fb

O Ήλιος του Μεσονυκτίου: Βόρεια Σκανδιναβία, Βόρειο Ακρωτήριο, Νησιά Λοφότεν | Καλοκαίρι 2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό το ταξίδι είναι το μοναδικό τόσο εξειδικευμένο στην ελληνική αγορά, που στοχεύει μελετημένα στην παρατήρηση του Ήλιου του Μεσονυκτίου. Διοργανώνεται τους θερινούς μήνες, με σκοπό να παρακολουθήσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο από κάθε σταθμό μας. Παράλληλα όμως εξερευνούμε σε βάθος, τις πιο όμορφες περιοχές, πόλεις και χωριά της Βόρειας Σκανδιναβίας. Απολαμβάνουμε τα νορβηγικά φιόρδ και τα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν, φτάνουμε στο Βόρειο Ακρωτήριο, την εσχατιά της Ευρώπης προς τον Βόρειο Πόλο, και εν συνεχεία εξερευνούμε την εντυπωσιακή ενδοχώρα της Λαπωνίας στη Φινλανδία. Επιπλέον, συμπληρώνουμε αυτό το λαμπρό tour de force στον σκανδιναβικό βορρά, με διανυκτερεύσεις και ξεναγήσεις στις μαγευτικές πρωτεύουσες Όσλο και Ελσίνκι.

Το ταξίδι αυτό απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους, κυρίως όμως, στους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Εκείνους που απορρίπτουν τα ημίμετρα και τα επιφανειακά περάσματα. Εκείνους που αρνούνται να χάνουν χρόνο σε άσκοπες και κουραστικές μετακινήσεις και αντιθέτως θέλουν να εξερευνούν μελετημένα και σε βάθος, μόνο τα σημεία και τους σταθμούς μεγάλου και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Εκείνους που θέλουν να μάθουν τα έσχατα μυστικά του πλανήτη. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να πραγματοποιεί ταξίδια-ζωής στις πιο όμορφες γωνιές της Γης, οργανώνει τέλειες πτήσεις και διανυκτερεύσεις, κρουαζιέρες, επισκέψεις σε απίθανα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με άριστα καταρτισμένο οδηγό, και τα περιλαμβάνει όλα στην τελική τιμή. Έτσι έχετε απολύτως ελεγχόμενο κόστος από την Αθήνα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας θα είναι το Όσλο, η πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Ακολουθεί μετάβαση και κρουαζιέρα στα νορβηγικά Νησιά Λοφότεν, που σχηματίζονται μέσα στα φιόρδ και που ενέπνευσαν τον Ιούλιο Βερν, τον Έντγκαρ ’λαν Πόε αλλά και τον Νίκο Καββαδία. Βρισκόμαστε πλέον στον Αρκτικό Κύκλο, τον 66ο παράλληλο, όπου σε κάθε σταθμό μας παρατηρούμε το φαινόμενο της συνεχούς ημέρας. Εναλλαγή τοπίων, άγριοι βράχοι μέσα σε ήρεμες θάλασσες, ειδυλλιακά ψαροχώρια με χρωματιστά σπιτάκια κάτω από χιονισμένα βουνά, ήπιες θερμοκρασίες που αγκαλιάζουν τα νησιά και τα φιόρδ, συνθέτουν μία μοναδική εξερευνητική εμπειρία.

Και μετά συνεχίζουμε την πορεία μας προς τον σκανδιναβικό βορρά. Περνάμε από το φυσικό λιμάνι Νάρβικ, την ιστορική Τρομσέ και την προϊστορική ’λτα με τις 6.000 βραχογραφίες από τη Λίθινη Εποχή. Στη συνέχεια φτάνουμε στην Χάμερφεστ τη βορειότερη πόλη του κόσμου. Ακολουθεί το Βόρειο Ακρωτήριο, εκεί όπου τελειώνει ο ευρωπαϊκός δρόμος. Μετά κατεβαίνουμε στη γη των Λαπώνων, μέσα από τα ατελείωτα δάση, τις λίμνες και τα ποτάμια της Βόρειας Φινλανδίας, και πηγαίνουμε στην ιστορική πρωτεύουσα της περιοχής, το Ροβανιέμι. Εκεί θα κοιτάξουμε για τελευταία φορά το βράδυ προς τον Βορρά για να δούμε τον Ήλιο του Μεσονυχτίου. Τέρμα του ταξιδιού μας θα είναι η πρωτεύουσα Ελσίνκι, στη Βαλτική Θάλασσα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα ειδικό εξερευνητικό πρόγραμμα του Versus, στον βορρά της Σκανδιναβικής Χερσονήσου με στόχο να απολαύσουμε το μοναδικό φαινόμενο που ονομάζεται «Ήλιος του Μεσονυκτίου». Παράλληλα όμως κάνουμε ένα απίθανο οδοιπορικό στα μαγευτικά νορβηγικά φιόρδ, στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν αλλά και στην περιοχή της Λαπωνίας, στην οποία εδώ και αιώνες κατοικούν οι Σάμι.

