fb

Μεγαλιθική Ινδονησία & Ανατολικό Τιμόρ. Ανατολικό και Δυτικό Τιμόρ (Ινδονησία), νησί Σούμπα, αρχιπέλαγος Φλόρες, Δράκοντες Κομόντο, Μπαλί | Μάιος - Οκτώβριος 2023

Διάρκεια: 27 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5400€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Ινδονησία, η Τανάχ Έαρ Κίτα, "η γη και το νερό μας", όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος στον κόσμο, απλώνεται στη Νοτιοανατολική Ασία, ανάμεσα στην Ινδοκίνα και την Αυστραλία, ανάμεσα στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Τα 17.508 σμαραγδένια νησιά με τις υπέροχες παραλίες, τα βαθύσκιωτα τροπικά δάση με τα παράδοξα δέντρα, τα πολύχρωμα λουλούδια, τα εξωτικά πουλιά και τους "θλιμμένους ανθρώπους του δάσους", τους ουρακοτάγκους, τα νησιά με τα μεγαλόπρεπα ηφαίστεια και τα πανύψηλα βουνά, έχουν δελεάσει για αιώνες θαλασσοπόρους, εκκεντρικούς ταξιδιώτες, ανθρωπολόγους, ιεραποστόλους, πειρατές, μεταλλωρύχους... Σήμερα καρτερούν εμάς κι όλους εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια ή την απολεσθείσα Εδέμ στην αθωότητα της παρθένας φύσης.

Νούσα Τενγκάρα στα ινδονησιακά σημαίνει νοτιοανατολικά νησιά και περιλαμβάνει τα νησιά εκείνα που εκτείνονται ανατολικά από το Μπαλί: το Λομπόκ, τη Σουμπάγουα, το Κομόντο, τη Φλόρες, τη Σούμπα, το Τιμόρ και το μικρό αρχιπέλαγος Αλόρ και Σολόρ.

Κατοικούνται από Ιθαγενείς που μιλούν πάνω από 50 διαλέκτους. Παρόλο που η ιεραποστολική δραστηριότητα τους έχει κάνει χριστιανούς δεν έχουν εγκαταλείψει τις ανιμιστικές τους συνήθειες, τις περίπλοκες τελετουργίες που συνοδεύουν το γάμο ή το θάνατο, αλλά και τις θορυβώδεις συγκρούσεις τους.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Το ταξίδι στη Μεγαλιθική Ινδονησία δεν είναι ένα απλό ταξίδι, είναι εμπειρία ζωής και ένας απαιτητικός ταξιδιώτης που θέλει να κερδίσει το μέγιστο από την εμπειρία αυτή ξέρει ότι μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να του το εξασφαλίσει.Ένα ασύλληπτο, εξωπραγματικό ταξίδι σε μια από τις πιο άγριες, εξωτικές, παρθένες, υπέροχες γωνιές του πλανήτη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές του Ανατολικού και Δυτικού Τιμόρ (Ινδονησία), με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπίτια τους, τις ανιμιστικές θρησκείες και τις παμπάλαιες παραδόσεις τους, που διατηρούνται ατόφιες μέχρι σήμερα
 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές του νησιού Σούμπα, όπου θα δούμε τελετουργικά κέντρα της ανιμιστικής τους θρησκείας, παραδοσιακά σπίτια με οξυκόρυφες στέγες και εντυπωσιακούς μονολιθικούς τάφους
 • Επίσκεψη σε ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά θεάματα του πλανήτη στο νησί Φλόρες: 3 κρατήρες έχουν δημιουργήσει 3 βαθιές λίμνες, που τα συστατικά των υδάτων τους δημιουργούν παράξενα και διαφορετικά σε κάθε μια χρώματα νερού.
 • Επίσκεψη σε πολλά χωριά, όπου θα δούμε τοπικές φυλές, γνωστές για τον μεγαλιθικό τους πολιτισμό, με λίθινα μνημεία, βωμούς προγονολατρείας και άλλα ιερά.
 • Επίσκεψη στα νησιά Κόμοντο - μοναδικό βιότοπο του ενδημικού Δράκου του Κόμοντο, της μεγαλύτερης σαύρας στον κόσμο.
 • Περιήγηση στο νησί του Μπαλί.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαλί.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Μπαλί

