fb

Κολομβία: ειδική αποστολή στον Αμαζόνιο | Ιούνιος-Νοέμβριος 2023

Διάρκεια: 9,14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3100€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα απόλυτα εξερευνητικό ταξίδι στην Αμαζονία της Κολομβίας, για απόλυτα συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, που θα πραγματοποιηθεί σε μικρή και ευέλικτη ολιγομελή ομάδα. Φυσικά έχουμε διαμονή και ξενάγηση στην Μπογκοτά μα το ζητούμενο εδώ είναι η εξερεύνηση της Αμαζονίας και κυρίως η επαφή μας με τις τοπικές φυλές στη λεκάνη του ποταμού Απαπόρις. Για να το καταφέρουμε αυτό «θυσιάζουμε» σχεδόν όλες τις «ανέσεις» που έχουμε συνηθίσει και μιμούμαστε σε μεγάλο βαθμό τους εξερευνητές περασμένων αιώνων. Ένα ταξίδι απαιτητικό αλλά άκρως ανταποδοτικό: σε εικόνες, εμπειρίες, συγκινήσεις…

 

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Συνεχίζουμε για τον νότο της Κολομβίας και το Μιτού από όπου με τοπικό αεροπλάνο φτάνουμε στο μικρό χωριό Μπουένος ?ιρες, που μπορεί να θυμίζει τη μεγαλούπολη της Αργεντινής αλλά δεν έχει καμία μα καμία σχέση. Από εδώ φτάνουμε στην Κοινότητα Μορρόκο ακολουθώντας τον ποταμό Καναραρί: γνωρίζουμε τις τοπικές φυλές, μυούμαστε στην κοσμοθεωρία Γιουρουπαρί και γινόμαστε μάρτυρες τελετουργιών που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Διανυκτερεύουμε στις ξύλινες καλύβες των φυλών, με μία διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στον λόφο Σέρρο ντε Μορρόκο. Επιστρέφουμε στο Μπουένος ?ιρες και το Μιτού, με μία διανυκτέρευση στο καθένα, και γυρίζουμε στην Μπογκοτά. Στην επέκταση του ταξιδιού μας μπορούμε να συνεχίσουμε για τον βορρά και τη Σάντα Μάρτα με το Εθνικό Πάρκο Ταιρόνα στην τροπική φύση της Καραϊβικής! Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας η ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, η Καρθαγένη, όπου διανυκτερεύουμε για τρεις νύχτες, για τον ιδανικότερο επίλογο σε ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες…

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Κολομβία: αποστολή στον Αμαζόνιο. Ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, μία περιπλάνηση στα βάθη του Αμαζονίου της Κολομβίας, στην περιφέρεια Βαουπές, για να έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές φυλές και τις πλούσιες παραδόσεις τους. Μακριά από τις ανέσεις του πολιτισμού, από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, χωρίς πολυτέλειες αλλά με δυνατές συγκινήσεις, με εμπειρίες-ζωής, με πλούσιες εικόνες σε μία περιπέτεια που ίσως αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την έννοια «ταξίδι»… Ένα απολαυστικό 9ήμερο πρόγραμμα, που μπορεί να επεκταθεί και στη βόρεια Κολομβία, με τη Σάντα Μάρτα, το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα και την Καρθαγένη, σε συνολική διάρκεια 14 ημερών.

 

