fb

Σρι Λάνκα - Μαλδίβες | Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2023

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2199€

Ταυτότητα ταξιδιού

Από τα πρώτα προγράμματα του Versus, το ταξίδι αυτό έχει στο ενεργητικό του εκατοντάδες πραγματοποιήσεων, αποτέλεσμα των οποίων είναι ο συγκεκριμένος καλοσχεδιασμένος γύρος της Σρι Λάνκα. Πάντα στις γραμμές του Versus Travel, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, έτσι  ώστε να απολαύσουμε τις εξωτικές Μαλδίβες και στη συνέχεια να γνωρίσουμε τη Σρι Λάνκα σε ένα πλούσιο οδοιπορικό από το Κολόμπο, την Χαμπαράνα και την Πολονναρούβα μέχρι το Γκάλε και το πάρκο Γιάλα στο νότο! Με προσεγμένη επιλογή διανυκτερεύσεων σε περιοχές με όμορφα ξενοδοχεία και όχι σε άλλες χωρίς τουριστική υποδομή. Αφιερώνουμε διαμονή και στο πάρκο Γιάλα για να εξερευνήσουμε με μεγαλύτερη ευκολία την Νοτιοανατολική Σρι Λάνκα. Με σωστή διάρκεια - όχι "κουτσουρεμένο" για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Ελέφαντες, αρχαιολογικοί θησαυροί, μυστηριακή ατμόσφαιρα, καταπράσινες διαδρομές, εξωτικές παραλίες σε ένα ταξίδι που ξεχειλίζει από εξωτισμό. Οι άριστες, ποιοτικές προδιαγραφές του προγράμματός μας και η πολύχρονη εμπειρία μας στην περιοχή, εγγυώνται μια αξέχαστη εκδρομή. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ταξίδι στις εξωτικές Μαλδίβες παράλληλα με ένα πλούσιο οδοιπορικό στο μαγευτικό νησί της Σρι Λάνκα. Ξεκινάμε φτάνοντας στο Μάλε για να περάσουμε τρεις μέρες στον παράδεισο αυτό: ο Ινδικός Ωκεανός θα είναι δικός σας με ατελείωτες ώρες για βουτιές, χαλάρωση και αναζωογόνηση ψυχή τε και σώματι! Θα συνεχίσουμε στο νησί της Σρι Λάνκα με αφετηρία μας την πρωτεύουσα Κολόμπο. Μένουμε στη Χαμπαράνα, επισκεπτόμαστε την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και τις σπηλιές της Νταμπούλα με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα αγάλματα του Βούδα, και συνεχίζουμε για την Κάντυ, την τελευταία πρωτεύουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης, με τον ιερό ναό στον οποίο φυλάσσεται το Δόντι του Βούδα. Βλέπουμε τη φυτεία τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια και τους καταρράκτες Ραμπόντα και διανυκτερεύουμε στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γιάλα, από όπου θα επισκεφθούμε και τη γειτονική πόλη Γκάλε. Φυσικά θα απολαύσουμε τις εξωτικές παραλίες στη Μπερουβέλα και την ευρύτερη περιοχή της Βασκαντούβα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Πιστό στη ταξιδιωτική του φιλοσοφία, το Versus Travel παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που έχει διαμορφωθεί ύστερα από την τεράστια εμπειρία μας στην πε­ριοχή. Με σωστή διάρκεια και όχι «κουτσουρεμένο» για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι μεγάλες, χρονοβόρες και κουραστικές, έχουμε διαμορφώσει πλούσια εξερεύνηση της Σρι Λάνκα που χτενίζει τη χώρα από την Χαμπαράνα και την Πολονναρούβα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μέχρι το πάρκο Γιάλα και την πόλη Γκάλε, στον νότο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι με το Versus Travel έχουν ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιδιώτες για 28 χρόνια!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τα ξενοδοχεία μας είναι τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Μόνο στο Versus Travel θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, όπως και το ξενοδοχείο Hilton 5* στο Κολόμπο. Ζητάτε πάντα τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Ξενάγηση στην πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο
  • Οι είσοδοι στα αξιοθέατα στη Σρι Λάνκα έχουν μεγάλο κόστος, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στο να μειώσουμε τις επισκέψεις. Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και θα το διαπιστώσετε.
  • Με ξενάγηση στην Πολονναρούβα για να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού Γκαλ Βιχαραγιά με τα τέσ­σερα υπέροχα αγάλματα του Βούδα.
  • Με επίσκεψη στον εκπληκτικό ναό της λίμνης, τον Σρι Νταλάντα Μαλιγκάβα στην Κάντυ, όπου φυλάσσεται το Ιερό Δόντι του Βούδα.
  • Το μόνο πρόγραμμα με δύο διανυκτερεύσεις στις εξαιρετικές παραλίες της Σρι Λάνκα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την τροπική ατμόσφαιρα,  να χαλαρώσουμε στο τέλος του ταξιδιού σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον πνιγμένο στους κοκοφοίνικες. Επειδή οι εμπειρίες στο Versus δεν τελειώνουν ποτέ, έχουμε διανθίσει τη διαμονή μας εδώ με ιδιαίτερες δραστηριότητες που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμα αυτό.
  • Διαμονή στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο πάρκο της χώρας, το πάρκο Γιάλα.
  • Με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της περιοχής, σαφάρι που έχει ανακαλύψει το Versus και σας το προσφέρει. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και  ζωής των ντόπιων  καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού.    
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή
  • Διαμονή στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Νουβάρα Ελίγια  με τις φυτείες τσαγιού.
  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στο πάρκο Γιάλα, για να έρθουμε έτσι σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας. Μια εμπειρία που είδατε πρώτα στα προγράμματα του Versus.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα στην Κάντι.
  • Επίσκεψη στις παραλίες της Μπερουβέλα και διαμονή στην περιοχή της Βασκαντούβα, με δραστηριότητες-έκπληξη, προσφορά του Versus!
  • Επίσκεψη στο γραφικό Γκάλε.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μάλε, στις Μαλδίβες με ημιδιατροφή.
  • Περιλαμβάνεται η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε προς το ξενοδοχείο μας, με μικρό αεροπλάνο ή πλοιάριο.
  • Εμπειρότατος αρχηγός του γραφείου μας, με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΛΕ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω εν­διάμεσου σταθμού για τις Μαλδίβες και την πρωτεύουσα των νησιών, το Μάλε.

