fb

Η άγνωστη Αιτωλοακαρνανία και η πόλη-τρόπαιο της Νικόπολης, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 385€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια φαντασμαγορική ακτογραμμή 100 χιλιομέτρων στο απόλυτο τιρκουάζ, πανέμορφα χωριά, λιθόστρωτοι δρόμοι, αρχαίες πολιτείες, φαράγγια που διασχίζονται από μυθικά ποτάμια, καταπράσινες διαδρομές, αλλά και ειδυλλιακοί κολπίσκοι. Βολτάρουμε σε πλακόστρωτα σοκάκια, αγναντεύουμε τα γαλήνια νερά του Αμβρακικού και ανακαλύπτουμε άγνωστα μυστικά στις ατμοσφαιρικές λιμνοθάλασσες. Ξεκλειδώνουμε το καλά κρυμμένο μυστικό της λίμνης Ζηρού, σεργιανίζουμε στη ρωμαϊκή Νικόπολη, την πόλη-τρόπαιο που ίδρυσε ο Οκταβιανός όταν κατόρθωσε να γίνει Αυτοκράτορας της Ρώμης,  το ηρωικό Ζάλογγο και τόσα άλλα...

Βάση μας η Άρτα, η πόλη με το θρυλικό γεφύρι με τον πασίγνωστο θρύλο με τη γυναίκα του πρωτομάστορα, το γεφύρι-σύμβολο της τέχνης των ηπειρωτών μαστόρων!

Περνάμε από παραμυθένια χωριά φωλιασμένα μέσα σε ατελείωτα έλατα, καρυδιές, καστανιές και πανύψηλα πλατάνια. Ένα εναλλακτικό εξερευνητικό ταξίδι του Versus Travel αποκλειστικά για «ψαγμένους» ταξιδιώτες που λατρεύουν την περιπέτεια. Ένα ξεχωριστό μέρος που ζει στους δικούς του ρυθμούς. Σας καλούμε να το ανακαλύψετε μαζί μας...

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Έχοντας ως βάση μας την πόλη με το θρυλικότερο γεφύρι της ελληνικής παράδοσης, την Άρτα, ξεκινάμε ένα υπέροχο ταξίδι! Το καλά κρυμμένο μυστικό του ταξιδιού μας αποτελεί η απόκοσμη λίμνη Ζηρού, μια άγνωστη λίμνη, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στους τουριστικούς  χάρτες. Επισκεπτόμαστε την αρχαία Νικόπολη, γνωστή και ως «Πόλη της Νίκης», ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας. Συνεχίζουμε στο Μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες λευκές Σουλιώτισσες να στέκουν αγέρωχες και να ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος. Εδώ, διαδραματίστηκε ο λεγόμενος «Χορός του Ζαλόγγου», ένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.

Απολαμβάνουμε τη λιµνοθάλασσα γνωρίζοντας τον πλούσιο υδροβιότοπο στο νησί της Τουρλίδας. Ανακαλύπτουμε το γραφικό Αιτωλικό, έναν ειδυλλιακό και μοναδικό στον κόσμο «νερένιο» οικισμό.

 

 

Μόνο Στο Versus

Ενάντια στα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Μια χορταστική πενθήμερη εξερεύνηση από άκρη σε άκρη, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να ανακαλύπτουν κρυφές γωνιές και τοπία κοσμογονίας. Ψάχνουμε κρυμμένους θησαυρούς σε μυστηριακές λίμνες, εξερευνούμε σπάνια δάση με ειδικό οικοξεναγό και περιδιαβαίνουμε σε λιθόστρωτα σοκάκια αναζητώντας τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού...

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Σπάνια εξερεύνηση στην άγνωστη λίμνη Ζηρού, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στους τουριστικούς χάρτες!
 • Εξερευνούμε τον πλούσιο υδροβιότοπο στο νησί της Τουρλίδας και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μουσείο Άλατος (είσοδος περιλαμβάνεται)!
 • Επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας!
 • Επίσκεψη στο Μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες λευκές Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος.
 • Εξερευνούμε την Κοιλάδα του Αχελώου στο Δέλτα του ποταμού με οικοξεναγό.
 • Εξερεύνηση της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας,  γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, φράξους, λεύκες, λυγαριές, κυπαρίσσια, δάφνες και πικροδάφνες!
 • Περπατήστε πάνω στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας.
 • Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, όπου δεσπόζουν τα µνηµεία των ηρώων της ιστορικής εξόδου του 1826.
 • Βόλτα στην ειδυλλιακό Αιτωλικό, τη μοναδική στον κόσμο «νερένια» πόλη!

