fb

Τα 7 άγνωστα Κανάρια Νησιά-Με ειδική αναζήτηση: Το Λανθαρότε του Αλμοδόβαρ | 29.06.2023

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φιλοσοφία του Versus είναι να σας προσφέρει ταξίδια που θα σας μείνουν για πάντα αξέχαστα. Τέλεια οργανωμένα και με απολύτως προκαθορισμένο κόστος, όπως ακριβώς σας έχουμε συνηθίσει από τότε που πρωτοξεκινήσαμε. Αυτό όμως το ταξίδι στα 7 Άγνωστα Κανάρια Νησιά, είναι κάτι εντελώς καινούργιο και είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει, και μόνο διαβάζοντας το πρόγραμμα.

Την ιδέα, την εμπνευστήκαμε, από την εκπληκτική ταινία του Αλμοδόβαρ, «Ραγισμένες Αγκαλιές» που γυρίστηκε στο Λανθαρότε. Και ο ίδιος όμως ο σκηνοθέτης, εμπνεύστηκε την ταινία του, από το δικό του ταξίδι στο Λανθαρότε. Το ταξίδι εμπνέει την τέχνη ή η τέχνη εμπνέει το ταξίδι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα το απαντήσετε εσείς, όταν θα εξερευνήσουμε μαζί το Λανθαρότε!

Επιπλέον όμως και μελετώντας το πρόγραμμα για το Λανθαρότε, ανακαλύψαμε και άλλα άγνωστα νησιά-διαμάντια των Καναρίων: Φουερτεβεντούρα, Λα Πάλμα (μην τη συγχέετε με τη Λας Πάλμας), Λα Γκομέρα, Λα Γκραθιόσα. Και αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε το τέλειο πρόγραμμα με κρουαζιέρες και μοναδικές διανυκτερεύσεις στα Κανάρια Νησιά, που θα το βρείτε αποκλειστικά στο Versus (αφού εμείς το εμπνευστήκαμε). Φυσικά συμπεριλαμβάνουμε τις κλασικές αξίες Τενερίφη και Γκραν Κανάρια. Φυσικά δεν λείπουν οι εξαιρετικές ξεναγήσεις Versus, στα αμέτρητα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού σε κάθε νησί. Άλλα δεν λείπει και ο απαραίτητος ελεύθερος χρόνος για να απολαύστε το μπάνιο σας στις απίστευτες παραλίες των Καναρίων…

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Τενερίφη, με το ολοζώντανο Πουέρτο ντε λα Κρουθ,  όπου θα διανυκτερεύσουμε 3 βράδια. Θα ξεναγηθούμε στο νησί και θα μπούμε στο Εθνικό Πάρκο Κανιάδας για να προσεγγίσουμε το θρυλικό ηφαίστειο Τέιδε. Λόγω του απόκοσμου τοπίου πολλοί λένε πως αυτή είναι η κορυφή της Χαμένης Ατλαντίδας. Από την Τενερίφη, θα επιλέξετε μία ημερήσια κρουαζιέρα στο νησί Λα Πάλμα ή στο νησί Λα Γκομέρα – και τα δύο παρουσιάζουν εξαιρετικό φυσικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Ακολουθεί το νησί Γκραν Κανάρια, όπου θα διανυκτερεύσουμε 2 βράδια στην πρωτεύουσα Λας Πάλμας και θα δούμε τα διάσημα αξιοθέατά του από βορρά προς νότο.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι το άγνωστο αλλά εκπληκτικό νησί Φουερτεβεντούρα, με τις κουκλίστικες αποικιακές πόλεις και τα απίστευτα φυσικά μνημεία, στο οποίο θα αφιερώσουμε 2 βράδια. Ακολουθεί το σπουδαίο Λανθαρότε, που θα σας κόψει την ανάσα με τα εκπληκτικά τοπία και τη σπουδαία αρχιτεκτονική του. Εκεί θα μείνουμε 3 βράδια και θα κάνουμε μία ημερήσια κρουαζιέρα στο παραδεισένιο νησάκι Λα Γκραθιόσα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Μία αποκλειστικότητα Versus, από τη συλλογή μας με ταξίδια στα ευρωπαϊκά νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού. Απολύτως οργανωμένα, με όλα να περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα, επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε 7 από τα Κανάρια Νησιά, συμπεριλαμβανομένου του εκπληκτικού Λανθαρότε όπου γυρίστηκαν οι «Ραγισμένες Αγκαλιές» του Αλμοδόβαρ!

Το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα στα Κανάρια Νησιά!

