fb

Καθολικό Πάσχα σε Γουατεμάλα – Ονδούρα – Μπελίζ – Ελ Σαλβαδόρ και το ανεξερεύνητο Σεμούκ Τσαμπέι| 02.04.2023

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα θεματικό και πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό του Versus, με κεντρικό άξονα τις φαντασμαγορικές τελετές εορτασμού του Καθολικού Πάσχα από τους Μάγιας της Αντίγουα. Εκτός αυτού θα παρακολουθήσουμε επίσης, το τελετουργικό εορτασμού της θεότητας-αγίου Μαξιμόν (Σαν Σιμόν) στη Λίμνη Ατιτλάν. Από το πρόγραμμά μας όμως δεν θα λείπουν αποκλειστικές επισκέψεις και διαδρομές σε πυκνές ηφαιστειακές ζούγκλες της απάτητης Γουατεμάλας, μπάνιο σε τιρκουάζ λίμνες πάνω σε φυσική γέφυρα στην κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, επίσκεψη στο καθόλου τουριστικό λιμάνι Λίβινγκστον στην Καραϊβική και βαρκάδα στον ποταμό Ρίο Ντούλσε που διατρέχει την πόλη. Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Ερχόμαστε στην Ονδούρα για να δούμε τον αρχαιολογικό χώρο στο Κοπάν (με διανυκτέρευση), από τους πιο συγκλονιστικούς στην Κεντρική Αμερική, κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στην Καραϊβική και τον εκπληκτικό κοραλλιογενή ύφαλο στο Μπελίζ και καταλήγουμε στο σπάνια επισκεπτόμενο Ελ Σαλβαδόρ για να «χαθούμε» στο πλούσιο Σέρρο Βέρντε και να δούμε από κοντά την «Πομπηία της Αμερικής», την αρχαία πόλη Χόγια ντε Σερέν. Με ξεναγήσεις σε εκπληκτικές ολόκληρες αρχαίες πόλεις των Μάγια, απίστευτα πλούσια φύση και ηφαιστειακές ζούγκλες, αποικιακά διαμάντια αρχιτεκτονικής και ανεξερεύνητους παραδείσους, συλλέγουμε εμπειρίες που θα μας συνοδεύουν για μια ζωή!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Πόλη της Γουατεμάλας (μετά από μία διανυκτέρευση στη Μαδρίτη), πρωτεύουσα της Γουατεμάλας, απ’όπου μεταβαίνουμε στη Λίμνη Ατιτλάν. Κάνουμε κρουαζιέρα στη λίμνη και επισκεπτόμαστε το πιο γραφικό από τα 13 παρόχθια χωριά, το Σαντιάγο Ατιτλάν, για να παρακολουθήσουμε την τελετή της θεότητας-αγίου Μαξιμόν. Ακολουθεί η πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, στην οποία θα συμμετάσχουμε στις λαμπρές τελετές του Καθολικού Πάσχα που διοργανώνουν οι Μάγια. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κομπάν, ορεινή πόλη στην Κεντρική Γουατεμάλα, χτισμένη μέσα στη ζούγκλα και σε απέραντες φυτείες καφέ και κάρδαμου. Επισκεπτόμαστε την κοιλάδα-φυσικό μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, την αρχαία πόλη των Μάγια, Φλόρες, που είναι χτισμένη πάνω σε νησάκι στη Λίμνη Πετέν και τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγια, Τικάλ. Μπαίνουμε στο Μπελίζ όπου μένουμε για δύο νύχτες στο νησάκι Σαν Πέδρο και απολαμβάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον κοραλλιογενή ύφαλο! Ακολουθεί η απάτητη Λίβινγκστον, το λιμάνι της Γουατεμάλας στην Καραϊβική, στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε μόνο με πλοιάριο, μέσω Ρίο Ντούλσε. Μετά σειρά έχει η αρχαία και πανίσχυρη πόλη Κοπάν, στα σύνορα της Γουατεμάλας με την Ονδούρα, και συνεχίζουμε για το Ελ Σαλβαδόρ, με το πλούσιο Εθνικό Πάρκο Σέρρο Βέρντε και τις αρχαίες πολιτείες Σαν Αντρές και Χόγια ντε Σερέν. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με βόλτα στο αποικιακό Σουτσιτότο και μέσω διαν/σης στη Μαδρίτη επιστρέφουμε στην Αθήνα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει το φημισμένο Καθολικό Πάσχα στη Γουατεμάλα, με την πλούσια ηφαιστειακή φύση της χώρας, την παράδοση και τις τελετές μαγείας των Μάγια, με απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και την εξωτική Καραϊβική. Συνδυάζουμε 4 χώρες της Κεντρικής Αμερικής: Γουατεμάλα – Ονδούρα – Μπελίζ – Ελ Σαλβαδόρ, ενώ κορυφαίο highlight (πέρα από τους εορτασμούς για το Καθολικό Πάσχα) είναι η σπάνια επίσκεψη στο εκπληκτικό Σεμούκ Τσαμπέι με τους καταρράκτες και τις λίμνες στην ηφαιστειακή ζούγκλα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μπελίζ (σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο) και το Ελ Σαλβαδόρ. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Μαδρίτη.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, για να την απολαύσουμε και να συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Σπάνια διαμονή σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ, για να κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του Βορείου Ημισφαιρίου!
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη)
 • Συμμετοχή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αντίγουα και ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά αξιοθέατα της πόλης
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες – η γιορτή γίνεται 2 φορές τον χρόνο
 • Επίσκεψη σε απίθανους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Αμερικής:
  • αρχαιολογικό πάρκο Τικάλ (Γουατεμάλα)
  • Κοπάν (Ονδούρα)
  • Ιτσίμτσε (Γουατεμάλα)
  • Σαν Αντρές και Χόγια ντε Σερέν (Ελ Σαλβαδόρ)
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μαδρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΣΙΤΙ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και πτήση για τη Γουατεμάλα και την πρωτεύουσά της, την Πόλη της Γουατεμάλας (ή Γουατεμάλα Σίτι, όπως επίσης αποκαλείται).
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στη Γουατεμάλα Σίτι.