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Μπογκοτά για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη (επιστροφή από Καρθαγένη στην επέκταση του προγράμματος).
 • Σπάνιες εσωτερικές πτήσεις Μπογκοτά-Μιτού και Μιτού-Μπουένος Άιρες. Όχι βέβαια της Αργεντινής, αλλά το Μπουένος Άιρες στα βάθη της κολομβιανής Αμαζονίας. Η πτήση αυτή είναι με μικρό αεροπλάνο τύπου Τσέσνα, καθώς μόνο αυτά προσεγγίζουν την περιοχή αυτή. 
 • Συναντήσεις με τις τοπικές φυλές στην Αμαζονία της Κολομβίας: Ταϊμπάνος, Τουκάνος, Μπαρασάνος, Κουμπέος, Τατούγιος, Μπεσάνος, Γκουανάνος.
 • Παρακολουθούμε τον Ιερό Χορό Γιουρουπαρί των Ανθρώπων-Ιαγουάρων, απότοκο χιλιετών παραδόσεων.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Μπογκοτά σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά απλά καταλύματα στον Αμαζόνιο: προσοχή, πρόκειται για καταλύματα της φυλής που επισκεπτόμαστε, με ελάχιστες βασικές ανέσεις!
 • Μία (1) διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Σέρρος ντε Μορρόκο.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο μικρό χωριό Μπουένος Άιρες, σε απλό τοπικό κατάλυμα, και μία (1) διανυκτέρευση σε απλό, τοπικό ξενοδοχείο στην πολίχνη Μιτού.
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Τα γεύματά μας είναι απλά, παραδοσιακά γεύματα, μόνο από τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
 • Πλεύση στον ποταμό Καναραρί, μέσα στη ζούγκλα.
 • Βαρκάδα από την κοινότητα Μορρόκο μέχρι το Σέρρος Μορρόκο.
 • Μπάνιο και βαρκάδα στον ποταμό Απαπόρις.
 • Πεζοπορία στον λόφο Ουράνια (Cerro Urania) στο Μιτού.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Τρεις (3) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη.   
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό-δείπνο).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική. Εκεί θα θαυμάσουμε το γραφικό ιστορικό κέντρο αλλά και θα απολαύσουμε ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Δρυμό της Tαϊρόνα.
 • Επίσκεψη στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφα­ντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών.

Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπλη­θές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα με­γάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμ­βανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

 

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − αυτή ήταν η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ: Ξενάγηση – Μουσείο Χρυσού

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που ώθησαν πολλούς κατά τον 17ο και τον 18ο αι. στο να αποκαλέ­σουν την Μπογκοτά  «Αθήνα της Νότιας Αμερι­κής».

Αμέσως λοιπόν μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για μία μεγάλη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πανέμορφης Μπογκοτά, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής. Θα αρχίσουμε λοιπόν από τη Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, την Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής.

Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας θα δούμε τον Καθε­δρικό Ναό, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Ακολουθεί το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας.

Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την περιήγησή μας στη Μεγάλη Πλατεία ή αλλιώς Πλατεία Μπολίβαρ θα δούμε επίσης το επιβλητικό Δικα­στικό Μέγαρο και το Δημαρχείο της Μπογκοτά, το Σχολείο Σαν Μπαρτολομέ, το παλιότερο της χώρας και η Κάσα ντε λος Κομουνέρος, ένα πρώην διοικητικό αποικιακό κτίριο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και αρχείο της ε­πανάστασης για την ανεξαρτησία της Μπογκοτά από τους κονκισταδόρες.

Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μό­νιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξε­χνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέ­ρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κά­λιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μα­γκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυ­λών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως!

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) απολαμβάνοντας παράλληλα και την θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – πτήση για ΜΙΤΟΥ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πλεύση στον ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΝΑΡΑΡΙ – Κοινότητα ΜΟΡΡΟΚΟ

Είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω τον πολιτισμό; Πάμε λοιπόν για μια αυθεντική περιπέτεια στην Αμαζονία της Κολομβίας!

Αφήνουμε πίσω μας την Μπογκοτά και από το αεροδρόμιο της πόλης μεταβαίνουμε στον νότο της Κολομβίας και την πολίχνη Μιτού. Με την άφιξή μας επιβιβαζόμαστε σε μικρό αεροσκάφος (τύπου Τσέσνα) για το Μπουένος Άιρες. Όχι φυσικά της Αργεντινής αλλά για το ομώνυμο, μικρό χωριό στα βάθη της ζούγκλας όπου μόνο μικρά αεροπλάνα μπορούν να προσεγγίσουν: σκεφτείτε πως ο «αεροδιάδρομος» δεν είναι από άσφαλτο αλλά από γρασίδι…

Άφιξη στο χωριουδάκι του Μπουένος Άιρες, σύντομο γεύμα και επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο στον ποταμό Καναραρί όπου θα πλεύσουμε για περίπου δύο ώρες παρατηρώντας την πυκνή βλάστηση και τους καθρεφτισμούς στα νερά του ποταμού.

