fb

Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων, πτήσεις με Aegean | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1279€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια «διαφορετική Ευρώπη» με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Από το Μπιλμπάο απολαμβάνουμε όλη τη βόρεια Ισπανία και διασχίζουμε ολόκληρη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας. Έπειτα κατευθυνόμαστε νοτιότερα στο Πόρτο για την επιστροφή μας. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε «οικονομικές» μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές «πήγαινε – έλα». Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό και εξαιρετικές παροχές που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά με την άφιξή μας στο Μπιλμπάο, Εδώ θα επισκεφτούμε το φημισμένο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, αλλά και τη θρυλική Γκερνίκα, ενώ γνωρίζουμε επίσης τη Βιτόρια, την άτυπη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Συνεχίζουμε φυσικά στο αριστοκρατικό Σαν Σεμπαστιάν και περνάμε στην άλλη πλευρά των συνόρων για να επισκεφθούμε το θέρετρο του Μπιαρρίτς.

Η περιήγησή μας στη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας μάς φέρνει στην Σαντιγιάνα ντελ Μαρ και το Σανταντέρ, ενώ επισκεπτόμαστε επίσης το ψαροχώρι Κομίγιας και το ιστορικό Οβιέδο. Επόμενη στάση μας η κοιλάδα Κάνγκας ντε Ονίς. Απολαμβάνουμε την εκπληκτική φύση της Αστούριας πριν κατευθυνθούμε δυτικότερα, στο Λούγο, την Αρθούα και το Μόντε ντο Γκόσο.

Τελευταίος μας σταθμός σε αυτό το μαγευτικό οδοιπορικό, το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και ο ιστορικός προσκυνηματικός δρόμος Καμίνο ντε Σαντιάγο. Φτάνουμε μέχρι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στο ακρωτήριο Φινιστέρρε, πριν κατευθυνθούμε νοτιότερα προς το Πόρτο, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Και κάπως έτσι, ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!!!

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πολύ δημοφιλές σταρ-ταξίδι του Versus στη Βόρεια Ισπανία, σε μία ακόμη πιο ψαγμένη και πλήρη εκδοχή. Απολαύστε το αναβαθμισμένο φετινό μας πρόγραμμα, με εξαιρετικά ξενοδοχεία και παροχές.

Με ξεκίνημα από το Μπιλμπάο και επιστροφή από Πόρτο, για να καλύψουμε ολόκληρη την Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού χωρίς κουραστικά πισωγυρίσματα. Με είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, και αποκλειστικές διανυκτερεύσεις σε ονειρεμένες και ιστορικές πόλεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean
 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν, κάτι που δεν προσφέρει κανένα άλλο πρόγραμμα τους καλοκαιρινούς μήνες, και από δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και στο Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από το Μπιλμπάο καλύπτουμε όλη τη βόρεια Ισπανία. Αφού διασχίσουμε ολόκληρη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε νοτιότερα στο Πόρτο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η περιήγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (πανοραμική περιήγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Μπιλμπάο. Με την άφιξή μας ξεκινάει η γνωριμία μας με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων, μέσα από μια κατατοπιστική και απολαυστική πανοραμική περιήγηση.

Το Μπιλμπάο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα ως σταθμός στον δρόμο των προσκυνη­τών για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Τον 19ο αιώνα, εξελίχθηκε σε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, με βαριά βιομηχανία, λόγω κυρίως της υψηλής ποιότητας σιδή­ρου που διαθέτει η περιοχή. Ωστόσο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με την είσοδο της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Έ­νωση, τα εργοστάσια έκλεισαν, το ψάρεμα περιορί­στηκε, η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και ο εθνικι­σμός άρχισε να καλπάζει.

Μπροστά στο κοινωνικό αδιέξοδο που προκλήθηκε, τη δεκαετία του 1990, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχα­νισμός και μία νέα «βιομηχανία» αναπτύχθηκε στο Μπιλμπάο, αυτή του ποιοτικού τουρισμού σε συνδυα­σμό με τον πολιτισμό και την υψηλή γαστρονομία. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης η πόλη γρήγορα άρχισε να ξαναχτίζεται και να ξαναζωντα­νεύει.

Σήμερα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι από τα υ­ψηλότερα στην Ευρώπη με μέσο εισόδημα κατ’ άτομο τα 1.950 ευρώ. Όσο για το μεγάλο ορόσημο της πόλης, είναι πλέον το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, που σχεδίασε ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και εγκαινιάστηκε το 1997 από τον Χουάν Κάρλος.