3η ημέρα: ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ ΣΙΤΙ – ΙΤΣΙΜΤΣΕ – ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ (Παναχατσέλ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για τη Λίμνη Ατιτλάν, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο Ιτσίμτσε (Iximche), στα κεντρικά υψίπεδα της Γουατεμάλας. Εδώ θα δούμε την αρχαία πρωτεύουσα των Κάκτσικελ Μάγια (1250-1525), χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 2.200 μέτρων, με δεκάδες κτίσματα της προκολομβιανής εποχής, σε μία από τις πιο σημαντικές όσο και εντυπωσιακές πόλεις των Μάγια που μπορούμε να δούμε!

Συνεχίζουμε κατόπιν τη διαδρομή μας για τη λίμνη Ατιτλάν. Η Ατιτλάν είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κεντρική Αμερική, με μέγιστο βάθος 340 μέτρα, και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Στις όχθες της υπάρχουν 13 ψαροχώρια, στα οποία κατοικούν ινδιάνοι Μάγια και τα οποία τη δεκαετία του 1960 ήταν γεμάτα με αμερικανούς χίπις... Η Ατιτλάν θεωρείται μια από τις πιο όμορφες λίμνες στο κόσμο λόγω της μεγάλης καθαρότητας αλλά και της χρωματικής εναλλαγής των νερών της – στη διάλεκτο των Μάγια, Ατιτλάν σημαίνει «εκεί όπου χρωματίζεται το ουράνιο τόξο».

Τα χωριά της λίμνης επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με πλοιάρια και με την υπόλοιπη χώρα με δρόμους που κατεβαίνουν από τα γύρω ηφαίστεια. Στον πυθμένα έχουν ανακαλυφθεί ολόκληρες πόλεις, της Προκλασικής Περιόδου των Μάγια.

