fb

Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στα Νησιά Λοφότεν - Νορβηγική και Σουηδική Λαπωνία | Μάρτιος 2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το απόλυτο και αποκλειστικό, υπερπλήρες και συναρπαστικό, εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε τα εκπληκτικά Νησιά Λοφότεν, στον Νορβηγικό Αρκτικό Κύκλο και την καρδιά της Λαπωνίας (Σουηδική Λαπωνία & Βόρεια Νορβηγία). Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους (το κλίμα είναι ήπιο και οι συνθήκες εξαιρετικές), όλο τον χρόνο. Ωστόσο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, που απορρίπτουν τα επιφανειακά περάσματα, που θέλουν να ζήσουν το μοναδικό, που αναζητούν την αυθεντικότητα και την απόλυτη διείσδυση στις τοπικές παραδόσεις και κουλτούρες.

Πηγαίνουμε στη Λαπωνία, την εξερευνούμε σε βάθος και ζούμε μαζί με τους Σάμι, πάνω στα χνάρια των Βίκινγκς. Απολαμβάνουμε την αναζωογονητική φύση των φιόρδ και των καταπράσινων δασών. Κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και Χάσκι, με παγοθραυστικά, με φεριμπότ, οδηγούμε στο εκπληκτικό νορβηγικό οδικό δίκτυο των φιόρδ.

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το οδοιπορικό μας αρχίζει από τη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη, από όπου πεταμε για το ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, την πόλη Λούλεο. Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και μπαίνουμε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνία για να έρθουμε στο Χωριό των Ταράνδων, όπου ζουν παραδοσιακά οι Λάπωνες (Σάμι), σε ξυλόσπιτα μέσα στο δάσος. Εν συνεχεία, βλέπουμε το περίφημο Ξενοδοχείο από Πάγο και περνάμε στη λαπωνική περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας, στην πρωτεύουσα του αρχιπελάγους των Λοφοτεν, Σβόλβερ. Εξερευνούμε τα Νησιά Λοφότεν και τα γραφικά ψαροχώρια, μένουμε στο Νάρβικ, μπαίνουμε στον Αρκτικό Κύκλο και πάμε στο ιστορικό λιμάνι Τρόμσο. Απολαμβάνουμε σαφάρι με έλκηθρα και Χάσκις και σαφάρι με snowmobiles και από το Τρόμσο πετάμε για το Όσλο, τη νορβηγική πρωτεύουσα, ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις για Στοκχόλμη και επιστροφή από Όσλο, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση Στοκχόλμη -Λούλεο και Τρόμσο-Όσλο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από Στοκχόλμη-Όσλο: πρωινό).
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Εκεί θα δοκιμάσουμε και την αυθεντική τροφή των Βίκινγκς – αποξηραμένο μπακαλιάρο και μγεντ (αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι και διάφορα μυρωδικά)
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στο Όσλο, για να δούμε διαφορετικά τη νορβηγική πρωτεύουσα.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

 

Ταξιδεύουμε στα Νησιά Λοφότεν

Τα νησιά Λοφότεν είναι παραδοσιακή περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας. Θεωρούνται μία από τις ομορφότερες του κόσμου, με δραματικές κορυφές και βουνά, ανοιχτή θάλασσα και ήσυχους κόλπους, παραλίες και ανέγγιχτη γη. Όπως θα δούμε, είναι γεμάτα με ξύλινα, πλωτά ψαρόσπιτα. Οι Νορβηγοί διατηρούν εκεί αυτά τα εξοχικά, τα οποία επισκέπτονται το καλοκαίρι για το ψάρεμα του μπακαλιάρου.

Το φιόρδ Ράινε, στο οποίο βρίσκονται τα Λοφότεν, δημιουργήθηκε, 400 εκατ. χρόνια πριν το σήμερα, από το λιώσιμο των παγετώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα νησιά να ξεπηδούν μέσα από το νερό σαν κώνοι… κάθε νησάκι και νησίδα είναι και μια προϊστορική βουνοκορφή.  

Πάμε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας

Αποκλειστικά στο Versus, διεισδύουμε στην Καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στη γη που εδώ και αιώνες κατοικούν οι Σάμι. Εξασφαλίζουμε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο (ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται), και φτάνουμε στο κέντρο της Σουηδικής Λαπωνίας στην πόλη Γιόκκμοκ. Από εκεί πηγαίνουμε στο Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος. Εκεί θα δούμε από κοντά πώς ζουν οι Λάπωνες. Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στη Λαπωνία και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπική σπεσιαλιτέ που είναι αποξηραμένος τάρανδος!