Το ταξίδι αυτό προτάθηκε πρώτα από το Versus και εκτελείται ανελλιπώς για πάνω από 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία!

Ειδικότερα:

 • Κρουαζιέρα στη Βόρεια Νορβηγία, αλλά και εξαιρετικές διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε τα Νησιά Λοφότεν, που θεωρούνται η ομορφότερη τοποθεσία του κόσμου!
 • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στις πρωτεύουσες Όσλο (Νορβηγία) και Ελσίνκι (Φινλανδία), καθώς και στο Ροβανιέμι (φινλανδική Λαπωνία)
 • Επίσκεψη στο Χάμερφεστ, τη βορειότερη πόλη της ευρωπαϊκής ηπείρου
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει (δίχως να μεσολαβεί δύση). Επίσης επίσκεψη στο Μέγαρο του Βορείου Ακρωτηρίου
 • Ιδανικές πτήσεις προς Όσλο και από Ελσίνκι, για να αποφύγουμε τα άσκοπα πισωγυρίσματα στη Σκανδιναβία
 • Για να κάνουμε το ταξίδι μας ακόμα πιο άνετο και ευχάριστο, εσωτερικές πτήσεις Όσλο προς Μπόντο (Νορβηγία) και Ροβανιέμι προς Ελσίνκι (Φινλανδία). Έτσι αποφεύγουμε τις πολύωρες διαδρομές με πούλμαν και κινούμαστε οδικά μόνο στο τμήμα του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει στη Βόρεια Σκανδιναβία
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Αρκτικής Εξερεύνησης στην πόλη Τρόμσο που βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο
 • Δύο μαγευτικές διαδρομές με φεριμπότ μέσα στα φιόρδ, από το Μπρίβεκιαντετ στο Σφένμπι και μετά στο Ολνερντάλεν
 • Περιήγηση στο υπαίθριο Μουσείο Προϊστορικών Βραχογραφιών στην ’λτα
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-Πολιτιστικό Πάρκο των Σάμι, στο Καρασόκ, για να μάθουμε την ιστορία και την καθημερινότητα των Λαπώνων
 • Επίσκεψη στο Αρκτικό Μουσείο στο Ροβανιέμι
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
 • Έλληνας αρχηγός, ειδικά καταρτισμένος στην περιοχή, που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το οδοιπορικό

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Όσλο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο. Αμέσως μετά την άφιξή μας στο Όσλο θα κάνουμε μία ξενάγηση για να δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Θα πάμε στο Δημαρχείο του Όσλο, μοντερνιστικό, χτισμένο από κόκκινο μεσαιωνικό τούβλο, ακριβές αντίγραφο αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στα μεσαιωνικά κάστρα. Περιλαμβάνει δύο πύργους. Ο ένας εξ αυτών είναι καμπαναριό με καριγιόν που συγχρονίζεται με 49 καμπάνες. Το καριγιόν είναι μεσαιωνικό μουσικό όργανο καμπανοκρουσιών, το δεύτερο βαρύτερο στον κόσμο μετά το εκκλησιαστικό όργανο.

Στην ξενάγησή μας θα δούμε επίσης την Όπερα του Όσλο, που χτίστηκε το 1999 από το νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Σνοχέτα, το οποίο υπογράφει και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Τόσο το γραφείο όσο και η ίδια η όπερα, η οποία είναι κατασκευασμένη από μάρμαρο πάνω στις όχθες του Όσλοφιορδ, έχουν συγκεντρώσει πλήθος διεθνών βραβείων.

