fb

H Μάλτα του Versus και το νησί Γκόζο | Φεβρουάριος - Οκτώβριος 2023

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 479€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, να οργανώνει τα σύντομα ευρωπαϊκά προγράμματά του σαν ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, εξασφαλίζει σε αυτό το ταξίδι, στην Ιπποτική Μάλτα, ένα σύνολο παροχών και ξεναγήσεων που θα σας συναρπάσουν.

Εξερευνούμε σε βάθος, όχι μόνο την αριστοκρατική πρωτεύουσα Βαλέτα, αλλά και ολόκληρο το νησί της Μάλτας, από βορρά προς νότο. Ξεναγούμαστε στην αρχαιοελληνική Μελίτη, στις περίφημες Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου, στη Μόστα, στη Ραμπάτ, στις Τρεις Πόλεις των Ιπποτών. Επιπλέον κάνουμε μία συναρπαστική ημερήσια εκδρομή στο καταπληκτικό νησί Γκόζο, με τα προϊστορικά μεγαλιθικά μνημεία του 3700 π.Χ., με τους εξαιρετικούς μπαρόκ και αναγεννησιακούς ναούς, τα μεσαιωνικά κάστρα, και τη μυθική ακτή της Καλυψούς από την Οδύσσεια...

Πέντε μέρες είναι ικανές να μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους και να μας κάνουν να νιώσουμε σαν ήρωες του πιο συναρπαστικού ιπποτικού παραμυθιού; Ναι είναι!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την αριστοκρατική Βαλέτα, την πρωτεύουσα που έχτισαν από το μηδέν οι Ιωαννίτες Ιππότες τον 16ο αιώνα, και παραμένει ατόφια και απαράλλαχτη, σαν ένα ζωντανό μνημείο, μέχρι σήμερα. Ακολουθεί εκδρομή στο βόρειο τμήμα του νησιού της Μάλτας, για να επισκεφτούμε τις πόλεις Μόστα και Ραμπάτ, τις Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου και το Εθνικό Πάρκο Τα’Κάλι, πρώην αεροπορική βάση της RAF. Ακολουθεί μια ημερήσια εκδρομή με φεριμπότ στο εκπληκτικό νησί Γκόζο, για να το εξερευνήσουμε απ΄άκρη σ άκρη. Εκεί θα δούμε τα πλούσια μεγαλιθικά, μεσαιωνικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και φυσικά μνημεία του.

 

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

Ένα άρτια οργανωμένο και τέλεια δομημένο ταξίδι-εμπειρία του Versus, με πλούσιες ξεναγήσεις, πολλές εκδρομές, κρουαζιέρα με φεριμπότ, συναρπαστικές εξερευνήσεις αλλά και χαλαρές βόλτες μέσα στους κήπους, τα αναγεννησιακά παλάτια, τα γραφικά ψαροχώρια και τις φυσικές ομορφιές της Μάλτας.

Ειδικότερα:

 • Διαμονή στο Vivaldi ξενοδοχείο 4* στην περιοχή St. Jullian, πολύ κοντά στην αριστοκρατική πρωτεύουσα Βαλέτα, για να την απολαύσουμε πολλές φορές άνετα και ξεκούραστα
 • Έμπειρος και ειδικά καταρτισμένος, στη μεσαιωνική ιστορία της Μάλτας, Έλληνας αρχηγός, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικός ελληνόφωνος
 • Πρόγραμμα γεμάτο με εκδρομές και όχι ελεύθερες ημέρες.
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, με τα προϊστορικά, μεσαιωνικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και φυσικά μνημεία
 • Επίσκεψη στις απίθανες Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου, ένα πρότυπο ρωμαϊκό νεκροταφείο στην αρχαία Μελίτη, την ελληνιστική πρωτεύουσα της Μάλτας (Η είσοδος δεν περιλαμβάνεται)
 • Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Τα’Κάλι, πρώην αεροπορική βάση της RAF

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Βαλέτα

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας. Η Δημοκρατία της Μάλτας, βρίσκεται νότια της Σικελίας και περιλαμβάνει, συνολικά, 7 νησιά. Από αυτά, μόνο τα τρία μεγαλύτερα κατοικούνται (Μάλτα, Γκόζο, Κομίνο). Στη Μάλτα, που είναι και το μεγαλύτερο νησί απ΄όλα, βρίσκεται η πρωτεύουσα της χώρας, η Βαλέτα.