Άφιξη στο Μπαλί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


 

3η ημέρα: Μπαλί – Πτήση για Ντίλι (Ανατολικό Τιμόρ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα και κύριο λιμένα του Ανατολικού Τιμόρ (Τιμόρ-Λέστε), το Ντίλι. Αφού ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση βίζας, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ντίλι (ξενάγηση)

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα τη γνωριμία μας με το Τιμόρ, με ξενάγηση στο Ντίλι. Η γοητευτική πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας μπορεί να είναι το εμπορικό κέντρο της περιοχής αλλά παραμένει μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη που περιβάλλεται από άγρια φύση. Θα επισκεφθούμε επιβλητικά κυβερνητικά κτήρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Τέμενος Αν Νουρ και την πολύχρωμη αγορά Τάις. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο θα επισκεφθούμε τους λόφους που περιβάλλουν την πρωτεύουσα, το ανάκτορο Λαχάνε, το προάστιο Ντάρε, καθώς και το χωριό Μάνλεο. Το απόγευμα θα ανεβούμε προς το μνημείο του Βασιλέως Χριστού (Christo Rey) για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης. Το επιβλητικό άγαλμα του Ιησού, βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του κόλπου, έχει ύψος 27 μέτρων και στέκεται πάνω σε μια υδρόγειο σφαίρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


 

5η ημέρα: Ντίλι – Χαλιλούλικ (Δυτικό Τιμόρ/Ινδονησία) – Μπεσικάμα (φυλές Τετούν και Γουανιμπεσάκ) – Μπετούν

 Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση οδικώς για τα σύνορα με το δυτικό Τιμόρ (Ινδονησία). Αφού περάσουμε τα σύνορα θα μεταβούμε στο χωριό Χαλιλούλικ. Η συγκεκριμένη περιοχή υπήρξε σημαντικό πεδίο μαχών κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ των ιαπωνικών και των συμμαχικών δυνάμεων. Μέχρι και το 1980 υπήρχαν στο χωριό εγκαταλελειμμένα απομεινάρια των οπλικών συστημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε. Από εκεί θα μεταβούμε στη Μπετούν, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μάλακα, που εκτείνεται σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή με το Ανατολικό Τιμόρ. Μικρή στάση στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και συνεχίζουμε οδικώς για το χωριό Μπεσικάμα όπου θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από μέλη της φυλής Τετούν ενώ θα συναντήσουμε και τη φυλή των Γουανιμπεσάκ, από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές φυλές στην περιοχή. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά τις ξύλινες κατοικίες των ντόπιων και να απολαύσουμε τις πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες τους. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο στο Μπετούν για διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μπετούν – Μανουλέα (φυλή Οελολόκ) – Ταμκέζι – Κεφαμενάνου

Από το Μπετούν θα ξεκινήσουμε ένα τριήμερο ταξίδι οδικώς, με πολλές στάσεις σε χωριά φυλών, για να καταλήξουμε στο δυτικό άκρο του νησιού, στην πόλη Κουπάνγκ. Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το χωριό Μανουλέα όπου θα έχουμε την ευκαρία να παρατηρήσουμε την καθημερινότητα των ιθαγενών που ζουν εκεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη φυλή Οελολόκ, στην πλαγιά ενός λόφου, μέσα σε πυκνή βλάστηση. Το χωριό αυτό έχει μεγάλη ιστορία και το περιβάλλουν μύθοι και δοξασίες που αξίζει να μάθουμε από τους ντόπιους. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο βασιλικό οίκημα Ινστάνα Ράτζα Ταολίν, μια τεράστια καλύβα σε σχήμα κυψέλης που στηρίζεται σε εννέα ξυλόγλυπτα δοκάρια. Από εκεί θα μεταβούμε στην κοινότητα Ταμκέζι, ένα παραδοσιακό χωριό στην κορυφή ενός λόφου με φιλόξενους κατοίκους. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε οδικώς για το Κεφαμενάνου όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα: Κεφαμενάνου – Μασλέτε – Λόλι – Νίκι Νίκι – Μπότι