Απίθανες παροχές αποκλειστικά στο Versus

Σε αυτό το εξαιρετικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν, στη Βόρεια Νορβηγία και στη Σουηδική Λαπωνία, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Ανάμεσα στις παροχές μας είναι: Η πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, η επίσκεψη στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων  μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι, στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας.

Επίσης, η ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Εκεί εκτίθενται ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Τα «κυνήγια» για να παρακολουθήσουμε το Βόρειο Σέλας. Το σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Η είσοδος στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου στη Σουηδική Λαπωνία.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στοκχόλμη, την όμορφη σουηδική πρωτεύουσα.  Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Όλα τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Εμείς, αμέσως μετά την άφιξή μας, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Παλιά πόλη της Στοκχόλμης, την περίφημη Γκάμλα Στον.

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στην Ευρώπη. Εκεί θα νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε σε ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, καφετέριες, κοντιτόρι και εστιατόρια. Κοντιτόρι είναι τα μικρά take away καφέ που πωλούν και γλυκά ή σνακ. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα κτίριά τους σε άπειρες αποχρώσεις του χρυσαφί, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του ιστορικού αυτού κέντρου.

Εκεί θα δούμε και το Δημαρχείο του 16ου αιώνα, με το κωδωνοστάσιο, ύψους 106 μέτρων. Μέσα στο Δημαρχείο βρίσκεται η χρυσή αίθουσα όπου γίνεται η δεξίωση για την απονομή των Βραβείων Νομπέλ. Από το κωδωνοστάσιο, μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα όλης της Στοκχόλμης από ψηλά.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – πτήση για ΛΟΥΛΕΟ: περιήγηση στην Παλιά Πόλη

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για την πόλη Λούλεο, την πρωτεύουσα της κομητείας Νορμπότεν, στη Βόρεια Σουηδία. Η Νορμπότεν είναι η βορειότερη κομητεία της χώρας και η Λούλεο βρίσκεται πάνω στον Βοθνιακό Κόλπο, δηλαδή το βόρειο τμήμα της Βαλτικής, και βρέχει τη Βόρεια Σουηδία και τη Φινλανδία.

Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO. Στην Παλιά Πόλη της Λούλεο θα κάνουμε τη βόλτα μας, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – Κρουαζιέρα με ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ – επίσκεψη σε χωριό Λαπώνων (Silba Siida) – ΚΙΡΟΥΝΑ

Σήμερα μας περιμένει και η πρώτη από τις συγκλονιστικές εμπειρίες του ταξιδιού μας: θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Η αίσθηση να επιπλέεις πάνω στα απίστευτα παγωμένα νερά είναι πραγματικά συγκλονιστική! (Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!)

Κατόπιν συνεχίζουμε για μία  εκδρομή στο Γιοκκμόκ, μία πόλη περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων στην καρδιά της σουηδικής Λαπωνίας. Έξω ακριβώς από το Γιοκκμόκ θα συναντήσουμε το Silba Siida, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Βρισκόμαστε μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά (και να ταΐσουμε!) ταράνδους, να γνωρίσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς Λάπωνες δηλαδή, και να συνομιλήσουμε μαζί τους, να πιούμε μαζί τους καφέ και τσάι, να συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά, ακόμα και να τραγουδήσουμε!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Κίρουνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ (ΓΙΟΥΚΑΣΓΙΕΡΒΙ) – ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ (Νορβηγία) – Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Ερχόμαστε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης.

Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς της Νορβηγία και τον τελικό προορισμό μας που είναι η ιστορική πρωτεύουσα του αρχιπελάγους Λοφότεν, Σβόλβερ. Πρόκειται για ένα ακόμη πανέμορφο ψαροχώρι, που αναδείχθηκε σε σημαντικό κέντρο εμπορίας μπακαλιάρου τον 16o αιώνα. Ωστόσο σύμφωνα με γραπτές αναφορές, ο οικισμός υ-πήρχε ήδη από το 800 π.Χ. Άφιξη, βόλτα στο χωριό, μεταφορά, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Το βράδυ μάς περιμένει εξόρμηση για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, από τα πιο εντυπωσιακά υπερθεάματα της φύσης που μπορεί να δει κανείς! Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ: εκδρομή σε ΦΙΟΡΔ ΡΑΪΝΕ - ΧΩΡΙΟ Ο (Å) – ΧΕΝΝΙΝΓΚΣΒΕΡ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΚΙΝΓΚΣ

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν. Στο μεγάλο οδοιπορικό μας, θα προσπαθήσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος, να κατανοήσουμε την κουλτούρα τους, να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά τους, η οποία, αν αναλογιστούμε το γεωγραφικό πλάτος τους, τόσο κοντά στον Βόρειο Πόλο, φαίνεται εξωπραγματική. Κι όμως είναι αληθινή.

