fb

Αζόρες, Μαδέρα - με το νησί Τερσέιρα και παρατήρηση φαλαινών στον Ατλαντικό | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1799€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel, πιστό στη φιλοσοφία του να αναγάγει τα ευρωπαϊκά προγράμματά του σε ατόφιες ταξιδιωτικές εμπειρίες, οργανώνει ένα εξαιρετικό ιστορικό και φυσιοδιφικό οδοιπορικό που θα σας μείνει αξέχαστο. Με τέλεια κατανομή διανυκτερεύσεων στη Μαδέρα και στις Αζόρες, μέσα στις πρωτεύουσες, για να τις απολαύσετε όπως τους αξίζει. Με πλούσιες εκδρομές σε ολόκληρα τα νησιά Μαδέρα και Σάο Μιγκέλ, για να γνωρίσετε την παραδεισένια ηφαιστειακή φύση τους αλλά και τα πανέμορφα χωριά και οικισμούς που διατηρούνται άρτια από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Με τεϊογνωσία και οινογνωσία σε ιστορικά δοκιμαστήρια, στις Αζόρες και στη Μαδέρα. Αλλά και με εν πλω παρατήρηση του συγκλονιστικού χορού των δελφινιών και των φαλαινών, στο θαλάσσιο προστατευόμενο πάρκο του Ατλαντικού στις Αζόρες. Με αεροπορική σύνδεση μεταξύ των νησιών και περιλαμβανομένων όλων των εισιτηρίων και των ξεναγήσεων που αναφέρονται στο πρόγραμμα, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος. Και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ειδικά καταρτισμένο στην περιοχή, που συνοδεύει όλο το ταξίδι από την Αθήνα και δεν τον βλέπετε μόνο σε μία ξενάγηση, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από τις Αζόρες και το νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος. Θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα Πόντα Ντελγκάδα και θα ξεκινήσουμε για τη Λαγκόα ντο Φόγκο, τη διάσημη ηφαιστειακή λίμνη! Ακολουθεί η όμορφη πόλη Ριμπέιρα Γκράντε, με τον εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το Μιραδούρο Πίκο ντο Φέρο, από όπου θα απολαύσουμε την απίστευτη θέα στη Λίμνη Φούρνας. Εκεί ίσως δοκιμάσουμε την τοπική σπεσιαλιτέ «cozido a portuguesa», που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε ηφαιστειακούς φούρνους! Φυσικά θα πλεύσουμε με σκάφος στον Ατλαντικό για να παρατηρήσουμε φάλαινες και δελφίνια! Θα πετάξουμε κατόπιν για το νησί Τερσέιρα, με τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς και τις σπηλιές, και μετά από 2 νύχτες στην Άνγκρα ντο Εροΐσμου επιστρέφουμε στην Πόντα Ντελγκάδα για να η λίμνη Σέτε Σιδάδες, η πιο αναγνωρίσιμη καρτ-ποστάλ των Αζορών, και συνεχίζουμε για τη γενέτειρα του Ρονάλντο, τη Φουντσάλ που είναι πρωτεύουσα του διάσημου νησιού Μαδέρα. Θα τη γνωρίσουμε και φυσικά θα δοκιμάσουμε το φημισμένο κρασί Μαδέρα. Θα γυρίσουμε σχεδόν ολόκληρο το νησί της Μαδέρα, φυσικά με τη Σαντάνα, με τα πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, και θα ανέβουμε με τελεφερίκ τον λόφο Μόντε της Φουντσάλ για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες και μετά θα κατέβουμε με τα τοπικά παραδοσιακά καρότσια-καλάθια! 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Σχεδιάσαμε ένα έξυπνο εξερευνητικό πρόγραμμα στα εξωτικά νησιωτικά συμπλέγματα της Πορτογαλίας, Μαδέρα και Αζόρες, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις και συνδέσεις καθώς και με πλούσιες ξεναγήσεις και εκδρομές.

 

Μπορεί ένα εξερευνητικό ταξίδι στις Αζόρες και στη Μαδέρα
να μας γεμίσει με χρώματα, αρώματα, πανέμορφες εικόνες
και ταυτόχρονα να μας μυήσει στην πιο βαθιά ιστορία
της αποικιοκρατίας και των μεγάλων εξερευνήσεων;
Ναι μπορεί!