Το Μπιλμπάο, όπως θα δούμε στην περιήγησή μας, βρέ­χεται από τον ποταμό Ναβάρο και διαθέτει 17 γέφυρες και 18 πάρκα. Εμείς θα πάμε στην Παλιά Συνοικία με τους 7 δρόμους της μεσαιωνικής χάραξης που παρα­μένουν ίδιοι από το 1400 αλλά θα πάρουμε και μια γεύση από την αναγεννημένη Ενσάνχε, τη νέα πόλη με τις μεγάλες λεωφόρους και τα εμβληματικά ιστορικά και φουτουριστικά κτίρια. Η Ενσάχε σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα ως προέκταση της Παλιάς Πόλης, στο πρότυπο της Βαρκελώνης.

Μετά το τέλος της περιήγησης, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας στο Μπιλμπάο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ: επίσκεψη στο ΓΚΕΤΣΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ – ΓΚΕΡΝΙΚΑ

Η ημέρα μας ξεκινάει με επίσκεψη στο Γκέτσο (Getxo), το επίνειο του Μπιλμπάο, όπου θα δούμε την κρεμαστή Γέφυρα Βιθκάιας. Κατασκευά­στηκε το 1893 από τον μαθητή του Άιφελ, αρχιτέκτονα μηχανικό Αλβέρτο Παλάθιο και είναι η παλαιότερη σωζόμενη γερανογέ­φυρα στον κόσμο.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μουσείο-ορόσημο Γκούγκενχαϊμ. To σχήμα του μου­σείου, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η τοπο­θεσία – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Να­βάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του εί­ναι το μπετόν και το σίδερο.

Το φουτουριστικό κτίριο του μουσείου είναι σήμα κατατεθέν πλέον της πόλης του Μπιλμπάο - ένα μοναδικό επίτευγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που όταν εγκαινιάστηκε το 1997, όχι μόνο προκάλεσε παγκόσμια εντύπωση για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, αλλά και έδωσε μια σημαντική παγκόσμια προβολή στην πόλη. Όσο για τα εκθέματα, φέ­ρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότε­ρων καλλιτεχνών του 20ού και του 21ου αιώνα.

Κατόπιν θα επισκεφθούμε τη μικρή, αλλά παγκοσμίως διάσημη, πόλη Γκερνίκα. Η πόλη αυτή είναι μας είναι γνωστή εξαιτίας της… κατα­στροφής της. Ο ισοπεδωτικός βομβαρδισμός της από τη ναζιστική αεροπορία, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (στις 26 Απριλίου 1937), ενέπνευσε τον Πά­μπλο Πικάσο να δημιουργήσει μία από τις πιο αντιπρο­σωπευτικές, όσο και σοκαριστικές απεικονίσεις της βιαι­ότητας του πολέμου, τον, μεγάλων διαστάσεων, πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Μοντέρ­νας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη.

Επιστροφή στο Μπιλμπάο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΒΙΤΟΡΙΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ (πανοραμική περιήγηση)

Αναχωρούμε από το Μπιλμπάο για τη Βιτόρια, την (άτυπη) πρωτεύ­ουσα της Χώρας των Βάσκων. Θα κάνουμε βόλτα στη μεσαιωνική Βιτόρια (Γκαστέις, στα βάσκικα) και στον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό της, που είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην Ισπανία. Οι αρχαιολόγοι ονομά­ζουν τη Βιτόρια και «μεσαιωνικό αμύγδαλο» λόγω του σχήματος του ιστορικού κέντρου της, ενώ το ιστορικό της κέντρο ονομάζεται και Πράσινο Δαχτυλίδι, επειδή περιβάλλεται από 6 μεγάλα πάρκα με μεγάλη οικολο­γική σημασία για την πανίδα της περιοχής.

Συνεχίζουμε για το διάσημο και κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν, την πανέμορφη πόλη που θα γνωρίσουμε μέσα από μια πανοραμική περιήγηση. Το Σαν Σεμπαστιάν (Ντονόστια, στα Βασκικά) ιδρύθηκε ως οχυρωμένη πόλη το 1524 πάνω στον λόφο Ουργούλ που βλέπει στον Ατλαντικό. Η νεότερη πόλη εκτείνεται κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Ουρουμέα που εκβάλλει στον ωκεανό.

