fb

Ο απαγορευμένος θησαυρός των Ιμαλαΐων, Ειδική αποστολή: Βασίλειο του Μάστανγκ – Φεστιβάλ Tiji | 07.05.2023

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3190€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σαν τους απτόητους εξερευνητές των Ιμαλαΐων διαβαίνουμε μερικούς από τους λιγότερο περπατημένους ορεινούς δρόμους. Φαράγγια με άγριους σχηματισμούς βράχων, βαθιές χαράδρες, χιονοσκεπείς βουνοκορφές, μεσαιωνικά χωριά, αρχαία κάστρα, βουδιστικά μοναστήρια, μυστήριες σπηλιές ερημιτών… Ένα ταξίδι πέρα από τον χρόνο, που κυριολεκτικά  κόβει την ανάσα, σε έναν κρυμμένο και μέχρι πρόσφατα απαγορευμένο θύλακα του θιβετιανού πολιτισμού, πλούσιου σε μύθους και αρχαίες παραδόσεις. Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς στις ταξιδιωτικές σας αναμνήσεις, με φόντο τα Ιμαλάια, τη μεγαλύτερη οροσειρά του κόσμου, το απόλυτο μνημείο της φύσης.

Το Μάστανγκ είναι ένα απομονωμένο ημιαυτόνομο βασίλειο στο βορειοδυτικό Νεπάλ, βόρεια της Αναπούρνα και του Νταουλαγκίρι και ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου διατηρείται ανέγγιχτος ο θιβετιανός πολιτισμός. Για τους Δυτικούς άνοιξε μόλις το 1992. Από το 1380 μέχρι το τέλος του 18ου αιώνα, το Μάστανγκ αποτελούσε ένα ξεχωριστό ανεξάρτητο βασίλειο με δικό του ράτζα (βασιλιά). Στη συνέχεια, προσαρτήθηκε στο Νεπάλ αλλά διατηρεί μέχρι σήμερα το καθεστώς της βασιλείας και της μερικής αυτονομίας. Η περιοχή του Upper Mustang (Άνω Μάστανγκ), που κάποτε αποτελούσε τμήμα της επαρχίας Ngari του Θιβέτ, κατοικείται από τη Θιβετιανής καταγωγής φυλή των Lobas.

Ιστορικά, οι τύχες της Μάστανγκ εντοπίζονται από τη δημιουργία του βασιλείου του Lo τον 15ο αιώνα. Ο Λο έγινε αργοτερα υποτελής του βασιλείου της Τζούμλα στα δυτικά και η επικράτειά του διαλύθηκε σε αρκετούς αυτόνομους θύλακες. Η άνοδος των Gorkhas τον 18ο αιώνα είχε ως αποτέλεσμα την απορρόφηση του Λο Μάστανγκ στο εκκολαπτόμενο κράτος του Νεπάλ. Κάτω από το καθεστώς Rana του Νεπάλ (1846–1951), η Μάστανγκ κυριαρχούνταν από τους Thakali, οι οποίοι είχαν το μονοπώλιο στο εμπόριο του αλατιού και που με τη σειρά του απέφερε σημαντικ πολιτικά και δικαστικά προνόμια. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον εθνοτικά θιβετιανό θύλακα Baragaon και στο σύμπλεγμα πέντε χωριών που ονομάζεται Shöyul, όπου βρίσκεται το Te.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η εξερεύνηση της περιοχής γίνεται με 4Χ4, ξεκινάει από το Τατοπάνι και το κεφαλοχώρι Τζόμσομ, στα 2.720 μ. υψόμετρο, στο οποίο η πρόσβαση γίνεται μέσω της παραλίμνιας πόλης Ποκάρα. Από εκεί θα προσεγγίσουμε το χωριό Καγκμπένι (2.860 μ.) που αποτελεί την είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ. Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια, την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, ώστε να διατηρηθεί ανέγγιχτη και ανεπηρέαστη η μοναδική αυτή κληρονομιά. Περνώντας από έρημες στέπες, με θέα τις κορυφές των Ιμαλαΐων, ακολουθώντας άλλοτε την κοίτη του ποταμού Κάλι Γκαντάκι κι άλλοτε ανεβαίνοντας μονοπάτια απίστευτης ομορφιάς ή κατεβαίνοντας μέσα από τρομερά φαράγγια, θα φθάσουμε στη μεσαιωνική περιτειχισμένη πρωτεύουσα του βασιλείου, τη Λο Μαντάνγκ (3.800 μ.). Ύστερα από παραμονή δύο ημερών και εξερεύνηση της θιβετιανής κουλτούρας, θα αποχαιρετήσουμε τους φίλους που αποκτήσαμε στον τόπο αυτό και θα επιστρέψουμε μέσω ανεπανάληπτων τοπίων και χωριών στην Ποκάρα και από εκεί στην Κατμαντού.

