fb

Νησί Σοκότρα (Υεμένη) - Το πιο «εξωγήινο» τοπίο στη Γη! | Ιανουάριος - Νοέμβριος 2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2590€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus Travel παρουσιάζει το απόλυτο εξερευνητικό οδοιπορικό στη Γη της Επαγγελίας, το Νησί του Διοσκουρίδη, δηλαδή, τη Σοκότρα. Πρόκειται για τον τελευταίο απάτητο παράδεισο του πλανήτη, με τα απόκοσμα εξωγήινα τοπία και τη μοναδική ενδογενή χλωρίδα και πανίδα, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Το 1/3 των φυτών της Σοκότρα είναι ενδημικά – μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τα δέντρα: Αίμα του Δράκου (δρακόδεντρα) και Ρόδα της Ερήμου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που απαιτούν την απόλυτη εξερευνητική εμπειρία. Στη Σοκότρα δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές και δεν θα δείτε οργανωμένα τουριστικά γκρουπ. Διανυκτερεύουμε 3 βράδια στο καλύτερο (αλλά βασικό) ξενοδοχείο της Χαντίμπο και 4 βράδια κατασκηνώνουμε στα απίστευτα, μαγικά τοπία που επισκεπτόμαστε: πάνω σε αμμόλοφους, σε κατάλευκες αμμώδεις παραλίες και λιμνοθάλασσες, σε οροπέδια και φαράγγια.

Όλο το ταξίδι γίνεται συνοδεία πολύ έμπειρου έλληνα αρχηγού από την Αθήνα και ντόπιων ξεναγών, απόλυτα ενημερωμένων από τους μελετητές και την UNESCO για τις ιδιαιτερότητες και την οικολογική προστασία του τόπου τους. Επίσης σε όλες τις διανυκτερεύσεις εκτός Χαντίμπο μας συνοδεύει επαγγελματίας μάγειρας που φροντίζει για το στήσιμο των σκηνών μαζί με τον οδηγό και την πλήρη διατροφή μας. Οι ειδικές μετακινήσεις και εκδρομές μας γίνονται off road με οχήματα 4Χ4 και πολύ έμπειρο οδηγό.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Χαντίμπο, τη μεγαλύτερη πόλη της Σοκότρα. Από εκεί επισκεπτόμαστε τη λευκή παραλία Ντελίσα. Ακολουθεί το γραφικό ψαροχώρι Καλανσίγια και η απόκοσμη Λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ. Εν συνεχεία, με κρουαζιέρα και συνοδεία των δελφινιών, πηγαίνουμε στην απάτητη παραλία Σου Αμπ. Μετά οδεύουμε για το οροπέδιο Ντιξάμ με το δάσος των δέντρων Αίμα του Δράκου και το φαράγγι με τις λίμνες, του ποταμού Ντερχού.