Αρχικά το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' της Ισπανίας το επέλεξε για τις θερινές διακοπές της. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Βασικά αξιοθέατα του Σαν Σεμπαστιάν είναι τα ανά­κτορα Μιραμάρ και Αγιέτε, με τους υπέροχους κήπους τους. Εκεί κατέλυαν οι βασιλείς της Ισπανίας τους θερι­νούς μήνες. Το Σαν Σεμπαστιάν σήμερα διατηρεί την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προ­στεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η παλιά πόλη, δια­θέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγω­νικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία. Επίσης θεωρείται κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, με εστιατό­ρια που κάθε χρόνο αποσπούν τις υψηλότερες διακρί­σεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος από το 1953 και κάθε Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται εκεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, το πε­ρίφημο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά το τέλος της περιήγησης, μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – επίσκεψη στο ΜΠΙΑΡΡΙΤΣ (Γαλλία)

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με εκδρομή. Θα περάσουμε τα σύνορα και θα επισκεφτούμε το διάσημο γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό, το Μπιαρρίτς. Το Μπιαρρίτς, με ακτογραμμή μήκους 4 χιλιομέτρων στο κοίλωμα του Βισκαϊκού Κόλπου, υπήρξε παλιό φαλαινοθηρικό λιμάνι αλλά γνώρισε μεγάλη άνθιση τον 19ο αιώνα με τη διάδοση της θαλάσσιας κολύμβησης. Τότε η ισπα­νικής καταγωγής αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας (σύζυγος του Ναπολέοντα Γ’) την κατέστησε παραθε­ριστικό προορισμό και μαζί με αυτήν όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Σήμερα θεωρείται η ιστορική πρωτεύ­ουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ.

Διασχίζοντας ξανά τα γαλλο-ισπανικά σύνορα, επιστρέφουμε στο Σαν Σεμπαστιάν. Απόγευμα ε­λεύθερο για βόλτα και καφέ. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΣΑΝΤΙΓΙΑΝΑ ΝΤΕΛ ΜΑΡ – ΚΟΜΙΓΙΑΣ – ΟΒΙΕΔΟ

Αφήνουμε σήμερα το Σαν Σεμπαστιάν και αναχωρούμε για το παραθαλάσσιο Σαντα­ντέρ, το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης και πρωτεύουσα της Κανταβρίας. Οι αρχαιολόγοι υποστη­ρίζουν ότι χτίστηκε και οχυρώθηκε το 1187, πάνω σε πα­λαιότερο ρωμαϊκό λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του μεσαί­ωνα, από το λιμάνι του Σανταντέρ γινόταν το θαλάσσιο εμπόριο της Ισπανίας με τον Νέο Κόσμο. Σημαντικό α­ξιοθέατο της πόλης είναι το Ανάκτορο Μαγκνταλένα που χτίστηκε το 1911 ως θερινή βασιλική κατοικία. Όσο για την ίδια την πόλη, σήμερα διατηρεί κάποια μεσαιω­νικά στοιχεία, ωστόσο μεγάλο μέρος της καταστρά­φηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε το 1941. Άλλο αξιο­θέατο του Σανταντέρ είναι το κεντρικό κτίριο της ομώνυ­μης τράπεζας, που τον 16ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου. Επίσης ξεχωρίζει ο καθεδρι­κός του Σανταντέρ, ο οποίος χτίστηκε το 1200 σε γοτ­θικό ρυθμό πάνω σε παλαιότερο ρωμανικό ναό.

Συνεχίζουμε με μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές κωμοπόλεις της Ισπανίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Πρόκειται για μία πανέμορφη μεσαιωνική πολίχνη, με πλακόστρωτα δρομάκια, εντυπωσιακές πλατείες και σπίτια με ολάνθιστα μπαλκόνια, που μοιάζει με κινημα­τογραφικό σκηνικό. Πολύ κοντά στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο Αλταμίρα. Εκεί α­νακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογρα­φίες που υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν 35.000 χρόνια. Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, για λόγους προστασίας. Εμείς στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή καφέ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στην περιφέρεια της Κανταβρίας, φτάνουμε στο ψαροχώρι Κομίγιας με τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική. Το ψαροχώρι τον με­σαίωνα ήταν φέουδο του Μαρκήσιου ντε Κομίγιας και στην κορυφή ενός λόφου θα δούμε να δεσπόζει το κά­στρο του φεουδάρχη. Εκεί στεγαζόταν αργότερα το Κα­θολικό Πανεπιστήμιο της Κομίγιας το οποίο όμως τελικά μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη. Επίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα, στο χωριό κατέλυε τους θερινούς μήνες η βασιλική οικογένεια και πλείστοι ισπανοί ευγενείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κομίγιας για γεμίσει με παλάτια και επαύλεις, που έχτισαν κατά κύριο λόγο ο Αντόνι Γκα­ουντί και ο Μοντανέρ, δηλαδή οι Καταλανοί αρχιτέκτο­νες της εποχής. Μία από αυτές τις επαύλεις είναι Το Κα­πρίτσιο του Γκαουντί, που κατασκευάστηκε το 1883.

Τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Οβιέδο, πρωτεύουσα της περιοχής του Πριγκιπάτου των Α­στουριών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Οβιέδο.

6η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ: περιήγηση – ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ»

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο Οβιέδο, την ιστορική πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστου­ριών (810-910). Η πόλη πήρε την ονομασία της από το περίφημο Σουδάριο του Οβιέδο, το οποίο έφτασε εκεί το 802. Το Σουδάριο είναι, θεωρητικά, το ύφασμα με το ο­ποίο καλύφθηκε το πρόσωπο του Χριστού όταν Αυτός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό. Το ύφασμα φυλάσσεται έκτοτε στην προ-ρωμανική Αγία Κάμαρα του καθεδρι­κού Σαν Σαλβαδόρ (προαιρετική επίσκεψη). Εκεί φυλάσ­σεται και ο πολύτιμος χρυσός σταυρός της νίκης των Αστουριών.

Σήμερα το Οβιέδο φημίζεται για την εξαιρετική προρω­μανική αρχιτεκτονική του από την εποχή του Αλφόνσου και των διαδόχων του. Διαθέτει 4 προρωμανικούς να­ούς, εντυπωσιακά παλάτια, μεγαλόπρεπες πλατείες και σιντριβάνια. Όλα είναι μνημεία της UNESCO. Το Σιντρι­βάνι Φονκλάδα, είναι το μοναδικό μη θρησκευτικό προ­ρωμανικό μνημείο που σώζεται σε ολόκληρη την Ευ­ρώπη ενώ ας σημειώσουμε πως το Οβιέδο είναι μια από τις λίγες ισπανικές πόλεις οι οποίες δεν κατακτήθηκαν από τους Μαυριτα­νούς τον Μεσαίωνα..

Μετά την περιήγησή μας στην προρωμανική πόλη και στα ιστορικά περίχωρά της, θα κάνουμε μία εκδρομή στην υπέροχη ορεινή φύση της Αστούριας και συγκε­κριμένα στο Μονοπάτι της Αρκούδας. Το μονοπάτι αυτό έχει μήκος 40 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία, ποδήλατο και ιππασία. Είναι πρώην δρόμος των αν­θρακωρύχων (ως το 1963) αλλά πλέον έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας της καφέ αρκούδας της Ι­σπανίας, που ζει στα βουνά της Αστούριας. Διανυκτέ­ρευση στο Οβιέδο.

 

7η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ – ΚΑΝΓΚΑΣ ΝΤΕ ΟΝΙΣ – ΚΟΒΑΔΟΝΓΚΑ – ΟΒΙΕΔΟ

Σήμερα θα κάνουμε μία ολοήμερη εκδρομή μέσα από επαρχιακούς, γραφικούς δρόμους για να απολαύ­σουμε την ο­ρεινή φύση της Αστούριας. Θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα (=Κορυφές της Ευρώπης), το οποίο συνδέεται με την οροσειρά της Κανταβρίας, με πρώτο μας σταθμό την Κάνγκας ντε Ονίς (δηλαδή Κοιλάδα του Ονίς), μία περιοχή απίστευτης φυ­σικής ομορφιάς στην οποία ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή ρωμανική γέφυρα του 14ου αιώνα με 5 καμάρες. Τότε χτίστηκε και το ομώνυμο παρεκκλήσι στην περιοχή, πάνω σε προϊστορικό ντολμέν. Το χωριό που αναπτύ­χθηκε ως τόπος προσκυνήματος τον 16ο αιώνα, γύρω από το παρεκκλήσι, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πάρκο των Ευρωπαϊκών Κορυφών. Η γέφυρα είναι μία από τις εισόδους στο πάρκο.

