fb

Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας – Ζήστε την με το Versus | 12.04.2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1709€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα βαθιά ιστορικό κι άλλο τόσο συγκινητικό οδοιπορικό στην αρχαία ελληνική Νότια Ιταλία (Μάγκνα Γκρέτσια), η οποία στην αρχαιότητα επηρέασε καθοριστικά τον ρωμαϊκό πολιτισμό. Το Versus επιλέγει με μεγάλη ακρίβεια ως πόλεις σταθμούς την ατμοσφαιρική Νάπολη στην Καμπανία και τη Λέτσε που είναι το μπαρόκ κόσμημα της Απουλίας. Από εκεί καλύπτουμε με στάσεις και ξεναγήσεις ό,τι ομορφότερο και σημαντικότερο έχει να δείξει η Νότια Ιταλία: Ελληνόφωνα Χωριά, Ματέρα, Αλμπερομπέλο, Ποσειδωνία, Αμάλφι, Ποζιτάνο, Κάπρι, Σορέντο, Πομπηία, Ερκολάνο… Διασχίζουμε την καταπράσινη ιταλική φύση με τους πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση, κάνουμε 2 κρουαζιέρες στην Ακτογραμμή Αμαλφιτάνα (μνημείο UNESCO) με στάσεις στα πολυτελέστερα ιστορικά θέρετρα την Ιταλίας, ξεναγούμαστε σε Πομπηία, Ερκολάνο, Ποσειδωνία αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους αμύθητης αξίας θησαυρούς. Πάντα μαζί με τον έλληνα αρχηγό μας από την Αθήνα και όχι με τοπικό ελληνόφωνο που μετά τις ξεναγήσεις δεν τον ξαναβλέπουμε. Με τέλειες πτήσεις προς και από Νάπολη και άριστη δομή, ώστε όλες οι επισκέψεις να γίνονται ξεκούραστα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιπλάνηση και εξερεύνηση

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Νάπολη, μία από τις αρχαιότερες, συνεχώς κατοικημένες, πόλεις στον κόσμο. Από τη Νάπολη επισκεπτόμαστε την Πομπηία, το Ερκολάνο και την Ποσειδωνία, 3 αρχαίες πόλεις-μουσεία, που αφήνουν άφωνο κάθε επισκέπτη! Και μετά θα κάνουμε 2 ειδυλλιακές κρουαζιέρες για να απολαύσουμε τα πολυτελέστερα θέρετρα της Μεσογείου που είναι και μνημεία της UNESCO, Σαλέρνο, Ποζιτάνο, Αμάλφι, Κάπρι, Σορέντο. Το ταξίδι μας στη Νάπολη δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς εκτενή ξενάγηση στα μοναδικά αξιοθέατα της πόλης αλλά και επίσκεψη στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της. Συνεχίζουμε προς την Μπαζιλικάτα όπουπηγαίνουμε στην υπόσκαφη προϊστορική πόλη Ματέρα για να φτάσουμε στην πανέμορφη ροζ πόλη Λέτσε που είναι ένα ανοιχτό μουσείο μπαρόκ αρχιτεκτονικής και γλυπτικής. Πάμε στην Μετά επισκεπτόμαστε τα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνατία της Γκρέτσια Σαλεντίνα στην Απουλία και κλείνουμε με το πρώην παράνομο φεουδαρχικό χωριό Αλμπερομπέλο, με τα σπίτια-τρούλους που αποτελούν μνημεία της UNESCO.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

’ρτια δομημένο και πολύ καλά μελετημένο εξερευνητικό πρόγραμμα, στο πιο όμορφο κομμάτι της Νότιας Ιταλίας, το οποίο περιλαμβάνει την Απουλία της Αδριατικής, την Μπαζιλικάτα του Ιονίου Πελάγους και την Καμπανία της Τυρρηνικής Θάλασσας. Τρεις πανέμορφες περιοχές, μεγάλης ιστορικής σημασίας, οι οποίες υπήρξαν τμήμα της Μάγκνα Γκρέτσια. Με σωστά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις, 2 απίθανες κρουαζιέρες, τέλειες πτήσεις και έλληνα αρχηγό, μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε για να ζήσουμε στους ρυθμούς τους και να απολαύσουμε τα αξιοθέατά τους – δεν επιλέγουμε την οικονομικότερη λύση του απομονωμένου Σαλέρνο, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ξενάγηση στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους 1.800 παπύρους του Ερκολάνο, τα ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες της Πομπηίας, αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακών γλυπτών στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη Ματέρα που πέρα από πανέμορφη και γραφικότατη, είναι ίσως η πρώτη περιοχή που κατοικήθηκε στην προϊστορική Ιταλία.
 • Ξενάγηση στο εκπληκτικό χωριό Αλμπερομπέλο με τα σπίτια-τρούλους που ήταν παράνομα την εποχή της φεουδαρχίας για να φοροδιαφεύγει ο φεουδάρχης.
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στην Ακτογραμμή Αμάλφι μαζί με τις επισκέψεις σε Σαλέρνο, Ποζιτάνο και Αμάλφι
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στον Κόλπο της Νάπολης μαζί με τις επισκέψεις σε Κάπρι και Σορέντο
 • Ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο που θάφτηκαν κάτω από τη στάχτη του Βεζούβιου και σήμερα διατηρούνται σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 79 μ.Χ.
 • Ξενάγηση στην αρχαιοελληνική και εν συνεχεία ρωμαϊκή Ποσειδωνία, με τους ναούς της Ήρας και της Αθηνάς, που ενέπνευσαν στους Βορειοευρωπαίους αρχιτέκτονες του 18ου αιώνα το νεοκλασικό στυλ αρχιτεκτονικής
 • Περιήγηση στην Γκρέτσια Σαλεντίνα της Απουλίας και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια.
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και Ποσειδωνία.
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Νάπολη, πρωτεύουσα της Καμπανίας και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μι­λάνο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Κάπρι – Σορέντο (κρουαζιέρα)

