fb

Σουδάν 10 ημέρες με δυο διανυκτερεύσεις στην Μερόη και Επέκταση στην Ερυθραία | Ιανουάριος - Νοέμβριος 2023

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στα ταξίδια μας στον κόσμο μας αρέσει να εξερευνούμε τόπους με κριτήριο όχι πάντα το πόσο τουριστικά ανεπτυγμένοι είναι, αλλά το πόσο σημαντικά αξιοθέατα έχουν να μας δείξουν. «Βάζουμε νερό στο κρασί μας» αν οι υποδομές και προσφερόμενες παροχές των χωρών που επισκεπτόμαστε δεν είναι αυτές που βρίσκουμε σε άλλες πιο ανεπτυγμένες από αυτή την άποψη χώρες. Ένας τέτοιος τόπος είναι και το Σουδάν: Το ταξίδι μας στη χώρα αυτή είναι ένα ταξίδι περιήγησης και εξερεύνησης και όχι διακοπών.

Με την προηγούμενη εμπειρία μας έχουμε διαμορφώσει ένα πρόγραμμα με λεπτομέρεια και ψαγμένες επισκέψεις οι οποίες θα αναδείξουν μία χώρα διαφορετική από όσες έχετε επισκεφθεί μέχρι τώρα. ’λλωστε όλοι εμείς που πραγματοποιούμε τέτοια ταξίδια αναζητούμε το πρωτόγονο που χάνεται. Ελάτε μαζί μας να αναζητήσουμε στη Σουδανική Νουβία τους άλυτους, ακόμα από την αρχαιολογία γρίφους, της δυναστείας των μαύρων Φαραώ, αλλά και να θαυμάσουμε τις φοβερές εναλλαγές των τοπίων του με τις ερήμους, τις οάσεις, τα δάση και τις θάλασσες. Επίσης, με το ταξίδι αυτό έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα Ερυθραία, με τις πολλές και διαφορετικές εθνοτικές της ομάδες. Έχουμε φτιάξει ένα ταξίδι με τα καλύτερα συστατικά, όπως πάντα και την μέγιστη παροχή υπηρεσιών. Το ότι τα  τζιπ με τα οποία κινούμαστε είναι καινούργια και ότι το ξενοδοχείο μας στο Χαρτούμ, το Corinthia Hotel, είναι το καλύτερο της χώρας, είναι μερικά από αυτά.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι-οδοιπορικό στο Σουδάν, που πέρα από την επίσκεψή μας στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, θα διασχίσουμε τη μαγική έρημο Μπαγιόντα για να φθάσουμε στην πόλη Ντόνγκολα και την Καρίμα, στην καρδιά του βασιλείου των Ναπάτων του Κους. Η περιήγησή μας όμως δεν σταματά εδώ: θα επισκεφθούμε την αρχαία νεκρόπολη Μερόη με τις περισσότερες από 40 πυραμίδες και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις Πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους. Με δύο διανυκτερεύσεις στη Μερόη έχουμε ακόμη περισσότερο χρόνο για να την εξερευνήσουμε όπως πρέπει, χωρίς χρονική πίεση.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα μας ταξίδια στο Σουδάν, και μετά από επιτόπια έρευνα, έχουμε διαμορφώσει ένα ταξίδι από τα καλύτερα υλικά. Επιπλέον, τώρα προσθέτουμε μία ακόμα διανυκτέρευση στη Μερόη, αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου του Κους, ο πιο συγκλονιστικός αρχαιολογικός χώρος στο Σουδάν!

Διαβάστε την παρακάτω λίστα, συγκρίνετε και θα πειστείτε.

Μόνο στο Versus:

 • Χορός Δερβίσηδων στο Όμντουρμάν.
 • Tο περίφημο ξενοδοχείο 5* Corinthia Hotel Khartoum, το καλύτερο της χώρας.
 • Διαδρομή με εξαιρετικά jeep 4x4, εγγυόμαστε τρία άτομα στο κάθε jeep για να έχουμε όλοι θέση με παράθυρο.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μερόη, την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου των Κους.
 • Εκτεταμένη ξενάγηση στις πυραμίδες της Μερόης.
 • Το Versus επιλέγει μάγειρα που συνοδεύει το γκρουπ εκτός των πόλεων.
 • Βόλτα στο παζάρι του Χαρτούμ.
 • Επίσκεψη στον 3ο και τον 6ο καταρράκτη του Νείλου.
 • Ιδιαίτερα επιλεγμένα lodge  και ξενοδοχεία από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή πολύ σημαντικό για μια χώρα με χαμηλή τουριστική υποδομή.   
 • Δυνατότητα επίσκεψης στο Κράτος της Ερυθραίας.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χαρτούμ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΜΟΥΛΤΑΚΑ – ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΓΙΟΝΤΑ – ΠΑΛΙΑ ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ – ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ

Η γνωριμία μας με το Σουδάν ξεκινά σήμερα. Το πρωί αναχωρούμε με τζιπ 4x4 για να διασχίσουμε την μαγική έρημο Μπαγιόντα με τα ηφαιστειογενή βουνά, τους καταυλισμούς των νομάδων Bisharin και τα ξερά ποτάμια, με προορισμό την Ντόνγκολα. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στη πόλη Μουλτάκα κοντά στο φράγμα της Μερόης. Στην περιοχή έχουν γίνει εκτεταμένες ανασκαφές με σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Θα περάσουμε επίσης και από την Παλιά Ντόνγκολα, και θα επισκεφθούμε το γνωστό ως «κόκκινο φρούριο» της κάποτε ακμάζουσας πόλης Καντάγκ, κτισμένο από τους Μαμελούκους σε στρατηγική τοποθεσία στις ακτές του Νείλου. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟΝΓΚΟΛΑ – ΤΟΜΠΟΣ – ΚΕΡΜΑ – ΚΑΟΥΑ – ΕΡΗΜΟΣ ΝΟΥΒΙΑΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΕΙΛΟΥ, ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΜΑ) – ΚΑΡΙΜΑ

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της πόλης και θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Τομπός με την επινίκια στήλη του Τούθμωση Α΄ ενάντια στο βασίλειο των Νουβίων. Τα ευρήματα στην Τομπός ουσιαστικά τεκμηριώνουν την αλληλεπίδραση μεταξύ Αιγυπτίων και Νουβίων κατά τη διάρκεια σημαντικών κοινωνικοπολιτικών αλλαγών στην περιοχή κατά τη διάρκεια της 18ης Δυναστείας της Αιγύπτου (16ος-13ος αι. π.Χ.)

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην περίφημη Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής από το 2.500 π.Χ. μέχρι το 1500 π.Χ , που ακμάζει οικονομικά λόγω της ανεπτυγμένης γεωργίας και κτηνοτροφίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί εμπορικό κόμβο μεταξύ της Άνω και Κάτω Νουβίας. Εδώ, θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό αξιοθέατο, μια ογκώδη κατασκευή (Diffufa) ύψους 19 μέτρων με σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή, το οποίο αποτελούσε το βασικό θρησκευτικό κέντρο της Κέρμα. Θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψή μας με το πολύ ενδιαφέρον  Μουσείο.

Κατόπιν επισκεπτόμαστε τον αρχαιολογικό χώρο της σημαντικής πόλης Κάουα η οποία κτίσθηκε τον 14ο αιώνα από τον Φαραώ Ακενατόν. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Αμούν κτισμένος από τον βασιλιά των Κούς Ταχάρκα τον 7ο αι. μ.Χ. Θα δούμε τον λεγόμενο «Τρίτο καταρράκτη» του Νείλου, θα επισκεφθούμε χωριά γύρω από την Κέρμα, όπως το χωριό Μεσσάιντα και συνεχίζοντας μέσω της ερήμου φτάνουμε στην Καρίμα, στην καρδιά του βασιλείου των Ναπάτων του Κους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΙΜΑ – ΚΟΥΡΟΥ – ΤΖΕΜΠΕΛ ΜΠΑΡΚΑΛ – ΚΑΡΙΜΑ

Χτισμένη στη δεξιά όχθη του Νείλου, η ίδια η πόλη των 15.000 κατοίκων δεν έχει τόσο ενδιαφέρον, όσο οι αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτήν. Θα ξεκινήσουμε με το γειτονικό Κούρου, που κάποτε αποτελούσε οχυρωμένη πόλη, θα επισκεφθούμε την βασιλική νεκρόπολη με τάφους που χρονολογούνται από το 9ο π.Χ αι. και θα θαυμάσουμε τις νωπογραφίες στο εσωτερικό των κρυπτών. Εδώ βρισκόταν η πυραμίδα του πρώτου Νούβιου φαραώ. Στα περίχωρα της Κούρου θα δούμε και τα υπολείμματα απολιθωμένου δάσους:  κομμάτια απολιθωμένων κορμών καταμεσής στην έρημο!

Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το Τζεμπέλ Μπαρκάλ,  ιερό βουνό και θρησκευτικό κέντρο για πάνω από 1700 χρόνια των αρχαίων Αιγυπτίων και  Νουβίων Φαραώ. Ξεκινώντας από τους πρόποδές του, θα θαυμάσουμε τις πυραμίδες της βασιλικής νεκρόπολης, τον ναό του Άμμωνα και τους «δορυφόρους» του - αγάλματα, ερειπιώνες μικρότερων ναών, ανάγλυφες παραστάσεις. Θα δούμε επίσης τον εκπληκτικό ναό της θεάς της γονιμότητας Μουτ με τις υπέροχες νωπογραφίες- ενώ «κατακτώντας» την κορυφή του, θα απολαύσουμε με την δύση του ηλίου την εκπληκτική πανοραμική θέα στον Νείλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καρίμα. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΡΙΜΑ – ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΝΟΥΡΙ – ΕΡΗΜΟΣ ΜΠΑΓΙΟΝΤΑ – ΜΕΡΟΗ

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά της Καρίμα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην αριστερή όχθη του Νείλου για να επισκεφθούμε τους χώρους της αρχαίας Ναπάτα. Εκεί, στη νεκρόπολη της Νούρι, θα δούμε  μια ακόμη συστάδα ταφικών πυραμίδων του 8ου αι. μ.Χ.

Κατόπιν διασχίζουμε την έρημο Μπαγιόντα με προορισμό μας την Μερόη. Στη διαδρομή μας συναντάμε νομάδες της φυλής Χασάνια και συνεχίζουμε για την κοιλάδα Γκαζάλι, όπου θα επισκεφθούμε τα ερείπια ενός από τα πιο γνωστά κοπτικά Μεσαιωνικά μοναστήρια της Νουβίας. Νωρίς το απόγευμα φθάνουμε στην αρχαία νεκρόπολη Μερόη. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με θρυλικό σκηνικό τις πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους. Διανυκτέρευση. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΟΗ (ΑΝΑΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΜΕΡΟΗΣ)

Το βασίλειο των Κούς μετέφερε την πρωτεύουσα του εδώ, για οικονομικούς και για λόγους ασφάλειας, το 270 μ.Χ. με τον βασιλιά Εργαμένη. Οι πυραμίδες της Μερόης και σήμερα ακόμα γοητεύουν τον επισκέπτη ακόμη και από μακριά. Χτισμένες αμφιθεατρικά σε ένα ύψωμα, δεσπόζουν στην απεραντοσύνη του σουδανικού τοπίου. Η ηρεμία και η γαλήνη του χώρου δεν εμπόδισαν το 1834 τον Ιταλό τυχοδιώκτη Φέρλιντ να ανατινάξει με εκρηκτικά τις κορυφές των πυραμίδων, ελπίζοντας να βρει κρυμμένους θησαυρούς των Νουβίων.

Σήμερα λοιπόν θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε την ανατολή στη Μερόη: Δύο συμπλέγματα 100 περίπου «μαύρων» πυραμίδων ξεπροβάλουν ανάμεσα από την κοκκινωπή άμμο, σε ένα συγκλονιστικό θέαμα! Θα ξεναγηθούμε έπειτα στις πυραμίδες της Μερόης, με τα απομεινάρια της βασιλικής πολιτείας και της νεκρόπολης,  απολαμβάνοντας για δεύτερη ημέρα τον πιο συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο στο Σουδάν! Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΡΟΗ – ΣΕΝΤΙ – ΜΟΥΣΑΒΑΡΑΤ – ΝΑΚΑ – 6ος ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΝΕΙΛΟΥ – ΧΑΡΤΟΥΜ

Συνεχίζουμε για το Σέντι (Shendi), όπου θα κάνουμε βόλτα στην τοπική αγορά και θα επισκεφθούμε ένα σπίτι για να δούμε τον τρόπο ύφανσης τοπικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Στη διαδρομή μας προς το Χαρτούμ θα σταματήσουμε σε δύο αρχαιολογικούς χώρους μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στην Μουσαβαράτ για να δούμε ένα σύμπλεγμα ναών του 3ου αι.μχ με τον τεράστιο  ναό του Λιονταριού, καθώς και στην Νάκα, όπου θα δούμε τους ναούς του Αμούν και του Απεντεμάκ καθώς και το υπέροχο Ρωμαϊκό περίπτερο.