 • Με 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στην Γκραν Κανάρια, 2 στη Φουερτεβεντούρα, 3 στο Λανθαρότε, σε εξαιρετικά ξενοδοχεία πάνω σε απίθανες παραλίες
 • Με κρουαζιέρα στο νησί Λα Γκραθιόσα
 • Με άριστα οργανωμένες διαδρομές με φεριμπότ και καταμαράν από νησί σε νησί – όλα περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα για να έχετε προκαθορισμένο κόστος
 • Με οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας και έξτρα τοπικό ξεναγό όπου είναι απαραίτητο, για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν
 • Με ειδικού ενδιαφέροντος εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, στα διάσημα φυσικά προστατευόμενα μνημεία, και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλα τα νησιά που επισκεπτόμαστε
 • Με ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες των Καναρίων, στα κατοικημένα και στα ακατοίκητα νησιά
 • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΘ (Τενερίφη)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Τενερίφη, το μεγαλύτερο, πιο φημισμένο και πιο ανεπτυγμένο τουριστικά νησί στα Κανάρια. Το «νησί της αιώνιας άνοιξης», όπως το λένε λόγω του απαράμιλλου κλίματός του, είναι γεμάτο αντιθέσεις και διαθέτει μια ποικιλία τοπίων σε διάφορες περιοχές: με πολύβουα θέρετρα, πάρκα, γραφικές πόλεις-διαμάντια αστικής κομψότητας, η Τενερίφη είναι σύμβολο εξωτισμού για Ισπανούς και Ευρωπαίους.

Άφιξη και μεταφορά στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, το πιο ζωντανό τμήμα του νησιού, με την ατμόσφαιρα παλιάς ισπανικής αποικίας. Από αυτόν τον σικάτο οικισμό άρχισε η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη των Καναρίων Νησιών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ.

2η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΘ: εκδρομή στο ηφαίστειο Τέιδε (Τενερίφη)

Η σημερινή εκδρομή είναι από τις πιο εντυπωσιακές στην Τενερίφη. Θα αρχίσουμε με μια ξενάγηση στη γειτονική πόλη της Οροτάβα, όπου θα δούμε την Παλιά Πόλη με την ιδιαίτερη παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τα σπίτια με τα περίτεχνα μπαλκόνια.
Μετά θα διασχίζουμε την κοιλάδα Οροτάβα, με τη χαρακτηριστική τροπική βλάστηση και μέσα από ορεινούς δρόμους θα μπούμε στο Εθνικό Πάρκο Κανιάδας για να προσεγγίσουμε το μεγαλειώδες ηφαίστειο Τέιδε, το ψηλότερο βουνό της Ισπανίας – η κορυφή του αγγίζει τα 3.718 μ. (υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής ανάβασης με τελεφερίκ στην κορυφή, με επιπλέον κόστος).

Το εθνικό πάρκο γύρω από το ηφαίστειο διαθέτει πληθώρα ενδημικών ειδών και είναι προϊόν λάβας. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο και η απόκοσμη αύρα του προκαλεί δέος. Από τη βόρεια πλευρά του πάρκου μπορούμε, καιρού επιτρέποντος, να ατενίσουμε την εντυπωσιακή νεφοθάλασσα που συνήθως περιβάλλει τον κρατήρα του ηφαιστείου.

Μπροστά σε αυτό το απίστευτο σκηνικό αναπόφευκτα σκεφτόμαστε πως ίσως τελικά η Τενερίφη, μαζί με τα άλλα Κανάρια Νησιά, είναι ό,τι έχει απομείνει από τη θρυλική χαμένη Ατλαντίδα. Ήδη από την αρχαιότητα κάποιοι υποστηρίζουν πως όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα των Καναρίων, είναι οι  κορυφές της μαγικής χώρας που βυθίστηκε κάποια στιγμή μέσα στον Ατλαντικό Ωκεανό… Επιστροφή το απόγευμα στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και βόλτες. Προτείνουμε έναν περίπατο με τον αρχηγό μας στην Παλιά Πόλη και στη χαρακτηριστική πλατεία Τσάρκο, όπου συχνά μουσικοί παίζουν τοπικούς παραδοσιακούς σκοπούς. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΘ: προαιρετική κρουαζιέρα στη ΛΑ ΠΑΛΜΑ ή στη ΛΑ ΓΚΟΜΕΡΑ

Σήμερα το πρόγραμμά μας στην Τενερίφη είναι ελεύθερο για να περπατήσετε στα πανέμορφα στενά του Πουέρτο ντε λα Κρουθ, να δείτε τα ιστορικά κτίρια, να επισκεφτείτε τη γραφική αγορά, κάτι σαν ανατολίτικο παζάρι, όπου εξωτικά φρούτα μπερδεύονται με ζωηρόχρωμα υφάσματα και μικροαντικείμενα λαϊκής τέχνης ή για να λάβετε μέρος σε προαιρετικές εκδρομές και να γνωρίσετε περισσότερο το νησί. Μπορείτε να εξερευνήσετε τις αναρίθμητες φυσικές ομορφιές αυτού του τροπικού παραδείσου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σάντα Κρουθ, την αρχοντική πρωτεύουσα του νησιού ή να κατευθυνθείτε προς τον νότο και να επιλέξετε για τις βουτιές σας κάποιες από τις πολλές παραλίες με τη χαρακτηριστική μαύρη, ηφαιστειακή άμμο. Αν πάλι προτιμάτε να περάσετε περισσότερο χρόνο στο Πουέρτο ντε λα Κρουθ, μπορείτε να επισκεφθείτε το πολύ προσεγμένο θεματικό Πάρκο Λόρο, που έχει αναδειχθεί στον καλύτερο (από όλες τις απόψεις) ζωολογικό κήπο στην Ευρώπη!

