fb

Ανακαλύψτε την πραγματική Σκωτία, Χάιλαντς - Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες) και ανεξερεύνητη Βόρεια Σκωτία μέχρι το αυθεντικό Ούλαπουλ | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1599€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Σκωτία στα περισσότερα προγράμματα δυστυχώς υποτιμάται. Συνδυάζεται με την Αγγλία και το Λονδίνο και μοιραία περιορίζεται σε σύντομη επίσκεψη, με κουραστική μεταφορά και βιαστικές ξεναγήσεις από τις οποίες τελικά δεν μένει τίποτα. Αντίθετα, το Versus δίνει στη Σκωτία τη βαρύτητα που της αξίζει. Σε αυτό το χορταστικό 9ήμερο πρόγραμμα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη Σκωτία, την καλύπτουμε απ’ άκρη σ’ άκρη: Από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη στα Λόουλαντς ως τις λιμνοθάλασσες και τα φιόρδ του Ατλαντικού στα δυτικά, με τα μεσαιωνικά κάστρα και το Νησί Σκάι που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Χτενίζουμε, επίσης, τη βαθιά ιστορική ενδοχώρα των Χάιλαντς, με τη σπουδαία φύση και τα εθνικά πάρκα, τα προϊστορικά μνημεία, τα ιστορικά πεδία μαχών για την ανεξαρτησία των Χαϊλάντερς, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα πολυτελέστατα υποστατικά της βικτωριανής και της γεωργιανής αριστοκρατίας, τα παλάτια όπου στέφονταν οι σκωτσέζοι βασιλείς. Καλύπτουμε όλη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς και απολαμβάνουμε τις ανεξερεύνητες εσχατιές της βόρειας Σκωτίας, φτάνοντας στο πανέμορφο ψαροχώρι Ούλαπουλ.

Αυτό το πρόγραμμα τα έχει όλα: γεωφυσική ομορφιά, μακρά ιστορία, μύθους, θρύλους, περιπέτειες, διανόηση, παραμύθια, σπουδαία αρχιτεκτονική, πολυτελείς απολαύσεις, βασιλικό πλούτο αλλά και σύγχρονη τέχνη, στην καλύτερη μορφή της. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι η Σκωτία, που σας καλούμε να την ανακαλύψετε. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας στη Σκωτία από την πρωτεύουσα Γλασκώβη από όπου θα συνεχίσουμε προς τα δυτικά Χάιλαντς. Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το νοητό σύνορο μεταξύ Λόουλαντς και Χάιλαντς, περνάμε τη λίμνη Λόμοντ και το γραφικό ψαροχώρι του Όμπαν για να καταλήξουμε στο Φορτ Ουίλιαμ. Από εδώ εξορμούμε για το παραμυθένιο Νησί Σκάι με τα φανταστικά τοπία, βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν και περνώντας από το Φορτ Ογκάστας φτάνουμε στη διάσημη λίμνη Νες, με τη θρυλική Νέσσι!

Ερχόμαστε στο Άβιεμορ απ’ όπου θα εξορμήσουμε στα βόρεια Χάιλαντς, φτάνοντας μέχρι το γραφικό ψαροχώρι Ούλαπουλ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, απ’ όπου θα επισκεφτούμε το Κάστρο Μπλαιρ και το γραφικό Πιτλόχρι, πριν φτάσουμε στο Εδιμβούργο, μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ευρώπη. Με βάση το Εδιμβούργο θα επισκεφθούμε και το ιστορικό Στέρλινγκ καθώς και το Πάρκο Χέλιξ, το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή, μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα που εστιάζει στα μαγευτικά Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Ανακαλύπτουμε τον σκωτσέζικο Βορρά, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά, και φτάνουμε μέχρι το πανέμορφο ψαροχώρι Ούλαπουλ, στις εσχατιές της βόρειας Σκωτίας. Με πτήση για το Εδιμβούργο και διαμονή στην πανέμορφη Ινβερνές, το ταξίδι αυτό για τη Σκωτία είναι έξω από τα καθιερωμένα!