Πριν φτάσουμε στο Χαρτούμ θα δούμε και τον Έκτο Καταρράκτη του Νείλου. Εδώ ο Νείλος βρίσκει τον δρόμο του περνώντας ένα φαράγγι από γρανίτη και βραχώδεις σχηματισμούς, και φτάνει στην έρημο σχηματίζοντας νέα μεγάλα φαράγγια που οι ντόπιοι αποκαλούν Σαμπαλόκα.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Χαρτούμ. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η πρωτεύουσα της χώρας, το Χαρτούμ - που φιλοξένησε μια εύρωστη ελληνική κοινότητα στα μέσα του 20ού αιώνα - ξεκίνησε ως ψαροχώρι, όμως η στρατηγική του θέση στις συμβολές του Γαλάζιου και του Λευκού Νείλου εκτιμήθηκε μετά το 1820 από την τουρκο-αιγυπτιακή αποστολή του Μοχάμεντ Άλι και ο οικισμός εξελίχθηκε σε μεγάλο οικονομικό σταυροδρόμι, με πολλούς Ευρωπαίους να εμπορεύονται ελεφαντόδοντο, αλλά και σκλάβους. Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη και μεταξύ άλλων θα δούμε το πάρκο Ελ Μόργκαν, το αρχαιολογικό μουσείο και το εθνογραφικό μουσείο. Μία επίσκεψη στην Ελληνική κοινότητα και το διάσημο ξενοδοχείο Aκροπόλ είναι απαραίτητη. Κατόπιν  θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο για να γνωρίσουμε την πόλη δια πλέοντας τον Νείλο κα για να δούμε το σημείο που ο Μπλε Νείλος συναντά τον Λευκό.

Κατόπιν θα επισκεφτούμε την μεγαλύτερη αγορά της χώρας στο Οντουρμάν που εκτός από σουβενίρ μπορείτε να αγοράσετε τοπικά προϊόντα. Επίσης θα δούμε τον τάφο του εθνικού ήρωα Μουχαμπάντ Αχμέντ ή Μαχντί. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε χορό των Δερβίσηδων στο Ομντουρμάν, αντίστοιχο με τον ιερό χορό των Μεβλεβί της Ανατολής. Ένας χορός που οδηγεί σε μια αρχέγονη εκστατική κατάσταση… μια προσπάθεια να ξεφύγει ο άνθρωπος από το υποκειμενικό και να αγγίξει το θείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ: ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΝΕΙΛΟ

Σήμερα θα κάνουμε τη βόλτα μας στην τοπική αγορά με τις καμήλες και το απόγευμα θα απολαύσουμε βαρκάδα στα νερά του Νείλου, μία ακόμα μαγική εμπειρία στο Χαρτούμ που θα θυμόμαστε για καιρό. Αργότερα μας περιμένει δείπνο και αργά το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Επέκταση στην ΕΡΥΘΡΑΙΑ

Με την επέκταση του ταξιδιού στην Ερυθραία, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΑΡΤΟΥΜ – ΑΣΜΑΡΑ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, την Ασμάρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ – ΜΑΣΣΑΟΥΑ – ΑΣΜΑΡΑ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το κυριότερο λιμάνι της χώρας, τη Μασσάουα, "το μαργαριτάρι της Ερυθράς Θάλασσας". Η πόλη αντικατοπτρίζει τη μακρόχρονη σχέση της με τα κράτη που βρίσκονται από την άλλη πλευρά της Ερυθράς Θάλασσας, δίνοντας περισσότερο την αίσθηση μιας αραβικής πόλης παρά μιας τυπικής πόλης της Ανατολικής Αφρικής, με εμφανή την επιρροή των Οθωμανών. Σήμερα το πρωί θα εξερευνήσουμε την πόλη περπατώντας στον λαβύρινθο των στενών σοκακιών της, ανάμεσα στα τούρκικα, αιγυπτιακά και ιταλικά της κτίρια. Επιστροφή στην Ασμάρα. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ

Η Ασμάρα προήλθε από την ένωση τεσσάρων χωριών, τα οποία ιδρύθηκαν γύρω στον 12ο αιώνα και ήταν εμπορικοί σταθμοί. Το 1889 αποικίστηκε από Ιταλούς και το 1897 έγινε η πρωτεύουσα της αποικίας της Ερυθραίας. Στα τέλη του 1930 οι Ιταλοί άλλαξαν το πρόσωπο της πόλης, χτίζοντας νέα και μοντέρνα κτίρια. Για τον λόγο αυτό η Ασμάρα συχνά αναφερόταν και σαν "Piccola Roma", δηλαδή Μικρή Ρώμη. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ερυθραίας για την ανεξαρτησία της από την Αιθιοπία, η Ασμάρα ήταν η τελευταία πόλη που απελευθερώθηκε το 1991, ενώ το 1993 ανακηρύχθηκε πρωτεύουσα του Κράτους της Ερυθραίας. Η πόλη αποτελείται από δύο οικοδομικούς πυρήνες: τον οικισμό των ιθαγενών χωρίς κανένα πολεοδομικό σχέδιο και τον αποικιακό ευρωπαϊκό με μεγάλους και ευθύγραμμους δρόμους, κτίρια αρτ ντεκό και πολυάριθμους κήπους. Σήμερα θα κάνουμε μια περιπατητική εξερεύνηση της Ασμάρας, που είναι μια από τις όμορφες, καθαρές και ασφαλείς πρωτεύουσες της Αφρικής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το τζαμί Αλ Χουλάφα αλ Ρασιουντίν, τον καθολικό καθεδρικό ναό, τον ορθόδοξο ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό μέγαρο, το ταχυδρομείο κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΣΜΑΡΑ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 590 €
Twin Room 2490 € 590 €
Triple Room 2490 € 590 €
Single Room 3090 € 590 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 590 €
Twin Room 2490 € 590 €
Triple Room 2490 € 590 €
Single Room 3090 € 590 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 590 €
Twin Room 2490 € 590 €
Triple Room 2490 € 590 €
Single Room 3090 € 590 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 590 €
Twin Room 2490 € 590 €
Triple Room 2490 € 590 €
Single Room 3090 € 590 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2490 € 590 €
Twin Room 2490 € 590 €
Triple Room 2490 € 590 €
Single Room 3090 € 590 €
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 590 €
Twin Room 2710 € 590 €
Triple Room 2710 € 590 €
Single Room 3310 € 590 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 590 €
Twin Room 2710 € 590 €
Triple Room 2710 € 590 €
Single Room 3310 € 590 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 590 €
Twin Room 2710 € 590 €
Triple Room 2710 € 590 €
Single Room 3310 € 590 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 590 €
Twin Room 2710 € 590 €
Triple Room 2710 € 590 €
Single Room 3310 € 590 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2710 € 590 €
Twin Room 2710 € 590 €
Triple Room 2710 € 590 €
Single Room 3310 € 590 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 0 €
Twin Room 3330 € 0 €
Triple Room 3330 € 0 €
Single Room 3930 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 0 €
Twin Room 3330 € 0 €
Triple Room 3330 € 0 €
Single Room 3930 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 0 €
Twin Room 3330 € 0 €
Triple Room 3330 € 0 €
Single Room 3930 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 0 €
Twin Room 3330 € 0 €
Triple Room 3330 € 0 €
Single Room 3930 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 0 €
Twin Room 3330 € 0 €
Triple Room 3330 € 0 €
Single Room 3930 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.
Extras

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙ  :  1005 €

+ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜ  :  1165 €

+ ΒΙΖΑ ΣΟΥΔΑΝ  :  70 €

+ ΒΙΖΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ  :  80 €


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ημιδιατροφή στο Χαρτούμ & πλήρης διατροφή στο υπόλοιπο ταξίδι. Το Versus επιλέγει μάγειρα που συνοδεύει το γκρουπ εκτός πόλεων. 
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*,4*, 5* (Corinthia Hotel Khartoum) και μόνιμο κάμπινγκ στη Μερόη, στο Σουδάν.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

