fb

Αλάσκα – Εσωτερικός Δίαυλος - Δυτικός Καναδάς – Βραχώδη Όρη | 07.08.2023

Διάρκεια: 22 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 8990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, από τα ταξίδια που το Versus έχει σχεδιάσει μετά από εμπειρία ετών και μια σειρά αποστολών που το έχουν πραγματοποιήσει. Ο συνδυασμός του δυτικού Καναδά και της Αλάσκα είναι απαιτητικός από πλευράς σχεδιασμού και οργάνωσης, με πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Καναδάς, δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο (πίσω μόνο από τη Ρωσία) είναι μια αχανής χώρα και συνάμα από τις πιο αραιοκατοικημένες. Η εκπληκτική του φύση, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου να αποτυπώνονται στα Εθνικά του Πάρκα και τις σμαραγδένιες λίμνες στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις του Δυτικού Καναδά, συμπληρώνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Και φυσικά η Αλάσκα, το βορειότερο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου, είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και σκηνικών: επιβλητικά ανάγλυφα, απέραντες παγωμένες εκτάσεις και ψηλές οροσειρές που παραμένουν ανεξερεύνητες, ακτογραμμή πολύμορφα διαμελισμένη με κόλπους, χερσονήσους, φιόρδ και αρχιπελάγη, ποταμοί με ορμητικά νερά και παγετώνες. Η παρθένα αγριότητα του τοπίου προκαλεί δέος. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο μικρός και ασήμαντος αντικρίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την αβεβαιότητα της επιβίωσης σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό εξερευνούμε λεπτομερειακά την Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά. Η μοναδική αυτή εμπειρία ξεκινάει από το Κάλγκαρυ και το Μπανφ στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Επόμενος σταθμός μας το Τζάσπερ, πριν αναχωρήσουμε για το διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο του Σαν Πικς. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Βανκούβερ κι από εκεί επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτόρια. Αεροπορικώς από το Σιάτλ φτάνουμε στο Φέρμπανκς της Αλάσκας και συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και το Άνκορατζ, που  βρίσκεται στον μυχό του πορθμού Κουκ. Ακολουθεί το Τζούνο, η πρωτεύουσά της, και η Σίτκα, η πιο όμορφη πόλη της Αλάσκας. Από εκεί θα πετάξουμε για το Σιάτλ, μια πανέμορφη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel!

Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

 

Ειδικότερα:

 • Πολύ καλές πτήσεις που φτάνουν στο Κάγκαρυ την είσοδο για τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και επιστροφή από Σιάτλ για να δούμε μια εντυπωσιακή και απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ, που δύσκολα μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εδώ. 
 • Επιλέγουμε πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες.
 • Τον εσωτερικό δίαυλο θα τον δούμε αλλιώς: Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Με 5 εσωτερικές πτήσεις θα δουμε όλη την Αλάσκα χωρίς να παραλείπουμε και τον εσωτερικό δίαυλο
 • Παρόλο την πανακριβή διαμονή στο Βανκούβερ θα αφιερώσουμε εδώ 4 διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε μια από τι ομορφότερες πόλεις στη γη
 • Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
 • Πρωινό στις ΗΠΑ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη πανάκριβη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ.
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park στο Φέρμπανκς.
 • Διαμονή στο Σιάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
 • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κάλγκαρυ (1), Μπανφ (2), Τζάσπερ (1), Σαν Πικς (1), Βανκούβερ (4), Φέρμπανκς (3), Άνκορατζ (2), Τζούνο (2), Σίτκα (2), Σιάτλ(2)
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΛΓΚΑΡΥ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρυ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το αεροδρόμιο εισόδου για τα καναδικά Βραχώδη Όρη είναι αυτό του Κάλγκαρυ, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Αλμπέρτα, 80 χλμ. πιο ανατολικά από το θέρετρο του Μπανφ. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1988 και η φήμη της πόλης ως «Καουμπόι Τάουν» δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο Φεστιβάλ Στάμπιτ (Πανικός), με διάφορα σόου, χορούς Ινδιάνων, ροντέο κ.λπ., που παραπέμπουν στην «Άγρια Δύση». Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΛΓΚΑΡΥ – ΜΠΑΝΦ

