fb

Εξερεύνηση ενός χαμένου παράδεισου, Νησιά Πράσινου Ακρωτηρίου | 05.01, 09.03.2023

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι στα νησιά του Ατλαντικού Ωκεανού, απέναντι στις δυτικές ακτές της Αφρικής, στα νησιά της μουσικής και των γαλάζιων νερών. Το Πράσινο Ακρωτήριο, παλιά πορτογαλική αποικία, μας προσκαλεί να το εξερευνήσουμε. Επιλέγουμε να επισκεφθούμε τρία από τα νησιά της χώρας, τα νησιά Σαλ, Σάο Βισέντε και Σάντο Αντάο, ταξιδεύοντας μεταξύ τους με πλοίο αλλά και δύο εσωτερικές πτήσεις, με ημιδιατροφή και δραστηριότητες στη φύση αυτής της τόσο ασυνήθιστης χώρας.

Στη μέση του Ατλαντικού, 460 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σενεγάλης, βρίσκεται η μέχρι το 1975 πορτογαλική αποικία του Κάπο Βέρντε (Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου), ένα αρχιπέλαγος στα δυτικά της Αφρικής, ένα σύμπλεγμα από 10 μεγάλα και πολλά μικρότερα νησιά, που ούτε πράσινα μπορεί να τα πει κανείς, ούτε… ακρωτηριακά. Από το διάστημα μοιάζουν σαν σπασμένο κυματοθραύστη δυτικά της κίτρινης μάζας της Σαχάρας. Η χώρα πήρε την ονομασία της από το Cap Vert (Πράσινο Ακρωτήριο) της σημερινής Σενεγάλης, στο δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Αφρικής.

Τα ανεμοδαρμένα και άνυδρα νησιά έχουν μια αλλόκοτη γεωλογική ομορφιά, μια αρχιτεκτονική που περισσότερο θυμίζει Κούβα παρά Αφρική και μια μουσική κουλτούρα που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Ένα αρχιπέλαγος που τραγουδά και χορεύει ασταμάτητα στους ρυθμούς της δικής του μουσικής.

Ένας παλιός κρεολέζικος μύθος λέει πως όταν ο Θεός τέλειωσε το έργο του κι έτριψε με ικανοποίηση τα χέρια του, χώματα και υπολείμματα από τη δημιουργία που είχαν μείνει ανάμεσα στα δάχτυλά του, έπεσαν στη θάλασσα και σχημάτισαν τα νησιά.

Η μοναδικότητα του τοπίου με τα βουνά, τις χαράδρες, τις κατάφυτες κοιλάδες, τα απόκρημνα βράχια και τα φιόρδ, τα σκόρπια ροζ, μπλε, κίτρινα σπίτια, τα άσπρα ξωκλήσια, τα καλντερίμια με τις μικρές πέτρες από βασάλτη, η απεραντοσύνη της θάλασσας, οι χρυσές αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, ο λαμπερός ήλιος και οι φιλόξενοι κάτοικοι που τραγουδούν τα μόρνας και χορεύουν τα κολαντέιρας διασκεδάζοντας έτσι την τύχη τους, που τους έριξε σε μια χούφτα νησιά στη μέση του ωκεανού, δημιουργούν στους επισκέπτες απίστευτα συναισθήματα...

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο ταξίδι σε τρία από τα Νησιά του Πράσινο Ακρωτηρίου, σε ισάριθμους κρυμμένους θησαυρούς στη μέση του ωκεανού. Από την πρωτεύουσα Πραΐα που βρίσκεται στο νησί Σαντιάγκο, πετάμε για το Μιντέλο, την πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας που βρίσκεται στο νησί Σάο Βιτσέντε. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοίο με προορισμό το νησί Σάντο Αντάο και το λιμάνι Πόρτο Νόβο απ΄ όπου θα κατευθυνθούμε προς τη Ριμπέιρα Γκράντε. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στην Πράια και το Νησί Σαντιάγκο, από όπου θα πάρουμε και τον δρόμο επιστροφής μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου!