Η Βαλέτα χτίστηκε εξ ολοκλήρου από τους Ιωαννίτες Ιππότες τον 16ο και 17ο αιώνα και δημιουργήθηκε από αριστοκράτες για αριστοκράτες. Με μια πρώτη βόλτα στην πόλη, αυτή ακριβώς την αίσθηση θα αποκομίσουμε. Σήμερα υπάρχουν 32 τίτλοι ευγενείας. Η δε ιστορία των τίτλων αυτών άρχισε από τον μεσαίωνα, όταν τα νησιά κυριαρχούνταν διαδοχικά από διάφορα βασίλεια: γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά και αραβικά.

Οι Ιωαννίτες έφτασαν στην περιοχή μετά την κατάληψη της Ρόδου από τους Οθωμανούς το 1552. Συγκεκριμένα, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί στο Τάγμα το 1530, από τον Κάρολο 5ο, αυτοκράτορα της Ισπανίας. Όταν οι ιππότες έφτασαν στη Μάλτα, έχτισαν αμέσως το κάστρο και τις οχυρώσεις στη Βαλέτα, για να προστατέψουν την πρωτεύουσα από οθωμανικές επιθέσεις, ανάλογες με αυτές που είχαν αντιμετωπίσει λίγα χρόνια πριν στη Ρόδο. Τελικά οι Ιωαννίτες έμειναν στη Μάλτα, ως κυρίαρχοι, μέχρι την άφιξη του Ναπολέοντα το 1798. Ο Γάλλος αυτοκράτορας κατέλαβε τη χώρα, εύκολα και γρήγορα, καθ' οδόν προς την Αίγυπτο το 1798. Η κατάληψη όμως αυτή ήταν δόλια και καθόλου… ιπποτική.

Συγκεκριμένα, ο Ναπολέων ζήτησε από τους Ιππότες, δήθεν φιλικά, να αράξει στο λιμάνι λίγες μέρες, για ανεφοδιασμό. Εκείνοι δέχτηκαν. Όταν όμως μπήκε μέσα στη Βαλέτα και τον υποδέχτηκαν οι ιππότες με τις δέουσες τιμές, εκείνος έστρεψε τα όπλα εναντίον τους… Ο διοικητής των Ιπποτών, αιφνιδιασμένος, συνθηκολόγησε και ο Ναπολέων έμεινε στη Μάλτα για λίγες μέρες, κατά τις οποίες ρήμαξε συστηματικά την κινητή περιουσία του Τάγματος και εγκαθίδρυσε δική του διοίκηση. Έπειτα έφυγε για την Αίγυπτο, αφήνοντας στη Μάλτα σημαντική στρατιωτική δύναμη.

Αυτή λοιπόν είναι, εν ολίγοις, η μεσαιωνική και η νεότερη ιστορία της Μάλτας. Όμως, όπως θα μάθουμε σε αυτό το ταξίδι, τα νησιά, κατοικούνται από το 5200 π.Χ. Τα πρώτα, μεγαλιθικά, κτίσματα χρονολογούνται από το 3500 π.Χ. και προηγούνται των πυραμίδων της Γκίζας κατά χίλια χρόνια. Τη δε ονομασία, Μάλτα, μάλλον την έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι είχαν εδραιωμένη κυριαρχία στην περιοχή. Οι Έλληνες ονόμαζαν τη νησί, και την αρχαία πρωτεύουσά του, Μελίτη. Πρωτύτερα και οι Φοίνικες είχαν εμφανιστεί στα νησιά, στο πλαίσιο των εμπορικών τους εξορμήσεων.

Σήμερα όπως θα δούμε, πάντως, η Μάλτα μοιάζει με καρτ ποστάλ. Είναι γεμάτη με μεσαιωνικά κάστρα, μπαρόκ και αναγεννησιακά κτίρια, μικρά οθωμανικά δρομάκια, λιμανάκια με ξύλινες χρωματιστές ψαρόβαρκες και θεσπέσια φύση. Επίσης, λόγω της μακράς πολυπολιτισμικής ιστορίας της έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και σύνθετη παράδοση. Αυτή η παράδοση φαίνεται ακόμη και στην τοπική κουζίνα: μοιάζει με τη σικελική, αλλά έχει επίσης αραβικές, ισπανικές και γαλλικές αναφορές. Το ίδιο ισχύει και με τη μαλτέζικη γλώσσα αλλά και τη μουσική. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ: ξενάγηση