Επόμενος σταθμός μας είναι η παραλία Αμέκ στον Ινδικό Ωκεανό και οι αμμόλοφοι Χεΐφ & Ζαχέκ. Επιστρέφουμε στη Χαντίμπο και από εκεί πάμε στο Φαράγγι Ντιφαρχού με τα Ρόδα της Ερήμου, στη Λιμνοθάλασσα Καρία για παρατήρηση πουλιών και στην παραλία και στον αμμόλοφο Αρχέρ. Ακολουθούν το αρχαιολογικό σπήλαιο Χοκ και η προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή Ντιχαμρί. Εν συνεχεία επισκεπτόμαστε την προστατευόμενη ορεινή περιοχή Χομίλ με την παράξενη βλάστηση και την υπερχειλίζουσα λίμνη. Και καταλήγουμε στη Χαντίμπο.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus, στο πιο απομακρυσμένο νησί της Υεμένης που είναι ολόκληρο ένα προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Με ειδικές πτήσεις και διανυκτερεύσεις, με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, ντόπιο οδηγό και μάγειρα σε όλες τις εκδρομές και περιηγήσεις μας. Με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 4 σε σκηνές επί τόπου στα σπάνια αξιοθέατα. Αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει σε τουριστικά προγράμματα. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Ειδικότερα:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Χαντίμπο σε ξενοδοχείο 4* (επίσημος χαρακτηρισμός), καθαρό μεν αλλά με πολύ βασικές παροχές. Είναι όμως το καλύτερο του νησιού. Παρότι το κόστος είναι υψηλό, το Versus επιλέγει περισσότερες διανυκτερέυσεις σε ξενοδοχείο για περισσότερη άνεση.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε σκηνές, σε απάτητες παραλίες και λιμνοθάλασσες, σε αμμόλοφους, σε προστατευόμενα πάρκα, σε οροπέδια. Οι σκηνές στήνονται σε προκαθορισμένους, περιφραγμένους και ασφαλείς χώρους. Το στήσιμο γίνεται από τον οδηγό και τον μάγειρα.
 • Το γκρουπ συνοδεύεται από επαγγελματία μάγειρα που φροντίζει για το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, τις 4 ημέρες που διανυκτερεύουμε εκτός Χαντίμπο.
 • Εισιτήρια εισόδου στις προστατευμένες περιοχές και στα Πάρκα.
 • Κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο στην παραλία Σου Αμπ για να δούμε από κοντά τα δελφίνια και ίσως να κολυμπήσουμε δίπλα τους.
 • Επίσκεψη στο υπό μελέτη τεράστιο Σπήλαιο Χοκ με τον αρχηγό μας και με ντόπιο ξεναγό που συμμετέχει στις μελέτες.
 • Κατάδυση στην προστατευόμενη κοραλλιογενή παραλία Ντιχμάρ με τους μικρούς καρχαρίες.
 • Επίσκεψη στο παραδοσιακό ψαροχώρι Καλανσίγια
 • Παρατήρηση των δέντρων με την ονομασία Αίμα του Δράκου, των δηλητηριωδών Ρόδων της Ερήμου και της Βοσουελίας που παράγει το λιβάνι.
 • Μπάνιο στις σμαραγδένιες λίμνες στο φαράγγι του ποταμού Ντερχού.
 • Μπάνιο στην απόκοσμη λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ, που είναι η πιο φαντασμαγορική τοποθεσία στο νησί
 • Βόλτα, ηλιοβασίλεμα και διανυκτέρευση στους λευκούς αμμόλοφους Χεΐφ & Ζαχέκ και Αχμέρ
 • Μεταφορές και σκαρφάλωμα στους αμμόλοφους με αυτοκίνητα 4Χ4 και έμπειρο ντόπιο οδηγό με απόλυτη οικολογική συνείδηση.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα και μαζί τοπικός εξειδικευμένος ξεναγός, ειδικά εκπαιδευμένος από τους μελετητές και με απόλυτο σεβασμό για τις προστατευόμενες περιοχές.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Νησί Σοκότρα

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας για το Πιο Εξωγήινο Τοπίο της Γης, το Νησί Σοκότρα, το οποίο ανήκει στο ομώνυμο νησιωτικό σύμπλεγμα και αρχιπέλαγος και βρίσκεται στη Νότια Υεμένη. Στο σύμπλεγμα Σοκότρα περιλαμβάνονται 4 νησιά. Το μεγαλύτερο από αυτά, που καταλαμβάνει το 95% του συνολικού εδάφους του συμπλέγματος, είναι η Σοκότρα.

 

2η ημέρα: Χαντίμπο – Παραλία Ντελίσα – Χαντίμπο

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Χαντίμπο, της μεγαλύτερης πόλης στη Σοκότρα, η οποία βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα γευματίσουμε.

Το απόγευμα θα επισκεφτούμε την παραλία Ντελίσα με την απόκοσμη κατάλευκη άμμο και τα τιρκουάζ νερά. Πάνω στην παραλία, υπάρχει μία απίθανη λιμνοθάλασσα με γλυκό νερό στην οποία επίσης μπορούμε να κολυμπήσουμε. Το τοπίο της παραλίας και της λιμνοθάλασσας, περιβάλλεται από ψηλά βραχώδη ροζ βουνά που κόβουν τον αέρα και δημιουργούν μια πανέμορφη δραματική εικόνα. Αν παραμείνουμε στην παραλία, θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Επιστροφή στη Χαντίμπο για ξεκούραση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στη Χαντίμπο. 