Προορισμός μας είναι η κοινότητα Μορρόκο όπου μας υποδέχονται οι ντόπιοι. Θα συναντήσουμε τον τοπικό sabedor, τον κάτοχο της σοφίας δηλαδή, που θα μας υποδεχτεί στην παραδοσιακή μαλόκα της κοινότητας. Μαλόκα είναι το κεντρικό κτίσμα της φυλής, συνήθως ξύλινο, με τριγωνικό σχήμα. Το χαρακτηριστικό της κοινότητας Μορρόκο είναι πως η μαλόκα βρίσκεται μπροστά στο Σέρρος ντε Μορρόκο, ένα «επίπεδο» βουνό με τη χαρακτηριστική έλλειψη βουνοκορφής που υποκαθίσταται από ένα βραχώδες οροπέδιο!

Ήρθαμε λοιπόν στα βάθη της Αμαζονίας της Κολομβίας και η πρώτη μας επαφή είναι με τα μαγικά έθιμα της τοπικής κοινότητας:  θα ακούσουμε μύθους και ιστορίες από τη φυλή των Ταϊμπάνος, θα λάβουμε μέρος σε τοπικό συμβούλιο (mambeo), θα γευματίσουμε φυσικά με τους οικοδεσπότες μας με τοπικές (απλές) γεύσεις, θα τους μοιράσουμε δώρα και καθώς η νύχτα θα πέφτει θα καταλύσουμε για να… διαχειριστούμε μέσα μας τις πρώτες εικόνες από τον αλλόκοτο αυτόν κόσμο. Διανυκτέρευση σε πολύ απλό κατάλυμα. 

4η ημέρα: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΡΡΟΚΟ: εκδρομή στο ΣΕΡΡΟΣ ΝΤΕ ΜΟΡΡΟΚΟ – διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια

Ξύπνημα στα βάθη της Αμαζονίας. Παραδοσιακό πρωινό και συνεχίζουμε ακμαίοι την εξερεύνηση της περιοχής. Πλέοντας από την Κοινότητα Μορρόκο φτάνουμε στην «αφετηρία» του Σέρρος ντε Μορρόκο όπου συνεχίζουμε πεζή, για μια πεζοπορία περίπου τριών ωρών (μεταφέρουμε οι ίδιοι τα ατομικά μας είδη που θα μας χρειαστούν για να κατασκηνώσουμε το βράδυ!).

Το Σέρρος ντε Μορρόκο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά tepuyes που συναντώνται στην Αμαζονία: είναι δηλαδή «επίπεδα» βουνά, χωρίς κορυφή, με κάθετες, απότομες πλαγιές που κάποιες φορές ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα ύψος. Οι τόσο ιδιαίτερες αυτές γεωλογικές μορφές θεωρούνται από τους παλαιότερους σχηματισμούς στη Γη, με ηλικία που ξεπερνά και τα δύο δισεκατομμύρια χρόνια!

Θα δούμε τον καταρράκτη Σαρντίνα πριν φτάσουμε μέχρι το υψηλότερο σημείο του Σέρρος, ατενίζοντας το απίστευτο τοπίο, κυρίως από το λεγόμενο Παράθυρο του Κόσμου (La Ventana del Mundo)! Στις σπηλιές που θα βρούμε θα παρατηρήσουμε σπηλαιογραφίες και  πετρογλυφικά με μυθολογικά όντα από την κοσμογονική κουλτούρα της φυλής των Ταϊμπάνος.

Το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε κάτω από τα αστέρια, πάνω στο Σέρρος ντε Μορρόκο!

 

5η ημέρα: ΣΕΡΡΟ ΝΤΕ ΜΟΡΡΟΚΟ – ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΡΡΟΚΟ: τελετή Ιερού Χορού Γιουρουπαρί

Ξύπνημα στο Σέρρος ντε Μορρόκο και αφού πάρουμε πρωινό, ξεκινάμε για την επιστροφή μας, με τον ίδιο τρόπο, στην Κοινότητα Μορρόκο. Αφού γευματίσουμε στην Κοινότητα, θα επισκεφθούμε τους οπωρώνες όπου οι ντόπιοι καλλιεργούν γιούκα, ανανά, κόκα, καπνά και άλλα φυτά που χρησιμοποιούν τόσο για τις διατροφικές τους συνήθειες όσο και για τα τελετουργικά δρώμενα της κάθε φυλής.

