fb

Ονειρικό Παρίσι, το άλλο Παρίσι του Versus με την αριστοκρατική Νορμανδία & τα Κάστρα του Λίγηρα. Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4* sup | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 6,7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 929€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το υπέρλαμπρο Παρίσι με τα σημαντικότερα αξιοθέατά του και τη μαγική ατμόσφαιρα, μαζί με την ιστορική Νορμανδία με τις απίθανες λουτροπόλεις και την Κοιλάδα του Λίγηρα με τα αναγεννησιακά κάστρα!

Ένα απίθανο υπερπλήρες και διαφορετικό πρόγραμμα στο μαγευτικό Παρίσι (και όχι μόνο!) που προσφέρει αποκλειστικά το Versus, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και μουσεία (Λούβρο, Μουσείο Αρωμάτων) και με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Επιπλέον πραγματοποιούμε δύο απίθανες ημερήσιες εκδρομές στη Νορμανδία και στις αριστοκρατικές λουτροπόλεις της καθώς και στα παραμυθένια Κάστρα του Λίγηρα, πρώην κατοικίες των βασιλέων της Γαλλίας.

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία το κεντρικό ξενοδοχείο μας κοντά στην περίφημη Champs Elysées, ξεναγούμαστε σε όλο το ιστορικό κέντρο του Παρισιού, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι το Τροκαντερό. Επίσης κάνουμε βόλτες στην περίφημη οδό Φομπούρ Σεντ Ονορέ με τους διασημότερους οίκους μόδας του κόσμου αλλά και στη γραφική Αποβάθρα του Ορσέ, όπου ιστορικά οι καλλιτέχνες στήνουν τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν τον Σηκουάνα. Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα για πλήρη ξενάγηση στο υπερ-μουσείο Λούβρο αλλά και στο Μουσείο των Αρωμάτων, της ιστορικής αρωματοποιίας Fragonard. Κάνουμε μία απίθανη ημερήσια εκδρομή στη Νορμανδία, όπου επισκεπτόμαστε τις αριστοκρατικές λουτροπόλεις του 19ου αιώνα Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ. Τέλος αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στη μαγευτική Κοιλάδα του Λίγηρα με τους αμπελώνες και τις κερασιές, όπου επισκεπτόμαστε τα εκπληκτικά αναγεννησιακά βασιλικά κάστρα Σενονσό, Αμπουάζ και Σαμπόρ.

 

 

 

Μόνο Στο Versus

Ένα απίθανο υπερπλήρες και διαφορετικό πρόγραμμα στο μαγευτικό Παρίσι (και όχι μόνο!) που προσφέρει αποκλειστικά το Versus, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και στο Λούβρο και με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Επιπλέον πραγματοποιούμε δύο απίθανες ημερήσιες εκδρομές στη Νορμανδία και στα Κάστρα του Λίγηρα.

 

Ειδικότερα:

 • Μόνο στο Versus εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France

 • Μένουμε σε πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο (Le Meridien Etoile 4* sup), λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champes Elysées.

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη ξενάγηση του Παρισιού και μία δεύτερη «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.

 • Δίνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!

 • Πηγαίνουμε και στο περίφημο Μουσείο των Αρωμάτων για να μάθουμε την ιστορία του αρώματος που άρχισε 5.000 χρόνια πριν και να δούμε τα προσωπικά αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας!

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ονφλέρ και Ντοβίλ

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην εμβληματική Κοιλάδα του Λίγηρα (προαιρετική εκδρομή) και επισκεπτόμαστε εξαίσια αναγεννησιακά κάστρα! Εναλλακτικά την ημέρα αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης ημέρας στο Παρίσι για να ανακαλύψετε την Πόλη του Φωτός σε χαλαρούς ρυθμούς.

 • Δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στην Ντίσνεϊλαντ!

 • Μένουμε σε πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο (Le Meridien Etoile 4* sup), λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées.

 

Η φιλοσοφία του ταξιδιού

Γιατί στο Παρίσι με το Versus; Η Πόλη του Φωτός θεωρείται, λανθασμένα, ένας εύκολος προορισμός ο οποίος συνήθως καλύπτεται επιφανειακά και πλασάρεται ως ένα απλό city break με μια ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό τον οποίο δεν ξαναβλέπουν οι ταξιδιώτες μετά την ξενάγηση.

Εμείς διαφωνούμε. Πιστοί στη φιλοσοφία των πλούσιων προγραμμάτων μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, κατ’ αρχάς δεν οργανώνουμε το ταξίδι αυτό ως city break, αλλά ως μια ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Έτσι, με τον Έλληνα αρχηγό μας, που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα, προσφέρουμε πλήρη κάλυψη των πιο διάσημων και χαρακτηριστικών αξιοθέατων της πόλης με ξενάγηση στην πόλη και μία δεύτερη μέρα ελεύθερη για βόλτες (πάντα μαζί με τον αρχηγό μας) για να διαλέξετε και να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιπλέον, αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στο διασημότερο υπερ-μουσείο του κόσμου, το Λούβρο, με πλήρη ξενάγηση και μετά πηγαίνουμε και στο Μουσείο των Αρωμάτων, για να πάρουμε μία καλή γεύση από το περίφημο παρισινό lifestyle. Ας μην ξεχνάμε πως το Παρίσι, πέρα από παγκόσμια μητρόπολη της Τέχνης, είναι και η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και της αρωματοποιίας!