Σήμερα θα κάνουμε κρουαζιέρα στην Τυρρη­νική Θάλασσα, αυτή τη φορά στον κόλπο της Νάπο­λης. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το διασημότερο ιτα­λικό θέρετρο από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατο­ρίας, το νησί Κάπρι. Σύμφωνα με τον Έλληνα γεωγράφο Στράβωνα, το Κάπρι κάποτε συνδεόταν με την ηπειρω­τική Ιταλία – αυτό έχει αποδειχθεί από αρχαιολογικά ευ­ρήματα αλλά και γεωλογικές έρευνες.

Η διασημότερη από τις επαύλεις του Κάπρι είναι η Κάζα Μαλαπάρτε, η οποία χτίστηκε το 1937, κατά παραγγελία του αριστοκράτη ιταλού συγγραφέα και πολεμικού α­νταποκριτή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Κούτσιο Μα­λαπάρτε. Πρόκειται για ένα εξαίρετο δείγμα του ιταλικού μοντερνισμού και βρίσκεται πάνω σε μία μικρή χερσό­νησο, την Πούντα Μασούλο, σε ύψος 32 μ. που βλέπει στον Κόλπο του Σαλέρνο. Στην έπαυλη αυτή έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο «Περιφρόνηση» του Ζαν Λυκ Γκοντάρ, με πρωταγωνίστρια την Μπριζίτ Μπαρ­ντό.

Το Κάπρι είναι ένα νησί με υπέροχη φύση και ανέκαθεν ήταν δημοφιλές πολυτελές θέρετρο. Εκεί διατηρούσαν επαύλεις ο βρετανός συγγραφέας Σόμερσετ Μομ, ο Γερμανός βιομήχανος Φρίντριχ Άλφρεντ Κρουπ και ο Ρώσος συγγραφέας Μαξίμ Γκόρκι, ο ο­ποίος μάλιστα το 1908, φιλοξένησε τον Λένιν στην έ­παυλή του.

Εμείς όταν φτάσουμε στο νησί θα επιβιβαστούμε στα μι­κρά τοπικά πουλμανάκια και θα πάμε στην πόλη Ανα­κάπρι (εισιτήρια θα αγοράσουμε τοπικά). Το Ανακάπρι βρίσκεται σε υψόμετρο και έχει αρχαιοελληνική ονομα­σία (Άνω-Κάπρι). Η θέα από τον οικισμό στον Κόλπο της Νάπολης είναι καταπληκτική.

Βασικό αξιοθέατο της πόλης, είναι η Βίλα Σαν Μικέλε, την οποία έχτισε στα τέλη του 19ου αιώνα ο σουηδός συγγραφέας Άξελ Μούντε. Ο βοτανικός κήπος της έπαυλης περιέχει αρχαιοελληνι­κές και ρωμαϊκές αρχαιότητες. Στο Ανακάπρι θα κά­νουμε βόλτα και θα γευματίσουμε. Μετά θα κατεβούμε με τελεφερίκ στο λιμάνι του Κάπρι για να συνεχίσουμε την ξενάγησή μας. Εκεί θα απολαύσουμε τον ορισμό της σύγχρονης πολυτέλειας. Θα δούμε τα παραρτή­ματα όλων των μεγάλων οίκων μόδας μέσα σε στενά δρομάκια γεμάτα γιασεμιά και αζαλέες. Θα δούμε χρω­ματιστά γραφικά σπιτάκια να κρέμονται στους απόκρη­μνους βράχους και τεράστια σκάφη να δεσπόζουν στο λιμάνι.