Με το πούλμαν θα οδηγήσουμε πάνω στο εκπληκτικό φιόρδ Ράινε, ανάμεσα στα βουνά, σε κοιλάδες, πάνω από τη θάλασσα και τις νησίδες. Το φιόρδ Ράινε, στο οποίο βρίσκονται τα Λοφότεν, δημιουργήθηκε, πριν από 400 εκατ. χρόνια, από το λιώσιμο των παγετώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα νησιά να ξεπηδούν μέσα από το νερό σαν κώνοι… κάθε νησάκι και νησίδα είναι και μια προϊστορική βουνοκορφή. Στα Λοφότεν, τον χειμώνα ο ήλιος δεν ανατέλλει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και το καλοκαίρι δεν δύει από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου.

Το ονειρικό περιβάλλον των νησιών αυτών, το συναντάμε στο διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, «Κάθοδος στο Μάελστρομ», στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα» και στο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Πιλότος Νάγκελ».

Θα φτάσουμε μέχρι το χωριό Ο (Å). Δεν διαβάσατε λάθος, πράγματι το όνομα του χωριού είναι ένα και μόνο γράμμα, το γράμμα Å που στη νορβηγική (και σουηδική) γλώσσα προφέρεται όπως το όμικρον. Στα παλιά νορβηγικά το γράμμα-λέξη σημαίνει «μικρός ποταμός» και πράγματι το τοπίο δικαιώνει το όνομα.

Θα πάμε στο χωριό Χέννινγκσβερ, το οποίο είναι χτισμένο σε μία συστάδα νησιών, που επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα ψαρόσπιτα, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό τοπίο αλλά και τις γέφυρες, έχουν κάνει το χωριό αυτό, ιδιαίτερα δημοφιλές.

Συνεχίζοντας θα έρθουμε στο Lofotr Vikings Museum, ένα ιστορικό μουσείο που βασίζεται σε αρχαιολογική ανασκαφή και ανακατασκευή του χωριού ενός αρχηγού των Βίκινγκς στο νησί Βέστβογκιέγα (Vestvågøya) και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουμε μια πολύ καλή εικόνα της καθημερινότητας των φοβερών και τρομερών Βίκινγκς! (η είσοδος στο μουσείο περιλαμβάνεται!)

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΤΕΝ – κρουαζιέρα στο φιορδ Τρολλ (Trollfjord) – ΝΑΡΒΙΚ: Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Πρωινό στο ξενοδοχείο και κρουαζιέρα στο φιόρδ Τρολλ, ακόμα μία ευκαιρία για να χορτάσουμε την απίστευτη φύση των νησιών Λοφότεν! Στη συνέχεια αφήνουμε πίσω μας το αρχιπέλαγος των Λοφότεν και συνεχίζουμε οδικώς για το σπουδαίας σημασίας λιμάνι του Νάρβικ.

Το Νάρβικ είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Σκανδιναβίας, χάρη στη στρατηγική του θέση. Από εδώ εξάγεται σκανδιναβική ξυλεία προς όλο τον κόσμο ενώ υπήρξε και μήλον της έριδος κατά τον Β’ ΠΠ καθώς η ναζιστική Γερμανία το κατέκτησε προκειμένου να ελέγξει το λεγόμενο βαρύ ύδωρ που παρήγαγε η Νορβηγία.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και εξόρμηση για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, από τα πιο εντυπωσιακά υπερθεάματα της φύσης που μπορεί να δει κανείς! Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΑΡΒΙΚ – POLAR PARK – ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑ-ΣΚΙΣ – ΒΟΛΤΑ ΜΕ SNOWMOBILE – ΤΡΟΜΣΟ

Αναχωρούμε σήμερα από το Νάρβικ με τελικό μας προορισμό το Τρόμσο.