Φτάνουμε στην πόλη Παναχατσέλ στη βόρεια όχθη της Λίμνης Ατιτλάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Παναχατσέλ.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΑΤΙΤΛΑΝ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ – ΑΝΤΙΓΟΥΑ

Μετά το πρωινό, επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο για να διασχίσουμε την Ατιτλάν φτάνοντας στο μεγαλύτερο, πολυπληθέστερο και εντυπωσιακότερο από τα παρόχθια χωριά, το Σαντιάγκο Ατιτλάν. Ο οικισμός είναι πολύ γραφικός και οι κάτοικοι φορούν παραδοσιακές φορεσιές.

Οι χωρικοί του Σαντιάγο Ατιτλάν, λατρεύουν τη θεότητα Μαξιμόν ή αλλιώς Σαν Σιμόν. Πρόκειται για ένα μείγμα παγανισμού και καθολικισμού, που συμβολίζει το φως και το σκοτάδι. Οι ρίζες της θεότητας ανάγονται στην προκολομβιανή εποχή των Μάγια. Η γέννησή της όμως, στη σημερινή μορφή, χρονολογείται τον 16ο αιώνα, με την κατάληψη της Γουατεμάλα από τους κονκισταδόρες και την υποχρεωτική διάδοση του καθολικισμού.

Από το Σαντιάγκο μεταβαίνουμε οδικώς στην πρώην πρωτεύουσα της χώρας (1541-1776), την Αντίγουα. Η Αντίγουα στα χρόνια της ακμής της ήταν κέντρο των ιεραποστολών. προσηλυτισμού των ιθαγενών. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μουσείο που συνδυάζει καλά διατηρημένα μπαρόκ κτίρια με μουδέχαρ. Το στυλ μουδέχαρ περιλαμβάνει στοιχεία αραβικά, ρομανικά, γοτθικά και αναγεννησιακά και αντικατοπτρίζει την ιστορία της μητροπολιτικής Ισπανίας.

Σε όλα τα παραπάνω, στην Αντίγουα, προστίθενται τα εντυπωσιακά απομεινάρια των πρώτων αποικιακών εκκλησιών του 16ου αιώνα αλλά η πανσπερμία χρωμάτων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Μάγια. Όπως αντιλαμβάνεστε ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Όχι όμως μόνο για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για τη μεγάλη θρησκευτική παράδοσή της στους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα, που βασίζονται σε έναν συνδυασμό του ρωμαιοκαθολικισμού με τον παγανισμό.

Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την Αντίγουα. Θα περπατήσουμε σε λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε πολύχρωμες αγορές, αποικιακές κατοικίες, ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία, γραφικά εστιατόρια, ανθισμένες αυλές, εντυπωσιακά μέγαρα. Στη βόλτα μας θα δούμε και παραδοσιακά υφαντήρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

5η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ (Ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην Αντίγουα. Μαζί με τον αρχηγό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούμε τα πολύ σημαντικά αξιοθέατά της.

Η Αντίγουα περιβάλλεται από 3 ηφαίστεια. Αυτό σημαίνει πως σε όλη την ιστορία της, καταστράφηκε αρκετές φορές εξαιτίας σεισμών. Στους 3 αιώνες, πάντως, στους οποίους αναπτύχθηκε, δομήθηκε σύμφωνα με πολεοδομικά σχέδια εμπνευσμένα από την Ιταλική Αναγέννηση και απέκτησε πολλά εντυπωσιακά μνημεία. Τα περισσότερα από τα κτίρια που θα δούμε στην ξενάγησή μας χρονολογούνται τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Το Κεντρικό Πάρκο, γνωστό και ως Πλατεία των Όπλων, είναι η καρδιά της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Σιντριβάνι των Σειρήνων, σχεδιασμένο από τον Μιγκέλ Πόρας το 1739. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται, το μπαρόκ Δημαρχείο, η Αψίδα της Σάντα Καταλίνα με το ρολόι και ο Καθεδρικός Ναός του Σαν Χοσέ.