Μετά από σύντομη βόλτα στην πόλη για να δούμε τα ιστορικά κτήρια και τα μνημεία της, τον πύργο του Κάλγκαρυ, το φρούριο, το πάρκο Stampede, όπου γίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο Rodeo Show στον κόσμο, το εμπορικό κέντρο με τους ουρανοξύστες κ.ά., αναχώρηση για το Μπανφ (Banff), που βρίσκεται στα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Θαυμάστε το μεγαλείο των παγετώνων καθώς ανηφορίζουμε και ταξιδεύουμε στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ. Μετά από μια εντυπωσιακή διαδρομή, άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του. Περιήγηση στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΑΝΦ: Ξενάγηση, τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάουντεν, κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη και θα απολαύσουμε μια μέρα περιήγησης σε έναν από τους παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς θερινών και χειμερινών διακοπών. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο οποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μ.

Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής μάς θυμίζουν πόσο πολύ απέχουν άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ. Ακολουθεί μια κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πράσινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώνουν.

Το απόγευμα θα έχουμε τρεις επιλογές: ή πεζοπορία με τον αρχηγό στο δάσος που περιβάλλει το ξενοδοχείο μας (σε κάποιο από τα σημαδεμένα μονοπάτια, με φοβερή θέα στη γύρω περιοχή), ή επίσκεψη στο Μουσείο Γουάιτ για τα καναδικά Βραχώδη Όρη, ή θα απολαύσουμε ζεστά ιαματικά λουτρά στο πολυτελές «Banff Springs Resort» (κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται), όπως συνήθιζαν να κάνουν οι επισκέπτες της περιοχής από το 1883, οπότε ανακαλύφθηκαν αυτές οι θερμές πηγές. Διανυκτέρευση στο Μπανφ.

4η ημέρα: ΜΠΑΝΦ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΥΙΖ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΑΘΑΜΠΑΣΚΑ (εκδρομή με ειδικά οχήματα – το κόστος περιλαμβάνεται) – ΤΖΑΣΠΕΡ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ. Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ορέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μία μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Θα συναντήσουμε ζώα της αρκτικής ζώνης (αρκούδες, ταράνδους, ελάφια, λαγούς, ενυδρίδες, λύκους κ.ά.) και θα σταματήσουμε στην περίφημη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη στον Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον παγετώνα Βικτόρια.

Στη συνέχεια, στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο όχημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση με προορισμό το Τζάσπερ, παλαιό Σταθμό που ιδρύθηκε από τον Εξερευνητή David Thompson το 1811. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΤΖΑΣΠΕΡ – ΣΑΝ ΠΙΚΣ

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Πρώτος σταθμός μας το παρατηρητήριο στο όρος Robson, για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυφές στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες Spahat Falls να πέφτουν από το ύψος των 66 μ. στις ηφαιστειογενείς χαράδρες. 

Επόμενη στάση μας το Wells Gray Provincial Park με τους καταρράκτες Dawson και Helmken (4ος μεγαλύτερος στον Καναδά με ύψος 141μ.) Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαν Πικς, ένα διάσημο παραθεριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι - τον χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΣΑΝ ΠΙΚΣ – ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ (οδική διαδρομή)

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε ένα εκπληκτικό εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βανκούβερ στις ακτές του Ειρηνικού. Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτισμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η 3η σε μέγεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής.

Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας – είναι η πιο «ασιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μία βόλτα στην παραλία με τα γραφικά κέντρα και τα εστιατόρια με τις θαλασσινές λιχουδιές. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε με βαποράκι τα δεκάδες νησάκια στο αρχιπέλαγος και τον Κόλπο του Βανκούβερ. Για το δείπνο σας προτείνουμε κάποιο παραθαλάσσιο εστιατόριο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού.

Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: ξενάγηση, γέφυρα Καπιλάνο, βραδινή κρουαζιέρα στον κόλπο Βανκούβερ με δείπνο

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, το Εμπορικό Κέντρο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που μοιάζει με ιστιοφόρο, το Πάρκο Stanley κ.ά. Το απόγευμα μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Seabus Ferry για μία 15λεπτη διαδρομή μέχρι τη βόρεια ακτή. Στην αποβάθρα lonsdale σας περιμένει μία μεγάλη και φαντασμαγορική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Αλιείας και η Αγορά Σολομού. Θα δούμε επίσης την υπέροχη κρεμαστή γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Για το βράδυ το VERSUS θα σας προσφέρει ένα δείπνο - κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ. Απολαύστε το εξαίσιο δείπνο και τη θέα με ένα ποτό στο χέρι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: εκδρομή στο Νησί της Βικτόρια

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολομβίας, την κουκλίστικη Βικτόρια, την «πόλη της θάλασσας και των κήπων», που βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ωκεανό. Η διαδρομή με το πλοιάριο διαρκεί 1½ ώρα και συνεχίζουμε οδικώς για τη Βικτόρια. Εκεί, θα δείτε το κοινοβούλιο, παλιά νεοκλασικά κτήρια με το χαρακτηριστικό στυλ της Βρετανικής περιόδου, το μουσείο με τα περίφημα τοτέμ και φυσικά θα ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας στο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βανκούβερ (Κόστος εκδρομής $140-160 κατ’ άτομο/ περιλαμβάνεται στην τιμή). Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ: ημέρα ελεύθερη

Ημέρα ελεύθερη για περισσότερες βόλτες κι αγορές. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ – ΣΗΑΤΛ (ΗΠΑ) – πτήση για ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ

Αναχώρηση οδικώς για το Σιάτλ και στη συνέχεια πτήση από το Σιάτλ για το Φέρμπανκς, την πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής της μεγάλης αλλά εξαιρετικά αραιοκατοικημένης πολιτείας των ΗΠΑ που λέγεται Αλάσκα. Το μέγεθός της είναι πάνω από τρεις φορές αυτό της Γαλλίας, αλλά ο πληθυσμός της είναι μόνο 700.000 άτομα. Η αχανής αυτή περιοχή συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Φέρμπανκς και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ: ξενάγηση, κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο

Νωρίς το πρωί θα λάβουμε μέρος σε μια πανέμορφη και εκπαιδευτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τσίνα που διασχίζει το Φέρμπανκς και αποτελούσε τον εμπορικό και επικοινωνιακό δίαυλο της πόλης με τις γειτονικές περιοχές. Μέσα στο πλοιάριο θα μάθουμε για τις συνήθειες και τη χειμερινή καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπάσκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μάθουμε την αξία του σολομού για τη διατροφή των κατοίκων της Αλάσκας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ

Το μεσημέρι θα υπάρχει χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα-έκπληξη, με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα. Το Versus έχει ετοιμάσει μια δραστηριότητα που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο Φέρμπανκς για να επισκεφθούμε το μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park. Θα δούμε τον αγωγό πετρελαίου που μεταφέρει το πολύτιμο καύσιμο από το Προύντο Μπέι στο Βάλντεζ και είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου, με μήκος πάνω από 1.300 χλμ. Θα μπούμε σε παλιά τρένα, αεροπλάνα και ποταμόπλοια που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές αγαθών και θα κάνουμε μια βόλτα στο παλιό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ – πτήση για ΑΝΚΟΡΑΤΖ

Κατευθυνόμενοι και πάλι νότια, θα φύγουμε από το Φέρμπανκς μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, στα  παράλια  του βόρειου Ειρηνικού. Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Άφιξη στο Άνκορατζ και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΑΝΚΟΡΑΤΖ – ΓΟΥΙΤΙΕΡ: Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες) – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχίσουμε  για το γειτονικό Γουίτιερ, που είναι το λιμάνι  αναχώρησης για τις  κρουαζιέρες θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους ανέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη!

