fb

Ανεξερεύνητο νότιο Μαρόκο, δυτική Σαχάρα | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η ανεξερεύνητη Δυτική Σαχάρα και ο Νότος του Μαρόκου με τη ματιά του Versus! Ελάτε μαζί μας σε ένα ταξίδι-ταξίδι στον χρόνο σε μια πραγματικά σπάνια επισκεπτόμενη γωνιά του πλανήτη μας. Εξερευνούμε το Μαρόκο από την Εσσαουίρα μέχρις τις εσχατιές της Δυτικής Σαχάρας, με πολλές σημαντικές εκδρομές που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου, με πολλαπλές εμπειρίες και με μία διανυκτέρευση στην έρημο!

Διαμορφώσαμε αυτό το ταξίδι στο Μαρόκο όπως εμείς το θέλουμε, χωρίς επιδερμικές επισκέψεις και μετά από επιτόπια έρευνα. Οι τυχεροί που θα το επιλέξουν, θα γευτούν ένα γεμάτο πρόγραμμα, που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το διαθέσιμο χρόνο, με ευέλικτο σχεδιασμό που ξεκινά από την Εσσαουίρα και καταλήγει στο Μαρακές, χωρίς χάσιμο χρόνου σε πολύωρες ημερήσιες εκδρομές.  Ένα πλούσιο οδοιπορικό με έρημο και βουνά, κάσμπες και πόλεις, ζωντανές αγορές και έντονη αραβική ατμόσφαιρα, μία πραγματική αποκάλυψη!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα εξερευνώντας τη Δυτική Σαχάρα και τον νότο του Μαρόκου, που συχνά παραλείπεται από τα ταξιδιωτικά προγράμματα. Ξεφεύγοντας από το συνηθισμένο και το προφανές, εμείς διεισδύουμε στις εσχατιές της Σαχάρας και ανακαλύπτουμε ομορφιές που σπάνια παρουσιάζονται στο ελληνικό κοινό.

Ξεκινάμε μάλιστα το ταξίδι μας με ευρηματικό τρόπο, με σπάνια διαμονή στην Εσσαουίρα και ολοκληρώνοντας την εξερεύνησή μας στην Καζαμπλάνκα, αποφεύγοντας έτσι τη σπατάλη χρόνου σε πολύωρες διαδρομές ημερήσιων εκδρομών. Εξερευνούμε έτσι χωρίς πήγαινε-έλα τη Δυτική Σαχάρα και το ανεξερεύνητο νοτιοδυτικό Μαρόκο.

Ένα πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές και πτήσεις και με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές και σπάνιες πτήσεις με τη Lufthansa!
 • Πτήση για Μαρακές και επιστροφή επίσης από Μαρακές.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Διαμονή παραμονή Χριστουγέννων στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα
 • Διαμονή στην Ταρουντάντ, υπέροχη, αυθεντική πόλη του νότιου Μαρόκου, που χρησιμοποιούμε ως ορμητήριο για την εξερεύνηση της περιοχής.
 • Διαδρομή με οχήματα 4x4 από το Μ’Χαμίντ στην Τσεγκάγκα.
 • Διαμονή στην έρημο σε σκηνές στην Τσεγκάγκα.
 • Διάσχιση του Αντι-Άτλαντα μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα φτάνοντας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.
 • Διαμονή στην Σίντι Ίφνι την «είσοδο του Ατλαντικού στη Σαχάρα».
 • Επίσκεψη στην Τάφραουτ, την «καρδιά των Βερβέρων».
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ντάχλα, στα βάθη της Δυτικής Σαχάρας.
 • Εξόρμηση με οχήματα 4x4 στους λευκούς αμμόλοφους της Ντάχλα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Μαρακές. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για την ιστορική Mogador, νυν Εσσαουίρα, δηλαδή «μικρό οχυρό». Ψαράδικος κόμβος ντυμένος στα μπλε, πολυσύχναστο λιμάνι, και μια κουκλίστικη παλιά πόλη προστατευμένη με τείχη, μέσα από τα οποία ακούς το βουητό των κυμάτων του Ατλαντικού. Για να τα δεις πρέπει να ανέβεις στα τείχη ή να πας για κολύμπι, μετά από μια βόλτα προσανατολισμού στα γραφικά δρομάκια.