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό Μασλέτε όπου θα ξεναγηθούμε στη βασιλική κατοικία Ράτζα Σνακ. Από εκεί θα μεταβούμε στο χωριό Λόλι, οι κάτοικοι του οποίου είναι ξακουστοί μελισσοκόμοι. Η συγκομιδή του μελιού γίνετε μέσα στη ζούγκλα και πολλοί ντόπιοι ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα. Επίσης, οι περισσότεροι ζουν σε παραδοσιακές ξύλινες, δίπατες κατοικίες που έχουν κωνοειδή σκεπή και στηρίζονται σε τέσσερα δοκάρια. Στο κάτω επίπεδο είναι η κυρίως κατοικία και στο άνω επίπεδο αποθηκεύουν τα τρόφιμα τους. Από το Λόλι συνεχίζουμε για το χωριό Νίκι Νίκι, έναν αρκετά μεγάλο παραδοσιακο οικισμό όπου κάθε Τετάρτη πραγματοποιείται ένα πολύ δημοφιλές παζάρι. Εδώ οι ντόπιοι έχουν την δυνατότητα, εκτός από το να αγοράσουν πράγματα που χρειάζονται και να πουλήσουν την πραμάτεια τους, να συναντηθούν με μέλη άλλων φυλών που ζουν στην περιοχή. Στο τέλος της ημέρας καταλήγουμε στην πόλη Μπότι για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Μπότι – Νονέ (φυλή Νταουάν) – Καταρράκτες Οεχάλα – Σοέ

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με επίσκεψη στο χωριό Νονέ για να γνωρίσουμε τη φυλή των Νταουάν. Προκειμένου να προσεγγίσουμε το παραδοσιακό χωριό θα πρέπει να περπατήσουμε για περίπου ένα χλμ μέσα στη ζούγκλα. Η φυλή των Νταουάν αριθμεί περίπου 800.000 μέλη που κατοικούν σε μικρές κοινότητες των 50-60 ατόμων στην ευρύτερη περιοχή. Το Νονέ μάλιστα είναι η τελευταία κοινότητα στην οποία απαγορεύτηκε το «κυνήγι κεφαλών». Στο παρελθόν, οι ιθαγενείς πίστευαν ότι αν σκότωνες έναν άνδρα και κρατούσες το κεφάλι του στο σπίτι σου, θα απορροφούσες την δύναμη του. Οι παραδοσιακές κατοικίες εδώ είναι ξύλινες, με θολωτή σκεπή που κατεβαίνει αρκετά χαμηλά στο έδαφος. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στους καταρράκτες Οεχάλα, ένα σύμπλεγμα καταρρακτών σε διάφορα επίπεδα μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα και θα επισκεφθούμε κοινότητες της περιοχής. Το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη Σόε για διανυκτέρευση.       

9η ημέρα: Σόε – Φατουμνάσι – Οεμπέλο - Κουπάνγκ

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για το χωριό Φατουμνάσι, στις πλαγιές του όρους Μουτίς, το ψηλότερο βουνό του δυτικού Τιμόρ. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με καταπράσινες πλαγιές με διάσπαρτους βραχώδεις σχηματισμούς από σκούρο γρανίτη όσο εκτείνεται το μάτι μας. Θα περάσουμε από στέπες στις κορυφές των λόφων, θα δούμε μερικές από τις ελάχιστες λίμνες του νησιού και δάση από μπονζάι και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Οεμπέλο για να παρακολουθήσουμε τους ντόπιους να τραγουδούν και να παίζουν Σασάντο, ένα παραδοσιακό έγχορδο όργανο με πολύ ιδιαίτερο ήχο. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη Κουπάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νούσα Τενγκάρα. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Κουπάνγκ – πτήση για Ταμπολάκα (νησί Σούμπα) – Γουαϊκαμπούμπακ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το νησί της Σούμπα (Sumba). Φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Ταμπολάκα (Tambolaka), θα μεταβούμε στο Γουαϊκαμπούμπακ (Waikabubak), το διοικητικό κέντρο του δυτικού τμήματος του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χωριά Πράι Ιτζίνγκ (Prai Ijing), Ταρούνγκ (Tarung) και Γουαϊταμπάρ (Waitabar), τελετουργικά κέντρα της παλαιάς ανιμιστικής θρησκείας του νησιού, με τα παραδοσιακά σπίτια και τους εντυπωσιακούς μονολιθικούς τάφους. Τέλος, θα επισκεφθούμε την αγορά του Γουαϊκαμπούμπακ πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