Στην πλατεία βρίσκεται και το Παλάτι του Αρχηγού-Στρατηγού, χτίστηκε το 1558 ως κατοικία του ισπανού διοικητή της Γουατεμάλα. Αντικατοπτρίζει όλη την πολυτέλεια και την τρυφηλή ζωή του εκάστοτε κυβερνήτη, της οικογένειας και των φίλων του. Πέρα από παλάτι-κατοικία, ήταν και διοικητικό κέντρο όσο η Αντίγουα ήταν πρωτεύουσα. Εξαιτίας των σεισμών ανακατασκευάζεται τακτικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εκκλησίες της Αντίγουα: Λας Καπουσίνας, Λα Μερσέδ και Ελ Κάρμεν. Η Καπουσίνας ήταν μοναστήρι των Καπουτσίνων. Κατασκευάστηκε το 1736. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

6η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ: Τελετές Μεγάλης Εβδομάδας

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στον εορτασμό του Πάσχα από τους κατοίκους της Αντίγουα, που στην πλειονότητά τους είναι απόγονοι των Μάγια. Οι τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας εδώ είναι οι πιο ξακουστές και οι πιο εντυπωσιακές σε όλη τη Γουατεμάλα. Οι εκκλησίες στολίζονται με λουλούδια και πολύχρωμα υφάσματα, το ίδιο και τα αγάλματα των αγίων, μέσα σε αυτές, πολλά από τα οποία χρονολογούνται στους πρώτους αποικιακούς χρόνους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί είναι οι στολισμοί στις εκκλησίες Λα Μερσέδ, Σαν Φρανσίσκο και Σχολή του Χριστού. Επίσης οι κάτοικοι κρεμάνε στα παράθυρα και στις πόρτες των σπιτιών τους κουρτίνες, φιόγκους και χάρτινα διακοσμητικά σε μοβ, κόκκινο, λιλά και κίτρινο χρώμα, τα οποία συμβολίζουν τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση. Οι δρόμοι στρώνονται με αλφόμπρας, δηλαδή με χειροποίητα χαλιά που υφαίνονται από λουλούδια.

Διοργανώνονται, επίσης, περιφορές αρμάτων, που φτάνουν τα 18 μέτρα μήκος και φέρουν αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας. Οι γλύπτες και οι ζωγράφοι των αγαλμάτων αντλούν τα θέματά τους από το Ευαγγέλιο και διαγωνίζονται κάθε χρονιά ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό άρμα.

Τα άρματα τα μεταφέρουν από 50 έως 100 κουκουρού-τσος, δηλαδή ντόπιοι πιστοί, που φορούν μοβ ράσα με λευκές ζώνες. Κατά την περιφορά, ορχήστρες παίζουν θρησκευτικά εμβατήρια έξω από κάθε εκκλησία και εκεί συγκεντρώνεται ο κόσμος για φαγητό, ποτό και διάφορα παιχνίδια. Εμείς θα συμμετάσχουμε σε αυτές τις τελετές και θα βοηθήσουμε στους στολισμούς και στην ύφανση των αλφόμπρας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

7η ημέρα: ΑΝΤΙΓΟΥΑ – ΚΟΜΠΑΝ

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Αντίγουα και θα οδεύσουμε βορειοδυτικά με προορισμό την ορεινή πόλη Κομπάν, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1320 μέτρα και φημίζεται για τις τεράστιες φυτείες καφέ και κάρδαμου που καλλιεργούνται από τον 19ο αιώνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και στη γύρω περιοχή.

Η Κομπάν περιβάλλεται από βουνά, με πλούσια βλάστηση, που είναι γεμάτα με ορχιδέες. Έμβλημα της πόλης είναι η σπάνια λευκή ορχιδέα με την ονομασία Μόνχα. Η πόλη, λόγω της τοποθεσίας της και της εντυπωσιακής φύσης, θεωρείται σημαντικός οικοτουριστικός  προορισμός. Πολύ κόντα βρίσκονται 4 προστατευόμενα φυσικά πάρκα: το Εθνικό Πάρκο Λας Βικτόριας, το Εθνικό Αποικιακό Πάρκο Σαν Χοσέ, το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσα Λατσουά και ο Βιότοπος Μάριο Νταρί Ριβέρα. Αυτά τα πάρκα είναι γεμάτα με καταρράκτες, σπήλαια και ζούγκλα στην οποία ζουν τα πολύ σπάνια κόκκινα πουλιά της Κεντρικής Αμερικής με την ονομασία Κετζάλ. Διανυκτέρευση στην Κομπάν.