Και μετά θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας για το Σο­ρέντο την εξίσου διάσημη πόλη-κόσμημα που είναι χτι­σμένη πάνω στην ομώνυμη χερσόνησο απέναντι από το Κάπρι. Και εκεί τα σπίτια είναι χρωματιστά και χτισμένα πάνω στα βράχια. Η φύση που τα περιτριγυρίζει είναι καταπράσινη. Οι πορτοκαλεώνες και τα λεμονοδάση κυριαρχούν. Το λικέρ λιμοντσέλο αποστάχθηκε για πρώτη φορά στο Σορέντο. Επίσης η χερσόνησος προ­σφέρει απεριόριστη θέα προς τη Νάπολη, τον Βεζούβιο και το Κάπρι. Εκεί τοποθετούνται και οι ομηρικές Σειρή­νες. Μάλιστα υπήρχε και αρχαιοελληνικός ναός των Σει­ρήνων και λέγεται ότι η ονομασία της πόλης προέρχεται από αυτά τα μυθικά πλάσματα. Εμείς θα έχουμε ελεύ­θερο χρόνο μέσα στην πόλη, στο γραφικό λιμάνι, στα καφέ, στους δρόμους με τις πολυτελείς παραθεριστικές επαύλεις του 18ου και του 19ου αιώνα. Ορισμένοι από τους διάσημους επισκέπτες της περιοχής ήταν οι ποιητές Λόρδος Βύρων, Κητς και Σέλεϊ και οι συγγραφείς Γκαίτε,  Ίψεν και Γκόρκι. Θα ανα­χωρήσουμε από το Σορέντο το απόγευμα για να επι­στρέψουμε στη Νάπολη. Διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Σαλέρνο – Κοστιέρα Αμαλφιτάνα (Ποζιτάνο, Αμάλφι με πλοίο)

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε ένα από τα ομορ­φότερα και πιο πολυτελή ιταλικά θέρετρα, την Ακτο­γραμμή Αμάλφι (Κοστιέρα Αμαλφιτάνα), που έχει χαρα­κτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονο­μιάς της UNESCO. Βρίσκεται νότια της Νάπολης, πάνω στον Κόλπο Αμάλφι και εκεί θα φτάσουμε μέσω Σα­λέρνο, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο. Το Σα­λέρνο είναι ένα από τα πολλά όμορφα χωριά της ακτο­γραμμής, η οποία εκτείνεται σε 50 χλμ. Όλα τα χωριά στην περιοχής (όπως και το Σαλέρνο) είναι χτισμένα πάνω σε απότομα βράχια και βουνά και δίνουν την αί­σθηση ότι είναι κρεμασμένα στον γκρεμό πάνω από τη θάλασσα. Η φύση είναι καταπράσινη, τα σκαρφαλω­μένα χωριά είναι πολύχρωμα και η θάλασσα είναι βαθιά γαλάζια. Τα σπίτια έχουν μπαλκόνια γεμάτα με λουλού­δια, χωρίζονται και επικοινωνούν με στενά φιδογυριστά δρομάκια και γενικώς μοιάζουν παραμυθένια.

Πρώτος σταθμός στην κρουαζιέρα μας θα είναι το διά­σημο Ποζιτάνο, το οποίο είναι κορυφαίο θέρετρο, από την αρχαιότητα ως σήμερα, στις προτιμήσεις των απα­νταχού αριστοκρατών, πλούσιων και διάσημων. Θα κά­νουμε βόλτα στα δρομάκια και θα διαλέξουμε ένα από τα πανέμορφα γραφικά καφέ για να απολαύσουμε τη γαλήνια αύρα του χωριού.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι το Αμάλφι. Άλλο ένα παγκοσμίως διάσημο θέρετρο-φετίχ για… λίγους. Το Α­μάλφι αναφέρεται για πρώτη φορά τον 6ο αιώνα ως σημαντική ναυτική δύναμη, γνωστή για το εμπόριο δη­μητριακών, αλατιού, ξυλείας αλλά και το δουλεμπόριο. Συνδεόταν με το Βυζάντιο στον μεσογειακό Δρόμο του Μεταξιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι του Αμάλφι, ήταν οι πρώτοι στην Ιταλία που αντάλλασσαν εκείνη την εποχή χρυσό για να αγοράσουν γη. Σε όλη την υπό­λοιπη χώρα επικρατούσε η ανταλλαγή σε είδος.

Στη στάση που θα κάνουμε στο Αμάλφι, θα δούμε με­ταξύ άλλων, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα, ό­που φυλάσσεται μέρος των λείψανων του −  μεταφέρ­θηκαν το 1210 από την Κωνσταντινούπολη. Στο Αμάλφι, θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα και θα έχουμε αρκετό χρόνο για να απολαύσουμε το γεύμα μας. Θα επιστρέ­ψουμε στο Σαλέρνο, από όπου θα κατευθυνθούμε και πάλι στη Νάπολη. Διανυκτέρευση στη Νάπολη.