 

11η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – Κοιλάδα Ανακαλάνγκ – Μάμπορο – Γουαϊκαμπούμπακ

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για την κοιλάδα Ανάκαλανγκ, όπου φιλοξενεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους μεγαλιθικούς τάφους στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε αρκετές φυλές στην κοιλάδα και θα παρατηρήσουμε από κοντά τους πέτρινους τάφους με τις περίτεχνες τοιχογραφίες. Από εκεί θα συνεχίσουμε για την επαρχία Μάμπορο που εκτείνεται μέχρι τις βόρειες ακτές του νησιού στο Αρχιπέλαγο Φλόρες. Θα κάνουμε πικνίκ στις καταπράσινες πλαγιές των βουνών, θα επισκεφθούμε περισσότερες φυλές ιθαγενών αλλά παράλληλα θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα με τους ορυζώνες να απλώνονται μέχρι την ακτογραμμή του νησιού. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.          


 

12η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – Γουανοκάκα - Λαμπόγια (φυλές Γουαϊγκάλι, Πράι Γκόλι, Γουαϊγουάνγκ) - Γουαϊκαμπούμπακ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις περιοχές Γουανουκάκα και Λαμπόγια στη νότια πλευρά του νησιού. Εδώ θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων τις φυλές Γουαϊγκάλι, Πράι Γκόλι και Γουαϊγουάνγκ οι οποίες παροικούνστις κορυφές λόφων με θέα τον Ινδικό Ωκεανό. Οι ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες με τις κωνοειδές σκεπές περιβάλλονται από μεγαλιθικούς τάφους που θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ενδελεχώς. Θα εξετάσουμε τις περίτεχνες τοιχογραφίες και τα επιβλητικά πέτρινα αγάλματα που είναι διάσπαρτα στην περιοχή και στη συνέχεια αφού διασχίσουμε μαγευτικές εκτάσεις με ορυζώνες θα καταλήξουμε στις εκπληκτικές παραλίες του νησιού. Θα περάσουμε μερικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα και ένα υπέροχο γεύμα στην παραλία. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.     

13η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – πτήση για Εντέ (νησί Φλόρες)

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για χαλάρωση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε το μεσημέρι για το αεροδρόμιο και από εκεί σε μια ώρα περίπου με τοπικές αερογραμμές θα μεταφερθούμε στην πόλη Εντέ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της νήσου Φλόρες. Οι κάτοικοι του νησιού είναι από τους πιο φιλικούς στην ευρύτερη περιοχή  και θα μας υποδεχθούν με ανοικτές αγκαλιές και πλατιά χαμόγελα. Άφιξη στην Εντέ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Εντέ (ξενάγηση) – Νουαμπόσι – παραλία Πενγκατζάγουα – Γουόγκο – Μπατζάγουα

Η σημερινή μέρα ξεκινά με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στην πολύχρωμη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια, καθ’ οδόν για την πόλη Νουαμπόσι θα απολαύσουμε την μαγευτική διαδρομή και τη θέα που προσφέρει στον κόλπο του Εντέ. Συνεχίζοντας για Μπατζάγουα θα σταματήσουμε στην παραλία Πενγκατζάγουα όπου πολλοί ντόπιοι ζουν από τα μπλε βότσαλα που βγάζουν από τη θάλασσα και στη φυλή Γουόγκο για να περιηγηθούμε στις συστοιχίες παραδοσιακών κατοικιών που απαρτίζουν το χωριό τους. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην Μπατζάγουα για διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Μπατζάγουα – φυλή Αϊμέρε – παραλία Μπορόνγκ – λίμνη Ράνα Μέσε – φυλή Πούου - Ρουτένγκ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την πόλη Ρουτένγκ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην περιοχή της φυλής Αϊμέρε για να ξεναγηθούμε σε ένα οινοποιείο που παράγει κρασί από φοινικόδεντρα. Αξίζει να δοκιμάσουμε το Σόπι, ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται αποκλειστικά στη νήσο Φλόρες. Επόμενη στάση μας είναι η παραλία Μπορόνγκ. Θα χαλαρώσουμε κάτω από τα ψηλά δέντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα στη γύρω περιοχή και τον ινδικό Ωκεανό. Από εκεί θα μεταβούμε στη λίμνη Ράνα Μέσε, έναν υδάτινο καθρέφτη στη μέση της ζούγκλας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις αντανακλάσεις της πυκνής βλάστησης στα νερά της λίμνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη φυλή Πούου όπου θα ξεναγηθούμε στις παραδοσιακές κατοικίες και θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την καθημερινότητα των ιθαγενών της περιοχής. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη Ρουτένγκ για διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Ρουτένγκ – φυλή Κάρα – Μέλο - Λαμπουχάνμπατζο