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα το Παρίσι και την αριστοκρατική ιστορία του πρέπει να δούμε τα απίστευτα περίχωρά του. Να μια απίθανη καινοτομία του Versus! Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην πανέμορφη Νορμανδία, εκεί όπου έδρασε η Ιωάννα της Λωρραίνης, με επισκέψεις στα πρώτα αριστοκρατικά θέρετρα του κόσμου Ονφλέρ και Ντοβίλ. Οι βόλτες μας σ’ αυτές τις πόλεις κοσμήματα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν ήρωες σε ταινία εποχής.

Επιπλέον αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στα διάσημα Κάστρα του Λίγηρα, όπου θα απολαύσουμε και θα γνωρίσουμε σε βάθος όλη τη Γαλλική Αναγέννηση. Για μία ακόμη φορά θα νιώσουμε κινηματογραφικοί ήρωες και θα ζήσουμε μία απίστευτη εμπειρία πολιτισμού και βαθιάς αριστοκρατίας. Ο Λίγηρας ήταν η περιοχή όπου έχτιζαν τα εξοχικά κάστρα τους οι βασιλείς της Γαλλίας.

Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τη φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού θα λέγαμε το εξής: Το Παρίσι είναι ίσως η σημαντικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Versus του δίνει τη σημασία που του αξίζει, το εμπλουτίζει με απίθανες ξεναγήσεις στα εξαιρετικής σπουδαιότητας περίχωρά του (Νορμανδία, Κοιλάδα του Λίγηρα) και σας προσφέρει ένα αξεπέραστο ταξίδι-εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στην «Πόλη του Φωτός», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ (1η ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία θα ξεκινή­σουμε για μία πλήρη και πολύ εκτεταμένη ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός. Φυσικά θα αρχίσουμε με το Νο1 έμβλημα του Παρι­σιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ. Οπωσδήποτε τον γνωρίζετε, όπως και πιθανότατα τον γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη. Κα­τασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με αφορμή τη μεγάλη Διεθνή Έκθεση του Παρι­σιού με θέμα την Τεχνολογία και την Πρόοδο, που έ­γινε το 1900 αλλά και για τον εορτασμό των 100 χρό­νων από τη Γαλλική Επανάσταση. Ο πύργος έχει ύ­ψος 324 μέτρα και λειτούργησε ως η μεγάλη είσοδος στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως. Για την εποχή του το κτίσμα θεωρήθηκε υπερβολικά πρωτοποριακό και ακαλαίσθητο.

Οι κριτικές στις εφημερίδες ήταν ιδιαιτέρως αρνητικές. Για παράδειγμα ο σπουδαίος Γάλλος μυθιστοριογρά­φος Γκυ ντε Μωπασσάν λέγεται ότι έτρωγε το μεσημε­ριανό του γεύμα στο εστιατόριο στην κορυφή του πύργου κάθε μέρα και όταν τον ρώτησαν γιατί, απά­ντησε «επειδή είναι το μοναδικό μέρος στο Παρίσι, απ’ όπου δεν μπορείς να δεις τον πύργο». Ο δε διάσημος Γάλλος ποιητής Πολ Βερλαίν άλλαζε δρόμο για να μην τον βλέπει. Σήμερα πάντως, ο Πύργος του Άιφελ θεωρείται ένα πολύ εντυπωσιακό έργο της λεγόμενης διαρθρωτικής τέχνης. Και παρότι η κατασκευή του ή­ταν προσωρινή, και το γαλλικό κράτος βάσει του συμβολαίου κτίσης, είχε τη δικαιοδοσία να τον γκρεμί­σει 20 χρόνια μετά την ανέγερσή του, αυτό δεν έγινε ποτέ…

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1900 συμμετείχε και η Ελλάδα, ως νε­οσύστατο κράτος, με τα λικέρ και τα κονιάκ της πατρι­νής Ποτοποιίας Νικολάου Καλλικούνη, η οποία είχε ι­δρυθεί το 1850. Το ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στο Grand Palais (Μεγάλο Παλάτι), το οποίο θα δούμε κατά την ξενάγησή μας αμέσως μετά. Ο Νικόλαος Καλλικούνης στην έκθεση κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων του. Τόσο το Grand Palais όσο και το Petit Palais (Μικρό Παλάτι) που θα δούμε μαζί (βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο), χτί­στηκαν ως εκθεσιακοί χώροι με αφορμή τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση. Σήμερα λειτουργούν αμφότερα ως μουσεία καλών τεχνών.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι τα Ηλύσια Πεδία ή αλλιώς Champs Elysées. Πρόκειται για τη δια­σημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κό­σμου. Κατασκευάστηκε από τον Λουδοβίκο 14ο το 1667 ως συνέχεια των Κήπων του Κεραμικού. Ο Λου­δοβίκος κατοικούσε στο Παλάτι του Κεραμικού. Η ονο­μασία Ιλίσια Πεδία προέρχεται από την ελληνική μυθο­λογία. Η λεωφόρος καταλήγει στην, επίσης διάσημη, Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπολέων περίπου 2 αιώνες μετά. Επέλεξε το συγκεκριμένο ση­μείο επειδή η περιοχή ήταν τόπος κατοικίας του προτού στεφθεί αυτοκράτορας.

Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώ­δες σύμπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κα­τασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Η αρχική χρήση των εγκαταστάσεων ήταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπήρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει και μαυσωλείο για τους μεγάλους Γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπολέων. Η δε περιοχή των Απομάχων, όσον αφορά την αγορά ακι­νήτων, είναι η πιο ακριβή σε ολόκληρο το Παρίσι, ίσως και στον κόσμο.   

Φυσικά από την ξενάγησή μας στην Πόλη του Φωτός δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Πα­ρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα. Η κατασκευή της ολο­κληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Στις 2 Δεκεμ­βρίου του 1804 στον ναό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Όμως η Παναγία των Παρι­σίων έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στο ομώνυμο επικό γοτθικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό που εκδόθηκε το 1831 και σήμερα θεωρείται ένα από τα ση­μαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογο­τεχνίας.

Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονομασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτο­νική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λουδοβίκο 15ο, αρχικώς ως ναός αφιερωμένος στην Αγία Ζενεβιέβ, την πολιούχο των Παρισίων, με σκοπό να φιλοξενήσει το λείψανό της. Τελικά όμως, μετά από πολλές τροποποιήσεις, χρησιμεύει σήμερα ως ένα μη θρησκευτικό μαυσωλείο διακεκριμένων Γάλλων πολιτών (Βολτέρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Μαλρώ, Δουμάς κ.α.)Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβά­θρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκουάνα. Εκεί θα δούμε το Υπουργείο Εξω­τερικών της Γαλλίας όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι διατυπώσεις για τη σύνταξη της Συνθήκης των Βερσαλλιών που έθεσε τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πό­λεμο το 1919. Επιπλέον ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος και λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ται­νίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Παρίσι.

Ένας ακόμα σταθμός μας για σήμερα είναι το Τροκα­ντερό. Πρόκειται για τον λόφο στη Δυτική Όχθη που έ­λαβε αυτή την ονομασία το 1823, προς τιμήν της μά­χης του Τροκαντερό στην Νότια Ισπανία, στην οποία το οχυρωμένο ομώνυμο νησάκι κατελήφθη από τα γαλλικά στρατεύματα. Πριν από τότε ο λόφος ονομα­ζόταν Σαγιό. Το 1878 στο Τροκαντερό είχε χτιστεί το ο­μώνυμο παλάτι, ως εκθεσιακός χώρος για τη Διεθνή Έκθεση που έλαβε χώρα την ίδια χρονιά. Εν συνεχεία, για τους σκοπούς της Διεθνούς Έκθεσης του 1837 το Παλάτι του Τροκαντερό κατεδαφίστηκε για να χτιστεί στη θέση του το Παλάτι του Σαγιό, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Στους Κήπους του Τροκαντερό θα δούμε και το εντυπωσιακό Σιντριβάνι της Βαρσοβίας. Διαθέτει 12 υδάτινες στήλες που φτάνουν τα 12 μέτρα, 24 μικρότερα σιντριβάνια που το νερό τους φτάνει τα 4 μέτρα και 10 υδάτινες καμάρες. Στο άκρο που βλέπει στον Σηκουάνα, υπάρχουν 20 κανόνια νερού, που ε­κτοξεύουν με πίεση πίδακες νερού 50 μέτρων προς τον πύργο του Άιφελ.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

3η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ: ξενάγηση στα Μουσεία (Λούβρο – Μουσείο των Αρωμάτων)

Το Παρίσι είναι μια παγκόσμια μητρόπολη των τεχνών και φυσικά σε αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πτυχή του. Η έννοια του μουσείου εκεί ξεπερνά κατά πολύ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε ως μουσείο. Η σημερινή μας ξενάγηση λοιπόν, θα αρχίσει με το λεγόμενο μου­σείο των μουσείων, το Λούβρο, που είναι ίσως το ση­μαντικότερο του κόσμου και σίγουρα το διασημότερο.

Το Λούβρο βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, χτίστηκε το 1190 και αρχικά ήταν οχυρό. Αργότερα, μέσα στον μεσαί­ωνα, μετατράπηκε σε ανάκτορο και εκεί άρχισαν να φι­λοξενούνται οι βασιλικές συλλογές. Ως μουσείο λει­τούργησε μετά τη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκρι­μένα τον Αύγουστο του 1793. Τότε τα 3/4 των εκθεμά­των του προέρχονταν από τις βασιλικές συλλογές και το υπόλοιπο 1/4 προερχόταν από την κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία και τη δήμευση της περιου­σίας των ευγενών της χώρας.

