fb

Τα διαμάντια της Κολομβίας - Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα - αινιγματικό αρχαιολογικό πάρκο Σαν Αγκουστίν | 10.04.2023

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2890€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια ολοκληρωμένη, πλήρης πρόταση για την Κολομβία, μία χώρα που παραδόξως δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Επιλέγουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη, μέσα στην παλιά πόλη, παρά το υψηλό κόστος, για πολλούς την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής. Έτσι μπορούμε να την περπατήσουμε και να την απολαύσουμε. Παράλληλα, ανακαλύπτουμε και εξερευνούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν, το Γκουαταπέ και το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, και η έρημος Τατακόα, μια ευκαιρία που για πρώτη φορά προσφέρεται σε ελληνικό πρόγραμμα μόνο από το Versus!  

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Μπογκοτά, την πρωτεύουσα της Κολομβίας, με τους ανέλπιστους θησαυρούς, την οποία γνωρίζουμε με πλούσια ξενάγηση. Συνεχίζουμε για τη Νέιβα από όπου ερχόμαστε στο συγκλονιστικό τοπίο στην έρημο Τατακόα, λίγο πριν τον επόμενο σταθμό μας, το τεράστιας σημασίας και σπάνιο αρχαιολογικό πάρκο Σαν Αγκουστίν, με τη μεγαλύτερη συλλογή μεγαλιθικών γλυπτών της ηπείρου. Από το Σαν Αγκουστίν συνεχίζουμε στην πανέμορφη Ποπαγιάν, και από εκεί, μέσω Κάλι, συνεχίζουμε αεροπορικώς για τη Σάντα Μάρτα και το Εθνικό Πάρκο Ταιρόνα στην τροπική φύση της Καραϊβικής! Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού μας η ωραιότερη, για πολλούς, πόλη της Λατινικής Αμερικής, η Καρθαγένη, όπου διανυκτερεύουμε για τρεις νύχτες, για τον ιδανικότερο επίλογο σε ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες και εμπειρίες!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το πληρέστερο πρόγραμμα για την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν. Το πρόγραμμα της Κολομβίας του Versus μάς προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν, το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα και την απόκοσμη έρημο Τατακόα, μια ευκαιρία που μόνο το Versus σας προσφέρει!

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη.   
 • Αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια
 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Μπογκοτά για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη
 • Πλούσια 12ήμερη διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής, με το «Δάσος των Αγαλμάτων». Το Versus ανοίγει δρόμους με την επίσκεψη αυτού του πάρκου. Το αινιγματικό αυτό αρχαιολογικό πάρκο παρόλο που είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αμερικής συνήθως παραλείπεται διότι είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο. Το Versus όμως πάντα αναζητά κρυμμένα διαμάντια στον πλανήτη μας και σας τα προτείνει.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό-δείπνο).
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή. Στην Ποπαγιάν και στο Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπάρχει τουριστική υποδομή,  απλά ξενοδοχεία 3*, από τα καλύτερα διαθέσιμα. Το ξενοδοχείο μας στην Ποπαγιάν ήταν πρώην μοναστήρι και ανήκει στο ιστορικό θρησκευτικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα Σαν Φρανσίσκο που είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Ημερήσια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα της Καραϊβικής και μπάνιο στην απίθανη παραλία Λα Πισίνα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική. Εκεί θα θαυμάσουμε το γραφικό ιστορικό κέντρο αλλά και θα απολαύσουμε εκδρομή στο Εθνικό Δρυμό της Tαϊρόνα.
 • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τατακόα στην νότια Κολομβία για να δούμε τα ….. μυστηριώδη παλάτια από κόκκινη άμμο! Για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε χρόνο εδώ διαμένουμε στην πόλη Νέιβα στο νότο της Κολομβίας.
 • Ξενάγηση και διαμονή στην Ποπαγιάν, από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Αμερικής.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Επίσκεψη στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μπογκοτά

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπογκοτά, πρωτεύουσα της Κολομβίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αστικά κέντρα της Λατινικής Αμερικής.

