fb

Φιλιππίνες – Παλαουάν – Φυλή Ιφουγάος, η αιώνια λιακάδα ενός ανεξερεύνητου προορισμού | 11.04.2023

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Να ανέβεις στην κορυφή ενός σοκολατένιου λόφου στο Μποχόλ

Άλυτο γεωλογικό αίνιγμα, οι παράξενοι λόφοι του Μποχόλ μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο.

Πρόκειται για 1.776 λόφους, ύψους 30-50 μέτρων, διασπαρμένους σε μια περιοχή 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με εξαιρετικά συμμετρικό κωνοειδές σχήμα. Οι λόφοι αυτοί πήραν το όνομά τους από το πράσινο γρασίδι που τους καλύπτει, το οποίο στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί.

Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την προέλευση αυτών των λόφων, όπως το ότι επρόκειτο για κοραλλιογενείς υφάλους που αποσπάστηκαν από τη θάλασσα κατά τη διάρκεια τεράστιων γεωλογικών αλλαγών εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πριν.

Ο αέρας και η βροχή στη συνέχεια τοποθέτησαν σε αυτούς το τελικό κάλυμμά τους. Οι ντόπιοι, βέβαια, έχουν αντίθετη άποψη, μια και πιστεύουν ότι γίγαντες πάλευαν ρίχνοντας βράχους, λάσπη και άμμο ο ένας στον άλλο. Η μάχη αυτή διήρκεσε για μέρες και εξουθένωσε τους δύο γίγαντες. Κουρασμένοι όπως ήταν ξέχασαν τη διαμάχη τους και έγιναν φίλοι. Φεύγοντας από το μέρος ξέχασαν να καθαρίσουν τον πανικό που προκάλεσαν. Αυτή είναι μία από τις ιστορίες που λένε οι Φιλιππινέζοι για τους παράξενους λόφους Μποχόλ.

Πάντως τα 215 σκαλοπάτια που μας χωρίζουν έως την κορυφή ενός από τους λόφους υπόσχονται θέα μοναδική!

Dreams come true: Οι παράξενοι λόφοι βρίσκονται στο νησί Μποχόλ και θα τους επισκεφθούμε την 14η ημέρα του ταξιδιού μας.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ακόμα και αν έχετε ταξιδέψει αρκετά στην Ασία, δύσκολα θα έχετε φτάσει μέχρι εδώ. Μια χώρα προικισμένη με 7.107 νησιά, με φυλές ξεχασμένες από τον χρόνο, με παραλίες που δίνουν νόημα στη λέξη «εξωτικές», με πυκνή βλάστηση που κρύβει το φως του ήλιου και με τη μεγαλύτερη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

Σκεφτήκαμε κάποτε να οργανώσουμε το πρώτο ταξίδι μας σε αυτήν την απίθανη χώρα. Ήταν εκεί που οραματιστήκαμε το Versus. Έκτοτε ταξιδέψαμε επανειλημμένως σε κάθε περιοχή αυτής της χώρας. Στη σκέψη μας διατηρήσαμε ολοζώντανες τις εντυπώσεις μας από τα παραδεισένια νησιά των Φιλιππίνων, γνωστά για τις ειδυλλιακές παραλίες τους με τον άθικτο και γεμάτο ζωή βυθό. Τις σπάνιες φυλές που ζουν στα υψίπεδα του νησιού Λουζόν, στους τόπους των προγόνων τους, δίνοντας μάχη να διατηρήσουν τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Να διατηρήσουν συνήθειες που τους επέτρεψαν να ζήσουν σε αρμονία με τη φύση τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια και να σχεδιάσουν περίτεχνους, κλιμακωτούς ορυζώνες με συνολικό μήκος τη μισή περίμετρο της Γης, μία από τις καλύτερες γεωργικές τεχνολογίες της Ασίας.