Η πόλη Ρουτένγκ βρίσκεται στη ραχοκοκκαλιά της νήσου Φλόρες και συνορεύει με το ομώνυμο πάρκο προστασίας φυσικού περιβάλλοντος. Στο πάρκο αυτό κατοικούν τα ενδημικά πουλιά Νγκιονγκ και αξίζει, καιρού επιτρέποντος, να επισκεφθούμε το πάρκο νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε το εξωτικό τους κελάηδισμα. Στο πάρκο υπάρχει επίσης ένας κρατήρας ενεργού ηφαιστείου. Στη συνέχεια, αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή της φυλής Κάρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους μοναδικούς στον κόσμο ορυζώνες σε σχήμα ιστού αράχνης. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαιτερότητας είναι τα κομμάτια γης που βρίσκονται στο κέντρο του ιστού να είναι μικρότερα από αυτά στην περιφέρεια. Η ιδιαιτερότητα στο σχήμα των ορυζώνων προέκυψε, όχι για λόγους αισθητικής, αλλά με κοινωνικά κριτήρια καθώς οι ορυζώνες ανήκουν στην ολόκληρη τη φυλή και οι πολυμελείς οικογένειες δικαιούνταν μεγαλύτερα κομμάτια γης. Από εκεί θα μεταβούμε στο χωριό Μέλο για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα που προσφέρει στην περιοχή και στη συνέχεια στην πόλη Λαμπουχάν Μπάτζο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

17η ημέρα: Λαμπουχάνμπατζο – αρχιπέλαγος Φλόρες – Νησί Κομόντο (διανυκτέρευση σε ιστιοφόρο)

Για τις επόμενες δύο ήμερες επιβιβαζόμαστε σε ένα πανέμορφο ξύλινο ιστιοφόρο με το οποίο θα πλεύσουμε το Αρχιπέλαγος Φλόρες και θα επισκεφθούμε το νησί των δράκων Κομόντο. Εν πλω για το νησί Κομόντο, καιρού επιτρέποντος, θα σταματήσουμε στο νησί Μπινταντάρι για κολύμπι στα καταγάλανα νερά του, καταδύσεις στους πανέμορφους κοραλλιογενείς ύφαλους και γεύμα στην λευκή αμμουδιά του εξωτικού νησιού. Από εκεί μετά από πέντε ώρες ιστιοπλοΐας θα φτάσουμε στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο. Το πάρκο απαρτίζουν πέντε μεγάλα νησιά και αρκετά μικρότερα, ένα από τα οποία είναι το σπίτι του «Δράκου του Κομόντο», η μεγαλύτερη σαύρα που ζει στη γη. Εκτός βέβαια από τους Δράκους στο πάρκο φιλοξενούνται και δεκάδες άλλα ζώα, όπως άγρια άλογα, ελάφια, αγριόχοιροι, φίδια και πολλά άλλα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την περιοχή Μπανουνγκουλούνγκ όπου θα έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις γιγάντιες σαύρες. Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο μας.