Η Μπογκοτά τοποθετείται γεωγραφικά σχεδόν στο κέντρο της χώρας, σε ένα οροπέδιο στη λεγόμενη Σαβάνα της Μπογκοτά. Χτισμένη μάλιστα στα 2.640 μ. από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελεί την τρίτη ψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου (μόνο η Λα Πας της Βολιβίας και το Κίτο του Ισημερινού βρίσκονται ψηλότερα!) Χάρη στην πλούσια και εύφορη γη, η Μπογκοτά άνθισε γρήγορα, η υφαντουργία της μάλιστα παρουσίαζε εξαιρετικά δείγματα ήδη από την εποχή των πρώτων ιθαγενών. Πριν ακόμη φτάσουν στη νότια Αμερική οι Ισπανοί κονκισταδόρες, η Μπογκοτά είχε φτάσει να αποτελεί ένα ιδιαίτερα πολυπληθές πολιτιστικό κέντρο με επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 1538 και από τότε εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της ισπανικής αποικιακής εξουσίας του Νέου Κόσμου. Το 1819, με την απελευθέρωσή της από τον Σιμόν Μπολίβαρ, η Μπογκοτά έγινε η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κολομβίας, μιας συνομοσπονδίας που περιλάμβανε τα εδάφη των σημερινών χωρών του Παναμά, της Κολομβίας, της Βενεζουέλας και του Ισημερινού. Μετά τη διάλυση της συνομοσπονδίας, έμεινε πρωτεύουσα της Νέας Γρανάδας − αυτή ήταν η αποικιακή ονομασία της Κολομβίας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Μπογκοτά.

 

2η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ: ξενάγηση – Μουσείο Χρυσού

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τα περίφημα αποικιακά κτίρια της πόλης, που ώθησαν πολλούς κατά τον 17ο και τον 18ο αι. στο να αποκαλέ­σουν την Μπογκοτά  «Αθήνα της Νότιας Αμερι­κής».

Αμέσως λοιπόν μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για μία μεγάλη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πανέμορφης Μπογκοτά, τη λεγόμενη Καντελαρία. Κατ’ αρχάς πρέπει να πούμε ότι όλο το ιστορικό κέντρο θεωρείται εξαιρετικό δείγμα της ισπανικής αποικιακής αρ­χιτεκτονικής. Θα αρχίσουμε λοιπόν από τη Μεγάλη Πλα­τεία της Καντελαρίας, την Πλατεία Μπολίβαρ με το μεγα­λειώδες άγαλμα του απελευθερωτή της Λατινικής Αμερι­κής. Στα χρόνια της ισπανικής αποικιοκρατίας (16ος-19ος αιώνας) η Μεγάλη Πλατεία εξυπηρετούσε στρατιωτικούς σκοπούς, λειτουργούσε ως μεγάλη αγορά και επίσης διέ­θετε αρένα για ταυρομαχίες. Και φυσικά ήταν τόπος εκτέ­λεσης των εγκληματιών και των αντιφρονούντων.

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας θα δούμε τον Καθε­δρικό Ναό, ο οποίος χτίστηκε πάνω στην πρώτη εκκλησία της πόλης η οποία οικοδομήθηκε το 1539 και διαφυλάσσει μεγάλο αριθμό χειροτεχνημάτων, υφαντών και καλλιτεχνη­μάτων των 4 αιώνων ιστορίας της. To δε παρακείμενο πα­ρεκκλήσι Nτε Σαγκράριο έχει χαρακτηριστεί ως διαμάντι της εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής και στεγάζει πολύτιμες αγιο­γραφίες του Ισπανού Γκρεγκόριο Βάσκες, που είναι ο βα­σικός εκφραστής της ισπανικής μπαρόκ ζωγραφικής.

Ακολουθεί το Καπιτώλιο, δείγμα της αναγεννησιακής και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής, το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1847 και 1926 και είναι το πρώτο αρχιτεκτονικό δείγμα κυβερνη­τικών κτιρίων στη Δημοκρατία της Κολομβίας.

Στο κέντρο του Καπιτωλίου βρίσκεται το Ελλειπτικό Μέγαρο, στο οποίο λαμβάνουν χώρα οι συνεδριάσεις της Βουλής και της Γε­ρουσίας. Εκεί εκτίθενται και προτομές των προηγούμενων προέδρων της χώρας, με προεξάρχοντα τον Στρατηγό Το­μάς Σιπριάνο Μποσκέρα που εξέτισε 4 θητείες. Εκεί βρίσκε­ται και η προτομή του συνθέτη Ραφαέλ Νούνιες που συνέ­θεσε τον εθνικό ύμνο της Κολομβίας.

Κατά την περιήγησή μας στη Μεγάλη Πλατεία ή αλλιώς Πλατεία Μπολίβαρ θα δούμε επίσης το επιβλητικό Δικα­στικό Μέγαρο και το Δημαρχείο της Μπογκοτά, το Σχολείο Σαν Μπαρτολομέ, το παλιότερο της χώρας και η Κάσα ντε λος Κομουνέρος, ένα πρώην διοικητικό αποικιακό κτίριο, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως μουσείο και αρχείο της ε­πανάστασης για την ανεξαρτησία της Μπογκοτά από τους κονκισταδόρες.