Εκεί θα σας εκπλήξουν τα εντυπωσιακά σόου με δελφίνια και φάλαινες. Άλλη μία καλή πρόταση είναι να βουτήξετε σε μία από τις ειδικά διαμορφωμένες πισίνες με θαλασσινό νερό που βρίσκονται πάνω στην προκυμαία. Μια ακόμα καλή ιδέα είναι να πάτε μια βόλτα στην περιοχή Πουέρτο Street Art με τα πολλά γκράφιτι και τους καλλιτέχνες του δρόμου. Για ό,τι χρειάζεστε, ο αρχηγός μας θα βρίσκεται στη διάθεσή σας.

Όμως σας έχουμε και δύο ακόμη προτάσεις – έκπληξη! Αν σε αυτό το μαγικό ταξίδι θέλετε να δείτε κι άλλα νησιά, προτείνουμε 2 κρουαζιέρες από τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε. Μπορούμε να πάμε στο νησί Λα Πάλμα ή στο νησί Λα Γκομέρα. 

Κρουαζιέρα στο νησί Λα Πάλμα: Καταρχάς δεν πρέπει να συγχέουμε το νησί Λα Πάλμα με την πόλη Λας Πάλμας (πρωτεύουσα του νησιού Γκραν Κανάρια). Το νησί Λα Πάλμα, ονομάζεται και Λα Ίσλα Μπονίτα – κάποιοι ίσως θυμάστε το ομώνυμο τραγούδι της Μαντόνα. Επίσης στο νησί αυτό, βρίσκεται το δεύτερο ψηλότερο βουνό του συμπλέγματος, μετά το Τέιδε. Πρόκειται για το Ρόκε ντε λος Μουτσάτσος (2423 μ.). Στο Λας Πάλμας υπάρχει το ηφαιστειακό Εθνικό Πάρκο Καλντέρα ντε λα Ταμπουριέντε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γεωλογικός όρος «καλντέρα» καθιερώθηκε παγκοσμίως το 1802, από τον γερμανό γεωλόγο Λέοπολντ φον Μπουχ, όταν επισκέφθηκε το ηφαίστειο Ταμπουριέντε στο νησί Λα Πάλμα.

Εμείς γι’ αυτή την εκδρομή θα αναχωρήσουμε πρωί με φεριμπότ από την Τενερίφη. Μετά την άφιξή μας στη Λα Πάλμα θα πάμε στο παρατηρητήριο Κονθεπθιόν, απ’ όπου θα δούμε από ψηλά την όμορφη πρωτεύουσα Σάντα Κρουθ. Εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στο νησί, με στάσεις: Στο ενεργό ηφαίστειο Τακάδε, που εξερράγη το 2021.

Στην παραλιακή πόλη Ταθακόρτε με τις τεράστιες μπανανοφυτείες. Στις 3 καταπληκτικές φυσικές πισίνες Φαχάνα, που βρίσκονται κολλητά η μία δίπλα στην άλλη, πάνω στη θάλασσα και ανάμεσα στα βράχια. Στο ενεργό ηφαίστειο Ταχούγια, το οποίο εξερράγη το 2021. Κοντά στο ηφαίστειο υπάρχει και η ομώνυμη πόλη. Μετά την ξενάγησή μας στο νησί Λα Πάλμα, το απόγευμα, θα επιστρέψουμε στην Τενερίφη.

Κρουαζιέρα στο νησί Λα Γκομέρα: Για αυτή την εκδρομή, θα μεταφερθούμε στο λιμάνι Λος Κριστιάνος κι από κει θα επιβιβαστούμε σε φεριμπότ για το μικρό και… ολοστρόγγυλο, ορεινό ηφαιστειακό νησί Λα Γκομέρα. Μετά την άφιξή μας θα κάνουμε τον γύρο του νησιού μαζί με ξεναγό (επιπλέον του αρχηγού μας), ο οποίος θα μας εξηγήσει τα ιδιαίτερα γεωφυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά της Λα Γκομέρα.

Θα γευματίσουμε σε εστιατόριο με τοπική παραδοσιακή κουζίνα και θα ακούσουμε τους ντόπιους να μιλούν τη σφυριχτή γλώσσα Γκομέρο – αυτό κι αν είναι εμπειρία! Η γλώσσα Γκομέρο, είναι μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Όλες οι λέξεις είναι σφυριχτές και χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους από απόσταση, στα βουνά και στις κοιλάδες του νησιού, όπου οι κανονικές λέξεις, όσο κι αν φωνάξει κανείς χάνονται…

Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψουμε στην Τενερίφη. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΘ (Τενερίφη) – διαδρομή με φεριμπότ – ΑΓΚΕΤΕ – ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Γκραν Κανάρια)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα επιβιβαστούμε στο γρήγορο φεριμπότ της ναυτιλιακής εταιρίας Fred Olsen Ferries με προορισμό την πόλη-λιμάνι Αγκέτε, στο νησί Γκραν Κανάρια. Μεταφορά οδικώς (25’) από την Αγκέτε στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Λας Πάλμας, που είναι και η πρωτεύουσα του συμπλέγματος των Καναρίων Νήσων.

