fb

Λαπωνία Φινλανδική και Σουηδική-Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό-Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Αρκτικό Κύκλο | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3110€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το αποκλειστικό, συναρπαστικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε εκπληκτικές ομορφιές της Λαπωνίας και του Αρκτικού Κύκλου, ζώντας τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο πιο «χριστουγεννιάτικο» μέρος του κόσμου! Με το χωριό του Άι-Βασίλη και τη διαμονή στο Ροβανιέμι, το γιορτινό παραμύθι δεν αργεί να πάρει σάρκα και οστά. Ένα σπάνιο πρόγραμμα στη Λαπωνία, για να την εξερευνήσουμε σε βάθος, να γνωρίσουμε τους Σάμι, να απολαύσουμε την αναζωογονητική φύση της σουηδικής και φινλανδικής Λαπωνίας, να κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και Χάσκι, με παγοθραυστικά, με snowmobiles...  

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε από το παραθαλάσσιο Κέμι, με το κάστρο από πάγο, εξερευνούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης Λούλεο, μνημείο της UNESCO. Στη Λούλεο, ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, συναντάμε αυτόχθονες Λάπωνες, μπαίνουμε στο ξενοδοχείο από πάγο, και φυσικά ερχόμαστε στο γιορτινό Ροβανιέμι, για να ζήσουμε από κοντά τη μαγεία των γιορτών και του χιονιού στο χωριό του Αϊ-Βασίλη! Απολαμβάνουμε σαφάρι με χάσκις, και με έλκηθρο ταράνδων και μυούμαστε στη μυστηριώδη αυτή χώρα που λέγεται Λαπωνία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ SNOWMOBILES

Ο οδηγός του snowmobile πρέπει να είναι άνω των 18 ετών και να διαθέτει δίπλωμα οδήγησης!

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Μπορούμε σε ένα ταξίδι να απολαύσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ροβανιέμι, να εξερευνήσουμε τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, να μπούμε στον Αρκτικό Κύκλο, να γνωρίσουμε τους Σάμι και να κυνηγήσουμε το υπερθέαμα που λέγεται Βόρειο Σέλας;

Ναι μπορούμε!

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις στο γιορτινό Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετικη απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Ειδικότερα:

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι. Μας εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις.
  • Δύο (2) διανυκτερέυσεις στο Ροβανιέμι στην πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου!!
  • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό
  • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
  • Κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
  • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
  • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobiles.
  • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
  • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων όπου θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο με ταράνδους,
  • Συμμετέχουμε στην Τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου.
  • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα
  • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
  • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κωνσταντινούπολη.  Άφιξη, ξενάγηση στην Κωνσταντινούπολη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΕΜΙ: Χριστουγεννιάτικη έκπληξη – Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Πτήση για τη Φινλανδία και το Ροβανιέμι. Άφιξη στην πόλη του Άϊ-Βασίλη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την παραθαλάσσια πόλη Κέμι για να δούμε από κοντά κάτι το πραγματικά σπάνιο: ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού!
Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μάς περιμένει μία χριστου-γεννιάτικη έκπληξη και στη συνέχεια εξόρμηση στη λαπωνική ύπαιθρο για να «κυνηγήσουμε» το Βό-ρειο Σέλας, ένα από τα πιο διάσημα φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Διανυκτέρευση στο Κέμι.

3η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΛΟΥΛΕΟ (Σουηδία) – Κυνήγι Βόρειου Σέλαος

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για τη γειτονική Σουηδία και την πόλη Λούλεο (Luleå), στον Βορρά της χώρας και συγκεκριμένα στη σουηδική Λαπωνία. Άφιξη και γνωριμία μ’ αυτή την πόλη με τον διττό χαρακτήρα: Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας.
Ωστόσο έφτασε να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Παράλληλα, η Λούλεο διατηρεί και το παραδοσιακό της χρώμα, με την παλιά της πόλη να αποτελεί μνημείο της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ εξορμούμε για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας! Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ: Κρουαζιέρα με Παγοθραυστικό

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την περιοχή του Πιτέο (Piteå). Εδώ θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην. Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Σημειώστε πως όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό! Διανυκτέρευση στη Λούλεο.

5η ημέρα: ΛΟΥΛΕΟ – ΧΩΡΙΟ ΣΑΜΙ /ΓΙΟΚΚΜΟΚΚ – ΚΙΡΟΥΝΑ (Σουηδία)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνηση της Λαπωνίας. Μεταξύ άλλων έχουμε επίσκεψη στην περιοχή του Γιόκκμοκ σε χωριό των Σάμι, των αυθεντικών Λαπώνων και αυτόχθονων κατοίκων της περιοχής: θα τους γνωρίσουμε από κοντά, θα συνομιλήσουμε μαζί τους, θα πιούμε μαζί καφέ γύρω από τη φωτιά και θα μάθουμε πολλά, και από πρώτο χέρι, για την τόσο ιδιαίτερη αυτή φυλετική ομάδα που έχει μάθει να ζει σε μάλλον αντίξοες συνθήκες.  Θα περάσουμε από την κωμόπολη του Γιόκκμοκ και θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με την άφιξή μας στην πόλη της Κίρουνα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΚΙΡΟΥΝΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΠΟ ΠΑΓΟ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Στην περιοχή της Κίρουνα λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια το διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!
Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης.
Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!
Επιστρέφουμε στη Φινλανδία και ερχόμαστε στο Ροβανιέμι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ ΧΑΣΚΙΣ – ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ – ΤΕΛΕΤΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗΣ ΑΡΚΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι αξέχαστη εμπειρία.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε φάρμα ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί. 
Εδώ θα συμμετέχουμε επίσης και στην τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου, για την οποία μάλιστα θα πάρουμε και τη σχετική βεβαίωση συμμετοχής! Διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι.