 

 

 

 

4η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: εκδρομή Πομπηία – Ερκολάνο

Σήμερα το πρόγραμμά μας έχει αρχαιολογικό προσα­νατολισμό. Θα επισκεφτούμε δύο πόλεις που έθαψε η λάβα του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., την Πομπηία και το Ερ­κολάνο (Ηράκλειον). Το θέαμα που θα αντικρύσουμε εί­ναι συνταρακτικό. Όχι μόνο για το τραγικό της ιστορίας, αλλά και για το γεγονός πως τελικά η λάβα διατήρησε τις πόλεις αυτές… ολοζώντανες.

Η Πομπηία χτίστηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. στους πρόποδες του Βεζούβιου. Υπήρξε ρωμαϊκή κτήση και είχε επηρεα­στεί πολύ από τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό. Η τοπο­θεσία και το κλίμα της ήταν περίφημα, πράγμα που την έκανε δημοφιλές θέρετρο της αρχαίας Ρώμης. Πολλοί πλούσιοι Ρωμαίοι είχαν χτίσει πάνω στους, σκεπασμέ­νους με αμπέλια, λόφους της, όμορφες εξοχικές επαύ­λεις, τις οποίες στόλιζαν με διάφορα έργα τέχνης. Το 62 μ.Χ. ήρθε το πρώτο κακό σημάδι: έγινε ένας σφοδρότα­τος σεισμός, που τη συντάραξε. Ο σεισμός ήταν το προμήνυμα για την ολοσχερή καταστροφή της. Στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ., έγινε μια φοβερή έκρηξη του Βεζούβιου και η στάχτη έθαψε, μέσα σε λίγες ώρες, την εύθυμη, σπάταλη και πανέμορφη ρωμαϊκή πόλη.

Μετά την ξενάγησή μας εκεί, θα πάμε στο γειτονικό Ερ­κολάνο, την έτερη πόλη που κάλυψε η στάχτη του Βε­ζούβιου την ίδια μέρα. Ήταν κι αυτή ρωμαϊκή, η αρχαιο­ελληνική ονομασία της ήταν Ηράκλειον. Σε αντίθεση με την Πομπηία, στο Ερκολάνο, πέρα από τα κτίρια και στα σκεύη, διατηρήθηκαν και διάφορα ξύλινα αντικείμενα, ό­πως στέγες, δοκάρια κτιρίων, κρεβάτια, πόρτες, ακόμα και τρόφιμα. Επιπλέον ούσα πλουσιότερη πόλη από την Πομπηία, διέθετε πολλά ω­ραία σπίτια καθώς και μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία στις μαρμάρινες επενδύσεις. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα στο Ερκολάνο είναι Βίλα των Παπύρων. Βρί­σκεται στα βορειοδυτικά της πόλης, στην αρχαία ακτο­γραμμή του Βεζούβιου με πανοραμική θέα στη θά­λασσα.

Το μεγαλύτερο τμήμα του κατοικημένου χώρου δεν έχει ανασκαφεί, ωστόσο έχουν μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί, πέρα από τους πάπυρος, εντυπωσιακά έργα τέχνης ό­πως νωπογραφίες, ψηφιδωτά, ανάγλυφα και γλυπτά από ορείχαλκο και μάρμαρο. Πολλά από τα ευρήματα εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπο­λης. Οι πάπυροι φυλάσσονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Νάπολης και στο Ινστιτούτο της Γαλλίας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας και στο Ερκολάνο, θα επιστρέψουμε στη Νάπολη. Διανυκτέρευση.


 

5η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ: Αρχαιολογικό Μουσείο – ελεύθερος χρόνος

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Νάπολη και το ιδιαίτερα σημαντικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπο­λης, που περιλαμβάνει και την Εθνική Βιβλιοθήκη με τους πάπυρους του Ερκολάνο. Τα χιλιάδες εκθέματα του μουσείου καλύπτουν όλη την ιστορία της πόλης, αρχής γενομένης από τους προϊστορικούς και πρωτοϊ­στορικούς χρόνους (Μάγκνα Γκρέτσια). Περιλαμβά­νουν τα απίθανα ψηφιδωτά της Πομπηίας και του Ερκο­λάνο. Τη βασιλική συλλογή Φαρνέζε με περισσότερα από 500 γλυπτά και επιγραφές της Αναγέννησης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακών γλυπτών στον κόσμο. Χαρακτηριστικά εκθέματα της συλλογής εί­ναι το μεγάλων διαστάσεων άγαλμα του Ηρακλή, με το οποίο η δυναστεία Φαρνέζε ήθελε να συμβολίσει την ι­σχύ της και ο Ταύρος των Φαρνέζε, το μεγαλύτερο σω­ζόμενο μαρμάρινο άγαλμα στον κόσμο. Επίσης θα δούμε πολλές εντυπωσιακές νωπογραφίες της Πομπη­ίας, αρχαιοελληνικά, ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεν­νησιακά νομίσματα και μετάλλια, αρχαιοελληνικά και ρωμαϊκά γλυπτά (επιπλέον της συλλογής Φαρνέζε). Στο μουσείο υπάρχει και η Μυστική Αίθουσα στην οποία ε­πιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες και παιδιά άνω των 11 ετών. Εκεί τα εκθέματα αφορούν την ερωτική και σεξου­αλική τέχνη της ρωμαϊκής εποχής.