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην πολύ ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα, που βρίσκεται στο κετροανατολικό παράλιο του νησιού. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα μνημείο της UNESCO. Η λέξη Βαλέτα προέρχεται από τη μαλτέζικη Μπελτ (=Πόλη). Όπως είπαμε χτίστηκε τον 16ο αιώνα και η αρχιτεκτονική της είναι μπαρόκ, αναγεννησιακή, νεοκλασική, αλλά και σύγχρονη. Βεβαίως υπέστη πολλές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες είναι ακόμη εμφανείς. Η επίσημη ιπποτική ονομασία της πρωτεύουσας, από τον 16ο αιώνα, ήταν Ταπεινοτάτη Πόλη της Βαλέτας. Ωστόσο οι αριστοκρατικοί οίκοι της Ευρώπης, την αποκαλούσαν Λαμπροτάτη, λόγω των εντυπωσιακών φρουρίων, των αμυντικών τειχών, των τάφρων, των μπαρόκ παλατιών, των κήπων και των πολυτελών ναών.

Εμείς θα ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Θα περπατήσουμε στην κεντρική οδό, που είναι γεμάτη με πολύ όμορφα καφέ, εστιατόρια και μπουτίκ. Από εκεί θα χαθούμε μέσα στα ατμοσφαιρικά στενά, με τα πανέμορφα αναγεννησιακά και μπαρόκ σπίτια και τα χρωματιστά χαγιάτια τους.

Ένα βασικό αξιοθέατο της Βαλέτας είναι ο Καθεδρικός του Αγίου Ιωάννη, που χτίστηκε τον 16ο αιώνα σε μπαρόκ και αναγεννησιακό στυλ. Εντός του πολύ πλούσιου, ομολογουμένως, ναού, φιλοξενούνται 8 παρεκκλήσια καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο στον προστάτη άγιο των διαφορετικών τμημάτων του Τάγματος. Υπάρχει για παράδειγμα το αγγλοβαυαρικό Παρεκκλήσι των Λειψάνων, το Παρεκκλήσι της Προβηγκίας που είναι αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, το Παρεκκλήσι της Γαλλίας που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παύλο, το Παρεκκλήσι της Ιταλίας που είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη. Οι αγιογραφίες του ναού ξεχωρίζουν για τη τεχνοτροπία, τη θεματική αλλά και το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Για παράδειγμα εκεί βρίσκονται δύο πολύ σημαντικά έργα του Καραβάτζιο, ο Αποκεφαλισμός του Ιωάννη Βαπτιστή και ο Άγιος Ιερώνυμος.

Ξεχωριστό στη Βαλέτα, είναι και το ανάκτορο του Μεγάλου Μαγίστρου. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα, από τον Μεγάλο Μάγιστρο Ιωάννη Παριζό ντε λα Βαλέτ, ιδρυτή της Βαλέτας και ήταν πάντοτε η κατοικία του εκάστοτε κυβερνήτη. Το παλάτι μπορούμε να το δούμε μόνο εξωτερικά καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Χαρακτηριστικό αριστοκρατικό οίκημα της εποχής που ιδρύθηκε η Βαλέτα, θεωρείται και το ανάκτορο-μουσείο Ρόκα Πίκολα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Το ανάκτορο χτίστηκε από τον μαρκήσιο ντε Πίρο, εκδιωγμένο ιππότη από τη Ρόδο, που κατέφτασε στη Μάλτα τον 16ο αιώνα. Οι απόγονοι του ντε Πίρο εξακολουθούν να είναι οι ιδιοκτήτες και κατοικούν στο ανάκτορο. Ωστόσο κάποιο χώροι λειτουργούν και ως μουσείο. Το οίκημα διαθέτει 50 δωμάτια, καταφύγια που χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μία πολύ πλούσια συλλογή έργων τέχνης, επίπλων και ασημικών, τα οποία εκτίθενται στο κοινό.