 


Αναλυτικά:

 • Μόνο στο Versus σπάνιες πτήσεις για Ποντα Ντελγκάδα (Αζόρες) και επιστροφή από Φουντσάλ (Μαδέρα)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
 • 5 διανυκτερεύσεις στην Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες (3 στο νησί Σάο Μιγκέλ και 2 στο νησί Τερσέιρα)
 • Όλες τις εκδρομές και τις εισόδους που αναφέρονται, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του προκαθορισμένου κόστους.
 • Ανάβαση στο αριστοκρατικό θέρετρο Μόντε, της Φουντσάλ, με τελεφερίκ (περιλαμβάνεται) και κατάβαση με τα παραδοσιακά τοπικά έλκηθρα τομπογκάν (περιλαμβάνεται), μια εμπειρία που θα ζήσουμε μόνο εδώ!
 • Είσοδος στους μαγευτικούς τροπικούς κήπους της Φουντσάλ, στη Μαδέρα με τη μεγαλύτερη συλλογή πολύχρωμων πορτογαλικών πλακιδίων στον κόσμο.
 • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό. Το ταξίδι πραγματοποιείται στην καλύτερη περίοδο για παρατήρηση φαλαινών στις Αζόρες.
 • Ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό Σαντάνα στη Μαδέρα, με τα τριγωνικά σπίτια του 15ου αιώνα (περιλαμβάνεται γεύμα)
 • Εκδρομή στην τυρκουάζ λίμνη στον κρατήρα του ηφαιστείου Σέτε Σιντάντες, στις Αζόρες, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
 • Επίσκεψη στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, στην Τερσέιρα.
 • Πλήρης γύρος του νησιού Τερσέιρα, με επισκέψεις και σε χωριά και αξιοθέατα.
 • Εξόρμηση στο Πόρτο Μονίζ της Μαδέρα, με τις ηφαιστειακής προέλευσης πισίνες δίπλα στη θάλασσα.
 • Εκδρομή με ειδικά jeep στις Αζόρες
 • Επίσκεψη στη λίμνη Lagoa do Fogo.
 • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
 • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
 • Είσοδος στη Lagoa das Furnas.
 • Οινογνωσία στη Μαδέρα.
 • Τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πόντα Ντελγκάδα, (Αζόρες – Νησί Σάο Μιγκέλ)

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας με προορισμό (μέσω ενδιάμεσου σταθμού) τις Αζόρες και το νησί Σάο Μιγκέλ, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Αζορών. Οι Πορτογάλοι τα λένε «τα νησιά των γυπών», και σίγουρα η αύρα των νησιών αποπνέει κάτι το περιπετειώδες που δύσκολα περιγράφεται με λέξεις.

Αφού φτάσουμε στο Σάο Μιγκέλ, μεταβαίνουμε στην Πόντα Ντελγκάδα,  την πρωτεύουσα του νησιού, για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μας. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα κάνουμε την πρώτη μας βόλτα στην πόλη, μια πόλη μοντέρνα με κοσμοπολίτικο αέρα.

Η Πόντα Ντελγκάδα αποτελεί τον πιο σημαντικό σταθμό ανεφοδιασμού για τα σκάφη που διασχίζουν τον Ατλαντικό Ωκεανό, ξεχωρίζει ωστόσο και με τα όσα προσφέρει στον ανήσυχο επισκέπτη, όπως τον ναό του Αγίου Σεβαστιανού (Σάο Σεμπαστιάο) του 16ου αιώνα. Θα περάσουμε από την τοπική αγορά με τα λουλούδια και τα φρέσκα φρούτα, και θα κάνουμε βόλτα στα στενά δρομάκια ης Πόντα Ντελγκάδα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα: εκδρομή Λαγκόα ντο Φόγκο – Ριμπέιρα Γκράντε – Λαγκόα Ντας Φούρνας – Πάρκο Τέρρα Νόστρα

Αναχώρηση για την περιήγησή μας στη Λαγκόα ντο Φόγκο, τη «λίμνη της φωτιάς» δηλαδή, όνομα διόλου τυχαίο. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη και εκείνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο (575 μ.) στο νησί, περιτριγυρισμένη στο μεγαλύτερο μέρος της από πλαγιές με μεγάλη κλίση.

