fb

Λίμνη Κερκίνη, Βυρώνεια, Αλιστράτη, Αμφίπολη | ΠΑΣΧΑ 2023

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 320€

Ταυτότητα ταξιδιού

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ :

Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο μπορεί να δει κάποιος μέχρι και 80 είδη πουλιών και από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο μέχρι και 300 είδη πουλιών στην λίμνη και στα βουνά πoυ την περιβάλλουν από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στo Κόκκινο Βιβλίο για τα πουλιά της Ελλάδας (με τα επαπειλούμενα είδη). Συvoλικά 10 είδη πουλιών φωλιάζoυv σε μικτές απoικίες στo παραπoτάμιo δάσoς, σε σημαvτικoύς αριθμoύς για τηv Ελλάδα και τηv Ευρώπη.  Από  τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στον νότο έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα. Θα παρατηρήσουμε μεταξύ άλλων παρυδάτια πουλιά, όπως οι αβοκέτες και οι καλαμιοκανάδες, αλλά και πολλούς ερωδιούς, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους,  κορμοράνους, χουλιαρομύτες, χαλκόκοτες, λαγκόνες και χήνες! Η λίμνη ντύνεται με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή του χρόνου δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό !   

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα μοναδικό ταξίδι ειδικά για τη μετανάστευση των πουλιών στον Υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης, που περιλαμβάνει ξενάγηση και παρατήρηση πτηνών και νεροβούβαλων κατά τη διάρκεια της βαρκάδας με την παραδοσιακή «πλάβα».

Είναι επίσης μια ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιος την Ιστορική Βυρώνεια, το Οχυρό Ρούπελ αλλά και το σπάνιο Σπήλαιο Αλιστράτης.

Μόνο Στο Versus

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
 • Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης.
 • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη για τους ταξιδιώτες μας!
 • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό μεζεδοπωλείο(!), με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ σε μικρό παντοπωλείο «μετατράπηκε» το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη! (Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Κόστος δεν περιλαμβάνεται).
 • Ολιγομελή και ευέλικτα γκρουπ μέχρι 28 άτομα σε μεγάλο πούλμαν.

1η ημέρα: Αθήνα – Λιτόχωρο - Ακριτοχώρι Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα και μετά από ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση στο Λιτόχωρο για ελεύθερο μεσημεριανό ή μια βόλτα για να δείτε το ναό του Αγ. Νικολάου και τα παραδοσιακά σπίτια χτισμένα με την μακεδονική αρχιτεκτονική. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Ακριτοχώρι στη λίμνη Κερκίνη. Επιτάφιος, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σπήλαιο Αλιστράτης – Βαρκάδα με «πλάβα» στη λίμνη Κερκίνη –Βυρώνεια (Μεθοριακός Σταθμός)

Πλούσιο πρωινό και μεταβαίνουμε στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη. Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξη που συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ. Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1 ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων!

 Θα συνεχίσουμε την ημέρα μας για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης Κερκίνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το χωριό της Κερκίνης, ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες (πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη. Η βαρκάδα μας (έξοδα ατομικά) θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα δούμε αποκλειστικά τα κοπάδια των πελεκάνων, τα πολυάριθμα κοπάδια κορμοράνων στα λασποτόπια της Κερκίνης! Και φυσικά θα δούμε τα αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο!! Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την ομορφιά της λίμνης ή μεζέδες σε κάποιο τοπικό ταβερνάκι.  Στην επιστροφή μας προς το ξενοδοχείο θα περάσουμε από τον Μεθωριακό σταθμό της Βυρώνειας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κερκίνη - Οχυρό Ρούπελ – Σέρρες - Κερκίνη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες αντίστασης κατά της ναζιστικής εισβολής. Μεταβαίνουμε στη συνέχεια στις Σέρρες. Ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι, το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα. Ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν τον επισκέπτη του μεγαλύτερου εμπορικού και διαμετακομιστικού κέντρου των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.
 
Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Το μεσημεράκι θα απολαύσουμε το Πασχαλινό μας τραπέζι σε τοπικό εστιατόριο της Κερκίνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κερκίνη – Αμφίπολη – Επιστροφή στην Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη θέα στη λίμνη και αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.
 
Ενδιάμεση στάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον περίφημο «Λέοντα της Αμφίπολης» και θα κινηθούμε στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα τμήματα. Στο Μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της σφίγγας που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση. Στη συνέχεια, με τις απαιτούμενες στάσεις,  άφιξη στην Αθήνα.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 320 € 0 €
Twin Room 320 € 0 €
Triple Room 320 € 0 €
Single Room 415 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Villa Belles 3*, στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης στο χωριό Ακριτοχώρι.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό, 2 δείπνα και Πασχαλινό γεύμα).
 • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, σπήλαια & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Κόστος Βαρκάδας στη λίμνη με πλάβα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Γεύματα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων
 • Φόρος διαμονής*

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία της ταυτότητάς σας στο e-mail [email protected] Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας της ταυτότητας δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία της ταυτότητάς σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 150 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 5 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ για τα ταξίδια της Ελλάδας. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων. Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* αμφιθεατρικά στα βόρεια της λίμνης Κερκίνης, στο χωριό Ακριτοχώρι! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
 • Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης.
 • Ξενάγηση και παρατήρηση με τις παραδοσιακές «πλάβες» στη λίμνη για τους ταξιδιώτες μας!
 • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό μεζεδοπωλείο(!), με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ σε μικρό παντοπωλείο «μετατράπηκε» το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη! (Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Κόστος δεν περιλαμβάνεται).
 • Ολιγομελή και ευέλικτα γκρουπ μέχρι 28 άτομα σε μεγάλο πούλμαν.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Villa Belles 3* στη Λίμνη Κερκίνη
 • Ξενάγηση και παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων κατά τη διάρκεια της βαρκάδας μας με ''πλάβα'' στη λίμνη
 • Οχυρό Ρούπελ, σπήλαιο Αλιστράτης και μουσείο Αμφίπολης
 • Ολιγομελή και ευέλικτα γκρουπ

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2023
 • Πάσχα 2023

Αναχωρήσεις

14/4Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info