Επιστροφή στο Άνκορατζ και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΑΝΚΟΡΑΤΖ – ΤΖΟΥΝΟ (πτήση)

Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και αποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την υπέροχη αυτή πόλη.

Όσοι δεν χόρτασαν τη θέα από ψηλά, υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούν τον παγετώνα με δικινητήριο υδροπλάνο (προαιρετικό: από $290) από το λιμάνι, που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΤΖΟΥΝΟ: Παρατήρηση φαλαινών

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιοχή. θα δούμε το μουσείο της πόλης, το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών, το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ αλλά θα απολαύσουμε και κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο. Ρυθμίστε φωτογραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να απαθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νερών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέφουμε στο Τζούνο. Διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΤΖΟΥΝΟ – Πτήση για ΣΙΤΚΑ

Το πρωί μεταβαίνουμε με πτήση στο νησί Μπαρανόφ, το  κέντρο της παλιάς ρωσικής Αλάσκας, για να φτάσουμε στη Σίτκα, η οποία προσεγγίζεται μόνο από αέρος ή θαλάσσης. Για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ το νησί ήταν ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους η βάση επιχειρήσεων προς τις Αλεούτιες Νήσους, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο μεγάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ. Για τους δε Αμερικανούς ήταν  κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας, ενώ τώρα αποτελεί πλέον έναν ιστορικό τουριστικό προορισμό.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση.

18η ημέρα ΣΙΤΚΑ: καταφύγιο αρκούδας

Σήμερα θα πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του εσωτερικού διαύλου. Θα επισκεφθούμε το καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, το καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μαζί με τον αρχηγό μας θα δούμε το Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και θα κάνουμε βόλτα στο δάσος με τα τοτέμ τους. Πέρα από γλυπτά τοπόσημα, τα τοτέμ αποτελούν και μνημεία Ιστορίας, μιας και μέσα από τον συμβολικό διάκοσμό τους καταγράφουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στην πόλη. Διανυκτέρευση στη Σίτκα.

19η ημέρα: Σίτκα – Σιάτλ (πτήση)

Πολύ νωρίς μεταφορά στο κοντινό αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάτλ. Από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης εί­ναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους, Si’ahl.

Εμείς, ωστόσο, δεν θα μείνουμε «άγρυπνοι στο Σιάτλ», κατά τη γνωστή αμερικανική ταινία, αλλά θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα τακτοποιηθούμε και θα δια­νυκτερεύσουμε.

 

20ή ημέρα: Σιάτλ (ξενάγηση)

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σε βάθος την πανέμορφη πόλη του Σιάτλ, την οποία θα εξερευνήσουμε μέσα από μια πλήρη ξενάγηση.

Το Σιάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ι­σθμό της λιμνοθάλασσας του Πάτζετ Σάουντ και της λίμνης Ουάσινγκτον και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιε­ρόπλοιων για την εξερεύνηση της Αλάσκας.

Εμείς θα επισκεφτούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκ­θεσης του 1962, με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα, όποιος επιθυμεί, θα κά­νουμε μαζί με τον αρχηγό μια περιπατητική βόλτα, θα μπούμε σε εναέριο σιδηρόδρομο, θα εξερευνήσουμε την πόλη και θα καταλήξουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδο­σιακά κτίρια από τούβλο, τους χώρους τέχνης και τα διά­σημα bars. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: ΣΙΑΤΛ – Πτήση επιστροφής

Χρόνος ελεύθερος πριν από τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

22η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Πολλά επισκέψιμα σημεία (και ειδικά είσοδοι) ίσως και να διαφοροποιούνται ανάλογα με την κατάσταση της covid εκείνη την εποχή και τους κανονισμούς που θα ισχύουν για την περίοδο του ταξιδιού μας.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8990 € 1300 €
Twin Room 8990 € 1300 €
Triple Room 8990 € 1300 €
Single Room 12090 € 1300 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 9210 € 1300 €
Twin Room 9210 € 1300 €
Triple Room 9210 € 1300 €
Single Room 12310 € 1300 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 10540 € 0 €
Twin Room 10540 € 0 €
Triple Room 10540 € 0 €
Single Room 13640 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