Στο υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης, από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στην πορεία της μακράς ιστορίας της, υπήρξε πρω­τεύουσα δουκάτων, βασιλείων και αυτοκρατορίας, και αδιάλειπτα μεγάλο πολιτιστικό κέντρο με παγκόσμια σφαίρα επιρροής, ιδιαίτερα στην Αναγέννη­ση και τον Διαφωτισμό.

Όλα τα παραπάνω, φυσικά αποτυπώνονται στην αρχι­τεκτονική της πόλης. Κέντρο της Νάπολης είναι η Πλατεία Πλεμπι­σίτο. Εκεί βρίσκονται το Βασιλικό Ανάκτορο και ο εξέχων ναός Σαν Φρανσίσκο ντι Πάολα που χτίστηκε τον 19ο αιώνα και θυμίζει το Πάνθεο της Ρώμης. Εκεί βρίσκεται και η πρώτη όπερα της Ιταλίας, το Τεάτρο ντι Σαν Κάρλο. Ακριβώς απέναντι είναι το μεγάλο και εντυπωσιακό ε­μπορικό κέντρο Γκαλερία Ουμπέρτο που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα με πρότυπο την Γκαλερία Βιτόριο Ε­μανουέλε του Μιλάνου.

Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ – ΜΑΤΕΡΑ – ΛΕΤΣΕ

Αφήνουμε σήμερα τη Νάπολη και κατευθυνόμαστε προς τα ανατολικά, με τελικό μας προορισμό το Λέτσε.

Καθώς προσεγγίζουμε το… πέλμα της ιταλικής «μπότας», στην περιοχή της Καμπανίας, θα επισκεφτούμε την αρχαιοελληνική Ποσειδωνία, που βρέ­χεται από το Τυρρηνικό Πέλαγος. Η Ποσειδωνία υπήρξε σημαντική ελληνική πόλη, η οποία αργότερα έγινε ρω­μαϊκή και η ονομασία της άλλαξε σε Παέστουμ. Μετά έ­γινε επισκοπή αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε τον πρώιμο μεσαίωνα και έμεινε στην ησυχία της ως τον 18ο αι., ό­ταν αναζωπυρώθηκε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την αρχαία Ρώμη και την αρχαία Ελλάδα. Εκείνη την εποχή, οι ναοί της Ποσειδωνίας μελετήθηκαν ιδιαίτερα από τους ευρωπαίους αρχιτέκτονες, και οδήγησαν τη δη­μιουργία του νεοκλασσικού στυλ.

Η Ποσειδωνία λοιπόν, ιδρύθηκε από τους Αχαιούς της Σύβαρης. Ήταν μια πλή­ρως οργανωμένη πόλη, με τείχη, οικισμό και ακρόπολη. Σε αυτή σήμερα ξεχωρίζουν τρεις τέλεια διατηρημένοι δωρικοί ναοί – δύο αφιερωμένοι στην Ήρα και ένας στην Αθηνά. Οι ναοί χρονολογούνται από το 450 έως το 550 π.Χ. Στον αρχαιολογικό χώρο, σώζονται επίσης 4,5 χλμ. των τειχών, το ρωμαϊκό φόρουμ (χτισμένο πάνω στην αρχαιοελληνική Αγορά), το αμφιθέατρο και η νεκρό­πολη. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο τη Ποσειδωνίας εκτί­θενται πολλά ευρήματα από την αρ­χαία πόλη.

Η επόμενη επίσκεψη της ημέρας μας μεταφέρει όχι απλά «πίσω στο χρόνο» αλλά σε μια άλλη… διάσταση: ερχόμαστε λοιπόν στην πόλη Ματέρα (Matera) για να ανακαλύψουμε γιατί την αποκα­λούν «Καππαδοκία της Ανατολής», ανάμεσα σε πολλά άλλα προσωνύμια.