Θα εξερευνήσουμε την αγαπημένη των ζωγράφων και των καλλιτεχνών, που είδαμε να «φιγουράρει» και στο διάσημο Game of Thrones, ενώ και ο Όρσον Γουέλς έμεινε εδώ στα γυρίσματα του «Οθέλλου» το 1952 (λέγεται ότι συνάντησε και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ!). Χαθείτε στα στενά δρομάκια και παζαρέψτε μέχρι τέλους σουβενίρ για τους αγαπημένους σας.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΕΣΣΑΟΥΙΡΑ – ΤΑΡΟΥΝΤΑΝΤ

Αναχωρούμε από την Εσσαουίρα με προορισμό μας την Ταρουντάντ, το «μικρό Μαρακές» ή «γιαγιά του Μαρακές» όπως αποκαλείται: ωστόσο σε αντίθεση με εκείνο, η πόλη τούτη είναι σχεδόν όλη περίκλειστη σε τείχη.

Με την άφιξή μας θα έρθουμε στη μυρωδάτη βερβέρικη αγορά και στα αραβικά σουκ της Ταρουντάντ για κοσμήματα, χαλιά και χειροτεχνήματα από τερακότα, σίδηρο και μπρούτζο. Πολλοί Μαροκινοί υποστηρίζουν πως η Ταρουντάντ είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική του ιστορικού και περήφανου Μαρόκου, που διατηρεί το αυθεντικό χρώμα της χώρας πίσω από τα κόκκινα τείχη της!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: ΤΑΡΟΥΝΤΑΝΤ – ΑΓΚΝΤΕΖ – ΖΑΓΚΟΡΑ – Μ?ΧΑΜΙΝΤ (διαδρομή με 4x4) – ΤΣΕΓΚΑΓΚΑ: Διαμονή στην έρημο

Έπειτα κατευθυνόμαστε προς την καρδιά της ενδοχώρας διασχίζοντας ένα σχεδόν αρειανό τοπίο: την οροσειρά του Αντι-Άτλαντα. Ένας κόσμος από έρημους βραχώδεις όγκους, απέραντες εκτάσεις

ξερής γης αλλά και μικρές λεκάνες όπου καταφεύγει το νερό. Εδώ υπάρχουν λιλιπούτεια Βερβέρικα χωριουδάκια με λίγα σπίτια, περικυκλωμένα από φοινικόδεντρα. Οι αποστάσεις από το ένα στο άλλο μεγάλες, χωρίς να βλέπεις άνθρωπο. Στο τοπίο ξεφυτρώνουν γραφικές κάσμπες, ζωτικές στο παρελθόν για την επιβίωση και την αποθήκευση εφοδίων. Οι πέτρινες πεζούλες για καλλιέργειες γύρω τους, συχνά παρατημένες, καθώς οι κάτοικοι παραιτήθηκαν από τον σκληρό αγώνα με την άγονη φύση και μετανάστευσαν.

Μέσω Ανγκτέζ και Ζάγκορα φτάνουμε στο Μ’Χαμίντ όπου θα επιβιβαστούμε σε οχήματα 4x4 για το υπόλοιπο της διαδρομής μας, μέχρι το κατάλυμά μας στην έρημο! Διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο.

 

4η ημέρα: ΤΣΕΓΚΑΓΚΑ – ΦΟΥΜ ΖΓΚΙΝΤ (διαδρομή με 4x4)– ΤΑΦΡΑΟΥΤ

Πρωινό ξύπνημα στην έρημο. Αφού πάρουμε πρωινό επιβιβαζόμαστε ξανά στα οχήματα 4x4 και αναχωρούμε για το Φουμ Ζγκιντ όπου θα βρούμε ξανά το πούλμαν μας που θα μας φέρει μέχρι την Τάφραουτ.

Η Τάφραουτ, η «καρδιά των Βέρβερων του Μαρόκου», μια πινελιά από ώχρα φωλιασμένη πάνω σε φόντο ροζ-κόκκινων βράχων. Πρωτεύουσα των αμυγδάλων (όταν ανθίζουν γίνεται ξακουστό παραδοσιακό φεστιβάλ και η κοσμοσυρροή «ξυπνά» την περιοχή) και του αργκάν (το έλαιό του ανεκτίμητος θησαυρός της μαροκινής γης, «όπλο» καλλωπισμού και περιζήτητο για καλλυντικά). Οι αργανιές (όπου σκαρφαλώνουν μαζικά οι κατσίκες!) αποτελούν οικονομικό στυλοβάτη της ντόπιας ζωής, ειδικά των γυναικών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΤΑΦΡΑΟΥΤ – ΑΓΚΡΑΝΤ ΟΥΝΤΑΝΤ – ΤΙΖΝΙΤ – ΜΙΡΛΕΦΤ – ΣΙΝΤΙ ΙΦΝΙ – ΓΚΕΛΜΙΜ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Αγκράντ Ουντάντ για να δούμε τις προϊστορικές βραχογραφίες, το… καπέλο του Ναπολέοντα και τους λεγόμενους Γαλάζιους Βράχους.

