fb

Περού - Εκουαδόρ - Νησιά Γκαλάπαγκος | 01.08.2023

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5850€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι που το χαρακτηρίζει η πληρότητα, η πληθωρικότητα και οι συναρπαστικές εναλλαγές των εικόνων. Από τη μια πλευρά το Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις.

Από την άλλη το Περού είναι η "αναγκαία" εισαγωγή στους προκολομβιανούς πολιτισμούς, στους γηγενής πληθυσμούς, αλλά και στα άλυτα μυστήρια της Νότιας Αμερικής. Με προσεκτικό σχεδιασμό, χωρίς να βάζουμε "νερό στο κρασί μας",  εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο κάθε λεπτό της ημέρας, όπως άλλωστε αξίζει σε ένα ταξίδι στα εκπληκτικά δημιουργήματα των ?νδεων, σε φυλές που αντιστάθηκαν στον κατακτητή και σε αφάνταστες πόλεις της αυτοκρατορίας των Ίνκας.

Τέλος, στα Νησιά Γκαλάπαγκος ερχόμαστε σε επαφή με μια γωνιά του πλανήτη μας πραγματικά μοναδική. Η εμπειρία της παρουσίας μας στα νησιά αυτά μας ανοίγει ένα παράθυρο στην κατανόηση της ίδιας της ζωής στη Γη μας. Ένα ταξίδι στα Γκαλάπαγκος δεν είναι μια απλή υπόθεση, έχουμε φροντίσει ωστόσο όλα να είναι όπως πρέπει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Πετάμε για το μαγευτικό Εκουαδόρ και την πρωτεύουσά του Κίτο. Έχοντας αυτή τη μαγευτική πόλη ως βάση μας, επισκεπτόμαστε το Σημείο Μηδέν, όπου περνά ο Ισημερινός, αλλά και το εντυπωσιακό ηφαίστειο Κοτοπάξι σε υψόμετρο 5.897 μέτρων. Και από τα ενδότερα του Εκουαδόρ, πετάμε για τα Νησιά Γκαλάπαγκος. Κάνοντας κρουαζιέρες στο αρχιπέλαγος και snorkeling από νησί σε νησί, γνωρίζουμε από κοντά τους ιδιαίτερους κατοίκους αυτών των νησιών, που δεν είναι άλλοι από ιγκουάνα και αιωνόβιες γιγάντιες χελώνες.

Με μια στάση πρώτα στην πολύχρωμη Γκουαγιακίλ, την μεγαλύτερη, πιο πυκνοκατοικημένη, και ίσως ομορφότερη πόλη του Εκουαδόρ, φεύγουμε από τη χώρα και κατευθυνόμαστε στο Περού.

Στο Περού θα ζήσουμε απίστευτες εμπειρίες, που έχουμε δει μόνο σε ταινίες. Από την πρωτεύουσα Λίμα και τους ανεξήγητους γεωγλυφικούς σχεδιασμούς στο οροπέδιο Νάσκα, μέχρι τα νησιά Μπαγιέστας και το Κούσκο, γνωστό και ως «Ομφαλός της Γης», αυτή η χώρα είναι γεμάτη εκπλήξεις.

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο από όλα όμως, είναι το μοναδικό Μάτσου Πίτσου, και η Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας. Θα γνωρίσουμε μέσα από τα δημιουργήματά τους όπως είναι τα αλατωρυχεία στο Μάρας, αυτή τη φυλή που μπορεί να έζησε πριν χιλιάδες χρόνια, ήταν όμως τόσο μπροστά από την εποχή τους. Το ταξίδι μας επιφυλάσσει μια ακόμα έκπληξη, επίσκεψη στη Λίμνη Τιτικάκα, την «υψηλότερη» και μεγαλύτερη πλωτή λίμνη στον κόσμο.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό.

Ένα ταξίδι σε τρία μοναδικά μέρη της Λατινικής Αμερικής με ιδιαίτερη ομορφιά αλλά και εξαιρετικά απαιτητικά. Μια επίσκεψη σε αυτή τη μεριά του πλανήτη απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες.

