fb

Αλσατία με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2023

Διάρκεια: 6,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 909€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι σε μια από τις πιο σαγηνευτικές πλευρές της ηπείρου μας, όπου θα ανακαλύψουμε μια… διαφορετική Ευρώπη. Με βάση ένα έξυπνο και χορταστικό πρόγραμμα, θα ταξιδέψουμε για 6 (ή 8) ημέρες στη Γαλλία και στη Γερμανία και θα πραγματοποιήσουμε δυο ταξίδια σε ένα.

Ξεκινώντας στη Γερμανία, με έδρα μας την ιδιαίτερη Χαϊδελβέργη (2 διανυκτερεύσεις) θα περιπλανηθούμε στον Μέλανα Δρυμό και στον Ρομαντικό Δρόμο όπου θα επισκεφτούμε και το χωριό-ορόσημο του Ρομαντικού Δρόμου, το πανέμορφο Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ.

Περνώντας στη γαλλική πλευρά και την Αλσατία, έχουμε ως βάση το Στρασβούργο (3 διανυκτερεύσεις), την κοινοβουλευτική πρωτεύουσα της ΕΕ, θα δούμε τον γαλλικό Δρόμο του Κρασιού και θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινοχώρια στην Αλσατία.

Με την τεράστια εμπειρία που μας εξασφαλίζουν τα αναρίθμητα ταξίδια μας στην Ευρώπη, καταφέραμε να φτιάξουμε ένα πλήρες όσο και ορθολογικό πρόγραμμα 6 (ή 8) ημερών, με πτήσεις που αφήνουν γεμάτες μέρες και με ευρηματικό σχεδιασμό ώστε να απολαύσουμε στο έπακρο αυτή την τόσο ιδιαίτερη πλευρά της Ευρώπης.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιήγησή μας αρχίζει με πανοραμική ξενάγηση στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης και συνεχίζεται στη Χαϊδελβέργη, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, όπου θα έχουμε δύο διανυκτερεύσεις για να την εξερευνήσουμε και να την απολαύσουμε όπως πρέπει! Δεν θα παραλείψουμε φυσικά να δούμε από κοντά την ωραιότερη πόλη του διάσημο Ρομαντικού Δρόμου, το Ρότενμπουργκ, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική που χαρακτηρίζει την πανέμορφη γερμανική επαρχία. Από τη Χαϊδελβέργη ερχόμαστε και στην αυτοκρατορική λουτρόπολη του Μπάντεν Μπάντεν, από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας, στην επικράτεια του Μέλανα Δρυμού.

Η συνέχεια μας φέρνει στη γαλλική πλευρά των συνόρων και την Αλσατία, με την κοινοβουλευτική κοιτίδα της ΕΕ, το Στρασβούργο, να αποτελεί τη βάση μας για τις τρεις επόμενες ημέρες.

Αφού ξεναγηθούμε στη μεσαιωνική πόλη και δοκιμάσουμε την εκπληκτική αλσατική κουζίνα της, θα εξερευνήσουμε τη σπάνια επαρχία της. Θα επισκεφτούμε τα διασημότερα οινοχώρια της αλσατικής περιφέρειας, Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ για να μάθουμε τα πάντα για την οινοπαραγωγή της Αλσατίας, πριν το ταξίδι μας ολοκληρωθεί ξανά στη Φρανκφούρτη για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 6ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Επιλέγουμε διαμονή στη Χαϊδελβέργη

Το Versus, οπαδός των ποιοτικών προγραμμάτων, επιλέγει διαμονή στην πανέμορφη αυτή γραφική πόλη που, λόγω κόστους, συνήθως περιορίζεται σε ημερήσια εκδρομή. 

Αλσατία & Ρομαντικός Δρόμος

Δύο ταξίδια σε ένα. Γαλλικός Δρόμος του Κρασιού με ορμητήριο το Στρασβούργο & γερμανικός Ρομαντικός Δρόμος με επίσκεψη στο μοναδικό Ρότενμπουργκ.

