fb

Ειδική αποστολή: Μεγάλη Αρχαιολογική Αίγυπτος, χωριά Νουβίων, Άμπου Σίμπελ, Sun Festival | 11.02.2023

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2250€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα της ελληνικής αγοράς σε έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς του κόσμου. Πυραμίδες, μούμιες, φαραώ, ιστορικά μνημεία διαφόρων εποχών, μεγαλόπρεπα τζαμιά, χριστιανικές εκκλησίες, μοναστικά κέντρα, παζάρια, χωριά και πόλεις κατά μήκος του Νείλου και άλλα πολλά περιλαμβάνουν τα μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας ταξίδια μας, σχεδιασμένα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και με τις καλύτερες παροχές. Εικόνες διαφορετικές, εικόνες πολύχρωµες και... πολύβουες.

Απολαμβάνουμε 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο, με κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας, ώστε να έχουμε τον απαιτούμενο χρόνο που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε με λεπτομέρεια τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου. Με ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα (και πλήρη διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο) και γεμάτες ημέρες, με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις, και εν γένει ένα πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, ώστε να μπορείτε εξ αρχής να έχετε εξασφαλισμένα κόστη. Σ’ αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνουμε και έξτρα διαμονή στο Ασσουάν για να δούμε από κοντά το Άμπου Σίμπελ, ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία της Αιγύπτου καθώς και το φεστιβάλ Sun Festival!

Το σίγουρο είναι πως η Αίγυπτος, μητέρα λαμπρών πολιτισμών, προσφέρει στον ταξιδιώτη δυνατές εμπειρίες.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Φτάνοντας στην Αίγυπτο η περιήγησή μας ξεκινά από την Αλεξάνδρεια, για να δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Βιβλιοθήκη, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης βιβλιοθήκης της πτολεμαϊκής περιόδου, το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη και το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Συνεχίζουμε φυσικά με το Κάιρο, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Το φημισμένο αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, η παλιά πόλη, η αγορά του Αλ Χαλίλι και βέβαια ο αρχαιολογικός χώρος της Γκίζας με τις πυραμίδες και τη Σφίγγα, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες εικόνες στον πλανήτη. Στη συνέχεια πετάμε για το  Λούξορ με τους μεγαλοπρεπείς ναούς στο Καρνάκ και στη δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων. Απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας στον θρυλικό Νείλο, ασφαλώς το highlight του ταξιδιού μας, φτάνοντας μέχρι το Ασσουάν, με το φράγμα και την τεχνητή λίμνη Νάσερ, όπου βλέπουμε και το περίφημο Άμπου Σίμπελ όπου παρακολουθούμε και το περίφημο Sun Festival!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Σχεδιάσαμε το πληρέστερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς για την Αίγυπτο, ένα χορταστικό ταξίδι με πολλές ξεναγήσεις και επισκέψεις. Ταξιδεύουμε στη Μεγάλη Αρχαιολογική Αίγυπτο με 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5*, επίσκεψη στο μοναδικό Άμπου Σίμπελ με το Sun Festival και εμβαθύνουμε στην τεράστια ιστορία της Αιγύπτου μέσα από τα συγκλονιστικά της μνημεία! Φυσικά στο ταξίδι μας στην Αίγυπτο μας συνοδεύει Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος στη χώρα των Φαραώ, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε στο ακέραιο τις πλούσιες ξεναγήσεις μας!

 

Προσοχή! Η εκδρομή στο Αμπου Σίμπελ δε γίνεται ως ημερήσια εκδρομή από το πλοίο, μια και έτσι δεν προλαβαίνομε να γνωρίσουμε καλά το Ασουάν αλλά επίσης χάνουμε σημαντικό χρόνο από τις ξεναγήσεις. Στα προγράμματα του Versus προστίθεται διανυκτέρευση στο Ασουάν για να μπορέσει να γίνει σωστά και οργανωμένα το Αμπου Σίμπελ. Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο 5*.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και όχι ελεύθερες ημέρες. Διαμένουμε σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο και όχι σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια
 • 5νθήμερη (με 4 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), με πλήρη διατροφή, για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες  τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Αμπού Σιμπέλ, ένα εντυπωσιακό θέαμα όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο, για να επισκεφθούμε τις Πυραμίδες, τα σπουδαία μουσεία, τα παζάρια, το Χριστιανικό Κάιρο και τη Μέμφιδα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια με ολοήμερη ξενάγηση στα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.
 • Επίσκεψη στην Άβυδο και τη Δένδερα, από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ για να δούμε την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Με δύο διανυκτερεύσεις στο Ασσουάν έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Άμπου Σίμπελ.
 • Επίσκεψη σε Νουβικό χωριό στην περιοχή του Ασσουάν!
 • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος, έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον ελληνισμό μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Σήμα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο Φάρος, ένα από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, που καταστράφηκε δύο φορές από ισχυρούς σεισμούς· τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480, προκειμένου να κατασκευάσει το υπάρχον φρούριο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ολοήμερη ξενάγηση

