fb

Μόναχο σαν παραμύθι με Ρομαντικό δρόμο & Νυρεμβέργη, Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, Σάλτσμπουργκ, Ίνσμπρουκ | 03.05.2024 & 24.10.2024

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 779€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μόναχο, αλλά όχι μόνο αυτό... Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει ακόμη και τα σύντομα ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις όχι σαν απλά city break αλλά σαν ολιγοήμερες ταξιδιωτικές εμπειρίες που μένουν αξέχαστες, σας προτείνει μία καταπληκτική απόδραση στο πανέμορφο και πολύ ενδιαφέρον Μόναχο και μαζί με αυτό σας ξεναγεί στις Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, στον διάσημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας, στην ιστορική και κουκλίστικη Νυρεμβέργη, στο Σάλτσμπουργκ του Μότσαρτ και στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ των 2 χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Άρα μιλάμε για ένα πραγματικά φαντασμαγορικό ταξίδι γνωριμίας όχι μόνο με την πλουσιότερη και μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Γερμανίας, αλλά και με την άλλη Γερμανία, του Ρομαντισμού, των ποιητών, των ζωγράφων, των παραμυθένιων κάστρων και των καταπράσινων δασών. Γνωρίζουμε τα πιο όμορφα μεσαιωνικά χωριά της Νότιας Βαυαρίας, ακολουθούμε καταπληκτικές διαδρομές μέσα στη φύση, και επισκεπτόμαστε επιπλέον δύο παραμυθένιες και εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους αυστριακές πόλεις το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ. Και όλα αυτά με την κλασική οργάνωση του Versus, το οποίο φροντίζει κάθε λεπτομέρεια ώστε να απολαύσουμε αυτή την όμορφη και μεγαλειώδη γωνιά του κόσμου όπως της αξίζει.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την ιστορική και χρυσοποίκιλτη Νυρεμβέργη, την οποία επισκεπτόμαστε πριν φτάσουμε στο Μόναχο, τη βάση μας για όλες τις επόμενες ημέρες. Ακολουθεί το Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, η πατρίδα του Μότσαρτ, με τα απίθανα μπαρόκ μέγαρα και το παλάτι όπου γυρίστηκε η «Μελωδία της Ευτυχίας». Ακολουθούν οι ειδυλλιακές Βαυαρικές Άλπεις με τον διάσημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας. Εκεί θα δούμε το παραμυθένιο Κάστρο Νόισβανσταϊν (το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης) αλλά και υπέροχα μεσαιωνικά χωριά. Μεσολαβεί μία ολόκληρη ημέρα με ατελείωτες βόλτες και ξεναγήσεις στο Μόναχο, για να το γνωρίσουμε σε βάθος. Για το τέλος αφήνουμε το αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ στις Αυστριακές Αλπεις, με την ιστορία που αρχίζει από τον μεσαίωνα και φτάνει ως τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 20ού αιώνα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα του Versus στο Μόναχο, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, περιλαμβάνει πέρα από άνετη και πολυτελή διαμονή στο Μόναχο, καταπληκτικές εκδρομές στη Νυρεμβέργη, στον Ρομαντικό Δρόμο των Βαυαρικών Άλπεων αλλά και στις Αυστριακές Άλπεις με το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ.  

Μόνο στο Versus η εξαιρετικά σπουδαία ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταϊν και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, του ρομαντικού δρόμου. Το χειμερινό θέρετρο Γκάρμις, στα σύνορα με την Αυστρία θεωρείται το «St. Moritz της Γερμανίας».

  • Διαμένουμε στο Courtyard by Marriott city center 4*
  • Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή, για μη χάνουμε ούτε λεπτό.
  • Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Αλπεις και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.
  • Βλέπουμε το διάσημο ρομαντικό κάστρο Νόισβανσταϊν (εξωτερικά).
  • Επίσκεψη στην ιστορική Νυρεμβέργη, τη μόνη γερμανική πόλη που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, τη γενέτειρα του Μότσαρτ, όπου γυρίστηκε και η οσκαρική ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας».
  • Ημερήσια εκδρομή στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ της Αυστρίας που έχει φιλοξενήσει 2 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Έλληνας, ειδικά καταρτισμένος στην ιστορία της Γερμανίας, αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος για μία μόνο βόλτα που μετά δεν τον ξαναβλέπουμε… όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά από το Versus.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΟΝΑΧΟ

Άφιξη στο Μόναχο και άμεση αναχώρηση με πούλμαν με προορισμό τη Νυρεμβέργη. Άφιξη και περιήγηση στη Νυρεμβέργη, την ιστορική αυτή πόλη της Γερμανίας, γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου γερμανού ζωγράφου Άλμπρεχτ Ντίρερ. Η Νυρεμβέργη είναι μία πανέμορφη μεσαιωνική πόλη, που στο παρελθόν της έζησε μεγάλη ακμή. Ωστόσο τον 20ό αιώνα ταυτίστηκε με το ναζιστικό κίνημα και φυσικά με την ιστορική Δίκη της Νυρεμβέργης. Τη δεκαετία του 1930 υπήρξε το επίσημο κέντρο των ναζί, οι οποίοι οργάνωναν εκεί τα ετήσια συνέδρια του Κόμματος από το 1933 μέχρι το 1938. Μεταπολεμικά επιλέχθηκε συμβολικά για τη διεξαγωγή της Δίκης της Νυρεμβέργης (1945-1949), κατά την οποία οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης τα ανώτατα στελέχη των ναζί ως εγκληματίες πολέμου. Θεωρείται επίσης η πόλη των παιχνιδιών, καθώς εκεί λειτουργούν πολλά εργοστάσια κατασκευής παιχνιδιών (κυρίως κούκλες), που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Στη σημερινή μας περιήγηση θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, η οποία περιβάλλεται από μεσαιωνικά τείχη μήκους 5 χιλιομέτρων και οχυρωματικούς πύργους (σήμερα σώζονται 71 από τους 130). Ο ποταμός Πέγκνιτς, που τέμνει την παλιά πόλη, τα γραφικά γεφυράκια και οι λιθόστρωτοι δρόμοι συνθέτουν μια πανέμορφη εικόνα. Θα δούμε την Κεντρική Πλατεία, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό. Θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για να χαρούμε την ατμόσφαιρα αυτής της εντυπωσιακής πόλης και εν συνεχεία θα επιστρέψουμε στο Μόναχο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στο Μόναχο. 

2η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ (περιπατητική περιήγηση)

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Μόναχο, την πανέμορφη και ιδιαίτερα σημαντική πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Το Μόναχο είναι χτισμένο στις όχθες του Ίζαρ, του μεγαλύτερου παραπόταμου του Δούναβη. Η ονομασία του προέρχεται από τη λέξη μοναχός, διότι στο σημείο όπου βρίσκεται η πόλη αρχικά είχε χτιστεί ένα μεσαιωνικό μοναστήρι. Εξ ου και το οικόσημο που εικονίζει έναν μοναχό. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο, το Μόναχο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας. Επίσης είναι σημαντικό οικονομικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.

Το 1945, όπως και πολλές άλλες σημαντικές γερμανικές πόλεις, βομβαρδίστηκε ανελέητα από τις συμμαχικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί το 90% του ιστορικού κέντρου του.  Αμέσως μετά τον πόλεμο όμως άρχισε να ανοικοδομείται με βάση τα παλιά σχέδια και σήμερα το βλέπουμε ατόφιο με όλο το μπαρόκ και ροκοκό μεγαλείο του. Από την άλλη, λόγω της σημαντικής ευμάρειας, έχουν ανεγερθεί και σημαντικά κτίρια σύγχρονης αρχιτεκτονικής από παγκοσμίως διάσημους αρχιτέκτονες, τα οποία συνδέονται με τον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης.