Εν συνεχεία τα εκθέματα αυξήθηκαν θεαματικά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ονειρευόταν να δημιουργήσει στο Πα­ρίσι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Κατά τις εκ­στρατείες του λοιπόν καθιέρωσε στους όρους ειρή­νης πολεμική αποζημίωση σε είδος και, συγκεκριμένα, σε έργα τέχνης που εκτιμούνταν από Γάλλους ειδι­κούς. Τότε προστέθηκαν στο Λούβρο αναρίθμητες αρχαιότητες από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Ανάμεσα σε όσα πήρε ο Ναπολέοντας ήταν και μια τεράστια ελαιογραφία του Πάολο Βερονέζε σε καμβά, «Ο Γάμος στην Κανά», διαστάσεων 9 Χ 6 μέ­τρων, που κοσμούσε ιταλικό μοναστήρι και την οποία ο Γάλλος ηγέτης έκοψε στα δύο ώστε να μπορέσει να τη μεταφέρει στο Παρίσι. Το έργο αυτό δεν επιστρά­φηκε ποτέ στην Ιταλία. Πέρα όμως από όσα πήρε ο Ναπολέοντας κάνοντας αφαίμαξη ειδικά στις ιταλικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής, σημαντική εισ­ροή εκθεμάτων σημειώθηκε και χάρη στις ανασκαφές που έγιναν με πυρετώδεις ρυθμούς από Γάλλους αρ­χαιολόγους τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτά τα εκθέματα είναι η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

Σήμερα στο Λούβρο εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης, αλλά οι συλλογές του αριθμούν συνολικά τα 445.000 κομμάτια. Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου καταλαμ­βάνουν έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Οι δε ελ­ληνικές συλλογές καλύπτουν 25 αίθουσες... Όλα αυτά τα θα δούμε μαζί με τον Έλληνα αρχηγό μας ο οποίος θα μας κατατοπίσει απόλυτα για το καθετί από αί­θουσα σε αίθουσα.

Μετά την τεράστια εμπειρία του Λούβρου, ακολουθεί μία ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μου­σείο των Αρωμάτων ή αλλιώς Μουσείο Fragonard. Κατ’ αρχάς το Παρίσι, εκτός από Πόλη του Φωτός εί­ναι και η Πόλη των Αρωμάτων, αφού εκεί καθιερώθηκε η έννοια του αρώματος όπως το ξέρουμε σήμερα. Ο Fragonard είναι ένας από τους πρώτους οίκους αρω­ματοποιίας του 20ού αιώνα. Ιδρύθηκε το 1926 στην πόλη Γκρας που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή. Η Γκρας σήμερα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολι­τιστικής κληρονομιάς από την UNESCO επειδή εκεί πα­ράγονται εδώ και αιώνες όλα τα γαλλικά αρώματα. Ο οίκος Fragonard πήρε την ονομασία του από τον διά­σημο Γάλλο ζωγράφο Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ που γεννήθηκε και έζησε στην Γκρας. Ιδρύθηκε από τον ευ­γενή Ευγένιο Φους και έχει ως έδρα μία από τις παλιό­τερες αρωματοποιίες της Γκρας που χτίστηκε το 1841 από τον αρωματοποιό Κλοντ Μοτέ. Στο Μουσείο των αρωμάτων που θα επισκεφτούμε στο Παρίσι, θα δούμε μία πολύ μεγάλη συλλογή από τα σπουδαιό­τερα αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας αλλά και πολλά σχετικά εκθέματα που θα μας μεταφέρουν 5.000 χρόνια πίσω. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε και τα αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας.

Αν κάποιοι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν να επισκεφθούν το Μουσείο των Αρωμάτων, μπορούν εναλλακτικά να απολαύσουν κρουαζιέρα με μπατό στον Σηκουάνα!

Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδο­χείο μας. Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

4η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΜΈΡΑ: Προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στα Κάστρα του Λίγηρα (Σενονσό, Αμπουάζ, Σαμπόρ – οι είσοδοι στα κάστρα δεν περιλαμβάνονται)

Η Κοιλάδα του Λίγηρα βρίσκεται στην κεντρική Γαλλία. Έχει μήκος 280 χλμ. και έκταση 800 τ.χλμ. Αναφέρεται ως το Λίκνο και ο Κήπος της Γαλλίας, λόγω της αφθο­νίας σε αμπελώνες, οπωρώνες με κερασιές και καλ­λιέργειες αγκινάρας και σπαραγγιών, παράλληλα προς τις όχθες του ποταμού. Η κοιλάδα αυτή που είναι αξιοσημείωτη για τις ιστορικές πόλεις, την αρχιτεκτο­νική και τα κρασιά της κατοικείται από τη Μέση Παλαι­ολιθική περίοδο. Νο1 αξιοθέατό της όμως είναι τα πε­ρίφημα Κάστρα του Λίγηρα που χτίστηκαν στη διάρ­κεια της Γαλλικής Αναγέννησης, όταν η αυλή των Γάλ­λων βασιλέων ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή. Για τους παραπάνω λόγους το κεντρικό τμήμα της Κοιλά­δας του Λίγηρα βρίσκεται στον κατάλογο με τα Μνη­μεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πρώτος σταθμός μας σήμερα στην ειδυλλιακή κοι­λάδα είναι το Κάστρο Σενονσό κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το κάστρο αναφέρεται σε ιστορικές πηγές για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα. Ωστόσο ξαναχτίστηκε τον 16ο αιώνα πάνω στην εγκαταστάσεις ενός νερό­μυλου και σχηματίζει γέφυρα που διασχίζει το ποτάμι, σε γοτθικό και αναγεννησιακό στυλ. Το κάστρο αυτό, μαζί με τους κήπους του, είναι το πιο επισκέψιμο στη Γαλλία μετά τις Βερσαλλίες. 

