fb

Λαμπερή Καβάλα & «Ονειρούπολη» Δράμας | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 379€

Ταυτότητα ταξιδιού

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ

Είναι το ελληνικό «Χωριό του ΑΪ-Βασίλη», μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν κάποια  χρόνια στην πόλη της Δράμας και σύντομα κατάφερε να ταυτιστεί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένα σημείο-αναφοράς για τη Δράμα και πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Τι θα δούμε στην Ονειρούπολη; Το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το Δάσος των Ευχών και της Ελπίδας, το Εργοστάσιο Καραμέλας και Ζαχαρωτών, το Ζαχαροπλαστείο Μοριακής Ξωτικοκουζίνας, το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το Σπίτι του Παραμυθιού και του Σινεμά και πολλές ακόμη εκπλήξεις και καθημερινές δράσεις! Στον Δημοτικό Κήπο και την Πλατεία Ελευθερίας.

 

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Οι κουραμπιέδες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας παραδοσιακά γλυκά, απόλυτα ταυτισμένα με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στην Νέα Καρβάλη της Καβάλας, ωστόσο, η «τέχνη» του κουραμπιέ καλλιεργείται μεθοδικά όλο τον χρόνο, πράγμα όχι τυχαίο: η Νέα Καρβάλη κατοικήθηκε το 1924 με 1926 από πρόσφυγες ερχόμενους από την Καππαδοκία και την περιοχή της Παλιάς Καρβάλης (Γκέλβερι, σημερινό Γκιουζελιούρτ), οι οποίοι έφεραν μαζί τους την πατροπαράδοτη τέχνη της παρασκευής των κουραμπιέδων που σήμερα θεωρούνται από πολλούς ως οι καλύτεροι της Ελλάδας. Η προσπάθεια, μάλιστα, να αναγνωριστούν ως ΠΟΠ βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΙΠΠΟΙ

Είναι η πιο πρόσφατη ελληνική προσθήκη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2016). Η αρχαία πόλη των Φιλίππων αποτέλεσε λιμάνι του βασιλείου της Μακεδονίας (όταν και πήρε το όνομά της από τον Φίλιππο, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου), ενώ εδώ ιδρύθηκε από τον Απόστολο Παύλο η πρώτη χριστιανική εκκλησία επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος είναι συγκλονιστικός, ενώ αξίζει να επισκεφθεί κανείς και το παρακείμενο αρχαιολογικό μουσείο.

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ολοκληρωμένο πενθήμερο πρόγραμμα στην ανατολική Μακεδονία, με έδρα μας την Καβάλα, μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα.

 

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Διαμονή σε εξαιρετικό, πολυτελές ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα.
 • Η πόλη της Καβάλας, με την υπέροχη Παλιά Πόλη, το κάστρο που απολαμβάνει τέλεια πανοραμική θέα στην πόλη, το ρωμαϊκό υδραγωγείο με τις πολλαπλές καμάρες και το γραφικό λιμάνι.
 • Επίσκεψη στην Νέα Καρβάλη και το ιδιαίτερο Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας, που τιμήθηκε μάλιστα το 1997 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Μουσείο της Χρονιάς».
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού της Καβάλας.
 • Οι αρχαίοι Φίλιπποι, το νεότερο μνημείο της Ελλάδας που εντάχθηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 2016! Μαζί θα δούμε και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Και στους δύο χώρους απολαμβάνουμε ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό.
 • Επίσκεψη στην περίφημη Ονειρούπολη της Δράμας, ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.
 • Το Οχυρό Λίσσε, κοντά στο Κάτω Νευροκόπι.
 • Το καταπληκτικό Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη.
 • Το μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στις παρυφές του Παγγαίου όρους.
 • Η βόλτα στον πανέμορφο Παλαιό Παντελεήμονα, κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

 

1η Ημέρα: Αθήνα – Καβάλα

Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα στις 7:00 και μέσω της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης και μετά της Νέα Εγνατίας Οδού θα φτάσουμε στην όμορφη Καβάλα. Η πόλη σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Άφιξη στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5*, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