Τέλος, η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία!

 

Ειδικότερα:

 • Μόνο στο Versus πτήση για Εδιμβούργο. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς το πρωί και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την 1η ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
 • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 9ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση, υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
 • Καλύπτουμε ολόκληρη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς και ανακαλύπτουμε κρυμμένες αυθεντικές ομορφιές στις εσχατιές της βόρειας Σκωτίας, φτάνοντας στο πανέμορφο ψαροχώρι Ούλαπουλ.
 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους.
 • Στο Εδιμβούργο επιλέγουμε το ξενοδοχείο Mercure Edinburgh Haymarket, ακριβώς στο κέντρο του Εδιμβούργου, για εύκολες βόλτες στην πόλη, και όχι ξενοδοχείο εκτός πόλης. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σπάνια η διαμονή σε κεντρικό σημείο της πόλης του Εδιμβούργου. Ζητήστε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 • Με πολλές επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες.
 • Με σπάνια διαν/ση στο Φορτ Ουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς. Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς.
 • Μένουμε συνολικά για τέσσερις (4) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις στο Φορτ Ουίλιαμ, 1 στο Άβιεμορ, 1 στο Ινβερνές), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δεν θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
 • Με πρωινό καθημερινά, και τρία δείπνα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται). Το πρόγραμμα με αναχώρηση 01.07 περιλαμβάνει σπάνια διανυκτέρευση στο Νησί Σκάι.
 • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Ουίλιαμ.
 • Δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήριο για να δοκιμάσουμε –τι άλλο;- σκωτσέζικο ουίσκι!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Συγκρίνετε
και μη συμβιβάζεστε
με τίποτα λιγότερο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Εδιμβούργο (πτήση) – Γλασκώβη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Εδιμβούργο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γλασκώβη. Γλασκώβη: Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας, που φέρει μάλιστα τον τίτλο της «Πόλης της αρχιτεκτονικής και του design». Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Γλασκώβη – Λοχ Λόμοντ – Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς – Όμπαν – Φορτ Ουίλιαμ

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τελικό μας προορισμό το Φορτ Ουίλιαμ.

Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς: σπάνιας ομορφιάς τοπία με καταπράσινους λόφους και διάσπαρτες λίμνες που ενέπνευσαν τον εθνικό συγγραφέα της Σκωτίας, σερ Ουώλτερ Σκοτ σε πολλά μυθιστορήματά του! Κάνουμε στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία. Ακολουθούμε τη διαδρομή μας δίπλα στις όχθες της λίμνης Όα (Awe), όπου βλέπουμε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Κίλχερν, ενώ περνάμε και από τις όχθες της λίμνης Ετίβε, όπου στις εκβολές της (στον Ατλαντικό ωκεανό) βρίσκεται το τρίτο κάστρο που θα δούμε σήμερα, το κάστρο Ντάνσταφνέιγκ (Dunstaffnage, 13ος αι.).Περνάμε στη συνέχεια από το πολύβουο λιμάνι του Όμπαν, γνωστό ως «πύλη των νησιών», χτισμένο στον ομώνυμο όρμο του Ατλαντικού, από όπου πήρε και το όνομά του. Αποκαλείται επίσης και «πρωτεύουσα της ψαροφαγίας στη Σκωτία», λόγω των πλούσιων αλιευμάτων που σερβίρονται στις ταβέρνες του!

Ολοκληρώνουμε την ημέρα μας με τη άφιξή μας στο Φορτ Ουίλιαμ στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του Μπεν Νίβις (1.343 μ.).  