Ακολουθεί η πόλη Αμπουάζ, πολύ κοντά στο Σε­νονσό, η οποία είναι χτισμένη πάνω στις όχθες του Λίγηρα. Σήμερα θα δούμε εκεί μία πανέμορφη και ή­συχη πολίχνη, ωστόσο τον Μεσαίωνα υπήρξε έδρα της γαλλικής βασιλικής αυλής και ως εκ τούτου έζησε αρκετούς δοξασμένους αιώνες.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Κάστρο-Ανάκτορο Αμπουάζ και πολύ κοντά σε αυτό το κάστρο Κλος Λισέ το οποίο επικοι­νωνεί με το Αμπουάζ με υπόγεια σήραγγα. Στο Κλος Λισέ έζησε, δημιούργησε και πέθανε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, οποίος εγκαταστάθηκε εκεί ως προσκεκλημέ­νος του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ το 1516. Από το 1855 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο για τη ζωή και το έργο του Ντα Βίντσι.

Ένα άλλο καλλιτεχνικό αξιοθέατο της πόλης είναι το περίφημο σιντριβάνι του Γερμανού ντανταϊστή εικα­στικού και ποιητή Μαξ Έρστ, οποίος έζησε για αρκετά χρόνια στη γειτονική Τουρέν. Το έργο κατασκευάστηκε το 1967 και βρίσκεται μπροστά στην εμπορική πλατεία της πόλης. Ο τίτλος του γλυπτού σιντριβανιού είναι «Στους κατάπτυστους, στους γελοίους, στην ιδιο­φυία»…

Τελευταίος σταθμός μας σήμερα στην Κοιλάδα του Λίγηρα είναι το περίφημο Κάστρο Σαμπόρ, ένα από τα διασημότερα παγκοσμίως πάνω στην κοιλάδα, λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Χτίστηκε κατ’ εντολή του βασιλιά Φραγκίσκου Α’ σε αναγεννη­σιακό στυλ αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Μάλιστα λέγεται ότι τις εργασίες και τα σχέδια ενέκρινε και ο Λε­ονάρντο ντα Βίντσι. Πάντως είναι το μεγαλύτερο κά­στρο στον Λίγηρα και χτίστηκε σαν βασιλική κατοικία για την εποχή του κυνηγιού.

Επιστροφή στο Παρίσι και διανυκτέ­ρευση.

Εναλλακτικά, εάν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή, μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερη ημέρα στην Πόλη του Φωτός, με πολύ χρόνο για βόλτες στα καταστήματα: ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην παγκόσμια μητρόπολη της μόδας. Περιηγηθείτε στη Δεξιά και στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα – η δεξιά είναι η πιο αριστοκρατική, γε­μάτη παλάτια και μνημεία, και η αριστερή είναι ιστο­ρικά η αγαπημένη των διανοούμενων και των καλλιτε­χνών. Επισκεφθείτε την Αποβάθρα Ορσέ και τον Πύργο του Άιφελ καθώς και πανέμορφες γραφικές συνοικίες.

Είναι μοναδική ευκαιρία επίσης να έρθετε στη συ­νοικία της Μονμάρτρης, την αγαπημένη όλων των καλλιτεχνών που πέρασαν ποτέ από το Παρίσι. Περπατήστε στα δρομάκια που σύχναζε η Αμελί και να ανέβουμε στον λόφο της Σάκρε Κερ με την πανέμορφη ομώνυμη εκκλησία από όπου η πανο­ραμική θέα στο Παρίσι είναι ασυναγώνιστη!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή αυτή πραγματοποιείται απο 17 άτομα και πάνω. Η είσοδος στα κάστρα δεν περιλαμβάνεται. Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 70€ κατά άτομο.

5η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ: Εκδρομή στη ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Νορμανδία, την περιοχή βόρεια του Παρισιού όπου εκβάλλει ο Σηκου­άνας. Εκεί έδρασε η Ιωάννα της Λωρραίνης και εκεί έ­λαβε χώρα η μεγάλη απόβαση των Συμμαχικών Δυνά­μεων που σήμανε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέ­μου με την κατάρρευση του Δυτικού Μετώπου των στρατευμάτων του Χίτλερ.

Πρώτος σταθμός μας στη Νορμανδία είναι η παρα­θαλάσσια πόλη Ονφλέρ, θέρετρο στη θάλασσα της Μάγχης. Νότια της Ονφλέρ βρίσκονται οι ιστορικές παραλίες της Συμμαχικής Απόβασης και βόρεια οι ε­κβολές του Σηκουάνα με την περίφημη Γέφυρα της Νορμανδίας. Η ίδια η Ονφλέρ είναι μια παραδοσιακή και ήσυχη κωμόπολη που θυμίζει άλλες εποχές. Ιδρύ­θηκε από τους Βίκινγκς και μέχρι τα μέσα του 12ου αιώνα ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος μεταφο­ράς εμπορευμάτων από τη Ρουέν προς την Αγγλία.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι: Η καθολική εκκλη­σία της Αγίας Αικατερίνης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και είναι η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία. Το κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στην είσοδο του λι­μανιού που χρονολογείται πριν από το 1600. Και τέλος το Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε μια μικρή εκ­κλησία του 15ου αιώνα.