Καθοδόν μας περιμένει επίσκεψη στο Polar Park, ο βορειότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, «σπίτι» για πολλούς από τους μεγαλύτερους θηρευτές της νορβηγικής φύσης: αρκούδες, λύκοι και λύγκες, αλλά και τάρανδοι, άλκες και ελάφια ζουν στους χώρους του Αρκτικού Πάρκου και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε τα άγρια αυτά ζώα. Σημειώστε μάλιστα  πως το Polar Park έχει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο αναλογίες χώρου προς φιλοξενούμενο ζώο!

Στη συνέχεια μας περιμένει απολαυστικό σαφάρι με τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι που λατρεύουν το χιόνι. Καλό είναι να φοράτε ζεστές κάλτσες, γάντια και σκούφο. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός (αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια) παρέχεται από τους διοργανωτές του σαφάρι. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει έλκηθρα που τα σέρνουν τα Χάσκι. Σε κάθε έλκηθρο αντιστοιχούν 2 επιβάτες. Ο ένας κάθεται και ο άλλος καθοδηγεί τα σκυλιά. Στις ανηφόρες απαιτείται σπρώξιμο. Γενικώς όλη η κατάσταση είναι πολύ ευχάριστη και απευθύνεται στον καθένα. Ωστόσο χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση γιατί δεν καθόμαστε μόνο… Στις ανηφόρες οφείλουμε να βοηθάμε τα Χάσκι μας.

Συνεχίζουμε για μια χορταστική δίωρη βόλτα με snowmobile: θα απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην καρδιά του νορβηγικού βορρά, νιώθοντας ελεύθεροι και γεμίζοντας την ψυχή μας με τις εικόνες της αμόλυντης σκανδιναβικής φύσης…

Συνεχίζουμε οδικώς για το Τρόμσο. Η πόλη του Τρόμσο (οι Νορβηγοί προφέρουν Τρούμσε), είναι χτισμένη πάνω στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με ευρήματα η περιοχή κατοικούνταν ήδη από το τέλος της Εποχής των Παγετώνων, δηλαδή πριν από 10.000 χρόνια. Στον μεσαίωνα ζούσαν εκεί οι Σάμι και περίπου το 890 έφτασαν και τα πρώτα σκανδιναβικά φύλα. Είναι η πόλη με τα περισσότερα ξύλινα σπίτια σε όλη τη Νορβηγία – το παλαιότερο από αυτά κατασκευάστηκε το 1789. Επίσης είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο.

Άφιξη στο Τρόμσο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΡΟΜΣΟ – πτήση για ΟΣΛΟ

Το πρόγραμμά μας σήμερα θα αρχίσει με σύντομη βόλτα στην ιστορική πόλη του Τρόμσο. Η πόλη αυτή έχει πολλά δείγματα κατοίκησης των Σάμι και των πρώτων σκανδιναβικών φύλων. Στο κέντρο της πόλης εμείς, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα πολλά γραφικά ξύλινα σπίτια (για τα οποία φημίζεται) να συνδυάζονται με υπερσύχρονα κτίρια και να σχηματίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα. Το ξύλο απαγορεύτηκε στα κτίρια σε όλη τη Νορβηγία το 1904, για την προστασία των δασών.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι το Πολικό Μουσείο, που στεγάζεται σε αποθήκη αποβάθρας του 1837. Το μουσείο εξιστορεί το αρκτικό κυνήγι στις νορβηγικές αποστολές στον Βόρειο Πόλο.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό του Τρόμσο, που χτίστηκε το 1861 ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Στην Τρόμσο βρίσκεται και το παλιότερο σινεμά της Βόρειας Ευρώπης, το Βερντενστεατρέτ, το οποίο άνοιξε το 1916 και λειτουργεί ακόμη.

Τους τοίχους του κοσμούν τοιχογραφίες του ντόπιου καλλιτέχνη Σβέρε Μακ, που τις φιλοτέχνησε το 1921 και αναπαριστούν σκηνές από τη νορβηγική παράδοση και παραμύθια.