Το βράδυ μάς περιμένει μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες του ταξιδιού μας. Θα παρευρεθούμε στην τελετή με τον Ιερό Χορό Γιουρουπαρί, στη μαλόκα της κοινότητας, όπου οι φυλές μιλούν, προσεύχονται και χορεύουν απευθυνόμενοι (και με τους τρεις τρόπους) στους θεούς. Ετοιμάζουν τα φτερά, τις φλογέρες και τα ιερά τους ενδύματα και ξεκινούν για μια ολονύχτια έκσταση με τραγούδια, χορό και χαρά. Την τελετή «διευθύνει» ο παγιέ, ο σαμάνος δηλαδή, που εναρμονίζει τις κινήσεις όλων προς ένα τελικό, συμπαγές αποτέλεσμα. Μπορούμε να συμμετάσχουμε και εμείς στην τελετή ή απλά να την παρακολουθούμε μαγεμένοι…

Ο Ιερός Χορός Γιουρουπαρί αποτελεί Μνημείο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO: σημειώστε μάλιστα πως μέχρι πριν από κάποια χρόνια, οι φυλές που τον έχουν ως μέρος της κουλτούρας τους δεν επιτρεπόταν να τον παρουσιάσουν σε λευκούς!

Διανυκτέρευση στην Κοινότητα Μορρόκο.

 

6η ημέρα: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΡΡΟΚΟ – βαρκάδα στον ποταμό ΑΠΑΠΟΡΙΣ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μετά τις έντονες συγκινήσεις των δύο προηγούμενων ημερών, σήμερα δικαιούμαστε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε σε πιο ράθυμους ρυθμούς τη φύση της Αμαζονίας. Ξεκουραζόμαστε, κάνουμε μπάνιο στο ποτάμι, ατενίζοντας παράλληλα το Σέρρος ντε Μορρόκο. Χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας βαρκάδα στον ποταμό Απαπόρις, και στη συνέχεια επιστρέφουμε στον οικισμό του Μπουένος Άιρες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε απόψε.

 

7η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΜΙΤΟΥ: πεζοπορία στον λόφο ΣΕΡΡΟ ΟΥΡΑΝΙΑ

Πρωινό στο Μπουένος Άιρες και αναχωρούμε αεροπορικώς για το Μιτού (με σκάφος τύπου Τσέσνα). Άφιξη στο Μιτού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μας περιμένει hiking στον λόφο Σέρρο Ουράνια, μία πραγματικά απολαυστική διαδρομή με καταπληκτική θέα στην Αμαζονία! Διανυκτέρευση στο Μιτού.

 

 

8η ημέρα: ΜΙΤΟΥ – πτήση για ΜΠΟΓΚΟΤΑ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπογκοτά, όπου επιβιβαζόμαστε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Επέκταση προγράμματος σε Καρθαγένη και Σάντα Μάρτα

Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιήσουν επέκταση του ταξιδιού στην Καρθαγένη και τη Σάντα Μάρτα, με συνολική διάρκεια ταξιδιού τις 14 ημέρες.

Στην περίπτωση αυτή το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

 

