fb

Οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού -Από τη Λυών στην Αβινιόν και τη Μασσαλία| Πάσχα 2023

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει γνήσια οδοιπορικά-εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, σε αυτό το πρόγραμμα στη ρωμαϊκή και μεσαιωνική Κοιλάδα του Ροδανού της Νότιας Γαλλίας, ξεπερνάει τον εαυτό του! Με αφετηρία τη Γενεύη, απ’ όπου πηγάζει ο Ροδανός, καλύπτει όλη την παγκοσμίως διάσημη γαλλική κοιλάδα με την οινική ιστορία που αρχίζει από τους ρωμαϊκούς χρόνους, καταλήγοντας στην Αβινιόν και τη Μασσαλία. Επισκεπτόμαστε σταθμούς-διαμάντια (γνωστά και άγνωστα), μελετάμε την ιστορία του διάσημου γαλλικού κρασιού πάνω στα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία και κτηματολόγια, ξεναγούμαστε σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που μοιάζουν με σκηνικά ταινίας εποχής και εξερευνούμε την όμορφη φύση της κοιλάδας, που κόβει την ανάσα… Και φυσικά όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, διανυκτερεύουμε σε κορυφαίες, ακριβές πόλεις-σταθμούς που είναι μνημεία της UNESCO (Λυών, Αβινιόν, Μασσαλία) για να απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρά τους όπως τους αξίζει.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Γενεύη, και συγκεκριμένα από την πηγή του Ροδανού Ποταμού, που είναι η λίμνη Λε Μαν. Σε αυτό το οδοιπορικό μας, ακολουθούμε την κοιλάδα του Ροδανού στις Γαλλικές ?λπεις, μέχρι την Κυανή Ακτή στη Μεσόγειο. Αφετηρία μας είναι η Λυών, από όπου εξορμούμε στη ρωμαϊκή Βιέν και στην επίσης ρωμαϊκή Οράγγη (μετέπειτα πριγκιπάτο). Φτάνουμε στην παπική Αβινιόν, από όπου απολαμβάνουμε εκδρομές στις ρωμαϊκές πόλεις Υζέ, Νιμ, Αρλ και Αιγκ Μορτ με τα απίθανα μνημεία. Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας η Μασσαλία, με μία νύχτα, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι την Αβινιόν. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές, εξαιρετικές, ακριβές διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

Ειδικότερα:

 • Πτήσεις με τη Swiss με άφιξη στη Γενεύη και αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (4), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Μασσαλία, στο τέλος του προγράμματος.
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, κινηματογραφικό σκηνικό διάσημων παραγωγών
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην ?ρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, στη Νιμ και στην Οράγγη με τα σπουδαία ρωμαϊκά τους μνημεία.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΕΝΕΥΗ – ΠΕΡΟΥΖ – ΛΥΩΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Γενεύη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία. Οι εκπλήξεις αυτού του οδοιπορικού στην Κοιλάδα του Ροδανού αρχίζουν από εδώ…

Ακριβώς στην έξοδο από την ελβετική πόλη, θα δούμε ένα παράξενο και πολύ εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Ο Ροδανός ενώνεται με τον παραπόταμο Αρβ, και στη συμβολή τους, παρατηρούμε, κατά μήκος του ενωμένου ποταμού, δίχρωμα νερά. Ο Ροδανός πηγάζει από τη λίμνη Λεμάν και είναι «πεντακάθαρος». Αντίθετα ο Αρβ, που πηγάζει από τον παγετώνα Μερ ντε Γκλας της αλπικής Κοιλάδας Σαμονί, είναι λασπώδης. Όταν λοιπόν ενώνονται τα δύο ποτάμια σε ένα, το μισό είναι κρυστάλλινο μπλε και το άλλο μισό είναι γαλακτώδες γαλάζιο. Αυτό το φαινόμενο θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Αφού λοιπόν κάνουμε μία μικρή στάση για να παρατηρήσουμε τον «δίχρωμο» ποταμό, θα περάσουμε τα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και θα μπούμε στην περιοχή των Γαλλικών Άλπεων με κατεύθυνση προς τη Λυών.

Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Περούζ. Η Περούζ είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και εποπτεύει την Κοιλάδα του Ροδανού με τους ιστορικούς αμπελώνες. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα, παραδοσιακά κατοικούνταν από αγρότες, τεχνίτες και υφαντές λινού και στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω τοποθεσίας πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης.