Στο ίδιο πάρκο, θα δούμε και το χωριό Κοβαδόνγκα. Εκεί σημειώθηκε το 722 η πρώτη μεγάλη νίκη του χριστιανικού στρατού εναντίον των Μαυριτανών, οπότε θεωρείται η απαρχή της Επανάκτη­σης της Ισπανίας. Στην εκδρομή μας θα οδηγήσουμε μέσα στο πάρκο και θα απολαύσουμε την εντυπω­σιακή ορεινή φύση με τα καταπράσινα δάση και τις χιο­νισμένες βουνοκορφές. Διανυκτέρευση στο Οβιέδο.

8η ημέρα: ΟΒΙΕΔΟ – ΛΑΣ ΚΑΤΕΝΤΡΑΛΕΣ – ΛΟΥΓΟ – ΑΡΘΟΥΑ – ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Αφήνουμε πίσω μας το Οβιέδο και αναχωρούμε για το δυτικό άκρο της βόρειας Ισπανίας, με τελικό μας προορισμό το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Πρώτη μας στάση η περίφημη παραλία Λας Κατεντράλες, πριν συνεχίσουμε για την πόλη Λούγο, κατά πολλούς την ομορφότερη της περιο­χής της Γαλικίας. Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που περιβάλλε­ται εξ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη. Αυτά έχουν ύψος 15 μέτρα και μήκος 2.117 μέτρα. Κατασκευάστηκαν τον 3ο αιώνα, διαθέτουν 71 πύργους-παρατηρητήρια, 10 εισόδους και διατηρού  νται σε εξαιρετική κατάσταση! Φυσικά έχουν χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Η γέ­φυρα πάνω από τον ποταμό Μίνιο, είναι επίσης ρωμα­ϊκή, επισκευάστηκε όμως πολλές φορές ανά τους αιώ­νες, οπότε έχει αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της. Η Λούγο, υπήρξε πόλη-σταθμός στον προσκυνη­ματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Επόμενος σταθμός μας η Αρθούα, το τελευταίο χωριό-στάση των προσκυνητών πριν φθάσουν στο Σαντιάγο. Εκεί ενώνονται ο δρόμος που κατέβαινε από τη Γαλλία και ο δρόμος που κατέβαινε από την Κε­ντρική Ευρώπη, για το μοναστήρι. Θα ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο των προ­σκυνητών και ένα τμήμα του, για πε­ρίπου 90 λεπτά, μπορούμε να το περπατήσουμε (προ­αιρετικά). Έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, με στάση στο Μόντε ντο Γκόσο (Λόφος της Χαράς) που ιστορικά ήταν η τελευταία στάση των πιστών πριν από το τέρμα. Από τον συγκεκριμένο λόφο, μπορούμε να δούμε σήμερα, όπως έβλεπαν και οι προσκυνητές τον μεσαίωνα, τα καμπαναριά του Σαντιάγο ντε Κομπο­στέλα.

Μετά λοιπόν από τη μοναδική αυτή εμπειρία, φτάνουμε στο ιστορικό Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, την ιερή πόλη του Ισπανικού χριστιανικού μεσαίωνα και των μεγάλων βασιλέων της Καστίλης, την “Χριστιανική” πρωτεύουσα της μεσαιωνικής Ισπανίας και νυν πρωτεύουσα της Γαλικίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ (περιήγηση): εκδρομή στο ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΙΝΙΣΤΕΡΡΕ

Στη σημερινή βόλτα μας στο Σαντιάγο θα δούμε την κεντρική Πλατεία Ομπραδόιρο με το αναγεννησιακό ανάκτορο Ραχόι, του 1766, στο οποίο σήμερα κατοικεί ο Πρόε­δρος της Γαλικίας. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο κα­θεδρικός Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (9ος αι.),  από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου. Θα δούμε επίσης τον ναό Σάντα Μαρία ντο Σαρ του 12ου αιώνα. Το μπαρόκ Αβαείο Σαν Μαρτίν Πινάριο του 16ου αιώνα. Στη βόλτα μας θα πε­ράσουμε και από το Πανεπιστήμιο, το οποίο με την ευ­λογία του Πάπα Ιούλιου Β’ άρχισε να λειτουργεί το 1504. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα αλλά και για να επισκεφτούμε κάποιο από τα ω­ραία μουσεία της πόλης, όπως το Μοντέρνας Τέχνης ή την Ακαδημία της Μουσικής.