Μεσαιωνικά αλσατικά χωριά

Εκδρομή στα ξεχωριστά οινικά χωριά Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ που το Versus έχει επιλέξει και ξεχωρίζουν στον αλσατικό Δρόμο του Κρασιού

Γιατί μας αρέσει

Συνδυάζουμε τον μεσαιωνικό αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και με τον ποιητικό Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Απολαμβάνουμε τα ομορφότερα και διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας και τη Γερμανία της καταπράσινης φύσης και του Γκαίτε.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Αφιερώνουμε χρόνο στο Στρασβούργο και δεν το βλέπουμε βιαστικά. Με μια πλούσια 6 ήμερη διάρκεια και με 3 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο έχουμε χρόνο να το απολαύσουμε καθώς επίσης και αν εξερευνήσουμε τα χωριά τις Αλσατίας.   
  • Απευθείας πτήσεις με την Lufthansa & την Aegean.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο σε ξενοδοχείο 4* sup.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Χαϊδελβέργη, σε ξενοδοχείο 4* sup.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Περιήγηση στο ωραιότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, από όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
  • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη, αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φρανκφούρτη (πανοραμική ξενάγηση) – Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη στην «οικονομική πρωτεύουσα» της Ευρώπης. Αν και σήμερα είναι ευρέως γνωστή ως η έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Φραν­κφούρτη είναι συνδεδεμένη στην καρδιά των Γερμανών με τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε (1749-1832), τον συγγραφέα του θρυλικού Φάουστ και κορυφαία ίσως φυσιογνωμία των γερμανικών γραμμάτων. Σημείο αναφοράς της πόλης, πέρα από τον Γκαίτε, είναι ο Καθεδρικός ναός όπου στέφονταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον ναό του Αγίου Παύλου που θεωρείται κοιτίδα της γερμανικής δημοκρατίας, την κεντρική πλα­τεία Ρέμερ και τη Σιδηρά Γέφυρα με την αρχαιοελληνική επιγραφή και τα χιλιάδες… λουκέτα των ερωτευμένων. Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Στρασβούργο - Ξενάγηση

Το Στρασβούργο είναι η πόλη που αποτυπώνει όσο λί­γες την έννοια «ευρωπαϊκή ταυτότητα». Ο λόγος φυσικά είναι προφανής, καθώς στο Στρασβούργο εδράζονται τα σημαντικότερα όργανα της ΕΕ: το Ευρωπαϊκό Κοινο­βούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δι­καιωμάτων και το παλάτι της Ευρώπης. Μαζί θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεσαιωνική αρχιτε­κτονική και τα κανάλια του ποταμού Ιλ που τη διατρέχει. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας του Στρα­σβούργου (η 6η ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο), την πλατεία του Γουτεμβέργιου και την παραμυθένια συνοι­κία «Μικρή Γαλλία», με τα υπέροχα κανάλια της, από τα οποία ο ποταμός Ιλ «διεισδύει» στα σπλάχνα της. Στη συνέχεια θα υ­πάρχει ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε το Στρα­σβούργο. Εμείς σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) στον ποταμό Ιλ με bateaux mouche (σκάφος γυάλινου περι­βλήματος) για να δείτε και το περίφημο φράγμα Βομπάν του 17ου αιώνα που πλέον αποτελεί μνημείο της UNESCO και λειτουργεί σαν γλυπτοθήκη. Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της Αλσατίας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυθεντικές αλσατικές γεύσεις, όπως τη γνωστό τάρτα φλαμπέ. Διανυκτέρευση στο Στρασβούργο.