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μεσολόγγι – Τουρλίδα (Μουσείο Άλατος) – Άρτα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση στις 07:30 οδικώς από την Αθήνα για το το Μεσολόγγι όπου θα ξεναγηθούµε στον Κήπο των Ηρώων, με τα μνημεία των ηρώων της ιστορικής εξόδου του 1826, καθώς και φιλελλήνων όπως του Λόρδου Βύρωνα. Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε τη Δηµοτική Πινακοθήκη, όπου φυλάσσονται πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και κειμήλια της Εξόδου αλλά και της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.

Θα δούμε στη συνέχεια το μουσείο των πρωθυπουργών Σπυρίδωνα και Χαρίλαου Τρικούπη και το σπίτι του ποιητή Κωστή Παλαµά (εξωτερικά). Βγαίνοντας από το Μεσολόγγι, μπαίνουμε στους κόλπους της λιμνοθάλασσας γνωρίζοντας τον πλούσιο υδροβιότοπο στο νησί της Τουρλίδας. Στην Τουρλίδα επιβάλλεται να δούμε το καταπληκτικό Μουσείο Άλατος για να μάθουμε από τους ειδικούς πολλά για οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι.

Άφιξη στην Άρτα, εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άρτα – αρχαία Νικόπολη – Ζάλογγος – Άρτα

Μετά το πρωινό μας θα προσεγγίσουμε την πόλη της Πρέβεζας για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο της αρχαίας Νικόπολης με τα καταπληκτικά αποκλειστικά ευρήματα από την πόλη-σύμβολο για τη νίκη του Οκταβιανού στη ναυμαχία του Ακτίου. Πρόκειται για την «Πόλη της Νίκης», ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας.

Η Νικόπολη χτίστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Αυγούστου Οκταβιανού (ή Οκτάβιου), πρώτου αυτοκράτορα της Ρώμης, προκειμένου να τιμήσει τους θεούς, κυρίως τον «Άκτιο Απόλλωνα» για τη νίκη του εναντίον του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας στη μεγάλη Ναυμαχία του Ακτίου, το 31 π.Χ. Η Νικόπολη στο σύνολό της αποτελεί ένα σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για το οποίο τα τελευταία χρόνια γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για την ένταξή της στον κατάλογο της UNESCO. Θα δούμε τα Ρωμαϊκά Τείχη, το Ρωμαϊκό Θέατρο, το Μνημείο του Αυγούστου, αλλά και το Ρωμαϊκό Ωδείο, κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο.

Συνεχίζουμε για το Μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες λευκές Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος. Εδώ, σύμφωνα με την παράδοση, διαδραματίστηκε ο λεγόμενος «Χορός του Ζαλόγγου», ένα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, απ' όπου, σύμφωνα με την ιστορία, 63 Σουλιώτισσες με τα παιδιά τους σέρνοντας το 1803 τον χορό του θανάτου, έπεσαν στο κενό, για να μην πέσουν στα χέρια των ανδρών του Αλή πασά. Το μονοπάτι που οδηγεί από το μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου μέχρι τα τεράστια αγάλματα των Σουλιωτισσών στην βουνοκορφή του Ζαλόγγου είναι απαιτητικό, η θέα αποζημιώνει ωστόσο για την προσπάθεια!

Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Ρεβεγιόν και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άρτα – λίμνη Ζηρού – Άρτα

Ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στην περιοχή της Φιλιππιάδας και συγκεκριμένα σε ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας, μια άγνωστη λίμνη, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στους τουριστικούς  χάρτες. Πρόκειται για την Λίμνη Ζηρού, πολύ κοντά στην πόλη των πελαργών, τη Φιλιππιάδα. Η ειδυλλιακή λίμνη Ζηρού αναφέρεται και ως Ζηρός, ενώ το όνομά της προέρχεται από την σλαβική λέξη «οζερό» που σημαίνει λίμνη. Στα δυτικά της υψώνονται τα Θεσπρωτικά όρη και πολύ κοντά στα ανατολικά της κυλάει ο ποταμός Λούρος με τον οποίο επικοινωνεί υπογείως. Ο μικρός αυτός παράδεισος βρίσκεται σε υψόμετρο 40 μέτρων και η έκτασή του είναι περίπου 400 στρέμματα. Έχει ελλειψοειδές σχήμα που μοιάζει με ένα γιγάντιο μάτι και το μέγιστο βάθος είναι 70 μέτρα. Γύρω από τη λίμνη δεσπόζουν καταπράσινα πλατάνια, βελανιδιές και πανέμορφες λεύκες, ενώ εδώ ζούνε γερακίνες, φιδαετοί, πετρίτες, ξεφτέρια και βραχοκιρκίνεζα.

Η δημιουργία της λίμνης σχετίζεται με τα βιβλικά Σόδομα και Γόμορρα. Ο μύθος λέει ότι στην περιοχή υπήρχε η πολιτεία Ζηρόπολη στην οποία ζούσανε δύο αδελφές, μία ζηλόφθονη πλούσια και μία ενάρετη φτωχή. Τα παιδιά της πλούσιας ήταν πολύ αδύνατα και ασθενικά, ενώ αυτά της φτωχής ήταν εύρωστα και υγιή με αποτέλεσμα η πλούσια αδερφή να ζηλέψει και να διώξει την φτωχή. Τότε παρουσιάστηκε άγγελος στη φτωχή αδερφή και της είπε να μη γυρίσει πίσω να δει την καταστροφή γιατί θα μετατραπεί σε στήλη άλατος. Σε λίγο έγινε σεισμός και η περιοχή κατέρρευσε με αποτέλεσμα να καταπιεί το σπίτι και την οικογένεια της πλούσιας αδερφής. Η φτωχή αδερφή τρόμαξε και γυρίζοντας πίσω πέτρωσε μαζί με τα παιδιά και τα ζώα της. Από τότε κάποιοι λένε ότι οι μορφές τους αποτυπώνονται στους βράχους της λίμνης. Το ομορφότερο όμως που θα μας καθηλώσει είναι η αντανάκλαση του αλπικού τοπίου που περιβάλλει την λίμνη πάνω στα καταγάλανα νερά της…

Θα κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στη περιμετρικά της λίμνης όπου θα έχουμε χρόνο για χαλάρωση. Στην επιστροφή μας στην Άρτα θα πάμε φυσικά να δούμε το πολυτραγουδισμένο γεφύρι της που στέκει εκεί αγέρωχο, στο πείσμα των αιώνων. Αμέτρητοι οι θρύλοι που το συνοδεύουν, με κορυφαίο τη θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα, αφήγηση που περιβάλλει πολλά από τα πέτρινα γεφύρια των Βαλκανίων του 19ου αιώνα.

Διανυκτέρευση στην Άρτα.

 

4η ημέρα: Άρτα – λίμνη Τριχωνίδα λίμνη Τριχωνίδα – Άρτα

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τη λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, μεταξύ των επαρχιών Μεσολογγίου και Τριχωνίδας, γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, φράξους, λεύκες, λυγαριές, κυπαρίσσια, δάφνες και πικροδάφνες.

Σύμφωνα με την παράδοση, στα αρχαία χρόνια υπήρχε μέσα στη λίμνη μια πόλη που βυθίστηκε. Η πόλη αυτή είχε τρεις κώνους και ίσως από εκεί πήρε το όνομά της η λίμνη: τρεις κώνοι – Τριχωνίδα. Μια άλλη εκδοχή, μάλλον η επικρατέστερη, είναι ότι πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη Τριχώνιο, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη. Απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Άρτα – Αιτωλικό – αλυκές Μεσολογγίου – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για Αμφιλοχία, και συνεχίζουμε προς το γραφικό Αιτωλικό, την μοναδική «νερένια πολιτεία» όπου οι ψαράδες ένωσαν τις ακτές τους με ξύλινα γεφυράκια και με τον χρόνο αυτά ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί.  Τα δύο πέτρινα γεφύρια που ενώνουν το νησί του Αιτωλικού με τη στεριά και εξασφαλίζουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών είναι κατασκευασμένα την περίοδο 1882-1885.