07/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:45

08:20

KL 677

07/08/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΛΓΚΑΡΥ

12:35

13:25

DL 711

16/08/2023

ΣΗΑΤΛ – ΦΕΡΜΠΑΝΚΣ

22:00

00:49 (+1)

AF 355

27/08/2023

ΣΗΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

13:30

08:10 (+1)

AF 1832

28/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:35

16:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup, 4* και 4*.
 • Πρωινό στην Αλάσκα και στο Σιάτλ.
 • Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ.
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park  στο Φέρμπανκς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ.
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του Εσωτερικού Διαύλου με παρατήρηση  φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα.
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτη­νών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ιν­διάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλά­νο.
 • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ.
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμ­μα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Έλληνας έμπειροςαρχηγός.
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA).
 • Έκδοση της ETA Καναδά.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus ­Travel.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φό­ροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθο­φορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επι­πλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φι­λοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχή­ματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτα­σης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκε­ψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα ε­πιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσο­κομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητή­στε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυ­ψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγή­σεων: 1300€
 • Είσοδοι σε μουσεία

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη σ υνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στα Πάρκα του Καναδά και σε περιοχές της Αλάσκα πλην μεγαλουπόλεων, τα ξενοδοχεία δεν πρέπει να συγκρίνονται με αυτά των μεγαλουπόλεων.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. 

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel!

Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

 

Ειδικότερα:

 • Πολύ καλές πτήσεις που φτάνουν στο Κάγκαρυ την είσοδο για τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και επιστροφή από Σιάτλ για να δούμε μια εντυπωσιακή και απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ, που δύσκολα μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εδώ. 
 • Επιλέγουμε πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες.
 • Τον εσωτερικό δίαυλο θα τον δούμε αλλιώς: Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Με 5 εσωτερικές πτήσεις θα δουμε όλη την Αλάσκα χωρίς να παραλείπουμε και τον εσωτερικό δίαυλο
 • Παρόλο την πανακριβή διαμονή στο Βανκούβερ θα αφιερώσουμε εδώ 4 διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε μια από τι ομορφότερες πόλεις στη γη
 • Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
 • Πρωινό στις ΗΠΑ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη πανάκριβη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ.
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park στο Φέρμπανκς.
 • Διαμονή στο Σιάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
 • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κάλγκαρυ (1), Μπανφ (2), Τζάσπερ (1), Σαν Πικς (1), Βανκούβερ (4), Φέρμπανκς (3), Άνκορατζ (2), Τζούνο (2), Σίτκα (2), Σιάτλ(2)
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ.

 

Highlights

 • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, στα καναδικά Βραχώδη Όρη.
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα.
 • Το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στο καναδικό Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ.
 • Το Βανκούβερ, μία από τις πόλεις με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο.
 • Περπάτημα στη γέφυρα Καπιλάνο του Βανκούβερ!
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς της Αλάσκα.
 • Κρουαζιέρα θέασης στους 26 Παγετώνες από το Άνκορατζ.
 • Παρατήρηση φαλαινών στο Τζούνο.
 • Η πόλη Σίτκα στην Αλάσκα, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος.
 • Το κοσμοπολίτικο Σιάτλ, από τις πιο εναλλακτικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πολύ καλές πτήσεις που φτάνουν στο Κάγκαρυ την είσοδο για τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και επιστροφή από Σιάτλ για να δούμε μια εντυπωσιακή και απομονωμένη πόλη των ΗΠΑ, που δύσκολα μπορεί κάποιος να φτάσει μέχρι εδώ.
 • Πρωινό στις ΗΠΑ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

7/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλάσκα – Εσωτερικός Δίαυλος - Δυτικός Καναδάς – Βραχώδη Όρη | 07.08.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info