Η Ματέρα βρίσκεται στην περιοχή Μπαζιλικάτα (στην κα­μάρα της μπότας) και είναι χτισμένη πάνω σε φαράγγι. Κατοικείται από την Παλαιολιθική Εποχή και θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Μάλλον είναι το πρώτο σημείο της Ιταλίας το οποίο κατοικήθηκε. Χαρα­κτηριστικό της αρχιτεκτονικής της είναι τα λεγόμενα σάσι, δηλαδή οι σπηλιές του βράχου, οι οποίες έχουν μετατρα­πεί σε υπόσκαφα σπίτια με χτιστές προσόψεις. Η κατοί­κηση των σάσι ήταν αδιάκοπη, σε όλες τις ιστορικές φά­σης της περιοχής (ανήκε στη Μεγάλη Ελλάδα), μέχρι το 1952, όταν οι σπηλιές θεωρήθηκαν ανθυγιεινές και η κα­τοίκησή τους μαρτυρούσε εξαιρετικά χαμηλή ποιότητα ζωής. Τότε όλος ο πληθυσμός μεταφέρ­θηκε και άλλες περιοχές για να κατοικήσει σε σύγχρονα σπίτια.

Τη δεκαετία του 1980 όμως, άρχισε ένα σχέδιο αναπα­λαίωσης, αναστήλωσης και διατήρησης των σάσι κα­θώς και των υπόσκαφων εκκλησιών της Ματέρα – οι ο­ποίες επίσης είναι μνημείο της UNESCO. Σήμερα η προϊ­στορική αυτή πόλη των τρωγλοδυτών κατοικείται, αλλά και προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού.

Μετά από αυτό το σκηνικό από παραμύθι θα κατευθυν­θούμε για το Λέτσε. Αν ο χρόνος το επιτρέπει θα κάνουμε στάση και στην πόλη του Τάραντα (Taranto), από τις παλαιότερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Ο αρχαίος Τάραντας υπήρξε μάλιστα η μοναδική αποικία που ίδρυσαν οι Σπαρτιάτες!

Φτάνουμε στη συνέχεια στο Λέτσε, ακόμα μια πόλη με ιστορία πάνω από 2.000 χρόνια. Θεωρείται πως ιδρύθηκε την εποχή που ξέσπασε ο Τρωικός Πόλεμος. Η πόλη είναι πανέμορφη γεμάτη με μπαρόκ κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα και γι’ αυτό την αποκαλούν Φλωρεντία του Νότου. Κύριο προϊόν της είναι ο λίθος της Λέτσε, ένα είδος ροζ ασβε­στόλιθου, ο οποίος επειδή είναι μαλακός, χρησιμοποιεί­ται ευρέως στη γλυπτική. Επίσης η πόλη περιβάλλεται από 10 ελληνόφωνα χωριά που συνθέτουν την Γκρέ­τσια Σαλεντίνα (τμήμα της Μεγάλης Ελλάδας). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

 

 

 

7η ημέρα: ΛΕΤΣΕ: περιήγηση – Ελληνόφωνα χωριά

Το πρόγραμμά, σήμερα, θα αρχίσει με μία ξενάγηση στο μπαρόκ ιστορικό κέντρο του Λέτσε. Θα πάμε στην Πλατεία Ντουόμο, με τον καθεδρικό του 1144 και τον Πύργο του Ρολογιού, ο οποίος περι­λαμβάνει μία εντυπωσιακή οκταγωνική λότζια (στοά). Τα μεσαιωνικά αυτά κτίσματα επανοικοδομήθηκαν τον 17ο αιώνα και πλέον το στυλ τους είναι καθαρόαιμο μπαρόκ.

Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και το επιβλητικό Ανάκτορο των Αρχιεπισκόπων. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ρω­μαϊκό αμφιθέατρο του 2ου αιώνα, χωρητι­κότητας 25.000 ατόμων, όμως σήμερα, μπορούμε να δούμε μόνο ένα τμήμα του, διότι, όπως συνηθίζεται στην Ιταλία, πάνω σε αυτό έχουν χτιστεί μεταγενέστερα κτίρια.

Κοντά στην πλατεία θα δούμε το ωραιότερο μπαρόκ δείγμα της αρχιτεκτονικής του Λέτσε. Είναι η εκκλησία του Τιμίου Σταυρού η οποία άρχισε να κατασκευάζεται τον 14ο αιώνα και ολοκληρώθηκε τον 16ο αιώνα. Η πρό­σοψή της είναι περίτεχνα διακοσμημένη με ανάγλυφα ζώα, γκροτέσκες φιγούρες, λαχανικά και ένα μεγάλο στρογγυλό σκαλιστό παράθυρο σε σχήμα ροζέτας.