8η ημέρα: ΜΙΤΟΥ – πτήση για ΜΠΟΓΚΟΤΑ – πτήση για ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπογκοτά, από όπου επιβιβαζόμαστε σε νέα πτήση για τη Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική Θάλασσα στη Βόρεια Κο¬λομβία. Ιδρύθηκε το 1525 από τον ισπανό κονκισταδόρ Ρο-δρίγο ντε Μπατίστας και είναι ιστορικά ο πρώτος ισπανικός οικισμός στην Κολομβία. Επίσης είναι η παλαιότερη διατη¬ρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική, ενώ και η ονομασία δεν έχει αλλάξει ποτέ από την εποχή της ίδρυ¬σής της.
Οι λατινοαμερικάνοι τιμούν τη Σάντα Μάρτα και για έναν ακόμα λόγο, καθώς εδώ πέθανε ο εθνικός ήρωας-απελευ¬θερωτής της Λατινικής Αμερικής, ο Σιμόν Μπολίβαρ. Η κα¬τοικία του, λίγο έξω από την πόλη, με την ονομασία Λα Κί¬ντα ντε Σαν Πέδρο Αλεχαντρίνο, διατηρείται άψογα και λει¬τουργεί ως μουσείο. Υπήρξε πρώην χασιέντα, στην οποία παράγονταν ρούμι, μέλι και πανέλα.
Η πανέλα είναι τοπικό γλυκαντικό της Λατινικής Αμερικής και παράγεται από ζαχαροκάλαμο. Είναι στερεοποιημένη και θεωρείται η αγία τροφή όλων των ανθρώπων. Οι ερ¬γάτες τη διαλύουν σε νερό και την πίνουν για πρωινό ενώ για τα παιδιά διαλύεται σε γάλα.
Στις περιπτώσεις ασθέ¬νειας διαλύεται σε χυμό λάιμ και τζίντζερ. Προσφάτως μά¬λιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κατανάλωση της πανέλα αυξήθηκε θεαματικά. Το σλόγκαν προώθησης εί¬ναι «Αγοράζει πανέλα όποιος δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα».
Άφιξη στη Σάντα Μάρτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ: εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΪΡΟΝΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε την απίθανη τροπική φύση της Καραϊβικής Θάλασσας. Θα κάνουμε μία καταπληκτική εκ¬δρομή στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα και απλώνεται σε μία έκταση 17 τ.χλμ.
Κατ΄αρχάς πρέπει να πούμε ότι Ταϊρόνα ονομάζονταν οι ιθαγενείς που κατοικούσαν την περιοχή της Σάντα Μάρτα και στο πάρκο μέχρι που καταπάτησαν τα εδάφη οι κονκι¬σταδόρες τον 16ο αιώνα και τους εξολόθρευσαν. Ελάχιστα γνωρίζουμε σήμερα γι αυτούς, ωστόσο τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν πως είχαν αναπτύξει έναν προηγμένο πολιτισμό για την εποχή τους.
Η αρχαία Σάντα Μάρτα είναι κατασκευασμένη από πέτρα, με πολλούς πέτρινους υπό¬γειους διαδρόμους. Διέθετε προηγμένο σύστημα ύδρευ¬σης και εκτεταμένες εμπορικές εγκαταστάσεις. Οι Ταϊρόνα ήταν καλλιεργητές ανανά και γιούκα και έμποροι. Εμπορεύ-ονταν δια ξηράς και δια θαλάσσης τα γεωργικά προϊόντα τους, αλάτι και διάφορα τεχνήματα από πέτρα, πηλό και χρυσό. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτούς.
Το Εθνικό Πάρκο λοιπόν ονομάστηκε Ταϊρόνα προς τιμήν τους. Περιλαμβάνει ονειρικές κατάλευκες αμμώδεις παρα¬λίες με τιρκουάζ νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, τερά¬στιους ωκεάνιους βράχους, πυκνή ζούγκλα και μανγκρό¬βια δέντρα που έχουν τις ρίζες τους μέσα στο νερό.
Θα φτάσουμε λοιπόν στη λεγόμενη Θάλασσα των Επτά Κυμάτων, ένα σημείο υπέροχης θέας, θα κατεβούμε στην παραλία Νεγκουάνχε και τον κόλπο της Γκαϊράκα από ό¬που ντόπιοι ψαράδες θα μας μεταφέρουν με βάρκα προς την παραλία Κριστάλ, για να χαρούμε τα εντυπωσιακά νερά και την ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα ανάμεσα σε κοράλλια! Θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο στην Γκαϊ¬ράκα και από εκεί στην Σάντα Μάρτα. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ –ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα αναχωρήσουμε οδικώς από τη Σάντα Μάρτα με προορισμό την Καρθαγένη, από τις ωραι¬ότερες αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής.
Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνωστόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρατηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχίζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θάλασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της.

Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περουβιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βάσει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπανούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προκειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρ¬χουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τον αρχηγό μας στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

11η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με πανοραμική θέα 360ο όλης της Καρθαγένης από το Μοναστήρι ντε λα Πόπα. Το μοναστήρι είναι γνωστό και ως Πόπα ντελ Γκα¬λέον επειδή αρχιτεκτονικά θυμίζει πρύμνη γαλέρας… Χτί¬στηκε το 1606 σε λόφο ύψους 140 μέτρων με απεριόριστη θέα στο λιμάνι της Καρθαγένης.
Επόμενος σταθμός μας είναι το φρούριο Σαν Φελίπε Λόπες, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου».
Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ¬φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας.
Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ¬στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή¬σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη¬ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε τα μυ¬στικά και υπόγεια περάσματά του, της μηχανολογικές και-νοτομίες του κ.α.
Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο¬ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Μετά θα πάμε στην περιοχή των τεχνιτών, τη λεγόμενη Μποβέδας. Εκεί θα δούμε μία σειρά από αψιδωτές πύλες. Πίσω από αυτές υ¬πάρχουν αποθήκες στις οποίες μέχρι τον 18ο αιώνα φυ¬λάσσονταν ο οπλισμός της Καρθαγένης. Αργότερα και μέ¬χρι τον 19ο αιώνα λειτουργούσαν ως φυλακές. Σήμερα σε αυτές τις αποθήκες στεγάζονται τεχνίτες που κατασκευά¬ζουν ποικίλα τεχνουργήματα. Διανυκτέρευση στην Καρθα¬γένη.

12η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: εκδρομή στην ΛΑ ΜΠΟΚΙΓΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα βγούμε από τα τείχη και θα πάμε να επισκεφθούμε το μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, πολύ κοντά στην Καρθαγένη. Εδώ θα απολαύσουμε βαρκάδα με κανό για να δούμε από κοντά το τοπικό οικοσύστημα με τα μαγκρόβια, πριν επιστρέψουμε στο χωριό για να περπατή¬σουμε στα καλντερίμια του.
Το απόγευμα, έχοντας επιστρέ¬ψει στην Καρθαγένη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για σερ¬γιανίσουμε με τον αρχηγό μας. Πολλοί προτιμούν μια βόλτα στην εναλλακτική περιοχή Γκετσεμάνι. Πρόκειται για την παλιά εργατική συνοικία, η οποία είναι γεμάτη με πολύ¬χρωμα σπιτάκια και πλέον θεωρείται η πιο cool περιοχή της Καρθαγένης. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη στις πα¬ρυφές της Σάντα Μάρτα.
Η βόλτα εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Στην πλατεία Τρινιδάδ κάθε σούρουπο συγκε¬ντρώνονται καλλιτέχνες του δρόμου και πλανόδιοι μικρο¬πωλητές με μοχίτο και όλων των ειδών το street food. Επί¬σης η Γκετσεμάνι είναι γεμάτη με εντυπωσιακά γκράφιτι. Στους τείχους (ειδικά της οδού Σιέπρε) θα δούμε ζωγραφι¬σμένα τοπικά φυτά και ζώα, τροπικά τοπία, γυναίκες με πο¬λύχρωμες φορεσιές που πουλάνε φρούτα σε καλάθια που στηρίζονται στο κεφάλι. Εν ολίγοις στα γκράφιτι της Γκετσε¬μάνι εικονογραφείται όλη η ζωή, η ιστορία και η κουλτούρα της Καρθαγένης με σπρέι.
Επιστροφή στην Καρθαγένη και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο στην Καρθαγένη (check-out στις 12:00) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

14η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

    

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* σε Μπογκοτά, Σάντα Μάρτα και Καρθαγένη. Στο Μιτού απλό τοπικό ξενοδοχείο βασικών ανέσεων. Στο Μπουένος Άιρες απλό τοπικό κατάλυμα βασικών ανέσεων. Στη ζούγκλα της Αμαζονίας διαμονή σε ξύλινες καλύβες της τοπικής φυλής. Στο Σέρρος ντε Μορρόκο διανυκτέρευση σε camp.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης και της τελευταίας ημέρας). Πλήρης διατροφή στην Αμαζονία: τα γεύματα στην Αμαζονία είναι απλά, τοπικά γεύματα αποκλειστικά από τοπικά προϊόντα.   
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΖΟΝΙΑ

Ένα ταξίδι στην Αμαζονία πάντα απαιτεί μια «έξτρα προσπάθεια» από τον ταξιδιώτη. Αυτό το συγκεκριμένο ταξίδι στα βάθη της κολομβιανής Αμαζονίας είναι εξίσου, έως και περισσότερο, απαιτητικό: απευθύνεται στον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη που γνωρίζει πολύ καλά πού ταξιδεύει και τι πρόκειται να συναντήσει. Η καλή προετοιμασία είναι απαραίτητη, χωρίς εκπτώσεις και λεπτομέρειες αφημένες στην τύχη. Πάμε να δούμε κάποιες παρατηρήσεις που θα πρέπει να έχουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στην Αμαζονία:

 • Αφήνουμε πίσω μας ό,τι ξέραμε για την καθημερινή ζωή. Πρόκειται να διεισδύσουμε στα ενδότερα της φύσης στην Αμαζονία: αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να νιώθουμε ευγνώμονες για την ευκαιρία της παρουσίας μας σε μέρη ιερά για τους ντόπιους. Ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες του τοπικού οδηγού και δεν παρεκκλίνουμε για κανένα λόγο από τη διαδρομή και το πρόγραμμά μας.
 • Όλα τα γεύματα  στην Αμαζονία είναι παραδοσιακά, απλά γεύματα εξολοκλήρου παρασκευασμένα από τοπικά προϊόντα. Πρωινά ή γεύματα αμερικάνικου ή ευρωπαϊκού τύπου, ή μενού για χορτοφάγους ή βίγκαν δεν προσφέρονται. Αν κάποιος ταξιδιώτης το επιθυμεί ή νιώθει πως το έχει ανάγκη, μπορεί να έχει μαζί του (στην προσωπική του αποσκευή) κάποιο μικρό σνακ.
 • Εξυπακούεται πως δεν υπάρχει τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στη ζούγκλα (κινητά τηλέφωνα κλπ.)
 • Δεν επιτρέπεται να πάρουμε μαζί μας πέτρες ή φυτά από την περιοχή, καθώς η απώλεια ή η αλλαγή της θέσης τους θεωρείται πως μπορεί να μεταβάλλει την πνευματικότητα της περιοχής.
 • Στις πεζοπορίες περπατούμε ήσυχα, χωρίς φωνές και εξάρσεις.
 • Συνιστάται ο εμβολιασμός για κίτρινο πυρετό και τέτανο (χωρίς να είναι υποχρεωτικό).
 • Για την ασφάλειά μας, μαζί με τις τοπικές και περιβαλλοντικές αρχές, ενδέχεται να υπάρχει και στρατιωτική παρουσία από τον εθνικό στρατό της Κολομβίας.
 • Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή που επισκεπτόμαστε φτάνει τους 30ο C. Συνυπολογίζοντας την υγρασία, η αίσθηση μπορεί να φθάσει και τους 35ο C.
 • Οι τουαλέτες είναι ξύλινα δωμάτια με σηπτικές δεξαμενές.
 • Για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, οι ντόπιοι συστήνουν τη λήψη βιταμίνης B1 (θειαμίνη) τουλάχιστον 15 ημέρες πριν την άφιξή σας στην περιοχή.
 • Η εσωτερική πτήση Μπογκοτά-Μιτού-Μπογκοτά μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει ή να αναβληθεί, λόγω καιρικών συνθηκών.
 • Η διαμονή στην Κοινότητα Μορρόκο είναι εξαιρετικά απλή: θα κοιμηθούμε σε τέντα ή ακόμα και σε αιώρα! Στο Σέρρος ντε Μορρόκο κοιμόμαστε σε camp. Θυμίζουμε ότι θα μεταφέρουμε οι ίδιοι τον εξοπλισμό για την κατασκήνωση.
 • Τι προτείνεται να έχουμε μαζί μας: ρούχα για hiking, είδη προσωπικής υγιεινής, σαγιονάρες, μποτάκια, μαγιό, καπέλο, αντικουνουπικό, έξτρα μπαταρίες, powerbanks που φορτίζονται από τον ήλιο, πλαστικές σακούλες, πετσέτα, αδιάβροχο, αδιάβροχη σκηνή (σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να κοιμηθείτε σε τοπική σκηνή) που όμως δεν χρειάζεται να καρφωθεί στο έδαφος.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). 
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει. 
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. 
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του. 
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ στην κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί σωστά στην κράτησή σας και στο φάκελό σας.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.
 
12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.
 