Στον 20ο αιώνα, άρχισε η πλήρης αναστύλωση του κάστρου, των δρόμων, των κατοικιών, των δημόσιων κτιρίων, με άριστα αποτελέσματα. Έτσι η πολίχνη έγινε ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο τελικά αξιοποιήθηκε ως σκηνικό ταινιών εποχής που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν περπατήσουμε μέσα στα μεσαιωνικά δρομάκια της Περούζ θα συνεχίσουμε στον δρόμο μας για τη Λυών, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ροδανού-Γαλλικών Άλπεων και, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής Ευρώπης.

Άφιξη στην πανέμορφη Λυών, χτισμένη στη συμβολή του Ροδανού με τον Σον. Πανοραμική ξενάγηση στην καρδιά της σύγχρονης πόλης, η οποία ονομάζεται Σχεδόν Νησί. Η ονομασία οφείλεται στο ότι αυτή η συνοικία είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο μέσα στον Ροδανό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΥΩΝ: περιήγηση

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στη Λυών, μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η Λυών είναι χτισμένη σε δύο λόφους: Τον Λόφο που Προσεύχεται (Φουρβιέρ) και τον Λόφο που Εργάζεται (Κρουά Ρους). Ο πρώτος πήρε το όνομά του από τη Βασιλική της Παναγίας της Φουρβιέρ. Ο δεύτερος από τις βιοτεχνίες μεταξωτών υφασμάτων που βρίσκονταν εκεί από τον Μεσαίωνα. Σήμερα ο Λόφος που Εργάζεται είναι η μποέμ καλλιτεχνική συνοικία της πόλης.

Στους πρόποδες των δύο λόφων βρίσκεται η Παλιά Λυών, που χτίστηκε τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά στενά περάσματα, τα λεγόμενα τραμπούλ, που επιτρέπουν τη διάβαση μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Η Παλιά Λυών έχει χαρακτηριστεί ιστορική κληρονομιά της UNESCO.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Λυών που είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές-αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε στα τραμπούλ (τις τοπικές στοές), θα περιηγηθούμε σε ένα απίστευτο σκηνικό ταινίας εποχής, θα δούμε τα κτίρια-ορόσημα αλλά και τα όμορφα καταστήματα, μπιστρό και καφέ και μετά θα ανεβούμε στην πλατεία Φουρβιέρ για να δούμε τη βασιλική της Παναγίας και το επίχρυσο άγαλμά της του 19ου αιώνα. Η εκκλησία δεσπόζει στον λόφο κι από εκεί θα απολαύσουμε τέλεια θέα στην Κοιλάδα του Ροδανού.

Στο πίσω μέρος του λόφου Φουρβιέρ, κυριαρχούν δύο εξαιρετικά διατηρημένα εμβληματικά ρωμαϊκά μνημεία: το Αμφιθέατρο και το Ωδείο και ανάμεσά τους το πρωτοποριακό ρωμαϊκό Μουσείο του Λούγδουνου, υπόσκαφο μέσα στον λόφο. Διανυκτέρευση στη Λυών.

 

3η ημέρα: ΛΥΩΝ – ΒΙΕΝ – ΟΡΑΓΓΗ – ΚΑΣΤΡΟ Chateauneuf-du-Pape – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Λυών και θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας προς τον Γαλλικό Νότο, στην Κοιλάδα του Ροδανού, με τελικό προορισμό την Αβινιόν. Καθοδόν θα κάνουμε μία πρώτη στάση για ξενάγηση στη ρωμαϊκή Βιέν.

Η Βιέν είναι μια παραποτάμια πόλη στον Ροδανό. Εκεί θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο Σεν Ρομέν αν Γκαλ, στη δεξιά όχθη του ποταμού. Στον αρχαιολογικό χώρο εντοπίστηκαν το Θέατρο, ρωμαϊκές θέρμες, ψηφιδωτά και πολλά ακόμα υπέροχα ευρήματα που παρουσιάζονται στο τοπικό μουσείο. H κατοικημένη Βιέν, στην αριστερή όχθη, είναι μια πανέμορφη πόλη, που στη ρωμαϊκή εποχή παρήγαγε και εμπορευόταν κρασί. Στη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό ναό του Αυγούστου και της συζύγου του, Λιβίας, αλλά και τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου.

Μετά τη βόλτα μας στη Βιέν θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού μέχρι την Οράγγη, μια εντυπωσιακή ρωμαϊκή πόλη η οποία τον Μεσαίωνα έγινε η πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου.

Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε μεγάλα ρωμαϊκά μνημεία. Τα δύο σημαντικότερα από αυτά, που έχουν χαρακτηριστεί και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι το αρχαίο θέατρο, γνωστό για την ακουστική του ποιότητα και η Αψίδα του Θριάμβου, μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο.

Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Οράγγη, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, την Αβινιόν. H διαδρομή γίνεται μέσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Άφιξη στην Αβινιόν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. 

4η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΡΩΜΑΪΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ Pont du Gard – ΥΖΕ – ΝΙΜ – ΑΡΛ – ΑΒΙΝΙΟΝ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ημερήσια εκδρομή στον Γαλλικό Νότο, με σημεία και πόλεις σταθμούς μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πρώτη στάση μας θα είναι η Γέφυρα του Γκαρ. Πρόκειται για ένα θαύμα της ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, τμήμα του ρωμαϊκού υδραγωγείου της γειτονικής πόλης Υζέ, το οποίο υδροδοτούσε και τη Νιμ, που απέχει, από την Υζέ, 50 χλμ. Η γέφυρα είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη, με καμάρες, και περνάει πάνω από τον ποταμό Γκαρντόν (εξ ου και η ονομασία της). Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι η μεγαλύτερη υπάρχουσα, σήμερα, ρωμαϊκή γέφυρα σε όλη την πρώην έκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μετά τη Γέφυρα του Γκαρ επόμενος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική πόλη Υζέ. Η Υζέ ονομαζόταν Ουσετία και ήταν ένα γαλατικό φρούριο, το οποίο τον 1ο αιώνα π.Χ. κατελήφθη από τους Ρωμαίους. Είναι χτισμένη στις πηγές του ποταμού Αλζόν όπου σήμερα υπάρχουν απομεινάρια του ρωμαϊκού υδραγωγείου. Μετά από μία σύντομη στάση στην Υζέ, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, πάνω στην Κοιλάδα του Ροδανού, προς τη Νιμ.

Η Νιμ ιδρύθηκε ως οικισμός πέριξ μιας ιερής πηγής πριν από 2.000 περίπου χρόνια, από τον αυτοκράτορα Αύγουστο. Στη βόλτα μας θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη ρωμαϊκή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα σε ελληνιστικό ρυθμό. Είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και δεσπόζει σε ολόκληρη την πεδιάδα. Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας.

Μετά την ξενάγησή μας, θα συνεχίσουμε για την Αρλ, άλλη μια πόλη του ταξιδιού μας που είναι επίσης κτισμένη στις όχθες του Ροδανού. Η Αρλ ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. με την ονομασία Θηλίνη και έφτασε στο μέγιστο της επιρροής της κατά τον 4ο και τον 5ο αιώνα μ.Χ. Υπήρξε και η αγαπημένη του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου, που έκτισε εκεί λουτρά.

Σήμερα η Αρλ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα τα μνημεία βρίσκονται πέριξ της κεντρικής Πλατείας της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά θα δούμε το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τοφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών. Είναι αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Όμως η Αρλ, πέρα από τις αρχαιότητές της, είναι παγκοσμίως γνωστή και χάρη στον Ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος ήρθε εδώ το 1888 και ζωγράφισε περισσότερα από 300 έργα και σχέδια. Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αβινιόν για ξεκούραση και δείπνο. Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

5η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – Χωριά της ΛΙΜΠΕΡΟΝ – ΑΒΙΝΙΟΝ: περιήγηση στην πόλη

Κατόπιν συνεχίζουμε για κρυμμένα μυστικά της Νότιας Γαλλίας και τα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν, το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, ιδιαίτερες επισκέψεις στην Προβηγκία που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Επιστρέφουμε στην Αβινιόν για να ξεναγηθούμε στο  ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Αβινιόν ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, είναι κι αυτή χτισμένη πάνω στον Ροδανό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί Εξορία της Αβινιόν, επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες οπότε η Αβινιόν απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και διεύρυνε την πολιτική επιρροή της στις γύρω περιοχές.

Μεταξύ άλλων στην ξενάγηση μας θα δούμε το γοτθικό Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα (πολλοί το χαρακτηρίζουν και το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου) και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, γκρεμίστηκε πολλές φορές λόγω των επιδρομών αλλά και των υπερχειλίσεων του Ροδανού και άλλες τόσες ξαναχτίστηκε. Το μήκος της στο παρελθόν έφτανε τα 900 μέτρα. Σήμερα απομένουν όρθιες μόνο 4 από τις καμάρες της. Η γέφυρα μαζί με το παπικό ανάκτορο (είναι το μεγαλύτερο γοτθικό του κόσμου) και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την ξενάγησή μας στην ιστορική Αβινιόν, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Αβινιόν.