Φυσικά στην ξενάγησή μας δεν θα παραλείψουμε τους φημισμένους Κήπους Μπαράκα. Βρίσκονται δίπλα από το ανάκτορο της Καστίλης, πάνω από το λιμάνι,  και μέχρι το 1824 περιλαμβάνονταν στις οχυρώσεις της Βαλέτας. Εμείς θα περπατήσουμε στα κατάφυτα μονοπάτια, που είναι γεμάτα με σιντριβάνια, λουλούδια, ανθισμένους, αρωματικούς θάμνους, σκιερά δέντρα, μεταξύ των οποίων και φιστικιές. Επίσης μέσα στους κήπους βρίσκεται και μια σπουδαία συλλογή υπαίθριων γλυπτών, που αναπαριστούν όλους τους ήρωες της Μάλτας. Φτάνοντας στην άκρη, κοντά στα τείχη, θα απολαύσουμε τέλεια θέα του λιμανιού. Στο κάτω τμήμα των Κήπων Μπαράκα, βρίσκεται η Χαιρετιστήρια Πυροβολαρχία της Μάλτας. Εκεί παρατίθενται σήμερα 8 κανόνια, που βλέπουν στο λιμάνι. Η πυροβολαρχία συγκροτήθηκε τον 18 αιώνα και περιελάμβανε 18 κανόνια τα οποία εκπυρσοκροτούσαν κάθε φορά που ένα πλοίο έμπαινε μέσα στο λιμάνι. Αυτό ίσχυε μέχρι και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά τον πόλεμο τα 18 κανόνια αποσύρθηκαν από τους Βρετανούς Συμμάχους. Τα 8 κανόνια που βλέπουμε σήμερα, επανατοποθετήθηκαν το 21ο αιώνα, είναι ρεπλίκες των παλιών και εκπυρσοκροτούν κάθε πρωί στις 12 και κάθε απόγευμα στις 4 με μία ωραία τελετή.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για χαλαρή βόλτα και καφέ στα στενά δρομάκια του ιστορικού κέντρου της Βαλέτας.

Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ – Μόστα – Ραμπάτ (Μελίτη) – ΒΑΛΕΤΑ

Σήμερα θα κάνουμε μία ενδιαφέρουσα εκδρομή στο βόρειο τμήμα της Μάλτας, για να επισκεφτούμε δύο ακόμη σημαντικές πόλεις του νησιού. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η Μόστα. Πρόκειται για μία μικρή και πυκνοκατοικημένη πόλη, στη βορειοκεντρική περιοχή του νησιού, η οποία σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα κατοικούνταν ήδη από την προϊστορική εποχή. Λίγο πριν μπούμε στην πόλη, θα δούμε μία σειρά από αινιγματικές μεγαλιθικές κατασκευές που μοιάζουν με πύλες. Αυτές οι κατασκευές είναι περίπου χίλια χρόνια αρχαιότερες των Πυραμίδων της Αιγύπτου.

Από τα νεότερα αξιοθέατα, όμως, της Μόστα, ξεχωρίζει η Ροτούντα, η βασιλική του 19ου αιώνα, που έχτισαν εθελοντικά οι ενορίτες, η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Ροτούντα σχεδιάστηκε από τον γάλλο αρχιτέκτονα, κάτοικο της Μόστα, Τζιόρτζιο Γκρονιέ ντε Βασέ και έχει τον 3ο μεγαλύτερο τρούλο του κόσμου χωρίς κολώνες. Είναι αντίγραφο του ρωμαϊκού τρούλου στο Πάνθεον της Ρώμης. Η κατασκευή της από τους ενορίτες κράτησε 27 χρόνια. Ο τρούλος βομβαρδίστηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η εκκλησία ήταν γεμάτη με κόσμο, αλλά δεν καταστράφηκε. Στον ναό υπάρχει ρεπλίκα των θραυσμάτων της βόμβας που χτύπησε πάνω στον τρούλο και ανατινάχθηκε.

Μετά τη Μόστα, θα συνεχίσουμε βορειοδυτικά, για τον επόμενο σταθμό μας, τη Ραμπάτ. Η Ραμπάτ είναι χτισμένη στην περιοχή της Παλιά Πόλης της Μάλτας, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα ως τον μεσαίωνα και πριν την έλευση των Ιωαννιτών Ιπποτών. Πρόκειται για την αρχαία Μελίτη. Η Μελίτη, κατοικούνταν από την εποχή του Χαλκού και το 218 π.Χ. πέρασε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εν συνεχεία έγινε τμήμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, αλλά το 870, κατελήφθη από τους Άραβες της Τυνησίας και καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι Άραβες έχτισαν μια καινούργια πόλη, πάνω στα ερείπια της ρωμαϊκής και την ονόμασαν Μεδίνα. Σήμερα, στα περίχωρα της Ραμπάτ, βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Μελίτης. Ραμπάτ, σημαίνει προάστιο στα αραβικά, και αυτή η ονομασία δόθηκε στην πόλη επειδή είναι χτισμένη λίγο έξω από τη Μεδίνα.