Περάσαμε με ξύλινες πιρόγες μέσα από ποτάμια, φαράγγια και καταρράκτες, και λυτρωθήκαμε με ηλιοθεραπείες, βουτιές και υδάτινες διαδρομές στα τροπικά νησιά Mποχόλ με τους απόκοσμους σοκολατένιους λόφους, στο Σεμπού και στο Μπορακάι. Βιώσαμε την αίσθηση ελευθερίας, του φρέσκου αέρα και του βαθυπράσινου απέραντου ωκεανού στο τελευταίο σύνορο των Φιλιππίνων, τον παράδεισο των δυτών Παλαουάν, που, όπως είπε και ο Ζακ-Υβ Κουστό, «είναι από τα ωραιότερα μέρη που έχω ποτέ επισκεφθεί»...

Όλη αυτή την εμπειρία την αποκρυσταλλώσαμε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ελάτε να σας σεργιανίσουμε στις δικές μας Φιλιππίνες, όπως σας έχουμε συνηθίσει στα διαφορετικά ταξίδια μας στον κόσμο.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι στη νησιωτική χώρα που λέγεται Φιλιππίνες, με ένα πλήρες 16ήμερο πρόγραμμα που δεν επικεντρώνεται μόνο στην πρωτεύουσα Μανίλα αλλά μας ταξιδεύει στα παραδείσια νησιά του συμπλέγματος και τις εξωτικές παραλίες των Φιλιππίνων!

 

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. (στο Μπανάουε ξενοδοχείο 3*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας)
 • Γνωριμία με τη φυλή Ιφουγάο!
 • Επίσκεψη στο ηφαίστειο μέσα στη λίμνη στο Ταγκαϊτάι!
 • Island hopping σε εξωτικά νησάκια στο Σεμπού!
 • Βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό στο Παλαουάν, τον μακρύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου!
 • Διαδρομή με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
 • Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.
 • Βαρκάδα με έμπειρους οδηγούς στους καταρράκτες Παγκσατζάν και στο σκηνικό της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα».
 • Βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες στον ποταμό Λοάι στο νησί Μποχόλ.
 • Επίσκεψη στους περίφημους Σοκολατένιους Λόφους στο νησί Μποχόλ.
 • Έλληνας αρχηγός/συνοδός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.
 • Αχθοφορικά.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΝΙΛΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τις Φιλιππίνες και την πρωτεύουσα Μανίλα.

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΙΛΑ

Χτισμένη στο νησί Λουζόν, το μεγαλύτερο και πιο βόρειο νησί του αρχιπελάγους, η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων λούζεται στον κόλπο της Μανίλα, ενός μεγάλου πορθμού που μέσω ενός καναλιού 19 χιλιομέτρων οδηγεί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Κάποιοι είπαν τη Μανίλα «μαργαριτάρι της Ανατολής», ενώ οι Ισπανοί άποικοι την αποκάλεσαν «το πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό», που πρώτοι πάτησαν τα χώματά της. Τότε (από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα) ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν.

Άφιξη στη Μανίλα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ: Καταρράκτες ΠΑΓΚΣΑΝΤΖΑΝ

Αναχωρούμε από τη Μανίλα για την πόλη Παγκσαντζάν και τους ομώνυμους καταρράκτες, διανύοντας μία απόσταση περίπου 100 χλμ. προς τα νοτιοανατολικά της Μανίλα και παραμετρικά της λίμνης Λαγκούνα. Θα προσεγγίσουμε στους καταρράκτες με ξύλινο κανό, ακολουθώντας διαδρομή μέσα στην απίστευτα πλούσια φύση, όπου γυρίστηκε μάλιστα και το αριστούργημα «Αποκάλυψη Τώρα!» του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Η βαρκάδα με τα κανό, που οδηγούν επιδέξια οι έμπειροι τοπικοί οδηγοί, είναι στ’ αλήθεια μια συναρπαστική εμπειρία. Επιστροφή στη Μανίλα και διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας είναι σίγουρο πως θα «βραχούμε» αρκετά, συνίσταται λοιπόν κατάλληλη ενδυμασία και προστασία των προσωπικών σας αντικειμένων (φωτογραφικές μηχανές κλπ.) από το νερό.