6η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ: επίσκεψη στην ΚΑΜΑΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εκδρομή στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Καμάργκ, τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπου απλώνεται και το Δέλτα του ποταμού Ροδανού. Αυτή ακριβώς η συνύπαρξη του Ροδανού με τη Μεσόγειο Θάλασσα έχει δημιουργήσει στην Καμάργκ τις προϋποθέσεις μιας απίστευτα πλούσιας βιοποικιλότητας, που αποτελεί και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO. Αν και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αρχίζουν να επηρεάζουν και την Καμάργκ, το τοπίο εξακολουθεί να είναι κάτι περισσότερο από εντυπωσιακό!

Επιστροφή στην Αβινιόν και διανυκτέρευση.


 

 

7η ημέρα: ΑΒΙΝΙΟΝ – ΑΙΞ ΑΝ ΠΡΟΒΑΝΣ – ΜΑΣΣΑΛΙΑ

Αναχωρούμε σήμερα για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και αρκετά φροντισμένα.
Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη.

Προορισμός μας για σήμερα είναι η ιστορική Μασσαλία, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και τρίτο πιο σημαντικό λιμάνι της Ευρώπης. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την πανοραμική περιήγηση γνωριμίας μας με την πόλη. Θα δούμε τη βασιλική Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ (Notre Dame de la Garde), που είναι για τη Μασσαλία ό,τι η Sacré Coeur της Μονμάρτρης για το Παρίσι. Από το ύψωμα του ομώνυμου λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα στη μεσογειακή μεγαλούπολη και στο νησάκι Ιφ με το φρούριο που έχτισε ο Φραγκίσκος Α’ το 1516 για να προστατεύσει το λιμάνι. Το κάστρο μετατράπηκε αργότερα σε φυλακή πολιτικών κρατούμενων, ανάμεσά τους και το φανταστικό πρόσωπο Κόμης Μοντεχρήστος από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Δουμά.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στη Μασσαλία.

8η ημέρα: ΜΑΣΣΑΛΙΑ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 420 €
Twin Room 999 € 420 €
Triple Room 999 € 420 €
Single Room 1509 € 420 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1219 € 420 €
Twin Room 1219 € 420 €
Triple Room 1219 € 420 €
Single Room 1729 € 420 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1669 € 0 €
Twin Room 1669 € 0 €
Triple Room 1669 € 0 €
Single Room 2179 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1823

14/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

15:10

17:00

LX 581

21/04/2023

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΖΥΡΙΧΗ

14:30

15:55

*Operated by Helvetic Airways

LX 1842

21/04/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

21:20

00:55+1

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε Λυών, Αβινιόν, Μασσαλία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτές που αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα)
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 420
 • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά

 


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι την Αβινιόν. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές, εξαιρετικές, ακριβές διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

Ειδικότερα:

 • Πτήσεις με τη Swiss με άφιξη στη Γενεύη και αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (4), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη Μασσαλία, στο τέλος του προγράμματος.
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, κινηματογραφικό σκηνικό διάσημων παραγωγών
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν
 • Επισκέψεις σε σημαντικές πόλεις, όπως στην ?ρλ, το πιο χαρακτηριστικό δείγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, στη Νιμ και στην Οράγγη με τα σπουδαία ρωμαϊκά τους μνημεία.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel

 

Highlights

 • Ξεναγούμαστε στο πανέμορφο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Λυών και θαυμάζουμε τη θέα, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τον λόφο Φουρβιέρ με το επίχρυσο άγαλμα της Παναγίας
 • Επισκεπτόμαστε το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό υδραγωγείο του κόσμου, με την ονομασία Γέφυρα του Γκαρντ
 • Κάνουμε βόλτα στην ιστορική Γέφυρα της Αβινιόν, του 12ου αιώνα
 • Επισκεπτόμαστε το πρώην πριγκιπάτο της Οράγγης, πάνω στο σταυροδρόμι που ενώνει τον βορρά με την Ισπανία και την Ιταλία
 • Περιηγηθείτε στη Νιμ με τα σπουδαία ρωμαϊκά μνημεία.
 • Απολαύστε θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού από το κάστρο Chateauneuf-du-Pape.
 • Η θρυλική Μασσαλία, με το ελληνικό της παρελθόν.
 • Το Εθνικό Πάρκο της Καμάργκ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πτήσεις με τη Swiss με άφιξη στη Γενεύη και αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (4)

Περίοδοι

 • Πάσχα 2023

Αναχωρήσεις

14/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού -Από τη Λυών στην Αβινιόν και τη Μασσαλία| Πάσχα 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info