 

3η ημέρα: Χαντίμπο – Καλανσίγια – Λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Χαντίμπο και θα οδηγήσουμε παραλιακά στο νησί με δυτική κατεύθυνση. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το γραφικό ψαροχώρι Καλανσίγια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα στενά δρομάκια. Αφού κάνουμε μία βόλτα στο χωριό θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμη και θα φτάσουμε στον τελικό σταθμό μας για σήμερα, τη Λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ. Αυτή θεωρείται η πιο φαντασμαγορική τοποθεσία σε ολόκληρο το νησί. Όσο εμείς απολαμβάνουμε το τοπίο και το μπάνιο μας, ο οδηγός του αυτοκινήτου μαζί με τον μάγειρα που θα έχουμε διαρκώς μαζί μας στις εκδρομές μας, θα στήσουν τις σκηνές και θα ετοιμάσουν το γεύμα μας.

Στη λιμνοθάλασσα μπορούμε να κολυμπήσουμε, να απολαύσουμε το μοναδικό, προστατευόμενο τοπίο και να παρατηρήσουμε τα σμήνη ενδημικών πουλιών που ζουν στην περιοχή. Η λιμνοθάλασσα περιέχει προστατευόμενα ακανθωτά σαλάχια, τα οποία φωλιάζουν στα ρηχά, κάτω από την άμμο, και κολυμπούν στα νερά. Τα σαλάχια είναι φιλικά ψάρια, αλλά αν κατά λάθος τα πατήσουμε ενώ κάθονται κάτω από την άμμο μέσα στο νερό, μπορεί να τρομάξουν και να μας τσιμπήσουν – οπότε καλό είναι να προσέχουμε. 

Διανυκτέρευση στη Λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ.

 

4η ημέρα: Λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ – Παραλία Σου Αμπ – Οροπέδιο Ντιξάμ

Σήμερα το πρωί θα μεταφερθούμε οδικώς στο ψαροχώρι Καλανσίγια απ΄όπου θα πλεύσουμε με τοπικό, παραδοσιακό ιστιοφόρο για την παραδεισένια παραλία Σου Αμπ. Η παραλία βρίσκεται στα δυτικά του νησιού Σοκότρα. Με το που θα βγούμε από το λιμάνι, θα δούμε ολόκληρες ορδές δελφινιών να συνοδεύουν τη βαρκάδα μας, δεξιά και αριστερά. Εν πλω αν θέλουμε μπορούμε και να ψαρέψουμε με πετονιά. Επίσης καθώς θα πλέουμε θα πετάνε από πάνω μας σμήνη κορμοράνων… και θα βλέπουμε τοπία με μανγκόβια δέντρα που φυτρώνουν μέσα στο νερό.

Εν συνεχεία, με το που θα στρίψει το σκάφος μας στον κόλπο Σου Αμπ, θα απλωθεί μπροστά μας η κατάλευκη άμμος και τα νερά θα βαφτούν σμαραγδένια. Η παραλία περιβάλλεται από απόκρημνα ροζ βράχια, με πολύ παράξενους, σεληνιακούς σχηματισμούς.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε το εξής: Το νησί Σοκότρα είναι ένας άγνωστος προορισμός, χωρίς τουριστικές υποδομές. Οι τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε είναι απολύτως παρθένες. Το πιθανότερο είναι πως, π.χ. στην παραλία Σου Αμπ, θα ήμαστε εντελώς μόνοι μας. Δεν υπάρχει εκμετάλλευση, δεν υπάρχει φθορά και ευτυχώς, υπάρχουν οι κανόνες της UNESCO για την προστασία των νερών και του νησιού. Οπότε να είστε έτοιμοι για πρωτόγνωρες εμπειρίες. Μιλάμε για μία γνήσια εξερευνητική εμπειρία!

Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας στην καταπληκτική Σου Αμπ, θα επιστρέψουμε στην Καλανσίγια. Από εκεί, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά οχήματα 4Χ4 και θα οδεύσουμε με ανατολική κατεύθυνση στα κεντρικά του νησιού. Προορισμός μας θα είναι το οροπέδιο Ντιξάμ στην οροσειρά Χαγίρ και το παρατηρητήριο Σεμπαχόν.