Σειρά έχει το Μουσείο του Χρυσού όπου θα δούμε τη μό­νιμη συλλογή που απαρτίζεται από 32.000 εκθέματα και 20.000 πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους! Ας μην ξε­χνάμε ότι τα εδάφη της Κολομβίας είναι εξαιρετικά πλούσια σε κοιτάσματα πολύτιμων μετάλλων και πετραδιών, ιδιαιτέ­ρως σμαραγδιών… Στο μουσείο αυτό όμως θα δούμε και πολλά κεραμικά και υφαντά των ιθαγενών Κιμπάγια, Κά­λιμα, Ταϊρόνα, Σινού, Μουίσκα, Τολίμα, Τουμάκο και Μα­γκταλένα. Οι πολιτισμοί αυτών των προκολομβιανών φυ­λών καταστράφηκαν με την έλευση των κονκισταδόρες. Το Μουσείο του Χρυσού λειτουργεί από το 1939 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως!

Τελευταία στάση μας είναι στο Ιερό της Μοντσεράτ, όπου ανεβαίνουμε με τελεφερίκ (τα εισιτήρια περιλαμβάνονται) απολαμβάνοντας παράλληλα και την θέα με την πόλη της Μπογκοτά από τη μια πλευρά και τις Άνδεις από την άλλη.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΓΚΟΤΑ – πτήση για ΝΕΪΒΑ – ΕΡΗΜΟΣ ΤΑΤΑΚΟΑ – ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πετάξουμε για την πόλη Νέιβα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ουίλα. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για την έρημο Τατακόα διασχίζοντας ένα υπέροχο σκηνικό στη λε­κάνη απορροής του ποταμού Μαγνταλένα. Φτάνοντας στην Τατακόα αντικρίζουμε ένα τοπίο διάστικτο από φυσικούς κίονες και πελώριους κάκτους, σε ένα πορτοκαλόχρωμο σκηνικό που μοιάζει εξωπραγμα­τικό!

Συνεχίζουμε για τη μικρή πόλη του Σαν Αγκουστίν, στη  νότια  Κολομβία. Η πόλη έγινε πα­γκοσμίως διάσημη χάρη στον εξαιρετικής σημασίας αρχαι­ολογικό χώρο της, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κλη­ρονομιάς της UNESCO, που συστήνει στον άνθρωπο του 21ου αιώνα έναν προκολομβιανό πολιτισμό χαμένο εδώ και πολλούς αιώνες. Πρόκειται για το περίφημο Αρχαιολο­γικό Πάρκο του Σαν Αγκουστίν, με τη μεγαλύτερη συλλογή θρησκευτικών μνημείων και μεγαλιθικών γλυπτών σε ολό­κληρη τη Λατινική Αμερική. Επίσης είναι η μεγαλύτερη νε­κρόπολη στον κόσμο! Όλα αυτά όμως θα τα δούμε από κοντά αύριο.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ: ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο – ΙΣΝΟΣ (ΑΛΤΟ ΝΤΕ ΛΟΣ ΙΔΟΛΟΣ)

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα μας στο ε­ξαιρετικής σημασίας αρχαιολογικό πάρκο του Σαν Αγκου­στίν και στη γειτονική πόλη Ίσνος για να δούμε μεταξύ άλ­λων το Δάσος των Αγαλμάτων και το Πάρκο των Ειδώλων. Ο αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν περιλαμβάνει εξαιρετικά σπάνια δείγματα προκολομβιανής τέχνης, με πολύ μεγάλη συγκέντρωση θρησκευτικών μνημείων και με­γαλιθικών αγαλμάτων:

θεοί και μυθικά πλάσματα, όλα α­ναπαριστώνται με ιδιαίτερη τεχνική, που μάλιστα ποικίλλει, από τη ρεαλιστική αναπαράσταση έως την αφηρημένη τέ­χνη... Στη συντριπτική πλειονότητά τους τα ευρήματα του πάρκου χρονολογούνται από τον 1ο έως και τον 5ο μ.Χ.  αιώνα. Καλλιτέχνες και κατασκευαστές δυστυχώς παραμέ­νουν άγνωστοι, το ίδιο και ο πολιτισμός εκείνης της περιό­δου. Το πρόβλημα με τους προκολομβιανούς πολιτισμούς είναι ότι δεν είχαν αναπτύξει τη γραφή… οπότε σήμερα οι αρχαιολόγοι δεν μπορούν να έχουν καμία πληροφορία γι’ αυτούς, πέρα από τα ευρήματα.