Συνεχίζουμε διασχίζοντας την οροσειρά του Αντι-Άτλαντα, φτάνοντας μέχρι το υψόμετρο των 1.100 μέτρων και απολαμβάνοντας τη αξιοσημείωτη θέα στην Κοιλάδα Κερντούς.

Κάνουμε στάση στην Τιζνίτ, πόλη περιτειχισμένη και γνωστή για την τέχνη των μαστόρων της στην αργυροχρυσοχοΐα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στο σουκ της Τιζνίτ και αφού περάσουμε από το χωριό Μιρλέφτ και τη μεγάλη παραλία του στις ακτές του Ατλαντικού, θα φτάσουμε στην πόλη Σίντι Ίφνι, μια ψαράδικη πόλη, με ιβηρική άλω, καθώς επιστράφηκε μόλις το 1969 από την Ισπανία στο Μαρόκο. Στην καρδιά της άλλοτε Ισπανικής Σαχάρας, ήταν βάση εμπόρων σκλάβων και μεγάλος εξαγωγέας ψαριών στην Ισπανία. Η ισπανική σφραγίδα υπάρχει παντού στο Σίντι Ίφνι. Ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω περιδιαβαίνοντας κτίρια αρ-ντεκό; το πρώην ισπανικό προξενείο, το Cine Avenida, το Δημαρχείο αλλά και το βασιλικό παλάτι (πρώην ισπανική στρατιωτική βάση), το σπίτι-πλοίο και ο φάρος για τις ομίχλες του Ατλαντικού. Τα κύματά του ωκεανού έχουν σμιλεύσει τη μεγάλη βραχώδη φυσική αψίδα, στην περίφημη κοκκινωπή παραλία Λεγκζίρα. Θα έχουμε χρόνο στην πόλη για να απολαύσουμε την παραλία, γιατί όχι και να κολυμπήσουμε αν ο καιρός το επιτρέπει!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην Γκελμίμ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΓΚΕΛΜΙΜ – ΤΑΝ-ΤΑΝ – ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΧΙΝΙΦΙΣ (βαρκάδα) – ΤΑΡΦΑΓΙΑ – ΛΑΑΓΙΟΥΝ

Η Γκελμίμ μοιάζει να αναδύεται μέσα από μια πελώρια όαση. Γνωστή για τη γραφική αγορά με καμήλες, που πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση, η πόλη φιλοξενεί επίσης ένα μεγάλο σουκ με μεγάλη ποικιλία από τοπικά χειροτεχνήματα.

Μέσω Ταν-Ταν συνεχίζουμε για τη λιμνοθάλασσα Χινιφίς, γνωστή και ως «Νάιλα», ένας βιότοπος ανάμεσα στις άγριες παραλίες του Ατλαντικού και τη λεγόμενη Ατλαντική Σαχάρα. Είναι εξαιρετικός προορισμός για παρατήρηση των ροζ φλαμίνγκο καθώς αποτελεί περιοχή διέλευσης και διαχείμασης για αποδημητικά πουλιά. Θα απολαύσουμε το τοπίο κάνοντας βαρκάδα στα νερά της Χνιφίς, για μια βόλτα ανάμεσα στις πράσινες όχθες και στην έρημο με την ψιλή άμμο.

Επόμενη στάση της ημέρας είναι στην πόλη Ταρφάγια για μια βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης, και φτάνουμε στη Λααγιούν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΛΑΑΓΙΟΥΝ – ΜΠΟΥΖΝΤΟΥΡ – ΝΤΑΧΛΑ

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη Λααγιούν, την «πόλη της άμμου», όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, καθώς το χρώμα της ερήμου κυριαρχεί στην πόλη. Είναι η πιο σημαντική πόλη στη Δυτική Σαχάρα, με ταραγμένη Ιστορία, καθώς ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή αποτελούσε προτεκτοράτο της Ισπανίας μέχρι και το 1958!