Το οροπέδιο Ντιξάμ έχει περιορισμένη βλάστηση αλλά φημίζεται για το απίστευτο δάσος των ενδημικών δέντρων με την ονομασία Αίμα του Δράκου. Η ονομασία αυτή οφείλεται στην κόκκινη ρητίνη που παράγει ο κορμός του δέντρου, η οποία από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται, και ήταν εμπορεύσιμο προϊόν, ως χρωστική αλλά και ως φάρμακο για όλες τις ασθένειες. Επίσης το Αίμα του Δράκου έχει πολύ παράξενο σχήμα: χοντρό ίσιο κορμό και πυκνό φύλλωμα σε σχήμα μανιταριού. Η αίσθηση που δίνει το δάσος αυτό στο Ντιξάμ, είναι εντελώς απόκοσμη – θα νιώσουμε σαν ήρωες του Άβαταρ.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο παρατηρητήριο Σεμπαχόν, πάνω στο οροπέδιο, για να δούμε το φαράγγι του ποταμού Ντερχού με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς. Στο φαράγγι θα δούμε να πετούν γύπες, που ψάχνουν για θηράματα… Αφού απολαύσουμε τη θέα, θα κατηφορίσουμε με εύκολη πεζοπορία στο φαράγγι και στο ποτάμι. Εκεί μπορούμε να κολυμπήσουμε στις πεντακάθαρες σμαραγδένιες λίμνες που σχηματίζονται μέσα στο φαράγγι και στο ποτάμι. Ο οδηγός και ο μάγειρας θα ετοιμάσουν το δείπνο μας. Να ξέρετε πως το ποτάμι έχει πολλά καβούρια… Αφού ολοκληρώσουμε το δείπνο και την εκδρομή μας, θα μεταφερθούμε στο κάμπινγκ του οροπεδίου.

Διανυκτέρευση σε κάμπινγκ στο Οροπέδιο Ντιξάμ. 

5η ημέρα: Οροπέδιο Ντιξάμ – Παραλία Αμάκ – Σπήλαιο Νταγκούμπ – Αμμόλοφοι Χεΐφ & Ζαχέκ – Χαντίμπο

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το οροπέδιο και θα κατευθυνθούμε νότια, με τα 4Χ4 για ένα ακόμη απίθανο εξερευνητικό πρόγραμμα. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η καταγάλανη παραλία Αμάκ με την απολύτως λευκή άμμο. Η παραλία βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό.

Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας, θα πάμε στο Σπήλαιο Νταγκούμπ όπου θα γευματίσουμε υπό σκιάν. Το σπήλαιο βρίσκεται σε υψόμετρο και έχει πολύ ωραία θέμα στα χωριά ακριβώς από κάτω. Επίσης είναι γεμάτο με σταλακτίτες, σταλαγμίτες και μικρές φυσικές πισίνες…

Μετά το γεύμα θα πάμε στους εντυπωσιακούς αμμόλοφους Χεΐφ & Ζαχέκ που είναι κάτασπροι, αστραφτεροί και απάτητοι. Η περιοχή αυτή είναι μεγάλη, σαν έρημος, δηλαδή σχεδόν μέχρι όπου φτάνει το μάτι μας θα βλέπουμε αμμόλοφους. Θα τους σκαρφαλώσουμε με τα 4X4, θα τους περπατήσουμε και θα τους απολαύσουμε καθώς πέφτει ήλιος και παίρνουν μια μοναδική ροζ απόχρωση. Το ύψος τους είναι περίπου όσο μια διπλοκατοικία, μπορεί και περισσότερο.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι η Χαντίμπο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Χαντίμπο.  

6η Ημέρα: Χαντίμπο – Φαράγγι Ντιφαρχού – Λι-μνοθάλασσα Καρία – Παραλία Αρχέρ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Χαντίμπο και θα οδηγήσουμε με ανατολική κατεύθυνση και τελικό προορισμό μας την εξωπραγματική παραλία Αρχέρ.

Πρώτος σταθμός στη διαδρομή μας θα είναι το εντυπωσιακό και κατάφυτο φαράγγι Ντιφαρχού με τα παραδοσιακά χωριά και τις τριανταφυλλιές της ερήμου… Οι τριανταφυλλιές αυτές, είναι κάτι παράξενα, ογκώδη δέντρα που φυτρώνουν πάνω στα βράχια του φαραγγιού. Φτάνουν σε ύψος μέχρι τα 3 μέτρα και δεν έχουν καμία σχέση με τους θάμνους που ξέρουμε. Έχουν χοντρό και μονοκόμματο κορμό που είναι φαρδύς στη βάση και στενεύει στην κορυφή σαν λαιμός μπουκαλιού. Τα λουλούδια φυτρώνουν στην κορυφή σαν φούντα − μικρή σε σχέση με τον ογκώδη κορμό. Έχουν μόνο 5 μυτερά πέταλα λευκά στη βάση και ροζ ή κόκκινα στις άκρες. Τα φύλλα είναι στρογγυλεμένα και μακρόστενα.

