γέφυρες ύψους 100 μέτρων και να δούμε τις ορχιδέες και τις φτέρες να σκαρφαλώνουν πάνω στα δέντρα. Μπορούμε επίσης να κάνουμε ιππασία, παρατήρηση πουλιών, βόλτα με το εναέριο τραμ αλλά και να μεταφερθούμε από κορυφή σε κορυφή με εναέρια τροχαλία. Η τροχαλία είναι μια δραστηριότητα για τους πιο τολμηρούς αλλά είναι α¬πολύτως ασφαλής.

Όσον αφορά την άγρια ζωή του δάσους, εκεί ζουν και 6 είδη αιλουροειδών: ιαγουάροι, οσελότοι, πούμα, λεοπαρδάλεις, αγριόγατες, ιαγουαρόντι. Επίσης στις βόλτες μας θα δούμε και τα σπάνια γηγενή πουλιά κότιγκα και κετζάλ. Διανυκτέρευση στο Εθνικό Πάρκο Μοντεβέρδε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για την εξερεύνηση του νεφοδάσους Μοντεβέρδε, θα χρειαστούμε καλά παπούτσια περιπάτου.

11η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρδε - ΣΑΡΤΣΙ – ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΑΣ – ΦΥΤΕΙΑ ΚΑΦΕ DOKA ESTATE – ΣΑΝ ΧΟΣΕ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το νεφοδάσος Μοντεβέρντε και θα κατευθυνθούμε προς το κέντρο της Κόστα Ρίκα, με τελικό προορισμό μας την πρωτεύ¬ουσα Σαν Χοσέ. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε την πόλη Σαρτσί, (ή Σάρσι) διάσημο κέντρο βιοτεχνίας της Κόστα Ρίκα. Τα πιο δημοφιλή είδη προς πώληση είναι τα "Ox Carts", περίτεχνα ζωγραφισμένα κάρα που παραδοσιακά μετέφεραν τον καφέ από τα υψίπεδα μέχρι το λιμάνι στην ακτή του Ειρηνικού. Αρχικά, κάθε περιοχή της Κόστα Ρίκα είχε το δικό της ιδιαίτερο σχέδιο, επιτρέποντας την αναγνώριση της καταγωγής του οδηγού από τα ζωγραφισμένα σχέδια στους τροχούς και το αμάξωμα.

Ενώ στις περισσότερες περιοχές της Κόστα Ρίκα τα φορτηγά και τα τρένα αντικατέστησαν τα κάρα ως κύριο μέσο μεταφοράς, τα κάρα παραμένουν ισχυρά σύμβολα του αγροτικού παρελθόντος της Κόστα Ρίκα και εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις παρελάσεις και στις θρησκευτικές και κοσμικές γιορτές, λόγος για τον οποίο έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO ως κύριο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς. Σήμερα, η πόλη διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και μικρά οικογενειακά εργοστάσια ξυλουργικής που παράγουν ξύλινα μπολ και άλλα επιτραπέζια σκεύη, πτυσσόμενες κουνιστές καρέκλες από ξύλο και δέρμα και μια μεγάλη ποικιλία άλλων αντικειμένων.

Θα συνεχίσουμε για την περιοχή όπου βρίσκεται το ηφαίστειο Ποάς. Στη διαδρομή θα παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θερμοκρασία και τη βλάστηση, που μας προετοιμάζει για την απόλαυση του πλούσιου νεφελώδους δάσους του ηφαίστειου Ποάς.  Το ηφαίστειο Ποάς είναι «στρωματοηφαίστειο», ένα κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας, που χαρακτηρίζεται από έναν κρατήρα κορυφής και περιοδικά διαστήματα εκρήξεων. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα.  Στο ηφαίστειο θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον εντυπωσιακό κρατήρα και να περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι προς την όμορφη λιμνοθάλασσα Botos.

Ο επόμενος σταθμός της ημέρας είναι η φυτεία καφέ Doka Estate. Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Poás. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκομιδή και το καβούρδισμα του "χρυσού κόκκου" μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα. Άφιξη στο Σαν Χοσέ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ: μονοήμερη εκδρομή στο εξωτικό νησί Τορτούγα

Σήμερα η ημέρα μας είναι αφιερωμένη σε μαγευτικές  παραλίες με σμαραγδένια νερά, λευκή άμμο και πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές. Θα μεταφερθούμε με καραβάκι στο εξωτικό νησί Τορτούγα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε έναν ακόμα επίγειο παράδεισο. Επιστροφή στο Σαν Χοσέ. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΣΑΝ ΧΟΣΕ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Εθνικό Θέατρο (1897), το Εθνικό Μουσείο, αλλά και τον φυσικό «πνεύμονα» της πρωτεύουσας, το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα, τον καθεδρικό ναό, το κεντρικό πάρκο και το πάρκο Μορασάν, το Μεταλλικό κτίριο, και το Εθνικό πάρκο με το Εθνικό μνημείο.

Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

14η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 990 €
Twin Room 3490 € 990 €
Triple Room 3490 € 990 €
Single Room 4190 € 990 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3390 € 990 €
Twin Room 3390 € 990 €
Triple Room 3390 € 990 €
Single Room 4090 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3710 € 990 €
Twin Room 3710 € 990 €
Triple Room 3710 € 990 €
Single Room 4410 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3610 € 990 €
Twin Room 3610 € 990 €
Triple Room 3610 € 990 €
Single Room 4310 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4730 € 0 €
Twin Room 4730 € 0 €
Triple Room 4730 € 0 €
Single Room 5430 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4630 € 0 €
Twin Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5330 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1233

10/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

12:20

14:50

AF 474

11/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

13:55

17:45

AF 431

23/08/2023

ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΠΑΡΙΣΙ

19:15

14:00 +1

AF 1332

24/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

15:20

19:25

1 διανυκτέρευση στην αναχώρηση σε  ξενοδοχείο στην περιοχή του αεροδρομίου καθώς και βόλτα-περιήγηση στο Παρίσι. Ο αρχηγός αναχωρεί με αυτό το GROUP.

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

AF 1033

11/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 474

11/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

13:55

17:45

AF 431

23/08/2023

ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΠΑΡΙΣΙ

19:15

14:00 +1

AF 1332

24/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

15:20

19:25

 

Σημείωση: Τα GROUP των δύο παραπάνω αναχωρήσεων συναντιούνται στο Παρίσι και αναχωρούν μαζί με πτήση για τον Παναμά.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε 5* στο Σαν Χοσέ και στην Πόλη του Παναμά (τοπικής κατηγοριοποίησης), 3* sup, 4*   στο Αρενάλ. Διaμονή στα Μπόκας ντελ Τόρο σε ξενοδοχείο 3* sup., από τα καλύτερα στην πόλη  Boca.   Ξενοδοχείο 3* στο Πουέρτο Βιέχο. Στο Τορτουγκέρο διαμονή σε όμορφο lodge. Τα lodge είναι απλών ανέσεων.
 • 1 διανυκτέρευση στο Παρίσι με πρωινό σε 4* ξενοδοχείο με μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και περιήγηση στην πόλη.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, εκτός από τα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο: ένα μόνο μεσημεριανό στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. 
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

 • Στον Παναμά τα Twin bedded δωμάτια είναι ελάχιστα και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας!
 • Τα 3κλινα είναι κατόπιν διαθεσιμότητας και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα διπλό και ένα επιπρόσθετο κρεβάτι. Αυτό σημαίνει ότι 2 άτομα θα μοιραστούν το ίδιο κρεβάτι.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.  

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ένα σπάνιο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus στον Ισθμό της Κεντρικής Αμερικής. Σε 2 χώρες, Κόστα Ρίκα και Παναμάς, με πολύ πλούσια εναλλασσόμενη τροπική φύση, μεγάλη παράδοση στην κουλτούρα των ιθαγενών, πανέμορφες αποικιακές πόλεις και γραφικά χωριουδάκια, απέραντες φυτείες εξαιρετικού καφέ και μπανάνας. Αλλά και με μοναδικά επιτεύγματα της παγκόσμιας μηχανικής, όπως είναι η Διώρυγα του Παναμά. Με ειδυλλιακές διανυκτερεύσεις μέσα σε προστατευόμενα εθνικά πάρκα και στα απίθανα, ανέπαφα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο – μια αποκλειστική καινοτομία του Versus Travel.

