fb

Κρυμμένα μυστικά της Ηπείρου - Τζουμέρκα | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 385€

Μόνο Στο Versus

Επίσκεψη στους Καταρράκτες Σούδας με τοπικό συνοδό, μέσα από μια διαδρομή πανέμορφη, ανάμεσα σε έλατα για να βρεθείς σε λίγη ώρα μπροστά στο εκπληκτικό θέαμα των δύο καταρρακτών που ρίχνουν τα νερά τους από 25 μέτρα ύψος και σε ποσότητα 800 κυβ. μέτρων την ώρα.

Εκδρομή στα ομορφότερα χωριά της Ηπείρου και από τα ομορφότερα της Ελλάδος , Καλαρρύτες και Συρράκο καθώς και στο κεφαλοχώρι Αγάντα .

Επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Πράμαντα , που το διασχίζει ποτάμι σε όλο το μήκος του. Το σπήλαιο έχει τις χαρακτηριστικές μπλέ και πράσινες κοιλότητες νερού και λιμνούλες. Το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται .

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Κηπίνας , κυριολεκτικά σκαρφαλωμένη στο βράχο.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Άρτα

Αναχώρηση από Αθήνα. Στάσεις καθ’ οδόν. Φτάνοντας στην Άρτα θα ξεκουραστούμε στις καφετέριες δίπλα από το θρυλικό γεφύρι της Άρτας, με προαιρετική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, ακριβώς δίπλα στο γεφύρι.  Γεύμα ελεύθερο στην Άρτα.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί επισκέπτεται την Κόκκινη Εκκλησιά, το μοναδικό σωζόμενο Βυζαντινό μνημείο στa Tζουμέρκα και ένα από τα σημαντικότερα της Ηπείρου, που χρονολογείται από τον 13ο αι.      

Το βράδυ θα προσφερθεί δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Άγναντα - Σπήλαιο Ανεμότρυπας - Μονή Κηπίνας - Καλαρρύτες - Συρράκο (Τα ωραιότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας)

Μετά το παραδοσιακό πρωϊνό μας, αναχωρού-με για τη βόρεια πλευρά του νομού, πλάι στο Εθνικό Πάρκο των Τζουμέρκων. Τα Άγναντα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Τζουμέρκων σε υψόμετρο 650μ.Βλέπουμε τον παραδοσιακό νερόμυλο-μουσείο στο χωριό.
Περνάμε από τους Κτιστάδες: η παλαιότερη ονομασία ήταν Κουσοβίστα, μετονομάστηκε ωστόσο σε Κτιστάδες το 1927 γιατί σχεδόν το σύνολο του αντρικού πληθυσμού ασκούσε το επάγγελμα του κτίστη.
Επίσκεψη στο Σπήλαιο Ανεμότρυπας στα Πράμαντα. Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα, που το διασχίζει ποτάμι σε ολόκληρο το μήκος του, είναι το σπήλαιο της Ανεμότρυπας των Πραμάντων, στα Τζουμέρκα. Κατά την περιήγηση στο σπήλαιο, παρατηρεί κανείς  λιμνούλες, με πιο εντυπωσιακή εκείνη προς το τέλος της διαδρομής. Η λίμνη αυτή έχει χρώμα μπλε, όχι εξαιτίας του βάθους της, αλλά εξαιτίας των κρυστάλλων χαλαζία στον πυθμένα της, και από ένα σπάνιο ίζημα, που ονομάζεται Πολυξένιο. Το ίζημα αυτό, που έχει την ιδιότητα να απλώνεται στον χώρο, κατορθώνει να ενώνει τους σταλακτίτες μεταξύ τους και να τουςκάνει να μοιάζουν με κυματοειδείς σχηματισμούς κουρτίνας. Παράλληλα, το Πολυξένιο, σε συνδυασμό με τον Ασβεστίτη, δημιουργούν στο εσωτερικό του σπηλαίου κοιλότητες, οι οποίες έχουν χρώμα πράσινο και, ιδίως τον χειμώνα, γεμίζουν με νερό. Θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο στην Ελλάδα, καθώς φιλοξενεί στους κόλπους του καθαρό ασβεστόλιθο!