3η ημέρα: Στρασβούργο – Ριμπωβιλέ – Έγκισχαϊμ – Κολμάρ – Στρασβούργο

Σήμερα η μέρα μάς επιφυλάσσει μια ολοήμερη εκδρομή στους «Δρόμους του Κρασιού» της Αλσατίας. Μετά το πρωινό μας λοιπόν αναχωρούμε για τα μικρά χωριά γύρω από το Στρασβούργο με πρώτη στάση μας το κουκλίστικο Ριμπωβιλέ (Ribeauville), στις πλαγιές των Βοσγίων Λόφων. Ολόκληρη η περιοχή όπου βρισκόμαστε ζει και αναπνέει για την οινοκαλλιέργεια, όπως μαρτυρούν και οι απέραντοι αμπελώνες που αντικρίζουμε, όπως και οι άφθονοι συνεταιρισμοί που φέρνουν κοντά τους παραγωγούς της περιοχής. Το κλίμα άλλωστε της περιοχής, με τους Βοσγίους λόφους από τη μια μεριά και τον Μέλανα Δρυμό από την άλλη, είναι εξαιρετικά ευνοϊκό για τις καλλιέργειες και η Αλσατία το έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Ένα από τα πιο φημισμένα αλσατικά κρασιά είναι το λεγόμενο «ρίσλινγκ» (Riesling), ένα ξηρό κρασί που αξίζει να δοκιμάσετε.

Θα κάνουμε επίσης μια στάση στο γραφικό χωριό του Έγκισχαϊμ (Eguisheim) πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι την Κολμάρ (Kolmar), το «στολίδι της Αλσατίας» και αδιαμφισβήτητη κορωνίδα των Δρόμων του Κρασιού. Με μια βόλτα στο παραμυθένιο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, τη συνοικία Μικρή Βενετία που διασχίζει ο Λαχ, παραπόταμος του Ιλλ, καθώς και το σπίτι του γλύπτη Φρεντερίκ Μπαρτολντί (Frédéric Bartholdi)· αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, είναι εκείνος που φιλοτέχνησε το Άγαλμα της Ελευθερίας που το γαλλικό κράτος δώρισε στις Ηνωμένες Πολιτείες!

Στον ελεύθερο χρόνο σας στην Κολμάρ μπορείτε να τιμήσετε τα εστιατόρια της Σκεπαστής Αγοράς, πριν επιβιβαστούμε στο πούλμαν για την επιστροφή μας στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Στρασβούργο - Μέλανας Δρυμός – Τρίμπεργκ – Μπάντεν Μπάντεν –Χαϊδελβέργη

Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για τη Γερμανία. Η διαδρομή μας ξεκινάει από την περιοχή του διάσημου Μέλανα Δρυμού και το Τρίμπεργκ (Triberg), πόλη που αποτελεί από τα σημαντικότερα κέντρα του λεγόμενου Uhrenstrasse (Clock Road) της Γερμανίας, ο «Δρόμος του Ρολογιού» δηλαδή. Πρόκειται για μια τουριστική διαδρομή στην περιφέρεια του Μέλανα Δρυμού (Schwarwald) που συνδέει τα (πάμπολλα) κέντρα παραγωγής ρολογιών της ευρύτερης περιοχής. Επόμενη στάση μας το κοσμοπολίτικο Μπάντεν Μπάντεν (Baden Baden),  φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του και το καζίνο του. Εδώ θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για έναν περίπατο, προκειμένου να πάρουμε μια γεύση από την αρχοντική αυτή πολιτεία που σαγήνευσε τσάρους, αυτοκράτορες και κάθε λογής γαλαζοαίματους της Γηραιάς Ηπείρου. Συνεχίζουμε για την Χαϊδελβέργη, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χαϊδελβέργη – Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ – Χαϊδελβέργη

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας μάς κατευθύνει προς την ενδοχώρα της Γερμανίας και τον πολυθρύλητο Ρομαντικό Δρόμο, μια διαδρομή 365 χλμ. απίστευτης γραφικότητας που θεωρείται ως μία από τις 2-3 ωραιότερες διαδρομές στην Ευρώπη. Προορισμός μας είναι η μεσαιωνική πόλη του Ρότενμπουργκ (Rothenburg ob der Tauber), στην περιοχή της Φρανκονίας, αναπόσπαστο κομμάτι του Ρομαντικού Δρόμου, χάρη στην παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, με τις χαρακτηριστικές ξυλοδεσιές και τα έντονα χρώματα. Στο Ρότενμπουργκ θα δούμε λοιπόν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, τον λουθηρανικό ναό του Αγίου Ιακώβου, την πλατεία Κόρνμαρκτ (Kornmarkt), ενώ θα υπάρχει και ελεύθερος χρόνος για ξένοιαστο σεργιάνι στα γραφικά δρομάκια της πόλης. Επιστροφή στη Χαϊδελβέργη και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Χαϊδελβέργη (περιήγηση) – Φρανκφούρτη – Πτήση επιστροφής