Τα αγάλματα  που θα δούμε σήμερα τα περιέγραψε πρώ­τος o Ισπανός μοναχός και εξερευνητής Χουάν ντε Σάντα Γκερτρούντις τον 18ο αιώνα στην τετράτομη αναφορά του με τίτλο «Θαύματα της Φύσης». Είναι πέτρινα και τεράστια (ύψους 7 μ.), τοποθετημένα κατά τόπους στο φαράγγι Μα­γκνταλένα. Το αρχαιολογικό πάρκο καταλαμβάνει έκταση 50 τ. χλμ. και μέσα σε αυτό βρίσκονται περί τα 500 τέτοια αγάλματα. Επίσης το πάρκο συνδέεται με μία μεγάλη νε­κρόπολη, στην οποία σώζονται απίθανες τοιχογραφίες πολλά ανάγλυφα και αγάλματα. Γενικώς φαίνεται ότι τα α­γάλματα αυτά φιλοτεχνήθηκαν για να προστατεύουν τους νεκρούς.

Τα αγάλματα, τα ανάγλυφα και οι τοιχογραφίες αναπαρι­στούν ανθρώπινες και ζωόμορφες φιγούρες (κροκοδεί­λους, νυχτερίδες, τζάγκουαρ) με πολύ κοντά πόδια. Στο πα­ρελθόν ήταν όλα επιζωγραφισμένα με έντονα χρώματα: κυρίως κίτρινο και φωτεινό κόκκινο μαζί με λευκό και μαύρο. Σήμερα βέβαια στα περισσότερα ευρήματα δεν σώζεται το χρώμα.

Στην ξενάγησή μας στο Αρχαιολογικό Πάρκο του Σαν Α­γκουστίν θα περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμού Λα­βαπάτας μέσα στο φαράγγι Μαγκνταλένα και θα ανε­βούμε στον ομώνυμο λόφο απ΄όπου θα απολαύσουμε μία απερίγραπτη θέα σε ολόκληρη την περιοχή. Επίσης θα επισκεφτούμε το μικρό τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη γειτονική κωμόπολη του Ίσνος για να δούμε και τον δικό της αρχαιολογικό χώρο, στο Άλτο ντε λος Ίδολος και Άλτο ντε λας Πιέδρας, καθώς και τον καταρράκτη Μασίσο Κο­λομπιάνο, που ρίχνει τα νερά του από ύψος 200 μ. 

Διανυκτέρευση στο Σαν Αγκουστίν.

 

5η ημέρα: ΣΑΝ ΑΓΚΟΥΣΤΙΝ – ΠΟΠΑΓΙΑΝ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και συνεχίζουμε οδικώς για την ιστο­ρική πόλη της Ποπαγιάν. Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εκεί θα δούμε την εντυπωσιακή μπα­ρόκ αποικιακή αρχιτεκτονική σε όλο της το μεγαλείο. Η Πο­παγιάν ονομάζεται και Λευκή Πόλη, λόγω των λευκών κτι­ρίων της. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το κατάφυτο Πάρκο Κάλντας του 16ου αιώνα. Το πάρκο σχεδιάστηκε μαζί με την ίδρυση της πόλης και αρχικά φιλοξενούσε τη δημοτική αγορά. Γύρω από αυτό χτίστηκαν τον 16ο αιώνα τα βα­σικά θρησκευτικά και κυβερνητικά κτίρια, όλα σε μπαρόκ αποικιοκρατικό στυλ. Αυτά θεωρούνται σήμερα το ορό­σημο της Ποπαγιάν, με προεξάρχοντα τον Πύργο του Ρο­λογιού που πρωτολειτούργησε το 1737. Ο μηχανισμός του ρολογιού είχε κατασκευαστεί στην Αγγλία. Μετά τον σει­σμό του 1983 που κατέστρεψε μέρος της πόλης, το ρολόι επισκευάστηκε από το ίδιο βρετανικό εργοστάσιο και επα­νατοποθετήθηκε στον Πύργο.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Γέφυρα Ουμιγιαδέρο που κατασκευάστηκε το 1873 από τον ιταλό μοναχό Σεραφίν Μπαρμπέτι και έναν Γερμανό μηχανικό. Η γέφυρα αυτή είναι πολύτιμη για την πόλη και τους κατοί­κους της επειδή συνδέει το κέντρο με την πυκνοκατοικη­μένη συνοικία Μπολίβαρ. Ένα μεγάλο ρήγμα από σεισμό χωρίζει τις δύο συνοικίες και πριν την κατασκευή της γέφυ­ρας οι κάτοικοι ήταν αναγκασμένοι να διασχίζουν μπουσουλώντας το ρήγμα. Εξ ου και μετά τον θάνατο των κατασκευαστών, οι δύο σοροί ταριχεύθηκαν και τώρα φυλάσσονται στο Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης της Πο­παγιάν.