Τόσο το Εκουαδόρ, όσο και το Περού, έχουν να μας χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Θα γνωρίσουμε εις βάθος τις πρώην Ισπανικές αποικίες, αλλά θα δούμε και τις ομορφιές που οι γηγενείς δημιούργησαν πριν τον εκτοπισμό τους. Το αρχαίο βασίλειο των Ίνκας θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε στα ειδυλλιακά νησιά Γκαλάπαγκος, κάνοντας βαρκάδα στα κρυστάλλινα νερά του αρχιπελάγους, παρέα με ιγκουάνας, θαλάσσιους ελέφαντες και χελώνες.  

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Επίσκεψη στο ενεργό ηφαίστειο Κοτοπάξι, ένα από τα ψηλότερα ηφαίστεια του κόσμου.
 • Κρουαζιέρες στα Νησιά Γκαλάπαγκος και γνωριμία με τα ζώα των νησιών, όπως ιγκουάνας, χελώνες, θαλάσσιοι ελέφαντες και εκατοντάδες ήδη πουλιών.
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Γκουαγιακίλ και τα δεκάδες μνημεία του.
 • Πτήση πάνω από το οροπέδιο Νάσκα για να θαυμάσουμε τα μοναδικά γεωγλυφικά σχέδια που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος.
 • Γνωριμία με τον επίγειο παράδεισο των νησιών Μπαγιέστας και τον εντυπωσιακό υδροβιότοπο.
 • Επίσκεψη στον Ομφαλό τη Γης, το Κούσκο και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται γύρω από αυτό.
 • Ξενάγηση στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και τα αρχαία αλατωρυχεία.
 • Θα θαυμάσουμε το Μάτσου Πίτσου, και θα ανακαλύψουμε το μεγαλείο του μοναδικού πολιτισμού τους.
 • Θα δούμε από κοντά τη λίμνη Τιτικάκα.
 • Εκτενής επίσκεψη στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια, και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός, με πολύχρονη εμπειρία.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

 

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΙΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΙΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κίτο, πρωτεύουσα του Εκουαδόρ. Η πόλη του Κίτο διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστο­ρικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το Κίτο μάλιστα, υπήρξε μαζί με την πολωνική πόλη της Κρακο­βίας οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρ­χιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΙΤΟ: ξενάγηση – σημείο Μηδέν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια μοναδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο και τα καλοδιατηρημένα μνημεία του. Στην ξενάγησή μας λοιπόν, θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι η Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα α­νάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο,  το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευ­τικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α.

Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερι­νός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτο­γραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΙΤΟ – ΚΟΤΟΠΑΞΙ: Ξενάγηση στο ηφαίστειο - ΚΙΤΟ

Πρωινή αναχώρηση για το Κοτοπάξι (σημαίνει Λαιμός του Φεγγαριού), ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ που είναι από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, με υψόμετρο 5.897 μέτρα, και καλύπτεται από χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το πλάτος του κρατήρα του ξεπερνά τα 500 μέτρα. Στη διαδρομή μας εντός του ομώνυμου πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κόνδορες, γλάρους των Άνδεων, λάμα, άγρια άλογα και άλλα ζώα που ζουν στην περιοχή, ενώ θα περπατήσουμε στις όχθες της Λίμνης Limpiopungo. Επίσης θα επισκεφτούμε το καταφύγιο  Jose F. Rivas που είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο καταφύγιο του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου Κοτοπάξι στα 4.800 μέτρα, με μοναδική θέα στα βόρεια υψίπεδα των Άνδεων. Παράλληλα θα απολαύσουμε τη θεαματική διαδρομή των καταρρακτών -Ruta de las Cascadas-, την πιο διάσημη διαδρομή στη χώρα. Συναντάμε περισσότερους από 10 καταρράκτες και αρκετά τούνελ! Ο πιο εντυπωσιακός είναι ο Pailon Del Diablo! Επιστροφή στο Κίτο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΚΙΤΟ – πτήση για ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Αφήνουμε πίσω μας τα ενδότερα του εντυπωσιακού Εκουαδόρ και πετάμε για τα εξωτικά Νησιά Γκαλάπαγκος και την Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε πολλούς εποίκους. Οι μικρές πόλεις Μπελαβίστα και Σάντα Ρόσα χτίστηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.