2η ημέρα: Καβάλα – Μουσείο Καπνού – Νέα Καρβάλη & Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας – Καβάλα

Πλούσιο πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που μας φιλοξενεί. Θα περιηγηθούμε λοιπόν από την παραλία ως την Παλιά Πόλη: Η συνοικία της Παναγίας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε χερσόνησο με τη θάλασσα τριγύρω. Ανηφόρες και πέτρινα στενά καλντερίμια και πολύχρωμα αρχοντικά. Θα δούμε μνημεία όπως το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί και τις Καμάρες. Η Καβάλα υπήρξε για πολλές δεκαετίες η πιο σημαντική παραγωγός καπνού. Θα δούμε καπναποθήκες και το μοναδικό Μουσείο Καπνού.

Η Νέα Καρβάλη γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της – ονομαστοί είναι οι κουραμπιέδες και οι μπουγάτσες Νέας Καρβάλης είναι ένας οικισμός – δημιούργημα των μικρασιατών προσφύγων της Καππαδοκικής Καρβάλης ή Γκέλβερι – απλώνεται κατά μήκος εκτεταμένης παραλίας με άμμο και βότσαλα, καθώς και γύρω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου όπου και φυλάσσεται το σκήνωμα του Αγίου. Θα επισκεφτούμε επίσης το πολύ σπουδαίο Ιστορικό & Εθνογραφικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση. 

3η ημέρα: Καβάλα – Οχυρό Λίσσε – Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη ποταμού – Μονή Εικοσιφοίνισσας – Καβάλα

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε μια εκδρομή για να γνωρίσουμε κρυφές γωνιές της Αν. Μακεδονίας. Πρώτος σταθμός το πολύ σπουδαίο οχυρό Λίσσε, πολύ κοντά στο κάτω Νευροκόπι. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη, όπου μέσα από τα έγκατα της γης πηγάζει ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης. Το εντυπωσιακό αυτό σπήλαιο είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου. Ακολουθεί επίσκεψή μας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας, της δεύτερης σημαντικότερης μονής της Μακεδονίας. Ακόμα και σήμερα πλήθος πιστών συρρέει στη μονή για να προσκυνήσει τη χάρη της Παναγίας της Εικοσιφοίνισσας και να ασπαστεί την αχειροποίητο εικόνα Της. Η Ιερά Μονή βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παγγαίου, σε μια κατάφυτη τοποθεσία και σε υψόμετρο 743 μ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.  

 

4η ημέρα: Καβάλα – Φιλίπποι & Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας – Δράμα & «Ονειρούπολη» – Καβάλα

Πλούσιο μπουφέ πρωινό. Σήμερα θα επισκεφούμε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας, τους Φιλίππους που πρόσφατα (2016) ανακηρύχτηκε σε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τους Φιλίππους και ίδρυσε την πρώτη χριστιανική εκκλησία της Ευρώπης, γεγονός που κατέστησε τον οικισμό μητρόπολη του χριστιανισμού. Δίπλα θα δούμε το βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Η Λυδία ήταν η πρώτη Ελληνίδα και Ευρωπαία που βαπτίστηκε χριστιανή από τον απόστολο Παύλο μαζί με την οικογένειά της και στη συνέχεια και η ίδια βοήθησε στη διάδοση του χριστιανισμού.

Η Δράμα είναι μια πόλη απλή και ανοιχτόκαρδη, θα μας προσφέρει ζεστασιά, φιλοξενία και θα μας αποκαλύψει τις ομορφιές της και τα μυστικά της. Στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, τα νερά που αναβλύζουν, δίνοντας ζωή σε ένα μαγικό σκηνικό με λίμνες και αιωνόβια δέντρα, θα μας θυμίσουν πόσο όμορφη είναι η απλότητα της φύσης στη Μακεδονία. Οι νερόμυλοι και οι καπναποθήκες του παρελθόντος θα μας γυρίσουν στην αγνότητα του χθες.