Εμείς σήμερα θα κάνουμε μια υπέροχη βόλτα με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα δούμε μεταξύ άλλων το εμπορικό κέντρο γύρω από τον κόμβο Στάχους, την Όπερα, τον ποταμό Ίζαρ, την πύλη του Καρόλου Θεοδώρου, το επιβλητικό Δημαρχείο με το ρολόι και τις φιγούρες από τον γάμο του Δούκα Γουλιέλμου να μπαινοβγαίνουν, τον καθεδρικό ναό κ.ά. Θα πάμε επίσης στην υπαίθρια γκουρμέ αγορά Βίκτουαλιενμαρκτ, στο κέντρο της πόλης. Η αγορά αυτή αρχικά ήταν κάτι σαν τις ελληνικές λαϊκές με τοπικούς παραγωγούς, ωστόσο εξελίχθηκε σε ένα γκουρμέ υπαίθριο παζάρι με πολλά καταστήματα, ανθοπωλεία, φούρνους και εστιατόρια. Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

3η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (Αυστρία) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε για μία ακόμη ολοήμερη εκδρομή στο αυστριακό Σάλτσμπουργκ, την γενέτειρα του συνθέτη Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρντ. Σάλτσμπουργκ σημαίνει Κάστρο του Αλατιού και αυτή η ονομασία δεν είναι τυχαία, διότι το ορυκτό αλάτι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο παρελθόν για την πλούσια οικονομία της πόλης. Άφιξη και περιήγηση στο εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η περιήγηση μας περιλαμβάνει τον μνημειώδη πυρήνα του Σάλτσμπουργκ, την περίφημη Γκετράιντεγκασσε, εκκλησίες, ηγεμονικές και επισκοπικές κατοικίες, κτίρια μουσικών θεσμών και κομψά γεφύρια. Θα δούμε το ανάκτορο Μιραμπέλ, το σπίτι του Μότσαρτ, την πλατεία Μαρκάρτ με το ιστορικό θέατρο, την μπαρόκ εκκλησία της Αγίας Τριάδας κ.ά. Στη συνέχεια, στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το εντυπωσιακό φρούριο Χοχενσάλτσμπουργκ, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα κάστρα στην Ευρώπη.

Περνώντας από την πύλη Σίγκμουντ θα δούμε το παλιό πανεπιστήμιο και θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας στην πλατεία Μότσαρτ με το άγαλμα του μουσουργού, τον καθεδρικό ναό και την παλιά κατοικία του αρχιεπισκόπου.

Μετά το τέλος της περιήγησής μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε έναν ωραίο καφέ και απίθανα σοκολατάκια για τα οποία φημίζεται η πόλη.

Διανυκτέρευση στο Μόναχο.

 

4η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΒΑΥΑΡΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ (Ρομαντικός Δρόμος) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πανέμορφη ημερήσια εκδρομή στον περίφημο Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας πάνω στις εντυπωσιακές Βαυαρικές Άλπεις. Βρισκόμαστε στη Νότια Βαυαρία και στο Νότιο Τμήμα του Δρόμου, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, το οποίο ίσως είναι και το πιο όμορφο. Ο Ρομαντικός Δρόμος εκτείνεται από Βορρά προς Νότο, σε μια απόσταση 366 χιλιομέτρων, από το Βίρτσμπουργκ (πρωτεύουσα της Κάτω Φραγκονίας) ως τη μεσαιωνική πόλη Φίσεν της Βαυαρίας.

Ειδικά δε στο νοτιότερο τμήμα του δρόμου, βρίσκονται κάποιες, μοναδικού χαρακτήρα, περιοχές, τις οποίες και θα δούμε σήμερα. Καθοδόν θα περάσουμε από ονειρεμένους δρυμούς, ένδοξα φρούρια, κελαριστά ρυάκια, άφθονους κυνηγότοπους, μυστικά ξέφωτα και απότομα φαράγγια. Η βαυαρική φύση σε όλο της το μεγαλείο!

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το Σβανγκάου, από όπου μπορούμε να δούμε (από το χωριό) το διάσημο Κάστρο Νόισβανσταϊν φέουδο του Βαυαρού βασιλιά Λουδοβίκου Β΄, αγαπημένου ξαδέρφου της Σίσι της Αυστρίας. Νόισβανσταϊν σημαίνει Νέος Λίθος του Κύκνου, και όποιος το επιθυμεί μπορεί στον ελεύθερο χρόνο που θα έχουμε στο Φίσεν να ανέβει μέχρι την πύλη του κάστρου.  Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β΄ ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον διάσημο γερμανό συνθέτη Ρίχαρντ Βάγκνερ. Το παλάτι σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά τον πρόωρο και αιφνίδιο θάνατό του το 1886, ενώ δεν είχε ακόμα αποπερατωθεί. Ο Λουδοβίκος πνίγηκε μυστηριωδώς σε μία βαυαρική λίμνη μαζί με τον ψυχίατρό του που βρέθηκε στραγγαλισμένος. Το κάστρο θεωρείται παγκόσμιο σύμβολο της εποχής του Ρομαντισμού. Έχει εμφανιστεί σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες και έχει απεικονιστεί ως το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης στην Ντίσνεϊλαντ. 

