fb

Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι, ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 22.11.2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Wild thing

Για εκείνους που τα έχουν δει όλα στη ζωή τους, ή σχεδόν όλα, και παρ’ όλα αυτά το φωτεινό «εργαστήρι» εντός τους δεν ησυχάζει ποτέ..

Ναι, σωστά καταλάβατε από τις τολμηρές φωτογραφίες και τις λεζάντες: Εδώ χτυπά η καρδιά της γνήσιας Αφρικής!

Σήμερα που η γνώση και η πληροφορία διαδίδονται με απίστευτες ταχύτητες, είναι η σωστή στιγμή να αφουγκραστούμε την ψυχή αυτής της χώρας, που ακόμη δεν μπόρεσε να οργανωθεί σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα και άρα να αλλοτριωθεί...

Τοποθετημένο στη δυτική μασχάλη της μαύρης ηπείρου, και με το ένα πλευρό να λούζεται από τον Ατλαντικό, το Καμερούν οφείλει το όνομά του στους Πορτογάλους εξερευνητές που πρώτοι κατέπλευσαν εδώ το 1472 και ονόμασαν την περιοχή Ρίο Ντος Καμαρόες, δηλαδή ποταμό των γαρίδων…

Όσοι έχουν «εξερευνήσει» τη χώρα λένε ότι κλείνει μέσα της σε μικρογραφία όλη την Αφρική, καθώς συγκεντρώνει ένα ισχυρό δείγμα από όλους τους θησαυρούς της: αδιαπέραστα τροπικά δάση, βουνά που λούζονται από καταρράκτες ή φλέγονται από ενεργά ηφαίστεια, ατέλειωτες παραλίες, άγρια ζώα, ψάρια και πουλιά, φυτείες κακάου, καφέ και ελαιοφοίνικα, εξωτικά δέντρα και φυτά στολισμένα με καρπούς ακαταμάχητης γλύκας και βέβαια ένα συναρπαστικό ανθρώπινο μωσαϊκό από 250 φυλές που ζουν και λειτουργούν όπως εκατοντάδες χρόνια πριν.

Με οδικές διαδρομές, βάρκες, πιρόγες θα πλησιάσουμε από κοντά κάποιες φυλές Πυγμαίων μέσα στο τροπικό δάσος, κυρίως όμως θα έρθουμε σε επαφή με όλο αυτό το πολύβουο σκηνικό. Θα θαυμάζουμε γυναίκες γαζέλες που περπατούν με χάρη στα χωράφια με τα μωρά στην πλάτη, κουβαλώντας τα πάντα στα χέρια τους. Για την ακρίβεια σε αυτήν τη χώρα όλοι κουβαλούν κάτι στα χέρια τους.

Επίσης όλοι μιλούν Αγγλικά και Γαλλικά, έχουν μεγάλη χαρά στη ζωή τους, γελούν, χορεύουν και τρώνε σαν να μην υπάρχει αύριο! Κι όμως το ένα τρίτο του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης εδώ καταλαβαίνεις ότι η γραφειοκρατία, το λάδωμα, η απουσία σήμανσης στους δρόμους και το κυκλοφοριακό χάος δεν αποτελούν προνόμιο ελληνικό...

Να, λοιπόν, ένα ταξίδι που αν αποφασίσεις να το διανύσεις μόνος σου μπορεί να σου προσφέρει απλόχερα αρκετή ταλαιπωρία. Με τη φροντίδα του Versus, όμως, γίνεται μια ήπια εξερευνητική περιπέτεια που μόνο ρίγη ταξιδιωτικής συγκίνησης μπορεί να προκαλέσει.

 

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Ξενοδοχεία 4* sup.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Γιαουντέ (2), Μπαφουσάν (1), Φουμπάν (1), Μπαμέντα (1), Λίμπε (1), Κριμπί (2).
 • Είσοδος στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων στο Λίμπε.
 • Βαρκάδα στο Κριμπί.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

 

1η ημέρα: Από την Αθήνα στη Γιαουντέ

Έπειτα από μια σχετικά ξεκούραστη πτήση, καθώς είμαστε μόλις μία ώρα πίσω από την αντίστοιχη της Ελλάδας, προσγειωνόμαστε στην πρωτεύουσα Γιαουντέ και το όνειρο γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Ναι, είναι αλήθεια, έχουμε επιτέλους πατήσει στο ένδοξο και κατά πολλούς δυσπρόσιτο Καμερούν! 

