fb

Ιράκ - Κουρδιστάν και η Βιβλική Μεσοποταμία | 29.04.2024 (Πάσχα)

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξίδι στον χρόνο, στις απαρχές της Ιστορίας, στις παραδόσεις της Βίβλου και των θρυλικών βασιλέων και αυτοκρατόρων. Όπως και να αποκαλέσουμε το ταξίδι αυτό, πάλι δεν θα έχουμε καταφέρει να αποδώσουμε στο ακέραιο τη σημασία και την αύρα του. Το ταξίδι στο ιρακινό Κουρδιστάν και τη Μεσοποταμία μάς παίρνει από το χέρι σε μια περιπέτεια από τη Βασόρα, στη συμβολή των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη μέχρι την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Κουρδιστάν. Ταξίδι για συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, για «ταξιδευτές», με απαιτήσεις που θυσιάζουν ανέσεις και πολυτέλειες άλλων ταξιδιών, για μια ευκαιρία να βρεθούμε σε ιστορικές τοποθεσίες, όπως η Βαβυλώνα και η Βαγδάτη, με σεβασμό και απόλυτη επίγνωση του πού βρισκόμαστε.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιπέτειά μας από το νότιο Ιράκ και τη Βασόρα, εδώ όπου ενώνονται οι μεγάλοι ποταμοί Τίγρης και Ευφράτης. Ερχόμαστε στην Κούρνα, όπου σύμφωνα με τις Γραφές τοποθετείται ο «Κήπος της Εδέμ». Συνεχίζουμε με τη Νασιρίγια φτάνοντας στην Ουρ, γενέτειρα του Αβραάμ σύμφωνα πάλι με τη Βίβλο. Φτάνουμε στην Κερμπάλα, ιερή πόλη των σιιτών, βλέπουμε το κάστρο Αλ-Ουχαϊντίρ και στη συνέχεια μας περιμένει η θρυλική Βαβυλώνα, από τις πλέον ξακουστές και επιδραστικές πολιτείες του αρχαίου κόσμου. Η επόμενη διαμονή μας είναι στην πρωτεύουσα Βαγδάτη, όπου αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις, με επίσκεψη και στην αρχαία Κτησιφώντα. Συνεχίζουμε με τον αρχαιολογικό χώρο της Χάτρα και τη Μοσούλη, συναντάμε τον λαό (μειονότητα) των Γεζίντι στην κοινότητα Σινγιάρ, με επόμενο σταθμό της διαδρομής μας τις γειτονικές Ντουχάκ και Λαλίς αλλά και τον καταυλισμό προσφύγων του Ντομίζ. Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με το ιρακινό Κουρδιστάν και την πόλη της Αρμπίλ (ή Ερμπίλ), την πρωτεύουσα του (ανεπίσημου) Κουρδιστάν.

 

Μόνο Στο Versus

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι που απευθύνεται σε καλά συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες! Η επίσκεψη στο Κουρδιστάν του Ιράκ και τη Μεσοποταμία είναι στην πραγματικότητα ένα ταξίδι στον χρόνο, στους θρύλους και τις ιστορίες που ακούγαμε και διαβάζαμε από μικροί, σε βιβλικές τοποθεσίες, μεγαλειώδεις αρχαίες πολιτείες και χνάρια χαμένων πολιτισμών. Είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που έχει περάσει πολλά, με το πέρασμα του χρόνου (και του ανθρώπου) να έχει αφήσει πολύ έντονα σημάδια. Ταξίδι απαιτητικό, που απαιτεί εξαιρετική οργάνωση και φροντίδα, πλήρη συνειδητοποίηση για το πού ταξιδεύουμε και δίψα για αυθεντική εξερεύνηση στην Ιστορία και τους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας…

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις ώστε να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τον χρόνο μας στο ταξίδι.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3*. Επισημαίνουμε ότι η τουριστική υποδομή στις περιοχές που επισκεπτόμαστε είναι χαμηλή, γεγονός που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια και τις ανέσεις που συναντάμε σε άλλους προορισμούς. Η επίγνωση αυτή είναι βασικός παράγοντας για την υλοποίηση του ταξιδιού.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτείες που σημάδεψαν την Ιστορία της Μεσοποταμίας αλλά και του κόσμου ολόκληρου: η θρυλική Βαβυλώνα, η περίφημη Κτησιφών, η Ουρ του Αβραάμ, η Βασόρα όπου συναντώνται ο Τίγρης και ο Ευφράτης, η Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. 
  • Επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων του Ντομίζ.
  • Γνωριμία με τον λαό των Γεζίντι στην κοινότητα της Σινγιάρ, στο Κουρδιστάν.
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριό σας θα πρέπει να ΜΗΝ φέρει σφραγίδα Ισραήλ!