 

2η ημέρα: ΜΑΛΕ (ΜΑΛΔΙΒΕΣ)

Άφιξη στο Μάλε και μεταφορά με ταχύπλοο ή μικρό αεροπλάνο (ανάλογα με το ξενοδοχείο) στο νησί που θα μας φιλοξενήσει. Το αρχιπέλαγος που αποτελεί τις Μαλδίβες βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, 735 χλμ. δυτικά της Κεϋλάνης. Είναι μια αλυσίδα 1.190 κοραλλιογενών τροπικών νησιών (ατόλες), εκ των οποίων μόνο τα 220 κατοικούνται, και τα οποία αναδύθηκαν με τη σταδιακή ανύψωση του πυθμένα της θάλασσας. Απλώνονται σαν γιρλάντα 800 χλμ. κάτω από το νοτιοδυτικό άκρο της Ινδίας, ανάμεσα στον Ισημερινό, και σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος 7 μοιρών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και χρόνος για να απολαύσετε τον παράδεισο που ονομάζεται Μαλδίβες… Διανυκτέρευση.

 

3η – 4η ημέρα: ΜΑΛΕ

Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσουμε τις ατέλειωτες αμμουδιές με τους κοκοφοίνικες και την τροπική βλάστηση. Θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε τον πλουσιότατο θαλάσσιο κόσμο με τα κοράλλια και τα πολλά και διαφορετικά είδη ψαριών, αλλά και να γευθούμε θαλασσινές λιχουδιές και χυμούς εξωτικών φρούτων δίπλα στο κύμα.

 

5η ημέρα: ΜΑΛΕ – πτήση για ΚΟΛΟΜΠΟ (Σρι Λάνκα)

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για τις τελευταίες βουτιές και αργότερα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Κολόμπο, πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Άφιξη στο Κολόμπο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΚΟΛΟΜΠΟ (ξενάγηση) – ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ – ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Χτισμένη στη δυτική ακτή του νησιού, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας συ­νταιριάζει όλους τους πολιτισμούς, τις θρησκείες και τις επιρροές που γνώρισε η Σρι Λάνκα, δημιουρ­γώντας μια αληθινή πανδαισία ήχων, αρωμάτων και χρωμάτων. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός πως το Κολόμπο διαθέτει μια αξιοθαύμαστη ποικι­λία εστιατορίων υψηλής ποιότητας, με σχεδόν όλες τις κουζίνες του κόσμου να αντιπροσωπεύονται ε­πάξια.