 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ VERSUS

Κολομβία: αποστολή στον Αμαζόνιο. Ένα πρόγραμμα που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα, μία περιπλάνηση στα βάθη του Αμαζονίου της Κολομβίας, στην περιφέρεια Βαουπές, για να έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές φυλές και τις πλούσιες παραδόσεις τους. Μακριά από τις ανέσεις του πολιτισμού, από ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα, χωρίς πολυτέλειες αλλά με δυνατές συγκινήσεις, με εμπειρίες-ζωής, με πλούσιες εικόνες σε μία περιπέτεια που ίσως αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την έννοια «ταξίδι»… Ένα απολαυστικό 9ήμερο πρόγραμμα, που μπορεί να επεκταθεί και στη βόρεια Κολομβία, με τη Σάντα Μάρτα, το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα και την Καρθαγένη, σε συνολική διάρκεια 14 ημερών.

 

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Μπογκοτά για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη (επιστροφή από Καρθαγένη στην επέκταση του προγράμματος).
 • Σπάνιες εσωτερικές πτήσεις Μπογκοτά-Μιτού και Μιτού-Μπουένος Άιρες. Όχι βέβαια της Αργεντινής, αλλά το Μπουένος Άιρες στα βάθη της κολομβιανής Αμαζονίας. Η πτήση αυτή είναι με μικρό αεροπλάνο τύπου Τσέσνα, καθώς μόνο αυτά προσεγγίζουν την περιοχή αυτή. 
 • Συναντήσεις με τις τοπικές φυλές στην Αμαζονία της Κολομβίας: Ταϊμπάνος, Τουκάνος, Μπαρασάνος, Κουμπέος, Τατούγιος, Μπεσάνος, Γκουανάνος.
 • Παρακολουθούμε τον Ιερό Χορό Γιουρουπαρί των Ανθρώπων-Ιαγουάρων, απότοκο χιλιετών παραδόσεων.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Μπογκοτά σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε εξαιρετικά απλά καταλύματα στον Αμαζόνιο: προσοχή, πρόκειται για καταλύματα της φυλής που επισκεπτόμαστε, με ελάχιστες βασικές ανέσεις!
 • Μία (1) διανυκτέρευση κάτω από τα αστέρια στο Σέρρος ντε Μορρόκο.
 • Μια (1) διανυκτέρευση στο μικρό χωριό Μπουένος Άιρες, σε απλό τοπικό κατάλυμα, και μία (1) διανυκτέρευση σε απλό, τοπικό ξενοδοχείο στην πολίχνη Μιτού.
 • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Τα γεύματά μας είναι απλά, παραδοσιακά γεύματα, μόνο από τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή.
 • Πλεύση στον ποταμό Καναραρί, μέσα στη ζούγκλα.
 • Βαρκάδα από την κοινότητα Μορρόκο μέχρι το Σέρρος Μορρόκο.
 • Μπάνιο και βαρκάδα στον ποταμό Απαπόρις.
 • Πεζοπορία στον λόφο Ουράνια (Cerro Urania) στο Μιτού.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

ΣΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Τρεις (3) σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη.   
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό-δείπνο).
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική. Εκεί θα θαυμάσουμε το γραφικό ιστορικό κέντρο αλλά και θα απολαύσουμε ημερήσια εκδρομή στο Εθνικό Δρυμό της Tαϊρόνα.
 • Επίσκεψη στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα.

Highlights

 • Η επαφή με τις φυλές στην Αμαζονία της Κολομβίας. Η γνωριμία μαζί τους, η διαβίωση για λίγες μέρες στις ξύλινες καλύβες τους, η συναναστροφή, τα παραδοσιακά τους γεύματα και η μύηση στην αρχαία γνώση των φυλών, θα μας γεμίσουν εμπειρίες ζωής.
 • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα
 • Ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα και μπάνιο στην τιρκουάζ παραλία Λα Πισίνα
 • Το Μουσείο Χρυσού με τους εκτυφλωτικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
 • Η χασιέντα στην οποία απεβίωσε ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Μπογκοτά
 • Συναντήσεις με τις τοπικές φυλές στην Αμαζονία της Κολομβίας
 • Παρακολουθούμε τον Ιερό Χορό Γιουρουπαρί των Ανθρώπων-Ιαγουάρων

Χάρτης Ταξιδιού Κολομβία: ειδική αποστολή στον Αμαζόνιο | Ιούνιος-Νοέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info