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΒΑΣΟΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Ιράκ και τη θρυλική Βασόρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη του νότιου Ιράκ, που χρωστά την ύπαρξή της στον πλούτο που διαχρονικά της παρείχαν ο Τίγρης και ο Ευφράτης. Οι υδάτινες δίοδοι άνοιξαν ανυπολόγιστης αξίας μονοπάτια και εμπορικούς δρόμους που κατέστησαν τη Βασόρα εξαιρετικά σημαντικό εμπορικό κόμβο για αιώνες. Ο πλούτος της πόλης καθρεφτιζόταν και στην ακμή των επιστημών και των γραμμάτων, κυρίως κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Αββασιδών, που φρόντισαν να στολίσουν την πόλη με κομψοτεχνήματα αλλά και να προσελκύσουν σοφούς και ανθρώπους των γραμμάτων.

 

 

2η ημέρα: 2η ημέρα: ΒΑΣΟΡΑ

Άφιξη στη Βασόρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε πάμε να γνωρίσουμε την πόλη. Θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στη Βασόρα με αφετηρία την Παλιά Πόλη με τα κανάλια και τις γέφυρες, με τις πιρόγες και τους υδάτινους δρόμους ανάμεσα στις χουρμαδιές, όπου το «άρωμα της αρχαίας Μεσοποταμίας» γίνεται πραγματικά αισθητό… Διανυκτέρευση στη Βασόρα.

 

3η ημέρα: ΒΑΣΟΡΑ – ΑΛ ΚΟΥΡΝΑ – ΝΑΣΙΡΙΓΙΑ

Αναχωρούμε από τη Βασόρα με προορισμό μας τη Νασιρίγια. Αν το τοπίο που παρατηρείτε, με τις χουρμαδιές και την ευχάριστη σκιά, σας θυμίζει κάτι, δεν έχετε άδικο: βρισκόμαστε στην περιοχή όπου οι Γραφές τοποθετούσαν τον παραδείσιο Κήπο της Εδέμ. Δεν θα είχαν άδικο να πιστεύουν κάτι τέτοιο οι άνθρωποι της εποχής, δεδομένου ότι οι δύο μεγάλοι ποταμοί της Μεσοτοπομίας, ο Τίγρης και ο Ευφράτης, παρείχαν εκείνες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του πολιτισμού.

Στην περιοχή της Κούρνα θα δούμε και το σημείο όπου οι δύο ποταμοί ενώνουν τα νερά τους, σχηματίζοντας τον Σατ ελ Αράμπ, τον ποταμό που λίγο μετά τη Βασόρα θα αποτελεί και το φυσικό σύνορα ανάμεσα στο Ιράκ και στο Ιράν, μέχρι να εκβάλλει στον Περσικό Κόλπο.

Άφιξη στη Νασιρίγια, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΝΑΣΙΡΙΓΙΑ – ΟΥΡ – ΚΑΡΜΠΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Εμβαθύνοντας στο απίστευτα πλούσιο θρησκευτικό παρελθόν της περιοχής, πάμε στην Ουρ, από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο! Πολλές μελέτες είναι εκείνες που την αναφέρουν ως την πρώτη ανάμεσά τους μάλιστα, την πιο παλιά πόλη με συνεχή κατοίκηση στην πόλη. Οι Γραφές αναφέρουν μάλιστα την Ουρ ως γενέτερια του Αβραάμ, συνειδητοποιώντας και με αυτόν τον τρόπο την εμβληματική σημασία της για τη Μεσοποταμία. Το εντυπωσιακό ζιγκουράτ που θα δούμε δεν είναι παρά ένα μόνο επιχείρημα που δικαιολογεί το μεγαλείο της αρχαίας πολιτείας…