Κρυμμένο πίσω από τα μαγευτικά Ιμαλάια, το Μάστανγκ είναι μια από τις λίγες περιοχές του κόσμου που παραμένουν ακόμα παρθένες. Ένας μυστηριώδης και μυστηριακός τόπος περιμένει να τον εξερευνήσουμε.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα ακόμα εξερευνητικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Versus Travel στο Νεπάλ. Με αυτό το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε το Φεστιβάλ Tiji. Το φεστιβάλ είναι γνωστό ως «το κυνήγι των δαιμόνων». Αναφέρεται στον μύθο του θεού Dorje Jono που πρέπει να πολεμήσει εναντίον του δαίμονα - πατέρα του για να σώσει το βασίλειο του Mustang από την καταστροφή, αφού ο δαίμονας αυτός πρόκειται να επιφέρει τον όλεθρο δημιουργώντας έλλειψη νερού που σε αυτήν την ιδιαίτερα άγονη γη θα σήμαινε την εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής. Ο Dorje Jono νικάει τελικά τον δαίμονα και τον εκδιώκει από την περιοχή. Το φεστιβάλ Tiji είναι μια γιορτή, αλλά συγχρόνως και μια επιβεβαίωση του μύθου με διάφορες σχετικές με αυτόν αναπαραστάσεις καθόλη την τριήμερη διάρκειά του. Χρονικά το Tiji συμπίπτει με το τέλος της ξηρής εποχής (τέλος χειμώνα - αρχή άνοιξης, συνήθως γίνεται μέσα - τέλη Μαΐου) και την έναρξη της εποχής των μουσώνων. Είναι μια γιορτή για την επερχόμενη άνοιξη καθώς και για τον θρίαμβο του Καλού πάνω στο Κακό.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, συνολικής αξίας 550$.
 • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
 • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
 • Σπάνια διανυκτέρευση στη λίμνη Μπενγκνάς, κοντά στην Ποκάρα, σε lake resort κυριολεκτικά πάνω στη λίμνη, ένας ιδανικός χώρος χαλάρωσης και διαλογισμού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μετά από αυτή την ειδική αποστολή.
 • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων).
 • Αεροπορική μετάβαση από την Ποκάρα στην Κατμαντού.
 • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (μέχρι 5 άτομα ανά όχημα).
 • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πάταν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Άφιξη στην Κατμαντού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και, όταν ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας, μια πρώτη, χαλαρή γνωριμία με την περιοχή. Διανυκτέρευση στην Κατμαντού.

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Σβογιαμπουνάτ – Πατάν

Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θέας είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Κατμαντού, με τον ναό Σουαγιαμπουνάτ, τον ναό των μαϊμούδων, την πιο αινιγματική βουδιστική στούπα της κοιλάδας. Χτισμένη πάνω σε ένα δασωμένο λόφο, το μνημείο αυτό του 5ου αιώνα με τη χρυσή σπείρα στην κορυφή, είναι το ιερότερο συγκρότημα των βουδιστών του βορείου Νεπάλ. Αποτελείται από μια κεντρική κωδωνόσχημη στούπα και αμέτρητα μικρά και μεγάλα ιερά, απ’ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή με την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πάζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα ξύλινα παγοδόσχημα παλάτια και ιερά, καθώς και τους δρόμους με τα μαγαζιά χειροτεχνιών.