Η ξενάγησή μας στην πόλη ξεκινά σήμερα από τα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ και τους υπέροχους κήπους της Μοντάζα. Εν συνεχεία κατά τη διάσχιση της περίφημης κορνίς, θα επισκεφθούμε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Τζαμί Ελ Μόρσυ Αμπούλ Αμπάς (El-Mursi Abul-Abbas Mosque), την Κορνίς (Corniche), το σπίτι όπου έζησε και δημιούργησε ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, το Ελληνικό Νεκροταφείο (εάν μας επιτραπεί) καθώς και το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Και βέβαια θα επισκεφτούμε τη Νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, κτισμένη στο ίδιο σημείο όπου στεκόταν η αρχαία Βασιλική Βιβλιοθήκη, ένα εξαιρετικό δείγμα μοντέρνας αρχιτεκτονικής, που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΚΑΪΡΟ (Χριστιανικό Κάιρο, Αγορά Χαν Ελ Χαλίλι)

Πρωινή αναχώρηση για το Κάιρο, με καθοδόν επισκέψεις στο Κόπτικο Μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου στην Έρημο της Νιτρίας (Wadi Natrun) και στα κοντινά Μοναστήρια Μπαράμους και Συριανών. Συνεχίζουμε για το Κάιρο, το οποίο κτίσθηκε από τους Άραβες το 969 μ.Χ. και το όνομά του στα αραβικά σημαίνει «η νικήτρια». Το Κάιρο (Cairo) σήμερα είναι μια πολύβουη πόλη 20 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου συνδυάζονται αρμονικά χιλιάδες χρόνια Ιστορίας με λαμπρά φωτισμένες λεωφόρους και μοντέρνα, πανύψηλα κτίρια. Η ξενάγησή μας ξεκινά από το Παλαιό Κάιρο (Μισρ ελ-Καντίμα), τον χριστιανικό προμαχώνα της Αιγύπτου. Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε την Κόπτικη εκκλησία της Παρθένου (Κρεμαστή Εκκλησία), την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την Εκκλησία Αγ. Σέργιου και Βάκχου, την αρχαιότερη της πόλης, στα υπόγεια της οποίας βρίσκεται ένα σπήλαιο, που το αποκαλούν Family Crypt, δηλαδή Κρύπτη της Οικογένειας.  Και συνεχίζουμε με την περιήγησή μας σε ένα από τα πιο γνωστά σουκς της Ανατολής, το φημισμένο Χαν Ελ Χαλίλι.

Κοσμήματα από ασήμι και χρυσό, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μπακίρια και ένα σωρό άλλα είδη σε μοναδικές τιμές, μια ευκαιρία για ψώνια και εξάσκηση στο πατροπαράδοτο ανατολίτικο παζάρεμα! Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: Μέμφιδα, Σακκάρα, Νταχσούρ, Γκίζα