Επιστρέφοντας σε «αστικό» περιβάλλον, ερχόμαστε στην όμορφη Ριμπέιρα Γκράντε, στο βόρειο τμήμα του νησιού, με έναν εξαιρετικό βοτανικό κήπο και το δημαρχιακό μέγαρο του 17ου αι. Η συνέχεια της διαδρομής προς τα ανατολικά μας επιφυλάσσει μια στάση στο Miradouro de Santa Iria, τοποθεσία όπου θα απολαύσουμε ένα εντυπωσιακό όσο και άγριο τοπίο προς τος πορτογαλικό αρχιπέλαγος.

Έπειτα θα επισκεφθούμε το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου παράγεται τσάι (εργαστήριο), πριν συνεχίσουμε για το Miradouro Pico do Ferro, από όπου η θέα στην Κοιλάδα Φούρνας, ακόμη ένα συγκλονιστικό τοπίο που μόνο με εικόνες μπορεί να περιγραφεί (η είσοδος στη Lagoa das Furnas). Εδώ θα επισκεφθούμε το Πάρκο Τέρρα Νόστρα, από τους ωραιότερους βοτανικούς κήπους στην Ευρώπη, με οργιαστική βλάστηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κολυμπήσουμε και στα θερμά ιαματικά νερά, με σταθερή θερμοκρασία στους 30οC και ένα χαρακτηριστικό ελαφρύ χρώμα «σκουριάς»! Σημειώστε επίσης πως η περιοχή αυτή φημίζεται και για κάτι ακόμα, την σπεσιαλιτέ των Αζορών «cozido a portuguesa», το διάσημο φαγητό που οι ντόπιοι μαγειρεύουν σε υπόγειους φούρνους που ζεσταίνονται από την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα, όπως θα δούμε και εμείς.

Θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και για φαγητό, ενώ επιστρέφοντας στην Πόντα Ντελγκάδα θα κάνουμε και μία στάση στο χωριό της Βίλα Φράνκα, την παλιά πρωτεύουσα του Σάο Μιγκέλ.

Διανυκτέρευση στην Πόντα Ντελγκάδα.

3η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα: Παρατήρηση Φαλαινών και Δελφινιών στον Ατλαντικό

Μία συγκλονιστική εμπειρία μας επιφυλάσσει το σημερινό πρόγραμμα: θα ξεκινήσουμε για τις ακτές του Ατλαντικού και θα εκδράμουμε με πλοιάριο για παρατήρηση φαλαινών και δελφινιών! Θα ανοιχτούμε λοιπόν στη θάλασσα με σκοπό να παρατηρήσουμε από κοντά αυτά τα υπέροχα και τόσο γοητευτικά ζώα. Συνολικά 27 είδη κητοειδών επισημαίνονται όλο τον χρόνο στα νερά της ευρύτερης περιοχής, με τις ευκαιρίες για καλή παρατήρηση να είναι πολλές! Ετοιμάστε λοιπόν μπαταρίες και φωτογραφικές μηχανές και ετοιμαστείτε για μία αληθινά εξωπραγματική εμπειρία!

Επιστροφή στην Πόντα Ντελγκάδα και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πόντα Ντελγκάδα – πτήση για το νησί Τερσέιρα – Άνγκρα ντο Εροϊσμου

Αναχωρούμε σήμερα από το Σάο Μιγκέλ για να γνωρίσουμε ακόμα ένα νησί των Αζορών. Μεταβαίνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο της Πόντα Ντελγκάδα από όπου θα πετάξουμε για το Νησί Τερσέιρα, από τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος (κάπως μικρότερη από τη Νάξο). Με την άφιξή μας μεταβαίνουμε στην πρωτεύουσα του νησιού, την Άνγκρα ντο Εροϊσμου για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε θα πάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Η Άνγκρα ντο Εροΐσμου έχει χαρακτηριστεί ολόκληρη Μνημείο της UNESCO από το 1983, με το ιστορικό της κέντρο να αποτελείται από όμορφους δρόμους, ναούς, μέγαρα, μνημεία, πλατείες και πλούσιους κήπους. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, το δημαρχιακό μέγαρο, τον Κήπο Ντούκε ντε Τερσέιρα με είδη λουλουδιών και άνθεων από όλο τον κόσμο, και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος στην πόλη.

Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Άνγκρα ντο Εροϊσμου : σπηλιές από λάβα Αλγκάρ ντο Καρβάο – Γκρούτα ντο Νατάλ

Ελεύθερος χρόνος μέχρι το μεσημέρι για βόλτα στην πόλη ή χαλάρωση στο ξενοδοχείο. Το μεσημέρι θα πάμε να δούμε τις εντυπωσιακές σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο με σπηλιές έως και εκατό μέτρα βάθος, με περίεργους σχηματισμούς και βλάστηση που κάνει το όλο σκηνικό σαν να έχει βγει από όνειρο!

Συνεχίζουμε για την Γκρούτα ντο Νατάλ, έναν εκτεταμένο γεωλογικό σχηματισμό από ρευστή λάβα (σήμερα στερεοποιημένος) που έρρεε προς διάφορες κατευθύνσεις σχηματίζοντας διακλαδώσεις και σήραγγες, η μεγαλύτερη από τις οποίες φτάνει τα 697 μέτρα! Η Γκρούτα ντο Νατάλ βρίσκεται κοντά στο δασικό καταφύγιο Σέρρα ντε Σάντα Μπάρμπαρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Άνγκρα ντο Εροϊσμου – πτήση για Πόντα Ντελγκάδα–Σέτε Σιντάντες – πτήση για Φουντσάλ (Μαδέρα)

Αφήνουμε σήμερα την Τερσέιρα και επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Πόντα Ντελγκάδα. Με την άφιξή μας θα πάμε στη λίμνη Σέτε Σιντάντες (Sete Cidades – Επτά Πόλεις), η πιο αναγνωρίσιμη καρτ-ποστάλ των Αζορών! Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην αφιερώσουμε αρκετό χρόνο ώστε να επισκεφθούμε αυτό το συναρπαστικό θαύμα της φύσης.

Η πρώτη επαφή μας με τη λίμνη θα είναι με μια πανοραμική θέα ολόκληρης της λίμνης από το σημείο θέασης στο Miradouro Vista do Rei, «Η θέα του βασιλιά» δηλαδή, και εύκολα καταλαβαίνουμε το γιατί. Θα δούμε τη δίδυμη λίμνη Verde, που χωρίζεται από τη Sete Cidades με μια γέφυρα· αν και στην ουσία πρόκειται μάλιστα για την ίδια λίμνη, η μία είναι γαλάζια και η άλλη πράσινη! Το τοπίο είναι απολαυστικό και θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε την απίθανη φύση με επαρκή χρόνο στη διάθεσή μας ενώ θα επισκεφθούμε και φυτεία ανανά!

Αργότερα επιστρέφουμε στην Πόντα Ντελγκάδα από όπου με νέα πτήση μεταβαίνουμε στον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, το νησί της Μαδέρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Cristiano Ronaldo, μετάβαση στο ξενοδοχείο μας στη Φουντσάλ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Φουντσάλ: περιήγηση στην πόλη

Η πρωτεύουσα Φουντσάλ είναι η πόλη-προσωποποίηση του τρίπτυχου «ηρεμία-χαλάρωση-ποιότητα ζωής», πάνω στο οποίο ξετυλίγεται η καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών. Θα την ανακαλύψουμε μέσα από τα γραφικά ανηφορικά της σοκάκια και τις παλιές πλατείες, και δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου όταν η γνωριμία μας με τους ντόπιους θα μας θυμίσει κάτι από… Ελλάδα· η πόλη άλλωστε βρίθει από μπαράκια και καφέ, που αργά το βράδυ μετατρέπονται σε κλαμπ όπου η διασκέδαση καλά κρατεί.

