fb

Αρχέγονη Θράκη, Αλεξανδρούπολη - Πομακοχώρια, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 429€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στην Θράκη της καρδιά μας, σε αρχέγονα μονοπάτια πολιτισμού και Ιστορίας, χρωμάτων και αρωμάτων, γεύσεων και εμπειριών.

Με αφετηρία μας την Αλεξανδρούπολη εξερευνούμε την αγαπημένη μας Θράκη και ανακαλύπτουμε σπάνιες ομορφιές που μπορεί κανείς να μην φαντάζεται πως μπορεί να αντικρύσει σε ένα 5νθήμερο ταξίδι στην άκρη (ή μήπως στην αρχή;) της Ελλάδας μας. Από την λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος μέχρι το Δέλτα του Έβρου και τις βυζαντινές Φέρες· και από την κοιλάδα του Νέστου και το δάσος της Δαδιάς μέχρι το ιστορικό Διδυμότειχο και την ακριτική μας Ορεστιάδα.

Ερχόμαστε όμως και στην Κομοτηνή με τα χίλια χρώματα και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα, περιηγούμαστε στα αδίκως «ξεχασμένα» Πομακοχώρια, γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας μας!...

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε οδικώς από την Αθήνα και διασχίζουμε την Ελλάδα με κατεύθυνση προς βορρά για να φτάσουμε μέχρι τη λίμνη Βιστωνίδα και το Πόρτο Λάγος, από όπου θα μπούμε στη συνέχεια στην πρωτεύουσα Αλεξανδρούπολη, που θα αποτελέσει το εφαλτήριό μας για τις επόμενες ημέρες. Επισκεπτόμαστε το μαγικό Δέλτα του Έβρου, θαυμάζουμε τον βυζαντινό ναό της Κοσμοσώτηρας στις Φέρες και σεργιανίζουμε στο πανέμορφο δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί. Μαθαίνουμε πολλά για την ιστορία του μεταξιού στο Σουφλί, αναπολούμε περασμένες εποχές στο ιστορικό Διδυμότειχο και φτάνουμε μέχρι την ακριτική Ορεστιάδα, τη νεότερη πόλη του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Ερχόμαστε επίσης στην Κομοτηνή, την πόλη με τα χίλια χρώματα και τα ακόμα περισσότερα αρώματα, και περιηγούμαστε στην περιοχή με τα περίφημα Πομακοχώρια για να ανακαλύψουμε μία άλλη, αδικημένη, περιοχή της Ελλάδας μας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα επισκεπτόμαστε φυσικά τα Στενά του Νέστου με το παραποτάμιο δάσος και φτάνουμε μέχρι το χωριό Τοξότες της Ξάνθης για να θαυμάσουμε από ψηλά τους μαιανδρισμούς του ποταμού Νέστου.

 

Μόνο Στο Versus

 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη με ημιδιατροφή
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στο ναό!
 • Επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί.
 • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας & στο γραφικό Πόρτο Λάγος!
 • Επίσκεψη σε ένα από τα  «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου!
 • Ξενάγηση στην Κομοτηνή, πόλη με πολλά χρώματα και πολιτισμικό πλούτο.
 • Επίσκεψη στις πόλεις του Έβρου, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
 • Περιήγηση σε Πομακοχώρια της Κομοτηνής.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Βιστωνίδα & Πόρτο Λάγος – Αλεξανδρούπολη

Αναχώρηση στις 06:30. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό θα φτάσουμε στη μέση μιας μεγάλης, γόνιμης πεδιάδας, στα σύνορα  Ροδόπης και Ξάνθης. Εκεί βρίσκεται ένας από τους ομορφότερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, η λίμνη Βιστωνίδα. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, μια παραδεισένια τοποθεσία, όπου με τρόπο μοναδικό συνδυάζεται το πράσινο του δάσους με το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας. Δίπλα βρίσκεται το Πόρτο Λάγος, ένα ήσυχο και γραφικό λιμανάκι, το οποίο εξυπηρετεί βάρκες και ψαροκάικα της περιοχής, σκάφη αναψυχής, ενώ παράλληλα διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για μεταφορά αγαθών από εμπορικά πλοία. Τελικός σταθμός η όμορφη Αλεξανδρούπολη που την αγκαλιάζει το Θρακικό Πέλαγος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Astir Hotel Egnatia Alexandroupolis 4*. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρες – Δάσος Δαδιάς – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνησή μας στον Έβρο ποταμό (καιρού επιτρέποντος). Το Δέλτα του Έβρου είναι ένας σημαντικός υγροβιότοπος σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι εδώ και πολλά χρόνια προστατευόμενη περιοχή, καθώς έχει πολύ μεγάλη αξία για την άγρια ζωή και τον άνθρωπο. Εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πουλιά όλες τις εποχές του χρόνου. Θα συνεχίσουμε για τις βυζαντινές Φέρες, όπου θα ξεναγηθούμε στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσώτηρας. Πιο βόρεια, το δάσος Δαδιάς κατέχει μια ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών ορνιθοπανίδας, καθώς εδώ συμβιώνουν και ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας και της πανίδας της Βαλκανικής Χερσονήσου, της Ευρώπης και της Ασίας. Μετά την όμορφη περιήγηση θα επιστρέψουμε στην Αλεξανδρούπολη. Αυτή η όμορφη παραθαλάσσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Κατέχοντας θέση κομβική, ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο.