2η ημέρα: Γιαουντέ (ξενάγηση)

Βόλτες στην πρωτεύουσα 

Δεύτερη σε πληθυσμό μετά την Ντουάλα, η Γιαουντέ είναι από τις πιο ευχάριστες αφρικανικές πρωτεύουσες. Ιδρύθηκε το 1888 από Γερμανούς αποικιοκράτες και χτίστηκε πάνω σε επτά λόφους. Είναι πρωτεύουσα του Καμερούν από την εποχή της γαλλικής κυριαρχίας, εκτός από το διάστημα 1940-46, καθώς τότε τα σκήπτρα πήρε η Ντουάλα. Στη Γιαουντέ υπάρχει ελληνική κοινότητα (μικρή σε αριθμό πια), ενώ εκεί βρίσκεται και η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης του Καμερούν, που έχει να επιδείξει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο: ιατρική περίθαλψη, διανομή τροφίμων και αγαθών, υποτροφίες σε άπορους μαθητές και φοιτητές. Οι πρώτοι Έλληνες που έφτασαν εδώ, γύρω στη δεκαετία του ’30, ασχολήθηκαν με τις φυτείες και το εμπόριο κακάου, καφέ και μπανάνας. Πλέον οι ελληνικές επιχειρήσεις που μεσουρανούν είναι οι φούρνοι, που θα πετυχαίνουμε συνεχώς μπροστά μας στην ξενάγηση της πόλης. Το τεράστιο συνεδριακό κέντρο και το μουσείο λαϊκής τέχνης είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Γιαουντέ. Το απόγευμά μας είναι ελεύθερο για να ξεκουραστούμε ή να συνεχίσουμε τις βόλτες μας στην πόλη.

3η ημέρα: Γιαουντέ - Μπαντζούν - Μπαφουσάμ

Στο παλάτι των Μπαμιλεκέ

Σήμερα θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά, με προορισμό το Μπαφουσάμ, που οφείλει τη φήμη του στα απέραντα φοινικοδάση, στις τεράστιες φυτείες καφέ και στους Μπαμιλεκέ. Υπέροχος λαός που αποτελείται από πάρα πολλές φυλές, οι Μπαμιλεκέ μετανάστευσαν στο Δυτικό Καμερούν γύρω στις αρχές του 17ου αιώνα από τον Βορρά. Η κοινωνία τους είναι οργανωμένη σε πολυάριθμα σουλτανάτα. Στο Μπαντζούν, όπου θα κάνουμε στάση, βρίσκεται το απόλυτο σύμβολο της κυριαρχίας τους, η βασιλική κατοικία. Χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τις ξυλόγλυπτες κολόνες και την τεράστια κωνική του στέγη φιγουράρει σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς του Καμερούν. Μετά την ξενάγησή μας στο παλάτι θα κατευθυνθούμε στο Μπαφουσάμ που θα μας φιλοξενήσει για ένα βράδυ.

 

4η ημέρα: Μπαφουσάμ - Φουμπάν (ξενάγηση στο παλάτι και στο κέντρο χειροτεχνίας) - Μπαμέντα