Κλείνουμε τη μέρα μας με την άφιξή μας στην Κερμπάλα (ή Καρμπάλα), ιερή πόλη για τους σιίτες μουσουλμάνους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΡΜΠΑΛΑ – ΑΛ ΟΥΧΑΪΝΤΙΡ – ΒΑΒΥΛΩΝΑ – ΒΑΓΔΑΤΗ

Πρωινό και βόλτα στην ιερή Κερμπάλα, για να δούμε και τα δύο μαυσωλεία, του Χουσεΐν Ιμάμη και του Αμπάς, από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Επόμενη επίσκεψη της ημέρας είναι στο κάστρο Αλ-Ουχαϊντίρ (Al-Ukhaidir), από τα πιο σημαντικά κάστρα σε όλο τον αραβικό κόσμο, με τους δεκάδες πύργους και τη στιβαρή αρχιτεκτονική που σίγουρα θα πονοκεφάλιαζε όλους τους επίδοξους κατακτητές ανά τους αιώνες.

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της απεραντοσύνης και των αρχαιολογικών θησαυρών του Ιράκ, ερχόμαστε στη διάσημη Βαβυλώνα, πόλη βασιλιάδων και αυτοκρατόρων που σημάδεψαν την παγκόσμια Ιστορία!

Είναι από εκείνες τις πόλεις που πολύ περισσότερο από κάποιες άλλες είναι περιβεβλημένες με τον αέρα της αχαλίνωτης πολυτέλειας, ήδη από τη βαθιά αρχαιότητα. Όχι τυχαία πολλοί σπουδαίοι ηγέτες βασίλεψαν εδώ, από τον Χαμουραμπί και τον Μέγα Αλέξανδρο έως τον Ναβουχοδονόσωρ, με τη Βαβυλώνα να γίνεται συνώνυμο αστείρευτου πλούτου.

Στην περιήγησή μας στη Βαβυλώνα θα διαβούμε την Πύλη της Ιστάρ, θα περπατήσουμε στην περίφημη Οδό των Παρελάσεων, θα σταθούμε σε ερείπια και σπαράγματα της άλλοτε ένδοξης πολιτείας, θα δούμε το παλάτι του Ναβουχοδονόσορα όπου θα προσπαθήσουμε να ανασυνθέσουμε νοητά το πώς θα φάνταζαν οι περίφημοι Κρεμαστοί Κήποι, και θα καταλήξουμε στο ελληνιστικό θέατρο, σε μια βόλτα-βουτιά στην Ιστορία.

Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για την πολυθρύλητη Βαγδάτη. Γνωστή από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, η Βαγδάτη έχει ταυτιστεί στο θυμικό όλων με μια εξωτική μητρόπολη, σαν βγαλμένη από τα παραμύθια της Χαλιμάς και του Αλή Μπαμπά. Η φήμη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στα χρόνια του χαλίφη Χαρούν Αλ Ρασίντ, της δυναστείας των Αββασιδών (περίπου τον 8ο μ.Χ. αι.), όταν η Βαγδάτη αρχίζει να περιβάλλεται από την αύρα της χλιδής και του πλούτου όλης της Μεσοποταμίας.

Άφιξη στη Βαγδάτη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΒΑΓΔΑΤΗ

Πάμε σήμερα να γνωρίσουμε τη Βαγδάτη και την ιδιαίτερη κληρονομιά της. Πολλά από τα κτίρια (λατρευτικά κυρίως) που χτίστηκαν τότε παρέμειναν για αιώνες στην πόλη, επιβεβαιώνοντας στους επισκέπτες τη φήμη της πλούσιας Βαγδάτης.

Εξαιρετικό μνημείο των κατοπινών αιώνων είναι το Ανάκτορο των Αββασιδών, με τις αψίδες του, καθώς και η Σχολή των Μουστανσιρίγια, στο κέντρο σχεδόν της πόλης, που αποτέλεσε κορυφαίο ισλαμικό πανεπιστήμιο για πάρα πολλά χρόνια.

Στη βόλτα μας στη Βαγδάτη θα δούμε ακόμα το τέμενος Αλ-Καντιμαΐν, με την εξαιρετικά περίτεχνη διακόσμηση, τα έντονα χρώματα και την άφθονη επένδυση με φύλλα χρυσού!

Διανυκτέρευση στη Βαγδάτη.