Ακολουθεί το αναγεννησιακό Εθνικό Θέατρο (1899) ανάμεσα στο παλάτι και στο κοινοβούλιο. Στο θέατρο έχουν παιχτεί ιστορικά όλα τα έργα του παγκοσμίως διάσημου νορβηγού θεατρικού συγγραφέα και σκηνοθέτη, Ερρίκου Ίψεν.

Βλέπουμε επίσης το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου κατά τη διάρκεια της Κατοχής είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο, τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκόλεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα αμφιλεγόμενα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Όσλο – Μπόντο (Βόρεια Νορβηγία, εσωτερική πτήση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπόντο, την αφετηρία μας, για να γνωρίσουμε τις ασυναγώνιστες ομορφιές της Βόρειας Νορβηγίας και του Βόρειου Ακρωτηρίου. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Μπόντο, ή Μπούντε στα νορβηγικά, είναι ένα στρατηγικό λιμάνι λίγο πιο βόρεια από τον Αρκτικό Κύκλο, το οποίο αναπτύχθηκε χάρη στην αλιεία αλλά και στις στρατιωτικές βάσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι σημείο αναφοράς για κάθε ταξίδι στον μακρινό Βορρά και αφετηρία εξερεύνησης του νησιωτικού συμπλέγματος Λοφότεν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπόντο – Νησιά Λοφότεν

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επιβιβαστούμε στο πλοίο και θα σαλπάρουμε για τα γραφικά Νησιά Λοφότεν (Λοφούτεν), γνωστά για τα μικρά ψαροχώρια τους με τα χαρακτηριστικά ποικιλόχρωμα ξύλινα σπίτια που οι ντόπιοι τα ονομάζουν «rorbuer», το μποέμ κλίμα και το τοπίο που συνθέτουν απόκρημνοι λόφοι και παραλίες από λευκή άμμο! Τα νησιά αυτά αποτελούν αγαπημένο θέμα των Νορβηγών ζωγράφων. Το Σβόλβερ (Svolvaer), είναι η πρωτεύουσα των νησιών Λοφότεν και εμπορικό τους κέντρο χάρη στο λιμάνι του. Είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής και έχει την ατμόσφαιρα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης.

Εμείς λοιπόν θα εξερευνήσουμε την περιοχή των νησιών Λοφότεν, που το 2007 το National Geographic Traveler τα κατέταξε στην 3η θέση ανάμεσα στους πιο δελεαστικούς νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο! Θα γνωρίσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τοπία του συμπλέγματος, όπως το Ρέινε, θα περάσουμε από νησί σε νησί από γέφυρες και τούνελ, μια εκπληκτική υποδομή για μια τόσο μακρινή και αραιοκατοικημένη ζώνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Λοφότεν. Διανυκτέρευση. 

4η ημέρα: Νησιά Λοφότεν – Νάρβικ

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Νάρβικ, την πόλη που έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Στις 9/4/1940, οι Γερμανοί, με 11 αντιτορπιλικά και 3.000 στρατιώτες, μπήκαν στο φιόρδ του Νάρβικ και κατέλαβαν την πόλη. Ναυτική μοίρα αγγλικών πολεμικών μπήκε το ίδιο βράδυ στο φιόρδ και προκάλεσε μεγάλες ζημιές στη γερμανική αποβατική μονάδα. Στις 13/04/1940 άλλη αγγλική ναυτική δύναμη μπήκε στο φιόρδ και κατάστρεψε όλα τα γερμανικά πολεμικά. Παρά τη σημαντική αγγλική επιτυχία, οι Γερμανοί κατέλαβαν ολόκληρη την Νορβηγία. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Χαρακτηριστικό της πόλης του Νάρβικ είναι οι τεράστιες εγκαταστάσεις μεταφοράς του σιδήρου που έρχεται από τη Σουηδία. Άλλωστε η πόλη ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε ως ένα ιδανικό φυσικό λιμάνι όπου θα κατέληγε ο σιδηρόδρομος Ούφουτμπαν που έρχεται από τη Βόρεια Σουηδία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αν ο καιρός το επιτρέπει, το ίδιο βράδυ, σας προτείνουμε να πάρετε το τελεφερίκ που βρίσκεται στην άκρη της πόλης και θα σας οδηγήσει  στα 656 μέτρα, σε ένα σημείο με καταπληκτική θέα, από όπου θα θαυμάσετε τη θέα και τον «ήλιο του μεσονυχτίου». Μια πρώτη επαφή με το φαινόμενο αυτό. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Νάρβικ – Τρόμσο