Με ιδιωτικό θαλάσσιο ταξί φτάνουμε στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρτα. Αυτό το  λιμάνι είναι η καρδιά των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο εθνικό πάρκο για να ξεκινήσουμε την εξερεύνηση και να αναζητήσουμε το σήμα-κατατεθέν των νησιών, τις γιγάντιες χελώνες και τα ιγκουάνας.

Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένες λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από τη διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι πραγματικά συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω μιας τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς. Στη συνέχεια θα δούμε τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ.

5η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε σε γειτονικό νησί, ακολουθώντας και εμείς τα βήματα πολλών ταξιδιωτών και ορνιθολόγων που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος.

Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πολλά, να δούμε πολλά και να περιηγηθούμε και φυσικά δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε ξανά σε ένα σύντομο snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ: Εξερευνητική κρουαζιέρα

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρτα, σε γειτονικό νησί. Αφού δέσουμε θα ξεκινήσουμε για τη βόλτα μας στο νησί: αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες, ίσως ακόμα και το φημισμένο γεράκι των Γκαλάπαγκος!

Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ - ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Έπειτα από δυο ημέρες χαλάρωσης στα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, επιστρέφουμε στην ενδοχώρα του Εκουαδόρ και συγκεκριμένα, στο Γκουαγιακίλ, το κυριότερο λιμάνι της χώρας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ: Ξενάγηση – πτήση για ΛΙΜΑ

Η ημέρα μας ξεκινάει με το πανέμορφο και πολύχρωμο Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο και θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΛΙΜΑ – πτήση πάνω από τις γραμμές ΝΑΣΚΑ – ΠΑΡΑΚΑΣ

Αναχωρούμε οδικώς για μια διήμερη εκδρομή στα νησάκια Μπαγιέστας και στα «εξωγήινα σχήματα» της Νάσκα. Οι μαγευτικές πτυχές της χώρας αρχίζουν να ξεδιπλώνονται.

Ακολουθώντας μια πραγματικά πρωτόγνωρη διαδρομή δίπλα στον Ειρηνικό, ανάμεσα σε καταπράσινες πεδιάδες και απόλυτα ερημικά τοπία, διασχίζοντας μεγάλες και μικρές πόλεις, φθάνουμε στο αεροδρόμιο του Πίσκο, απ’ όπου πετώντας με μονοκινητήριο έχουμε την μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε από ψηλά το οροπέδιο της Νάσκα, την Πάμπα, όπου πριν από 2.000 χρόνια δημιουργήθηκαν οι μοναδικοί αυτοί γεωγλυφικοί σχηματισμοί πάνω στο ξηρό και άγονο έδαφός της, σε μια περιοχή που καταλαμβάνει έκταση 525 τ.χλμ.. Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη δημιουργία των σχηματισμών αυτών. Ο Έριχ φον Ντάινικεν υποστηρίζει πως είναι έργα εξωγήινων πολιτισμών, ενώ διαπρεπείς επιστήμονες, όπως η Μαρία Ράιχε και ο Τζουζέπε Ορεφίτσι θεωρούν πως είναι έργα των κατοίκων της Νάσκα, οι οποίοι είχαν αναπτύξει έναν εξαιρετικό πολιτισμό από το 200 π.X. έως το 600 μ.X. Η πτήση σε ύψος περίπου 300 μέτρων είναι μία αλησμόνητη εμπειρία κι ένα απαράμιλλο φωτογραφικό θέαμα.