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα του ταξιδιού μας, αλλά θα την απολαύσουμε στο έπακρο. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, μία από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις της Γερμανίας, αγαπημένη καλλιτεχνών και διανοουμένων και με τεράστια πανεπιστημιακή παράδοση. Το Πανεπιστήμιο της πόλης Χαϊδελβέργης είναι το παλαιότερο της Γερμανίας, ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί αδιάλειπτα στα Γερμανικά Γράμματα. Εμείς θα περπατήσουμε στον μεγάλο εμπορικό πεζόδρομο Χάουπτ Στράσε που διασχίζει την Παλιά Πόλη και θα δούμε την πλατεία της Αγοράς με τον επιβλητικό ναό του Αγίου Πνεύματος. Στον λόφο πάνω από την Παλιά Πόλη δεσπόζει το Κάστρο (προαιρετική ανάβαση) από όπου απολαμβάνει κανείς την καλύτερη θέα στη Χαϊδελβέργη, με τα κωδωνοστάσια, τις στέγες των σπιτιών αλλά και τον ποταμό Νέκαρ, τον παραπόταμο του Ρήνου, που διασχίζει την πόλη. Τέσσερις γέφυρες στεφανώνουν τις όχθες του Νέκαρ, με την Παλιά Γέφυρα (Altebrücke) να είναι μακράν η ωραιότερη. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας και να περάσουν στην απέναντι πλευρά της πόλης και να περπατήσουν στο περίφημο Μονοπάτι των Φιλοσόφων (Philosophenweg), ένα γραφικό και καταπράσινο καλντερίμι όπου συνήθιζαν στα χρόνια της Ρομαντικής περιόδου να περιδιαβαίνουν καθηγητές και φιλόσοφοι του πανεπιστημίου, αναζητώντας την απαραίτητη ησυχία που απαιτούσαν οι συλλογισμοί τους. Μετά την ξενάγησή μας στην παραμυθένια Χαϊδελβέργη θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Φρανκφούρτη και το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας με τις πιο όμορφες εικόνες. 

 

Σημείωση: Στο 8ήμερο πρόγραμμα στις 16/10 έχουμε μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Στρασβούργο και μία επιπλέον στη Χαϊδελβέργη. Το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί αντίστοιχα.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

8ήμερο πρόγραμμα

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

16/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:10

LH 1282

23/10/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

13:45

17:30

Με 1 επιπλέον διανυκτέρευση σε Στρασβούργο και Χαϊδελβέργη

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1279

24/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

13:55

16:00

LH 1284

29/10/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:30+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

25/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 1284

30/10/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:30+1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

03/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:20

10:25

Α3 833

08/11/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

04/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:20

10:25

Α3 833

09/11/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:45

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 830

21/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

08:20

10:25

Α3 833

26/11/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

18:55

22:45

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις της Lufthansa και της Aegean (δείτε τον πίνακα πτήσεων ανάλογα με την ημερομηνία).
  • Διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία 4* σε Στρασβούργο και Χαϊδελβέργη.
  • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €285 // € 305 στην αναχώρηση 16/10 λόγω 8ήμερου προγράμματος
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Ανάλογα τις πτήσεις μπορεί να χρειαστούν διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

** Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Σημείωση: Οι τιμές για τις αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη και Κύπρο είναι ενδεικτικές και εξαρτώνται από τις τιμές των εισιτηρίων μετάβασης στην Αθήνα. Οι τελικές τιμές διαμορφώνονται κατά την κράτησή σας, κατόπιν διαθεσιμότητας. Στην περίπτωση των ταξιδιωτών που αναχωρούν από την Κύπρο, υπάρχει δυνατότητα αναχώρησης από τη Λάρνακα χωρίς πέρασμα από την Αθήνα. Κατά τη στιγμή της κράτησής σας, διερευνούμε κατά πόσο αυτό συμφέρει οικονομικά τον ταξιδιώτη και του το προτείνουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εξαιρετικό αεροπορικό 6ήμερο πρόγραμμα στη Γερμανία και στη Γαλλία με πλούσιες παροχές!