Επόμενος σταθμός μας για σήμερα είναι η βαυαρική πόλη κοντά στα σύνορα με την Αυστρία, με τη διπλή ονομασία Γκάρμις-Παρτενκίρχεν. Μέχρι και το 1935 το Γκάρμις και το Παρτενκίρχεν ήταν δύο ξεχωριστά χωριά τα οποία όμως ενώθηκαν και έγιναν μία πόλη για να υποδεχτούν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936. Αυτοί οι αγώνες, που διοργάνωσε το ναζιστικό καθεστώς κινηματογραφήθηκαν από τη διάσημη και αινιγματική (για τη σχέση της με την ηγεσία του ναζιστικού κόμματος) Γερμανίδα σκηνοθέτιδα Λένι Ρίφενσταλ και ήταν οι πρώτοι που περιλάμβαναν αλπικό σκι. Σε κοντινή απόσταση από Γκάρμις-Παρτενκίρχεν βρίσκεται το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Ζούγκσπιτσε με υψόμετρο 2.962 μέτρα.

Στη βόλτα μας στην πόλη θα δούμε ότι το Γκάρμις έχει έναν πιο μοντέρνο αέρα ενώ το Παρτενκίρχεν είναι σαφώς πιο παραδοσιακό. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όλη η πόλη λειτουργούσε σαν νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου. Σε αυτό το νοσοκομείο πέθανε το 1949 ο Γερμανός συνθέτης Ρίχαρντ Στράους.

Τελευταίος σταθμός μας στον Ρομαντικό Δρόμο πάνω στις Βαυαρικές Άλπεις είναι το επίσης αλπικό Όμπεραμεργκαου. Πρόκειται για ένα πανέμορφο γραφικό μικρό χωριό το οποίο είναι διάσημο για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι τοιχογραφίες στους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών. Γενικώς τοιχογραφίες υπάρχουν σε πολλά βαυαρικά χωριά στον Ρομαντικό Δρόμο όμως εδώ βρίσκονται οι περισσότερες και οι πιο εντυπωσιακές. Αναπαριστούν χριστιανικές σκηνές αλλά και σκηνές από διάσημα παραμύθια. Ο άλλος λόγος διασημότητας του χωριού είναι η εντυπωσιακή αναπαράσταση των Παθών του Χριστού που διοργανώνεται κάθε 10 χρόνια. Το έθιμο καθιερώθηκε το 1633, όταν οι κάτοικοι του χωριού έκαναν τάμα για να γλιτώσουν από την απειλή της πανούκλας…

Διανυκτέρευση στο Μόναχο. 

5η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ (Αυστρία) – ΜΟΝΑΧΟ

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει επίσκεψη στο ειδυλλιακό Ίνσμπρουκ. Είναι η πρωτεύουσα του ομοσπονδιακού αυστριακού κρατιδίου του Τιρόλο και γνωστό κέντρο χειμερινών σπορ − δύο φορές διοργάνωσε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, 1964 και 1976. Το Ίνσμπρουκ είναι χτισμένο στη συμβολή των παραπόταμων του Δούναβη, Σιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ τριών ψηλών αλπικών βουνών που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα.

Το ιστορικό κέντρο έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική όψη του, με τα καλντερίμια και τα θαυμάσια μπαρόκ ρυθμού κτίρια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μια πεζή περιήγηση με τον αρχηγό μας στην παλιά πόλη, για να δούμε τα σπουδαιότερα αξιοθέατά της. Πρώτα απ΄όλα θα πάμε στο σύμβολο του Ίνσμπρουκ, τη Χρυσή Στέγη. Πρόκειται για ένα έρκερ (κάτι σαν προεξέχον μπαλκόνι 2 ορόφων) που πρόσθεσε το 1500 ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην κατοικία του προκατόχου του, αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ'. Η στέγη του έρκερ είναι καλυμμένη με 2.657 επίχρυσα χάλκινα πλακίδια, εξ ου και η ονομασία Χρυσή Στέγη.