Ιδανική βάση για την εξερεύνηση των δυτικών Χάιλαντς, το Φορτ Ουίλιαμ αρχίζει και αποκτά αισθητά αναβαθμισμένη θέση στην προτίμηση των ταξιδιωτών, που εκτιμούν ολοένα περισσότερο το αυθεντικό του χρώμα αλλά και τις γαστρονομικές του προτάσεις, κυρίως στα θαλασσινά! Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση: αναλόγως με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση μπορεί να πραγματοποιηθεί εναλλακτικά στο Όμπαν)

 

3η ημέρα: Φορτ Ουίλιαμ – Νησί Σκάι (Isle of Skye) – Κάστρο Αϊλίν Ντόναν – Φορτ Ουίλιαμ

Ξεκινάμε για μία ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι, το μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας, το οποίο θα προσεγγίσουμε με πλοίο. Το νησί κατοικείται από τη Μεσολιθική Εποχή και αναφέρεται σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα καθώς και στους Χάρτες του βυζαντινού γεωγράφου Πτολεμαίου. Πρωτεύουσα είναι το Πόρτρι, ένα πολύ γραφικό και πανέμορφο λιμάνι. Όμως και τα χωριά του νησιού είναι εξίσου γραφικά. Στο Σκάι, κυριαρχεί η Οροσειρά Κούλιν, με βραχώδη βουνά που φτάνουν τα 1000 μέτρα ύψος και δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό σκηνικό. Υπάρχει επίσης άγρια πανίδα, που περιλαμβάνει χρυσαετούς, κόκκινα ελάφια και σολωμούς του Ατλαντικού. Το Σκάι υπήρξε πεδίο πολλών μαχών σε όλη την ιστορία της Σκωτίας, όπως θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, μαζί με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτό το υπέροχο νησί!

Επιστρέφοντας οδικώς στο Φορτ Ουίλιαμ θα πάμε στο Κάστρο Αϊλίν Ντόναν. Το κάστρο πρωτοχτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα για την προστασία των κατοίκων από τις επιδρομές των Βίκινγκ. Στη μορφή που το βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα. Πήρε την ονομασία του από τον αγιοποιημένο Επίσκοπο Ντόναν που έζησε τον 7ο αιώνα στο νησί όπου είναι χτισμένο το κάστρο. Γενικώς στο Σκάι υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στον Ντόναν. Όταν ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Φορτ Ουίλιαμ.

(Σημείωση: αναλόγως με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση μπορεί να πραγματοποιηθεί εναλλακτικά στο Όμπαν)

 

4η ημέρα: Φορτ Ουίλιαμ – Φορτ Ογκάστας – Λοχ Νες – Άβιεμορ

Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή μας περνά από την καρδιά των περίφημων Χάιλαντς!

Διασχίζουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα, με επόμενη στάση μας στο Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, την Λοχ Νες, την οποία και θα διασχίσουμε με πλοίο (προαιρετικά), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι!

Συνεχίζουμε για το Άβιεμορ στην καρδιά των βουνών Κέρνγκορμς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Άβιεμορ – Ούλαπουλ – Ινβερνές

Συνεχίζουμε το αξέχαστο οδοιπορικό μας στη βόρεια ενδοχώρα της Σκωτίας, για να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες αυθεντικές ομορφιές στις εσχατιές της χώρας. Αναχωρούμε, λοιπόν, από το Άβιεμορ με προορισμό το πανέμορφο, γραφικό ψαροχώρι Ούλαπουλ που βρίσκεται περίπου 70 χλμ βορειοδυτικά της Ινβερνές. Η μαγευτική διαδρομή στη βορειοδυτική Σκωτία θα μας φέρει σε απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς μέρη, όπως στο Λοχ Κάρον, τη λιμνοθάλασσσα που «στεφανώνουν» καταπράσινοι λόφοι. Ακολουθώντας τον ορεινό δρόμο Μπίλα να Μπα, διασχίζουμε το αλπικό τοπίο της χερσονήσου Άπλκρος και την περιοχή Τόριντον, συναντώντας καθ’ οδόν περισσότερα ελάφια και πρόβατα παρά ανθρώπους! Φτάνουμε στο Ούλαπουλ, το ζωντανό χωριό που βρίσκεται σε μία από τις πιο παρθένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και έχει να επιδείξει ένα φυσικό περιβάλλον που μαγεύει τον επισκέπτη. Το παραθαλάσσιο Ούλαπουλ, με τα λευκά σπιτάκια παραταγμένα κατά μήκος της ακτής, έχει ψηφιστεί ως ένας από τους 10 καλύτερους προορισμούς για δραστηριότητες στη φύση. Όμορφα μαγαζάκια, παμπς και μικρά εστιατόρια με θαλασσινά προσδίδουν στο Ούλαπουλ μια μοναδική ατμόσφαιρα που μαγεύει. 