Καθοδόν περνάμε από την Τρουβίλ,  το πρώτο αριστοκρατικό θέρετρο της Γαλλίας το οποίο αναπτύχθηκε επί αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα, πριν την Ντοβίλ. Ήταν το αγαπημένο θέ­ρετρο του Φλομπέρ και του Προυστ και ο Μονέ έχει ζωγραφίσει εκεί τις διασημότερες σκηνές διακοπών της αριστοκρατίας. 

Άφιξη στην όμορφη Ντοβίλ, το διάσημο αριστο­κρατικό μπελ επόκ θέρετρο της Γαλλίας στην Ανθι­σμένη Ακτή της Νορμανδίας. Άρχισε να λειτουργεί ως θέρετρο τον 19ο αιώνα με εμπνευστή τον Δούκα ντε Μορνί ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει εκεί το βασί­λειο της κομψότητας! Όπερ και εγένετο. Στην Ντοβίλ ά­νοιξε το πρώτο της κατάστημα η Κοκό Σανέλ το 1913. Η πόλη διαθέτει μία φημισμένη παραλία 2 χλμ. η οποία συνδέεται με έναν ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, που εί­ναι γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Επίσης η πόλη φημίζεται για τα γήπεδα γκολφ, τον ιπ­πόδρομο, το μεγάλο καζίνο και το Φεστιβάλ Αμερικα­νικού Κινηματογράφου κάθε Σεπτέμβριο. Η Ντοβίλ τόσο τον 19ο αιώνα όσο και τον 20ο υπήρξε μαγνήτης για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και την παγκόσμια πλουτοκρατία.  Μετά από τις ξεναγήσεις μας στις εκπληκτι­κές αυτές πόλεις της ιστορικής και βαθιά αριστοκρατι­κής Νορμανδίας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι.

Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ: Προαιρετική εκδρομή στη Ντίσνεϊλαντ

Για σήμερα σας προτείνουμε μία εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, έναν αληθινό παράδεισο για μι­κρούς και μεγάλους!

Η Disneyland Paris (πρώην Eurodisney) βρίσκεται περί­που 32 χλμ ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Ά­νοιξε τις πύλες της το 1992 και αποτελεί μία ολόκληρη πόλη από θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέ­ντρα, εστιατόρια και συγκροτήματα ψυχαγωγίας, όλα φυσικά εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο των η­ρώων του Ντίσνεϊ. Υπολογίζεται πως σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η Disneyland Paris έχει υποδεχθεί πάνω από 320 εκατομμύρια επισκεπτών!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΝΕΪΛΑΝΤ: Η συμμετοχή στην προαιρετική εκδρομή στην Ντίσνε­ϊλαντ μπορεί να πραγματοποιηθεί με δήλωση συμμετοχής και  πριν την αναχώρηση από την Αθήνα, και με καταβολή του κόστους εισιτηρίου στο Παρίσι. Κόστος: €130/ενήλικος/1 πάρκο ή €155/ενήλικος/2 πάρκα, €120/παιδί/1 πάρκο και €145/παιδί/2 πάρκα. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και προς την Ντίσνεϊλαντ. Εάν επιθυμείτε να επιστρέψετε νωρίτερα στο Παρίσι, με ατομικά έξοδα, θα σας εξυ­πηρετήσει ο σταθμός RER τραίνου, δίπλα ακριβώς στη Ντίσνεϊλαντ.

 Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

7η ημέρα: ΠΑΡΙΣΙ – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα.

 


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται 

περίπου 3-5 ημέρες

πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Ανάλογα με την αναχώρηση και την ώρα άφιξης στο Παρίσι, η σειρά των ξεναγήσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, χωρίς φυσικά να παραλείπεται τίποτα από τα αναγραφόμενα.
 • Επίσης, η σειρά των ξεναγήσεων ακολουθεί το εορταστικό ωράριο και τις ημέρες των αργιών της Γαλλίας. Αν, σύμφωνα με το ανωτέρω πρόγραμμα, μία επίσκεψη σε κάποιο μουσείο ή άλλο αξιοθέατο περιγράφεται σε ημέρα αργίας, τότε η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε κάποια άλλη ημέρα. Το τελικό πρόγραμμα με τις ξεναγήσεις και τις εκδρομές, σε συνάρτηση με τις αργίες των ημερών, αποτυπώνεται στο Τελικό Ενημερωτικό.
 • Στα 8ήμερα προγράμματα περιλαμβάνεται μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Παρίσι.
 • Στο 6ήμερο πρόγραμμα προβλέπεται μία (1) λιγότερη διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1099 € 290 €
Twin Room 1099 € 290 €
Triple Room 1099 € 290 €
Single Room 1589 € 290 €
Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 929 € 290 €
Twin Room 929 € 290 €
Triple Room 929 € 290 €
Single Room 1419 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

 