Εν συνεχεία θα περπατήσουμε στον κεντρικό και ομορφότερο δρόμο της πόλης, την οδό Χέρτσογκ-Φρίντριχ, η οποία θεωρείται εξέχον δείγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής (με το Δημαρχείο του 14ου αιώνα).

Θα περάσουμε από τον αυτοκρατορικό ναό Χόφκιρχε όπου βρίσκεται το μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού. Το κενοτάφιο κοσμείται από 24 αναγεννησιακά γλυπτά, που αναπαριστούν σκηνές από τα κατορθώματα του αυτοκράτορα και περιβάλλεται από 28 ανδριάντες υπαρκτών και μυθικών προγόνων του αυτοκράτορα. Απέναντι από την κύρια είσοδο του ναού βρίσκεται και το περίφημο Ασημένιο Παρεκκλήσι, με τον πολυτελή βωμό και το εντυπωσιακό άγαλμα της Παναγίας από ξύλο και ασήμι. Τέλος το αυθεντικό ξύλινο εκκλησιαστικό όργανο του ναού κατασκευάστηκε το 1560 και λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Θα περάσουμε επίσης έξω από τα ανάκτορα Χόφμπουργκ. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κτίρια στην Αυστρία. Χτίστηκε το 1460 σε γοτθικό ρυθμό και ανακαινίστηκε μεταξύ το 1773 από τη Μαρία Θηρεσία, οπότε και μετατράπηκε σε εξαιρετικό δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Ένα ακόμα εμβληματικό αξιοθέατο του Ίνσμπρουκ είναι η Αψίδα του Θριάμβου η οποία βρίσκεται στη νότια παλιά έξοδο της πόλης. Οικοδομήθηκε το 1765 για τον γάμο του πρίγκιπα Λεοπόλδου, δευτερότοκου της Μαρίας Θηρεσίας, με την ισπανίδα πριγκίπισσα Μαρία Λουίζα.

Εν συνεχεία θα αφήσουμε πίσω μας το Ίνσμπρουκ και θα πάμε στη γειτονική πόλη Βάτενς για να επισκεφτούμε το Μουσείο των Κρυστάλλων Σβαρόφσκι. Εκεί, μεταξύ πολλών εντυπωσιακών και πολύτιμων εκθεμάτων θα δούμε τον μεγαλύτερο κρύσταλλο που κόπηκε ποτέ: βάρους 300.000 καρατίων! Διανυκτέρευση στο Μόναχο. 

6η ημέρα: ΜΟΝΑΧΟ – πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο για εξερεύνηση της πόλης και νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφής μας.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 779 € 330 €
Twin Room 779 € 330 €
Triple Room 779 € 330 €
Single Room 1229 € 330 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 799 € 330 €
Twin Room 799 € 330 €
Triple Room 799 € 330 €
Single Room 1249 € 330 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ 

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 330 €
Twin Room 999 € 330 €
Triple Room 999 € 330 €
Single Room 1449 € 330 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ 

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1019 € 330 €
Twin Room 1019 € 330 €
Triple Room 1019 € 330 €
Single Room 1469 € 330 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ 

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΈΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

 

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1359 € 0 €
Twin Room 1359 € 0 €
Triple Room 1359 € 0 €
Single Room 1809 € 0 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ.

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1379 € 0 €
Twin Room 1379 € 0 €
Triple Room 1379 € 0 €
Single Room 1829 € 0 €
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται η εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις, στο Σάλτσμπουργκ και στο Ίνσμπρουκ 

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα. Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens".

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

03/05/2024

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:35

LH 1756

08/05/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

19:20

22:45

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

LH 1757

24/10/2024

ΑΘΗΝΑ – MONAXO

06:00

07:40

LH 1756

29/10/2024

ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ

21:25

00:50

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή στο Courtyard by Marriott city center 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο  Ίνσμπρουκ.
  • Ολοήμερη εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις στα κάστρα Βαυαρίας και στα παραμυθένια χωριά Ομπεραμμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν του Ρομαντικού δρόμου. Όλες οι μεταφορές, εκδρομές, μετακινήσεις και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε αξιοθέατα και μουσεία.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 330€
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και άλλα αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 300€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. Για αυτό θα βρείτε για την κάθε αναχώρηση συγκεκριμένες πτήσεις και ώρες.