Με σπάνιες προαγορασμένες πτήσεις απευθείας από την Ευρώπη για το Κάμπο Βέρντε!

 

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλούσιο πρόγραμμα στα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη σε τρία νησιά του αρχιπελάγους:
 • Το Σαλ, στην ανατολική πλευρά της νησιωτικής χώρας
 • Το Σάο Βισέντε, όπου βρίσκεται το Μιντέλο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας και πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα
 • Το Σάντο Αντάο, το πιο πράσινο από όλα τα νησιά του αρχιπελάγους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* (τοπικής κατηγοριοποίησης, με απλές ανέσεις και τοπικό χρώμα)
 • Ημιδιατροφή (εκτός της ημέρας άφιξης στη Σάντα Μάρτα)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΝΗΣΙ ΣΑΛ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, στα δυτικά της Αφρικής, και το νησί Σαλ. Είναι το νησί με 350 ημέρες ηλιοφάνεια τον χρόνο, με τις λευκές αμμουδιές και τις αλμυρές λίμνες που του χάρισαν κάποτε και το όνομά του. Άφιξη στο Σαλ και μεταφορά στην παραθαλάσσια Σάντα Μάρτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ (ΝΗΣΙ ΣΑΛ) – πτήση για νησί ΣΑΟ ΒΙΣΕΝΤΕ – ΜΙΝΤΕΛΟ

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του νησιού από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της νησιωτικής χώρας και το νησί Σάο Βισέντε. Το νησί ανακαλύφθηκε από Πορτογάλους θαλασσοπόρους το 1462, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βικεντίου, προς τιμή του οποίου πήρε το όνομά του. Το Μιντέλο είναι η πόλη με τα πιο έντονα σημάδια της πορτογαλικής παρουσίας στην περιοχή. Πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα και πολλών άλλων λιγότερο διεθνώς γνωστών μουσικών, το Μιντέλο αποτελεί την αδιαμφισβήτητη πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, μια πόλη με χρωματιστά σπίτια και νοσταλγική ατμόσφαιρα, σπίτια με έντονα χρώματα και αρχιτεκτονική που μαγνητίζει το βλέμμα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. 
Στη συνέχεια της ημέρας θα γνωρίσουμε το Μιντέλο: την ιδιαίτερη ψαραγορά του καθώς και την αγορά φρούτων και λαχανικών, αλλά και την υπαίθρια αγορά στην Πλατεία ντε Εστρέλα. Θα περάσουμε από την Εθνική Βιβλιοθήκη, θα επισκεφθούμε το Πολιτιστικό Κέντρο του Μιντέλο ενώ δεν θα παραλείψουμε να περάσουμε από την Ρούα ντα Λισμπόα, τον δρόμο με τα πολλά μπαρ και εστιατόρια, τον εμπορικό δρόμο Ρούα ντα Πράια, τον Πύργο της Μπελέμ και την Πλατεία που φέρει το όνομα του Αμίλκαρ Καμπράλ, μίας εμβληματικής μορφής στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της χώρας. Θα επισκεφθούμε επίσης ένα τοπικό εργαστήριο κατασκευής μουσικών οργάνων, ενώ αν είμαστε τυχεροί ίσως ζήσουμε και ένα αυτοσχέδιο πάρτι αυτοσχεδιασμών από τους μουσικούς του νησιού, για τους οποίους φημίζεται το Σαλ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μιντέλο.