Μετά τη γέφυρα θα περάσουμε έξω από τον ναό Λα Ερ­μίτα, το θέατρο Γκιγέρμο Βαλένσια και τον μπαρόκ ναό Σάντο Ντομίνγκο τον οποίο σχεδίασε ο φημισμένος στην εποχή του Ισπανός αρχιτέκτονας Αντόνιο Γκαρσία κατά παραγγελία της ισχυρής πολιτικής οικογένειας Αρμπο­λέδα, στα μέσα του 19ου αιώνα. Σήμερα θεωρείται η πλέον εμβληματική εκκλησία στην πόλη.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΠΟΠΑΓΙΑΝ – ΚΑΛΙ – πτήση για ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης Κάλι από όπου θα πετάξουμε για τη Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική Θάλασσα στη Βόρεια Κο­λομβία. Ιδρύθηκε το 1525 από τον ισπανό κονκισταδόρ Ρο­δρίγο ντε Μπατίστας και είναι ιστορικά ο πρώτος ισπανικός οικισμός στην Κολομβία. Επίσης είναι η παλαιότερη διατη­ρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική, ενώ και η ονομασία δεν έχει αλλάξει ποτέ από την εποχή της ίδρυ­σής της.

Οι λατινοαμερικάνοι τιμούν τη Σάντα Μάρτα και για έναν ακόμα λόγο, καθώς εδώ πέθανε ο εθνικός ήρωας-απελευ­θερωτής της Λατινικής Αμερικής, ο Σιμόν Μπολίβαρ. Η κα­τοικία του, λίγο έξω από την πόλη, με την ονομασία Λα Κί­ντα ντε Σαν Πέδρο Αλεχαντρίνο, διατηρείται άψογα και λει­τουργεί ως μουσείο. Υπήρξε πρώην χασιέντα, στην οποία παράγονταν ρούμι, μέλι και πανέλα.

Η πανέλα είναι τοπικό γλυκαντικό της Λατινικής Αμερικής και παράγεται από ζαχαροκάλαμο. Είναι στερεοποιημένη και θεωρείται η αγία τροφή όλων των ανθρώπων. Οι ερ­γάτες τη διαλύουν σε νερό και την πίνουν για πρωινό ενώ για τα παιδιά διαλύεται σε γάλα.

Στις περιπτώσεις ασθέ­νειας διαλύεται σε χυμό λάιμ και τζίντζερ. Προσφάτως μά­λιστα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κατανάλωση της πανέλα αυξήθηκε θεαματικά. Το σλόγκαν προώθησης εί­ναι «Αγοράζει πανέλα όποιος δεν μπορεί να αγοράσει φάρμακα».

Άφιξη στη Σάντα Μάρτα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ: εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΪΡΟΝΑ

Σήμερα θα απολαύσουμε την απίθανη τροπική φύση της Καραϊβικής Θάλασσας. Θα κάνουμε μία καταπληκτική εκ­δρομή στο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα και απλώνεται σε μία έκταση 17 τ.χλμ.

Κατ΄αρχάς πρέπει να πούμε ότι Ταϊρόνα ονομάζονταν οι ιθαγενείς που κατοικούσαν την περιοχή της Σάντα Μάρτα και στο πάρκο μέχρι που καταπάτησαν τα εδάφη οι κονκι­σταδόρες τον 16ο αιώνα και τους εξολόθρευσαν. Ελάχιστα γνωρίζουμε σήμερα γι αυτούς, ωστόσο τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν πως είχαν αναπτύξει έναν προηγμένο πολιτισμό για την εποχή τους. Η αρχαία Σάντα Μάρτα είναι κατασκευασμένη από πέτρα, με πολλούς πέτρινους υπό­γειους διαδρόμους. Διέθετε προηγμένο σύστημα ύδρευ­σης και εκτεταμένες εμπορικές εγκαταστάσεις. Οι Ταϊρόνα ήταν καλλιεργητές ανανά και γιούκα και έμποροι. Εμπορεύ­ονταν δια ξηράς και δια θαλάσσης τα γεωργικά προϊόντα τους, αλάτι και διάφορα τεχνήματα από πέτρα, πηλό και χρυσό. Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε γι’ αυτούς.

Το Εθνικό Πάρκο λοιπόν ονομάστηκε Ταϊρόνα προς τιμήν τους. Περιλαμβάνει ονειρικές κατάλευκες αμμώδεις παρα­λίες με τιρκουάζ νερά, κοραλλιογενείς υφάλους, τερά­στιους ωκεάνιους βράχους, πυκνή ζούγκλα και μανγκρό­βια δέντρα που έχουν τις ρίζες τους μέσα στο νερό.