Άφιξη στη Λας Πάλμας και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα έχουμε χρόνο για έναν περίπατο με τον αρχηγό μας ώστε να γνωρίσουμε την πόλη. Μια εξαιρετική βόλτα, που συνηθίζουν πολύ και οι ντόπιοι, είναι στον δημοφιλή λιθόστρωτο δρόμο Ντε λας Καντέρας, δίπλα στην ομώνυμη αμμουδιά, που φτάνει μέχρι το Ωδείο Αλφρέδο Κλάους με το φουτουριστικό σχήμα. Διανυκτέρευση στη Λας Πάλμας.

5η ημέρα: ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Γκραν Κανάρια): εκδρομή σε Πουέρτο Μογκάν – Μασπαλόμας – Τερόρ – Αρούκας

Πρωινό και αναχώρηση με τον αρχηγό μας και τον τοπικό ξεναγό για μία πολύ ενδιαφέρουσα ολοήμερη εκδρομή. Θα φτάσουμε μέχρι το νότιο άκρο του Γκραν Κανάρια.

Αφήνοντας πίσω μας τη Λας Πάλμας που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, θα κάνουμε μία πρώτη στάση τον όμορφο παραθαλάσσιο οικισμό του Πουέρτο Μογκάν. Η μεγάλη αμμουδιά ακριβώς πριν το λιμάνι περιβάλλεται από τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ωστόσο ο ίδιος ο οικισμός, που ακολουθεί αμέσως μετά, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, με ολόλευκα (σαν κυκλαδίτικα) σπίτια με κεραμιδοσκεπές.

Επόμενος σταθμός μας το παραλιακό θέρετρο Μασπαλόμας στο νότιο άκρο του Γκραν Κανάρια. Εκεί δίπλα στο θέρετρο, βρίσκονται οι Αμμόλοφοι Μασπαλόμας, μία μεγάλη έκταση που θυμίζει Σαχάρα. Στην περιοχή των αμμόλοφων ξεχωρίζει η λιμνοθάλασσα Ελ Τσάρκο, η οποία λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας σε ενδημικά είδη έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη. Οι Αμμόλοφοι Μασπαλόμας (ένας από τους 12 Θησαυρούς της Ισπανίας), δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση μίας παγονησίδας στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Ο πάγος τότε έγινε πέτρα, η πέτρα διαλύθηκε και ο αέρας τη μετέφερε, με τη μορφή της άμμου, στην ακτή Μασπαλόμας.

Εν συνεχεία, επιστρέφοντας προς το βόρειο τμήμα του νησιού Γκραν Κανάρια, θα κάνουμε στάση στην κουκλίστικη ορεινή πόλη Τερόρ με τα χρωματιστά αποικιακά σπίτια. Εκεί θα δούμε την περίφημη βασιλική της Παναγίας ντελ Πίνο, έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς των Καναρίων, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα. Η Παναγία ντελ Πίνο είναι η προστάτιδα του νησιού.

Ομοίως θα μας εντυπωσιάσει και η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή στο Αρούκας, μία ακόμη πανέμορφη πόλη που θα επισκεφθούμε, πριν επιστρέψουμε στη βάση μας, τη Λας Πάλμας. Η Αρούκας, έχει χαρακτηριστεί μνημείο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Όσο για τον ναό, χτίστηκε το 1909, και θεωρείται εξαίρετο δείγμα της αρχιτεκτονικής των Καναρίων. Μεγάλο ενδιαφέρον, παρουσιάζουν τα πολύχρωμα γαλλικά βιτρό και ο ξυλόγλυπτος σταυρός.

Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Λας Πάλμας. Εκεί μπορούμε να κάνουμε βόλτα με τον αρχηγό μας στο ιστορικό κέντρο (μνημείο UNESCO) για να θαυμάσουμε τα αποικιακού ρυθμού σπίτια, τα στενά δρομάκια, την περιοχή όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός, το Θέατρο Πέρεθ Γκαλντός κ.α. Διανυκτέρευση στη Λας Πάλμας.

6η ημέρα: ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ (Γκραν Κανάρια) – ΑΓΚΕΤΕ – διαδρομή με φεριμπότ – ΜΟΡΡΟ ΧΑΜΠΛΕ (Φουερτεβεντούρα) – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕΛ ΡΟΣΑΡΙΟ: εκδρομή στις ΑΛΥΚΕΣ ΚΑΡΜΕΝ – ΑΧΟΥΙ – ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡΙΑ – ΟΛΙΒΑ

Πρωινή αναχώρηση με φεριμπότ για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων και το αρχαιότερο, ηλικίας 20 εκατ. ετών, τη Φουερτεβεντούρα. Και αυτό είναι ένα ηφαιστιογενές νησί – η τελευταία έκρηξη υπολογίζεται στα 4.000 με 5.000 χρόνια πριν το σήμερα. Η Φουερτεβεντούρα, έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη βιόσφαιρα της UNESCO.

Αμέσως μετά την άφιξή μας στο λιμάνι Μόρρο Χάμπλε, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την εξερεύνηση της Φουερτεβεντούρα.