Μετά την επίσκεψή μας στο Ούλαπουλ συνεχίζουμε με προορισμό μας για σήμερα την πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές. Κτισμένο πάνω σε λόφο, ξεχωρίζει το βικτωριανό κάστρο, ενώ ο ομώνυμος ποταμός Νες διασχίζει το κέντρο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και διανυκτέρευση.

(Σημείωση: αναλόγως με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση μπορεί να πραγματοποιηθεί εναλλακτικά στο Άβιενμορ)

 

6η ημέρα: Ινβερνές – Κάστρο Μπλαιρ – Πιτλόχρι – Σαιντ Άντριους – Εδιμβούργο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση και επίσκεψη γίνεται στο κάστρο Μπλερ, κατοικία των δουκών του Άθολλ, το οποίο είναι το μοναδικό της Βρετανίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό!Δεύτερη στάση στο Πίτλοχρι, ένα γραφικό χωριό των κεντρικών Χάιλαντς, κτισμένο με τις παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες της περιοχής.

Kάνουμε στάση στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σαιντ Άντριους, με κυριότερα αξιοθέατα τον ομώνυμο ερειπωμένο καθεδρικό ναό του 17ου αι. και το κάστρο της πόλης και στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge), φτάνουμε στο Εδιμβούργο, την «Αθήνα του Βορρά», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Εδιμβούργο (ξενάγηση)

Η πρωινή μας βόλτα θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (είσοδος περιλαμβάνεται). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών. Δεν θα χάσουμε φυσικά να επισκεφθούμε και το Παρεκκλήσι Ρόσλιν, λίγο έξω από τα Εδιμβούργο. Κτίσμα του 15ου αι. Το μοναστήρι έχει μια μακρά και ταραχώδη ιστορία ενώ και η αρχιτεκτονική του είναι στ’αλήθεια εντυπωσιακή, οι λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού μάλιστα θα αναγνωρίσουν εδώ το σκηνικό του Κώδικα Ντα Βίντσι!Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εδιμβούργο – Μπάνοκμπερν – Στέρλινγκ – Πάρκο Χέλιξ – Εδιμβούργο (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση όμως θα είναι στο Πάρκο Χέλιξ, κοντά στο Φάλκιρκ. Το Πάρκο Χέλιξ είναι ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής περίπου 350 εκταρίων με πράσινο και συντριβάνια, μέχρι και  λιμνοθάλασσα για θαλάσσιες δραστηριότητες! Είναι φυσικά και το σπίτι των Kelpies, δύο τεράστια γλυπτά αλόγων ύψους 30 μέτρων που δεσπόζουν πάνω από το κανάλι Φορθ. Τα πελώρια αυτά άλογα συνοδεύει μία συναρπαστική ιστορία μηχανικής που θα μάθουμε εδώ, θαυμάζοντας το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας!

Συνεχίζουμε για το στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον Αγγλικό στρατό του Εδουάρδου Β΄.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.