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1029 € 290 €
Twin Room 1029 € 290 €
Triple Room 1029 € 290 €
Single Room 1519 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 995 € 290 €
Twin Room 995 € 290 €
Triple Room 995 € 290 €
Single Room 1518 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1079 € 290 €
Twin Room 1079 € 290 €
Triple Room 1079 € 290 €
Single Room 1602 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1109 € 290 €
Twin Room 1109 € 290 €
Triple Room 1109 € 290 €
Single Room 1664 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1109 € 290 €
Twin Room 1109 € 290 €
Triple Room 1109 € 290 €
Single Room 1664 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1029 € 290 €
Twin Room 1029 € 290 €
Triple Room 1029 € 290 €
Single Room 1552 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1319 € 290 €
Twin Room 1319 € 290 €
Triple Room 1319 € 290 €
Single Room 1809 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 290 €
Twin Room 1149 € 290 €
Triple Room 1149 € 290 €
Single Room 1639 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 290 €
Twin Room 1249 € 290 €
Triple Room 1249 € 290 €
Single Room 1739 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1215 € 290 €
Twin Room 1215 € 290 €
Triple Room 1215 € 290 €
Single Room 1738 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1299 € 290 €
Twin Room 1299 € 290 €
Triple Room 1299 € 290 €
Single Room 1822 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 290 €
Twin Room 1329 € 290 €
Triple Room 1329 € 290 €
Single Room 1884 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 290 €
Twin Room 1329 € 290 €
Triple Room 1329 € 290 €
Single Room 1884 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 290 €
Twin Room 1249 € 290 €
Triple Room 1249 € 290 €
Single Room 1772 € 290 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 0 €
Twin Room 1639 € 0 €
Triple Room 1639 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1469 € 0 €
Twin Room 1469 € 0 €
Triple Room 1469 € 0 €
Single Room 1959 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1569 € 0 €
Twin Room 1569 € 0 €
Triple Room 1569 € 0 €
Single Room 2059 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1535 € 0 €
Twin Room 1535 € 0 €
Triple Room 1535 € 0 €
Single Room 2058 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1619 € 0 €
Twin Room 1619 € 0 €
Triple Room 1619 € 0 €
Single Room 2142 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 0 €
Twin Room 1649 € 0 €
Triple Room 1649 € 0 €
Single Room 2204 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1649 € 0 €
Twin Room 1649 € 0 €
Triple Room 1649 € 0 €
Single Room 2204 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1569 € 0 €
Twin Room 1569 € 0 €
Triple Room 1569 € 0 €
Single Room 2092 € 0 €
Σημείωση:

Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4*

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Extras

+ Λούβρο-είσοδος ενηλίκων  :  30 €

+ Λούβρο-είσοδος παιδιών/φοιτητών  :  10 €


8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

29/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

29/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:45

17:30

AF 1532

30/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

6 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

27/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

01/01/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

29/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

04/01/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

8 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

30/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

06/01/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

7 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

31/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 1532

06/01/2023

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μόνο στο Versus εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France.
 • Διανυκτέρευση στο εξαιρετικό κεντρικό ξενοδοχείο Le Meridien Etoile 4* sup, το οποίο απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από τα Ηλύσια Πεδία.
 • Πρωινό καθημερινά
 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου με ακουστικά 
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €290
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail [email protected] ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 500€.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

Οι είσοδοι για τα Μουσεία του Λούβρου και των Βερσαλλιών προπληρώνονται τουλάχιστον έναν μήνα πριν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε συγκεκριμένο ραντεβού με ξενάγηση χωρίς αναμονές. Τη στιγμή της κράτησης σας θα πρέπει να μας γνωστοποιείτε την ημερομηνία γέννησης των ταξιδιωτών για να γίνεται η σωστή χρέωση των φόρων αεροδρομίων / εισόδων για μουσεία.

Παρακαλούμε σημειώστε πως οι τιμές για την είσοδο στα πάρκα της Ντίσνευλαντ αλλάζουν αναλόγως της εποχικότητας, οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές. Ο ξεναγός σας θα σας ενημερώσει επιτόπου για τις τιμές. Η συμμετοχή σας στην εκδρομή στη Ντίσνευλαντ είναι προαιρετική όμως πρέπει να γνωρίζουμε αν θα συμμετάσχετε για να εξασφαλιστούν οι μεταφορές.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία στο Παρίσι παραλαμβάνονται γενικά μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 11.00, την ημέρα της αναχώρησης.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

 • Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
 • Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
 • Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα – Λάρνακα, οι ώρες του οποίου καθώς και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα, δείτε τις προνομιακές τιμές του «Stopover Athens» από 50€ το άτομο με μεταφορές.

ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Η συμμετοχή στην επίσκεψη στο Μουσείο του Λούβρου καθώς και η συμμετοχή στην επίσκεψη στην Ντίσνεϊλαντ πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνεται και να επικυρώνεται (με εξόφληση της συμμετοχής) στο γραφείο μας, δηλαδή πριν την αναχώρηση από την Αθήνα.

Αν κάποιοι ταξιδιώτες επιθυμούν εκ των υστέρων να δηλώσουν ενδιαφέρον για κάποια από τις δύο επισκέψεις, δηλαδή όταν το γκρουπ θα βρίσκεται στο Παρίσι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως η συμμετοχή τους θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα (subject to availability).

Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζουν πως εάν και εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα, η ακύρωση της συμμετοχής τους (εάν αλλάξουν γνώμη) δεν θα είναι δυνατή.