Συνεχίζουμε για τις Αλυκές Μεσολογγίου, τις διάσημες σωρούς αλατιού που σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους λόφους. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλυκή της Ελλάδας, 11.500 στρεμμάτων με δυναμικότητα παραγωγής περί τις 120.000 τόνους άλατος ετησίως που καλύπτει το 60% της πανελλήνιας παραγωγής.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την επιστροφή μας στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 540 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 540 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Single Room 505 € 0 €
Περιλαμβάνονται
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Vyzantino Arta  4* με ημιδιατροφή
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
Δεν περιλαμβάνονται
 • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος. 
 • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα. 
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

Σημαντικές παρατηρήσεις

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
κατ’ άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

σε ΔΙΚΛΙΝΟ

σε ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

23.12, 30.12.2022

399

540

05.01.2023

385

505

 

 

Ενάντια στα προγράμματα άλλων ταξιδιωτικών γραφείων, το Versus Travel δίνει σημασία στη λεπτομέρεια. Μια χορταστική πενθήμερη εξερεύνηση από άκρη σε άκρη, που σχεδιάστηκε για ταξιδιώτες που τους αρέσει να ανακαλύπτουν κρυφές γωνιές και τοπία κοσμογονίας. Ψάχνουμε κρυμμένους θησαυρούς σε μυστηριακές λίμνες, εξερευνούμε σπάνια δάση με ειδικό οικοξεναγό και περιδιαβαίνουμε σε λιθόστρωτα σοκάκια αναζητώντας τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού...

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Σπάνια εξερεύνηση στην άγνωστη λίμνη Ζηρού, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στους τουριστικούς χάρτες!
 • Εξερευνούμε τον πλούσιο υδροβιότοπο στο νησί της Τουρλίδας και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μουσείο Άλατος (είσοδος περιλαμβάνεται)!
 • Επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας!
 • Επίσκεψη στο Μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες λευκές Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος.
 • Εξερευνούμε την Κοιλάδα του Αχελώου στο Δέλτα του ποταμού με οικοξεναγό.
 • Εξερεύνηση της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας,  γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, φράξους, λεύκες, λυγαριές, κυπαρίσσια, δάφνες και πικροδάφνες!
 • Περπατήστε πάνω στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας.
 • Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, όπου δεσπόζουν τα µνηµεία των ηρώων της ιστορικής εξόδου του 1826.
 • Βόλτα στην ειδυλλιακό Αιτωλικό, τη μοναδική στον κόσμο «νερένια» πόλη!

 

Highlights

 • Σπάνια εξερεύνηση στην άγνωστη λίμνη Ζηρού, που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στους τουριστικούς χάρτες!
 • Εξερευνούμε τον πλούσιο υδροβιότοπο στο νησί της Τουρλίδας και επισκεπτόμαστε το εκπληκτικό Μουσείο Άλατος (είσοδος περιλαμβάνεται)!
 • Επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη σε έκταση αρχαία πόλη της Ελλάδας!
 • Επίσκεψη στο Μνημείο του Ζαλόγγου, με τις πέτρινες λευκές Σουλιώτισσες που στέκουν αγέρωχες και ατενίζουν το Ιόνιο Πέλαγος.
 • Εξερευνούμε την Κοιλάδα του Αχελώου στο Δέλτα του ποταμού με οικοξεναγό.
 • Εξερεύνηση της λίμνης Τριχωνίδας, της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας,  γεμάτη από αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, φράξους, λεύκες, λυγαριές, κυπαρίσσια, δάφνες και πικροδάφνες!
 • Περπατήστε πάνω στο θρυλικό γεφύρι της Άρτας.
 • Ξενάγηση στον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, όπου δεσπόζουν τα µνηµεία των ηρώων της ιστορικής εξόδου του 1826.
 • Βόλτα στην ειδυλλιακό Αιτωλικό, τη μοναδική στον κόσμο «νερένια» πόλη!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Vyzantino Arta 4*
 • Επίσκεψη στην αρχαία Νικόπολη με τον τεράστιο αρχαιολογικό χώρο 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12, 30/12, 4/1Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info