Στον καταπράσινο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, ένα Χριστουγεννιάτικο παραμυθένιο σκηνικό στήνεται εκεί για μικρούς και μεγάλους. Είναι η «Ονειρούπολη». Στον χώρο της Ονειρούπολης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ξύλινα σπιτάκια που φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα παιδιά, να διασκεδάσουν με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, να ταξιδέψουν με τα τρενάκια στο παραμυθένιο χωριό και να απολαύσουν ποικιλία από ροφήματα και εδέσματα. Το βράδυ ρεβεγιόν με εορταστικό δείπνο και μουσική.

 

5η Ημέρα: Καβάλα – Αμφίπολη – Αθήνα

Πλούσιο πρωινό και ημέρα επιστροφής. Μια πρώτη στάση όμως στην Αμφίπολη. Η Αμφίπολη ήταν αρχαία πόλη χτισμένη στην Αν. Μακεδονία στις όχθες του Στρυμόνα. Σήμερα είναι ένα μικρό χωριό στο νομό Σερρών με 213 κατοίκους και ένα όμορφο μικρό Αρχαιολογικό Μουσείο. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Την χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπόψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Single Room 600 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 429 € 0 €
Twin Room 429 € 0 €
Single Room 600 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 520 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Εορταστικό ρεβεγιόν με μουσική, πλούσιο εορταστικό μενού σε μπουφέ και πακέτο ποτών απεριόριστης κατανάλωσης (λευκό κρασί Ελληνικά Κελάρια/Κόκκινο κρασί Ελληνικά Κελάρια/Μπύρα Μύθος/αναψυκτικά/εμφιαλωμένο νερό)
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Διπλωματούχος ξεναγός στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
 • Διπλωματούχος ξεναγός στο Βαπτιστήριο της Λυδίας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 •  ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων και μουσεία
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των φαγητών (με εξαίρεση στο εορταστικό δείπνο)
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ατομικά έξοδα.
 • *Φόρος διαμονής

Φόρος Διαμονής: Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018. Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:

Ξενοδοχείο 3* = 1,50€ Ξενοδοχείο 4* = 3,00€ Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ολοκληρωμένο πενθήμερο πρόγραμμα στην ανατολική Μακεδονία, με έδρα μας την Καβάλα, μία από τις ομορφότερες πόλεις στην Ελλάδα.

 

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Διαμονή σε εξαιρετικό, πολυτελές ξενοδοχείο Lucy Hotel 5* στην Καβάλα.
 • Η πόλη της Καβάλας, με την υπέροχη Παλιά Πόλη, το κάστρο που απολαμβάνει τέλεια πανοραμική θέα στην πόλη, το ρωμαϊκό υδραγωγείο με τις πολλαπλές καμάρες και το γραφικό λιμάνι.
 • Επίσκεψη στην Νέα Καρβάλη και το ιδιαίτερο Ιστορικό και Εθνογραφικό Μουσείο των Ελλήνων της Καππαδοκίας, που τιμήθηκε μάλιστα το 1997 από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «Μουσείο της Χρονιάς».
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Καπνού της Καβάλας.
 • Οι αρχαίοι Φίλιπποι, το νεότερο μνημείο της Ελλάδας που εντάχθηκε στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, το 2016! Μαζί θα δούμε και το Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας. Και στους δύο χώρους απολαμβάνουμε ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό.
 • Επίσκεψη στην περίφημη Ονειρούπολη της Δράμας, ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που συναρπάζει μικρούς και μεγάλους.
 • Το Οχυρό Λίσσε, κοντά στο Κάτω Νευροκόπι.
 • Το καταπληκτικό Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη.
 • Το μοναστήρι της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στις παρυφές του Παγγαίου όρους.
 • Η βόλτα στον πανέμορφο Παλαιό Παντελεήμονα, κατά την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο «διαμάντι» της Μακεδονίας, την Καβάλα, στο ξενοδοχείο Lucy hotel 5*
 • Διπλωματούχος ξεναγός επιπλέον του Έλληνα αρχηγού
 • Εξειδικευμένο πρόγραμμα στην Ανατολική Μακεδονία με... ψαγμένες επισκέψεις

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12, 30/12, 4/1Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info