Πρωινή αναχώρηση για την αρκτική πρωτεύουσα, το Τρόμσο (Τρούμσε στα νορβηγικά), τη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Νορβηγίας, που είναι γνωστό και ως «Παρίσι του Βορρά». Το Τρόμσο ήταν η βάση εξερευνητών της Αρκτικής κατά τη διάρκεια του 19ου αι. Εδώ, Ρώσοι, Βρετανοί, Δανοί και Γερμανοί έκαναν μια τελευταία στάση με τα πλοία τους λίγο πριν κατευθυνθούν προς τον Αρκτικό Κύκλο για τις αποστολές τους. Στην πόλη λειτουργούν μουσεία σχετικά με την αρκτική εξερεύνηση, ενώ θα μπορείτε να γευθείτε τα προϊόντα της Αρκτικής Θάλασσας σε ένα από τα εστιατόρια του γραφικού λιμανιού.  Άφιξη και πανοραμική περιήγηση της πόλης. Το Τρόμσο είναι μια πόλη χτισμένη σε νησί και για να φτάσουμε εκεί διασχίζουμε μια εντυπωσιακή γέφυρα. Απέναντι από το κέντρο της και το λιμάνι δεσπόζουν ο μοντέρνος καθεδρικός ναός και ένα ακόμα βουνό στο οποίο φτάνει κανείς με τελεφερίκ, όπως και στο Νάρβικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Τρόμσο – Όλσφιόρντεν – Άλτα – Χάμμερφεστ

Η διαδρομή μας σήμερα είναι η επιτομή ενός ταξιδιού στη Νορβηγία, αυτή η συνεχής εναλλαγή τοπίου και μεταφορικού μέσου, η διαδοχή χιονισμένων βουνών δίπλα στη θάλασσα, τα ψαροχώρια και η ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Αναχωρούμε από το Τρόμσο με κατεύθυνση προς την περιοχή του Ολσφιόρντεν. Από το Μπρίβεκιαντετ θα επιβιβαστούμε σε φέρι για το Σφένμπι, μέσα από μια μαγευτική διαδρομή στα φιόρδ! Θα συνεχίσουμε οδικώς για το Λίνγκεν, μια περιοχή που περιτριγυρίζεται από ψηλές κορυφές -τοπικά τις χαρακτηρίζουν «Άλπεις»- και που έρχονται σε αντίθεση με το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Από εκεί θα επιβιβαστούμε και πάλι σε φέρι και μέσα από ακόμα μία εκπληκτική διαδρομή θα φτάσουμε στο όμορφο Ολνερντάλεν, απ’ όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για την Άλτα. Η Άλτα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις βραχογραφίες της, που χρονολογούνται από το 4200 έως το 500 π.Χ. και απεικονίζουν διάφορα ζώα, σκηνές από το κυνήγι και την καθημερινή ζωή. Θα δούμε το υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην Άλτα, που λόγω της σπουδαιότητάς τους έχουν ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Οι πρώτες βραχογραφίες ανακαλύφθηκαν κατά τη δεκαετία του 1960 και έκτοτε βρέθηκαν και άλλες σε περίπου 45 διαφορετικά μέρη της περιοχής, με πιο μεγάλες και σημαντικές αυτές του Hjemmeluft, που είναι και οι μόνες επισκέψιμες. Συνεχίζουμε για το Χάμμερφεστ, τη βορειότερη πόλη της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Χάμμερφεστ – Χόνινγκσβογκ (Βόρειο Ακρωτήριο)