Η ρητίνη που παράγεται από τη βάση του κορμού, είναι δηλητηριώδης και χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα σε βέλη για το κυνήγι των μεγάλων άγριων ζώων. Χρησιμοποιείται και στην αλιεία μεγάλων ψαριών ως δηλητήριο που ναρκώνει το θήραμα μέσα στο νερό – μετά ο ψαράς μπορεί να το πιάσει εύκολα, με τα χέρια. Στο φαράγγι Ντιφαρχού, θα δούμε επίσης μικρές πανέμορφες λίμνες.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Λιμνοθάλασσα Καρία, που είναι το μεγάλο must see της Σοκότρα για παρατήρηση πουλιών. Εκεί θα δούμε άπειρα φλαμίνγκο, ερωδιούς και πρασινοσκέλιδες. Όσο θα απολαμβάνουμε το τοπίο της λιμνοθάλασσας, ο οδηγός και ο μάγειράς μας, θα ετοιμάσουν το γεύμα μας, και θα μας σερβίρουν στις όχθες, κάτω από την πυκνή σκιά των φοινικόδεντρων.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα, θα είναι η τιρκουάζ παραλία Αρχέρ, στην Ανατολική Σοκότρα. Αυτό θα είναι το τρίτο φυσικό θαύμα του σημερινού προγράμματος. Στο σημείο όπου βρίσκεται η παραλία, ενώνονται το αλμυρό νερό της θάλασσας, με το γλυκό νερό που κατεβαίνει από τα βραχώδη βουνά… Εκεί ακριβώς, στα ριζά του βουνού ορθώνεται ένας πανύψηλος και κατάλευκος αμμόλοφος, που φτάνει μέχρι την παραλία και καταλήγει στο νερό σαν τσουλήθρα. Αυτός είναι όπως λένε οι ντόπιοι ο ψηλότερος αμμόλοφος του νησιού.

Αν η φυσική κατάστασή μας είναι καλή, μπορούμε να τον σκαρφαλώσουμε και να απολαύσουμε τη θέα της παραλίας και των βράχων. Το υπόλοιπο της ημέρας, θα χαρούμε την παραλία Αρχέρ, θα κάνουμε μπάνιο στα απίθανα νερά και θα χαλαρώσουμε πάνω στην εξαιρετική λευκότατη άμμο. Όσο εμείς απολαμβάνουμε στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες, ο οδηγός και οι μάγειρας θα ετοιμάζουν το δείπνο και τις σκηνές μας στο κάμπινγκ της παραλίας.

Διανυκτέρευση σε κάμπινγκ στην παραλία Αρχέρ.

7η ημέρα: Παραλία Αρχέρ – Σπήλαιο Χoκ – Προστα-τευόμενη Περιοχή Ντιχαμρί

Σήμερα θα ξεκινήσουμε πολύ νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Χoκ, ένα από τα σημαντικότερα σε όλη τη Μέση Ανατολή. Κατ’ αρχάς είναι τεράστιο και βρίσκεται σε υψόμετρο. Το κύριο μονοπάτι στο εσωτερικό του έχει μήκος 2,5 χλμ., πλάτος 50 μέτρα και ύψος 20 μέτρα. Για να φτάσουμε στην είσοδό του θα πρέπει να ανέβουμε με τα πόδια από το γειτονικό χωριό. Η πεζή διαδρομή διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Με το που θα φτάσουμε στην είσοδο και μπούμε στο εσωτερικό, η θερμοκρασία κατεβαίνει και το φως περιορίζεται. Θα έχουμε μαζί μας επιπλέον του αρχηγού μας και ντόπιο οδηγό, ειδικά εκπαιδευμένο από τους Βέλγους σπηλαιολόγους που κάνουν έρευνες στο σπήλαιο, ο οποίος θα μας εξηγήσει τα πάντα.