Το πρωί ξεκινάμε λοιπόν τη γνωριμία μας με το Κολόμπο. Στην περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το συνε­δριακό κέντρο Bandaranaike, το κτίριο του παλαιού κοινοβουλίου, τον παραλιακό δρόμο Galle Face Green και τον ιστορικό ναό Wolfendhal.

Η ημέρα μας συνεχίζει με το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων: πρόκει­ται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1975 με σκοπό να στεγάζει και να φροντίζει ελέφαντες που βρέθηκαν τραυματισμένοι ή εγκαταλελειμμένοι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τις περίφημες σπη­λιές της Νταμπούλα, που στέγασαν για ένα μεγάλο διάστημα τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα κατά τον 1ο π.Χ. αιώνα. Όταν επανέκτησε τον θρόνο του, έχτισε εδώ τον υπέροχο αυτό ναό, τον οποίο και δώρισε στους βουδιστές μοναχούς. Πρόκειται για ένα μοναδικό σύμπλεγμα πέντε σπηλαίων, με έ­κταση μεγαλύτερη από 2.000 τετραγωνικά μέτρα, καλυμμένο με υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται στιγμές από τη ζωή του Βούδα. Τα σπήλαια κοσμούνται επίσης από 157 αγάλματα του Βούδα διαφόρων μεγεθών και στάσεων, από τα οποία ξεχωρίζει μια κολοσσιαία μορφή του, μή­κους 15 μέτρων. Τη σημαντικότητα και τη μοναδικό­τητα του μνημείου επιβεβαιώνει το γεγονός ότι συ­μπεριλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρο­νομιάς της UNESCO.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Χαμπαράνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΠΟΛΟΝΝΑΡΟΥΒΑ – ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την Πολονναρούβα, τη δεύτερη παλαιότερη πόλη της Σρι Λάνκα, χτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αι., η οποία περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα έχουμε την ευ­καιρία να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού, την Αίθουσα Ακροάσεων και το βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται το Gal Viharaya με τα τέσ­σερα υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν τον Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Ο χώρος θα μας καταπλήξει. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να επισκεφθούμε τους εκπληκτικούς να­ούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του δο­ντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και τα ερείπια του μοναστηριού.

Επιστροφή στη Χαμπαράνα και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΚΑΝΤΥ (θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω σε κάρβουνα)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για τη Σιγκιρίγια. Φτά­νοντας θα ανέβουμε στον περίφημο βράχο της Σι­γκιρίγια, ύψους 250 μέτρων. Πρόκειται για ένα εκπλη­κτικό πέτρινο φρούριο που αποτυπώνει τη δημιουρ­γία της φύσης εναρμονισμένης με τις ανθρώπινες κατασκευαστικές δυνατότητες. Χτίστηκε το 477 μ.Χ. από τον βασιλιά Κασιάπα. Είναι γνωστό και ως το «φρούριο-λιοντάρι», λόγω του τεράστιου λιοντα­ριού, ύψους περίπου τριών μέτρων, που φύλαγε την είσοδό του. Σήμερα σώζονται μόνο οι πατούσες του λιονταριού αυτού. Το φρούριο υπήρξε μία από τις πιο όμορφες ακροπόλεις. Στην κορυφή του βρά­χου βρίσκονται τα θεμέλια ενός τεράστιου παλατιού με τους ξακουστούς υδρόβιους κήπους και τη βασι­λική πισίνα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του βράχου είναι οι νωπογραφίες με τις γυμνόστηθες κοπέλες, τις «Παρθένες της Σιγκιρίγια», οι οποίες χρο­νολογούνται από τον 5ο αιώνα. Η τεχνοτροπία τους είναι εντυπωσιακή, καθώς είναι ζωγραφισμένες με γήινες χρωστικές πάνω σε ασβεστοκονίαμα. Βρί­σκονται σε μια προφυλαγμένη εσοχή του βράχου, προσβάσιμη από μια σπειροειδή σκάλα.

Συνεχίζουμε για την όμορφη, καταπράσινη Κάντυ, τη γραφική πόλη που υπήρξε η τελευταία πρωτεύ­ουσα των βασιλέων της Κεϋλάνης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυ­κτέρευση στην Κάντυ.

 

9η ημέρα: ΚΑΝΤΥ

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην όμορφη Κάντυ, την ιερή πόλη της Σρι Λάνκα και μία από τις πιο ελκυστικές πόλεις του νησιού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι από το 1988 αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και  προστατεύεται από την UNESCO.