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Πασουπατινάτ – Μπουντνάτ – Μπακταπούρ

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή. Θα δούμε τις καύσεις των νεκρών στην όχθη του ποταμού Μαγκμάτι, έξω από τον ινδουιστικό ναός Πασουπάτι Νατ (ή Πασπατινάτ). Η είσοδος στο εσωτερικό του ναού επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές, ωστόσο μπορούμε εξωτερικά να παρατηρήσουμε το τελετουργικό της καύσης των νεκρών και την ευλάβεια των πιστών, καθώς θεωρείται από τους Νεπαλέζους το ίδιο ιερή με το Βαρανάσι για τους Ινδούς.

Θα δούμε επίσης τη βουδιστική στούπα Μπουντνάτ, εδώ όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Βούδα Κασιγιάπ, ένας από τους αρχαιότερους Βούδες. Η στούπα ανακαινίστηκε μόλις το 8ο αιώνα και σε όλη τη διάρκεια των αιώνων αποτελεί σπουδαίο ιερό προσκύνημα για τους Βουδιστές, ιδίως τους Θιβετιανούς πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή Μπόουντα μετά την εισβολή των Κινέζων στο Θιβέτ τη δεκαετία του 1950. Είναι ακόμη ένα μνημείο της UNESCO στο Νεπάλ, ιδιαίτερης πολιτισμικής αλλά και αισθητικής αξίας.

Θα φτάσουμε στη συνέχεια στη γειτονική Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πάταν και την Κατμαντού και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά, τη Χρυσή Πύλη των βασιλέων, το παλάτι των Μάλα και βεβαίως την αγορά των κεραμικών και των ξύλινων χειροτεχνιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΟΚΑΡΑ (λίμνη Μπεγκνάς)

Αφήνουμε την Κατμαντού με προορισμό το θέρετρο των Ιμαλαΐων, τη γραφική Ποκάρα. Διαφεύγοντας από τον ιστό και τη συμφόρηση των αυτοκινητοδρόμων που πλέκονται γύρω από την κοιλάδα της πρωτεύουσας, θα κινηθούμε κατά μήκος του ποταμού Τρισούλι και έχοντας στα βόρεια τις χιονοσκεπείς κορυφές της οροσειράς Αναπούρνα, θα φτάσουμε στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Η Ποκάρα είναι παραδοσιακά γνωστή για την φυσική της ομορφιά, για τις λίμνες και τα σπήλαια της, για τα γειτονικά χωριά των σκληροτράχηλων Γκούρκας που επανδρώνουν τις επίλεκτες μονάδες στρατού Νεπάλ και Ινδίας και για τα παλιά εμπορικά καραβάνια μεταξύ Ινδίας και Κίνας που έκαναν στάση εδώ. Τώρα όμως είναι γνωστή για την τουριστική της υποδομή, την πολύ καλή αγορά της και την πληθώρα των ορεινών δραστηριοτήτων, όπως trekking, ορειβασίας αλλά και ορειβατικών ομάδων που την έχουν ως βάση για την εξερεύνηση των βόρειων μονοπατιών: αυτών που πηγαίνουν στις κορυφές της Αναπούρνα, αλλά και αυτών που οδηγούν στο βασίλειο του Λο, ή αλλιώς την ημιαυτόνομη περιοχή του Μάστανγκ, κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη λίμνη Μπεγκνάς. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΚΑΡΑ – ΤΑΤΟΠΑΝΙ: μπάνιο σε θερμές πηγές