 

 

9η ημέρα: Εδιμβούργο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκωτία με Μάντσεστερ και Λίμνες Αγγλίας

10 ημέρες

με αναχ/ση 15.07

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1799 € 550 €
Twin Room 1799 € 550 €
Triple Room 1799 € 550 €
Single Room 2599 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 550 €
Twin Room 1599 € 550 €
Triple Room 1599 € 550 €
Single Room 2399 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 550 €
Twin Room 1699 € 550 €
Triple Room 1699 € 550 €
Single Room 2679 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 550 €
Twin Room 1699 € 550 €
Triple Room 1699 € 550 €
Single Room 2679 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1750 € 550 €
Twin Room 1750 € 550 €
Triple Room 1750 € 550 €
Single Room 2730 € 550 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1750 € 580 €
Twin Room 1750 € 580 €
Triple Room 1750 € 580 €
Single Room 2730 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1750 € 580 €
Twin Room 1750 € 580 €
Triple Room 1750 € 580 €
Single Room 2730 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1750 € 580 €
Twin Room 1750 € 580 €
Triple Room 1750 € 580 €
Single Room 2730 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 580 €
Twin Room 1699 € 580 €
Triple Room 1699 € 580 €
Single Room 2679 € 580 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 580 €
Twin Room 1699 € 580 €
Triple Room 1699 € 580 €
Single Room 2679 € 580 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2019 € 550 €
Twin Room 2019 € 550 €
Triple Room 2019 € 550 €
Single Room 2819 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1819 € 550 €
Twin Room 1819 € 550 €
Triple Room 1819 € 550 €
Single Room 2619 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1919 € 550 €
Twin Room 1919 € 550 €
Triple Room 1919 € 550 €
Single Room 2899 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1919 € 550 €
Twin Room 1919 € 550 €
Triple Room 1919 € 550 €
Single Room 2899 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1970 € 550 €
Twin Room 1970 € 550 €
Triple Room 1970 € 550 €
Single Room 2950 € 550 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1970 € 580 €
Twin Room 1970 € 580 €
Triple Room 1970 € 580 €
Single Room 2950 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1970 € 580 €
Twin Room 1970 € 580 €
Triple Room 1970 € 580 €
Single Room 2950 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1970 € 580 €
Twin Room 1970 € 580 €
Triple Room 1970 € 580 €
Single Room 2950 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1919 € 580 €
Twin Room 1919 € 580 €
Triple Room 1919 € 580 €
Single Room 2899 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1919 € 580 €
Twin Room 1919 € 580 €
Triple Room 1919 € 580 €
Single Room 2899 € 580 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2599 € 0 €
Twin Room 2599 € 0 €
Triple Room 2599 € 0 €
Single Room 3399 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2399 € 0 €
Twin Room 2399 € 0 €
Triple Room 2399 € 0 €
Single Room 3199 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 0 €
Twin Room 2499 € 0 €
Triple Room 2499 € 0 €
Single Room 3479 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 0 €
Twin Room 2499 € 0 €
Triple Room 2499 € 0 €
Single Room 3479 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2550 € 0 €
Twin Room 2550 € 0 €
Triple Room 2550 € 0 €
Single Room 3530 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2580 € 0 €
Twin Room 2580 € 0 €
Triple Room 2580 € 0 €
Single Room 3560 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2580 € 0 €
Twin Room 2580 € 0 €
Triple Room 2580 € 0 €
Single Room 3560 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2580 € 0 €
Twin Room 2580 € 0 €
Triple Room 2580 € 0 €
Single Room 3560 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2529 € 0 €
Twin Room 2529 € 0 €
Triple Room 2529 € 0 €
Single Room 3509 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2529 € 0 €
Twin Room 2529 € 0 €
Triple Room 2529 € 0 €
Single Room 3509 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

 KLM  

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

24/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 1279

24/07/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

01/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

01/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

01/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

09/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

20:00

KL1581

09/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

02/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

02/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

10/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

10/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

03/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

03/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

11/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

11/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

08/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

08/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

16/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

20:00

KL1581

16/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

09/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

09/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

17/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

17/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

10/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

10/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

18/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

18/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

16/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

KL 1279

16/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1290

24/08/2023

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:25

19:55

KL1581

24/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

18/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:20

KL 1279

18/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

09:45

10:15

KL1450

26/08/2023

ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

19:55

KL1581

26/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

21:15

01:30 (+1)