Την σημερινή ημέρα θα γνωρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους των Πυραμίδων. Ακολουθώντας χρονολογικά την εξελεγκτική κατασκευαστική τους πορεία θα ξεκινήσουμε από την αρχαία Πρωτεύουσα της Αιγύπτου, την Μέμφιδα, 19 χλμ νότια του Καΐρου, στη δυτική όχθη του Νείλου. Αφού θαυμάσουμε τον Κολοσσό του Ραμσή Β’ θα περιηγηθούμε στην τεράστια νεκρόπολή της Σακκάρα (Saqqara), και θα θαυμάσουμε τον Τάφο του Μερερούκα, το Σεράπειο, την Πυραμίδα του Ουνίς και την Djoser (Βαθμιδωτή Πυραμίδα) -την πρώτη στον κόσμο ανεγερθείσα πυραμίδα. Συνεχίζουμε με την νεκρόπολη Νταχσούρ (Dahshur), όπου βρίσκονται τα πιο γνωστά μνημεία από την περίοδο βασιλείας του Σνεφρού, του πατέρα του Χέοπα, μεταξύ των οποίων η Ρομβοειδής Πυραμίδα και η Κόκκινη Πυραμίδα, από τις αρχαιότερες, μεγαλύτερες, και καλύτερα διατηρημένες Πυραμίδες στην Αίγυπτο. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στους αρχαιολογικούς χώρους των Πυραμίδων με τις Πυραμίδες της Γκίζας (Giza), ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το μόνο που έχει διασωθεί. Στην Νεκρόπολη της Γκίζας θα περιηγηθούμε και θα θαυμάσουμε την Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως "η Μεγάλη Πυραμίδα" (ξενάγηση και στο εσωτερικό της) και τις Πυραμίδες του Χεφρήνου και του Μυκερίνου. Επίσης τη Μεγάλη Σφίγγα, ίσως το πιο αρχαίο άγαλμα στον κόσμο, που παραμένει μέχρι και σήμερα ανεπιβεβαίωτο, ποιόν απεικονίζει η προτομή της και από ποιόν χτίστηκε – εικάζεται ότι χρονολογείται από την Βασιλεία του Χεφρήνου και απεικονίζει τον ίδιο. (λόγω ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων κατά την διάρκεια του Χειμώνα θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσκεψη όλων των αναφερόμενων αρχαιολογικών χώρων). Κατά την επιστροφή μας στο Κάιρο θα θαυμάσουμε εξωτερικά το υπό περάτωση Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GRAND EGYPTIAN MUSEUM), GEM όπως λέγεται, που θα φιλοξενήσει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, ένα τεράστιο μεταμοντέρνο κτίριο, που οι προεξέχουσες γραμμές το κάνουν να μοιάζει σαν ένα τεράστιο πλοίο που προσάραξε στην έρημο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΪΡΟ: Σινταντέλα, Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων

Συνεχίζουμε την ξενάγησή σας στο Κάιρο. Θα δούμε την περιοχή της Σιταντέλα, στο ισλαμικό κομμάτι του Καΐρου, που περιλαμβάνει δύο οικισμούς, το Φουστάτ και το πιο σύγχρονο Αλ Καχίρα.  Θα επισκεφθούμε το Τζαμί του Ιμπν Τουλούν (Mosque of Ibn Tulun), το παλαιότερο και μεγαλύτερο στο Κάιρο, το Τζαμί Αλ-Ριφά  (Al-Rifa'i Mosque) που είναι επίσης το βασιλικό μαυσωλείο της οικογένειας του Μοχάμεντ Άλι, το Τζαμί - Μεντρεσέ του Σουλτάνου Χασσάν και το Φρούριο του Σαλαντίν με το Τζαμί του Μοχάμεντ Αλί (Mosque of Muhament Ali).

Η περιήγηση μας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στο σπουδαίο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, το πρώτο κτίριο στον κόσμο που κτίστηκε το 1902 ως Μουσείο, όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 120.000 εκθέματα από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας και ανάμεσά τους τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουταγχαμών. 

 

6η ημέρα: ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ: Άβυδος – Δένδερα