Καθώς περπατάμε από την μία άκρη του σπηλαίου μέχρι την άλλη, θα δούμε τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Ο πυθμένας δεν έχει νερό, παρά μόνο στο τέλος του μονοπατιού όπου σχηματίζεται μια μικρή φυσική πισίνα. Οι σπηλαιολόγοι την τελευταία δεκαετία μελετούν εντατικά την ιστορία του σπηλαίου, τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες, αλλά και τους τρωγλόβιους οργανισμούς που ζουν εκεί. Οι μελέτες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και γίνονται με τη βοήθεια των ντόπιων χωρικών, οι οποίοι ξεναγούν και τους επισκέπτες.

Μετά το Σπήλαιο Χοκ, θα πάμε στην προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή Ντιχαμρί με τους πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους οι οποίοι φιλοξενούν ένα πανέμορφο οικοσύστημα. Τα νερά της παραλίας είναι πεντακάθαρα και εξαιρετικά διαυγή. Μπορούμε να κολυμπήσουμε και να κάνουμε κατάδυση για να δούμε τον φυσικό πλούτο των κοραλλιών. Τα ψάρια, που φαίνονται και με γυμνό μάτι, είναι εντυπωσιακά και πολύχρωμα.

Σταρ της παραλίας είναι οι μικροί καρχαρίες. Υπάρχουν επίσης πολλές χελώνες, αστακοί, σαλάχια, παπαγαλόψαρα, χέλια, αχινοί κ.α. Θα πρέπει να θυμάστε να μην αγγίζετε τα κοράλλια διότι είναι πολύ ευαίσθητα και πολύτιμα για το οικοσύστημα – γι αυτό και η περιοχή είναι προστατευόμενη. Μετά το μπάνιο και την εξερεύνησή μας θα απολαύσουμε το δείπνο μας στην παραλία Ντιχαμρί. Επιπλέον η παραλία περιβάλλεται από ψηλά κόκκινα βράχια, τα οποία, όπως θα δούμε, με το ηλιοβασίλεμα, παίρνουν μια πολύ έντονη κοκκινο-ροζ απόχρωση, που κάνει το τοπίο να δείχνει μαγικό.

Διανυκτέρευση στην παραλία Ντιχαμρί.

 

8η ημέρα: Παραλία Ντιχαμρί – Προστατευόμενη Περιοχή Χομίλ – Χαντίμπο

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την παραλία Ντιχαμρί για να επισκεφτούμε την Προστατευόμενη Περιοχή Χομίλ, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Η Χομίλ είναι μία ορεινή βραχώδης περιοχή, στην οποία θα πεζοπορίσουμε. Είναι γεμάτη με δέντρα Αίμα του Δράκου και βοσουελίες. Οι βοσουελίες είναι επίσης δέντρα, που φτάνουν ως τα 5 μέτρα ύψος. Οι κορμοί τους παράγουν το λιβάνι, το οποίο συλλέγουν οι κάτοικοι της Χομίλ. Επίσης συλλέγουν την κόκκινη ρητίνη από το Αίμα του Δράκου, την οποία χρησιμοποιούν σήμερα ως βερνίκι. Από τη Χομίλ, θα έχουμε πλήρη θέαση της Αραβικής Θάλασσας και των χωριών της περιοχής που βρίσκονται στα πεδινά. Στην άκρη του υψώματος, θα δούμε και μία καταπληκτική φυσική λίμνη, που μοιάζει με πισίνα υπερχείλισης σε σχέση με τη θέα της θάλασσας. Επίσης στην περιοχή θα δούμε και πολλά αγριοκάτσικα, που ζουν και αναπαράγονται πάνω στα βράχια και τρέφονται από τους θάμνους. Μετά την εξερεύνησή μας στη Χομίλ, θα επιστρέψουμε στη Χαντίμπο.

Διανυκτέρευση στη Χαντίμπο. 

9η ημέρα: Χαντίμπο – πτήση επιστροφής

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, νωρίς το πρωί, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Χαντίμπο απ΄όπου θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα.