 

18η ημέρα: Νησί Κομόντο – Σάπε (νησί Σουμπάουα) – Μπίμα

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο σκάφος μας με θέα τις εξωτικές παραλίες και τις καταπράσινες πλαγιές του νησιού Κομόντο, αναχωρούμε για το λιμάνι Σάπε στο γειτονικό νησί Σουμπάουα. Θα ακολουθήσουμε μια μαγευτική διαδρομή ανάμεσα στα δεκάδες νησιά του Αρχιπελάγους για να καταλήξουμε 5-6 ώρες μετά στο λιμάνι Σάπε. Από εκεί θα μεταβούμε οδικώς στην πόλη Μπίμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση,

19η ημέρα: Μπίμα – Σουμπάουα

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με χαλαρή διάθεση, πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγο ελεύθερο χρόνο για ανασύνταξη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη φυλή Μαρία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην περιοχή και να επισκεφθούμε ένα από τα κτήρια Λένγκε. Τα κτήρια Λένγκε που υπάρχουν σε διάφορες κοινότητες της περιοχής είναι ξύλινες κατασκευές στις οποίες οι κάτοικοι του οικισμού φυλάσσουν τις ετήσιες σοδειές τους και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαν κατασκευές αλλά και για την χρησιμότητα τους. Το κτήριο βρίσκεται εκτός της κοινότητας για δύο βασικούς λόγους: για την ασφάλεια των τροφίμων, σε περίπτωση φωτιάς στο χωριό, και για να μπορούν όλοι να βλέπουν κάθε νοικοκυρά όταν πηγαίνει να πάρει προμήθειες, πόσες φορές πηγαίνει και τι ποσότητες παίρνει. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε ένα πεντάωρο ταξίδι οδικώς, κατά μήκος του νησιού, μέχρι την δυτική πλευρά του στην πόλη Σουμπάουα.

 

 

20η ημέρα: Σουμπάουα – Μπατού Τερίνγκ – Αικ Ρενούνγκ – Ραμποράν – Σουμπάουα

Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη περιπετειώδεις εξερευνήσεις στην ενδοχώρα του νησιού. Ξεκινάμε με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το χωριό Μπατού Τερίνγκ. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε μοτοσυκλέτες και θα οδηγήσουμε για μια ώρα περίπου σε χωματόδρομους μέσα στη ζούγκλα, και στη συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Αικ Ρενούνγκ. Το Αικ Ρενούνγκ είναι ένα αρχαιολογικό μνημείο μεγαλιθικών τάφων στα βάθη της ζούγκλας που ανακαλύφθηκαν θαμμένοι στη λάσπη το 1971. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Μπατού Τέρινγκ όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την τοπική κουζίνα σε μια παραδοσιακή κατοικία του οικισμού. Μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε πάλι με τις μοτοσυκλέτες για έναν άλλο αρχαιολογικό χώρο το Ραμποράν, όπου θα εξερευνήσουμε τα μεγαλιθικά μνημεία της περιοχής. Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται δύο πέτρινοι σαρκοφάγοι, η προέλευση των οποίων χάνεται στα βάθη του χρόνου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο χωριό Μπατού Τέρινγκ από όπου γυρίζουμε στην πόλη Σουμπάουα για διανυκτέρευση.

 

21η ημέρα: Σουμπάουα - Κουάνγκ Αμό – Λουτούκ Μπατου Πετί – Σουμπάουα

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το χωριουδάκι Κουάνγκ Αμό, που βρίσκεται χαμένο μέσα στη ζούγκλα. Από εκεί ξεκινάμε πεζοπορία στο δάσος μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Λουτούκ Μπατου Πετί. Θα χρειαστεί να περπατήσουμε για περίπου δύο ώρες μέσα στην πυκνή ζούγκλα, θα περάσουμε μαγευτικούς καταρράκτες, καταπράσινες εκτάσεις και ξέφωτα που προσφέρουν εκπληκτική θέα. Στον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφθούμε μεγαλιθικούς τάφους με σκαλισμένες πέτρες στη σαρκοφάγο. Η περίοδος κατασκευής των μνημείων αυτών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί κάνοντας ακόμα πιο έντονη τη μαγεία και τις δοξασίες που τα περιβάλλουν. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στον χωριό Κουάνγκ Αμό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις ασχολίες των ντόπιων αλλά και συναναστραφούμε μαζί τους, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλικοί και ανοικτοί στην επαφή με ταξιδιώτες. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στη Σουμπάουα για διανυκτέρευση. 