Συνεχίζουμε για το Παράκας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια καταπληκτική καβουρόσουπα σε ταβέρνα του λιμανιού. Διανυκτέρευση στο Παράκας.

10η Ημέρα: ΠΑΡΑΚΑΣ – ΝΗΣΙΑ ΜΠΑΓΙΕΣΤΑΣ – ΛΙΜΑ

Σήμερα μας περιμένει κρουαζιέρα στον θαυμαστό υδροβιότοπο των νησιών Μπαγιέστας, ένας επίγειος παράδεισος για πουλιά και θαλάσσιους λέοντες. Μία σειρά από άγριες, απρόσιτες και φυσικά ακατοίκητες βραχονησίδες αποτελούν τον υδροβιότοπο αυτό, ο οποίος φιλοξενεί χιλιάδες θαλασσοπούλια, όπως γλάρους, πελεκάνους, κορμοράνους κλπ., εκατοντάδες θαλάσσιους λέοντες, πιγκουΐνους και αμέτρητα καβούρια, αστερίες, πεταλίδες και άλλα.

Από τις νησίδες αυτές συλλέγεται ακόμα και σήμερα το γκουάνο, η ευεργετική αξία του οποίου ως λίπασμα ήταν από πολύ παλιά γνωστή στους Περουβιανούς. Επιστρέφουμε στη Λίμα όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

11η ημέρα: ΛΙΜΑ – ΚΟΥΣΚΟ

Σήμερα πετάμε για το Κούσκο, που το όνομά του σημαίνει «Ομφαλός της Γης». Για τον ιστορικό, τον αρχαιολόγο, τον κοινωνιολόγο, τον εθνολόγο, τον καλλιτέχνη, το φωτογράφο και τον κάθε τουρίστα, το Κούσκο προσφέρει ανεξάντλητο υλικό. Ο τόπος όπου άκμασε και καταλύθηκε ο πολιτισμός των Ίνκας διατηρεί μέσα στα πέτρινα τείχη και τις οχυρώσεις του ιστορικά μνημεία, ερείπια, μύθους και παραδόσεις. Είναι μια τυπική Ισπανική πόλη κτισμένη στα τείχη και τα θεμέλια των Ίνκας. Από το 1983 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ (Ξενάγηση στο Κούσκο και στους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται έξω από το Κούσκο)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης. Πρώτη μας επίσκεψη η Κορικάντσα, ο σημαντικότερος Ναός των Ίνκας στο Κούσκο, τόπος λατρείας του Ήλιου και των Ουράνιων σωμάτων, με θαυμαστή αρχιτεκτονική. Οι Δομινικανοί μοναχοί έχτισαν εδώ τον Ναό και το Μοναστήρι του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ομορφότερη πλατεία του Περού, αυτή των Όπλων, στο κέντρο της πόλης. Η μοναδική πολεοδομική ικανότητα των Ίνκας δημιούργησε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, σήμα κατατεθέν του Κούσκο. Εδώ βρίσκεται ο αριστουργηματικός Καθεδρικός Ναός, χτισμένος στη θέση που βρισκόταν το αυτοκρατορικό ανάκτορο των Ίνκας. Υπέροχος ναός, με μοναδικά δείγματα πρώιμης χριστιανικής αγιογραφίας της ζωγραφικής σχολής του Κούσκο.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τον αρχαιολογικό χώρο λίγο έξω και πάνω από το Κούσκο, αφού από τα 3.300 μ. που βρίσκεται η πόλη, θα φθάσουμε 3.560 μ., για να επισκεφθούμε το επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν, με το τριπλό κυκλώπειο τείχος, ένα μεγαλιθικό μνημείο αλησμόνητης ομορφιάς και θρησκευτικής σημασίας. Εδώ λατρευόταν ο θεός Ήλιος και ο Κεραυνός, σε τελετές που γίνονται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Επόμενη στάση μας είναι το Κένκο (λαβύρινθος), ναός της Μητέρας-Γης και του Πούμα, που είναι λαξεμένος πάνω σε έναν βράχο. Περνώντας από την Πούκα Πουκάρα, ένα από τα πολλά οχυρά του αυτοκρατορικού στρατού, χτισμένα σε τακτά διαστήματα γύρω από το Κούσκο, καταλήγουμε στο Ταμποματσάι, ένα επίσης μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, στο οποίο καταλήγουν οι προσκυνητές του ιερού πάρκου. Η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ.

