fb

Τα τέσσερα νησιά της Χαβάης | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7800€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ήταν το τελευταίο σύνορο της επέκτασης του ευρωπαϊκού κόσμου προς τα δυτικά και τα τελευταία νησιά προς ενσωμάτωση για το νεαρό σε ηλικία μέγα έθνος, μια και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης έγινε η 50ή πολιτεία των ΗΠΑ το 1899.

Περιοχές με διαφορετική κουλτούρα από τις άλλες, λόγω του απέραντου ωκεανού που τις περιβάλλει, λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την υπόλοιπη χώρα, λόγω των ηφαιστείων, και κυρίως λόγω της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων τους, που με θάρρος και επιμονή έφτασαν μέχρι εκεί. Ακόμα και μετά την οργιώδη αστική και τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών η φυσική ομορφιά παραμένει και είναι μαγνήτης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Αν για τους νεαρούς Αμερικανούς ή Αυστραλούς τα νησιά του Ειρηνικού είναι η εκδρομή του τέλους του λυκείου, για εμάς είναι ένα ταξίδι μεγάλο και μοναδικό.

Από το Σηάτλ έως τη Χονολουλού, από την παραλία Γουακίκι μέχρι το ηφαίστειο Κιλαουέα, και από τον Τζέιμς Κουκ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα, το ταξίδι στις πολιτείες του Ειρηνικού θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Αφεθείτε στις επιλογές του Versus Travel και απολαύστε μια μοναδική εκδρομή για τους κυνηγούς των άκρων του πλανήτη. Για τους εραστές του διαφορετικού και των γεμάτων προγραμμάτων με εκδρομές-εμπειρίες και όχι ελεύθερες ημέρες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα τέσσερα νησιά της Χαβάης και ταυτόχρονα το απομακρυσμένο Σηάτλ, με απλόχερες ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα, αυτά για τα οποία αξίζει να κάνουμε σε μίλια τον γύρο του κόσμου για να τα δούμε.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Οι παρακάτω ακριβές δραστηριότητες και οι είσοδοί τους περιλαμβάνονται στην τιμή.

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στην θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου).
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.

 

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορική εταιρεία: KLM/ Delta /Air France
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Λίχουε (3), Χονολουλού (3), Κόνα (3), Χίλο (1), Μάουι (3).
 • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Λίχουε

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το νησί Καουάι, που είναι το τέταρτο σε έκταση νησί της Xαβάης, το παλαιότερο σε γεωλογική ηλικία και διεθνής τουριστικός προορισμός. Παρά τη μεγάλη απόσταση, λόγω διαφοράς ώρας και καλών πτήσεων, φτάνουμε στον προορισμό μας αυθημερόν.

Η Χαβάη έχει μέσο γεωγραφικό πλάτος 21ο βόρεια, περίπου όπως και η Κούβα, μόνο που βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, λίγο νοτιότερα από τον τροπικό του Καρκίνου, και 3.700 χλμ. δυτικά των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαμονή μας θα είναι στη Λίχουε, την πρωτεύουσα του νησιού, που φημίζεται για το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στα γυρίσματα ταινιών με θέμα τροπικούς παραδείσους. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και βραδινός περίπατος στην πόλη.

2η ημέρα: Λίχουε (Εκδρομή στη φυτεία Κιλοάνα και στους καταρράκτες Οπαεκά)

Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, όπου πρώτα θα δούμε τη φυτεία Κιλοάνα, στα δυτικά του νησιού. Θα επιβιβαστούμε σε ένα μικρό τρένο και η διαδρομή θα μας δώσει μια εικόνα του πώς ήταν αυτή η τεράστια φυτεία ζαχαροκάλαμου και η ζωή της το 1930. Όταν λόγω εμφυλίου πολέμου ο αμερικάνικος Βορράς αποκόπηκε από τον Νότο, και μαζί διακόπηκαν όλες οι εμπορικές συμφωνίες τους για αγροτικά προϊόντα, οι τότε βόρειες πολιτείες στράφηκαν στο βασίλειο της Χαβάης για ζάχαρη, βαμβάκι και φρούτα. Υπήρξε μια έκρηξη ζήτησης αγαθών, μεγάλη ανάγκη παραγωγής τους και αντίστοιχης μετανάστευσης εργατών από την Ασία αλλά και την Ευρώπη προς τα νησιά αυτά, δικαιολογώντας τη σημερινή φυλετική μίξη των κατοίκων τους.