Επιλέγουμε διαμονή στη Χαϊδελβέργη

Το Versus, οπαδός των ποιοτικών προγραμμάτων, επιλέγει διαμονή στην πανέμορφη αυτή γραφική πόλη που, λόγω κόστους, συνήθως περιορίζεται σε ημερήσια εκδρομή. 

Αλσατία & Ρομαντικός Δρόμος

Δύο ταξίδια σε ένα. Γαλλικός Δρόμος του Κρασιού με ορμητήριο το Στρασβούργο & γερμανικός Ρομαντικός Δρόμος με επίσκεψη στο μοναδικό Ρότενμπουργκ.

Μεσαιωνικά αλσατικά χωριά

Εκδρομή στα ξεχωριστά οινικά χωριά Ριμπωβιλέ, Κολμάρ και Έγκισχαϊμ που το Versus έχει επιλέξει και ξεχωρίζουν στον αλσατικό Δρόμο του Κρασιού

Γιατί μας αρέσει

Συνδυάζουμε τον μεσαιωνικό αλσατικό Δρόμο του Κρασιού και με τον ποιητικό Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Απολαμβάνουμε τα ομορφότερα και διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας και τη Γερμανία της καταπράσινης φύσης και του Γκαίτε.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Αφιερώνουμε χρόνο στο Στρασβούργο και δεν το βλέπουμε βιαστικά. Με μια πλούσια 6 ήμερη διάρκεια και με 3 διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο έχουμε χρόνο να το απολαύσουμε καθώς επίσης και αν εξερευνήσουμε τα χωριά τις Αλσατίας.   
  • Απευθείας πτήσεις με την Lufthansa & την Aegean.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο σε ξενοδοχείο 4* sup.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Χαϊδελβέργη, σε ξενοδοχείο 4* sup.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της Αλσατίας Κολμάρ, Ριμπωβιλέ, Έγκισχαϊμ, όπου θα δοκιμάσουμε τα καλύτερα κρασιά της Ευρώπης!
  • Περιήγηση στο ωραιότερο τμήμα του Μέλανα Δρυμού, από όπου περνάει ο Ρομαντικός Δρόμος και επίσκεψη στην πόλη-κόσμημα Ρότενμπουρκ Ομπ ντερ Τάουμπερ.
  • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη, αυτοκρατορική λουτρόπολη Μπάντεν-Μπάντεν.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

  • Ξενάγηση στη Χαϊδελβέργη, με το πρώτο πανεπιστήμιο της Γερμανίας που ιδρύθηκε το 1382 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στα γερμανικά γράμματα.
  • Περιήγηση στους Δρόμους του Κρασιού στην Αλσατία και επίσκεψη στα διασημότερα οινικά χωριά της (Ριμπωβιλέ, Κολμάρ, Έγκισχαϊμ)
  • Βόλτα στα κανάλια του Στρασβούργου.
  •  «Γεύση» από τον περίφημο Ρομαντικό Δρόμο και ξενάγηση στην πόλη-κόσμημα του Ρομαντικού Δρόμου, το Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ., με τη χρωματιστή γοτθική αρχιτεκτονική.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Απευθείας πτήσεις με την Lufthansa και την Aegean.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Στρασβούργο, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* sup.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Χαϊδελβέργη, σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* sup.

 

Χάρτης Ταξιδιού Αλσατία με διαμονή και στη Χαϊδελβέργη – Ρομαντικός δρόμος | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info