Η Κάντυ είναι χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 500 μέτρων, στις όχθες μιας τεχνητής λίμνης που κατασκευάστηκε το 1798, ενώ ο ποταμός Μαχαβέλι την περιβάλλει σαν λαμπερό κόσμημα γύρω στον λαιμό της. Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με φυτείες τσαγιού, η Κάντυ ξεχωρίζει για τον πολιτιστικό και φυσικό της πλούτο.

Εμείς θα επισκεφθούμε τον εκπληκτικό ναό της λίμνης, τον Σρι Νταλάντα Μαλιγκάβα, όπου φυλάσσεται το Ιερό Δόντι του Βούδα. Πρόκειται για έναν από τους ιερότερους βουδιστικούς τόπους λατρείας στον κόσμο και αιτία προσκυνήματος όλων των απανταχού Βουδιστών.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα σπάνιο θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα!

Μην παραλείψετε, τέλος, να κάνετε τις βόλτες σας ή και μια βαρκάδα (προαιρετικά) στην πανέμορφη λίμνη που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την πόλη, και να περιπλανηθείτε στον βοτανικό κήπο με τα πολύχρωμα ενδημικά φυτά. Διανυκτέρευση στην Κάντυ.

 

10η ημέρα: ΚΑΝΤΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΜΠΟΝΤΑ – ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ (Φυτεία τσαγιού)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη σημερινή μας διαδρομή. Θα πάμε να δούμε τους γραφικούς Καταρράκτες Ραμπόντα και θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε, μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής, μια φυ­τεία τσαγιού κοντά στη Νουβάρα Ελίγια, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την παρα­γωγή του καλύτερου και πλέον φημισμένου τσα­γιού στον κόσμο. Δεν θα παραλείψουμε, βεβαίως, να δοκιμάσουμε μια ζεστή κούπα αυθεντικού Ceylon Tea.

Η διαδρομή μας καταλήγει στην «κη­πούπολη» Νουβάρα Ελίγια, που το όνομά της ση­μαίνει «Πόλη του Φωτός». Βρίσκεται σε ένα υπέ­ροχο ορεινό τοπίο (σε υψόμετρο 1.868 μ.) στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Σρι Λάνκα, του Pidurutalagala (2.760 μέτρα). Μετάβαση στο κατάλυμά μας στη Νουβάρα Ελίγια και στη συνέ­χεια ξενάγηση στην  αγαπημένη πόλη των Βρετα­νών, που χτίστηκε στα πρότυπα της εγγλέζικης ε­παρχίας, με χαρακτηριστικά σπίτια που θυμίζουν έ­ντονα τις εξοχικές κατοικίες των Άγγλων. Διανυκτέ­ρευση.

 

11η ημέρα: ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΑΒΑΝΑ – ΤΙΣΣΑΜΑΧΑΡΑΜΑ/ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την ε­ξερεύνηση της Σρι Λάνκα, με κατεύθυνση προς το νότο. Ο δρόμος θα μας φέρει σε λιγότερο γνωστά μέρη στις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας όπως στους Καταρράκτες Ραβάνα και την πόλη Έλλα με τη νωχελική ατμόσφαιρα που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Πνιγμένοι μέσα σε φυτείες τσαγιού είναι μια στάση που δεν θα ξεχά­σουμε εύκολα. Συνεχίζουμε για την Τισσαμαχαράμα, στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γιάλα. Διανυκτέρευση στην περιοχή του πάρκου.

 

12η ημέρα: ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑΛΑ – ΓΚΑΛΕ – ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ (περιοχή Μπερουβέλα)

Το Εθνικό Πάρκο της Γιάλα βρίσκεται 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Tissamaharama και 290 χιλιό­μετρα από το Κολόμπο στη νοτιοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα και καταλαμβάνει περίπου 98 χιλιά­δες εκτάρια. Το πάρκο είναι γνωστό για την ποικιλία της άγριας ζωής  και διαθέτει επίσης ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών αρχαίων μνημείων, που μαρ­τυρούν την ύπαρξη αρχαίων πολιτισμών που ήκ­μαζαν στην περιοχή. Θα απολαύσουμε ένα Σα­φάρι στο πάρκο κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναζητήσουμε ελέφαντες, αγριογούρουνα, λεο­παρδάλεις, κροκόδειλους, αγριοβούβαλους κ.ά.