Πτήση για Λούξορ νωρίς το πρωί. Άφιξη και επιβίβαση στο πούλμαν για την εκδρομή μας στην Άβυδο & Δένδερα. Σήμερα θα επισκεφθούμε έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου, την Άβυδο. Το όνομα αυτό είναι ελληνιστικό και προήλθε από παραφθορά του αιγυπτιακού «Αμπτζού», που σήμαινε «Λόφος του Συμβόλου» ή «Κάρα», από την κεφαλή του Οσίριδος, που πίστευαν ότι φυλασσόταν εκεί. Η Άβυδος ανέκαθεν είχε συσχετισμούς με τη μεταθανάτιο ζωή, ως κέντρο λατρείας του Κεντί Αμεντιού, του «Πρώτου των Δυτικών», δηλαδή των νεκρών, τσακαλόμορφου θεού, που αργότερα συνδέθηκε με τον Άνουβι, καθώς και τον, της ιδίας μορφής και υφής θεό, Βεπβαβέτ. Οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι κοντά στην Άβυδο υπήρχε η είσοδος του Κάτω Κόσμου. Στην πόλη αυτή υπάρχει σημαντικότατο νεκροταφείο των πρώτων Φαραώ, μεταξύ αυτών και ο τάφος του Νάρμερ. Το πιο ενδιαφέρον μνημείο που θα δούμε είναι ο ναός του Οσίριδος, κτισμένος από τον Σέτι Ι (1318-1304 π.Χ.) και τον γιο του, Ραμσή ΙΙ, τον επιλεγόμενο Μέγα (1304-1237 π.Χ.). Σε ένα υπέρθυρο της εξωτερικής αίθουσας εμφανίζονται παράξενα ιερογλυφικά που παραπέμπουν σε ελικόπτερο, ταχύπλοο, αεροπλάνο κ.ά. Πίσω από τον ναό υπάρχει το Οσίρειον, μια μεγαλιθική κατασκευή που πιστεύεται ότι είναι σύγχρονη του ναού, αλλά δεν υπάρχει καμία σχετική ένδειξη.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Δένδερα με τον διάσημο ναό της Χαθόρ. Το παρόν κτίσμα είναι ελληνορωμαϊκό, στη θέση όμως παλαιοτέρων, το αρχαιότερο των οποίων ανάγεται στην εποχή του Χέοπος. Προφανώς η Δένδερα ήταν ένα είδος Ασκληπιείου, αφιερωμένο στη Χαθόρ, σύζυγο του Ώρου, θεά του ουρανού, της ιάσεως και της γονιμότητας, που κατά την ελληνιστική περίοδο συνδέθηκε με την Αφροδίτη. Ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο του ναού είναι το αντίγραφο (το αυθεντικό βρίσκεται στο Λούβρο) του ζωδιακού κύκλου των Αιγυπτίων. Επιστροφή στο Λούξορ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ: ναός Λούξορ – Καρνάκ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλειώδες συγκρότημα ναών Καρνάκ (Karnak), ένα τεράστιο σύμπλεγμα αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα των θεών Άμμωνα-Ρα, Μουτ και Χονσού, που άρχισε να χτίζεται από τον φαραώ Ραμσή ΙΙ και επεκτάθηκε στους επόμενους αιώνες από πολλούς φαραώ.

Η ημέρα μας συνεχίζεται με την Λεωφόρο των Σφιγγών και τον Ναό του Λούξορ (Luxor), ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα στον Νείλο. Ο ναός αυτός, αφιερωμένος επίσης στη Θηβαϊκή Τριάδα, χτίστηκε κατά πάσα πιθανότητα από την Χατσεψούτ (1508-1458 π.Χ.), μια από τις ελάχιστες γυναίκες (μόλις έξι!) που κυβέρνησαν ως φαραώ. Ο ναός αυτός είναι καλύτερα επισκέψιμος βράδυ επειδή είναι ανοιχτός έως αργά και υποβλητικά φωτισμένος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Κοιλάδα Βασιλέων, Κοιλάδα Βασιλισσών

Επιβιβαζόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο και ξεκινάμε την κρουαζιέρα μας στον Νείλο. Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε τη δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα «Κοιλάδα των Βασιλέων» λεγόταν «Σπουδαίο Μέρος» ή «Μέρος της Αλήθειας»: σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία αναπαύονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, μεταξύ των οποίων του Τουτ-Ανχ-Αμόν (Τουταγχαμών), του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης. Στη «Κοιλάδα των Βασιλισσών» θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της εκστρατείας στο Πουντ - σημερινό Μπαχρέιν - και στην συνέχεια τον μοναδικής αισθητικής ναό της Νεφερτάρι με τις εξαιρετικά αποκατεστημένες πολύχρωμες τοιχογραφίες του. Θα κλείσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την καταπληκτική παράσταση του «Ήχος και Φως» στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

9η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

Πολύ πρωινό ξύπνημα για όσους επιθυμούν την μοναδική εμπειρία πτήσης με αερόστατο πάνω από το Λούξορ και την κοιλάδα των Βασιλέων (ατομικό κόστος)

Ξεκούραση στο πλοίο και αργότερα μία βόλτα με φελούκες στο Λούξορ για μια υπέροχη βόλτα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και επίσκεψη στο Νησί της Μπανάνας. Επιστροφή στο πλοίο μας και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Εντφού, Κομ Ομπο