Μετά το υπέροχο σπήλαιο σε μισή περίπου ώρα, θα βρεθούμε στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες. Πιθανότατα το όνομά της οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί σε μια βραχώδη και δύσβατη περιοχή. Θεωρείται ότι χτίστη-κε κατά την διάρκεια του 13ου αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.  Το εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται χτισμένο μέσα σε ένα βράχο, σε μια απότομη πλαγιά πάνω από τον Καλαρρύτικο ποταμό! Ανεβαίνουμε ακολουθώντας το μονοπάτι και μια ξύλινη σκάλα: στο ισόγειο, εκτός από το καθολικό υπάρχει χώρος καθιστικού, ενώ από τον όροφο θαυμάζει κανείς την μοναδική θέα στη γύρω περιοχή. Η κατάνυξη και η γαλήνη κυριαρχούν στο χώρο.
Γεύμα ελεύθερο στις ταβέρνες του παραδοσιακού χωριού Καλαρρύτες.   
Μεταβαίνουμε στο τελευταίο χωριό για σήμερα, το εκπληκτικό Συρράκο, το χωριό του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη. Γαντζωμένο, απότομο στην πλαγιά, πετρόκτιστο και επιβλητικό! Εδώ μπορεί κανείς να δει το σπίτι του «Τραγουδιστή του χωριού και της στάνης», Κώστα Κρυστάλλη, το οποίο σήμερα έχει γίνει λαογραφικό μουσείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Άρτα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: «Ψηλά στην Κωστηλάτα, στα κρύα τα νερά»

Μετά το παραδοσιακό πρωϊνό μας, Κατευθυνόμαστε στο χωριό Θεοδώριανα, χτισμένο στα 940μ.υψόμετρο ,στις πλαγιές των Αθαμανικών βουνών. Η Κωστηλάτα καταπράσινη από την άνοιξη μέχρι τον Ιούνιο παίρνει ένα σκούρο χρώμα αργότερα.
Περίπατος στο χωριό και με τοπικό οδηγό, θα πεζοπορήσουμε μέχρι τους Καταρράκτες Σούδα, που ρίχνουν τα νερά τους, από ύψος 25 μέτρων! Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Λίμνη Πουρναρίου – Άραχθος – επιστροφή στην Αθήνα

Μετά το παραδοσιακό πρωϊνό μας, θα απο-χαιρετήσουμε τον υπέροχο αυτό τόπο με  μια πανέμορφη διαδρομή  για τη λίμνη Πουρναρίου, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο μόλις 140μ. Είναι μια τεχνητή λίμνη, 2η κατά σειρά στον κατάλογο των τεχνητών λιμνών της Ελλάδας, που δημιουργήθηκε από την συλλογή των νερών του ποταμού Άραχθου και την κατασκευή φράγματος κοντά στον οικισμό Πουρνάρι από όπου πήρε, την ονομασία, το φράγμα και η λίμνη. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο φράγμα στην Ελλάδα (μετά από αυτό του Μόρνου) και συγκρατεί τα νερά του Άραχθου ελέγχοντας και τη ροή του ποταμού, ο οποίος και περνά μέσα από την πόλη της Άρτας. Η λίμνη φιλοξενεί πολλές ποικιλίες ψαριών, όπως κυπρίνους, μπριάνες, άγρια πέστροφα, χέλι. Καταφύγιο βρίσκουν και πολλά πτηνά όπως πρασινοκέφαλες πάπιες αλκυόνες, ποταμοσφυριχτές κ.α. 
Ελεύθερο γεύμα και αναχώρηση για Αθήνα μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 540 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 540 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Single Room 505 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Βυζαντινό στην Άρτα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
 • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Σε περίπτωση κακοκαιρίας (χιονιού ή πάγου ή άλλων επικίνδυνων φαινομένων), ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμη η επίσκεψη σε κάποια σημεία. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέψεις θα αντικατασταθούν με εναλλακτικές.
 • Λόγω των καιρικών συνθηκών, συνιστούμε να έχετε μαζί σας μια μικρή σπαστή ομπρέλα και κατάλληλα παπούτσια βροχής/χιονιού σε περίπτωση βροχόπτωσης/χιονόπτωσης.
 • Συνιστώνται αθλητικά κλειστά παπούτσια ή μποτάκια, για τις εκδρομές μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Επίσκεψη στους Καταρράκτες Σούδας με τοπικό συνοδό, μέσα από μια διαδρομή πανέμορφη, ανάμεσα σε έλατα για να βρεθείς σε λίγη ώρα μπροστά στο εκπληκτικό θέαμα των δύο καταρρακτών που ρίχνουν τα νερά τους από 25 μέτρα ύψος και σε ποσότητα 800 κυβ. μέτρων την ώρα.

Εκδρομή στα ομορφότερα χωριά της Ηπείρου και από τα ομορφότερα της Ελλάδος , Καλαρρύτες και Συρράκο καθώς και στο κεφαλοχώρι Αγάντα .

Επίσκεψη στο σπήλαιο της Ανεμότρυπας στα Πράμαντα , που το διασχίζει ποτάμι σε όλο το μήκος του. Το σπήλαιο έχει τις χαρακτηριστικές μπλέ και πράσινες κοιλότητες νερού και λιμνούλες. Το κόστος εισόδου περιλαμβάνεται .

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Κηπίνας , κυριολεκτικά σκαρφαλωμένη στο βράχο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Βυζαντιντό 4* στην Άρτα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12, 30/12, 5/1Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κρυμμένα μυστικά της Ηπείρου - Τζουμέρκα | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info