8η ημέρα: ΚΟΜΠΑΝ: εκδρομή στο ΣΕΜΟΥΚ ΤΣΑΜΠΕΪ

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία απίθανη και πολύ σπάνια ημερήσια εκδρομή στο Φυσικό Μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει Εκεί όπου ο Ποταμός Κρύβεται Κάτω από τις Πέτρες. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην πόλη των Μάγια, Κεκτσί.

Πρόκειται για μία καταπράσινη κοιλάδα, σφηνωμένη μέσα στα βουνά, η οποία έχει μία φυσική γέφυρα από ασβεστόλιθο, μήκους 300 μέτρων. Κάτω από τη γέφυρα ρέει ο ποταμός Καχαμπόν. Πάνω στη γέφυρα, σχηματίζονται πολλές μικρές φυσικές πισίνες, η μία δίπλα στην άλλη σε σειρά, που προσφέρονται για κολύμπι.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ καλά κρυμμένη, τη γνωρίζουν οι ντόπιοι αλλά ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εκεί. Εμείς σήμερα θα την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο. Το καλύτερο σημείο για να δούμε το υπερθέαμα της κοιλάδας είναι το παρατηρητήριο Ελ Μιραδόρ. Η θέα από εκεί είναι κατα¬πληκτική, ωστόσο απαιτείται πεζοπορία μέσα στη ζούγκλα για περίπου 45 λεπτά. Αφού χαρούμε το κολύμπι μας και την πλούσια βλάστηση της Σεμούκ Τσαμπέι, θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Διανυκτέρευση στην Κομπάν.

9η ημέρα: ΚΟΜΠΑΝ – ΦΛΟΡΕΣ

Φεύγοντας από το Κομπάν θα περάσουμε περισσότερο χρόνο εξερευνώντας την περιοχή: είπαμε, γύρω από το Κομπάν βρίσκονται 4 εθνικά πάρκα άρα οι αφορμές για εξερεύνηση είναι πολλές και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κατόπιν οδεύουμε δυτικά με προορισμό τη λίμνη Πετέν και την πολύ γραφική πόλη Φλόρες, που είναι χτισμένη πάνω σε νησάκι της λίμνης. Η Φλόρες ήταν μία πόλη των Μάγια. Κατελήφθη από τους Ισπανούς το 1697, ύστερα από πολύ προσπάθεια. Μετά την ήττα, οι καταληψίες κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε από τον οικισμό – όσοι Μάγια επιβίωσαν, κατέφυγαν και εγκαταστάθηκαν στη ζούγκλα. Αμέσως μετά την κατάληψη, οι Ισπανοί έχτισαν την καινούργια πόλη – αυτήν που θα δούμε σήμερα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΦΛΟΡΕΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΙΚΑΛ – ΜΠΕΛΙΖ ΣΙΤΙ – ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ (Μπελίζ)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Φλόρες και τη Λίμνη Πετέν και οδεύσουμε βόρεια με πρώτο προορισμό το Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ.

Η Τικάλ, είναι αρχαία πόλη των Μάγια. Βρίσκεται στη Βόρεια Γουατεμάλα, είναι πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση.

Αυτό που θα δούμε εμείς σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Στον πυρήνα του αρχαιολογικού χώρου, βρίσκεται η μνημειακή Μεγάλη Πλατεία, με δύο μεγάλους ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας στέκει η Βόρεια Ακρόπολη και στη νότια η Νότια Ακρόπολη. Δυτικά της Νότιας Ακρόπολης απλώνεται η Πλατεία των 7 Ναών και ακόμη πιο δυτικά το συγκρότημα του Χαμένου Κόσμου. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι οι Διπλές Πυραμίδες, καθώς και οι εξαιρετικά προηγμένες δομές ύδρευσης.