Αφού δούμε την έπαυλη-μουσείο, το εργοστάσιο για ρούμι και τους πλούσιους κήπους, θα επισκεφθούμε στη συνέχεια τον καταρράκτη Οπαεκά, στον ποταμό Γουαϊλούα, τα νερά του οποίου κατακρημνίζονται στην ομώνυμη λίμνη από ύψος 150 μ. πριν καταλήξουν στη θάλασσα.

Η διαδρομή στο νησί είναι χαρακτηριστική της πλούσιας ηφαιστειογενούς μορφολογίας και βλάστησης και αν κανείς βγει έξω από τις πόλεις, στις καλλιεργημένες κοιλάδες και στους λόφους, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε έναν κόσμο που ο χρόνος έχει σταματήσει.

Πανοραμική ξενάγηση της Λίχουε και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για ξεκούραση από την πτήση ή για απογευματινό μπάνιο.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε πτήση με ελικόπτερο ή ζιπ-λάιν (να τσουλήσουμε με τροχαλία πάνω σε συρματόσχοινο πάνω από την έντονη βλάστηση και τις φυσικές ομορφιές του νησιού).

3η ημέρα: Λίχουε (Εκδρομή στο φαράγγι Γουαϊμέα και στη Χαναπέπε)

Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή Γουαϊμέα, που ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, και στο μέρος όπου πρωτοέφτασε ο καπετάνιος Τζέιμς Κουκ, το 1778. Η λέξη «γουαϊμέα» σημαίνει στα πολυνησιακά «κοκκινωπό νερό» και αντιπροσωπεύει το χρώμα του ομώνυμου φαραγγιού αλλά και του ποταμού που ρέει μέσα του.

Το φαράγγι αυτό που έχει περίπου 16 χιλ. μήκος και 900 μ. βάθος, θεωρείται το… Γκραντ Κάνυον του Ειρηνικού και δημιουργήθηκε από τη διάβρωση που επέφεραν τα νερά του ποταμού πάνω στα βασαλτικά πετρώματα του ηφαιστειογενούς εδάφους. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Γουαϊάλεάλε, είναι από τα πιο βροχερά μέρη στον πλανήτη και τα όμβρια ύδατα, τροφοδοτώντας τα ποτάμια, επέφεραν αυτήν την τεράστιου μεγέθους διάβρωση και το αντίστοιχο γεωλογικό υπερθέαμα που θα απολαύσουμε.

Θα συνεχίσουμε προς την κοιλάδα Χαναπέπε, γνωστή για το ιδιαίτερο ανάγλυφο του εδάφους της και την πλούσια βλάστησή της, που την έκαναν το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας «Τζουράσικ Παρκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Θα απολαύσουμε τη θέα και θα δοκιμάσουμε τον δυνατό ντόπιο καφέ από τις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Καουάι.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, αφού πρώτα περάσουμε από το Σπάουτινγκ Χορν, στην ακτή Κολόα, στον Νότο του νησιού. Πρόκειται για ένα φαινόμενο διάβρωσης των μαλακών βράχων της ακτής από τα κύματα και λάξευσης ενός υπόγειου σωλήνα, που με κάθε φούσκωμα των νερών της θάλασσας λειτουργεί σαν πίδακας, εκτοξεύοντας το νερό σε 20 μ. ύψος!

4η ημέρα: Λίχουε - Χονολουλού

Σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη πτήση για το γειτονικό νησί Ουάχου, το τρίτο σε έκταση νησί της Χαβάης. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος, η Χονολουλού, όπου και θα διαμείνουμε.

Η διαμονή μας θα είναι στην κοσμοπολίτικη παραλία Γουακίκι, με τη χρυσή άμμο και τους πολλούς ουρανοξύστες, που προσφέρει στον κουρασμένο ταξιδιώτη το κομμάτι του παραδείσου που του αξίζει! Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και απογευματινός περίπατος στη λεωφόρο Καλακάουα, που είναι το κέντρο διασκέδασης και φαγητού της πόλης.

5η ημέρα: Χονολουλού (Ξενάγηση στην πόλη - Περλ Χάρμπορ)

Ολοήμερη ξενάγηση στο νησί Ουάχου, όπου θα δούμε την πρωτεύουσα Χονολουλού, τις διάσημες παραλίες της, το Περλ Χάρμπορ, το πολεμικό του μουσείο και τον τόπο όπου έγινε η ιαπωνική επιδρομή και καταστράφηκε ο αμερικανικός στόλος το 1941. Θα επισκεφθούμε το γιγάντιο θωρηκτό «USS Misouri», μήκους 271 μ., πάνω στο οποίο το 1945 υπεγράφη η ιαπωνική συνθηκολόγηση και που τώρα είναι πλωτό μουσείο στην περιοχή Μπάτλσιπ Ρόου (Battleship Row).