8η ημέρα: ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – SNOWMAN WORLD – ΣΑΦΑΡΙ ΜΕ SNOWMOBILES – ΚΕΜΙ

Πριν αφήσουμε το Ροβανιέμι θα μπούμε στον Snowman World, μάλλον η πιο συναρπαστική πλευρά στο χωριό του Άι-Βασίλη, όπου θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε πολλές χειμερινές δραστριότητες, στο χιόνι και στον πάγο!
Θα έρθουμε επίσης και στο Arktikum, ένα επιστημονικό κέντρο για τον Αρκτικό Κύκλο στο Ροβανιέμι, για να μάθουμε πολλά για το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε και την τεράστια σημασία που έχει η διατήρησή του. 
Ύστερα, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία! (Η βόλτα με τα snowmobiles ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στο Κέμι).
Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Κέμι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΚΕΜΙ – ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΡΑΝΟΥΑ – ΧΩΡΙΟ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – Πτήση Επιστροφής

Μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο,  θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα!
Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!
Συνεχίζουμε με το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!
Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!
Μεταβαίνουμε κατόπιν στο αεροδρόμιο του Ροβανιέμι όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΤΚ 1844

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:00

12:25

ΤΚ 1749

25/12/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ

09:25

13:05

ΤΚ 1750

01/01/2023

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

16:10

21:40

ΤΚ 1841

02/01/2023

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:55

20:25

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης 
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από την τελευταία ημέρα)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
  • Επίσκεψη στο Χωριό των Ταράνδων
  • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
  • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
  • Σαφάρι με snowmobiles.
  • Είσοδος στο Arktikum.
  • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 450
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

 

ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ THERMAL CLOTHES: Οι ισοθερμικές στολές παρέχονται για 2 συγκεκριμένες ημέρες από το Versus Travel. Συστήνουμε, για λόγους υγιεινής, να έχετε μαζί σας δική σας ισοθερμική στολή και παπούτσια apres ski, ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση αλλαγής ρούχων και να ξεκινάτε την ημέρα με τα δικά σας ρούχα.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 800€.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.
  • Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

  • Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.
  • Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

  • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
  • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
  • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας) 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens"
από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

 

Μπορούμε σε ένα ταξίδι να απολαύσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ροβανιέμι, να εξερευνήσουμε τη Λαπωνία στη Σουηδία και τη Φινλανδία, να μπούμε στον Αρκτικό Κύκλο, να γνωρίσουμε τους Σάμι και να κυνηγήσουμε το υπερθέαμα που λέγεται Βόρειο Σέλας;

Ναι μπορούμε!

 

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό στη Λαπωνία, την οποία εξερευνούμε στο κομμάτι της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με δύο σπάνιες διανυκτερεύσεις στο γιορτινό Ροβανιέμι που θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική ματιά στο ταξίδι και θα μας χαρίσουν εξαιρετικη απόλαυση της λαπωνικής φύσης. Και φυσικά με ιδανικές μετακινήσεις και με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

 

Ειδικότερα:

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι. Μας εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις.
  • Δύο (2) διανυκτερέυσεις στο Ροβανιέμι στην πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου!!
  • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία, με ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, που περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό
  • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
  • Κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας!
  • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
  • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobiles.
  • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
  • Είσοδος στο Arktikum στο Ροβανιέμι.
  • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων όπου θα κάνουμε βόλτα με έλκηθρο με ταράνδους,
  • Συμμετέχουμε στην Τελετή Διάσχισης του Αρκτικού Κύκλου.
  • Είσοδος στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα
  • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
  • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

Highlights

  • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
  • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
  • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι.  
  • Απολαύστε το πνεύμα των Χριστουγέννων στο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
  • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
  • Απολαύστε σαφάρι με snowmobiles στη λαπωνική ύπαιθρο!
  • Γνωρίστε τους Σάμι, τους αυτόχθονες κατοίκους της Λαπωνίας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Τέλειες, σπάνιες πτήσεις με άφιξη στο Ροβανιέμι και επιστροφή επίσης από Ροβανιέμι. 
  • Δύο (2) διανυκτερέυσεις στο Ροβανιέμι στην πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου!
  • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobiles.
  • Κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας στην ύπαιθρο της Λαπωνίας

 

Χάρτης Ταξιδιού Λαπωνία Φινλανδική και Σουηδική-Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό-Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Αρκτικό Κύκλο | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info