 

7η ημέρα: ΒΑΓΔΑΤΗ επίσκεψη στην αρχαία Κτησιφώντα

Η πόλη που ενέπνευσε την Ισμπανίρ, από τις Χίλιες και Μία Νύχτες, μας περιμένει σήμερα: πρόκειται για την αρχαία Κτηριφώντα, πόλη που για περίπου χίλια ολόκληρα χρόνια υπήρξε η μεγαλειώδης πρωτεύουσα δύο βασιλείων, της Παρθίας των Αρσακιδών και της Περσίας των Σασσανιδών.

Χτισμένη στην ανατολική όχθη του Τίγρη, η Κτησιφών (Taq Kasra) μας εντυπωσιάζει με την πελώρια, πλίνθινη αψίδα που σε πείσμα των αιώνων εξακολουθεί να στέκει από τον 3ο μ.Χ. αιώνα! Ένα ασύλληπτο φαινόμενο, δεδομένου του υλικού κατασκευής της και του «ευαίσθητου» της περιοχής… Θα χαρούμε την επίσκεψή μας στην αρχαία πόλη και θα επιστρέψουμε στη Βαγδάτη με το υπόλοιπο της ημέρας να είναι ελεύθερο στη διάθεσή μας για χαλαρή βόλτα. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΑΓΔΑΤΗ – ΣΑΜΑΡΑ – ΧΑΤΡΑ – ΜΟΣΟΥΛΗ

Αναχώρηση από τη Βαγδάτη με προορισμό μας τη Μοσούλη. Η πρώτη στάση μάς περιμένει στη Σαμάρα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της Σαμάρα, που θα τραβήξει γρήγορα την προσοχή μας, είναι ο πλίνθινος, σπειροειδής μιναρές (άνω των 50 μ. ύψους) αλλά και το επιβλητικό Αμπού Ντουλάφ, το τέμενος που θα δούμε εξωτερικά (δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη μουσουλμάνους).

Επόμενος σταθμός μας η Χάτρα, μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση αρχαιολογικού χώρου: η γεωγραφική θέση της αρχαίας πόλης στα όρια του ελληνορωμαϊκού κόσμου με τον Δρόμο του Μεταξιού συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας ασυνήθιστης πολιτιστικής ταυτότητας, όπως θα διαπιστώσουμε στη διάρκεια της επίσκεψής μας. Θα δούμε τον Μεγάλο Ναό με το πλήθος των θεοτήτων που λατρεύονταν στη Χάτρα, πριν συνεχίσουμε για την ιστορική Μοσούλη. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΟΣΟΥΛΗ – ΣΙΝΓΙΑΡ – ΛΑΛΙΣ – ΚΑΝΤΙΣ – ΑΜΑΝΤΙΓΙΑ – ΝΤΟΜΙΖ – ΝΤΟΥΧΑΚ

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με μια ιδιαίτερη επίσκεψη. Θα είμαστε από τους λίγους προνομιούχους που θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν και γνωρίσουν από κοντά τον λαό (μειονότητα) των Γεζίντι (Yezidi Κουρδικά: Êzidî,) στην κοινότητα της Σινγιάρ (Sinjar). Θα ταξιδέψουμε στον χρόνο, την ιστορία αλλά και το παρόν του τόπου και της κοινότητας, ενώ στην συνέχεια (1 ώρα ταξίδι) θα φτάσουμε στην Λαλίς (Lalish) μία μαγική ημι-ορεινή κοιλάδα η οποία φιλοξενεί το αρχαιότερο και πλέον ιερό ναό (temple) των Γεζίντι. Αρχαιολόγοι το τοποθετούν ανάμεσα στα αρχαιότερα δείγματα πολιτισμού, πίσω στον 25ο αιώνα π.Χ., τμήμα των αρχαίων μεσοποτάμιων πολιτισμών και των Σουμερίων.

Θα περάσουμε από τη μικρή κωμόπολη του Καντίς (Qadesh/ Quadish) με τους έξι χιλιάδες κατοίκους, που σε μία στιγμή το 1991 ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους και οδηγήθηκαν σε μία πορεία χωρίς τέλος στα βουνά. Όμως επέστρεψαν και έχτισαν από την αρχή τα σπίτια τους. Στη συνέχεια, μας περιμένει η Αμαντίγια, πόλη 3.000 ετών. Μέσα από την ιστορία των οικισμών των Ασσυρίων στην Amadiya, μας δίνεται η ευκαιρία για μια ενδελεχή ιστορική αναδρομή της περιοχής.