Μετά το σαφάρι μας, αφήνουμε πίσω μας το Ε­θνικό Πάρκο Γιάλα και συνεχίζουμε για τις νότιες α­κτές της Σρι Λάνκα. Θα κάνουμε στάση για μπάνιο σε παραλία που έχουμε ξεχωρίσει στα ταξίδια μας στη χώρα, και θα συνεχίσουμε για την πόλη Γκάλε, η οποία θα μας εντυπωσιάσει με το έντονο αποι­κιακό της χρώμα και την πλούσια ιστορία της, κα­θώς από την πόλη αυτή πέρασαν διαδοχικά Βρε­τανοί, Πορτογάλοι και Ολλανδοί. Την προσοχή μας πάντως θα τραβήξει το Φρούριο της πόλης, το ο­ποίο κατασκευάστηκε από τους Πορτογάλους και στη συνέχεια επεκτάθηκε από τους Ολλανδούς το 1663. Το Φρούριο αυτό αποτελούσε σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού των πλοίων στη διαδρομή τους ανατολή – δύση και έχει ενταχθεί τον κατά­λογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στη Βασκαντούβα, στην ευρύτερη περιοχή της Μπερουβέλα, με τους φοίνικες και τη σιμιγδα­λένια άμμο είναι από τις πιο δημοφιλείς καρτ-πο­σταλικές εικόνες της Σρι Λάνκα. Μεταφορά και τα­κτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ: Σαφάρι με βάρκα στον ποταμό Μαντού & μία εμπειρία έκπληξη!

Μετά το πρωινό σας στο ξενοδοχείο, σας επιφυλάσσουμε μία επίσκεψη έκπληξη!

Στη συνέχεια, με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της περιοχής, σαφάρι που έχει ανακαλύψει το Versus και σας το προσφέρει. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης, όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και της ζωής των ντόπιων  καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού.    

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΒΑΣΚΑΝΤΟΥΒΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ για την πτήση επιστροφής

Σήμερα το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

06/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 656

07/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΛΕ

02:30

07:40

ΕΚ 652

10/08/2023

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

16:30

18:30

ΕΚ 651

19/08/2023

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

10:05

12:50

ΕΚ 103

19/08/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

16:20

20:25

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 210

20/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 656

21/09/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΜΑΛΕ

02:30

07:40

ΕΚ 652

24/09/2023

ΜΑΛΕ – ΚΟΛΟΜΠΟ

16:30

18:30

ΕΚ 649

03/10/2023

ΚΟΛΟΜΠΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

03:15

06:00

ΕΚ 209

03/10/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup, 5* - από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Στις Μαλδίβες 4* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή και μεταφορές.
  • Ημιδιατροφή.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, είσοδοι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε με μικρό αεροπλάνο ή πλοιάριο   
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς στην Κάντυ.
  • Σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα.
  • Επίσκεψη στην Πολονναρούβα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO
  • Εκδρομή στις φυτείες τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια.
  • Τοπικός ξεναγός, Έλληνας Αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel. 

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από  Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 50 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα)

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 995 €
  • Βίζα εισόδου στη Σρι Λάνκα 50 Δολάρια Αμερικής (εκδίδεται και πληρώνεται στην Ελλάδα)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12-18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.  Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Πιστό στη ταξιδιωτική του φιλοσοφία, το Versus Travel παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που έχει διαμορφωθεί ύστερα από την τεράστια εμπειρία μας στην πε­ριοχή. Με σωστή διάρκεια και όχι «κουτσουρεμένο» για μείωση κόστους, σε μια χώρα όπου οι οδικές διαδρομές είναι μεγάλες, χρονοβόρες και κουραστικές, έχουμε διαμορφώσει πλούσια εξερεύνηση της Σρι Λάνκα που χτενίζει τη χώρα από την Χαμπαράνα και την Πολονναρούβα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, μέχρι το πάρκο Γιάλα και την πόλη Γκάλε, στον νότο.

Πρέπει να τονίσουμε ότι με το Versus Travel έχουν ταξιδέψει στη Σρι Λάνκα οι περισσότεροι Έλληνες ταξιδιώτες για 28 χρόνια!