Μετά την ξενάγησή μας στο υπέροχο Λέτσε, θα κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή στα ελληνόφωνα χωριά της χερ­σονήσου Σαλέντο. Θα διασχίσουμε την πολύ εύφορη γη της χερσονήσου, θα δούμε ελαιώνες, μποστάνια και οι­κογενειακές φάρμες αλλά και πολλά παραδοσιακά τυρο­κομεία. Αυτό το τμήμα της Ιταλίας δεν είναι ιδιαιτέρως του­ριστικό – είναι γνήσιο και πανέμορφο και εμείς σήμερα θα το απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο. 

Η Γκρέτσια Σαλεντίνα βρίσκεται νότια της Λέτσε, και τα δια­σημότερα ελληνόφωνα χωριά της είναι τα εξής: Καλη­μέρα, με περίπου 7.500 κατοίκους. Στην πλατεία του χω­ριού δεσπόζει αττικό ταφικό μνημείο, που δώρισε το 1960 η ελληνική κυβέρνηση στο χωριό. Μαρτινιάνο, Στερνάτια, Τζολίνο (Ηλιοχώρι), Μαρτάνο με 11.500 κατοίκους. Σο­λέτο, Καστρινιάνο ντέι Γκρέτσι (=Καστράκι των Ελλήνων) με 4.000 κατοίκους. Κοριλιάνο ντ΄Οτραντο και Μελπι­νιάνο. Θα περάσουμε απ’ όλα αυτά τα χωριά, που κατοι­κήθηκαν στο πλαίσιο της Μάγκνα Γκρέτσια, τον 8ο αιώνα π.Χ. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρω­μαϊκού πολιτισμού και γι αυτό μνημονεύονται στα αρχαία ρωμαϊκά κείμενα. Πρώτη αναφορά στον όρο Μεγάλη Ελ­λάς γίνεται στις Ιστορίες του Πολύβιου (200-118 π.Χ.). Επί­σης ο όρος αναφέρεται στο ποίημα του Οβίδιου (43 π.Χ.-18 μ.Χ), με τίτλο Ημερολόγιο.

Στην περιήγησή μας θα κάνουμε στάση και θα περπατή­σουμε στα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια, όπου θα γνω­ρίσουμε τους κατοίκους τους και θα μιλήσουμε μαζί τους. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Λέτσε. Θα υ­πάρχει ελεύθερος χρόνος για μία χαλαρή βόλτα μαζί με τον αρχηγό μας στην όμορφη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στο Λέτσε.

8η ημέρα: ΛΕΤΣΕ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΠΑΡΙ – Πτήση επιστροφής

Αφήνουμε σήμερα το Λέτσε για να πάμε στο γραφικό Αλμπερομπέλλο (Alberobello) με τα trulli, αυτά τα παράξενα οικοδομήματα με το κωνικό σχήμα. Ξεκίνησαν ως πρόχειρα κτίσματα στους αγρούς που εξυπηρετούσαν την προσωρινή διαμονή των α­γροτών, όμως στη συνέχεια η αρχιτεκτονική τους εξελί­χθηκε και οι μόνιμοι πλέον κάτοικοι του Αλμπερομπέλο δημιούργησαν αυτό το αλλόκοτο χωριό που θυμίζει κα­ταφύγιο των Επτά Νάνων από το παραμύθι της Χιονά­της. Περπατώντας στους δρόμους δυσκολεύεσαι να φανταστείς πώς σε αυτά τα σπίτια είναι δυνατόν να κα­τοικούν άνθρωποι σε… φυσιολογικό μέγεθος. 

Μετά τη βόλτα μας στο Αλμπερομπέλλο μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Μπάρι για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 360 €
Twin Room 1099 € 360 €
Triple Room 1099 € 360 €
Single Room 1599 € 360 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1319 € 360 €
Twin Room 1319 € 360 €
Triple Room 1319 € 360 €
Single Room 1819 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1709 € 0 €
Twin Room 1709 € 0 €
Triple Room 1709 € 0 €
Single Room 2209 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
’φιξης

ΑΖ 721

12/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

19:30

20:40

ΑΖ 1267

12/04/2023

ΡΩΜΗ – ΝΑΠΟΛΗ

21:55

22:45

ΑΖ 1606

19/04/2023

ΜΠΑΡΙ – ΡΩΜΗ

19:15

20:25

ΑΖ 722

19/04/2023

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

21:50

00:50 +1

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • 5 Διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και 2 διανυκτερεύσεις στο Λέτσε σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό.
 • Ο δημοτικός φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία.
 • Ακτοπλοϊκές μετακινήσεις με ταχύπλοο στο νησάκι Κάπρι (καιρού επιτρέποντος) και στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμά μας
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και Ποσειδωνία.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια, προσφορά του Versus.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360 €  
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα

Παρατήρηση: Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το πρόγραμμα έχει πολύ περπάτημα και ξεναγήσεις-επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και άλλα σημεία ενδιαφέροντος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