Η δυναστεία των Μπαμούν

Τι είναι 72 χιλιόμετρα για μας τους «βετεράνους» των αφρικανικών οδικών διαδρομών αλλά και για τον έμπειρο οδηγό μας που αδημονεί να μας μεταφέρει στη φημισμένη για τις λαϊκές χειροτεχνίες και το εντυπωσιακό παλάτι πόλη Φουμπάν; Το βασιλικό αυτό ανάκτορο της δυναστείας των Μπαμούν φιλοξενεί στις μεγαλοπρεπείς αίθουσές του βασιλικά ενδύματα, όπλα, μουσικά όργανα, αγάλματα και κοσμήματα. Μια μια ιδιάζουσα γερμανική αρχιτεκτονική χτίστηκε το 1917 από τον πολυμήχανο σουλτάνο Ιμπραήμ Ντζόγια, o οποίος είχε 681 συζύγους. Μάλιστα λέγεται ότι ο Ντζόγια επινόησε ένα δικό του σύστημα γραφής και εκτύπωσης κειμένων και ότι έγραψε τη δική του εκδοχή του Καμασούτρα. Δεύτερη στάση, το κέντρο τοπικής χειροτεχνίας, καθώς η πόλη, εκτός από κέντρο συγκομιδής καφέ, κακάου και καπνού, θεωρείται και ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα για την παραδοσιακή αφρικανική τέχνη. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Μπαμέντα.

 

5η ημέρα: Mπαμέντα - Καταρράκτες Εκον Ναμ - Λίμπε

Προχωρώντας προς τον Νότο

Η πυξίδα του Versus αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει το γοητευτικό παραθαλάσσιο Λίμπε. Γνωστό και ως Βικτόρια, λόγω της βρετανικής κυριαρχίας, το κουκλίστικο αυτό ψαροχώρι στον κόλπο της Γουινέας θα μας φιλοξενήσει για μία ημέρα. Εδώ θα θαυμάσουμε από κοντά τους πιο ωραίους καταρράκτες της χώρας με το όνομα-γλωσσοδέτη Εκον Ναμ, στο Μελόνγκ, και θα χαρούμε την παραλία του Λίμπε με τις ψαροταβέρνες και τις παραδοσιακές πιρόγες που οι ντόπιοι στολίζουν με πολύχρωμες σημαίες σαν να έχουν κάθε μέρα γιορτή. Αξίζει να δοκιμάσουμε τις γαρίδες και τα νοστιμότατα ψάρια της περιοχής που χάρη στα ντόπια μπαχάρια αποκτούν γεύση απογειωτική. Στα SOS της σημερινής μας βόλτας και τα υπαίθρια μαγαζιά με τα πολύχρωμα φορέματα που οι γυναίκες φορούν μέσα στο σπίτι. Είναι τεράστια, με ακόμα πιο τεράστια patterns και λουλούδια, λέγονται «gle-du-rrah» και δεν μπορείτε να φύγετε από το Λίμπε χωρίς να αγοράσετε ένα...

 

6η ημέρα: Λίμπε - Μπουέα - Ντουάλα - Κριμπί

Στο καταφύγιο

Τραχύτητα και τρυφεράδα μαζί θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της σημερινής μας ημέρας. Το ενεργό ηφαίστειο του όρους Καμερούν και η κορυφή Φάκο τελευταία φορά... βρυχήθηκαν δείχνοντας τη δύναμή τους τον Απρίλιο του 1999. Τότε λένε ότι η λάβα σταμάτησε μόλις 200 μέτρα από την ακτή και κυριολεκτικά έκοψε τον δρόμο στη μέση. Θα επισκεφθούμε το θρυλικό αυτό βουνό και θα σας εξηγήσουμε όλη του την ιστορία. Επόμενη επίσκεψη και ξενάγηση στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων στο Λίμπε για τα ορφανά ή απειλούμενα πιθηκάκια και γοριλάκια που ζουν εδώ ήρεμα και προστατευμένα. Στόχος του καταφυγίου είναι να μπορέσουν τα ζώα αυτά να επιστρέψουν κάποια στιγμή στη ζούγκλα. Αργά το απόγευμα, περνώντας από την Mπουέα και την Ντουάλα, θα κατευθυνθούμε για να διανυκτερεύσουμε στην παραθαλάσσια πόλη Κριμπἰ.

 

7η ημέρα: Κριμπί - Ποταμός Λόμπε - Πυγμαίοι - Καταρράκτες Λόμπε - Κριμπί

Eδώ Survivor!