Πρώτος σταθμός μας είναι οι φημισμένες Αλυκές Κάρμεν, όπου συλλέγεται και παρασκευάζεται το καλύτερο θαλασσινό αλάτι των Καναρίων, με πολλά χρυσά βραβεία διεθνώς. Οι αλυκές λειτουργούν από τον 18ο αιώνα. Η επεξεργασία όμως έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – ο ανθός και ο αφρός αλατιού της περιοχής, θεωρούνται κορυφαίοι στη διεθνή υψηλή γαστρονομία. Στις Αλυκές Κάρμεν, θα επισκεφτούμε το ομώνυμο μουσείο, όπου θα μάθουμε πολλά για την ιστορία της περιοχής, των αλυκών και της επεξεργασίας του αλατιού. Φυσικά θα ξεναγηθούμε και στις ίδιες τις αλυκές – αυτή είναι μία μοναδική εμπειρία. Αν θέλουμε μπορούμε να προμηθευτούμε και λίγο από αυτό το πολύ γκουρμέ αλάτι.

Μετά θα συνεχίσουμε προς τις δυτικές ακτές της Φουερτεβεντούρα, όπου βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι Αχούι και η διάσημη Μαύρη Παραλία του νησιού, με τα Σπήλαια των Πειρατών και το ορυχείο ασβεστόλιθου. Όπως αντιλαμβάνεστε τα αξιοθέατα εδώ είναι πολλά, αλλά και εξαιρετικής σημασίας. Κατ’ αρχάς στην παραλία αποβιβάστηκε για πρώτη φορά ο Γάλλος εξερευνητής-κονκισταδόρ Ζαν ντε Μπετανκούρ το 1402 και κατέλαβε τη Φουερτεβεντούρα για λογαριασμό του Ισπανικού Στέμματος.

Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, προτείνουμε και μία βόλτα στην εντυπωσιακή Μαύρη Παραλία, μέχρι τα Σπήλαια των Πειρατών. Τα σπήλαια αυτά είναι τεράστια και έχουν σχηματιστεί από τη διάβρωση της λάβας  εκατομμύρια χρόνια πριν – με δυο λόγια από εδώ αρχίζει η διαμόρφωση ολόκληρου του νησιού. Γεωλογικά θεωρούνται μία από τις 150 σπουδαιότερες περιοχές στον πλανήτη. Και φυσικά, όπως μαρτυρεί η ονομασία τους, μέσα σε αυτά έβρισκαν καταφύγιο οι πειρατές.

Ακολουθεί το κεντρικό τμήμα της Φουερτεβεντούρα. Εκεί θα επισκεφτούμε τη Μπετανκουρία, την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού, η οποία επισήμως έχει αναγνωριστεί ως το ομορφότερο χωριό ολόκληρης της Ισπανίας. Ιδρύθηκε το 1402, από τον Ζαν ντε Μπετανκούρ και από αυτόν έλαβε την ονομασία της. Στη βόλτα μας στο πανέμορφο αυτό χωριό, θα ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο και θα δούμε τα πιο χαρακτηριστικά αποικιακά αξιοθέατά του. Θα γνωρίσουμε και τους Μαζορέχος – έτσι ονομάζονται οι κάτοικοι του νησιού, με τις τοπικές φορεσιές. Σημειωτέον, πως μαζορέχο ονομάζεται και το πολύ γευστικό τοπικό τυρί της Φουερτεβεντούρα. Στην Μπετανκουρία θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε ένα δροσιστικό ποτό ή σκακ.

Τελευταίος σταθμός της εξερευνητικής εκδρομής μας σήμερα θα είναι ένα ακόμη πανέμορφο και πολύ γραφικό, ιστορικό χωριό, η Ολίβα. Αυτή ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Θα ξεναγηθούμε στο χωριό, και θα δούμε την εντυπωσιακή αναγεννησιακή εκκλησία του 17ου αιώνα αλλά και την Κάσα ντε λος Κολονέλες, που χτίστηκε επίσης τον 17ο αιώνα, από τους απογόνους του Μπετανκούρ. Διανυκτέρευση στη Φουέρτεβεντούρα.

7η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕΛ ΡΟΣΑΡΙΟ (Φουερτεβεντούρα): εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΟΡΡΑΛΕΧΟ – ΕΛ ΚΟΤΙΓΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε την εξερεύνηση του νησιού Φουερτεβεντούρα. Θα αρχίσουμε από τον Βορρά με πρώτη στάση το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Κορραλέχο. Πρόκειται για μία εκπληκτική περιοχή, καλυμμένη με αμμόλοφους, τους μεγαλύτερους των Καναρίων, με έκταση 24 τ.χλμ. Το χρώμα της άμμου είναι λευκόχρυσο και τα νερά της, 10 χλμ., παραλίας Κορραλέχο είναι λαμπερά τιρκουάζ. Σημειωτέον πως οι αμμόλοφοι δεν σχετίζονται με τη Σαχάρα – σχηματίστηκαν τοπικά από την τριβή των ηφαιστειακών πετρωμάτων. Τα ηφαίστεια του Κορραλέχο συμπληρώνουν το μοναδικό αυτό ερημικό τοπίο – με τους μαύρους και κόκκινους βράχους τους. Στο πάρκο επίσης ζουν πολλά προστατευόμενα πτηνά, ενδημικά και μη.