Θα περιηγηθούμε στην πόλη της Φουντσάλ ενώ το απόγευμα θα έχετε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σας για χαλαρή βόλτα. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Φουντσάλ: εκδρομή στην κεντρική Μαδέρα – Τα σπίτια με τις αχυρένιες στέγες στη Σαντάνα

Σειρά σήμερα παίρνει η εξερεύνηση του βόρειου τμήματος της Μαδέρα, με πρώτο μας σταθμό την κορυφή Πίκο ντο Αριέιρο, στα 1.810 μ. υψόμετρο με απρόσκοπτη θέα που φτάνει σχεδόν σε κάθε άκρη του νησιού! Συνεχίζοντας, θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ριμπέιρο Φρίο, τον «Κρύο Ποταμό» όπως σημαίνει το όνομά του, για να θαυμάσουμε την πλούσια βλάστηση στο δάσος της Λαουρισίλβα (Μνημείο της UNESCO), αλλά και να επισκεφθούμε εκτροφείο πέστροφας. Η σημερινή μας περιήγηση συνεχίζεται μέχρι την Σαντάνα, όπου θα δούμε τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τριγωνικά σπίτια με τις αχυρένιες στέγες, μια πολύ όμορφη, παραδοσιακή εικόνα της Μαδέρα. Στη Σαντάνα περιλαμβάνεται γεύμα!

Κινούμενοι κατά μήκος της βόρειας ακτής περνάμε από το Πόντο ντα Κρουζ, ένα μικρό χωριό πλάι στον τεράστιο βράχο Πένια ντ’ Άιγουα (ο Βράχος του Αετού) που επιβλέπει το πέλαγος. Θα κάνουμε στάση σε αποστακτήριο όπου θα δοκιμάσουμε τοπικό ρούμι Επόμενος σταθμός μας η Πόντα ντε Σάο Λουρενσάο, στο ανατολικότερο άκρο της Μαδέρα. Από εδώ παίρνουμε τον δρόμο επιστροφής για τη Φουντσάλ. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Φουντσάλ – Κάμαρα ντε Λόμπος – Ριμπέιρα Μπράβα – Πόρτο Μονίζ – Φουντσάλ Οινογνωσία (περιλαμβάνεται).

Ξεκινάμε σήμερα για περιήγηση στο δυτικό τμήμα του νησιού, με πρώτο μας σταθμό το χωριό Κάμαρα ντε Λόμπος, ένα γραφικό ψαροχώρι με πολύχρωμες βάρκες που βλέπουμε συχνά στις κάρτ-ποστάλ από τη Μαδέρα. Θα δοκιμάσουμε τοπικό κρασί σε αποστακτήριο στο Βίνιους Μπαρμπέιτου, θα δούμε το Κάμπο Τζιράο, έναν πελώριο βράχο 580 μέτρων δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, με εντυπωσιακή θέα, και θα φτάσουμε στην Ριμπέιρα Μπράβα, όπου θα δούμε την εκκλησία του Σάο Μπέντο, με τον πολύ ενδιαφέροντα ζωγραφικό διάκοσμο.

Φτάνουμε τελικά στο Πόρτο Μονίζ, φαλαινοθηρικός σταθμός μέχρι το 1980 και πολύ  γνωστό για τις υπέροχες φυσικές πισίνες που σκάλισαν η θάλασσα και η λάβα! Ανεβαίνουμε μέχρι το οροπέδιο Παουλ ντε Σερρα, που θα μας θυμίσει κάπως σκωτσέζικα Χάιλαντς και φτάνουμε στην Πόντα ντο Σολ, όμορφο παραθαλάσσιο χωριό, και τελευταία στάση μας πριν την επιστροφή μας στη Φουντσάλ.

10η ημέρα: Φουντσάλ: Μόντε, μια ιδιαίτερη κατάβαση λόφου.