Μετά την επίσκεψή μας στο Τικάλ, συνεχίζουμε οδικώς για τη γειτονική χώρα του Μπελίζ, τη μόνη αγγλοφωνη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Διασχίζοντας τα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μπελίζ, φτάνουμε στην Πόλη του Μπελίζ ή Μπελίζ Σίτι. Από εκεί με πλοιάριο φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στο νησάκι Σαν Πέδρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ: σνόρκελινγκ στον Ύφαλο

Το Μπελίζ είναι ένας από τους τοπ προορισμούς στον κόσμο για σνόρκελινγκ και αυτό ακριβώς θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σήμερα. Η υποθαλάσσια ομορφιά της περιοχής είναι πέραν πάσης περιγραφής, και μας παρουσιάζεται η δυνατότητα να το διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι. Το Χολ Τσαν, το θαλάσσιο τμήμα του Υφάλου που θα απολαύσουμε, προστατεύεται από το 1987 ενώ ολόκληρη η έκταση αποτελεί τον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στο Βόρειο Ημισφαίριο! Θα κολυμπήσουμε επίσης στο Shark Ray Alley, που παρά το όνομά του είναι απόλυτα ασφαλές αλλά και άκρως εντυπωσιακό! Στην εκδρομή μας αυτή θα κάνουμε και μία στάση στο κοραλλιογενές νησάκι Κέι Κόλκερ.  Διανυκτέρευση στο Μπελίζ.

12η ημέρα: ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ (Γουατεμάλα)

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας το Μπελίζ και μεταβαίνουμε στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Τελικός μας προορισμός είναι η η πόλη Λίβινγκστον που βρίσκεται στις ακτές της Καραϊβικής, στις εκβολές του Ρίο Ντούλσε. Στο τέλος της οδικής διαδρομής μας θα φτάσουμε στο Πουέρτο Μπάριος (το κύριο λιμάνι της Γουατεμάλα στην Καραϊβική). Εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο με προορισμό το Λίβινγκστον. Το Λίβινγκστον είναι το πρώην βασικό λιμάνι της Γουατεμάλα στην Καραϊβική, μέχρι που κατασκευάστηκε το Πουέρτο Μπάριος. Η πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές του Ρίο Ντούλσε, στον Κόλπο της Ονδούρας.

Το Λίβινγκστον είναι μια πολύ γραφική πόλη που περιβάλλεται από ζούγκλα και ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσει κανείς είναι με πλοιάριο. Φημίζεται για την όμορφη φύση της και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της, που ονομάζονται Γκαριφούνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λίβινγκστον.

13η ημέρα: ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΚΟΠΑΝ (Ονδούρα)

Σήμερα το πρωί το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με μία εντυπωσιακή κρουαζιέρα στον Ρίο Ντούλσε. Θα πλεύσουμε στον ποταμό και θα απολαύσουμε την πυκνή ζούγκλα και το βαθύ εντυπωσιακό φαράγγι του, που είναι καταπράσινο.
Εν συνεχεία θα οδεύσουμε με νότια κατεύθυνση και προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο Κοπάν, που βρίσκεται στη γειτονική Ονδούρα.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη. Θα απολαύσουμε μοναδικά φυσικά τοπία και οργιώδη ηφαιστειακή βλάστηση. Θα περάσουμε τα σύνορα και θα μπούμε αμέσως στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού μέσα σε ζούγκλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Διανυκτέρευση στο Κοπάν.

14η ημέρα: ΚΟΠΑΝ – ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (Ελ Σαλβαδόρ)

Αφήνουμε σήμερα το εντυπωσιακό Κοπάν και μέσω Γουατεμάλας ερχόμαστε στη γειτονική χώρα του Ελ Σαλβαδόρ. Η διαδρομή μας θα είναι μακρά, μέχρι την πρωτεύουσα Σαν Σαλβαδόρ, αλλά με όμορφα τοπία και πολύ ενδιαφέρουσες εικόνες που θα συνοδεύσουν μέχρι τον τελικό μας προορισμό.

Η χώρα του Ελ Σαλβαδόρ βρίθει από ηφαίστεια, λίμνες και αποικιακές πόλεις. Αποκαλείται «η γη των ηφαιστείων», καθώς στη χώρα εντοπίζονται πάνω από 20 ηφαίστεια, κάποια από τα οποία είναι ακόμη ενεργά.

Άφιξη στο Σαν Σαλβαδόρ, η πιο ανεπτυγμένη βιομηχανικά πόλη της Κεντρικής Αμερικής.

μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕΡΡΟ ΒΕΡΝΤΕ – ΣΑΝ ΑΝΤΡΕΣ – ΧΟΓΙΑ ΝΤΕ ΣΕΡΕΝ

Ξεκινάμε να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σέρρο Βέρντε (Πράσινος Λόφος), μια προστατευόμενη περιοχή που εκτείνεται πάνω από τη λίμνη Κοατεπέκ. Η ίδια η λίμνη αποτελεί ένα ανενεργό ηφαίστειο: πάντως για 2.500 χρόνια το ηφαίστειο έβγαζε καπνό και λάβα, κερδίζοντας το προσωνύμιο «Ο φάρος του Ειρηνικού», για να σταματήσει τη δραστηριότητά του το 1957. Σήμερα η ευρύτερη περιοχή αποτελεί εθνικό πάρκο και προσφέρει ατμοσφαιρική θέα στη λίμνη και το ηφαίστειο Ισάλκο. Με πλούσια βλάστηση από πεύκα, συκιές, κάκτους και φτέρες, αποτελεί το καταφύγιο πολλών από το 400 είδη πουλιών που καταγράφονται στο Ελ Σαλβαδόρ, ανάμεσά τους το σπάνιο κετσάλ και το τουκάν, με τη χαρακτηριστικά μακριά μύτη.

Επιστρέφοντας στο Σαν Σαλβαδόρ, θα επισκεφθούμε δύο εξαιρετικούς αρχαιολογικούς χώρους της προκολομβιανής εποχής! Ξεκινάμε από το Σαν Αντρές, πολιτεία των Μάγια με στενούς δεσμούς, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, με το Κοπάν και τα υψίπεδα της Γουατεμάλας. Θα δούμε την εντυπωσιακή ακρόπολη ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως το Σαν Αντρές έχει ακόμα πολλά μυστικά να αποκαλύψει καθώς το «αστικό» κομμάτι της πολιτείας δεν έχει ακόμη εξερευνηθεί πλήρως!

Επόμενος σταθμός μας είναι ο αρχαιολογικός χώρος Χόγια ντε Σερέν (Joya de Cerén), ένας αγροτικός οικισμός των Μάγια που είναι διάσημος ως «η Πομπηία της Αμερικής», για τους λόγους που φαντάζεστε. Ο χώρος καταστράφηκε περίπου το 600 μ.Χ. όταν ηφαιστειακή στάχτη κάλυψε τα πάντα, σβήνοντας τη ζωή στην περιοχή αλλά παράλληλα διατηρώντας μέχρι σήμερα σχεδόν ανέπαφη τη δομή του οικισμού, παρέχοντάς μας έτσι ένα εξαιρετικό δείγμα της Κλασικής Περιόδου των Μάγια.

Επιστροφή στο Σαν Σαλβαδόρ και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ (ξενάγηση) – ΣΟΥΤΣΙΤΟΤΟ – πτήση για ΜΑΔΡΙΤΗ

Σήμερα θα περιηγηθούμε στην πόλη του Σαν Σαλβαδόρ (check-out στις 11:00) για να δούμε το ιστορικό κέντρο με τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, τα Ανάκτορα, το Εθνικό Θέατρο χτισμένο σε γαλλικό αναγεννησιακό στυλ (εθνικό μνημείο από το 1979), την Εκκλησία Ελ Ροζάριο, την πλατεία Λιμπερτάδ, την παραδοσιακή αγορά χειροτεχνίας και τη Δημοτική Αγορά Αντίγουο Κασκατλάν.

Πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, θα έχουμε χρόνο για μία ακόμα επίσκεψη: θα πάμε στο Σουτσιτότο (Suchitoto), από τις πιο γοητευτικές κωμοπόλεις του Ελ Σαλβαδόρ. Περιτριγυρισμένο από πυκνή ζούγκλα και μια τεράστια λίμνη, το ήρεμο τοπίο του το κάνει το ιδανικό μέρος για εξορμήσεις από το Σαν Σαλβαδόρ, κάτι που πράττουν συχνά οι ντόπιοι. Παράλληλα, είναι από τις πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις της χώρας.