Θα κάνουμε βόλτα στους λευκόχρυσους αμμολόφους που αντανακλούν το φως του ήλιου, θα χαρούμε το ηφαιστειακό τοπίο, θα παρατηρήσουμε τα εντυπωσιακά πτηνά της περιοχής και φυσικά αν θέλουμε θα απολαύσουμε ένα μπάνιο στην πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο πολύ γραφικό ψαροχώρι Ελ Κοτίγιο που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Φουερτεβεντούρα. Ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα, ως σταθμός αποβίβασης στον θαλάσσιο εμπορικό δρόμο μεταξύ Μαδέρας και Φουερτεβεντούρα, και η αρχική ονομασία του ήταν Πουέρτο ντελ Ρόκε. Θα κάνουμε βόλτα στο χωριό και θα απολαύσουμε την όμορφη ατμόσφαιρα και τα αξιοθέατά του. Κοντά στο χωριό βρίσκονται δύο κορυφαίες παραλίες, η Κόντσα και η Λος Λάγος, οι οποίες συγκαταλέγονται στις 10 ωραιότερες της Ευρώπης.

Εκεί θα δούμε και απίθανες λιμνοθάλασσες, με κατάλευκη άμμο και κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά. Θα απολαύσουμε το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και ίσως καθίσουμε σε ένα από τα πολύ ωραία εστιατόρια της περιοχής. Διανυκτέρευση στη Φουέρτεβεντούρα.

8η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΤΕΛ ΡΟΣΑΡΙΟ (Φουερτεβεντούρα) – διαδρομή με φεριμπότ – ΠΛΑΓΙΑ ΜΠΛΑΝΚΑ (Λανθαρότε) – ΤΕΓΚΙΣΕ : εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΙΜΑΝΦΑΓΙΑ – ΕΛ ΧΑΜΠΛΕ – ΑΡΕΣΙΦΕ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα μεταφερθούμε με φεριμπότ από τη Φουέρτεβεντούρα, στο πιο καλλιτεχνικό νησί των Καναρίων, το εκπληκτικό Λανθαρότε, του οσκαρικού σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, του νομπελίστα λογοτέχνη Ζοζέ Σαραμάγκου και του σταρ αρχιτέκτονα και γλύπτη, Θέσαρ Μανρίκε.

Το Λανθαρότε είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Καναρίων και απέχει μόλις 125 χλμ. από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και 1000 χλμ. από την Ιβηρική Χερσόνησο. Μάλλον πρωτοκατοικήθηκε από τους Φοίνικες, ωστόσο η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτό έγινε από τον ρωμαίο φυσιοδίφη, εξερευνητή, στρατιωτικό, φυσικό φιλόσοφο Πλήνιο τον Πρεσβύτερο, στο σύγγραμμά του με τίτλο Φυσική Ιστορία, τον 1ο αιώνα.

Το Λανθαρότε έχει 213 χιλιόμετρα ακτογραμμής και εμείς θα περάσουμε 3 ημέρες στο νησί για να το γνωρίσουμε καλά και να το απολαύσουμε όπως του αξίζει.

Θα ξεκινήσουμε από το Εθνικό Πάρκο Τιμανφάγια, το οποίο σχηματίστηκε από τις αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου τον 18ο αιώνα μέσα σε διάστημα 6 ετών. Εκεί, στο Κέντρο Επισκεπτών, θα δούμε σε προσομοίωση τις εκρήξεις στα Μοντάνιας ντελ Φουέγο που σχημάτισαν τον πάρκο (είσοδος περιλαμβάνεται). Στην ξενάγησή μας θα δούμε και θα μάθουμε από τους ειδικούς τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από την επιφάνεια της Γης όπου ακόμη υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια. Εν συνεχεία θα διασχίσουμε την έρημο Ελ Χάμπλε, την Άγρια Δύση του Λανθαρότε, που χωρίζει τα Μοντάνιας ντελ Φουέγο από την οροσειρά Φαμάρα και θα φτάσουμε στην μεγαλύτερη παραλία του νησιού που βρίσκεται στους πρόποδες της Φαμάρα. Η παραλία αυτή έχει κύμα και αέρα και θεωρείται παράδεισος για σέρφινγκ και kite.

Ακολουθεί η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, η Τεγκίσε, με τα πανέμορφα αποικιακά κτίρια, η οποία θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο. Θα επισκεφτούμε όμως και τον Κήπο με του Κάκτους, που σχεδίασε και διαμόρφωσε ο Θέσαρ Μανρίκε, με κάκτους απ΄όλο τον κόσμο (είσοδος περιλαμβάνεται). Η αισθητική του κήπου, η πανέμορφη φύση, ο συνδυασμός των κάκτων με τη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του Μανρίκε που ταιριάζει τέλεια με το τοπίο, θα μας συναρπάσουν. Ακολουθεί η Παραλία Τεγκίσε με το Πουέμπλο Μαρινέρο, το χωριό που δημιούργησε εξ ολοκλήρου ο Μανρίκε.