Θα φτάσουμε λοιπόν στη λεγόμενη Θάλασσα των Επτά Κυμάτων, ένα σημείο υπέροχης θέας, θα κατεβούμε στην παραλία Νεγκουάνχε και τον κόλπο της Γκαϊράκα από ό­που ντόπιοι ψαράδες θα μας μεταφέρουν με βάρκα προς την παραλία Κριστάλ, για να χαρούμε τα εντυπωσιακά νερά και την ευκαιρία να κάνουμε βαρκάδα ανάμεσα σε κοράλλια! Θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο στην Γκαϊ­ράκα και από εκεί στην Σάντα Μάρτα. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΤΑ – ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα α­ναχωρήσουμε οδικώς από τη Σάντα Μάρτα με προορισμό την Καρθαγένη, από τις ωραι­ότερες αποικιακές πόλεις της Λατινικής Αμερικής.

Η Καρθαγένη, επισήμως Καρθαγένη των Ινδιών (ως γνω­στόν ο Κολόμβος όταν ανακάλυψε την Αμερική νόμιζε ότι βρισκόταν στις Ινδίες…), ιδρύθηκε το 1533 και υπήρξε στρα­τηγικής σημασίας λιμάνι για τους ισπανούς κονκισταδόρες. Διαμέσου των ποταμών Μαγκνταλένα και Σινού που διασχί­ζουν την Κολομβία και εκβάλλουν στην Καραϊβική Θά­λασσα μπορούσαν να ελέγξουν όλη τη χώρα (τότε Νέα Γρανάδα) και να αναπτύξουν ισχυρούς εμπορικούς δε­σμούς με την Ισπανία και τις υπερπόντιες κτήσεις της. Από το λιμάνι της Καρθαγένης εμπορεύονταν κυρίως περου­βιανό χρυσό και εισήγαγαν σκλάβους από την Αφρική βά­σει της νομοθεσίας ασιέντο, η οποία επέτρεπε στους Ισπα­νούς το μονοπώλιο σκλάβων από τα σκλαβοπάζαρα της Αφρικής προς τις κτήσεις τους στον Νέο Κόσμο. Και προ­κειμένου οι Ισπανοί να προφυλάξουν την Καρθαγένη από τους πειρατές, την περιέκλεισαν με τείχη, τα οποία υπάρ­χουν μέχρι σήμερα. Τα τείχη και ολόκληρη η Παλιά Πόλη που περιβάλλεται από αυτά έχουν χαρακτηριστεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με τον αρχηγό μας στην πόλη. Διανυκτέρευση στην Καρθαγένη.

 

9η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: ξενάγηση

Σήμερα θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με πανοραμική θέα 360ο όλης της Καρθαγένης από το Μοναστήρι ντε λα Πόπα. Το μοναστήρι είναι γνωστό και ως Πόπα ντελ Γκα­λέον επειδή αρχιτεκτονικά θυμίζει πρύμνη γαλέρας… Χτί­στηκε το 1606 σε λόφο ύψους 140 μέτρων με απεριόριστη θέα στο λιμάνι της Καρθαγένης. Επόμενος σταθμός μας είναι το φρούριο Σαν Φελίπε Λόπες, το οποίο έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του ντόπιου ποιητή Δον Λουίς Κάρλος Λόπες (1883-1950), που θεωρείται εμβληματικός για τη Λατινική Αμερική και έγραψε το διάσημο σονέτο με τίτλο: «Για την γενέτειρά μου». Η σημασία αυτού του ποιητή για τη λατινοαμερικανική λογοτεχνία είναι μεγάλη διότι, σύμ­φωνα με τους κριτικούς, περιέγραψε καλύτερα από κάθε άλλον τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της Καρθαγένης και γενικότερα της Κολομβίας. Το φρούριο βρίσκεται πάνω στον λόφο Σαν Λασάρο και κατασκευάστηκε για να προ­στατευτεί η πόλη-λιμάνι από την πειρατεία. Θα περπατή­σουμε πάνω στο φρούριο και κατά την ξενάγηση θα πλη­ροφορηθούμε τον τρόπο που χτίστηκε, θα μάθουμε τα μυ­στικά και υπόγεια περάσματά του, της μηχανολογικές και­νοτομίες του κ.α.