22η ημέρα: Σουμπάουα – Πότο Τάνο – νησί Λομπόκ – παραλία Κούτα

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε οδικώς για το λιμάνι Πότο Τάνο. Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για να μεταβούμε ακτοπλοϊκώς στο νησί Λομπόκ. Από εκεί θα μεταβούμε οδικώς στην παραλία Κούτα για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η παραλία Κούτα είναι ένα παραδεισένιο μέρος με λευκή αμμουδιά, γαλάζια, διάφανα νερά και κοκοφοίνικες μέχρι τη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

 

 

23η ημέρα: Παραλία Κούτα

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κάποιες από τις δεκάδες επιλογές που προσφέρονται για θαλάσσιες δραστηριότητες στην περιοχή όπως κανό, καταδύσεις, σέρφινγκ και πολλά, άλλα και όσοι θέλουν θα μπορούν να χαλαρώσουν με ένα δροσιστικό κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

 

24η ημέρα: Παραλία Κούτα – πτήση για Μπαλί

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του νησιού. Από εκεί με τοπικές αερογραμμές θα μεταβούμε στο Μπαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

 

25η ημέρα: Μπαλί (χωριά Μας-Ούμπουτ, Κινταμάνι, Σινγκαπαντού)

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Διασχίζοντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Διανυκτέρευση.

 

26η ημέρα: Μπαλί – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5400 € 950 €
Twin Room 5400 € 950 €
Triple Room 5400 € 950 €
Single Room 6350 € 950 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5400 € 950 €
Twin Room 5400 € 950 €
Triple Room 5400 € 950 €
Single Room 6350 € 950 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5400 € 950 €
Twin Room 5400 € 950 €
Triple Room 5400 € 950 €
Single Room 6350 € 950 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5400 € 950 €
Twin Room 5400 € 950 €
Triple Room 5400 € 950 €
Single Room 6350 € 950 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5620 € 950 €
Twin Room 5620 € 950 €
Triple Room 5620 € 950 €
Single Room 6570 € 950 €
Σημείωση:

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5620 € 950 €
Twin Room 5620 € 950 €
Triple Room 5620 € 950 €
Single Room 6570 € 950 €
Σημείωση:

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. 

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5620 € 950 €
Twin Room 5620 € 950 €
Triple Room 5620 € 950 €
Single Room 6570 € 950 €
Σημείωση:

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον

επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5620 € 950 €
Twin Room 5620 € 950 €
Triple Room 5620 € 950 €
Single Room 6570 € 950 €
Σημείωση:

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον

επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6600 € 0 €
Twin Room 6600 € 0 €
Triple Room 6600 € 0 €
Single Room 7550 € 0 €
Σημείωση:

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται διανυκτέρευση στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6600 € 0 €
Twin Room 6600 € 0 €
Triple Room 6600 € 0 €
Single Room 7550 € 0 €
Σημείωση:

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6600 € 0 €
Twin Room 6600 € 0 €
Triple Room 6600 € 0 €
Single Room 7550 € 0 €
Σημείωση:

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6600 € 0 €
Twin Room 6600 € 0 €
Triple Room 6600 € 0 €
Single Room 7550 € 0 €
Σημείωση:

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές. 

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* στο Μπαλί και στα άλλα μέρη ή από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι στην επαρχία της Ινδονησίας η υποδομή είναι πολύ χαμηλή!
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, εκτός από το Μπαλί που είναι μόνο με πρωινό.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €
 • Βίζα Ινδονησίας: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά κατά την είσοδό σας στη χώρα (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό των φόρων που πληρώνονται στην Ελλάδα) 35-40 $
 • Τοπικοί φόροι που πληρώνονται στην Ινδονησία και δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που πληρώνονται στην Ελλάδα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διευθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail, κ.λπ).                                          Το email σας είναι για μας ιδαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.                                                                                                                            Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία σας γραφεία μας, φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση του ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά  δεν είναι έγκαιρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.                                                                                                                                  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείται το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.                                                              Η οριστικοποίησή της κράτησης σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1000 ευρώ.                                                                                                                               Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχεί στη δική σας κράτηση.    • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.                                                                                                       ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν απο την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρυθεί η κράτησή σας και στη χυνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.                                                                                                       Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρία σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.                                                          