Εκτός από τη φύση και την αρχιτεκτονική, το Σουτσιτότο είναι επίσης αρκετά σημαντικό ιστορικά. Ο οικισμός και  ευρύτερη περιοχή αποτέλεσαν κομβικό σημείο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο Σαλβαδόρ της δεκαετίας του 1980.
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για τη Μαδρίτη.

17η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στη Μαδρίτη. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΜΑΔΡΙΤΗ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΙΒ 3151

02/04/2023

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

15:55

18:55

ΙΒ 6341

03/04/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ
– ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

12:30

15:40

ΙΒ 6342

17/04/2023

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ – ΜΑΔΡΙΤΗ

19:45

14:35 +1

ΙΒ 3150

19/04/2023

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

10:35

15:15

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη,
μία στην αρχή και μία στο τέλος του προγράμματος.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5*.  
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη)
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €950.
 • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mailκ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 1.000€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
 • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
 • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το VersusTravel.

 

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

 • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
 • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από την κάθε χώρα.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το VersusTravel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτεσχετικά από τοτμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει το φημισμένο Καθολικό Πάσχα στη Γουατεμάλα, με την πλούσια ηφαιστειακή φύση της χώρας, την παράδοση και τις τελετές μαγείας των Μάγια, με απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και την εξωτική Καραϊβική. Συνδυάζουμε 4 χώρες της Κεντρικής Αμερικής: Γουατεμάλα – Ονδούρα – Μπελίζ – Ελ Σαλβαδόρ, ενώ κορυφαίο highlight (πέρα από τους εορτασμούς για το Καθολικό Πάσχα) είναι η σπάνια επίσκεψη στο εκπληκτικό Σεμούκ Τσαμπέι με τους καταρράκτες και τις λίμνες στην ηφαιστειακή ζούγκλα!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Μπελίζ (σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο) και το Ελ Σαλβαδόρ. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Μαδρίτη.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, για να την απολαύσουμε και να συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Σπάνια διαμονή σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ, για να κάνουμε μπάνιο και σνόρκελινγκ στον μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του Βορείου Ημισφαιρίου!
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Μαδρίτη)
 • Συμμετοχή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αντίγουα και ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά αξιοθέατα της πόλης
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες – η γιορτή γίνεται 2 φορές τον χρόνο
 • Επίσκεψη σε απίθανους αρχαιολογικούς χώρους της Κεντρικής Αμερικής:
  • αρχαιολογικό πάρκο Τικάλ (Γουατεμάλα)
  • Κοπάν (Ονδούρα)
  • Ιτσίμτσε (Γουατεμάλα)
  • Σαν Αντρές και Χόγια ντε Σερέν (Ελ Σαλβαδόρ)
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα.

 

Highlights

 • Η Αντίγουα, πόλη-μνημείο της UNESCO, όπου θα συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες  
 • Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Τα απίθανα αρχαιολογικά πάρκα Τικάλ (Γουατεμάλα) και Κοπάν (Ονδούρα)
 • Η διάσχιση της πυκνής ζούγκλας στα άδυτα της Γουατεμάλας, από την Τικάλ μέχρι την απάτητη Λίβινγκστον, το μόνο τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε
 • Κολυμπάμε στα κρυστάλλινα νερά του κοραλλιογενούς υφάλου στο Μπελίζ!
 • Απορούμε με την εξαιρετική κατάσταση της «Πομπηίας της Αμερικής», Χόγια ντε Σερέν, στο Ελ Σαλβαδόρ.
 • Απολαμβάνουμε την απίστευτα πλούσια φύση στο Σέρρο Βέρντε, με τα ηφαίστεια, την πλούσια βλάστηση και τη σπάνια πανίδα!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι
 • Συμμετοχή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αντίγουα και ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά αξιοθέατα της πόλης
 • Σπάνια διαμονή σε νησάκι στον κοραλλιογενή ύφαλο του Μπελίζ

Χάρτης Ταξιδιού Καθολικό Πάσχα σε Γουατεμάλα – Ονδούρα – Μπελίζ – Ελ Σαλβαδόρ και το ανεξερεύνητο Σεμούκ Τσαμπέι| 02.04.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info