3η ημέρα: ΜΙΝΤΕΛΟ: Περιήγηση στο νησί Σάο Βισέντε

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την περιήγησή μας στο νησί του Σάο Βισέντε. Θα περάσουμε τα χωριά Καλιάου και Μπαΐα ντας Γκάτας (μια φυσική πισίνα που θεωρείται από τις ασφαλέστερες ακτές στο Πράσινο Ακρωτήρι), το ψαροχώρρι Σαλαμάνσα και θα φτάσουμε μέχρι την κορυφή του Μόντε Βέρδε, το υψηλότερο σημείο στο νησί από όπου, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπορέσουμε να δούμε μέχρι τα νησιά Σάο Αντάο, Σάο Νικολάου και Σάντα Λουτσία. Επιστροφή στο Μιντέλο, δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΙΝΤΕΛΟ – Μετάβαση με πλοίο στο νησί ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΑΟ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στο λιμάνι από όπου θα αναχωρήσουμε ακτοπλοϊκώς για το γειτονικό νησί του Σάντο Αντάο. το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Πράσινου Ακρωτηρίου, το δυτικότερο της χώρας αλλά και το πιο… πράσινο απ’ όλα! Το Σάο Αντάο είναι ένας θησαυρός καλά κρυμμένος στα βάθη του Ατλαντικού. Απότομες κατάφυτες πλαγιές πετάγονται μέσα από τη θάλασσα και χάνονται στα σύννεφα, ενώ μικρά ψαροχώρια είναι σφηνωμένα στην άκρη του γκρεμού ή στη σκιά ενός ηφαιστειογενούς βράχου. Οι κάτοικοι του νησιού αυτού κατόρθωσαν να δαμάσουν τη γη και παράγουν μπανάνες, καφέ, καλαμπόκι, και ζαχαροκάλαμο, από το οποίο φτιάχνουν το τοπικό ρούμι.
Το λιμάνι Πόρτο Νόβο (Porto Novo) όπου θα αποβιβαστούμε βρίσκεται στην άνυδρη πλευρά του νησιού, όμως καθώς θα φθάσουμε στην κορυφή θα δούμε την κατάφυτη δυτική πλευρά του. Μια ωραία διαδρομή μέσω Ντελγαδίμ θα μας φέρει μέχρι το παραθαλάσσιο Πόντα ντο Σολ, ένα όμορφο ψαροχώρι στο βορειοανατολικότερο άκρο του νησιού, που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες δύο νύχτες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΑΟΥΛ – ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ

Σήμερα θα έρθουμε στην καταπράσινη κοιλάδα του Παούλ όπου θα δούμε τις καλλιέργειες στις αναβαθμίδες, άπειρα τροπικά φυτά και θα περπατήσουμε, ανάλογα με τη διάθεσή μας, στην κοιλάδα απολαμβάνοντας εξαιρετική θέα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πόντα ντο Σολ. Δείπνο με συνοδεία ζωντανής μουσικής και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΠΟΝΤΑ ΝΤΟ ΣΟΛ: Δυτικό ΣΑΝΤΟ ΑΝΤΑΟ – ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το δυτικό μέρος του Σάντο Αντάο, μια περιοχή μάλλον άγνωστη και σίγουρα ανεξερεύνητη από τους επισκέπτες του νησιού. Θα επισκεφθούμε το Ριμπέιρα ντα Κρουζ, το Άλτο Μίρα και το Τσα ντε Μόρτε, μεταξύ άλλων. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο λιμάνι του Πόρτο Νόβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΠΟΡΤΟ ΝΟΒΟ – με φέρι στο ΜΙΝΤΕΛΟ – πτήση για νησί ΣΑΛ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιστρέφουμε με πλοίο στο Μιντέλο και το νησί Σάο Βισέντε, από όπου θα πετάξουμε για το νησί Σαλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Σάντα Μαρία, δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ: τουρ στο νησί Σαλ

Οι πρώτοι εξερευνητές που βρέθηκαν στο νησί, το ονόμασαν «Γιάνα», που στα ισπανικά θα πει «επίπεδη». Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του, και όχι άδικα, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς στην περιοχή Τέρρα Μπόα, μια τεράστια ερημική έκταση από αφρικανική άμμο. Στη συνέχεια όμως ανακαλύφθηκαν αλμυρές λίμνες στο εσωτερικό του, όπως η Πέδρα Λούμε, και η εικόνα που είχε ο τότε κόσμος για το νησί άλλαξε. Στη σημερινή μας περιήγηση θα δούμε πολλά θαυμαστά στο νησί Σαλ, απολαμβάνοντας παράλληλα ελεύθερο χρόνο το απόγευμα για χαλαρές βόλτες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ – Πτήση Επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την επιστροφή μας.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

