fb

Ανατολική Θράκη – Αδριανούπολη, στις γέφυρες που ενώνουν ανθρώπους και πολιτισμούς | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 419€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πολιτισμού στην πανέμορφη Θράκη και την αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου, σε έναν τόπο, τόσο κοντινό και τόσο διαφορετικό ταυτόχρονα.

Σε ελάχιστες ώρες θα βρεθούμε ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή τζαμιά και μουεζίνηδες, παζάρια και αγορές με μπαχαρικά, ανθισμένους κήπους, κατάφυτες πλατείες, χαμάμ και ανατολίτικες λιχουδιές. Μια εικόνα απολύτως αντιπροσωπευτική της γειτονικής χώρας, μόλις δυο βήματα από τα σύνορα. Και μετά πάλι πίσω, στην πιο «ανατολίτικη» από τις ελληνικές πόλεις, την Κομοτηνή, για να σβήσουμε γλυκά τις έντονες εικόνες που θα έχουμε κρατήσει στο μυαλό από τη γειτονική χώρα.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας του Versus Travel στα «διαφορετικά» ταξίδια, εγγυάται ένα πυκνό και συναρπαστικό εξαήμερο, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 06:30 το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, μια και εκεί συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καθώς και πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντάς της ξεχωριστό χρώμα και μοναδικές μυρωδιές και γεύσεις που αξίζει να γευτούμε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αδριανούπολη

Πρωινό και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να περάσουμε στην τουρκική Ανατολική Θράκη με ενδιάμεση στάση στη Γέφυρα των Κήπων που ενώνει δύο χώρες και δύο ιστορικά έθνη. Μετά θα συνεχίσουμε βόρεια, για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne), η οποία ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό και διαθέτει πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα. Η κορωνίδα της πόλης είναι το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αδριανούπολη – Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων, που ίδρυσε ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Β΄, για να αποκτήσει η Αδριανούπολη ένα νοσοκομείο. Διαθέτει περίπου 40 αίθουσες και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου. Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το Μουσείο Υγείας είναι η μουσική υπόκρουση από βυζαντινούς αλλά και αραβικούς ήχους, που δεν περνούν απαρατήρητοι από τον περιηγητή. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης όπου θα θαυμάσουμε το Σελιμιγέ Τζαμί, παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε επίσης τα παλιά κτίρια και τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά και τις κλειστές αγορές. Θα πιούμε τούρκικο καφέ, θα δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Αφού χαρούμε την πόλη, το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: Αδριανούπολη – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα θα δούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολικής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόριά της μπορούμε να δοκιμάσουμε  υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε τον χρόνο να ψωνίσουμε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσουμε τα χαμάμ, μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Αδριανούπολη – Κάραγατς – Σουφλί – Κομοτηνή

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, προάστιο της Αδριανούπολης. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν τη Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Οριάν Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μεταξιού, για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού και συνεχίζουμε για την Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της, τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες της φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτήν την πολυπολιτισμική πόλη εδώ και πολλά χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα

Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 419 € 0 €
Twin Room 419 € 0 €
Single Room 539 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο Anatolia Hotel 3* στην Κομοτηνή
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Margi Hotel 5* στην Αδριανούπολη
 • Ημιδιατροφή
 • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel.
 • Εισιτήρια εισόδου στο Μουσείο Υγείας στην Αδριανούπολη.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ατομικά έξοδα και γεύματα
 • Ποτά στη διάρκεια των δείπνων
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φόρος διαμονής

 

*Φόρος διαμονής:

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ
Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος δια-
μονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις
αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περι-
λαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από

τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.
Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:
2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.
 


 

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 • Διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου  ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη, είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 100€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν από την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στο φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
κατ’ άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 2022

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

23.12

419€

539€

 

 

Highlights

 • Στην Αδριανούπολη βρίσκεται το Σελιμιγιέ τζαμί με τον πιο μεγάλο θόλο του κόσμου. Μεγαλύτερος και από την Αγιά Σοφιά.
 • Για χαμάμ ή μασάζ, συστήνουμε το Σοκολού Mεχμέτ Πασά Xαμάμ. Ανοιχτό για άντρες και γυναίκες, από νωρίς το πρωί (06.30) έως αργά το βράδυ (22.00).
 • Δοκιμάστε τηγανητά συκωτάκια (τζέρια) και κεφτεδάκια που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης.
 • Κάντε τα ψώνια σας στο εκπτωτικό χωριό που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, το Margi outlet σε πολύ καλές τιμές ή επισκεφτείτε το νέο, σύγχρονο εμπορικό κέντρο της πόλης που άνοιξε της πύλες του πριν μερικούς μήνες.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή σε δύο από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αδριανούπολης και της Κομοτηνής
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Επίσκεψη για χαλάρωση στα ξακουστά χαμάμ της Αδριανούπολης.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

23/12Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info