Το πιο καλοδιατηρημένο μνημείο στη Μεδίνα (πρώην Μελίτη) είναι η Ρωμαϊκή Έπαυλη, στην οποία έχουν σωθεί εντυπωσιακά ψηφιδωτά ελληνιστικού στυλ, αγάλματα των αυτοκρατόρων της Ρώμης, οικοσκευή και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Οι τεχνοτροπίες των ψηφιδωτών, του περιστυλίου και των αγαλμάτων, θυμίζουν αυτές τις Πομπηίας. Η έπαυλη χτίστηκε τον 1ο αιώνα και κατοικήθηκε ως και τον 2ο. Εν συνεχεία, τον 11ο αιώνα μετατράπηκε σε αραβικό νεκροταφείο. Στις ανασκαφές ανακαλύφθηκαν 245 αραβικοί τάφοι.

Ένα άλλο σημαντικό αξιοθέατο της Ραμπάτ, πέρα από την αρχαία Μελίτη, είναι οι Ρωμαϊκές Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου και της Αγίας Αγάθης. Αυτές κατασκευάστηκαν ως νεκροταφείο, διότι επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας θεωρούνταν ανθυγιεινό οι νεκροί να θάβονται στην πόλη. Οι Κατακόμβες δεν λειτούργησαν ποτέ ως καταφύγιο των καταδιωκόμενων πιστών, παρά μόνο ως ρωμαϊκό νεκροταφείο. Έχουν ανασκαφεί 500 τάφοι, κυρίως παιδικοί. Υπάρχουν ξεχωριστά τμήματα, για την ταφή των χριστιανών, των ειδωλολατρών και των εβραίων. Οι δε τοίχοι κοσμούνται με εντυπωσιακές τοιχογραφίες. Επίσης σώζεται η Τράπεζα της Αγάπης, ένας ξεχωριστός χώρος μέσα στις κατακόμβες με χτιστό στρογγυλό τραπέζι και χτιστό κυκλικό καναπέ που περιβάλλει το τραπέζι. Πιστεύεται ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν για γεύματα προς τιμήν των νεκρών.

Μετά τη Ραμπάτ θα επισκεφτούμε το γειτονικό Εθνικό Πάρκο Τα’ Κάλι. Το πάρκο αναπτύσσεται στις πρώην εγκαταστάσεις των αεροπορικών βάσεων της RAF. Εκεί σήμερα υπάρχει το Μουσείο της Αεροπορίας, τα κτίρια των βάσεων, ένα αμφιθέατρο, το Στάδιο της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Μάλτας, η Αμερικανική Πρεσβεία, ένας μεγάλος κήπος, μία μεγάλη αγορά φρούτων και λαχανικών και πολλά εργαστήρια τεχνιτών που κατασκευάζουν χειροτεχνήματα για τα οποία φημίζεται η χώρα, όπως αντικείμενα από φυσητό γυαλί, δαντέλες και κοσμήματα. Αφού περιηγηθούμε μέσα στο ιδιότυπο αυτό πάρκο, θα επιστρέψουμε στη Βαλέτα, όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο για χαλαρές βόλτες μέσα στην πόλη.

Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: ΒΑΛΕΤΑ – νησί Γκόζο – ΒΑΛΕΤΑ

Σήμερα θα κάνουμε μία ημερήσια εκδρομή με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, το οποίο ανήκει στη Δημοκρατία της Μάλτας. Είναι το βορειότερο νησί του συμπλέγματος.

Στο νησί Γκόζο τα αξιοθέατα είναι πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ξεκινάμε με τον μεγαλιθικό ναό Τζγκαντία (3700 π.Χ.), ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε με τον ρωμαιοκαθολικό μπαρόκ ναό του 1678, τη Ροτούντα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή – η θέα από τον τρούλο κόβει την ανάσα. Κάνουμε μία ακόμη θρησκευτική στάση στη Βασιλική της Αγίας Παρθένου του Τα’Πινού (1575). Και μετά πάμε μια βόλτα στο μεσαιωνικό Καστέλο το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Γκόζο, τη Βικτόρια, και λειτουργούσε για αιώνες ως Ακρόπολη. Το κάστρο ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι εντυπωσιακό.