Η περιήγησή μας σήμερα θα μας φέρει στον Μόντε, τον λόφο πάνω από την πόλη όπου θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (περιλαμβάνεται), για να δούμε τους υπέροχους κήπους με ορχιδέες στο Tropical Monte Palace Garden (είσοδος περιλαμβάνεται) και την ολόλευκη εκκλησία της Παναγίας του Βουνού (Nossa Senhora do Monte).
Για την κατάβασή μας από τον λόφο το Versus θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά toboggans (cestos-καλάθια), τα καρότσια που κατεβαίνουν με ταχύτητα την κατηφοριά σπρωγμένα από δύο «οδηγούς», μια εμπειρία πρωτότυπη αλλά και ασφαλής.
Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για να περιηγηθείτε στη Φουντσάλ. Σεργιανίστε σε καλντερίμια που χρονολογούνται από τον 15ο αι., με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τα ιστορικά μνημεία, περάστε από την αγορά Mercado dos Lavradores, σε ένα αρτ-ντεκό κτίριο που σφύζει από ζωή, όπου θα βρείτε άπειρα τροπικά φρούτα, ή δοκιμάστε εκλεκτά κρασιά στα κελάρια των Armazens Oliveira. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Φουντσάλ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1799 € 480 €
Twin Room 1799 € 480 €
Triple Room 1799 € 480 €
Single Room 2449 € 480 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1799 € 480 €
Twin Room 1799 € 480 €
Triple Room 1799 € 480 €
Single Room 2449 € 480 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1799 € 480 €
Twin Room 1799 € 480 €
Triple Room 1799 € 480 €
Single Room 2449 € 480 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2019 € 480 €
Twin Room 2019 € 480 €
Triple Room 2019 € 480 €
Single Room 2669 € 480 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2019 € 480 €
Twin Room 2019 € 480 €
Triple Room 2019 € 480 €
Single Room 2669 € 480 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2019 € 480 €
Twin Room 2019 € 480 €
Triple Room 2019 € 480 €
Single Room 2669 € 480 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2529 € 0 €
Twin Room 2529 € 0 €
Triple Room 2529 € 0 €
Single Room 3179 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2529 € 0 €
Twin Room 2529 € 0 €
Triple Room 2529 € 0 €
Single Room 3179 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2529 € 0 €
Twin Room 2529 € 0 €
Triple Room 2529 € 0 €
Single Room 3179 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

03/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

03/07/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

13/07/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

13/07/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

07/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

07/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

17/08/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

17/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

21/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8290*

21/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΕΛΓΚΑΔΑ

11:55

14:30

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 8285*

31/08/2023

ΦΟΥΝΤΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

10:15

15:00

*operated by EDELWEISS AIR (θυγατρική της Swiss)

LΧ 1842

31/08/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:55

21:30

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά   εισιτήρια   οικονομικής   θέσης   με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά (και ένα γεύμα στη Σαντάνα)
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στο Sete Cidades, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
 • Τελεφερίκ για τον λόφο Monte στη Φουντσάλ.
 • Είσοδος στο Tropical Monte Palace Garden.
 • Η κατάβαση με toboggan στη Φουντσάλ.
 • Whale και dolphin watching στον Ατλαντικό.
 • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
 • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
 • Είσοδος στη Lagoa das Furnas.
 • Έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 480

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσειςαν απαιτούνται διανυκτερεύσειςστην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Σχεδιάσαμε ένα έξυπνο εξερευνητικό πρόγραμμα στα εξωτικά νησιωτικά συμπλέγματα της Πορτογαλίας, Μαδέρα και Αζόρες, με ορθολογικά κατανεμημένες διανυκτερεύσεις και συνδέσεις καθώς και με πλούσιες ξεναγήσεις και εκδρομές.

 

Μπορεί ένα εξερευνητικό ταξίδι στις Αζόρες και στη Μαδέρα
να μας γεμίσει με χρώματα, αρώματα, πανέμορφες εικόνες
και ταυτόχρονα να μας μυήσει στην πιο βαθιά ιστορία
της αποικιοκρατίας και των μεγάλων εξερευνήσεων;
Ναι μπορεί!

 


Αναλυτικά:

 • Μόνο στο Versus σπάνιες πτήσεις για Ποντα Ντελγκάδα (Αζόρες) και επιστροφή από Φουντσάλ (Μαδέρα)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup.
 • 5 διανυκτερεύσεις στην Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες (3 στο νησί Σάο Μιγκέλ και 2 στο νησί Τερσέιρα)
 • Όλες τις εκδρομές και τις εισόδους που αναφέρονται, ώστε να έχετε πλήρη εικόνα του προκαθορισμένου κόστους.
 • Ανάβαση στο αριστοκρατικό θέρετρο Μόντε, της Φουντσάλ, με τελεφερίκ (περιλαμβάνεται) και κατάβαση με τα παραδοσιακά τοπικά έλκηθρα τομπογκάν (περιλαμβάνεται), μια εμπειρία που θα ζήσουμε μόνο εδώ!
 • Είσοδος στους μαγευτικούς τροπικούς κήπους της Φουντσάλ, στη Μαδέρα με τη μεγαλύτερη συλλογή πολύχρωμων πορτογαλικών πλακιδίων στον κόσμο.
 • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό. Το ταξίδι πραγματοποιείται στην καλύτερη περίοδο για παρατήρηση φαλαινών στις Αζόρες.
 • Ξενάγηση στο παραδοσιακό χωριό Σαντάνα στη Μαδέρα, με τα τριγωνικά σπίτια του 15ου αιώνα (περιλαμβάνεται γεύμα)
 • Εκδρομή στην τυρκουάζ λίμνη στον κρατήρα του ηφαιστείου Σέτε Σιντάντες, στις Αζόρες, ένα από τα λεγόμενα «7 θαύματα της Πορτογαλίας».
 • Επίσκεψη στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο, στην Τερσέιρα.
 • Πλήρης γύρος του νησιού Τερσέιρα, με επισκέψεις και σε χωριά και αξιοθέατα.
 • Εξόρμηση στο Πόρτο Μονίζ της Μαδέρα, με τις ηφαιστειακής προέλευσης πισίνες δίπλα στη θάλασσα.
 • Εκδρομή με ειδικά jeep στις Αζόρες
 • Επίσκεψη στη λίμνη Lagoa do Fogo.
 • Είσοδος στο πάρκο Terra Nostra, μια έκταση 12 εκταρίων με οργιαστική βλάστηση από φτέρες, ορτανσίες και άλλα φυτά
 • Επίσκεψη στην πηγή Poça Dona Beija, μια φυσική θερμή πηγή με νερό σταθερά στους 30οC και ένα ελαφρύ χρώμα «σκουριάς». 
 • Είσοδος στη Lagoa das Furnas.
 • Οινογνωσία στη Μαδέρα.
 • Τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.

 

Highlights

 • Γνωρίστε τις ιστορικές πρωτεύουσες της Μαδέρας και των Αζορών, Φουντσάλ και Πόντε Ντελγκάδα, που χτίστηκαν τον 15ο και τον 16ο αιώνα αντίστοιχα
 • Απολαύστε τους ολάνθιστους ηφαιστειακούς κήπους που μοιάζουν με ζωντανά μουσεία της φύσης και του αποικιακού πολιτισμού
 • Εξερευνήστε τις απίστευτες λίμνες Φόγκο, Φούρνας και Σέτε Σιδάδες, μέσα στους καταπράσινους κρατήρες των ηφαιστείων
 • Απολαύστε οινογνωσία σε ιστορικά δοκιμαστήρια στις Αζόρες και στη Μαδέρα
 • Επισκεφτείτε τις Πηγές της Νεότητας, με τα ιαματικά νερά στους 30ο C, μέσα στην καταπράσινη ηφαιστειακή φύση στις Αζόρες
 • Γνωρίστε όλη την αποικιακή ιστορία της Πορτογαλίας, στη μεγαλειώδη συλλογή πλακιδίων, που κοσμούν τα μονοπάτια στους Τροπικούς Κήπους της Φουνσάλ
 • Απολαύστε με βαρκάδα τον συγκλονιστικό χορό των δελφινιών και των φαλαινών, μέσα στο προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο του Ατλαντικού
 • Μπείτε στις «ονειρικές» σπηλιές Αλγκάρ ντο Καρβάο στο νησί Τερσέιρα των Αζορών.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 5 διανυκτερεύσεις στην Μαδέρα και 5 διανυκτερεύσεις στις Αζόρες
 • Είσοδος στους μαγευτικούς τροπικούς κήπους της Φουντσάλ, στη Μαδέρα.
 • Εκδρομή με πλοιάριο για να παρατηρήσουμε τον χορό των δελφινιών και των φαλαινών στον Ατλαντικό

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

3/7, 7/8, 21/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αζόρες, Μαδέρα - με το νησί Τερσέιρα και παρατήρηση φαλαινών στον Ατλαντικό | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info