Στη συνέχεια και μέσα από διαδρομές τοπίων μοναδικής ομορφιάς και εναλλαγής μορφολογίας, χρωμάτων και μυρωδιών της φύσης και των μπαχαρικών, θα καταλάβουμε την «τεχνογνωσία» διαχείρισης κρίσεων όταν θα επισκεφτούμε τον καταυλισμό Σύριων προσφύγων του Ντομίζ (Domiz). Μία ολόκληρη πόλη εβδομήντα και πλέον χιλιάδων κατοίκων σε τέλεια αρμονία και συνύπαρξη. Με συνθήκες καθαριότητας και λειτουργικότητας που αποτελούν case study για τον πολιτισμένο «Δυτικό κόσμο» - τον δικό μας. Μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφτεί κάποιος έναν καταυλισμό στον οποίο η είσοδος, για ευνόητους λόγους δεν επιτρέπεται.

Ένα ταξίδι ανθρωπιάς και αισιοδοξίας - όχι πόνου και απόγνωσης: μία οπτιμιστική λαμπρότητα: η ζωή προχωρά, όπως και να ’χει. Αποχαιρετώντας τον καταυλισμό και τους ανθρώπους του, φτάνουμε στην πόλη του Ντούχακ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΝΤΟΧΟΥΚ – ΑΡΜΠΙΛ

Πρωινό και βόλτα στην πόλη του Ντούχακ (ή Ντοχούκ) και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη του Αρμπίλ, στο κουρδικό Βόρειο Ιράκ, την πόλη με ίσως το πλέον ασφαλές αεροδρόμιο του πλανήτη. Η Αρμπίλ (ή Ερμπίλ) θεωρείται η πρωτεύουσα του (άτυπου) Κουρδιστάν, το επίκεντρο της ιδιαίτερης αυτής εθνότητας με τον πλούσιο πολιτισμό και τη «δύσκολη» γεωπολιτική ιστορία. Με την άφιξή μας στην πόλη θα αρχίσουμε να εγκλιματιζόμαστε σε ήρεμους ρυθμούς στην χώρα, την πόλη, την ιστορία και τους ανθρώπους της. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΑΡΜΠΙΛ

Σήμερα θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούμε μία από τις αρχαιότερες ακροπόλεις (Citadel) οι οποία θα μας ταξιδέψει έξι χιλιάδες χρόνια πίσω στην ανθρώπινη ιστορία. Το εσωτερικό της ύψος των περίπου 32 μέτρων μαρτυρά την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους και την πορεία του χρόνου.
Μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από το 2014, καλύπτει μία έκταση δέκα εκταρίων. Αν νομίζετε ότι η επίσκεψη στην Αρμπίλ είναι απλώς περιπλάνηση σε μια παραδοσιακή μουσουλμανική πόλη, κάνετε λάθος. Εντυπωσιακά κτήρια, πάρκα, σιντριβάνια cafe και σουκ συνθέτουν την εικόνα μιας «δυτικής» μητρόπολης.
Αργά το βράδυ θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης.

 

12η ημέρα: ΑΡΜΠΙΛ – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 890 €
Twin Room 2490 € 890 €
Triple Room 2490 € 890 €
Single Room 3340 € 890 €
Extras

+ Visa Iraq :  70 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 890 €
Twin Room 2710 € 890 €
Triple Room 2710 € 890 €
Single Room 3560 € 890 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Extras

+ Visa Iraq :  70 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3630 € 0 €
Twin Room 3630 € 0 €
Triple Room 3630 € 0 €
Single Room 4480 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Visa Iraq :  70 €


Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1846

29/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

22:35

ΤΚ 798

30/04/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΒΑΣΟΡΑ

04:05

07:20

ΤΚ 805

10/05/2023

ΕΡΜΠΙΛ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

03:45

06:25

ΤΚ 1843

10/05/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:40

09:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* & 3*. Επισημαίνουμε πως η τουριστική υποδομή στις περιοχές που επισκεπτόμαστε είναι χαμηλή, δεν θα πρέπει να αναμένουμε την πολυτέλεια και τις ανέσεις άλλων προορισμών.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ξεναγήσεις, μεταφορές και μετακινήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο             