Συνεχίζουμε ακόμη νοτιότερα, και ερχόμαστε στο Μπουζντούρ. Παλιότερα ένας ταπεινός οικισμός γύρω από έναν φάρο, το Μπουζντούρ έγινε πόλη υπό Ισπανική επικυριαρχία και αποτέλεσε μήλον της έριδος για πολλές δεκαετίες, μαζί με την υπόλοιπη περιοχή.

Φτάνουμε στην Ντάχλα, στα νότια της Δυτικής Σαχάρας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΝΤΑΧΛΑ

Χτισμένη από τους Ισπανούς με το όνομα Βίγια Θισνέρος, η Ντάχλα βρίσκεται πάνω σε μια στενή χερσόνησο στον Ατλαντικό. Με βερβέρικο παρελθόν, ισπανικό «πιστοποιητικό γέννησης» και σαχαριανό χρώμα, καταλαβαίνει κανείς πως έχει πολλά να διηγηθεί στον επισκέπτη. Πέρα αυτών, η Ντάχλα προσελκύει πολλούς windsurfers που απολαμβάνουν τα εκπληκτικά νερά της! Για όποιον το επιθυμεί, παρέχεται μάλιστα η δυνατότητα προαιρετικής βόλτας με καταμαράν ή kitsurf/windsurf. Διανυκτέρευση στην Ντάχλα.

 

9η ημέρα: ΝΤΑΧΛΑ: εκδρομή στους λευκούς αμμόλοφους

Βρισκόμαστε σε ένα εξωπραγματικό τοπίο και δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε στο έπακρο. Πάμε λοιπόν για μια χορταστική εκδρομή στους αμμόλοφους της Ντάχλα, με οχήματα 4x4 γύρω από τον κόλπο της Ντάχλα και μέσα στην έρημο. Θα ανέβουμε σε ένα σχετικό ύψος (σχετικό διότι βρισκόμαστε στην έρημο…) για να ατενίσουμε από όσο το δυνατόν ψηλότερα το παρθένο τοπίο και να το αποτυπώσουμε όχι μόνο στη φωτογραφική μας κάμερα αλλά κυρίως στην ψυχή μας. Διανυκτέρευση στην Ντάχλα.

 

10η ημέρα: ΝΤΑΧΛΑ – πτήση για ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να πετάξουμε για τον βορρά του Μαρόκου και την Καζαμπλάνκα, η πόλη-θρύλος, σκηνικό του απελπισμένου έρωτα των Χάμφρι Μπόγκαρτ και Ινγκριντ Μπέργκμαν στην ομώνυμη ταινία. 

Άφιξη στην ονομαστή πόλη και περιήγηση, όπου μεταξύ άλλων θα περάσουμε από το Τέμενος του Χασσάν ΙΙ (εξωτερικά). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΜΑΡΑΚΕΣ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά οδικώς στο αεροδρόμιο του Μαρακές και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 680 €
Twin Room 1899 € 680 €
Triple Room 1899 € 680 €
Single Room 2299 € 680 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 680 €
Twin Room 2119 € 680 €
Triple Room 2119 € 680 €
Single Room 2519 € 680 €
Σημείωση:

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2829 € 0 €
Twin Room 2829 € 0 €
Triple Room 2829 € 0 €
Single Room 3229 € 0 €
Σημείωση:
Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1757

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:10

07:45

LH 4440*

24/12/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΜΑΡΑΚΕΣ

10:50

14:30

*η πτήση πραγματοποιείται από την Eurowings Discover (θυγατρική της Lufthansa)

LH 4371*

03/01/2023

ΜΑΡΑΚΕΣ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:25

19:20

*η πτήση πραγματοποιείται από την Eurowings Discover (θυγατρική της Lufthansa)

LH 1284

03/01/2023

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:35

00:20 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* lux, 5* Στο νότο του Μαρόκου και τη Δυτική Σαχάρα οι τουριστικές υποδομές είναι πολύ χαμηλές, δεν θα πρέπει να αναμένουμε πολυτέλεια. Τα καταλύματά μας είναι από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Οι είσοδοι στα μουσεία και στους προβλεπόμενους από το πρόγραμμα χώρους.
 • Εκδρομή με jeep 4X4 στους αμμόλοφους με την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
 • Φιλοδωρήματα (30 €) σε οδηγό και ξεναγό.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως


Αναχωρήσεις από Κύπρο              

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 680

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικους.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 ? κατ? άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ' ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 • Τα ξενοδοχεία 5* στο Μαρόκο δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματική τους κατηγοριοποίηση και στα διεθνή standards. Συμβαίνει πολλές φορές στο Μαρόκο ένα ξενοδοχείο 4* superior να είναι πολύ καλύτερο από ξενοδοχεία 5*. Έτσι το Versus Travel κάνει προσπάθεια επιλογής ξενοδοχείων με δικά του κριτήρια πραγματικής ποιότητας, δοκιμασμένα, που θα σας ικανοποιήσουν πλήρως.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι στην πραγματικότητα δίκλινα με προσθήκη τρίτου πτυσσόμενου κρεβατιού και δεν ενδείκνυνται για ενήλικους.

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Μετά την τεράστια εμπειρία μας στο Μαρόκο, διαμορφώσαμε αυτό το νέο πρόγραμμα εξερευνώντας τη Δυτική Σαχάρα και τον νότο του Μαρόκου, που συχνά παραλείπεται από τα ταξιδιωτικά προγράμματα. Ξεφεύγοντας από το συνηθισμένο και το προφανές, εμείς διεισδύουμε στις εσχατιές της Σαχάρας και ανακαλύπτουμε ομορφιές που σπάνια παρουσιάζονται στο ελληνικό κοινό.

Ξεκινάμε μάλιστα το ταξίδι μας με ευρηματικό τρόπο, με σπάνια διαμονή στην Εσσαουίρα και ολοκληρώνοντας την εξερεύνησή μας στην Καζαμπλάνκα, αποφεύγοντας έτσι τη σπατάλη χρόνου σε πολύωρες διαδρομές ημερήσιων εκδρομών. Εξερευνούμε έτσι χωρίς πήγαινε-έλα τη Δυτική Σαχάρα και το ανεξερεύνητο νοτιοδυτικό Μαρόκο.

Ένα πρόγραμμα, όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές και πτήσεις και με ποιοτικές, εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές και σπάνιες πτήσεις με τη Lufthansa!
 • Πτήση για Μαρακές και επιστροφή επίσης από Μαρακές.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Διαμονή παραμονή Χριστουγέννων στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα
 • Διαμονή στην Ταρουντάντ, υπέροχη, αυθεντική πόλη του νότιου Μαρόκου, που χρησιμοποιούμε ως ορμητήριο για την εξερεύνηση της περιοχής.
 • Διαδρομή με οχήματα 4x4 από το Μ’Χαμίντ στην Τσεγκάγκα.
 • Διαμονή στην έρημο σε σκηνές στην Τσεγκάγκα.
 • Διάσχιση του Αντι-Άτλαντα μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα φτάνοντας σε υψόμετρο 1.100 μέτρων.
 • Διαμονή στην Σίντι Ίφνι την «είσοδο του Ατλαντικού στη Σαχάρα».
 • Επίσκεψη στην Τάφραουτ, την «καρδιά των Βερβέρων».
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ντάχλα, στα βάθη της Δυτικής Σαχάρας.
 • Εξόρμηση με οχήματα 4x4 στους λευκούς αμμόλοφους της Ντάχλα.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

Highlights

 • Εξερεύνηση στην Ταρουντάντ, την πόλη με τα κόκκινη τείχη στο νότιο Μαρόκο.
 • Απολαύστε συναρπαστικές διαδρομές μέσα από πανέμορφα ορεινά περάσματα, γραφικά χωριά, φαράγγια, χαράδρες, οάσεις, κάσμπες και κσουρ.
 • Εξερευνήστε τα πολυδαίδαλα σουκ στις πόλεις της Δυτικής Σαχάρας, από τη Λααγιούν μέχρι την Ντάχλα.
 • Αφήστε να σας συνεπάρει το ηλιοβασίλεμα ή η ανατολή του ήλιου στους αμμόλοφους της Σαχάρας.
 • Αναπολήστε σκηνές από την ομώνυμη ταινία στην κοσμοπολίτικη Καζαμπλάνκα – Play it, Sam. Play «As time goes by»…

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Ένα πρόγραμμα που έλειπε, ένα ταξίδι Expedition του Versus Travel για τον ανήσυχο ταξιδιώτη, που δεν αρκείται σε μία επιφανειακή προσέγγιση της χώρας αλλά θέλει να εισχωρήσει στην αυθεντικό χαρακτήρα του Μαρόκου…

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανεξερεύνητο νότιο Μαρόκο, δυτική Σαχάρα | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info