4η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΑΛΤΟΝ – ΜΠΑΓΚΑΜΠΑΓΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Ύστερα από ένα γενναίο πρωινό, ξεκινάμε οδικώς για την κατάκτηση του παραδείσου. Η διάσημη για το φυσικό κάλλος της Μπανάουε θεωρείται από τους ντόπιους το... 8ο θαύμα του κόσμου. Μάλιστα οι Ισπανοί όταν πρωτοαντίκρισαν αυτά τα καταπράσινα και φυσικά πλατιά σκαλοπάτια που συγκρατούν τους ορυζώνες είπαν ότι είναι «τα βήματα προς τον παράδεισο». Τα σπαρμένα καταπράσινα βουνά αγκαλιάζουν τα μικρά χωριουδάκια και κάθε στροφή μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Μια μικρή στάση στο ιστορικό Ντάλτον Πας και από εκεί στη γραφική -και φημισμένη για την πίτα της με ανανά- Μπαγκαμπάγκ, μέχρι να χορτάσουν τα μάτια μας βουνό, καταρράκτες, ποτάμια και πράσινο πάνω στο πράσινο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ: Γύρος του Μπανγκα-Αν με παραδοσιακά jeepneys – Συνάντηση με τη φυλή Ιφουγάος – Περιήγηση στους ορυζώνες

Αφού επιβιβαστούμε στο παραδοσιακό όχημα jeepney, θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριουδάκι Μπάνγκα Αν, ένα μέρος φωλιασμένο στις κοιλάδες με τους κλιμακωτούς ορυζώνες. Τα jeepneys (τζίπνις) που θα μας μεταφέρουν είναι πρώην αμερικανικά στρατιωτικά τζιπ που ξέμειναν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστά για την κιτς διακόσμησή τους και το απίστευτο στρίμωγμα των επιβατών...

Στο επίκεντρό μας σήμερα θα είναι οι κάτοικοι της περιοχής που ανήκουν στη φυλή Ιφουγάος. Το όνομά τους σημαίνει «οι άνθρωποι από τη γη». Περπατώντας για περίπου 20 λεπτά σε κατηφορικό μονοπάτι θα φτάσουμε στην περιοχή τους και θα έρθουμε σε επαφή με τη ζωή και τις συνήθειές τους αλλά και θα δούμε από κοντά τον τρόπο που κατασκευάζουν τις ξύλινες καλύβες τους. Για τους Ιφουγάος τα ήθη και οι παραδόσεις είναι η βάση για όλους τους νόμους τους. Ο πολιτισμός και η κουλτούρα τους περιστρέφονται γύρω από το ρύζι, το οποίο θεωρείται ξεχωριστός καρπός. Υπάρχει μια σειρά γιορτών γύρω από τον πολιτισμό του ρυζιού, η οποία συνδέεται με τις περίπλοκες γεωργικές ιεροτελεστίες που ξεκινούν από την καλλιέργεια ρυζιού και καταλήγουν στην κατανάλωσή του.

Η εποχή συγκομιδής περιλαμβάνει τις μεγαλοπρεπείς γιορτές της ημέρας των ευχαριστιών. Μέρος αυτών των γιορτών και των τελετουργικών δραστηριοτήτων είναι η κατασκευή της μπίρας ρυζιού, των κέικ ρυζιού αλλά και άλλων προϊόντων ρυζιού. Αφού συζητήσουμε μαζί τους και τους συναναστραφούμε για λίγες ώρες, με τη βοήθεια των οδηγών μας θα προχωρήσουμε για να βρούμε σημεία που οι κλιμακωτοί ορυζώνες καθώς και τα ήσυχα χωριουδάκια που τους διακόπτουν φαίνονται πανοραμικά. Θα βρεθούμε τόσο ψηλά που τα σύννεφα θα περνούν κάτω από εμάς συμμετέχοντας και αυτά στην απίθανη εικόνα που θα βλέπουν τα μάτια μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΣΑΓΚΑΔΑ – ΜΠΟΝΤΟΚ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ

Αναχωρούμε για την πόλη Σαγκάδα (Sagada), η οποία, χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω στην Κορδιλιέρα, μάς προσφέρει εσωτερική ευδαιμονία και ήμερο τοπίο, μακριά από κάθε ήχο και θόρυβο αυτού του κόσμου. Καιρού επιτρέποντος θα δούμε τις αρχαίες ταφικές σπηλιές, όπου εντοπίστηκαν μουμιοποιημένα κατάλοιπα αρχαίων κατοίκων της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μποντόκ (Bontoc). Η λέξη σημαίνει «βουνά» και οι άνθρωποί του είναι οι άνθρωποι των βουνών. Παρόλο που οι Μποντόκ πιστεύουν στα πνεύματα των προγόνων τους και σε αυτά της φύσης, είναι στην ουσία μονοθεϊστές. Φτάνοντας θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μποντόκ για να θαυμάσουμε τα αυθεντικά χειροποίητα αντικείμενα των πρώιμων φυλών που ζούσαν στην περιοχή. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο Μπανάουε, όπου και θα απολαύσουμε ένα σόου με τραγούδια και χορούς, στο οποίο οι ντόπιοι θα μας παρουσιάσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΣΑΓΚΑΝΤΑ – ΜΑΝΙΛΑ – ΜΠΑΝΑΟΥΕ – ΜΑΝΙΛΑ (οδική μετάβαση)

Μετά το πρωινό μας επιστρέφουμε οδικώς στη Μανίλα. Κοιτώντας έξω από το παράθυρο του οχήματός μας φέρνουμε στο μυαλό μας όσα ζήσαμε, σκεπτόμενοι ότι ένα ταξίδι είναι ένας άλλος τρόπος να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Η εμπειρία των προηγούμενων ημερών, τα απλόχερα και ήρεμα χαμόγελα των Ιφουάγος αποδεικνύουν για άλλη μια φορά τη ματαιότητα της ταχύτητας του δικού μας πολιτισμού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Μανίλα, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ: εκδρομή στο ΤΑΓΚΑΪΤΑΪ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή Ταγκαϊτάι, στην ενδοχώρα του νησιού. Κάνουμε καθοδόν μια στάση στην Λας Πίνιας για να δούμε την εκκλησία του St. Joseph με το διάσημο, αιωνόβιο «Όργανο μπαμπού», το πρώτο του είδους του στον κόσμο που εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας.

Συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα ορεινά περνώντας κατά μήκος φυτειών φρούτων και λαχανικών. Θα σταματήσουμε σε εξαιρετικό σημείο θέασης για να χαλαρώσουμε και να ατενίσουμε την εξαιρετική θέα, με ένα από τα μικρότερα ηφαίστεια μέσα σε μια λίμνη! Αφού δειπνήσουμε νωρίς στο Ταγκαϊτάι επιστρέφουμε στη Μανίλα. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – πτήση για ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ (Νησί ΠΑΛΑΟΥΑΝ)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για το νησί Παλαουάν και το Πουέρτο Πρινσέσα (Puerto Princesa). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ: Υπόγειος ποταμός ΣΑΙΝ ΠΩΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επίσκεψη στον Υπόγειο Ποταμό Σαιν Πωλ, ένα από τα «Επτά Θαύματα της Φύσης». Πρόκειται για το εθνικό πάρκο του υπόγειου ποταμού Σαιν Πωλ, που ρέει κάτω από το βουνό, σε ένα φυσικό τούνελ μήκους οκτώ χιλιομέτρων. Ο ποταμός εκβάλλει τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το Σαμπάνγκ, σε ένα σημείο με γαλαζοπράσινα νερά και οργιώδη βλάστηση. Εμείς θα το ανακαλύψουμε κάνοντας βαρκάδα μέσα από σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες και ασημένιους βράχους που ξεπροβάλλουν από τα σμαραγδένια νερά. Μια διαδρομή ονειρική, που θα μας ταξιδέψει σε σπήλαια που θυμίζουν καθεδρικούς ναούς και θόλους, μια εμπειρία αξέχαστη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΠΡΙΝΣΕΣΑ – πτήση για ΣΕΜΠΟΥ: ξενάγηση