Πρωινό και αναχώρηση για μία βόλτα στην πόλη του Χάμερφεστ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Χόνινγκσβογκ, το λιμάνι και την πρωτεύουσα του νησιού Μαγκερέια, του νησιού του Βορείου Ακρωτηρίου. Αυτό το τελευταίο κομμάτι διαδρομής προς τον Βορρά είναι μοναδικό: εκεί το τοπίο είναι ακόμα πιο άγριο, τα μικρά φιόρδ διαδέχονται το ένα το άλλο, η προσμονή της άφιξης στο «τέρμα του δρόμου» γίνεται όλο και πιο έντονη. Αφού διασχίσουμε το οροπέδιο της Φίνμαρκ, που είναι ένα απέραντο βοσκοτόπι για τους ταράνδους, θα φτάσουμε στο νησί Μαγκερέια, μέσα από ένα υποθαλάσσιο τούνελ, ακόμα μία έκπληξη των Νορβηγών. Τελευταίος σταθμός μας το Χόνινγκσβογκ, ο τελευταίος οικισμός της Νορβηγίας, μια μικρή κωμόπολη-λιμάνι που αντικρίζει τον Αρκτικό Ωκεανό. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Χόνινγκσβογκ. Αργότερα, το βράδυ, θα κάνουμε τα τελευταία 30 χιλιόμετρα. Διασχίζοντας στη συνέχεια ένα τοπίο γυμνό, θα φτάσουμε στο Βόρειο Ακρωτήριο, που υψώνεται στα 308 μέτρα από τη θάλασσα του Μπάρεντς. Το σημείο αυτό θεωρείται το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης (71010΄21»). Από εδώ ο Βόρειος Πόλος απέχει μόνο 1.800 χλμ. Θα δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και εν συνεχεία να ανατέλλει. Μια σιδερένια υδρόγειος εξηγεί το φαινόμενο του ήλιου του μεσονυχτίου, που οφείλεται στον μη κατακόρυφο άξονα της Γης ως προς το επίπεδο περιστροφής γύρω από τον Ήλιο. Τον Αύγουστο του 1553 μια καταιγίδα "φέρνει" το αγγλικό πλοίο "Edward Bonaventura" με κυβερνήτη τον Richard Chancellord στην περιοχή του κάθετου βράχου που ονομάστηκε NORDKAPP. Οι Βρετανοί έψαχναν το βόρειο πέρασμα προς την Κίνα. Το 1664 ο Ιταλός ιερέας ταξιδευτής Francesco Negri, ήταν ο πρώτος ταξιδιώτης που έφτασε σε αυτό το γεωγραφικό πλάτος. Από τότε εκατομμύρια ανθρώπων πάτησαν το βράχο και βίωσαν τη "μαγεία" του. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο τραχύς γυμνός τόπος, η παράξενη ρότα του ήλιου στον καλοκαιρινό ουρανό και οι αφηγήσεις των πρώτων ταξιδιωτών κέντρισαν την περιέργεια όλων των επόμενων. Θα έχουμε χρόνο να φωτογραφηθούμε, να απολαύσουμε το βορειότερο σημείο της Γης, να θαυμάσουμε τον ήλιο του μεσονυχτίου, να επισκεφθούμε το North Cape Hall, όπου θα δούμε ένα εντυπωσιακό πανοραμικό φιλμ 180° για την περιοχή και να αγοράσουμε σουβενίρ. Εδώ, στην… άκρη της Γης, η ημέρα είναι ατέλειωτη, το τοπίο υποβλητικό, η θέα συναρπαστική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στην περιοχή του Χόνινγκσβογκ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Χόνινγκσβογκ – Κάρασιοκ – Ροβανιέμι

Θα συνεχίσουμε σήμερα να απολαμβάνουμε το μεγαλοπρεπές αρκτικό τοπίο, ενώ, κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, πιθανότατα θα συναντήσουμε και ταράνδους. Προορισμός μας το Κάρασιοκ, η πόλη των συνόρων της Νορβηγίας με τη Φινλανδία, ένα από τα ζωντανά κέντρα της λαπωνικής κουλτούρας. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, όπου θα μάθουμε πολλά στοιχεία για τους κατοίκους της περιοχής, τους Λάπωνες (Σάμι).

Στη συνέχεια θα περάσουμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στη Φινλανδία με τελικό προορισμό μας την πρωτεύουσα της φινλανδικής Λαπωνίας και το χωριό του Άι-Βασίλη, το Ροβανιέμι. Η τούνδρα που είδαμε στο Βόρειο Ακρωτήριο έχει δώσει τη θέση της σιγά σιγά στα δάση των κωνοφόρων. Θα περάσουμε από αμέτρητες λίμνες, κύριο γνώρισμα της Φινλανδίας ενώ στο δρόμο μας είναι και η μεγάλη λίμνη Ίναρι, μια από τις κοιτίδες των Λαπώνων. Άφιξη στο Ροβανιέμι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: Ροβανιέμι - Μουσείο Arktikum – Χωριό Άι-Βασίλη – Πτήση για Ελσίνκι