Εν συνεχεία θα περάσουμε στην Παλιά Πόλη, η οποία έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Εκεί θα επισκεφτούμε τον ναό και χώρο προσηλυτισμού Σαν Πέδρο Κλαβέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των σκλάβων. Μετά θα πάμε στην περιοχή των τεχνιτών, τη λεγόμενη Μποβέδας. Εκεί θα δούμε μία σειρά από αψιδωτές πύλες. Πίσω από αυτές υ­πάρχουν αποθήκες στις οποίες μέχρι τον 18ο αιώνα φυ­λάσσονταν ο οπλισμός της Καρθαγένης. Αργότερα και μέ­χρι τον 19ο αιώνα λειτουργούσαν ως φυλακές. Σήμερα σε αυτές τις αποθήκες στεγάζονται τεχνίτες που κατασκευά­ζουν ποικίλα τεχνουργήματα. Διανυκτέρευση στην Καρθα­γένη.

 

10η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ: εκδρομή στην ΛΑ ΜΠΟΚΙΓΙΑ

Μετά το πρωινό μας θα βγούμε από τα τείχη και θα πάμε να επισκεφθούμε το μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, πολύ κοντά στην Καρθαγένη. Εδώ θα απολαύσουμε βαρκάδα με κανό για να δούμε από κοντά το τοπικό οικοσύστημα με τα μαγκρόβια, πριν επιστρέψουμε στο χωριό για να περπατή­σουμε στα καλντερίμια του. Το απόγευμα, έχοντας επιστρέ­ψει στην Καρθαγένη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για σερ­γιανίσουμε με τον αρχηγό μας. Πολλοί προτιμούν μια βόλτα στην εναλλακτική περιοχή Γκετσεμάνι. Πρόκειται για την παλιά εργατική συνοικία, η οποία είναι γεμάτη με πολύ­χρωμα σπιτάκια και πλέον θεωρείται η πιο cool περιοχή της Καρθαγένης. Βρίσκεται ακριβώς έξω από τα τείχη στις πα­ρυφές της Σάντα Μάρτα. Η βόλτα εκεί το ηλιοβασίλεμα είναι must τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Στην πλατεία Τρινιδάδ κάθε σούρουπο συγκε­ντρώνονται καλλιτέχνες του δρόμου και πλανόδιοι μικρο­πωλητές με μοχίτο και όλων των ειδών το street food. Επί­σης η Γκετσεμάνι είναι γεμάτη με εντυπωσιακά γκράφιτι. Στους τείχους (ειδικά της οδού Σιέπρε) θα δούμε ζωγραφι­σμένα τοπικά φυτά και ζώα, τροπικά τοπία, γυναίκες με πο­λύχρωμες φορεσιές που πουλάνε φρούτα σε καλάθια που στηρίζονται στο κεφάλι. Εν ολίγοις στα γκράφιτι της Γκετσε­μάνι εικονογραφείται όλη η ζωή, η ιστορία και η κουλτούρα της Καρθαγένης με σπρέι.

Προαιρετικά, υπάρχει και η δυνατότητα επίσκεψης στη γει­τονική πόλη Σαν Μπασίλιο ντε Παλένκε, περίπου 60 χλμ. από την Καρθαγένη. Μνημείο η ίδια πολιτιστικής κληρονο­μιάς της UNESCO, η πόλη ξεχωρίζει για τα πατροπαράδοτα αφρικανικά ήθη και έθιμα που οι κάτοικοί της διατηρούν εδώ και αιώνες, όπως η γλώσσα τους που αποτελεί ένα ιδιαίτερο μείγμα ισπανικών και αφρικανικών επιρροών. Η βόλτα στην πόλη και η επαφή με τους ντόπιους αποκαλύ­πτει ένα πολύ ιδιαίτερο ανθρωπολογικό παζλ που αφήνει βαθιές εντυπώσεις.

Επιστροφή στην Καρθαγένη και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο στην Καρθαγένη (check-out στις 12:00) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2890 € 990 €
Twin Room 2890 € 990 €
Triple Room 2890 € 990 €
Single Room 3719 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3110 € 990 €
Twin Room 3110 € 990 €
Triple Room 3110 € 990 €
Single Room 3919 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4130 € 0 €
Twin Room 4130 € 0 €
Triple Room 4130 € 0 €
Single Room 4959 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

    

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

10/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 745

10/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΓΚΟΤΑ

10:10

13:55

KL 749

20/04/2023

ΚΑΡΘΑΓΕΝΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:10

10:50 +1

KL 1575

21/04/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:20

16:35

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στην Ποπαγιάν και στο Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπαρχει τουριστική υποδομή, απλά ξενοδοχεία 3* από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της πρώτης και της τελευταίας ημέρας)
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990€.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το πληρέστερο πρόγραμμα για την Κολομβία, το μοναδικό που μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε σε βάθος αυτή τη συναρπαστική χώρα που οι περισσότεροι ταξιδιώτες τώρα μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν. Το πρόγραμμα της Κολομβίας του Versus μάς προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό, όπως η Ποπαγιάν, το Σαν Αγκουστίν, το Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα και την απόκοσμη έρημο Τατακόα, μια ευκαιρία που μόνο το Versus σας προσφέρει!