Ακολουθούν οι Αλυκές που κατασκευάστηκαν από τους αρχαίους Ρωμαίους, στο ψαροχώρι Μάρσαλφορν, πάνω στα τιρκουάζ νερά της παραλίας, και θεωρούνται το διασημότερο αξιοθέατο του νησιού. Επίσης ξεχωρίζει ο πύργος Ντουέιρα που χτίστηκε το 1652, ως παρατηρητήριο, κατ’ εντολήν του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιωαννιτών Ιπποτών, Τζιοβάνι Πάολο Λάσκαρη, και σήμερα διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ένας από τους 10 διάσημους Πύργους του Λάσκαρη.

Και για το τέλος αφήνουμε την απολαυστική χαλάρωση στην ακτή Ράμλα με τη χρυσοκόκκινη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά. Εκεί βρίσκεται η Σπηλιά της Καλυψούς – αυτή την άμμο υποτίθεται πως κάποτε την πάτησε ο Οδυσσέας… Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησής μας στο Γκόζο θα επιστρέψουμε στη Βαλέτα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση.

Διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Βαλέτα – Αθήνα

Χρόνος για τις τελευταίες βόλτες σήμερα το πρωί στη Βαλέτα (check-out στις 11:00) για να… συλλέξουμε τις τελευταίες αναμνήσεις από το ταξίδι μας στη Μάλτα. Στη συνέχεια, έγκαιρη μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 509 € 259 €
Twin Room 509 € 259 €
Triple Room 509 € 259 €
Single Room 759 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 529 € 259 €
Twin Room 529 € 259 €
Triple Room 529 € 259 €
Single Room 779 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 589 € 259 €
Twin Room 589 € 259 €
Triple Room 589 € 259 €
Single Room 879 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 599 € 259 €
Twin Room 599 € 259 €
Triple Room 599 € 259 €
Single Room 889 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 599 € 259 €
Twin Room 599 € 259 €
Triple Room 599 € 259 €
Single Room 889 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 549 € 259 €
Twin Room 549 € 259 €
Triple Room 549 € 259 €
Single Room 839 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 479 € 259 €
Twin Room 479 € 259 €
Triple Room 479 € 259 €
Single Room 709 € 259 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 479 € 259 €
Twin Room 479 € 259 €
Triple Room 479 € 259 €
Single Room 709 € 259 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 659 € 259 €
Twin Room 659 € 259 €
Triple Room 659 € 259 €
Single Room 909 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 259 €
Twin Room 679 € 259 €
Triple Room 679 € 259 €
Single Room 929 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 739 € 259 €
Twin Room 739 € 259 €
Triple Room 739 € 259 €
Single Room 1029 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 259 €
Twin Room 749 € 259 €
Triple Room 749 € 259 €
Single Room 1039 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 749 € 259 €
Twin Room 749 € 259 €
Triple Room 749 € 259 €
Single Room 1039 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 699 € 259 €
Twin Room 699 € 259 €
Triple Room 699 € 259 €
Single Room 989 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 259 €
Twin Room 679 € 259 €
Triple Room 679 € 259 €
Single Room 909 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 259 €
Twin Room 679 € 259 €
Triple Room 679 € 259 €
Single Room 909 € 259 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 968 € 259 €
Twin Room 968 € 259 €
Triple Room 968 € 259 €
Single Room 1218 € 259 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 988 € 0 €
Twin Room 988 € 0 €
Triple Room 988 € 0 €
Single Room 1238 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1048 € 0 €
Twin Room 1048 € 0 €
Triple Room 1048 € 0 €
Single Room 1338 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1058 € 0 €
Twin Room 1058 € 0 €
Triple Room 1058 € 0 €
Single Room 1348 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1058 € 0 €
Twin Room 1058 € 0 €
Triple Room 1058 € 0 €
Single Room 1348 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1008 € 0 €
Twin Room 1008 € 0 €
Triple Room 1008 € 0 €
Single Room 1298 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 988 € 0 €
Twin Room 988 € 0 €
Triple Room 988 € 0 €
Single Room 1218 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 988 € 0 €
Twin Room 988 € 0 €
Triple Room 988 € 0 €
Single Room 1218 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