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) μέσα από τα εκθέματα του οποίου θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής των κατοίκων της Αρκτικής και θα παρακολουθήσουμε ένα βίντεο σχετικό με το Βόρειο Σέλας. Μόλις 8 χλμ. βόρεια του Ροβανιέμι θα δούμε το σημείο του Αρκτικού Κύκλου, στο οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, κατοικεί ο Άγιος Βασίλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το πιο όμορφο, το πιο φιλόξενο, το πιο μαγικό χωριό του πλανήτη. Το Χωριό του Άι-Βασίλη! Εκεί θα μας υποδεχθούν ο καλοκάγαθος άγιος και τα αεικίνητα, σκανταλιάρικα ξωτικά-βοηθοί του. Μην παραλείψετε να στείλετε καρτούλες από το ταχυδρομείο του Άι-Βασίλη, ενώ στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια εξόρμηση στο «Santa Park», ένα φανταστικό θεματικό πάρκο για μικρά και μεγάλα παιδιά! Μια σειρά παιχνιδιών και δραστηριοτήτων σάς περιμένουν. Μην παραλείψετε, επίσης, να επισκεφθείτε τον φούρνο-ζαχαροπλαστείο της κυρίας Άι-Βασίλη... Θα απολαύσετε τα πιο γλυκά κουλουράκια του κόσμου.

Ακολουθεί αναχώρηση για το αεροδρόμιο, απ’ όπου θα πετάξουμε για την «κόρη της Βαλτικής», το Ελσίνκι. Άφιξη στο Ελσίνκι μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Ελσίνκι – Πτήση για Αθήνα

Το τέλος του ταξιδιού μας θα μας βρει στη Βαλτική Θάλασσα και τις φινλανδικές ακτές. Μετά το πρωινό θα κάνουμε την ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό, την υπέροχη κεντρική πλατεία με το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη, το Προεδρικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Θέατρο, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την "Εκκλησία των βράχων", μια μοναδική εκκλησία θαμμένη μέσα στον γρανίτη, το Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς επίσης και το μνημείο προς τιμήν του Σιμπέλιους, του μεγάλου μουσουργού της Φιλανδίας. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

29/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1143

29/06/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

09:20

11:05

AF 1071

08/07/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

19:45

AF 1032

08/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

05/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1143

05/07/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

09:20

11:05

AF 1071

14/07/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

19:45

AF 1032

14/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1572

14/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1143

14/07/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΣΛΟ

09:20

11:05

AF 1071

23/07/2023

ΕΛΣΙΝΚΙ – ΠΑΡΙΣΙ

17:40

19:45

AF 1032

23/07/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διατροφή: πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις: με πούλμαν, πλοιάρια και πλοίο.
 • Ξενοδοχεία 4*. Στη Βόρεια Νορβηγία τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού καταλυμάτων.
 • Επίσκεψη σε μουσείο για την αρκτική εξερεύνηση στην πόλη Τρόμσο.
 • Περιήγηση στο υπαίθριο μουσείο βραχογραφιών στην ’λτα.
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να δύει, να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει και επίσκεψη στο North Cape Hall.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-πολιτιστικό πάρκο Σάπμι, στο Καρασιόκ, με θέμα τους Λάπωνες (Σάμι).
 • Επίσκεψη στο μουσείο της Αρκτικής (Arktikum) στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ-Βασίλη
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Μεταφορές και ξεναγήσεις.
 • Είσοδοι στα μνημεία, μουσεία, πολιτιστικά πάρκα.
 • Κλιματιζόμενα λεωφορεία.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 400
 • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή!
Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

 

Ένα ειδικό εξερευνητικό πρόγραμμα του Versus, στον βορρά της Σκανδιναβικής Χερσονήσου με στόχο να απολαύσουμε το μοναδικό φαινόμενο που ονομάζεται «Ήλιος του Μεσονυκτίου». Παράλληλα όμως κάνουμε ένα απίθανο οδοιπορικό στα μαγευτικά νορβηγικά φιόρδ, στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν αλλά και στην περιοχή της Λαπωνίας, στην οποία εδώ και αιώνες κατοικούν οι Σάμι.

Το ταξίδι αυτό προτάθηκε πρώτα από το Versus και εκτελείται ανελλιπώς για πάνω από 15 χρόνια με μεγάλη επιτυχία!