Το πληθωρικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • Σπάνιες διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη στην παλιά οχυρωματική πόλη για να έχετε τα πάντα στα πόδια σας. Είστε μέσα από τα τείχη.   
 • Αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες
 • Εκδρομή από την Καρθαγένη στο μικρό ψαροχώρι Λα Μποκίγια, και  βαρκάδα με κανό στο τοπικό οικοσύστημα με τα μακρόβια
 • Εξαιρετικές πτήσεις με άφιξη και επιστροφή από Μπογκοτά για να μην έχουμε καμμιά ημέρα χαμένη
 • Πλούσια 12ήμερη διάρκεια για να έχουμε χρόνο να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Σαν Αγκουστίν, έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Νότιας Αμερικής, με το «Δάσος των Αγαλμάτων». Το Versus ανοίγει δρόμους με την επίσκεψη αυτού του πάρκου. Το αινιγματικό αυτό αρχαιολογικό πάρκο παρόλο που είναι ένας από τους πιο συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους της Αμερικής συνήθως παραλείπεται διότι είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο. Το Versus όμως πάντα αναζητά κρυμμένα διαμάντια στον πλανήτη μας και σας τα προτείνει.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό-δείπνο).
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και τα καλύτερα διαθέσιμα ανά περιοχή. Στην Ποπαγιάν και στο Σαν Αγκουστίν, όπου δεν υπάρχει τουριστική υποδομή,  απλά ξενοδοχεία 3*, από τα καλύτερα διαθέσιμα. Το ξενοδοχείο μας στην Ποπαγιάν ήταν πρώην μοναστήρι και ανήκει στο ιστορικό θρησκευτικό αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα Σαν Φρανσίσκο που είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης.
 • Ξενάγηση στην Καρθαγένη, ίσως την ωραιότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.
 • Ημερήσια εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό Ταϊρόνα της Καραϊβικής και μπάνιο στην απίθανη παραλία Λα Πισίνα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σάντα Μάρτα, στην Καραϊβική, την παλαιότερη διατηρημένη ισπανική πόλη σε όλη τη Λατινική Αμερική. Εκεί θα θαυμάσουμε το γραφικό ιστορικό κέντρο αλλά και θα απολαύσουμε εκδρομή στο Εθνικό Δρυμό της Tαϊρόνα.
 • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τατακόα στην νότια Κολομβία για να δούμε τα ….. μυστηριώδη παλάτια από κόκκινη άμμο! Για να μπορέσουμε να αφιερώσουμε χρόνο εδώ διαμένουμε στην πόλη Νέιβα στο νότο της Κολομβίας.
 • Ξενάγηση και διαμονή στην Ποπαγιάν, από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Νότιας Αμερικής.
 • Ξενάγηση στην Μπογκοτά, με τα πανέμορφα μπαρόκ κτίρια και στο Μουσείο Χρυσού με τους καταπληκτικούς θησαυρούς.
 • Επίσκεψη στο σπίτι που άφησε την τελευταία του πνοή ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα
 • Ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα και μπάνιο στην τιρκουάζ παραλία Λα Πισίνα
 • Το Μουσείο Χρυσού με τους εκτυφλωτικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
 • Ο αινιγματικός αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν, από τους πλουσιότερους και πλέον εντυπωσιακούς της Νότιας Αμερικής, που πρώτο το Versus επισκέπτεται!
 • Το παζάρι των ιθαγενών με τις μπλε φούστες στο ορεινό χωριό Σίλβια των Άνδεων
 • Η πόλη Ποπαγιάν, εξαιρετικά σπάνια και πανέμορφη, στη Νότια Κολομβία
 • Η χασιέντα στην οποία απεβίωσε ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα
 • Η συγκλονιστική έρημος Τατακόα με το εξωπραγματικό τοπίο

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*. Στη Βίγια ντε Λέιβα σε παραδοσιακή χασιέντα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά με δείπνο.
 • Αφιερώνουμε τρεις διανυκτερεύσεις στην Καρθαγένη και όχι λιγότερες

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2023
 • Πάσχα 2023

Αναχωρήσεις

10/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Κολομβίας - Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Ταϊρόνα - αινιγματικό αρχαιολογικό πάρκο Σαν Αγκουστίν | 10.04.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info