 

Ειδικότερα:

 • Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση και τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, ηφαίστειο Αρενάλ, ηφαίστειο Ποάς). Περνάμε οδικά από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές. 
 • Τρεις (2) διανυκτερεύσεις και εξερεύνηση (κρουαζιέρα), στο τροπικό αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο. Έναν άγνωστο παράδεισο, που πρώτο το Versus, πρότεινε στους Έλληνες ταξιδιώτες. Εκεί θα δούμε ερημικές, παραμυθένιες παραλίες, παρθένα δάση και μικρά, απομονωμένα χωριά, διάσπαρτα σε όλα τα νησιά, όπου ζουν ακόμα οι ιθαγενείς Νγκομπέ, Νάσο και Μπρίμπρι 
 • Εκδρομή στους οικισμούς των Ινδιάνων Εμπερά, στους οποίους μας μεταφέρουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Μόνο στο Versus, σπάνια διαμονή (2 νύχτες) και επίσκεψη στο εξαιρετικής ομορφιάς Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ όπου θα περπατήσουμε μέσα στη ζούγκλα σε αερογέφυρες ύψους 100 μέτρων και θα κάνουμε μπάνιο σε ιαματικές θερμές λίμνες
 • Ξενάγηση στην απίστευτη Διώρυγα του Παναμά. Επιλέγουμε το παρατηρητήριο Μιραφλόρες, για να δούμε πώς ανεβοκατεβαίνουν τα πλοία, σε διάφορα υψόμετρα, μέσα σε ειδικές δεξαμενές που γεμίζουν με νερό
 • Επισκεπτόμαστε την Παλιά Πόλη του Παναμά, με την απίθανη αποικιακή αρχιτεκτονική και την ολοζώντανη ατμόσφαιρα
 • Διανυκτερεύουμε (2 νύχτες) μέσα στο Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο και εξερευνούμε τη σπάνια ζούγκλα με κανό. Φτάνουμε ως την παραλία και βλέπουμε τις προστατευόμενες χελώνες της Πράσινης Θάλασσας της Καραϊβικής
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Πάρκο Μοντεβέρδε ή και νεφοδάσος.
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο. Ένα μεσημεριανό γεύμα στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο, επειδή υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα. Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα
 • Επίσκεψη σε φυτεία καφέ στην Κόστα Ρίκα
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Τορτούγα
 • Εξαιρετικά ξενοδοχεία και στις 2 χώρες
 • Έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος Έλληνας αρχηγός, που μας συνοδεύει και μας εξηγεί τα πάντα σε όλο το ταξίδι, και όχι τοπικός ελληνόφωνος, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΥΚΓΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα, Σαν Χοσέ, με την μπελ επόκ και την… υπερσύγχρονη αρχιτεκτονική
 • Παρατηρήστε τον διάπλου των πλοίων από τη Διώρυγα του Παναμά καθώς αυτά ανεβοκατεβαίνουν μέσα σε δεξαμενές στα διαφορετικά υψόμετρα του ισθμού
 • Αφεθείτε στη μαγεία της Καραϊβικής στα τροπικά νησάκια Μπόκας ντελ  Τόρο με τις κατάλευκες παραλίες, τα πυκνά δάση και τους πολύ φιλικούς ιθαγενείς
 • Εξερευνήστε το μαγευτικό περιβάλλον της ζούγκλας Τορτουγκέρο, με τις προστατευόμενες θαλάσσιες και ποταμίσιες χελώνες
 • Περπατήστε στις κρεμαστές γέφυρες στο Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ και απολαύστε το μπάνιο σας στις ιαματικές θερμές πηγές.
 • Περιπλάνηθείτε στο νεφοδάσος Μοντεβέρδε.
 • Δοκιμάστε εκλεκτό καφέ σε τοπική φυτεία στην Κόστα Ρίκα και μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια που σφράγισε την ιστορική πορεία των χωρών αυτών και ολόκληρης της Κεντρικής Αμερικής.
 • Γνωρίστε τους Ινδιάνους Εμπερά, με τα ζωγραφιστά σώματα. Θα σα ξεναγήσουν οι ίδιοι με τα παραδοσιακά κανό τους μέσα στον οικισμό τους, στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες
 • Απολαύστε τις εξωτικές παραλίες της νήσου Τορτούγα.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Πρόκειται για μια πλήρη εξερεύνηση και τμηματικές διανυκτερεύσεις σε συγκλονιστικά σημεία και εθνικά πάρκα (αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο, ηφαίστειο Αρενάλ, ηφαίστειο Ποάς). Περνάμε οδικά από τον Παναμά στην Κόστα Ρίκα και εξερευνούμε. Δεν αναλώνουμε το ταξίδι σε πόλεις με ελεύθερες ημέρες ή ανούσιες εκδρομές.

 

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

10/8, 11/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κόστα Ρίκα - Παναμάς - Αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρρο | Αύγουστος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info