Ειδικότερα:

 • Κρουαζιέρα στη Βόρεια Νορβηγία, αλλά και εξαιρετικές διανυκτερεύσεις για να γνωρίσουμε τα Νησιά Λοφότεν, που θεωρούνται η ομορφότερη τοποθεσία του κόσμου!
 • Διανυκτέρευση και ξενάγηση στις πρωτεύουσες Όσλο (Νορβηγία) και Ελσίνκι (Φινλανδία), καθώς και στο Ροβανιέμι (φινλανδική Λαπωνία)
 • Επίσκεψη στο Χάμερφεστ, τη βορειότερη πόλη της ευρωπαϊκής ηπείρου
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να δούμε τον ήλιο να φτάνει μέχρι τον ορίζοντα στη θάλασσα και στη συνέχεια να ανατέλλει (δίχως να μεσολαβεί δύση). Επίσης επίσκεψη στο Μέγαρο του Βορείου Ακρωτηρίου
 • Ιδανικές πτήσεις προς Όσλο και από Ελσίνκι, για να αποφύγουμε τα άσκοπα πισωγυρίσματα στη Σκανδιναβία
 • Για να κάνουμε το ταξίδι μας ακόμα πιο άνετο και ευχάριστο, εσωτερικές πτήσεις Όσλο προς Μπόντο (Νορβηγία) και Ροβανιέμι προς Ελσίνκι (Φινλανδία). Έτσι αποφεύγουμε τις πολύωρες διαδρομές με πούλμαν και κινούμαστε οδικά μόνο στο τμήμα του ταξιδιού που μας ενδιαφέρει στη Βόρεια Σκανδιναβία
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Αρκτικής Εξερεύνησης στην πόλη Τρόμσο που βρίσκεται μέσα στον Αρκτικό Κύκλο
 • Δύο μαγευτικές διαδρομές με φεριμπότ μέσα στα φιόρδ, από το Μπρίβεκιαντετ στο Σφένμπι και μετά στο Ολνερντάλεν
 • Περιήγηση στο υπαίθριο Μουσείο Προϊστορικών Βραχογραφιών στην ’λτα
 • Επίσκεψη στο Μουσείο-Πολιτιστικό Πάρκο των Σάμι, στο Καρασόκ, για να μάθουμε την ιστορία και την καθημερινότητα των Λαπώνων
 • Επίσκεψη στο Αρκτικό Μουσείο στο Ροβανιέμι
 • Επίσκεψη στο χωριό του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
 • Έλληνας αρχηγός, ειδικά καταρτισμένος στην περιοχή, που ταξιδεύει μαζί σας από την Αθήνα και σας συνοδεύει σε όλο το οδοιπορικό

Highlights

 • Εξερευνήστε με δύο κρουαζιέρες και διανυκτερεύσεις τα γραφικά νησιά Λοφότεν
 • Γνωρίστε την πανέμορφη Τρομσέ που θεωρείται το Παρίσι του Βορρά
 • Θαυμάστε τις προϊστορικές βραχογραφίες στην ’λτα που χρονολογούνται στη Λίθινη Εποχή
 • Γνωρίστε τη Χάμερφεστ, τη βορειότερη πόλη του κόσμου
 • Απολαύστε τον Ήλιο του Μεσονυκτίου από το Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης
 • Αναζητήστε το χωριό του Αϊ Βασίλη, πάνω στη νοητή γραμμή του Αρκτικού Κύκλου
 • Περιηγηθείτε στο μοναδικό Αρκτικό Μουσείο στην πρωτεύουσα της φιλανδικής Λαπωνίας, το Ροβανιέμι
 • Ξεναγηθείτε στις δύο εκπληκτικές πρωτεύουσες: Όσλο και Ελσίνκι

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ιδανικές πτήσεις προς Όσλο και από Ελσίνκι, για να αποφύγουμε τα άσκοπα πισωγυρίσματα στη Σκανδιναβία.
 • Επίσκεψη στο Βόρειο Ακρωτήριο, το βορειότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης.
 • Δύο μαγευτικές διαδρομές με φέρι μέσα στα φιόρδ.

Χάρτης Ταξιδιού O Ήλιος του Μεσονυκτίου: Βόρεια Σκανδιναβία, Βόρειο Ακρωτήριο, Νησιά Λοφότεν | Καλοκαίρι 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info