Αφού επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για λίγη ξεκούραση, θα ξεκινήσουμε με τα πόδια προς την πλατεία των Όπλων, για να την απολαύσουμε φωταγωγημένη και να μεταβούμε στη συνέχεια σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την μουσικοχορευτική παράδοση του Κούσκο. Υπερπλήρεις εντυπώσεων απ’ όλη την ημέρα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

13η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ (Πίσακ – Ογιανταϊτάμπο)

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς το Ουρουμπάμπα ή Ιερή κοιλάδα, κατά μήκος της οποίας οι Ίνκας έχτισαν τις σημαντικότερες πόλεις τους. Μία από αυτές είναι το Πίσακ, εμπορικό κέντρο της περιοχής τότε και τώρα. Πολύχρωμη, πολύβουη, πολυπληθής πολυ...πάζαρη, η αγορά του Πίσακ προσφέρεται για είδη λαϊκής περουβιανής τέχνης. Μάλλινα, ριχτάρια, καλύμματα, πήλινα, αντίκες, ξύλινα, δερμάτινα και βέβαια κόκα, είναι τα αγαθά που μπορείτε να διαλέξετε από αυτήν την αγορά. Μην παραλείψετε να γευθείτε μια εμπανάδα και τσίτσαμοράδα. Τι είναι αυτά; Θα σας εξηγήσει ο ξεναγός σας.

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις των Ίνκας, η πόλη του Ογιαντάυ ή Ογιανταϊτάμπο, μας περιμένει στη συνέχεια για να μας δείξει τη θαυμαστή ακρόπολή της με ιερό αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Πόλη με πολύ πλούσια ιστορία, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία της αυτοκρατορίας και στην οριστική πτώση της στα χέρια των Ισπανών κατακτητών. 

Αρχαία αλατωρυχεία των Ίνκας

Οι εμπειρίες όμως στο Versus δεν τελειώνουν εδώ. 

Επισκεπτόμαστε τα εντυπωσιακά αλατωρυχεία στο Μάρας, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται όπως την εποχή των Ίνκας! Παρότι εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, η περιοχή τροφοδοτούσε τον ντόπιο πληθυσμό με αλάτι ήδη πριν από την εποχή των Ίνκας, χάρη στα υψηλής αλατότητας νερά των υπόγειων ρευμάτων που διατρέχουν την περιοχή. Οι ντόπιοι το αντιλήφθηκαν πριν πολλούς αιώνες, και κατασκεύασαν στις πλαγιές πολυάριθμες μικρές δεξαμενές που λειτουργούν ως αλατωρυχεία: σχεδόν όλες αυτές οι δεξαμενές είναι τετράγωνου σχήματος, περίπου 4x4, με βάθος που συνήθως δεν ξεπερνά τα τριάντα εκατοστά, και προσεκτική ροή νερού που ελέγχεται σχολαστικά από τους απασχολούμενους εδώ. Διανυκτέρευση στην ιερή κοιλάδα.