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον λόφο όπου βρίσκεται το εθνικό νεκροταφείο Παντσμπόλουλ για άπλετη θέα προς την πρωτεύουσα, θα δούμε το Κοινοβούλιο της Χαβάης, την κατοικία της τελευταίας βασίλισσας Lili΄uokalani στο παλάτι Ιολανί, το άγαλμα του βασιλιά Καλεχαλέχα που ένωσε το νησιωτικό σύμπλεγμα σε μία πολιτική οντότητα, και θα κάνουμε έναν περίπατο στην China Town, που είναι γεμάτη από γεύσεις και αρώματα του προηγούμενου αιώνα, μια και πολλοί Κινέζοι μετανάστευσαν προς τα νησιά του Ειρηνικού.

Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Χονολουλού Ελεύθερες ημέρες

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για ξεκούραση και χαλάρωση. Απολαύστε το μπάνιο σας σε υπέροχες τυρκουάζ παραλίες, όπως η παραλία Wakiki & Kailua, περιπλανηθείτε στην πόλη και γνωρίστε καλύτερα τους ντόπιους. Για όσους είναι περισσότερο της περιπέτειας, υπάρχουν μοναδικά μονοπάτια για περιπατιτικές εκδρομές.

7η ημέρα: Χονολουλού – Κόνα (Μεγάλο Νησί)

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Χονολουλού και σύντομη πτήση για το νησί Χαβάη ή «Μεγάλο Νησί» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι.

Εδώ οι παραλίες με τη μαύρη και την πράσινη άμμο που θα δείτε από ψηλά υποδηλώνουν τη διαρκή αναμόρφωση της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής δραστηριότητας από τα κύματα και τα ρεύματα.

Το Μεγάλο Νησί αποτελείται από τον κώνο του ηφαιστείου Κιλαουέα στο κέντρο του και μερικές επίπεδες εκτάσεις στην περιφέρεια. Διαθέτει δύο κύριους δρόμους, που πηγαίνουν περιμετρικά και σε διαφορετικό επίπεδο και αποκαλούνται Μπελτ Χάιγουεϊ. Περικλείουν τις ψηλότερες κορυφές του Μεγάλου Νησιού, που φτάνουν τα 4.205 μ. (Mauna Kea) και τα 4.169 μ. (Mauna Loa) από την επιφάνεια της θάλασσας. Εδώ υπάρχουν η ψηλότερη λίμνη των νησιών, η λίμνη Γουαϊάου, στα 3.969 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο μεγαλύτερος καταρράκτης στο Πολιτειακό Πάρκο των Καταρρακτών Ακάκα, με νερά που πέφτουν από τα 135 μ., αλλά και το περίφημο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Γουαϊέα Κοχάλα και αναχώρηση για την πόλη Καϊλούα-Κόνα, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά. Η μικρή ηλικία του νησιού έχει επιτρέψει τον σχηματισμό μικρής έκτασης παραλιών, κατά μήκος της τραχιάς ηφαιστειακής ακτογραμμής, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του τοπίου.

Θα περάσουμε από λευκές ασβεστολιθικές παραλίες και θα δούμε πολλές περιοχές με βασαλτικά πετρώματα, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνητίτη και άλλων σιδηρούχων ορυκτών, που πέρα από το ιδιαίτερο χρώμα τους, αυξάνουν τις μαγνητικές ιδιότητες του εδάφους!

Φτάνοντας στο πολύβουο λιμάνι της Καϊλούα, που σφύζει από ζωή και πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε το λίκνισμα του «χούλα», ενός τοπικού χορού από τοπικό συγκρότημα μουσικών και χορευτών σε κάποιο από τα clubs της πόλης.

8η ημέρα: Κόνα (Ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που πέφτει στον ωκεανό)

Σήμερα, αφού ξυπνήσουμε από τον ήχο της θάλασσας, θα έχουμε όλη τη μέρα ελεύθερη για μπάνιο και απόλαυση στις παραλίες της Χαβάης.

Το απόγευμα θα μεταβούμε στο ελικοδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε σε ελικόπτερο για να δούμε από ψηλά την ακτή Πούντα, εκεί που η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα, καθώς και το ίδιο το ηφαίστιο σε μια καταπληκτική διαδρομή διάρκειας 50 λεπτών.

Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο θέαμα!

Η Χαβάη κάθε χρόνο αυξάνει την επιφάνεια και τον όγκο της λόγω αυτής της αδιάκοπης ροής ρευστών πετρωμάτων. Από μέτρηση του 2011 το ηφαίστειο έχει αποδώσει 3,5 κυβικά χιλιόμετρα λάβας και 123 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνειας εδάφους…

Σημαντική παρατήρηση! Η διαδρομή αυτή βασίζεται 100% σε φυσικό φαινόμενο, η εμφάνιση του οποίου στηρίζεται στη φύση. Η ροή και ο όγκος της λάβας δεν μπορεί να προβλεφθεί και αλλάζει ανά διαστήματα.

9η ημέρα: Κόνα Ελεύθερη ημέρα

Ελεύθερη ημέρα για χαλάρωση ή περισσότερες δραστηριότες στο νησί, όπως snorkeling ή βόλτα με υποβρύχιο για να θαυμάσετε τον υπέροχο, χρωματιστό βυθό. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κόνα - Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων - Χίλο - Μάουι

Αν το λιμάνι της Καϊλούα-Κόνα είναι στα νοτιοδυτικά, η πρωτεύουσα του νησιού Χίλο βρίσκεται στα βορειοανατολικά. Θα διασχίσουμε το Μεγάλο Νησί και θα δούμε τις μοναδικές αντιθέσεις του τοπίου λόγω της ύπαρξης των ηφαιστειακών κώνων. Έδαφος πετρώδες, σκούρο και άνυδρο ψηλά, αλλά χαμηλότερα επικρατεί οργιώδης βλάστηση. Ορεινό και λευκό τοπίο στις κορυφές, αλλά ζεστό και πράσινο στις παραλίες. Από τα λίγα μέρη του κόσμου που αν έλθει κανείς Φεβρουάριο ή Μάρτιο μπορεί να κάνει χειμερινό και θαλάσσιο σκι σε πολύ κοντινή απόσταση.

Θα συνεχίζουμε με μια εκδρομή που θα κόψει την ανάσα! Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, που υπό την αιγίδα της UNESCO αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα διασχίσουμε τα ορεινά σκουρόχρωμα πεδία λάβας του ενεργού ηφαιστείου Κιλαουέα και θα καταλήξουμε στο χείλος του κρατήρα του. To 1908 η έκρηξη της Αίτνας ήταν καταστροφική για τη Νότια Ιταλία και το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα στον Αμερικανό γεωλόγο Τόμας Τζάγκαρ να υποστηρίξει τη συνεχή μελέτη των ηφαιστειακών και σεισμικών δραστηριοτήτων. Έτσι στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου, με πρωτοβουλία του ιδίου, συστάθηκε το 1912 ένας μικρός σταθμός επιτήρησης. Σήμερα ο σταθμός αυτός είναι επισκέψιμος για το κοινό, διαθέτει μουσείο και κυρίως δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μοναδικό θέαμα ενός ενεργού ηφαιστείου που ακόμα καπνίζει και βγάζει λάβα κατά περιοχές! Μπορεί η Σαντορίνη να παρέχει ανάλογο θέαμα, αλλά η κλίμακα του τοπίου στο Κιλαουέα είναι εντελώς διαφορετική, όπως και η ενεργός δράση του.

Με την εκδρομή αυτή θα καταλήξουμε στο Χίλο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

11η ημέρα: Χίλο - Μάουι

Σήμερα αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για μια σύντομη πτήση η οποία θα μας μεταφέρει στο Μάουι, το «μαγικό νησί», που βρίσκεται ανάμεσα στο Ουάχου και τη Χαβάη και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος. Από το αεροδρόμιο Καχουλούι, στο οποίο θα προσγειωθούμε και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας.