Σήμερα ξεκινά η πραγματική «περιπέτεια» του ταξιδιού μας, προς την πύλη για το «Απαγορευμένο Βασίλειο» που υπήρξε σταθμός στον πάλαι ποτέ Δρόμο του Αλατιού προς το Θιβέτ. Από την Ποκάρα λοιπόν θα ξεκινήσουμε τις μετακινήσεις μας με 4Χ4 μέσα από ένα σχεδόν άδενδρο τοπίο στη σκιά των Ιμαλαΐων, ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού Kali Gandaki (Καλιγκαντάκι) που σχηματίζει το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο. Ακολουθούμε έναν απαιτητικό, βραχώδη χωματόδρομο που θα μας φέρει στον τελικό μας προορισμός για σήμερα, το Τατοπάνι με τις θερμές του πηγές, όπου θα απολαύσουμε και το μπάνιο μας! Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΤΑΤΟΠΑΝΙ – Χωριά ΓΚΑΣΑ/ΤΟΥΚΤΣΕ – ΤΖΟΜΣΟΜ

Πρωινό στο lodge και συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ακολουθώντας αντίθετα το ρεύμα του ποταμού Καλιγκαντάκι, περνώντας από μικρά χωριά όπως το Γκάσα και το Τούκτσε, απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα στην Αναπούρνα. Η εντυπωσιακή θέα θα μας «απασχολήσει» αρκετά καθόλη τη διαδρομή μας μέχρι το κεφαλοχώρι Τζόμσομ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μάστανγκ, στην καρδιά της οροσειράς Αναπούρνα! Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας, θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα παζάρια του Τζόμσομ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΤΖΟΜΣΟΜ – ΜΟΥΚΤΙΝΑΤ – ΚΑΓΚΜΠΕΝΙ

Πρωινό και συνεχίζουμε οδικώς το ταξίδι μας. Κάνουμε στάση στο Μουκτινάτ (Muktinath), έναν σημαντικό τόπο προσκυνήματος τόσο για τους Βουδιστές όσο και για τους Ινδουιστές. Βρίσκεται σε ένα ήρεμο άλσος δέντρων με 108 κρήνες σε σχήμα κεφαλής αγελάδας. Θα επισκεφθούμε τον ναό και θα εξερευνήσουμε την περιοχή για να δούμε μερικές από τις ιερές τοποθεσίες των Ινδουιστών, όπως την αιώνια φλόγα.

Μετά την επίσκεψη, συνεχίζουμε προς το Θιβετιανής αρχιτεκτονικής χωριό Καγκμπένι, ένα χωριό που απλώνεται στα σύνορα μεταξύ Κάτω και Άνω Μάστανγκ. Το Καγκμπένι έχει την όψη και την αίσθηση του βόρειου γείτονά του και είναι γνωστό ως «Πύλη στο Άνω Μάστανγκ».

Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΑΓΚΜΠΕΝΙ – ΓΚΑΜΙ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Γκάμι, ένα από τα πιο όμορφα χωριά στο Άνω Μάστανγκ, με πληθυσμό περίπου 300 κατοίκων. Η σημερινή είναι από τις πιο δύσκολες διαδρομές, καθώς θα περάσουμε μερικά περάσματα μεγάλου υψομέτρου μέσα από ελικοειδή δρόμο. Τακτοποίηση σε lodge στο Γκάμι και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΓΚΑΜΙ – ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Συνεχίζουμε για το Λο Μαντάνγκ, την πρωτεύουσα του Άνω Μάστανγκ, στα βόρεια του Νεπάλ. Το Άνω Μάστανγκ θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα θιβετιανού πολιτισμού στον κόσμο. Το ίδιο το Λο Μαντάνγκ βρίσκεται σε ένα απομονωμένο τραχύ οροπέδιο, κρυμμένο πίσω από τους χιονισμένους γίγαντες των Ιμαλαΐων. Θα γνωρίσουμε την περιοχή και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