16/02/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

14:40

15:30

A3 731

20/02/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

16:15

18:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

02/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

14:40

15:30

A3 731

06/03/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

16:15

18:55

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

11/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

15/05/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

18/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

22/05/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

15/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

19/06/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

22/06/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

26/06/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

07/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

11/09/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

21/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

25/09/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

05/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

09/10/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

A3 730

19/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΛΤΑ

15:20

16:00

A3 731

23/10/2023

ΜΑΛΤΑ – ΑΘΗΝΑ

18:35

21:10

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μάλτα-Αθήνα με πτήσεις της Aegean.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Golden Tulip Vivaldi.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
 • Έλληνας αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εισιτήριο για το πλοίο για το νησί Γκόζο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων και καυσίμων €259
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, eco tax 1 € το δωμάτιο την ημέρα στο ξενοδοχείο.
 • Είσοδοι  σε αξιοθέατα, μουσεία κ.λ.π.
 • Βαρκάδες εκτός από το φέρυ για το νησί Γκόζο
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει.

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα
με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

Ένα άρτια οργανωμένο και τέλεια δομημένο ταξίδι-εμπειρία του Versus, με πλούσιες ξεναγήσεις, πολλές εκδρομές, κρουαζιέρα με φεριμπότ, συναρπαστικές εξερευνήσεις αλλά και χαλαρές βόλτες μέσα στους κήπους, τα αναγεννησιακά παλάτια, τα γραφικά ψαροχώρια και τις φυσικές ομορφιές της Μάλτας.

Ειδικότερα:

 • Διαμονή στο Vivaldi ξενοδοχείο 4* στην περιοχή St. Jullian, πολύ κοντά στην αριστοκρατική πρωτεύουσα Βαλέτα, για να την απολαύσουμε πολλές φορές άνετα και ξεκούραστα
 • Έμπειρος και ειδικά καταρτισμένος, στη μεσαιωνική ιστορία της Μάλτας, Έλληνας αρχηγός, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικός ελληνόφωνος
 • Πρόγραμμα γεμάτο με εκδρομές και όχι ελεύθερες ημέρες.
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, με τα προϊστορικά, μεσαιωνικά, μπαρόκ, αναγεννησιακά και φυσικά μνημεία
 • Επίσκεψη στις απίθανες Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου, ένα πρότυπο ρωμαϊκό νεκροταφείο στην αρχαία Μελίτη, την ελληνιστική πρωτεύουσα της Μάλτας (Η είσοδος δεν περιλαμβάνεται)
 • Ξενάγηση στο Εθνικό Πάρκο Τα’Κάλι, πρώην αεροπορική βάση της RAF

 

Highlights

 • Ολοήμερη ξενάγηση στη Βαλέτα, την πόλη που έχτισαν τον 16ο αιώνα οι αριστοκράτες για τους αριστοκράτες, η οποία παραμένει ανέπαφη μέχρι σήμερα
 • Επίσκεψη στους ολάνθιστους Κήπους Μπαράκα και στη Χαιρετιστήρια Πυροβολαρχία με θέα στο μεσαιωνικό λιμάνι της Βαλέτας
 • Ξενάγηση στον πολύ πλούσιο Καθεδρικό της Βαλέτας, με τους 2 αριστουργηματικούς Καραβάτζιο
 • Ξενάγηση στις Κατακόμβες του Αποστόλου Παύλου στην αρχαία Μελίτη (η είσοδος δεν περιλαμβάνεται)
 • Ολοήμερη εκδρομή με φεριμπότ στο νησί Γκόζο, με τα μεγαλιθικά μνημεία που χρονολογούνται χίλια χρόνια πριν από τις Πυραμίδες της Αιγύπτου

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Vivaldi 4* στο St. Julian
 • Έμπειρος και ειδικά καταρτισμένος, στη μεσαιωνική ιστορία της Μάλτας, Έλληνας αρχηγός, που θα είναι συνεχώς μαζί σας και όχι τοπικός ελληνόφωνος 
 • Ολοήμερη κρουαζιέρα με φεριμπότ στο νησί Γκόζο

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2023
 • Μάιος - Ιούνιος 2023
 • Καλοκαίρι 2023
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

11/5, 18/5, 15/6, 22/6, 7/9, 21/9, 5/10, 19/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού H Μάλτα του Versus και το νησί Γκόζο | Φεβρουάριος - Οκτώβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info