Κατόπιν μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΟΣΛΟ: περιήγηση στην πόλη – Πτήση Επιστροφής

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με το Όσλο, όπου μεταξύ άλλων θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το επιβλητικό Δημαρχείο, την Όπερα, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το υπέροχο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών (όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε τα γραφεία της η Γκεστάπο), τη χιονοδρομική εξέδρα του Χολμενκό-λεν, καθώς και το μοναδικό παγκοσμίως Πάρκο Φρόγκνερ με τα έργα του Γουσταύου Βίγκελαντ, που μόνο στο Όσλο μπορεί να δει κανείς.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1285

14/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 802

14/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

11:00

13:05

LH 861

22/03/2023

ΟΣΛΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

13:20

15:30

LH 1284

22/03/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη-Όσλο: μόνο πρωινό)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη στο Χωριό των Ταράνδων
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
 • Είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Βίκινγκς.
 • Σαφάρι με snowmobiles.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €680
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 800€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου. Όταν το παιδί ταξιδεύει με συγγενή πρώτου βαθμού, απαιτείται και από τους δύο γονείς.

 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Προσοχή! Οι πτήσεις που βλέπετε στα προγράμματα του Versus είναι πραγματικές. Υπάρχει δηλαδή μια αντίστοιχη κράτηση στην αεροπορική. Δεν είναι εικονική πραγματικότητα και απλή παράθεση των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας. Στο Versus δεν θα σας περιμένουν απογοητεύσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις για Στοκχόλμη και επιστροφή από Όσλο, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση Στοκχόλμη -Λούλεο και Τρόμσο-Όσλο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από Στοκχόλμη-Όσλο: πρωινό).
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας.
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό.
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Εκεί θα δοκιμάσουμε και την αυθεντική τροφή των Βίκινγκς – αποξηραμένο μπακαλιάρο και μγεντ (αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι και διάφορα μυρωδικά)
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στο Όσλο, για να δούμε διαφορετικά τη νορβηγική πρωτεύουσα.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

 

Ταξιδεύουμε στα Νησιά Λοφότεν

Τα νησιά Λοφότεν είναι παραδοσιακή περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας. Θεωρούνται μία από τις ομορφότερες του κόσμου, με δραματικές κορυφές και βουνά, ανοιχτή θάλασσα και ήσυχους κόλπους, παραλίες και ανέγγιχτη γη. Όπως θα δούμε, είναι γεμάτα με ξύλινα, πλωτά ψαρόσπιτα. Οι Νορβηγοί διατηρούν εκεί αυτά τα εξοχικά, τα οποία επισκέπτονται το καλοκαίρι για το ψάρεμα του μπακαλιάρου.

Το φιόρδ Ράινε, στο οποίο βρίσκονται τα Λοφότεν, δημιουργήθηκε, 400 εκατ. χρόνια πριν το σήμερα, από το λιώσιμο των παγετώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα νησιά να ξεπηδούν μέσα από το νερό σαν κώνοι… κάθε νησάκι και νησίδα είναι και μια προϊστορική βουνοκορφή.  

Πάμε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας

Αποκλειστικά στο Versus, διεισδύουμε στην Καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στη γη που εδώ και αιώνες κατοικούν οι Σάμι. Εξασφαλίζουμε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο (ο εξοπλισμός περιλαμβάνεται), και φτάνουμε στο κέντρο της Σουηδικής Λαπωνίας στην πόλη Γιόκκμοκ. Από εκεί πηγαίνουμε στο Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος. Εκεί θα δούμε από κοντά πώς ζουν οι Λάπωνες. Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στη Λαπωνία και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπική σπεσιαλιτέ που είναι αποξηραμένος τάρανδος!

Απίθανες παροχές αποκλειστικά στο Versus

Σε αυτό το εξαιρετικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν, στη Βόρεια Νορβηγία και στη Σουηδική Λαπωνία, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Ανάμεσα στις παροχές μας είναι: Η πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, η επίσκεψη στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων  μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι, στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας.

Επίσης, η ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Εκεί εκτίθενται ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Τα «κυνήγια» για να παρακολουθήσουμε το Βόρειο Σέλας. Το σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Η είσοδος στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου στη Σουηδική Λαπωνία.

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας από πόλη σε πόλη κι από ψαροχώρι σε ψαροχώρι σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού μας
 • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
 • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
 • Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Εκτίθενται ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ.
 • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Αφού τρέξουμε με τα Χάσκι, θα γευματίσουμε… τάρανδο κατσαρόλας!
 • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobile στη λαπωνική ύπαιθρο!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις για Στοκχόλμη και επιστροφή από Όσλο, που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. 
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Μάρτιος 2023

Χάρτης Ταξιδιού Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στα Νησιά Λοφότεν - Νορβηγική και Σουηδική Λαπωνία | Μάρτιος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info