Καθώς αναπλέουμε τον Νείλο, περνάμε από το κλειδί του Νείλου (φράγμα της Έσνα), όπου αλλάζει η στάθμη του ποταμού, και ο επόμενος σταθμός μας θα είναι το Εντφού, η Απολλωνόπολις των Ελλήνων, με αρχαιοτάτη ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει ο ναός του Ώρου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός στην Αίγυπτο: το σημερινό κτίσμα, επί φαραωνικής βάσεως, είναι πτολεμαϊκό, άρχισε να κτίζεται το 237 π.Χ., εγκαινιάσθηκε το 142 π.Χ., ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. και καταστράφηκε το 391 μ.Χ. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος, Σεθ, και έληξε με την ήττα του δευτέρου, πράγμα που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες.
Επόμενη στάση μας το Κομ Όμπο (Εντφού), 45 χλμ. περίπου βόρεια του Ασσουάν. Το Κομ Όμπο, η ελληνιστική πόλις Όμβος, έχει στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχομένων από την Νουβία και είχε κατοικηθεί πριν τους ελληνιστικούς χρόνους. Το ενδιαφέρον μας εδώ είναι ο διπλός ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ, και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται περί ενός συγκροτήματος, τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Ενδιαφέρουσα είναι η παράστασις αντικειμένων χειρουργικής καθώς και το «Νειλόμετρο», ένα διαβαθμισμένο φρέαρ όπου μετρούσαν την πλημμύρα του Νείλου. Επιστροφή στο πλοίο μας και συνέχεια του πλου. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

11η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ: Ασσουάν

Πλέοντας φτάνουμε στο Ασσουάν, το όριο της φαραωνικής Αιγύπτου και η πύλη της Νουβίας, του Κους όπως την ονόμαζαν. Το όνομα “Ασσουάν” είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγυπτίας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την αρχαία Ελληνίδα θεά Ειλείθυια και τη Ρωμαία Λουσίνα. Στο Ασσουάν θα δούμε το Παλαιό Φράγμα που χτίστηκε από τους Βρετανούς το 1902 και το Ψηλό (Νέο) Φράγμα που ολοκληρώθηκε, με σοβιετική βοήθεια, το 1976. Θα συνεχίσουμε στα αρχαία λατομεία γρανίτη και θα δούμε τον Ημιτελή Οβελίσκο, τον μεγαλύτερο οβελίσκο της αρχαιότητας που έχει βρεθεί. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση μια και μας περιμένει μια
έντονη ημέρα την επομένη γεμάτη συγκινήσεις. Δείπνο και διανυκτέρευση εν πλω.

 

12η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ: Αμπού Σιμπέλ – Sun Festival

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα, περίπου στη 01:00, αναχωρούμε οδικώς για το Αμπού Σιμπέλ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Ασουάν. Το Αμπού Σιμπέλ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Οι ναοί δεν ήταν ανέκαθεν σε αυτήν την τοποθεσία. Με την κατασκευή του Ψηλού Φράγματος θα πλημμύριζαν και, έτσι, μεταφέρθηκαν από την UNESCO (1964-1968) και με παγκόσμια υλικοτεχνική βοήθεια, 65 μέτρα ψηλότερα και 200 μέτρα μακρύτερα από τον Νείλο. Οι ναοί κατασκευάσθηκαν εις ανάμνηση της νίκης του Καντές, όπως μαρτυρούν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, ιδίως την αυγή, αφού τα κολοσσιαία, ύψους 20 μέτρων, αγάλματα είναι σχεδόν αλώβητα. Στο Ασσουάν βρισκόταν ο πρώτος καταρράκτης, από τους έξι αρχαίους (και υπάρχοντες τέσσερις), σε όλο το μήκους των 6.695 χιλιομέτρων του ποταμού.
Στο Αμπού Σιμπέλ θα παρακολουθήσουμε ένα πραγματικά σπάνιο όσο και εντυπωσιακό θέαμα: είναι η γιορτή του Ήλιου, το Sun Festival, που πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, και σε πολύ συγκεκριμένη ημέρα. Η 22α Φεβρουαρίου είναι η ημέρα κατά την οποία οι ακτίνες του ήλιου διεισδύουν στον ναό του Αμπού Σιμπέλ και πέφτουν ακριβώς πάνω στα τρία από τα τέσσερα αγάλματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του, φωτίζοντας ιδιαίτερα το πρόσωπο του Ραμσή Β’: το μόνο άγαλμα που δεν φωτίζεται είναι ο Πταχ, ο «θεός του σκότους». Ο ναός αυτός σχεδιάστηκε με τον συγκεκριμένο αυτόν τρόπο από τον φαραώ Ραμσή Β’ ο οποίος επέλεξε ως ημερομηνία που οι ακτίνες του ήλιου θα έμπαιναν στον ναό την 22α Φεβρουαρίου, ημέρα της επετείου για την άνοδό του στον θρόνο. Η μόνη άλλη ημέρα που συμβαίνει το ίδιο γεγονός είναι η 22α Οκτωβρίου, ημέρα των γενεθλίων του. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Ασσουάν. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ: Αγιλκία, Ελεφαντίνη, Νούβικο Χωριό Gharb Soheil