Επέκταση στην Ερυθραία

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ημιδιατροφή
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ασμάρα.
 • Φόροι

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ            

 • Φόροι Φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €590
 • Βίζα ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ: Απαιτείτο διαβατήριο σας με τουλάχιστον εξάμηνη ισχύ και δύο πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες σας: 80 €
 • Βίζα ΣΟΥΔΑΝ: Κόστος €70. Απαιτείται: αίτηση, έγχρωμη φωτογραφία και το πρωτότυπο διαβατήριο με εξάμηνη τουλάχιστον ισχύ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
Το ταξίδι αυτό θεωρείται ειδική αποστολή και εκτελείται ακόμα και με συμμετοχή 6 ατόμων σαν προσφορά από το Versus Travel

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). 
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο site μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μετά τα προηγούμενα επιτυχημένα μας ταξίδια στο Σουδάν, και μετά από επιτόπια έρευνα, έχουμε διαμορφώσει ένα ταξίδι από τα καλύτερα υλικά. Επιπλέον, τώρα προσθέτουμε μία ακόμα διανυκτέρευση στη Μερόη, αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου του Κους, ο πιο συγκλονιστικός αρχαιολογικός χώρος στο Σουδάν!

Διαβάστε την παρακάτω λίστα, συγκρίνετε και θα πειστείτε.

Μόνο στο Versus:

 • Χορός Δερβίσηδων στο Όμντουρμάν.
 • Tο περίφημο ξενοδοχείο 5* Corinthia Hotel Khartoum, το καλύτερο της χώρας.
 • Διαδρομή με εξαιρετικά jeep 4x4, εγγυόμαστε τρία άτομα στο κάθε jeep για να έχουμε όλοι θέση με παράθυρο.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στη Μερόη, την αρχαία πρωτεύουσα του βασιλείου των Κους.
 • Εκτεταμένη ξενάγηση στις πυραμίδες της Μερόης.
 • Το Versus επιλέγει μάγειρα που συνοδεύει το γκρουπ εκτός των πόλεων.
 • Βόλτα στο παζάρι του Χαρτούμ.
 • Επίσκεψη στον 3ο και τον 6ο καταρράκτη του Νείλου.
 • Ιδιαίτερα επιλεγμένα lodge  και ξενοδοχεία από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή πολύ σημαντικό για μια χώρα με χαμηλή τουριστική υποδομή.   
 • Δυνατότητα επίσκεψης στο Κράτος της Ερυθραίας.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός.

 

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Επισκεφθείτε την περίφημη Κέρμα, ένα από τα αρχαιότερα αστικά κέντρα της Αφρικής
 • Θαυμάστε τις νωπογραφίες στη Βασιλική Νεκρόπολη της Κούρου
 • Κατακτείστε την κορυφή του Τζεμπέλ Μπαρκάλ και  απολαύστε την εκπληκτική πανοραμική θέα στο Νείλο
 • Ανακαλύψτε μια συστάδα ταφικών πυραμίδων στη Νούρι
 • Περιηγηθείτε στην αρχαία νεκρόπολη Μερόη, με τις περισσότερες από 40 πυραμίδες
 • Αγναντέψτε το ηλιοβασίλεμα με φόντο τις Πυραμίδες που περιβάλλονται από χρυσούς αμμόλοφους
 • Παρακολουθείστε χορό Δερβίσηδων στο Ομντουρμάν

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Tο περίφημο ξενοδοχείο 5* Corinthia Hotel Khartoum, το καλύτερο της χώρας & επιλεγμένα lodge από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή.
 • Με δύο διαν/σεις στη Μερόη, το πιο συγκλονιστικό σημείο της διαδρομής μας.
 • Διαδρομή με εξαιρετικά jeep 4x4, εγγυόμαστε τρία άτομα στο κάθε jeep για να έχουμε όλοι θέση με παράθυρο.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2023
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2023

Αναχωρήσεις

28/1, 25/2, 25/3, 21/10, 25/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Σουδάν 10 ημέρες με δυο διανυκτερεύσεις στην Μερόη και Επέκταση στην Ερυθραία | Ιανουάριος - Νοέμβριος 2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info