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία εκδρομή στο Α­κρωτήριο Φινιστέρρε που θεωρείται το δυτικότερο ά­κρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ονομασία του είναι ρωμαϊκή και σημαίνει το Τέλος της Γης. Η διαδρομή μας, κατά μήκος του Ατλαντικού, μέχρι το ακρωτήριο θα εί­ναι πολύ εντυπωσιακή. Θα περάσουμε από την Κόστα ντε Μόρτε (Ακτή του Θανάτου) μέσα από απόκρη­μνους βράχους, απότομες χαράδρες γκρεμούς και πλαγιές που κόβουν την ανάσα. Στο Ακρωτήριο Φινι­στέρρε θα κάνουμε στάση για καφέ και φωτογραφίες. Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

 

10η ημέρα: ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΠΟΝΤΕΒΕΝΤΡΑ – αεροδρόμιο ΠΟΡΤΟ

Πρωινό ελεύθερο στο Σαντιάγο μέχρι τις 12 το μεσημέρι, όταν θα πρέπει να αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και να αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Πόρτο. Η διαδρομή μας  περνά από την περιοχή Ρίας Μπάσας (Rias Baixas), με επιλεγμένες στάσεις στην Ποντεβέντρα, όπου ο θρύλος τη θέλει να έχει ιδρυθεί από αρχαίους Έλληνες ναυτικούς, καθώς και στο Κομπάρρο με τα γραφικά ψαροχώρια και τον δρόμο του φημισμένου λευκού κρασιού του Albariño. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας. 

11η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ και ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙ¬ΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

02/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

12/07/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

23/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

02/08/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

30/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

09/08/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

06/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

16/08/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

13/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

23/08/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

20/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

30/08/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

10/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

20/09/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 706

17/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

08:10

10:50

A3 725

27/09/2023

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:35

06:20

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • 9 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Η είσοδος στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ
 • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, Οβιέδο, Μπιλμπάο)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  
   

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ            
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 400 €
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ΔΥΟ (2) ΣΠΑΝΙΕΣ ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Το πολύ δημοφιλές σταρ-ταξίδι του Versus στη Βόρεια Ισπανία, σε μία ακόμη πιο ψαγμένη και πλήρη εκδοχή. Απολαύστε το αναβαθμισμένο φετινό μας πρόγραμμα, με εξαιρετικά ξενοδοχεία και παροχές.

Με ξεκίνημα από το Μπιλμπάο και επιστροφή από Πόρτο, για να καλύψουμε ολόκληρη την Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού χωρίς κουραστικά πισωγυρίσματα. Με είσοδο στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, και αποκλειστικές διανυκτερεύσεις σε ονειρεμένες και ιστορικές πόλεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • Απευθείας πτήσεις με Aegean
 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν, κάτι που δεν προσφέρει κανένα άλλο πρόγραμμα τους καλοκαιρινούς μήνες, και από δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και στο Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από το Μπιλμπάο καλύπτουμε όλη τη βόρεια Ισπανία. Αφού διασχίσουμε ολόκληρη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε νοτιότερα στο Πόρτο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η περιήγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Highlights

 • Προαγορασμένα εισιτήρια για το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στο Μπιλμπάο
 • Επίσκεψη στην Γκερνίκα, την πόλη που ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών
 • Επίσκεψη στο διάσημο γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό, το Μπιαρρίτς, που σήμερα θεωρείται η ιστορική πρωτεύ­ουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ.
 • Βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ
 • Επίσκεψη στο πανέμορφο Καπρίτσο ντε Γκαουντί στο ψαροχώρι-φέουδο Κομίγιας
 • Περπάτημα στον προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα για το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα αλλά και στο Μονοπάτι της Αρκούδας στην Αστούριας
 • Περιήγηση στην μόνη πόλη στον κόσμο που περιβάλλεται εξ’ ολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη, το Λούγο!
 • Θέαση των καμπαναριών του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα από τον Λόφο της Χαράς, το θέαμα αυτό αντίκριζαν οι προσκυνητές του Μεσαίωνα… στον δρόμο για το μοναστήρι
 • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το Τέλος του Κόσμου, κατά τη ρωμαϊκή ονομασία. Είναι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό
 • Γνωριμία με τη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Μόνο στο Versus δύο (2) σπάνιες διανυκτερεύσεις στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν και από δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και στο Σαντιάγο Ντε Κομποστέλα. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info