Σήμερα θα επισκεφτούμε το νήσο Αγιλκία, περίπου οκτώ χιλιόμετρα νότια του Ασουάν για να ξεναγηθούμε στους ναούς της νήσου Φίλαι. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος αναφέρεται στο γεγονός ότι προ της κατασκευής του Ψηλού Φράγματος υπήρχαν δυο νησιά και το ένα, αυτό που
έφερε ναούς, κατεποντίσθη από την δημιουργηθείσα, τεχνητή λίμνη Νάσερ. Οι ναοί της Ίσιδας και του Οσιρη μετεφέρθησαν, με μέριμνα και έξοδα της UNESCO στο νησί Ατζίλκια. Το νησί Φίλαι εθεωρείτο ως ένας από τους τόπους της ταφής του Όσιρη, κατά συνέπεια ήταν άβατον και, κατά τον μύθο, τα πουλιά δεν πετούσαν από επάνω, ούτε ψάρια πλησίαζαν τις όχθες. Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε φελούκες, χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα, και θα περιπλεύσουμε την νήσο Ελεφαντίνη και την νήσο του Κίτσενερ. Στην Ελεφαντίνη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα ανθρώπινης κατοικήσης στην περιοχή χρονολογούμενα από την Νεολιθική Εποχή καθώς και φαραωνικοί ναοί με κυριότερο αυτόν του Χνουμ.
Στην συνέχεια θα αποβιβαστούμε στην δυτική όχθη του Νείλου, για να απολαύσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα του Νούβικου Χωριού Gharb Soheil με τα πολύχρωμα σπίτια του. Το χωριό είναι γεμάτο με γεωμετρικά σχήματα και έντονα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τις τρεις πιο σημαντικές πηγές ζωής για τους Νούβιους - τη γη, που αντιπροσωπεύεται από το πράσινο, τον ήλιο, που αντιπροσωπεύεται από ένα εκπληκτικό κίτρινο και τον ουρανό και τον Νείλο, που αντιπροσωπεύονται από διάφορες αποχρώσεις του μπλε. Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Νουβίων και θα περιπλανηθούμε στα παζάρια και τις αγορές του χωριού όπου πωλούνται παραδοσιακά τοπικά χειροτεχνήματα, φαγητά και μπαχαρικά. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο Ασουάν.

14η ημέρα: ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε, μέσω Καΐρου, για την Ελλάδα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2250 € 390 €
Twin Room 2250 € 390 €
Triple Room 2250 € 390 €
Single Room 2940 € 390 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2470 € 390 €
Twin Room 2470 € 390 €
Triple Room 2470 € 390 €
Single Room 3160 € 390 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2890 € 0 €
Twin Room 2890 € 0 €
Triple Room 2890 € 0 €
Single Room 3580 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΑΙΓΥΠΤΟΥ  :  25 €


EGYPT AIR

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

MS 748

11/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

14:40

16:35

MS 272

16/02/2023

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ

05:00

06:00

MS 293

24/02/2023

ΑΣΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ

06:30

07:55

MS 747

24/02/2023

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:25

12:30

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχείο 5* (3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο)
 • Κρουαζιέρα στο Νείλο με 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στα ξενοδοχεία), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €390
 • Βίζα Αιγύπτου: 25€
 • Φιλοδωρήματα: 45€/άτομο δίνονται τοπικά (υποχρεωτικά στην Αίγυπτο)