11η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ: φεστιβάλ TIJI

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τη γύρω περιοχή όπου οι ελάχιστοι νομάδες ζουν στις γιούρτες τους και φροντίζουν τα άλογά τους. Πίσω στη Λο-Μαντάνγκ για να δούμε το Τσάμπα Λανκχάνγκ που χρονολογείται από το 1420 και φιλοξενεί το άγαλμα του Βούδα του Μέλλοντος, του Μαϊτρέγια. Από την ίδια περίοδο χρονολογείται και το Θούνγκτσεν Κόμπα, που έχει μία μεγάλη αίθουσα για τις συναθροίσεις των μοναχών. Ο Τσοντέι Κόμπα είναι ένας ακόμα σημαντικός ναός με δεκάδες όμορφα μικρά μπρούντζινα και χάλκινα αγάλματα.

Σήμερα βέβαια θα παρακολουθήσουμε και τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή. «Το κυνήγι των Δαιμόνων» είναι το επίκεντρο του μύθου του Tiji και οι τελετουργίες που θα παρακολουθήσουμε παραπέμπουν στο κυνήγι του!

Διανυκτέρευση στη Λο Μαντάνγκ.

12η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ: εκδρομή στο Πέρασμα Καρόλα – Σπηλιές Ζονγκ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Πέρασμα Καρόλα, μια συνοριακή περιοχή την οποία αξίζει να επισκεφτείτε. Στην επιστροφή θα γνωρίσουμε τις σπηλιές Ζονγκ. Αν και υπάρχουν εικασίες σχετικά με τον σκοπό αυτών των σπηλαίων-κατοικιών, είναι πολύ πιθανό ότι κάποτε κατοικούνταν από ανώτερους βουδιστές μοναχούς για βαθύ διαλογισμό μέχρι το τέλος της ζωής τους. Θρησκευτικά χαρακτικά τοίχων και ανθρώπινα λείψανα έχουν βρεθεί σε μια σειρά από σπηλιές. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΤΣΟΥΣΑΝΓΚ

Η μέρα μας περιλαμβάνει εξερεύνηση γύρω από το Λο Μαντάνγκ, με φόντο το οροπέδιο και τα μοναδικά Ιμαλάια. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού μας, το χωριό Τσουσάνγκ. Τακτοποίηση σε τοπικό ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΤΣΟΥΣΑΝΓΚ – ΚΑΛΟΠΑΝΙ

Έχουμε ήδη πάρει τον δρόμο της επιστροφής: σήμερα, αφήνουμε το Άνω Μάστανγκ και κατευθυνόμαστε προς τα χαμηλά της επαρχίας. Στον δρόμο μας θα συναντήσουμε δεκάδες ανάμικτα πολιτιστικά χωριά του Νεπάλ και του Θιβέτ, τα οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και ενδείκνυνται για εξερεύνηση. Θα διανυκτερεύσουμε σε τοπικό ξενοδοχείο στο Καλοπάνι.

15η ημέρα: ΚΑΛΟΠΑΝΙ – ΠΟΚΑΡΑ (λίμνη Μπεγκνας)

Η απαιτητική διαδρομή στην επαρχία του Μάστανγκ ολοκληρώνεται με τη σημερινή μας επιστροφή στην Ποκάρα. Θα κατευθυνθούμε προς τη λίμνη Μπεγκνάς, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ: ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Ποκάρα. Θα δούμε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης το Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), ένα λευκό θολωτό ιερό αφιερωμένο στη θεά Μπαγκαβάτι ή Μητέρα Θεά, που θεωρείται η σύγχρονη ενσάρκωση της θεάς Σάκτι. Ινδουισμός και Βουδισμός μπλέκονται στο Νεπάλ, μιας και το έδαφος του είναι το σταυροδρόμι βορρά και νότου, ινδουιστικής Ινδίας και βουδιστικού Θιβέτ.

Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στους καταρράκτες Ντέβι, περισσότερο γνωστοί στους ντόπιους ως Παατάλε Τσάνγκο. Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει «οι καταρράκτες του Κάτω Κόσμου», και μάλλον αυτό περιγράφει πιο γλαφυρά την αίσθηση που δημιουργούν στον επισκέπτη!