12η ημέρα: Μάουι (Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα)

Το νησί Μάουι είναι μια σύνθεση δύο ηφαιστείων. Δυτικά βρίσκεται το Καχαλαουάι μαζί με απομονωμένα, παρθένα, τροπικά δάση. Ανατολικά είναι το Χαλεακάλα, ή «Σπίτι του Ήλιου» στη γλώσσα των ντόπιων, και είναι το μεγαλύτερο ανενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, στα 3.055 μ. Στη μέση βρίσκεται μια στενή λωρίδα γης, προερχόμενη από ένα ποτάμι λάβας, που φιλοξενεί την πρωτεύουσα και το αεροδρόμιο.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Η διαδρομή μας θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός δύσκολου, αλλά καλά φτιαγμένου δρόμου, που οδηγεί στον μακρόστενο κρατήρα της κορυφής. Τρία χιλιόμετρα διάμετρος, 800 μ. βάθος και απίστευτο σεληνιακό τοπίο τριγύρω αποδεικνύουν την παλιά δραστηριότητα του σημερινού ανενεργού ηφαιστείου, στο οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, ο πολεμιστής ημίθεος Μάουι φυλάκισε τον ήλιο για να επιμηκύνει το φως της ημέρας.

Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το αστεροσκοπείο του Μάουι, το οποίο χρησιμοποιεί η NASA για την παρακολούθηση δορυφόρων και αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για μπάνιο ή ξεκούραση και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Μάουι (Διαδρομή προς τη Χάνα)

Σήμερα το πρωί θα ταξιδέψουμε κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής για την πόλη Χάνα, από τις πιο απομονωμένες του νησιού.

Είναι μια διαδρομή με φανταστική θέα προς τη θάλασσα και τις ηφαιστειογενείς παραλίες, με μεγάλες κλίσεις, με περάσματα από τροπικά δάση, 54 γέφυρες και πολλούς καταρράκτες. Θα σταματήσουμε στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για απογευματινό μπάνιο.

14η ημέρα: Μάουι (Ημέρα ελεύθερη) - Πτήση επιστροφής

Η ημέρα αυτή θα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις παραλίες ή τις ιστορικές περιοχές του νησιού.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την πόλη Λαχάινα, άλλοτε βασιλική πρωτεύουσα της Xαβάης και σήμερα λιμάνι που διατηρεί την παλιά του γοητεία. Επίσης μπορούμε να δούμε από κοντά το κτίριο της Ιεραποστολής, την παλιά φυλακή Xέιλ Παοχάο, το Μουσείο Φαλαινοθηρίας και τα παλιά πανδοχεία, που παραμένουν ζωντανές αναμνήσεις από το έντονο παρελθόν και το πέρασμα ιεραπόστολων, φαλαινοθηρών και βασιλιάδων.  Ένα μικρό τρένο μπορεί να μεταφέρει όσους επισκεφθούν την παλιά πόλη της Λαχάινα προς το θέρετρο Κααναπάλι, με την ιδανική παραλία προς τα δυτικά, τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια. Το απόγευμα (τα δωμάτιά μας τα αφήνουμε στις 12.00) θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη βραδινή πτήση για το Σιάτλ και από εκεί μέσω Παρισιού, επιστροφή στην Αθήνα.

15η – 16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα /Θεσσαλονίκη / Λάρνακα

Λόγω διαφοράς ώρας και μετακίνησης προς τα ανατολικά η άφιξή μας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της 16ης ημέρας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7800 € 990 €
Twin Room 7800 € 990 €
Triple Room 7800 € 990 €
Single Room 11300 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8020 € 990 €
Twin Room 8020 € 990 €
Triple Room 8020 € 990 €
Single Room 11520 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 9040 € 0 €
Twin Room 9040 € 0 €
Triple Room 9040 € 0 €
Single Room 12540 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

25/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

05:35

08:10

DL 143

25/07/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΣΙΑΤΛ

10:00

11:20

DL 344

25/07/2023

ΣΙΑΤΛ – ΚΑΟΥΑΪ

15:50

19:00

DL 328

07/08/2023

ΜΑΟΥΙ – ΣΙΑΤΛ

22:00

06:45 +1

DL 8402

08/08/2023

ΣΙΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

13:30

08:10 +1

AF 1832

09/08/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:40

16:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο στην ακτή Πούνα στο νησί Χαβάη, στο σημείο όπου η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου).
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€
 • Είσοδοι σε μουσεία

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ) για λογαριασμό των πελατών του. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη –εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας– και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται και που ζητά η Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected]ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.  Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Οι παρακάτω ακριβές δραστηριότητες και οι είσοδοί τους περιλαμβάνονται στην τιμή.

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στην θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου).
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.

 

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορική εταιρεία: KLM/ Delta /Air France
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Λίχουε (3), Χονολουλού (3), Κόνα (3), Χίλο (1), Μάουι (3).
 • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν και πλοιάρια.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.

 

Highlights

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στην θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου).
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου).

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

25/7Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα τέσσερα νησιά της Χαβάης | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info