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Σχεδιάσαμε το πληρέστερο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς για την Αίγυπτο, ένα χορταστικό ταξίδι με πολλές ξεναγήσεις και επισκέψεις. Ταξιδεύουμε στη Μεγάλη Αρχαιολογική Αίγυπτο με 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5*, επίσκεψη στο μοναδικό Άμπου Σίμπελ με το Sun Festival και εμβαθύνουμε στην τεράστια ιστορία της Αιγύπτου μέσα από τα συγκλονιστικά της μνημεία! Φυσικά στο ταξίδι μας στην Αίγυπτο μας συνοδεύει Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος στη χώρα των Φαραώ, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε στο ακέραιο τις πλούσιες ξεναγήσεις μας!

 

Προσοχή! Η εκδρομή στο Αμπου Σίμπελ δε γίνεται ως ημερήσια εκδρομή από το πλοίο, μια και έτσι δεν προλαβαίνομε να γνωρίσουμε καλά το Ασουάν αλλά επίσης χάνουμε σημαντικό χρόνο από τις ξεναγήσεις. Στα προγράμματα του Versus προστίθεται διανυκτέρευση στο Ασουάν για να μπορέσει να γίνει σωστά και οργανωμένα το Αμπου Σίμπελ. Η διαμονή γίνεται σε ξενοδοχείο 5*.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και όχι ελεύθερες ημέρες. Διαμένουμε σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο) μέσα στα ξενοδοχεία και πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο και όχι σε μέτριας ποιότητας τοπικά εστιατόρια
 • 5νθήμερη (με 4 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο με κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης), με πλήρη διατροφή, για να γνωρίσετε με λεπτομέρειες  τον αρχαιολογικό κόσμο της Αιγύπτου.
 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Αμπού Σιμπέλ, ένα εντυπωσιακό θέαμα όπου το ηλιακό φως διεισδύει στα άδυτα του αρχαίου ναού!
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις στο Κάιρο, για να επισκεφθούμε τις Πυραμίδες, τα σπουδαία μουσεία, τα παζάρια, το Χριστιανικό Κάιρο και τη Μέμφιδα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Αλεξάνδρεια με ολοήμερη ξενάγηση στα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της πόλης.
 • Επίσκεψη στην Άβυδο και τη Δένδερα, από τους πλέον σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αιγύπτου.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο Λούξορ για να δούμε την περίφημη Κοιλάδα των Βασιλέων και το θρυλικό Καρνάκ
 • Την εκδρομή συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός και όχι μόνο τοπικός ελληνόφωνος.
 • Με δύο διανυκτερεύσεις στο Ασσουάν έτσι ώστε να μπορέσουμε να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Άμπου Σίμπελ.
 • Επίσκεψη σε Νουβικό χωριό στην περιοχή του Ασσουάν!
 • Πλήρες πρόγραμμα χωρίς προαιρετικές ξεναγήσεις ή δείπνα, για να έχετε εξασφαλισμένα κόστη από την αρχή.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Το περίφημο Sun Festival στο Άμπου Σίμπελ.
 • Οι πυραμίδες της Γκίζας, το μόνο από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που απολαμβάνουμε και σήμερα.
 • Η πόλη της Αλεξάνδρειας, με τη (σύγχρονη) Βιβλιοθήκη, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και το σπίτι του μεγάλου Έλληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη.
 • Το Άμπου Σίμπελ, ο συγκλονιστικός αρχαιολογικός χώρος με τους μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς σκαμμένους μέσα σε έναν λόφο.
 • Η Κοιλάδα των Βασιλέων στο Λούξορ.
 • Οι αρχαίοι ναοί στο Λούξορ και στο Καρνάκ.
 • Το Φράγμα στο Ασσουάν, το τεχνικό έργο που άλλαξε την όψη του Νείλου.
 • Βαρκάδα με φελούκα στον Νείλο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κάιρο σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5*
 • 5νθήμερη (με 4 διανυκτερεύσεις) κρουαζιέρα στον Νείλο 
 • Παρακολούθηση του Sun Festival στο Άμπου Σίμπελ

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2023

Αναχωρήσεις

11/2Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ειδική αποστολή: Μεγάλη Αρχαιολογική Αίγυπτος, χωριά Νουβίων, Άμπου Σίμπελ, Sun Festival | 11.02.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info