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Πρινσέσα από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σεμπού. Η πόλη του Σεμπού, στο ομώνυμο τροπικό νησάκι, είναι μια μικρογραφία της Μανίλα, με τα εμπορικά και οικονομικά της ερείσματα, αλλά και με το επιπλέον πλεονέκτημα πως απολαμβάνει όμορφες παραλίες που μαγνητίζουν τους ταξιδιώτες, και παράλληλα έχοντας διατηρήσει τον ιστορικό της χαρακτήρα. Η ξενάγησή μας θα μας φέρει στο οχυρό Πέδρο, θα δούμε τον Σταυρό του Μαγγελάνου, του πρώτου Ευρωπαίου που ήρθε στις Φιλιππίνες το 1521 αναζητώντας τα νησιά των μπαχαρικών στην Ινδονησία, την εκκλησία του Αγίου Βρέφους και τη λεωφόρο με τις σημαίες, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ: Νησί ΜΑΚΤΑΝ – Νησί ΧΙΛΟΥΤΟΥΝΓΚΑΝ – Νησί ΝΑΛΟΥΣΟΥΑΝ (Island hopping)

Πάμε σήμερα για island hopping! Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας πάμε στο νησί Χιλουτουνγκάν για κολύμπι και snorkeling, και συνεχίζουμε για το νησί Ναλουσουάν για μπάνιο στην παραλία!
Επιστρέφοντας στο νησί Μακτάν θα περιηγηθούμε στην περιοχή για να δούμε το Μνημείο Λάπου-Λάπου, αφιερωμένο στον ηγέτη που αγωνίστηκε για την ελευθερία των Φιλιππίνων. Στη συνοικία Μαριμπάγκο θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο παρασκευής μουσικών οργάνων για να δούμε πώς φτιάχνονται οι καλύτερες κιθάρες και γιουκαλίλι των Φιλιππίνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – με πλοίο στο ΤΑΓΚΜΠΙΛΑΡΑΝ (ΜΠΟΧΟΛ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αφήνουμε το νησί Μακτάν: με ferry boat μεταβαίνουμε στο νησί Μποχόλ και την πόλη Ταγκμπιλαράν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο resort μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ: Σοκολατένιοι λόφοι – βαρκάδα στους ποταμούς ΛΟΑΪ-ΛΟΜΠΟΚ

Μόλις 6 χιλιόμετρα από την πόλη Ταγκμπιλαράν βρίσκεται η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία των Φιλιππίνων, χτισμένη το 1595, σχεδόν άθικτη, που στεγάζει ιερά λείψανα και εικόνες. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το σπουδαιότερο αξιοθέατο του νησιού, τους Σοκολατένιους Λόφους, η δημιουργία των οποίων αποτελεί ακόμα ένα άλυτο γεωλογικό αίνιγμα. Μοιάζουν περισσότερο με παιδική ζωγραφιά και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι δεν είναι ανθρώπινο έργο. Πρόκειται για 1.268 λόφους σε ακανόνιστα σχήματα, ύψους 30-50 μέτρων. Καλύπτονται με γρασίδι, που στο τέλος της ξηρής περιόδου παίρνει χρώμα καφέ-σοκολατί, απ’ όπου προκύπτει και το όνομά τους. Για όσους θέλουν να ανέβουν στην κορυφή ενός από τους λόφους, δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τα 215 σκαλοπάτια. Η θέα που τους περιμένει είναι μοναδική! Ωστόσο η ημέρα δεν τελειώνει εδώ. Θα αναζητήσουμε το δεύτερο μικρότερο πρωτεύον θηλαστικό του κόσμου, το μαϊμουδάκι Tarsier, που ζει στα δάση του Μποχόλ και μας περιμένει να το γνωρίσουμε, ενώ για το τέλος έχουμε αφήσει μια χαλαρωτική βόλτα με μηχανοκίνητο πλοιάριο στον ποταμό Λομπόκ, μέσα στο απόλυτο τροπικό σκηνικό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΜΠΟΧΟΛ – πτήση για ΜΑΝΙΛΑ (περιήγηση)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για τη Μανίλα. Άφιξη και αρχή της εξερεύνησης της μαγικής αυτής πολυνησίας η πρωτεύουσα Μανίλα. Μετά το γεύμα μας λοιπόν ξεκινάμε για την εξερεύνηση της πόλης, με αφετηρία μας το Πάρκο Ριζάλ, αφιερωμένο στον εθνικό ήρωα των Φιλιππίνων, Χοσέ Ριζάλ. Ολόκληρος ο χώρος αποτελούσε μέρος οχύρωσης που κατασκεύασαν οι Ισπανοί, το οχυρό Σαντιάγο, το πιο ισχυρό έρεισμα των Ισπανών στην Ανατολή, που αργότερα αποτέλεσε και τόπο εκτελέσεων Φιλιππινέζων επαναστατών. Θα δούμε τον ναό του Αγίου Αυγουστίνου, θα περάσουμε από τις εμπορικές συνοικίες της πόλης, την λεωφόρο Αγιάλα καθώς και από το American Memorial Park, όπου αναπαύονται πάνω από 37.000 στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Μανίλα.