 

 

10η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2590 € 590 €
Twin Room 2590 € 590 €
Triple Room 2590 € 590 €
Single Room 2910 € 590 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2590 € 590 €
Twin Room 2590 € 590 €
Triple Room 2590 € 590 €
Single Room 2910 € 590 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2590 € 590 €
Twin Room 2590 € 590 €
Triple Room 2590 € 590 €
Single Room 2910 € 590 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2770 € 590 €
Twin Room 2770 € 590 €
Triple Room 2770 € 590 €
Single Room 3360 € 590 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2770 € 590 €
Twin Room 2770 € 590 €
Triple Room 2770 € 590 €
Single Room 3360 € 590 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2770 € 590 €
Twin Room 2770 € 590 €
Triple Room 2770 € 590 €
Single Room 3360 € 590 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3430 € 0 €
Twin Room 3430 € 0 €
Triple Room 3430 € 0 €
Single Room 3750 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3430 € 0 €
Twin Room 3430 € 0 €
Triple Room 3430 € 0 €
Single Room 3750 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3430 € 0 €
Twin Room 3430 € 0 €
Triple Room 3430 € 0 €
Single Room 3750 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Επισήμως ξενοδοχείο 4* στην Χαντίμπο, καθαρό αλλά με πολύ βασικές παροχές. Είναι όμως το καλύτερο του νησιού
 • 4 διανυκτερεύσεις σε σκηνές. Οι σκηνές στήνονται σε προκαθορισμένους, περιφραγμένους και ασφαλείς χώρους δίπλα ή ακριβώς στα σημεία που επισκεπτόμαστε. Το στήσιμο γίνεται από τον οδηγό και τον μάγειρα, στη διάρκεια της εκδρομής ή της δραστηριότητάς μας στην εκάστοτε τοποθεσία.
 • Πλήρης διατροφή για τις 4 διανυκτερεύσεις στις σκηνές. Το γκρουπ συνοδεύεται από επαγγελματία μάγειρα που φροντίζει για το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, τις 4 ημέρες που διανυκτερεύουμε εκτός Χαντίμπο
 • Εμφιαλωμένο νερό στις εκδρομές και στα γεύματα τις 4 ημέρες που διανυκτερεύουμε εκτός Χαντίμπο
 • Εισιτήρια εισόδου στις προστατευμένες περιοχές και στα Πάρκα.
 • Κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο στην παραλία Σου Αμπ για να δούμε από κοντά τα δελφίνια και ίσως να κολυμπήσουμε δίπλα τους
 • Περιλαμβάνεται όλος ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός (τέντες, στρωματάκια, σεντόνια, σκεπάσματα)
 • Μεταφορές προς και από το αεροδρόμιο με αυτοκίνητα 4Χ4 και οδηγό
 • Όλες οι μεταφορές που αναφέρονται στο πρόγραμμα με αυτοκίνητα 4Χ4 και οδηγό
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός και μαζί τοπικός εξειδικευμένος ξεναγός 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)  

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
 • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 590 
 • Είσοδοι σε μουσεία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

Ένα πολύ ιδιαίτερο εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus, στο πιο απομακρυσμένο νησί της Υεμένης που είναι ολόκληρο ένα προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Με ειδικές πτήσεις και διανυκτερεύσεις, με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, ντόπιο οδηγό και μάγειρα σε όλες τις εκδρομές και περιηγήσεις μας. Με 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 4 σε σκηνές επί τόπου στα σπάνια αξιοθέατα. Αυτό το ταξίδι δεν υπάρχει σε τουριστικά προγράμματα. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Ειδικότερα:

 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη Χαντίμπο σε ξενοδοχείο 4* (επίσημος χαρακτηρισμός), καθαρό μεν αλλά με πολύ βασικές παροχές. Είναι όμως το καλύτερο του νησιού. Παρότι το κόστος είναι υψηλό, το Versus επιλέγει περισσότερες διανυκτερέυσεις σε ξενοδοχείο για περισσότερη άνεση.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε σκηνές, σε απάτητες παραλίες και λιμνοθάλασσες, σε αμμόλοφους, σε προστατευόμενα πάρκα, σε οροπέδια. Οι σκηνές στήνονται σε προκαθορισμένους, περιφραγμένους και ασφαλείς χώρους. Το στήσιμο γίνεται από τον οδηγό και τον μάγειρα.
 • Το γκρουπ συνοδεύεται από επαγγελματία μάγειρα που φροντίζει για το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο, τις 4 ημέρες που διανυκτερεύουμε εκτός Χαντίμπο.
 • Εισιτήρια εισόδου στις προστατευμένες περιοχές και στα Πάρκα.
 • Κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο στην παραλία Σου Αμπ για να δούμε από κοντά τα δελφίνια και ίσως να κολυμπήσουμε δίπλα τους.
 • Επίσκεψη στο υπό μελέτη τεράστιο Σπήλαιο Χοκ με τον αρχηγό μας και με ντόπιο ξεναγό που συμμετέχει στις μελέτες.
 • Κατάδυση στην προστατευόμενη κοραλλιογενή παραλία Ντιχμάρ με τους μικρούς καρχαρίες.
 • Επίσκεψη στο παραδοσιακό ψαροχώρι Καλανσίγια
 • Παρατήρηση των δέντρων με την ονομασία Αίμα του Δράκου, των δηλητηριωδών Ρόδων της Ερήμου και της Βοσουελίας που παράγει το λιβάνι.
 • Μπάνιο στις σμαραγδένιες λίμνες στο φαράγγι του ποταμού Ντερχού.
 • Μπάνιο στην απόκοσμη λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ, που είναι η πιο φαντασμαγορική τοποθεσία στο νησί
 • Βόλτα, ηλιοβασίλεμα και διανυκτέρευση στους λευκούς αμμόλοφους Χεΐφ & Ζαχέκ και Αχμέρ
 • Μεταφορές και σκαρφάλωμα στους αμμόλοφους με αυτοκίνητα 4Χ4 και έμπειρο ντόπιο οδηγό με απόλυτη οικολογική συνείδηση.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός από την Αθήνα και μαζί τοπικός εξειδικευμένος ξεναγός, ειδικά εκπαιδευμένος από τους μελετητές και με απόλυτο σεβασμό για τις προστατευόμενες περιοχές.

 

Highlights

 • Τέσσερεις μαγικές διανυκτερεύσεις-εμπειρία σε σκηνές, που στήνει ο οδηγός μας μαζί με τον μάγειρα, σε απάτητες παραλίες και λιμνοθάλασσες, σε αμμόλοφους, σε προστατευόμενα πάρκα και οροπέδια
 • Κρουαζιέρα με παραδοσιακό πλοιάριο στην παραλία Σου Αμπ συνοδεία των δελφινιών και των κορμοράνων. Μπορούμε να κολυμπήσουμε δίπλα στα δελφίνια και να ψαρέψουμε μικρότερα ψάρια με πετονιά
 • Επίσκεψη στο υπό βελγική επιστημονική μελέτη τεράστιο Σπήλαιο Χοκ με τον αρχηγό μας και με ντόπιο ξεναγό που συμμετέχει στις μελέτες των βέλγων σπηλαιολόγων
 • Κατάδυση στην προστατευόμενη κοραλλιογενή παραλία Ντιχμάρ με τους μικρούς καρχαρίες, τους αστακούς και τα πολύχρωμα ψάρια που φωλιάζουν στα κοράλλια και φαίνονται με γυμνό μάτι
 • Επίσκεψη στο παραδοσιακό ψαροχώρι Καλανσίγια με τα παραδοσιακά σπιτάκια και τα στενά σοκάκια
 • Παρατήρηση των δέντρων με την ονομασία Αίμα του Δράκου, των δηλητηριωδών Ρόδων της Ερήμου και της Βοσουελίας που παράγει το λιβάνι, μέσα σε προστατευόμενα πάρκα
 • Μπάνιο στις σμαραγδένιες λίμνες στο φαράγγι του ποταμού Ντερχού
 • Μπάνιο στην απόκοσμη λιμνοθάλασσα Ντετγουάχ, που είναι η πιο φαντασμαγορική τοποθεσία στο νησί
 • Βόλτα, ηλιοβασίλεμα και διανυκτέρευση στους λευκούς αμμόλοφους Χεΐφ & Ζαχέκ και Αχμέρ. Το σκαρφάλωμα στους αμμόλοφους γίνεται με 4X4 και πεζή. Η διανυκτέρευση γίνεται δίπλα στον αμμόλοφο Αχμέρ, τον ψηλότερο του νησιού

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Οδοιπορικό του Versus στον απάτητο θησαυρό της Υεμένης.
 • Με διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα Χαντίμπο και στην ενδοχώρα, σε απάτητες παραλίες και λιμνοθάλασσες, σε αμμόλοφους, σε προστατευόμενα πάρκα, σε οροπέδια. 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

11/02, 03/03, 28/04Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Νησί Σοκότρα (Υεμένη) - Το πιο «εξωγήινο» τοπίο στη Γη! | Ιανουάριος - Νοέμβριος 2023