Μετά το πρωινό μας περιμένει ακόμη μία περιπέτεια στη ζούγκλα. Θα περάσουμε μικρά ψαροχώρια και απέραντες αμμουδιές για να φτάσουμε στον ποταμό Λόμπε και από εκεί με μηχανοκίνητες βάρκες θα προσεγγίσουμε τον καταυλισμό των Πυγμαίων. Από τους αρχαιότερους κατοίκους της Αφρικής, διάσημοι για το μικρό τους ύψος που δεν ξεπερνά το 1,50 μέτρο, ζουν σε κατοικίες φτιαγμένες από κλαδιά δέντρων και ασχολούνται με το κυνήγι. Όσο για τους καταρράκτες του Λόμπε και το μενού με τις καμερουνέζικες γαρίδες που θα απολαύσουμε είναι ο καλύτερος επίλογος για την περιπετειώδη αυτή ημέρα. Η τελευταία νύχτα του ταξιδιού θα μας βρει πίσω στο τροπικό Κριμπί, με το τραγούδι του ωκεανού και τα κρωξίματα πουλιών και βατράχων να μας νανουρίζουν γλυκά.

 

 

 

8η ημέρα: Κριμπί - Ντουάλα - Πτήση επιστροφής

Η ημέρα σήμερα περιλαμβάνει χαλάρωση! Σήμερα το κοντέρ των χιλιομέτρων θα γράψει σχεδόν μηδέν, το ρεζερβουάρ της καρδιάς μας όμως, ασφυκτικά γεμάτο από εικόνες και από τα γλυκά χαμόγελα των ανθρώπων, θα «τροφοδοτήσει» τη συνέχεια του ταξιδιού μας ακόμη κι όταν θα είμαστε πλέον κλεισμένοι σε ένα γραφείο. «Χαρά στον άνθρωπο που δει τις περισσότερες θάλασσες και τις περισσότερες στεριές...» λέει στην «Αναφορά στον Γκρέκο» ο Νίκος Καζαντζάκης... Αργά το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο αεροδρόμιο της Ντουάλα κι από εκεί πίσω στην Αθήνα. Καλό μας ταξίδι!

9η ημέρα: Άφιξη Αθήνα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Οδικές μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν και με βάρκες στις υδάτινες διαδρομές.
 • Διαμονή στη Γιαουντέ σε ξενοδοχεία 4* sup και 3* στο υπόλοιπο ταξίδι, από τα καλύτερα διαθέσιμα. Η περιοχή έχει πολύ χαμηλή τουριστική υποδομή. Σε ορισμένα σημεία τα ξενοδοχεία είναι απλά με βασικές ανέσεις. Το συγκεκριμένο ταξίδι πρέπει να γίνει από ταξιδιώτες που γνωρίζουν την κατάσταση της περιοχής και ενδιαφέρονται για πρωτόγονες φυλές, σαφάρι, ζούγκλες και ανεξερεύνητα μέρη. Τα παραπάνω δεν συμβαδίζουν συνήθως με πολυτέλειες.
 • Hμιδιατροφή καθημερινά.
 • Είσοδος στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων στο Λίμπε.
 • Βαρκάδα στο Κριμπί.
 • Ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Αχθοφορικά.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλπ.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 
 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, check points, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 830 €
 • Βίζα Καμερούν: Εκδίδεται πριν την αναχώρηση. Κόστος: €160

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.

Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.

Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€. 

Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

 


Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Το ταξίδι μας περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Ξενοδοχεία 4* sup.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Γιαουντέ (2), Μπαφουσάν (1), Φουμπάν (1), Μπαμέντα (1), Λίμπε (1), Κριμπί (2).
 • Είσοδος στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων στο Λίμπε.
 • Βαρκάδα στο Κριμπί.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά από το Versus Travel.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Είσοδος στο Καταφύγιο Άγριων Ζώων στο Λίμπε.
 • Βαρκάδα στο Κριμπί.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική αποστολή: Καμερούν - Πυγμαίοι, ένα εξερευνητικό ταξίδι στην κεντρική Αφρική | 22.11.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info