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 3*sup
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Τρία δείπνα
 • Είσοδος στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από: Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: για τις αναχωρήσεις 24.07, 01.08, 02.08 και 03.08 είναι 550€, ενώ για τις αναχωρήσεις 08.08, 09.08, 10.08, 16.08 και 18.08 είναι 580€.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ. 
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή, μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Παρουσιάζουμε, λοιπόν, ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα που εστιάζει στα μαγευτικά Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Ανακαλύπτουμε τον σκωτσέζικο Βορρά, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά, και φτάνουμε μέχρι το πανέμορφο ψαροχώρι Ούλαπουλ, στις εσχατιές της βόρειας Σκωτίας. Με πτήση για το Εδιμβούργο και διαμονή στην πανέμορφη Ινβερνές, το ταξίδι αυτό για τη Σκωτία είναι έξω από τα καθιερωμένα!

Τέλος, η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία!

 

Ειδικότερα:

 • Μόνο στο Versus πτήση για Εδιμβούργο. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς το πρωί και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την 1η ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
 • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 9ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση, υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
 • Καλύπτουμε ολόκληρη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς και ανακαλύπτουμε κρυμμένες αυθεντικές ομορφιές στις εσχατιές της βόρειας Σκωτίας, φτάνοντας στο πανέμορφο ψαροχώρι Ούλαπουλ.
 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους.
 • Στο Εδιμβούργο επιλέγουμε το ξενοδοχείο Mercure Edinburgh Haymarket, ακριβώς στο κέντρο του Εδιμβούργου, για εύκολες βόλτες στην πόλη, και όχι ξενοδοχείο εκτός πόλης. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σπάνια η διαμονή σε κεντρικό σημείο της πόλης του Εδιμβούργου. Ζητήστε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος στο Κάστρο του Εδιμβούργου
 • Με πολλές επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες.
 • Με σπάνια διαν/ση στο Φορτ Ουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς. Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς.
 • Μένουμε συνολικά για τέσσερις (4) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις στο Φορτ Ουίλιαμ, 1 στο Άβιεμορ, 1 στο Ινβερνές), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δεν θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
 • Με πρωινό καθημερινά, και τρία δείπνα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται). Το πρόγραμμα με αναχώρηση 01.07 περιλαμβάνει σπάνια διανυκτέρευση στο Νησί Σκάι.
 • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Ουίλιαμ.
 • Δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήριο για να δοκιμάσουμε –τι άλλο;- σκωτσέζικο ουίσκι!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Συγκρίνετε
και μη συμβιβάζεστε
με τίποτα λιγότερο!

 

Highlights

 • Επισκεφθείτε την «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο.
 • Κάντε μια μίνι "κρουαζιέρα" στη μυστηριώδη λίμνη Λοχ Νες και αναζητήστε τη Νέσι, το θρυλικό τέρας που ζει στα νερά της.
 • Γνωρίστε την αναγεννημένη Γλασκώβη.
 • Ανακαλύψτε το νησί Σκάι στο σύμπλεγμα των Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία
 • Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία των Χάιλαντς! 
 • Τα κάστρα και τα παλιά αρχοντικά των Χάιλαντς
 • Το ιστορικό και πανέμορφο Στέρλινγκ, κομβικής σημασίας για τη Σκωτία
 • Το γραφικό ψαροχώρι Ούλαπουλ στη βόρεια Σκωτία
 • Δοκιμάστε αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι σε παραδοσιακό αποστακτήριο.
 • Το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας, το Πάρκο Χέλιξ με τα πελώρια ιπποειδή!
 • Το θρυλικό μοναστήρι Ρόσλιν, παγκόσμια γνωστό από τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο
 • Με σπάνια διαν/ση στο Φορτ Ουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

1/7, 24/7, 1/8, 2/8, 3/8, 8/8, 9/8, 10/8, 16/8, 18/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανακαλύψτε την πραγματική Σκωτία, Χάιλαντς - Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες) και ανεξερεύνητη Βόρεια Σκωτία μέχρι το αυθεντικό Ούλαπουλ | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info