   

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1843

05/01/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8100

05/01/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΝΗΣΙ ΣΑΛ

12:55

17:25

LX 8101

13/01/2023

ΝΗΣΙ ΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

08:50

16:40

LX 1842

13/01/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LX 1843

09/03/2023

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

07:05

08:55

LX 8100

09/03/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΝΗΣΙ ΣΑΛ

12:55

17:25

LX 8101

17/03/2023

ΝΗΣΙ ΣΑΛ – ΖΥΡΙΧΗ

08:50

16:40

LX 1842

17/03/2023

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:45

21:20

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσων σταθμών
 • Ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* τοπικής κατηγοριοποίησης με τοπικό χρώμα και απλές ανέσεις, και σχετικά απλά δωμάτια. Η τουριστική υποδομή, ιδιαίτερα εκτός του νησιού Σαλ, είναι χαμηλή, επομένως δεν αναζητούμε πολυτέλεια: πρόκειται για απλά, παραδοσιακά ξενοδοχεία.
 • Ημιδιατροφή (εκτός της πρώτης ημέρας)
 • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: +690 €
 • Βίζα εισόδου. Εκδίδεται και πληρώνεται κατά την άφιξή σας στη χώρα με κόστος 25 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας.

Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Η τουριστική υποδομή στα νησιά είναι αρκετά χαμηλή, ειδικά εκτός του νησιού Σαλ, επομένως δεν πρέπει να αναζητούμε πολυτέλεια: πρόκειται για απλά, παραδοσιακά ξενοδοχεία. Έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα διαθέσιμα ξενοδοχεία για τη διαμονή μας, 2*, 3* και 4*. Τα δωμάτια είναι σχετικά απλά, με βασικές ανέσεις και τοπικό χρώμα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου!

Με σπάνιες προαγορασμένες πτήσεις απευθείας από την Ευρώπη για το Κάμπο Βέρντε!

 

Το ταξίδι μας αυτό αποτελεί ένα πλούσιο πρόγραμμα στα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου και περιλαμβάνει:

 • Επίσκεψη σε τρία νησιά του αρχιπελάγους:
 • Το Σαλ, στην ανατολική πλευρά της νησιωτικής χώρας
 • Το Σάο Βισέντε, όπου βρίσκεται το Μιντέλο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας και πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα
 • Το Σάντο Αντάο, το πιο πράσινο από όλα τα νησιά του αρχιπελάγους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* (τοπικής κατηγοριοποίησης, με απλές ανέσεις και τοπικό χρώμα)
 • Ημιδιατροφή (εκτός της ημέρας άφιξης στη Σάντα Μάρτα)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

 

Highlights

 • Το αποικιακής αρχιτεκτονικής Μιντέλο
 • Η εντυπωσιακή θέα από τα υψώματα στο νησί Σαν Βισέντε
 • Η καταπράσινη Κοιλάδα Παούλ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε
 • Το εν πολλοίς άγνωστο δυτικό κομμάτι του νησιού Σάντο Αντάο
 • Το τοπίο στην Τέρρα Μπόα, μια αχανής έρημος καταμεσής του νησιού Σαλ
 • Οι αλμυρές λίμνες στο νησί Σαλ

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το Σαλ, στην ανατολική πλευρά της νησιωτικής χώρας
 • Το Σάο Βισέντε, όπου βρίσκεται το Μιντέλο, η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας και πατρίδα της Σεζάρια Εβόρα
 • Το Σάντο Αντάο, το πιο πράσινο από όλα τα νησιά του αρχιπελάγους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 2*, 3*, 4* 

Χάρτης Ταξιδιού Εξερεύνηση ενός χαμένου παράδεισου, Νησιά Πράσινου Ακρωτηρίου | 05.01, 09.03.2023

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info