14η ημέρα: ΙΕΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ – ΜΑΤΣΟΥ ΠΙΤΣΟΥ - ΚΟΥΣΚΟ

Η σημαντικότερη ανάμνηση του ταξιδιού μας θα είναι σε λίγες ώρες πραγματικότητα. Αφού πραγματοποιήσουμε μία διαδρομή με πούλμαν, επιβιβαζόμαστε στο τραίνο που τρέχει παράλληλα με τον Ιερό ποταμό κατά μήκος της Ιερής Κοιλάδας, μέχρι την περιοχή Άγουας Καλλιέντες. Από εδώ θα επιβιβαστούμε σε άλλο πούλμαν, που θα μας φέρει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου. Οι λέξεις είναι φτωχές να πουν και οι  φωτογραφικές μηχανές να αποτυπώσουν τη μαγεία που μόνο η ψυχή μπορεί να δει. Φωτισμένα μυαλά επέλεξαν τον χώρο στην άκρη της ιερής κοιλάδας για να χτίσουν την ιερή πόλη των Ίνκας, που εγκαταλείφθηκε λίγο πριν μπουν οι Ισπανοί στην αυτοκρατορία, διατηρώντας έτσι την απόλυτη μυστικότητά της μέχρι το 1911, όταν την ανακάλυψε ο Χάιραμ Μπίνγκαμ.

Ένα σύνολο από σιωπηλά πέτρινα ερείπια ναών, ανακτόρων, σπιτιών, υδραγωγείων και πύργων, θεμελιωμένων στην κάθετη ορθοπλαγιά, μαρτυρούν το μεγαλείο ενός μοναδικού πολιτισμού. Απολαύστε τη μαγεία του τοπίου και γνωρίστε την ιστορία της πόλης από τον έμπειρο ξεναγό μας. Η επιστροφή μας στο Κούσκο με τα ίδια συγκοινωνιακά μέσα, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να καταλαγιάσουν στο νου και στην καρδιά μας όσα είδαμε και μάθαμε σήμερα, όσα με τρόπο θεϊκό δημιούργησαν η φύση και ο άνθρωπος σε μία ερωτική στιγμή. Επιστροφή στο Κούσκο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΚΟΥΣΚΟ – ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΣΙΓΙΟΥΣΤΑΝΗ – ΠΟΥΝΟ

Διαδρομή πολυποίκιλη η σημερινή, με τοπία άγριας ομορφιάς συνεχώς εναλλασσόμενα και με το εντυπωσιακό υψόμετρο των 4.335 μέτρων στη Λα Ράγια. Θα διασχίσουμε την ύπαιθρο πηγαίνοντας στη λίμνη Τιτικάκα και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μοναδικό και αφιλόξενο περιβάλλον των Άνδεων. Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε τη Σιγιουστάνη, τη νεκρόπολη των Κόγιας και των Ίνκας, οι οποίοι επέλεξαν τον χώρο αυτό για να θάβουν τους υψηλούς νεκρούς τους. Θα ξεναγηθούμε στη νεκρόπολη, θα δούμε τον τρόπο ταφής των νεκρών, αλλά και τον τρόπο χτισίματος των ταφικών μνημείων. Πριν φτάσουμε στο Πούνο θα σταματήσουμε στο σπίτι ενός ιθαγενούς της κοινότητας των Κόγιας, για να δούμε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των ιθαγενών του υψιπέδου του Περού. Άφιξη στο Πούνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΠΟΥΝΟ – ΝΗΣΙΑ ΟΥΡΟΣ – ΛΙΜΑ

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη στη λίμνη Τιτικάκα. Σε υψόμετρο 3.814 μέτρα και καταλαμβάνοντας έκταση 8.560 τ.χλμ., η Τιτικάκα είναι η «υψηλότερη» και μεγαλύτερη πλωτή λίμνη στον κόσμο. Εκτείνεται ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία και σύμφωνα με τον μύθο, στο νησί του Ήλιου γεννήθηκε ο Ίνκα και η Κόγια στο νησί της Σελήνης. Θα επισκεφθούμε με πλοιάριο τα  νησιά των Ούρος, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα και βρίσκονται στον κόλπο του Πούνο.