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τα ξενοδοχεία μας είναι τα καλύτερα στην κάθε περιοχή. Μόνο στο Versus Travel θα βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία, όπως και το ξενοδοχείο Hilton 5* στο Κολόμπο. Ζητάτε πάντα τα ξενοδοχεία που σας προσφέρουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!
  • Ξενάγηση στην πολύ ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα το Κολόμπο
  • Οι είσοδοι στα αξιοθέατα στη Σρι Λάνκα έχουν μεγάλο κόστος, αλλά αυτό δεν μας οδηγεί στο να μειώσουμε τις επισκέψεις. Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα και θα το διαπιστώσετε.
  • Με ξενάγηση στην Πολονναρούβα για να θαυμάσουμε τα ερείπια του παλατιού Γκαλ Βιχαραγιά με τα τέσ­σερα υπέροχα αγάλματα του Βούδα.
  • Με επίσκεψη στον εκπληκτικό ναό της λίμνης, τον Σρι Νταλάντα Μαλιγκάβα στην Κάντυ, όπου φυλάσσεται το Ιερό Δόντι του Βούδα.
  • Το μόνο πρόγραμμα με δύο διανυκτερεύσεις στις εξαιρετικές παραλίες της Σρι Λάνκα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την τροπική ατμόσφαιρα,  να χαλαρώσουμε στο τέλος του ταξιδιού σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον πνιγμένο στους κοκοφοίνικες. Επειδή οι εμπειρίες στο Versus δεν τελειώνουν ποτέ, έχουμε διανθίσει τη διαμονή μας εδώ με ιδιαίτερες δραστηριότητες που θα βρείτε μόνο στο πρόγραμμα αυτό.
  • Διαμονή στο μεγαλύτερο και πλουσιότερο πάρκο της χώρας, το πάρκο Γιάλα.
  • Με βάση τις εξωτικές παραλίες θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάστε για πάντα. Ένα σαφάρι με βάρκα στην κατάφυτη βλάστηση ποταμού της περιοχής, σαφάρι που έχει ανακαλύψει το Versus και σας το προσφέρει. Μια εν πλω διαδρομή παρατήρησης όχι μόνο της τροπικής φύσης της περιοχής αλλά και  ζωής των ντόπιων  καθώς αυτή αναπτύσσεται στις όχθες του ποταμού.    
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή
  • Διαμονή στην κουκλίστικη αποικιακή πόλη Νουβάρα Ελίγια  με τις φυτείες τσαγιού.
  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στο πάρκο Γιάλα, για να έρθουμε έτσι σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και το ζωικό βασίλειο της χώρας. Μια εμπειρία που είδατε πρώτα στα προγράμματα του Versus.
  • Θέαμα με τοπικούς χορούς και περπάτημα πάνω στα κάρβουνα στην Κάντι.
  • Επίσκεψη στις παραλίες της Μπερουβέλα και διαμονή στην περιοχή της Βασκαντούβα, με δραστηριότητες-έκπληξη, προσφορά του Versus!
  • Επίσκεψη στο γραφικό Γκάλε.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Μάλε, στις Μαλδίβες με ημιδιατροφή.
  • Περιλαμβάνεται η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Μάλε προς το ξενοδοχείο μας, με μικρό αεροπλάνο ή πλοιάριο.
  • Εμπειρότατος αρχηγός του γραφείου μας, με πολλά ταξίδια στο ενεργητικό του.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά του Versus Travel.

 

Highlights

  • Επισκεφθείτε μια φυτεία τσαγιού στη Νουβάρα Ελίγια, παρακολουθείστε τη διαδικασία παραγωγής του καλύτερου τσαγιού στον κόσμο και δοκιμάστε μια ζεστή κούπα με αυθεντικό τσάι Κεϋλάνης
  • Θαυμάστε τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα διαφόρων μεγεθών και στάσεων αγάλματα του Βούδα στις σπηλιές της Νταμπούλα
  • Αναζητήστε ελέφαντες και άλλα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον κάνοντας σαφάρι με jeep σε πάρκο της Σρι Λάνκα
  • Θαυμάστε από κοντά τον εκπληκτικό ναό της λίμνης στην Κάντυ, όπου φυλάσσεται το Ιερό Δόντι του Βούδα.
  • Απολαύστε τις εξωτικές παραλίες στην ευρύτερη περιοχή της Μπερουβέλα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στο πάρκο Γιάλα το μεγαλύτερο και πλουσιότερο πάρκο της χώρας. 
  • Επίσκεψη στις παραλίες της Μπερουβέλα και διαμονή στην περιοχή της Βασκαντούβα, με δραστηριότητες-έκπληξη, προσφορά του Versus!

 

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info