Και θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα Αρεσίφε, όπου θα δούμε την υπέροχη λιμνοθάλασσα Τσάρκο ντε Σαν Χινές που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και περιβάλλεται από εξοχικά ψαρόσπιτα. Αυτό το απίθανο σκηνικό, που σχεδίασε επίσης ο Μανρίκε, ονομάζεται και Βενετία του Ατλαντικού. Εκεί θα καθίσουμε για να απολαύσουμε καφέ ή ένα δροσιστικό ποτό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Λανθαρότε.

9η ημέρα: ΤΕΓΚΙΣΕ (Λανθαρότε): εξερεύνηση στο νησί

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε το Λανθαρότε όπως ακριβώς θέλουμε μαζί με τον αρχηγό μας. Πρέπει να πούμε, πως το νησί αυτό που επισκέφτηκε ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ το 1999, τον ενέπνευσε για την πολύ όμορφη ταινία του με τίτλο «Ραγισμένες Αγκαλιές», η οποία γυρίστηκε 10 χρόνια μετά, με την Πενέλοπε Κρουθ. Όλα άρχισαν από μία φωτογραφία που τράβηξε ο σκηνοθέτης στην ηφαιστειακή παραλία Ελ Γκόλφο. Το μαγικό τοπίο της παραλίας τον συνεπήρε τόσο πολύ που, μόνο όταν παρατηρούσε τη φωτογραφία μετά, πρόσεξε, πως στην ακτή κάθονταν δύο άνθρωποι αγκαλιασμένοι. Αυτό το ζευγάρι, του έδωσε την ιδέα για τις Ραγισμένες Αγκαλιές.

Η παραλία Ελ Γκόλφο, με τους μπορντό, καφεκόκκινους και ωχρούς βράχους, τα άγρια κύματα και τη μαύρη άμμο είναι στην πραγματικότητα ένας ηφαιστειακός κρατήρας. Ανάμεσα στην άμμο και στους βράχους, υπάρχει μία καταπράσινη λιμνοθάλασσα, η οποία συνδέεται με τον Ατλαντικό, με τούνελ που σχηματίστηκαν από λάβα και περνάνε κάτω από τη μαύρη άμμο. Ένα ακόμη στοιχείο που ενέπνευσε τον Αλμοδόβαρ είναι η κοιλάδα Λα Χέρια, με τους αμπελώνες. Το εντυπωσιακό εκεί είναι ότι κάθε αμπέλι περιβάλλεται από πλίνθινα τοιχία σε σχήμα ημικύκλιου για να προστατεύεται από τον αέρα. Αυτά τα τοιχία αν τα δεις από μακριά μοιάζουν με δαντέλες. 

Σήμερα θα γνωρίσουμε και τον βορρά του νησιού: θα δούμε τη ηφαιστειακή σπηλιά Κουέβα ντε λος Βέρντες, που συνδέεται υπογείως με τη σπηλιά Χαμέος ντελ Άγουα που επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε στο γραφικό ψαροχώρι Ορθόλα, θα περάσουμε από το υψηλότερο σημείο όλου του νησιού στο Μιραδόρ ντελ Ρίο καθώς και από την Κοιλάδα με τους Χίλιους Φοίνικες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΤΕΓΚΙΣΕ (Λανθαρότε): κρουαζιέρα στο νησί ΛΑ ΓΚΡΑΘΙΟΣΑ

Για σήμερα σας επιφυλάσσουμε μία ακόμη έκπληξη: μία αξέχαστη κρουαζιέρα, με πολυτελές καταμαράν (μαζί με άλλους ταξιδιώτες εκτός της ομάδας μας), στο κοντινό νησάκι Λα Γκραθιόσα. Θα επιβιβαστούμε από το γραφικό χωριουδάκι Όρθολα, και από το καταμαράν εν πλω για την Γκραθιόσα θα απολαύσουμε την εντυπωσιακή ακτογραμμή του Λανθαρότε πίνοντας μοχίτο, μπύρα, αναψυκτικά, σαγκρία από το all inclusive μπαρ του σκάφους.

Όταν φτάσουμε στην Γκραθιόσα θα επισκεφτούμε το γραφικό παραλιακό χωριό Καλέτα ντε Σέμπο, ένα διαμαντάκι που έμεινε ανέπαφο από τον τουρισμό. Μετά θα πλεύσουμε και πάλι με προορισμό την παραδεισένια παραλία Πλάγια Φρανθέσα. Εκεί θα κάνουμε μπάνιο, θα χαλαρώσουμε στην κατάλευκη άμμο, μπορούμε να δοκιμάσουμε κατάδυση, κανό… Όσο θα βρισκόμαστε στην παραλία, ο σεφ του καταμαράν θα μας ετοιμάσει μια ολόφρεσκη ισπανική παέγια. Μετά το δείπνο μας, κι αφού έχουμε γεμίσει με υπέροχες εικόνες, γεύσεις και εμπειρίες, θα επιστρέψουμε στο Λανθαρότε. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1690 € 540 €
Twin Room 1690 € 540 €
Triple Room 1690 € 540 €
Single Room 2280 € 540 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1910 € 540 €
Twin Room 1910 € 540 €
Triple Room 1910 € 540 €
Single Room 2500 € 540 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2480 € 0 €
Twin Room 2480 € 0 €
Triple Room 2480 € 0 €
Single Room 3070 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LX 1843

