fb

Αλσατία με διαμονή και στην Κολωνία | 13.04.2023

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 729€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια από τις πιο σαγηνευτικές πλευρές της ηπείρου μας, όπου θα ανακαλύψουμε μια… διαφορετική Ευρώπη. Με βάση ένα έξυπνο και χορταστικό πρόγραμμα, θα ταξιδέψουμε για 6 ημέρες στη Γαλλία και στη Γερμανία και θα πραγματοποιήσουμε δυο ταξίδια σε ένα.

Ξεκινώντας στη γαλλική πλευρά και την Αλσατία, έχουμε ως βάση το Στρασβούργο (3 διανυκτερεύσεις), την κοινοβουλευτική πρωτεύουσα της ΕΕ, θα δούμε τον γαλλικό Δρόμο του Κρασιού και θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινοχώρια στην Αλσατία.

Περνώντας στη Γερμανία, με έδρα μας την ιδιαίτερη Κολωνία (2 διανυκτερεύσεις) θα επισκεφθούμε την κουκλίστικη Χαϊδελβέργη, το ιστορικό ?αχεν και το σπουδαίο λιμάνι του Ντίσελντορφ!

Με την τεράστια εμπειρία που μας εξασφαλίζουν τα αναρίθμητα ταξίδια μας στην Ευρώπη, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πλήρες όσο και ορθολογικό πρόγραμμα 6 ημερών, με πτήσεις που αφήνουν γεμάτες μέρες και με ευρηματικό σχεδιασμό ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά της Ευρώπης.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιήγησή μας αρχίζει με πανοραμική ξενάγηση στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης και συνεχίζεται στη γαλλική πλευρά των συνόρων και την Αλσατία, με την κοινοβουλευτική κοιτίδα της ΕΕ, το Στρασβούργο, να αποτελεί τη βάση μας για τις τρεις επόμενες ημέρες. Αφού ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη και δοκιμάσουμε την εκπληκτική αλσατική κουζίνα της, θα εξερευνήσουμε τη σπάνια επαρχία της. Θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινοχώρια της αλσατικής περιφέρειας, Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ για να μάθουμε τα πάντα για την οινοπαραγωγή της Αλσατίας.

Η συνέχεια μας φέρνει στη Γερμανία και τη Χαϊδελβέργη, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, όπου θα έχουμε επαρκή χρόνο για βόλτα, πριν φτάσουμε στην Κολωνία, που θα μας φιλοξενήσει για τα δύο επόμενα βράδια. Πραγματοποιούμε εκδρομή στο ιστορικό ?αχεν και στο σπουδαίο λιμάνι του Ντίσελντορφ, πριν το ταξίδι μας ολοκληρωθεί ξανά στη Φρανκφούρτη για την πτήση επιστροφής μας. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 6ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Επιλέγουμε διαμονή στην Κολωνία

Το Versus, οπαδός των ποιοτικών προγραμμάτων, επιλέγει διαμονή στην Κολωνία, με επαρκή χρόνο για να τη γνωρίσουμε σε εκτενή περιήγηση.  

Μεσαιωνικά αλσατικά χωριά

Εκδρομή στα ξεχωριστά οινικά χωριά Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ που το Versus έχει επιλέξει και ξεχωρίζουν στον αλσατικό Δρόμο του Κρασιού.

Γιατί μας αρέσει

Συνδυάζουμε τον μεσαιωνικό αλσατικό Δρόμο του Κρασιού με την πανέμορφη Χαϊδελβέργη, όπου απολαμβάνουμε επαρκή περιήγηση, διαμονή στην Κολωνία και εκδρομή στο ?αχεν και το Ντίσελντορφ.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με τη Lufthansa.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη.
  • Επίσκεψη στο ιστορικό ?αχεν, πρωτεύουσα του Καρλομάγνου. 
  • Επίσκεψη και περιήγηση στο Ντίσελντορφ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (πανοραμική ξενάγηση) – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φρανκφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων.

Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλατεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λίγες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει.

Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρασβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοικία με την ονομασία Μικρή Γαλλία. Στη συνέχεια θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρασβούργο διαμορφώνοντας το δικό σας πρόγραμμα. Σας προτείνουμε έναν περίπατο στον αρχαιότερο κήπο της πόλης, την Ορανζερί (Orangerie) ή μια κρουαζιέρα στον Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περιβλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την περίφημη αλσατική κουζίνα του Στρασβούργου – ένα από τα διασημότερα πιάτα είναι η τάρτα φλαμπέ, η λεγόμενη και αλσατική πίτσα. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

 

3η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ: εκδρομή σε ΡΙΜΠΩΒΙΛΕ – ΕΓΚΙΣΧΑΪΜ – ΚΟΛΜΑΡ

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar),το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες! Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΧΑΪΔΕΛΒΕΡΓΗ (περιήγηση) – ΚΟΛΩΝΙΑ

Σήμερα μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη Χαϊδελβέργη. Άφιξη και ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος.

Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει τη πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ – η Παλιά Γέφυρα είναι μακράν η ωραιότερη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Κολωνία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ: εκδρομή σε ΑΑΧΕΝ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Άαχεν (Aachen), τη δυτικότερη γερμανική μεγαλούπολη, τοποθετημένη στο Τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή με το Βέλγιο και την Ολλανδία.  Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την αρχαιότητα, έφτασε ωστόσο στη μέγιστη ακμή της το έτος 800, όταν ο Καρλομάγνος έκανε το Άαχεν πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, και από τα πιο εμβληματικά σε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι ο Καθεδρικός Ναός του Άαχεν, γνωστός και ως Βασιλικός Ναός της Αγίας Μαρίας. Εδώ στέφθηκαν 30 Γερμανοί βασιλείς και 12 βασίλισσες, από το 936 έως και το 1531, και τα μνημεία που βρίσκονται εδώ είναι αναρίθμητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Θρόνος του Καρλομάγνου (φτιαγμένος μάλιστα από παριανό μάρμαρο!) στο παρεκκλήσι της Καπέλλα Παλατίνα, η Σαρκοφάγος της Παναγίας, η Σαρκοφάγος του Καρλομάγνου και πολλά ακόμη κειμήλια. Αφού περιηγηθούμε στο Άαχεν, συνεχίζουμε για το Ντίσελντορφ (Düsseldorf), πόλη με σπουδαίο λιμάνι στον Ρήνο, ικανό μάλιστα για τον ελλιμενισμό ακόμη και ωκεάνιων πλοίων. Το Ντίσελντορφ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με αξιοθέατα όπως η Ακαδημία Τεχνών, το Μουσείο Γκαίτε και ο Βοτανικός Κήπος. Περιήγηση στην πόλη, επιστροφή στην Κολωνία και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΚΟΛΩΝΙΑ (περιήγηση) – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – Πτήση επιστροφής

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε και την πόλη που μας φιλοξενεί αυτές τις μέρες, την Κολωνία. Η Κολωνία (Köln) είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας. Ιδρυτές της ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, που έστησαν στο έδαφος της σημερινής πόλης έναν προκεχωρημένο οικισμό το 30 π.Χ., μία «αποικία» (colonia) από την οποία προήλθε και το σημερινό όνομα της πόλης.

Για πολλούς αιώνες η Κολωνία διατήρησε έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή, χάρη στη στρατηγική της θέση και την έντονη παρουσία της στα οικονομικά, εκκλησιαστικά και εμπορικά δρώμενα. Στην Κολωνία λειτούργησε και ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης, κυρίως γνωστό για το τμήμα των οικονομικών, ενώ εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο άρωμα, το «νερό της Κολωνίας» (eau de Cologne), που και σήμερα αποκαλούμε «κολόνια».

Στην Κολωνία συνηθίζουν να πίνουν την μπύρα τους όχι τόσο συχνά στα μεγάλα ποτήρια του λίτρου, όπως έχουμε συνηθίσει σε πολλές εικόνες από τη Γερμανία, αλλά σε στενά, ψηλά ποτήρια, τα λεγόμενα «Κελς» (Kölsch)!

Το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο πελώριος καθεδρικός ναός Ντομ (Kölner Dom) αφιερωμένος στον Απόστολο Πέτρο, που από το 1996 μάλιστα αποτελεί και μνημείο της UNESCO. Είναι ο δεύτερος υψηλότερος ναός στη Γερμανία (πίσω μόνο από τον αντίστοιχο του Μύνστερ), ενώ μέχρι το 1884 ήταν και το υψηλότερο κτίριο σε όλο τον κόσμο! Σήμερα λοιπόν θα δούμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα στην Κολωνία και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 729 € 285 €
Twin Room 729 € 285 €
Triple Room 729 € 285 €
Single Room 1169 € 285 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 285 €
Twin Room 949 € 285 €
Triple Room 949 € 285 €
Single Room 1389 € 285 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1264 € 0 €
Twin Room 1264 € 0 €
Triple Room 1264 € 0 €
Single Room 1704 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

LH 1285

13/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:10

LH 1284

18/04/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

17:20

21:05

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Lufthansa.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

Δεν περιλαμβάνονται:   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €285
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ. 
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 6ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Επιλέγουμε διαμονή στην Κολωνία

Το Versus, οπαδός των ποιοτικών προγραμμάτων, επιλέγει διαμονή στην Κολωνία, με επαρκή χρόνο για να τη γνωρίσουμε σε εκτενή περιήγηση.  

Μεσαιωνικά αλσατικά χωριά

Εκδρομή στα ξεχωριστά οινικά χωριά Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ που το Versus έχει επιλέξει και ξεχωρίζουν στον αλσατικό Δρόμο του Κρασιού.

Γιατί μας αρέσει

Συνδυάζουμε τον μεσαιωνικό αλσατικό Δρόμο του Κρασιού με την πανέμορφη Χαϊδελβέργη, όπου απολαμβάνουμε επαρκή περιήγηση, διαμονή στην Κολωνία και εκδρομή στο ?αχεν και το Ντίσελντορφ.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Απευθείας πτήσεις με τη Lufthansa.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Hilton 4*.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Επίσκεψη και περιήγηση στην πανέμορφη Χαϊδελβέργη.
  • Επίσκεψη στο ιστορικό ?αχεν, πρωτεύουσα του Καρλομάγνου. 
  • Επίσκεψη και περιήγηση στο Ντίσελντορφ.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

Highlights

  • Βόλτα στη Χαϊδελβέργη, με το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα.
  • Περιήγηση στους Δρόμους του Κρασιού στην Αλσατία και επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της (Ριμπωβιλέ, Κολμάρ, Έγκισχαϊμ)
  • Βόλτα στα κανάλια του Στρασβούργου.
  • Επίσκεψη στο ?αχεν, την πόλη-πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με την Lufthansa.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, στο ξενοδοχείο Voco 4* sup ή στο Hilton 4*.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*.

 

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2023
  • Πάσχα 2023

Αναχωρήσεις

13/4



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αλσατία με διαμονή  και στην Κολωνία | 13.04.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info