fb

Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 385€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι εξερεύνησης και γνωριμίας με τις κρυφές ομορφιές της θεσσαλικής και ηπειρώτικης γης.

Με βάση διαμονής το όμορφο Καστράκι, ελαχιστοποιούμε τις αποστάσεις για τις έξυπνα σχεδιασμένες εκδρομές που θα μας προσφέρουν διαφορετικές αλλά εξίσου συναρπαστικές εμπειρίες. Το παγκόσμιο φυσικό φαινόμενο των Μετεώρων με την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τη θέα που κόβει την ανάσα, το μοναδικό αρχοντικό Μέτσοβο, τα «ευρωπαικά» Τρίκαλα, και η απίστευτη φυσική ομορφιά της λίμνης πλαστήρα και των χωριών της, οι γαλήνιες πηγές του Αώου, πέτρινα γεφύρια, ποτάμια, παρθένα βλάστηση, αλλά και υψηλή γαστρονομία, χωρούν όλα σ’ αυτό το περιεκτικό και χορταστικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του Versus Travel σε «διαφορετικά» ταξίδια ουσίας, σπάνιων εμπειριών και ανεξίτηλων αναμνήσεων.


Μετέωρα: Το πέτρινο δάσος

Αιώνες τώρα το γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα 800 και πλέον σκοτεινόχρωμων βράχων αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Εδώ η απεραντοσύνη της φύσης και η πνευματικότητα συνδιαλέγονται με τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης.

Από τις τριάντα μονές που μαρτυρούνται μέσα από τα ιστορικά στοιχεία λειτουργούν μόνον έξι σήμερα. Πολλά μικρότερα μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα, είναι εγκαταλειμμένα, ωστόσο ο απόηχος της βαθιάς θρησκευτικότητας που αποπνέουν παραμένει ολοζώντανος, θυμίζοντας το μεγαλείο παλαιότερων εποχών.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.

 

Μόνο Στο Versus

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) και πολυτελές Grand Meteora Hotel 4* , στο Καστράκι, χωριό «φωλιασμένο» στους ιερούς βράχους .
 • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.
 • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
 • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
 • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
 • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
 • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
 • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
 • Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι! Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια (το παραδοσιακό σουτζούκι  φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου!
 • Επίσκεψη στο «άγνωστο» πέτρινο γεφύρι της Σαρακήνας!
 • Στο ταξίδι αυτό θα θαυμάσουμε δύο από τα δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το αρχικά εξάτοξο γεφύρι της Σαρακήνας (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού και επίσης το γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, προς Πύλη Τρικάλων (στο δεύτερο θα περπατήσουμε επίσης).
 • ΠύληΠόρτα ΠαναγιάΕλάτηΠερτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!
 • Μέτσοβο: Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
 • Επίσκεψη στη Βωβούσα, από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, με το υπέροχο πέτρινο γεφύρι καταμεσής του οικισμού.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) – Καστράκι Καλαμπάκας

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Καστράκι – Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Τρίκαλα

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Τρίκαλα, από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Επισκεπτόμαστε τον «Μύλο των Ξωτικών» το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Συνεχίζουμε την περιπλάνησή μας στην πόλη των Τρικάλων και θα δούμε στολισμένο τον Ληθαίο ποταμό, την περιοχή Μανάβικα και να ζήσουμε την γιορτινή ατμόσφαιρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το ρεβεγιόν και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καστράκι - Μέτσοβο - Καστράκι

Μετά το πρωινό, εκδρομή  στο Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Γεύμα ελεύθερο. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Καστράκι – Γεφύρια Αγ. Βησσαρίονος- Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια εκβάλλει στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά. Στο δρόμο για την Πύλη Τρικάλων θα θαυμάσουμε αλλά και θα περπατήσουμε στο γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, ένα γεφύρι δημιούργημα  του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού, και το άγνωστο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας. Αυτό είναι το δεύτερο από τα γεφύρια του Αγίου Βησσαρίωνα. Το γεφύρι της Σαρακίνας ήταν αρχικά εξάτοξο  (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε ύψος από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει ύψος 1.900 μ. Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα.

Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Single Room 505 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Single Room 505 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 385 € 0 €
Twin Room 385 € 0 €
Single Room 505 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 4* στο Καστράκι Καλαμπάκας                   
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Η είσοδος στους επισκεπτόμενους χώρους, σε μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία, εκτός από ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι περιλαμβάνεται.
 • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

κατ’ άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Δίκλινο

Μονόκλινο

23.12, 30.12.2022

05.01.2023

385

€505

 

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) και πολυτελές Grand Meteora Hotel 4* , στο Καστράκι, χωριό «φωλιασμένο» στους ιερούς βράχους .
 • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.
 • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
 • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
 • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
 • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
 • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
 • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
 • Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι! Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια (το παραδοσιακό σουτζούκι  φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου!
 • Επίσκεψη στο «άγνωστο» πέτρινο γεφύρι της Σαρακήνας!
 • Στο ταξίδι αυτό θα θαυμάσουμε δύο από τα δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το αρχικά εξάτοξο γεφύρι της Σαρακήνας (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού και επίσης το γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, προς Πύλη Τρικάλων (στο δεύτερο θα περπατήσουμε επίσης).
 • ΠύληΠόρτα ΠαναγιάΕλάτηΠερτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!
 • Μέτσοβο: Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
 • Επίσκεψη στη Βωβούσα, από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, με το υπέροχο πέτρινο γεφύρι καταμεσής του οικισμού.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) Grand Meteora Hotel 4* Sup. κάτω απ’ τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων, στο Καστράκι Καλαμπάκας. 
 • Επίσκεψη στο Μουσείο της φυσικής ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών, επίσκεψη στο Φράγμα της λίμνης Πλαστήρα.
 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12, 30/12, 3/1Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα, με ημιδιατροφή | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info