 

3η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Σουφλί – Διδυμότειχο – Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη

Η ημέρα μας θα ξεκινήσει με έναν πλούσιο μπουφέ και θα συνεχίσει με μια εκδρομή στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του και την πλούσια εθνική και λαογραφική του παράδοση. Η ιστορία του είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μετάξι, που έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. Η εκδρομή μας θα συνεχιστεί με επόμενο προορισμό το Διδυμότειχο. Αυτή η πόλη ήταν ανέκαθεν σημαντικό σταυροδρόμι στα περάσματα Δύσης - Ανατολής και θεωρείται η πύλη των Βαλκανίων, καθώς δίπλα περνάει ο Έβρος ποταμός και σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με την Ορεστιάδα, τη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας. Χτίστηκε το 1923 από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από την περιοχή της Αδριανούπολης και κυρίως από το προάστιό της, το Καραγάτς, το οποίο παραχωρήθηκε στην Τουρκία με τη Συνθήκη της Λωζάνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Πομακοχώρια – Αλεξανδρούπολη

Μετά το πλούσιο πρωινό μπουφέ θα επισκεφθούμε την Κομοτηνή. Την πόλη που τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν σήμα κατατεθέν της πόλης. Τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, σειρά έχουν τα Πομακοχώρια, αυτά τα ζωντανά χωριά που απλώνονται σαν δίχτυ πάνω στο πλούσιο ανάγλυφο της οροσειράς της Ροδόπης. Άνθρωποι αυθεντικοί τα κατοικούν, ακούραστοι ξωμάχοι που παλεύουν εδώ και αιώνες την τραχιά αλλά όμορφη γη τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

5η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Στενά Νέστου – Παραποτάμιο Δάσος Νέστου & Τοξότες – Αθήνα

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης και ακολουθώντας την Εγνατία κατευθυνόμαστε προς τα Στενά του Νέστου. Θα φτάσουμε στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου και στο χωριό Τοξότες για να θαυμάσουμε την υπέροχη και μοναδική φύση που έχει ανακηρυχθεί «Αισθητικό Δάσος» από το 1977. Με όλες αυτές τις εξαιρετικές εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Single Room 619 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Single Room 619 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη.
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ατομικά έξοδα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Φόρος διαμονής*.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ προστασίας COVID-19 που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, από τις 6 Νοεμβρίου 2021 είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού τεστ (PCR ή Rapid) κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο.

Όσον αφορά τους ανηλίκους από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

 

 

 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Egnatia 4* στην Αλεξανδρούπολη με ημιδιατροφή
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στο ναό!
 • Επίσκεψη στο Δάσος της Δαδιάς, στο Σουφλί.
 • Απολαυστική επίσκεψη στον Υγρότοπο Βιστωνίδας & στο γραφικό Πόρτο Λάγος!
 • Επίσκεψη σε ένα από τα  «Αισθητικά Δάση» της χώρας μας, στους Τοξότες Νέστου!
 • Ξενάγηση στην Κομοτηνή, πόλη με πολλά χρώματα και πολιτισμικό πλούτο.
 • Επίσκεψη στις πόλεις του Έβρου, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα.
 • Περιήγηση σε Πομακοχώρια της Κομοτηνής.

 

Highlights

 • Δέλτα Έβρου: 200.000 στρέμματα μοναδικής αξίας, 316 είδη πουλιών από τα περίπου  420 που υπάρχουν στην Ελλάδα
 • Χωριά Πομάκων: 50 απομονωμένα χωριά με τη δική τους ταυτότητα.
 • Ξενάγηση στη σπάνια εκκλησία της Παναγίας της Κοσμοσωτήρας στις Φέρες από την υπεύθυνη στον ναό!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 4 διανυκτερεύσεις στην Αλεξανδρούπολη στο Grand Egnatia 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12, 4/1Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αρχέγονη Θράκη, Αλεξανδρούπολη - Πομακοχώρια, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info