’ρτια δομημένο και πολύ καλά μελετημένο εξερευνητικό πρόγραμμα, στο πιο όμορφο κομμάτι της Νότιας Ιταλίας, το οποίο περιλαμβάνει την Απουλία της Αδριατικής, την Μπαζιλικάτα του Ιονίου Πελάγους και την Καμπανία της Τυρρηνικής Θάλασσας. Τρεις πανέμορφες περιοχές, μεγάλης ιστορικής σημασίας, οι οποίες υπήρξαν τμήμα της Μάγκνα Γκρέτσια. Με σωστά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις, 2 απίθανες κρουαζιέρες, τέλειες πτήσεις και έλληνα αρχηγό, μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε για να ζήσουμε στους ρυθμούς τους και να απολαύσουμε τα αξιοθέατά τους – δεν επιλέγουμε την οικονομικότερη λύση του απομονωμένου Σαλέρνο, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Ξενάγηση στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης με τους 1.800 παπύρους του Ερκολάνο, τα ψηφιδωτά και τις νωπογραφίες της Πομπηίας, αλλά και τη μεγαλύτερη συλλογή αναγεννησιακών γλυπτών στον κόσμο!
 • Επίσκεψη στην υπόσκαφη Ματέρα που πέρα από πανέμορφη και γραφικότατη, είναι ίσως η πρώτη περιοχή που κατοικήθηκε στην προϊστορική Ιταλία.
 • Ξενάγηση στο εκπληκτικό χωριό Αλμπερομπέλο με τα σπίτια-τρούλους που ήταν παράνομα την εποχή της φεουδαρχίας για να φοροδιαφεύγει ο φεουδάρχης.
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στην Ακτογραμμή Αμάλφι μαζί με τις επισκέψεις σε Σαλέρνο, Ποζιτάνο και Αμάλφι
 • Περιλαμβάνεται η ημερήσια κρουαζιέρα στον Κόλπο της Νάπολης μαζί με τις επισκέψεις σε Κάπρι και Σορέντο
 • Ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο που θάφτηκαν κάτω από τη στάχτη του Βεζούβιου και σήμερα διατηρούνται σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 79 μ.Χ.
 • Ξενάγηση στην αρχαιοελληνική και εν συνεχεία ρωμαϊκή Ποσειδωνία, με τους ναούς της Ήρας και της Αθηνάς, που ενέπνευσαν στους Βορειοευρωπαίους αρχιτέκτονες του 18ου αιώνα το νεοκλασικό στυλ αρχιτεκτονικής
 • Περιήγηση στην Γκρέτσια Σαλεντίνα της Απουλίας και επίσκεψη στα ελληνόφωνα χωριά Καλημέρα και Στερνάτια.
 • Τοπικός ξεναγός για τις ξεναγήσεις μας σε Πομπηία, Ερκολάνο, Νάπολη και Ποσειδωνία.
 • Έμπειρος και εξαιρετικά καταρτισμένος, στην περιοχή, Έλληνας αρχηγός/ξεναγός συνεχώς μαζί σας από την Αθήνα και όχι τοπικός συνοδός για μία ξενάγηση που μετά δεν τον ξαναβλέπετε
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων και τα checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Highlights

 • Επίσκεψη στα δύο απίστευτης ομορφιάς γραφικά και ιστορικά χωριά Αλμπερομπέλο και Ματέρα (μνημεία UNESCO)
 • 2 ημερήσιες κρουαζιέρες και επισκέψεις στα θρυλικά πολυτελέστατα θέρετρα της Ακτογραμμής Αμάλφι: Ποζιτάνο, Αμάλφι, Κάπρι, Σορέντο
 • Συγκλονιστική ξενάγηση στην Πομπηία και στο Ερκολάνο, που θάφτηκαν κάτω από τις στάχτες του Βεζούβιου το 79 μ.Χ.
 • Επίσκεψη στην αρχαιοελληνική Ποσειδωνία με τους άρτια διατηρημένους δωρικούς ναούς που ενέπνευσαν το νεοκλασικό αρχιτεκτονικό στυλ σε Ευρώπη και Αμερική
 • Οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά της Γκρέτσια Σαλεντίνα, και επίσκεψη στην Καλημέρα και στη Στερνατία για να γνωρίσουμε τους κατοίκους τους
 • Πλούσια ξενάγηση στη Νάπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της με τα ευρήματα από την Πομπηία και το Ερκολάνο
 • Ξενάγηση στο πανέμορφο Λέτσε που είναι ένα ανοιχτό μουσείο μπαρόκ αρχιτεκτονικής και γλυπτικής

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις στη Νάπολη και δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Λέτσε
 • Ξενάγηση στο τεράστιας σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2023

Αναχωρήσεις

12/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγεία της Νότιας Ιταλίας – Ζήστε την με το Versus | 12.04.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info