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα και τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, Βίζα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
  • Βίζα: περίπου 70 €
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

Σημαντικές επισημάνσεις

Το ταξίδι στις περιοχές που επισκεπτόμαστε δεν είναι από τα συνηθισμένα ταξίδια. Ολόκληρη η περιοχή αυτή είναι «πολιτικά ευαίσθητη», γεγονός που θέτει ένα γενικό πλαίσιο και προϋποθέσεις που δεν επιδέχονται διαπραγμάτευση ή αψήφιστη σκέψη. Το πρόγραμμά μας ενδέχεται να υποστεί αλλαγές και τροποποιήσεις ακόμα και την τελευταία στιγμή, από παράγοντες που υπερβαίνουν το ίδιο το γραφείο. Φερ’ ειπείν, σε κάποιες περιοχές, όπως στους αρχαιολογικούς χώρους, η πρόσβαση επιτρέπεται από τη στρατιωτική διοίκηση της περιοχής, η οποία και παρέχει (ή ανακαλεί) τις άδειες. Επίσης, οι οδικές διαδρομές είναι σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλες και πολύωρες, με όχι τα πολυτελέστερα πούλμαν που έχουμε συνηθίσει. Σε κάποιο βαθμό, είναι και αυτό κομμάτι της «γοητείας» του ταξιδιού μας. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε απαρέγκλιτα τις οδηγίες του αρχηγού της αποστολής και των τοπικών συνοδών ώστε να αποφύγουμε κακοτοπιές και να απολαύσουμε ένα πραγματικά ασυνήθιστο ταξίδι-εμπειρία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριό σας θα πρέπει να ΜΗΝ φέρει σφραγίδα Ισραήλ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν/

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα σπάνιο εξερευνητικό ταξίδι που απευθύνεται σε καλά συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες! Η επίσκεψη στο Κουρδιστάν του Ιράκ και τη Μεσοποταμία είναι στην πραγματικότητα ένα ταξίδι στον χρόνο, στους θρύλους και τις ιστορίες που ακούγαμε και διαβάζαμε από μικροί, σε βιβλικές τοποθεσίες, μεγαλειώδεις αρχαίες πολιτείες και χνάρια χαμένων πολιτισμών. Είναι μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή που έχει περάσει πολλά, με το πέρασμα του χρόνου (και του ανθρώπου) να έχει αφήσει πολύ έντονα σημάδια. Ταξίδι απαιτητικό, που απαιτεί εξαιρετική οργάνωση και φροντίδα, πλήρη συνειδητοποίηση για το πού ταξιδεύουμε και δίψα για αυθεντική εξερεύνηση στην Ιστορία και τους πολιτισμούς της Μεσοποταμίας…

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές πτήσεις ώστε να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τον χρόνο μας στο ταξίδι.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3*. Επισημαίνουμε ότι η τουριστική υποδομή στις περιοχές που επισκεπτόμαστε είναι χαμηλή, γεγονός που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναζητούμε την πολυτέλεια και τις ανέσεις που συναντάμε σε άλλους προορισμούς. Η επίγνωση αυτή είναι βασικός παράγοντας για την υλοποίηση του ταξιδιού.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτείες που σημάδεψαν την Ιστορία της Μεσοποταμίας αλλά και του κόσμου ολόκληρου: η θρυλική Βαβυλώνα, η περίφημη Κτησιφών, η Ουρ του Αβραάμ, η Βασόρα όπου συναντώνται ο Τίγρης και ο Ευφράτης, η Ερμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν. 
  • Επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων του Ντομίζ.
  • Γνωριμία με τον λαό των Γεζίντι στην κοινότητα της Σινγιάρ, στο Κουρδιστάν.
  • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβατήριό σας θα πρέπει να ΜΗΝ φέρει σφραγίδα Ισραήλ!

 

 

Μόνο στο Versus Travel

  • Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και πολιτείες που σημάδεψαν την Ιστορία της Μεσοποταμίας
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά

Περίοδοι

  • Απρίλιος 2024
  • Πάσχα 2024

Αναχωρήσεις

29/04



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ιράκ - Κουρδιστάν και η Βιβλική Μεσοποταμία | 29.04.2024 (Πάσχα)