Είναι πράγματι μοναδικό το φαινόμενο των πλωτών νησιών, δύο από τα οποία θα επισκεφθούμε για να δούμε πώς ζουν οι ιθαγενείς Ούρος, πώς πλέουν τα νησιά τους, πώς χτίζουν τα καλαμένια σπίτια τους, πώς κυνηγούν, πώς ψαρεύουν κτλ. Εκστατικοί και εντυπωσιασμένοι επιστρέφουμε στο Πούνο, από όπου με μια πτήση μεταφερόμαστε στη Λίμα. Άφιξη και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΛΙΜΑ (Ξενάγηση, Μουσείο Λάρκο Χερέρα) – μια διαφορετική βόλτα με θέα τον ωκεανό στη Λίμα – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Ισπανικού Αντιβασιλείου της Αμερικής, που ιδρύθηκε από τον Φρανσίσκο Πιθάρο στα μέσα του 16ου αιώνα. Θα δούμε τις αριστοκρατικές συνοικίες Σαν Ισίδρο και Μιραφλόρες, τις πλατείες Γκράου, Σαν Μαρτίν και Άρμας, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον ποταμό Ρίμακ που έδωσε το όνομά του στην πόλη και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο «Πουέμπλο Λίμπρε», το ελεύθερο χωριό, όπου πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ελευθερωτές του Περού, ο Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν και ο Σιμόν Μπολίβαρ. Εδώ βρίσκεται το εξαιρετικό μουσείο Λάρκο Χερρέρα, που συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία της Νότιας Αμερικής και περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, πήλινα και υφαντά αντικείμενα. Ανάμεσα στα άλλα, το μουσείο διαθέτει τη μεγαλύτερη ανοιχτή αποθήκη της Νότιας Αμερικής με 45.000 αντικείμενα.  

Το απόγευμα θα περπατήσουμε για να ανακαλύψουμε το πολυτελές προάστιο που διαμένουμε την Μιλαφόρες. Η θέα στον Ειρηνικό ωκεανό, από το τεράστιο εμπορικό κέντρο είναι εντυπωσιακή. Με τη βοήθεια του έμπειρου αρχηγού μας θα σας δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο της μεγαλούπολης της Νότιας Αμερικής.

Τέλος κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

18η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Έπειτα από 17 ημέρες γεμάτες με μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, επιστρέφουμε σπίτι μας και καταστρώνουμε ήδη τα σχέδια για τον προορισμό του επόμενου ταξιδιού μας!

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ –  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 751

01/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ (ΕΚΟΥΑΔΟΡ)

10:00

14:45

AF 483

17/08/2023

ΛΙΜΑ (ΠΕΡΟΥ) – ΠΑΡΙΣΙ

18:00

13:25 (+1)

AF 1432

18/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

14:55

19:05

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Επιλεγμένα πολύ καλά ξενοδοχεία, σε Εκουαδόρ, Περού και Γκαλάπαγκος.
 • Δυο κρουαζιέρες στα νησιά Γκαλάπαγκος.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, δείπνο) εκτός από τα νησιά Γκαλάπαγκος όπου το πρόγραμμα προσφέρεται με πρωινό – Υπάρχουν πολλέ δυνατότητες ημιδιατροφής σε μικρά γραφικά εστιατόρια.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στο Περού.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $ ή σε τοπικό νόμισμα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.090 €
 • Φόροι που πληρώνονται τοπικά, περίπου 15 $

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Προσοχή: δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια στο Περού. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να βρεθεί δίκλινο δωμάτιο + πτυσσόμενο κρεβάτι.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.  

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται  1 διανυκτέρευση  στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Δύο δεκαετίες εμπειρία και εξειδίκευση στον προορισμό.

Ένα ταξίδι σε τρία μοναδικά μέρη της Λατινικής Αμερικής με ιδιαίτερη ομορφιά αλλά και εξαιρετικά απαιτητικά. Μια επίσκεψη σε αυτή τη μεριά του πλανήτη απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού αλλά και αντιμετώπισης πιθανών δυσκολιών. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Λατινική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες.