Ένα εξαιρετικά οργανωμένο πρόγραμμα του Versus στο Μόναχο, που πραγματοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, περιλαμβάνει πέρα από άνετη και πολυτελή διαμονή στο Μόναχο, καταπληκτικές εκδρομές στη Νυρεμβέργη, στον Ρομαντικό Δρόμο των Βαυαρικών Άλπεων αλλά και στις Αυστριακές Άλπεις με το Σάλτσμπουργκ και το Ίνσμπρουκ.  

Μόνο στο Versus η εξαιρετικά σπουδαία ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις στο παραμυθένιο κάστρο Νόισβανσταϊν και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν, του ρομαντικού δρόμου. Το χειμερινό θέρετρο Γκάρμις, στα σύνορα με την Αυστρία θεωρείται το «St. Moritz της Γερμανίας».

  • Διαμένουμε στο Courtyard by Marriott city center 4*
  • Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή, για μη χάνουμε ούτε λεπτό.
  • Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Αλπεις και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.
  • Βλέπουμε το διάσημο ρομαντικό κάστρο Νόισβανσταϊν (εξωτερικά).
  • Επίσκεψη στην ιστορική Νυρεμβέργη, τη μόνη γερμανική πόλη που διασώθηκε από τους βομβαρδισμούς των Συμμάχων στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
  • Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, τη γενέτειρα του Μότσαρτ, όπου γυρίστηκε και η οσκαρική ταινία «Μελωδία της Ευτυχίας».
  • Ημερήσια εκδρομή στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ της Αυστρίας που έχει φιλοξενήσει 2 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • Έλληνας, ειδικά καταρτισμένος στην ιστορία της Γερμανίας, αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα και όχι τοπικός ελληνόφωνος για μία μόνο βόλτα που μετά δεν τον ξαναβλέπουμε… όπως συμβαίνει συνήθως.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά από το Versus.

Highlights

  • Επισκεφτείτε το Μουσείο Σβαρόφσκι λίγο έξω από το Ίνσμπρουκ και θαυμάστε τον μεγαλύτερο κρύσταλλο του κόσμου.
  • Περιπλανηθείτε μέσα στα καταπράσινα δάση των Βαυαρικών Άλπεων με τα κρυστάλλινα ποτάμια, τις λίμνες και τις πηγές
  • Δείτε και φωτογραφηθείτε  στο Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, το παγκοσμίως διάσημο Νόισβανσταϊν στον Ρομαντικό Δρόμο της Γερμανίας και τα άλλα κάστρα γύρω του.
  • Δείτε τα εντυπωσιακά ζωγραφισμένα σπίτια στο βαυαρικό χωριό Όμπεραμεργκαου
  • Επισκεφτείτε το περίφημο θέρετρο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν όπου κινηματογραφήθηκαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Χίτλερ το 1936.
  • Συνοδεύστε τον καφέ σας με θεσπέσια σοκολατάκια στη γενέτειρα του Μότσαρτ το Σάλτσμπουργκ
  • Δείτε την (αληθινά) Χρυσή Στέγη στο αυτοκρατορικό Ίνσμπρουκ, το οποίο επίσης φιλοξένησε 2 χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Πρωινές πτήσεις στην αναχώρηση και βραδινές στην επιστροφή με Lufthansa.
  • Ημερήσια εκδρομή στις Βαυαρικές Άλπεις και στα γραφικότατα χωριά Όμπεραμεργκάου και Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν.

Περίοδοι

  • Πάσχα 2024
  • Μάιος - Ιούνιος 2024
  • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2024

Αναχωρήσεις

03/05, 24/10



Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μόναχο σαν παραμύθι με Ρομαντικό δρόμο & Νυρεμβέργη, Βαυαρικές και Αυστριακές Άλπεις, Σάλτσμπουργκ,  Ίνσμπρουκ | 03.05.2024 & 24.10.2024

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info