Θα κλείσουμε τη μέρα μας με περίπατο στην όχθη της λίμνης Φέουα, που είναι ο κεντρικός υδάτινος όγκος της πόλης. Η λίμνη Φέουα θα μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της.

Επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – πτήση για ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Ποκάρα από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Κατμαντού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3190 € 890 €
Twin Room 3190 € 890 €
Triple Room 3190 € 890 €
Single Room 3830 € 890 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3410 € 890 €
Twin Room 3410 € 890 €
Triple Room 3410 € 890 €
Single Room 4050 € 890 €
Σημείωση:
Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4330 € 0 €
Twin Room 4330 € 0 €
Triple Room 4330 € 0 €
Single Room 4970 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1850

07/05/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

ΤΚ 726

07/05/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:15 +1

ΤΚ 727

24/05/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:45

12:55

ΤΚ 1845

24/05/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Αεροπορικό εισιτήριο Ποκάρα-Κατμαντού.
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge/guest houses (βασικών ανέσεων) στο Μάστανγκ.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, αξίας 550$.
 • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
 • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
 • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
 • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (έως 5 άτομα ανά όχημα).
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα €1.000 κατ’ άτομο.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα ακόμα εξερευνητικό και εμπλουτισμένο πρόγραμμα του Versus Travel στο Νεπάλ. Με αυτό το ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και να απολαύσουμε το Φεστιβάλ Tiji. Το φεστιβάλ είναι γνωστό ως «το κυνήγι των δαιμόνων». Αναφέρεται στον μύθο του θεού Dorje Jono που πρέπει να πολεμήσει εναντίον του δαίμονα - πατέρα του για να σώσει το βασίλειο του Mustang από την καταστροφή, αφού ο δαίμονας αυτός πρόκειται να επιφέρει τον όλεθρο δημιουργώντας έλλειψη νερού που σε αυτήν την ιδιαίτερα άγονη γη θα σήμαινε την εξαφάνιση κάθε μορφής ζωής. Ο Dorje Jono νικάει τελικά τον δαίμονα και τον εκδιώκει από την περιοχή. Το φεστιβάλ Tiji είναι μια γιορτή, αλλά συγχρόνως και μια επιβεβαίωση του μύθου με διάφορες σχετικές με αυτόν αναπαραστάσεις καθόλη την τριήμερη διάρκειά του. Χρονικά το Tiji συμπίπτει με το τέλος της ξηρής εποχής (τέλος χειμώνα - αρχή άνοιξης, συνήθως γίνεται μέσα - τέλη Μαΐου) και την έναρξη της εποχής των μουσώνων. Είναι μια γιορτή για την επερχόμενη άνοιξη καθώς και για τον θρίαμβο του Καλού πάνω στο Κακό.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, συνολικής αξίας 550$.
 • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
 • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
 • Σπάνια διανυκτέρευση στη λίμνη Μπενγκνάς, κοντά στην Ποκάρα, σε lake resort κυριολεκτικά πάνω στη λίμνη, ένας ιδανικός χώρος χαλάρωσης και διαλογισμού σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, μετά από αυτή την ειδική αποστολή.
 • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge (βασικών ανέσεων).
 • Αεροπορική μετάβαση από την Ποκάρα στην Κατμαντού.
 • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (μέχρι 5 άτομα ανά όχημα).
 • Έμπειρο Έλληνα αρχηγό/συνοδό.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). 
 • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
 • Σπάνια διανυκτέρευση στη λίμνη Μπενγκνάς, κοντά στην Ποκάρα, σε lake resort
 • Κατά την παραμονή μας στη Λο Μαντάνγκ θα μας συνοδεύσει – ξεναγήσει μέλος της βασιλικής οικογένειας.

 

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2023

Αναχωρήσεις

7/5Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ο απαγορευμένος θησαυρός των Ιμαλαΐων, Ειδική αποστολή: Βασίλειο του Μάστανγκ – Φεστιβάλ Tiji | 07.05.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info