Τόσο το Εκουαδόρ, όσο και το Περού, έχουν να μας χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες. Θα γνωρίσουμε εις βάθος τις πρώην Ισπανικές αποικίες, αλλά θα δούμε και τις ομορφιές που οι γηγενείς δημιούργησαν πριν τον εκτοπισμό τους. Το αρχαίο βασίλειο των Ίνκας θα εντυπωσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε στα ειδυλλιακά νησιά Γκαλάπαγκος, κάνοντας βαρκάδα στα κρυστάλλινα νερά του αρχιπελάγους, παρέα με ιγκουάνας, θαλάσσιους ελέφαντες και χελώνες.  

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Επίσκεψη στο ενεργό ηφαίστειο Κοτοπάξι, ένα από τα ψηλότερα ηφαίστεια του κόσμου.
 • Κρουαζιέρες στα Νησιά Γκαλάπαγκος και γνωριμία με τα ζώα των νησιών, όπως ιγκουάνας, χελώνες, θαλάσσιοι ελέφαντες και εκατοντάδες ήδη πουλιών.
 • Περιήγηση στο πανέμορφο Γκουαγιακίλ και τα δεκάδες μνημεία του.
 • Πτήση πάνω από το οροπέδιο Νάσκα για να θαυμάσουμε τα μοναδικά γεωγλυφικά σχέδια που έχουν σχηματιστεί στο έδαφος.
 • Γνωριμία με τον επίγειο παράδεισο των νησιών Μπαγιέστας και τον εντυπωσιακό υδροβιότοπο.
 • Επίσκεψη στον Ομφαλό τη Γης, το Κούσκο και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται γύρω από αυτό.
 • Ξενάγηση στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και τα αρχαία αλατωρυχεία.
 • Θα θαυμάσουμε το Μάτσου Πίτσου, και θα ανακαλύψουμε το μεγαλείο του μοναδικού πολιτισμού τους.
 • Θα δούμε από κοντά τη λίμνη Τιτικάκα.
 • Εκτενής επίσκεψη στη Λίμα για να γνωρίσουμε την πολύ όμορφη πρωτεύουσα του Περού.
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια, και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια.
 • Εξαιρετικός Έλληνας αρχηγός, με πολύχρονη εμπειρία.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά.

 

 

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

 

Highlights

 • Θαυμάστε από ψηλά τους εκπληκτικούς γεωγλυφικούς σχηματισμούς της Νάσκα.
 • Εξερευνήστε το μοναδικό Κούσκο, τον «Ομφαλό της Γης».
 • Περιηγηθείτε στο επιβλητικό φρούριο Σαξαχουαμάν με το τριπλό κυκλώπειο τείχος.
 • Απολαύστε τη μαγεία του Μάτσου Πίτσου, της ιερής πόλης των Ίνκας.
 • Ανακαλύψτε τις πόλεις Πίσακ και Ογιανταϊτάμπο στην Ιερή κοιλάδα των Ίνκας.
 • Γνωρίστε τους ιθαγενείς Ούρος στα πλωτά νησιά τους, που είναι φτιαγμένα από καλάμια τοτόρα στη λίμνη Τιτικάκα.
 • Επίσκεψη στο «Σημείο Μηδέν», στο Εκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικόπλάτος00 0’ 0»), όπου θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
 • Η επίσκεψη στο ενεργό ηφαίστειο Κοτοπάξι, στο Εκουαδόρ.
 • Τα μαγικά Νησιά Γκαλάπαγκος και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που απολαμβάνουμε στα νησιά που άλλαξαν τον τρόπο που ερμηνεύει ο άνθρωπος την παρουσία του στη Γη.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την KLM-Air France.
 • Ξενάγηση στην Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας και τα αρχαία αλατωρυχεία.
 • Ξενάγηση στο Κίτο και επίσκεψη στο Σημείο Μηδέν, όπου συναντώνται τα Ημισφαίρια της Γης.
 • Κρουαζιέρες στα Νησιά Γκαλάπαγκος.

Χάρτης Ταξιδιού Περού - Εκουαδόρ - Νησιά Γκαλάπαγκος | 01.08.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info