16η ημέρα: ΜΑΝΙΛΑ – Πτήση επιστροφής

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2990 € 950 €
Twin Room 2990 € 950 €
Triple Room 2990 € 950 €
Single Room 3920 € 950 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3210 € 950 €
Twin Room 3210 € 950 €
Triple Room 3210 € 950 €
Single Room 4140 € 950 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4190 € 0 €
Twin Room 4190 € 0 €
Triple Room 4190 € 0 €
Single Room 5120 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΥ 090

11/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

14:55

20:30

ΕΥ 424

12/04/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΜΑΝΙΛΑ

02:50

15:55

ΕΥ 421

26/04/2023

ΜΑΝΙΛΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

01:00

05:50

ΕΥ 091

26/04/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:30

13:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 4*sup., εκτός από το Μπανάουε  που το ξενοδοχείο είναι 3*.
 • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι στις επισκέψεις στα αξιοθέατα που αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €950.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από τις ημερομηνίες εισόδου/εξόδου από τη χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

                                                           

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Ταξίδι στη νησιωτική χώρα που λέγεται Φιλιππίνες, με ένα πλήρες 16ήμερο πρόγραμμα που δεν επικεντρώνεται μόνο στην πρωτεύουσα Μανίλα αλλά μας ταξιδεύει στα παραδείσια νησιά του συμπλέγματος και τις εξωτικές παραλίες των Φιλιππίνων!

 

Δείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας:

 

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. (στο Μπανάουε ξενοδοχείο 3*)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας)
 • Γνωριμία με τη φυλή Ιφουγάο!
 • Επίσκεψη στο ηφαίστειο μέσα στη λίμνη στο Ταγκαϊτάι!
 • Island hopping σε εξωτικά νησάκια στο Σεμπού!
 • Βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό στο Παλαουάν, τον μακρύτερο υπόγειο ποταμό του κόσμου!
 • Διαδρομή με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
 • Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.
 • Βαρκάδα με έμπειρους οδηγούς στους καταρράκτες Παγκσατζάν και στο σκηνικό της ταινίας «Αποκάλυψη Τώρα».
 • Βόλτα με τις παραδοσιακές βάρκες στον ποταμό Λοάι στο νησί Μποχόλ.
 • Επίσκεψη στους περίφημους Σοκολατένιους Λόφους στο νησί Μποχόλ.
 • Έλληνας αρχηγός/συνοδός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.
 • Αχθοφορικά.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* sup. (στο Μπανάουε ξενοδοχείο 3*)
 • Διαδρομή με τα ιστορικά jeepneys, τα τζιπ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που αποτελούν πλέον το εθνικό όχημα.
 • Αναπαράσταση εθίμων με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στην Μπανάουε.

Περίοδοι

 • Απρίλιος 2023
 • Πάσχα 2023

Αναχωρήσεις

11/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Φιλιππίνες – Παλαουάν – Φυλή Ιφουγάος, η αιώνια λιακάδα ενός ανεξερεύνητου προορισμού | 11.04.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info