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

• Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΆΤΟΚΕΣ ΔΌΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των φορων. Για ποσά μικρότερα των 2.500 ευρώ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχεται με την τράπεζα σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγων της κάρτας σας.                                                                                                               • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρόνικα, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.                                    • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.                                                                                          • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.                                                                                    • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.                    • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.    •Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπα μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Το ταξίδι στη Μεγαλιθική Ινδονησία δεν είναι ένα απλό ταξίδι, είναι εμπειρία ζωής και ένας απαιτητικός ταξιδιώτης που θέλει να κερδίσει το μέγιστο από την εμπειρία αυτή ξέρει ότι μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να του το εξασφαλίσει.Ένα ασύλληπτο, εξωπραγματικό ταξίδι σε μια από τις πιο άγριες, εξωτικές, παρθένες, υπέροχες γωνιές του πλανήτη!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές του Ανατολικού και Δυτικού Τιμόρ (Ινδονησία), με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπίτια τους, τις ανιμιστικές θρησκείες και τις παμπάλαιες παραδόσεις τους, που διατηρούνται ατόφιες μέχρι σήμερα
 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές του νησιού Σούμπα, όπου θα δούμε τελετουργικά κέντρα της ανιμιστικής τους θρησκείας, παραδοσιακά σπίτια με οξυκόρυφες στέγες και εντυπωσιακούς μονολιθικούς τάφους
 • Επίσκεψη σε ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά θεάματα του πλανήτη στο νησί Φλόρες: 3 κρατήρες έχουν δημιουργήσει 3 βαθιές λίμνες, που τα συστατικά των υδάτων τους δημιουργούν παράξενα και διαφορετικά σε κάθε μια χρώματα νερού.
 • Επίσκεψη σε πολλά χωριά, όπου θα δούμε τοπικές φυλές, γνωστές για τον μεγαλιθικό τους πολιτισμό, με λίθινα μνημεία, βωμούς προγονολατρείας και άλλα ιερά.
 • Επίσκεψη στα νησιά Κόμοντο - μοναδικό βιότοπο του ενδημικού Δράκου του Κόμοντο, της μεγαλύτερης σαύρας στον κόσμο.
 • Περιήγηση στο νησί του Μπαλί.
 • Την εκδρομή συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Highlights

 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές του Ανατολικού και Δυτικού Τιμόρ, με τα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σπίτια τους, την ανιμιστική θρησκεία και τις παραδόσεις τους, που διατηρούνται ατόφιες μέχρι σήμερα
 • Επίσκεψη σε χωριά και φυλές της Σούμπα, όπου θα δούμε τελετουργικά κέντρα της ανιμιστικής τους θρησκείας, παραδοσιακά σπίτια με οξυκόρυφες στέγες και εντυπωσιακούς μονολιθικούς τάφους
 • Επίσκεψη σε ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά θεάματα του πλανήτη στο νησί Φλόρες: 3 κρατήρες έχουν δημιουργήσει 3 βαθιές λίμνες, που τα συστατικά των υδάτων τους δημιουργούν παράξενα και διαφορετικά χρώματα νερού σε κάθε μια.
 • Επίσκεψη σε διάφορα παραδοσιακά χωριά, όπου θα δούμε ιδιαίτερες εθνότητες, γνωστές για τον μεγαλιθικό τους πολιτισμό, με λίθινα μνημεία, βωμούς προγονολατρείας και άλλα ιερά
 • Επίσκεψη στα νησιά Κόμοντο - μοναδικό βιότοπο του ενδημικού Δράκου του Κόμοντο, της μεγαλύτερης σαύρας στον κόσμο.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη σε νησιά και φυλές του ανατολικού και δυτικού Τιμόρ
 • Επίσκεψη σε νησιά και φυλές του νησιού Σούμπα
 • Επίσκεψη σε ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά θεάματα του πλανήτη στο νησί Φλόρες
 • Επίσκεψη στα νησιά Κόμοντο
 • Περιήγηση στο νησί του Μπαλί

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2023
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

23/5, 12/7, 28/8, 19/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μεγαλιθική Ινδονησία & Ανατολικό Τιμόρ. Ανατολικό και Δυτικό Τιμόρ (Ινδονησία), νησί Σούμπα, αρχιπέλαγος Φλόρες, Δράκοντες Κομόντο, Μπαλί | Μάιος - Οκτώβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info