29/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8214

29/06/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ

13:25

17:00

Operated by Edelweiss Air

LX 8229

09/07/2023

ΛΑΝΘΑΡΟΤΕ – ΖΥΡΙΧΗ

12:10

17:05

Operated by Edelweiss Air

LX 1842

09/07/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

21:15

00:50+1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στο Γκραν Κανάρια, 2 στη Φουερτεβεντούρα, 3 στο Λανθαρότε, σε εξαιρετικά ξενοδοχεία πάνω σε απίθανες παραλίες
 • Ημιδιατροφή στην Τενερίφη. Πρωινό στα άλλα νησιά.
 • Ημερήσια κρουαζιέρα στο νησί Λα Γκραθιόσα.
 • Άριστα οργανωμένες διαδρομές με φεριμπότ και καταμαράν από νησί σε νησί – όλα περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα για να έχετε προκαθορισμένο κόστος
 • Οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας και έξτρα τοπικό ξεναγό όπου είναι απαραίτητο, για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν
 • Ειδικού ενδιαφέροντος εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, στα διάσημα φυσικά προστατευόμενα μνημεία, και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλα τα νησιά που επισκεπτόμαστε
 • Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες των Καναρίων, στα κατοικημένα και στα ακατοίκητα νησιά
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο 
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ      
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €540
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 400 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Μία αποκλειστικότητα Versus, από τη συλλογή μας με ταξίδια στα ευρωπαϊκά νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού. Απολύτως οργανωμένα, με όλα να περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα, επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε 7 από τα Κανάρια Νησιά, συμπεριλαμβανομένου του εκπληκτικού Λανθαρότε όπου γυρίστηκαν οι «Ραγισμένες Αγκαλιές» του Αλμοδόβαρ!

Το μοναδικό οργανωμένο πρόγραμμα στα Κανάρια Νησιά!

 • Με 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στην Γκραν Κανάρια, 2 στη Φουερτεβεντούρα, 3 στο Λανθαρότε, σε εξαιρετικά ξενοδοχεία πάνω σε απίθανες παραλίες
 • Με κρουαζιέρα στο νησί Λα Γκραθιόσα
 • Με άριστα οργανωμένες διαδρομές με φεριμπότ και καταμαράν από νησί σε νησί – όλα περιλαμβάνονται στην τιμή από την Αθήνα για να έχετε προκαθορισμένο κόστος
 • Με οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας και έξτρα τοπικό ξεναγό όπου είναι απαραίτητο, για να συνεχίζονται οι ξεναγήσεις και εκτός πούλμαν
 • Με ειδικού ενδιαφέροντος εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, στα διάσημα φυσικά προστατευόμενα μνημεία, και σε όλα τα καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά μνημεία σε όλα τα νησιά που επισκεπτόμαστε
 • Με ελεύθερο χρόνο για να απολαύσετε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες των Καναρίων, στα κατοικημένα και στα ακατοίκητα νησιά
 • Προσφέρεται ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα ελληνικά
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

Highlights

 • Ο Εθνικός Δρυμός Λας Κανιάδας και το ηφαίστειο Τέιδε, με την υψηλότερη κορυφή της Ισπανίας που θεωρείται η κορυφή της βυθισμένης Ατλαντίδας!
 • Οι εκπληκτικοί αμμόλοφοι Μασπαλόμας που δημιουργήθηκαν από παγονησίδα στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων στο Γκραν Κανάρια
 • Οι παλιές αποικιακές πόλεις-διαμάντια σε όλα τα Κανάρια Νησιά, που είναι μνημεία UNESCO
 • Οι παραλίες σε όλα τα Κανάρια Νησιά, με τη μαύρη ή την κατάλευκη άμμο!
 • Οι λευκοί αμμόλοφοι Ντούνας ντελ Κοραλέχο στη Φουερτεβεντούρα που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση των ηφαιστειακών βράχων
 • Τα υπόγεια ηφαιστειακά τούνελ στο Λανθαρότε, οι σπηλιές των πειρατών, οι μαύρες παραλίες με τις καταπράσινες λιμνοθάλασσες
 • Οι μαγικές παραλίες Λα Κόντσα και Λος Λάγος στη Φουερτεβεντούρα που θεωρούνται από τις 10 καλύτερες της Ευρώπης
 • Η σπουδαία μοντερνιστική αρχιτεκτονική του Θέσαρ Μανρίκε που μεταμόρφωσε το Λανθαρότε σε ένα ολοζώντανο αρχιτεκτονική μνημείο
 • Η πολυτελής κρουαζιέρα all inclusive από το Λανθαρότε στο παραδεισένιο νησί Λα Γκραθιόσα

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με 3 διανυκτερεύσεις στην Τενερίφη, 2 στο Γκραν Κανάρια, 2 στη Φουερτεβεντούρα, 3 στο Λανθαρότε,
 • Με οργανωμένες εκδρομές σε κάθε νησί μαζί με τον πολύ έμπειρο αρχηγό μας 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2023

Αναχωρήσεις

29/6Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα 7 άγνωστα Κανάρια Νησιά-Με ειδική αναζήτηση: Το Λανθαρότε του Αλμοδόβαρ | 29.06.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info