 

Χρήσιμες πληροφορίες τιμών για αξιοθέατα στο Παρίσι

 

 • Ελληνόφωνη ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου με ακουστικά -  30€ είσοδος και κόστος της προ κράτησης.
 • Όπερα – Τιμή γκρουπ 8€ κατ’ άτομο. Κανονική τιμή 14€.
 • Πύργος του Άιφελ – ατομικές τιμές χωρίς γκρουπ για όποιον επιθυμεί να το επισκεφτεί στον ελεύθερο χρόνο.
  • με ασανσέρ μέχρι το 2ο επίπεδο: 17,10€ (νέοι 12-24 ετών: 8,60€ - παιδιά 4-11 ετών: 4,30€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με ασανσέρ μέχρι την κορυφή: 26,80€ (νέοι 12-24 ετών: 13,40€ - παιδιά 4 -11 ετών: 6,70€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με σκάλες μέχρι το 2ο επίπεδο: 10,70€ (νέοι 12-24 ετών: 5,40€, παιδιά 4-11 ετών 2,70€ -  παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
  • με σκάλες μέχρι το 2ο επίπεδο & ασανσέρ μέχρι την κορυφή: 20,40€ (νέοι 12-24 ετών: 10,20€ - παιδιά 4-11 ετών: 5,10€ - παιδιά έως 4 ετών δωρεάν)
 • Κρουαζιέρα στο Σηκουάνα & Μονμάρτρη: από 35€.

 

 

Ένα απίθανο υπερπλήρες και διαφορετικό πρόγραμμα στο μαγευτικό Παρίσι (και όχι μόνο!) που προσφέρει αποκλειστικά το Versus, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και στο Λούβρο και με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Επιπλέον πραγματοποιούμε δύο απίθανες ημερήσιες εκδρομές στη Νορμανδία και στα Κάστρα του Λίγηρα.

 

Ειδικότερα:

 • Μόνο στο Versus εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France

 • Μένουμε σε πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο (Le Meridien Etoile 4* sup), λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champes Elysées.

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη ξενάγηση του Παρισιού και μία δεύτερη «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.

 • Δίνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!

 • Πηγαίνουμε και στο περίφημο Μουσείο των Αρωμάτων για να μάθουμε την ιστορία του αρώματος που άρχισε 5.000 χρόνια πριν και να δούμε τα προσωπικά αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας!

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ονφλέρ και Ντοβίλ

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην εμβληματική Κοιλάδα του Λίγηρα (προαιρετική εκδρομή) και επισκεπτόμαστε εξαίσια αναγεννησιακά κάστρα! Εναλλακτικά την ημέρα αυτή παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης ημέρας στο Παρίσι για να ανακαλύψετε την Πόλη του Φωτός σε χαλαρούς ρυθμούς.

 • Δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής στην Ντίσνεϊλαντ!

 • Μένουμε σε πολύ κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο (Le Meridien Etoile 4* sup), λίγα λεπτά με τα πόδια από την ομορφότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées.

 

Η φιλοσοφία του ταξιδιού

Γιατί στο Παρίσι με το Versus; Η Πόλη του Φωτός θεωρείται, λανθασμένα, ένας εύκολος προορισμός ο οποίος συνήθως καλύπτεται επιφανειακά και πλασάρεται ως ένα απλό city break με μια ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό τον οποίο δεν ξαναβλέπουν οι ταξιδιώτες μετά την ξενάγηση.

Εμείς διαφωνούμε. Πιστοί στη φιλοσοφία των πλούσιων προγραμμάτων μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, κατ’ αρχάς δεν οργανώνουμε το ταξίδι αυτό ως city break, αλλά ως μια ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Έτσι, με τον Έλληνα αρχηγό μας, που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα, προσφέρουμε πλήρη κάλυψη των πιο διάσημων και χαρακτηριστικών αξιοθέατων της πόλης με ξενάγηση στην πόλη και μία δεύτερη μέρα ελεύθερη για βόλτες (πάντα μαζί με τον αρχηγό μας) για να διαλέξετε και να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιπλέον, αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στο διασημότερο υπερ-μουσείο του κόσμου, το Λούβρο, με πλήρη ξενάγηση και μετά πηγαίνουμε και στο Μουσείο των Αρωμάτων, για να πάρουμε μία καλή γεύση από το περίφημο παρισινό lifestyle. Ας μην ξεχνάμε πως το Παρίσι, πέρα από παγκόσμια μητρόπολη της Τέχνης, είναι και η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας και της αρωματοποιίας!

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα το Παρίσι και την αριστοκρατική ιστορία του πρέπει να δούμε τα απίστευτα περίχωρά του. Να μια απίθανη καινοτομία του Versus! Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην πανέμορφη Νορμανδία, εκεί όπου έδρασε η Ιωάννα της Λωρραίνης, με επισκέψεις στα πρώτα αριστοκρατικά θέρετρα του κόσμου Ονφλέρ και Ντοβίλ. Οι βόλτες μας σ’ αυτές τις πόλεις κοσμήματα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν ήρωες σε ταινία εποχής.

Επιπλέον αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στα διάσημα Κάστρα του Λίγηρα, όπου θα απολαύσουμε και θα γνωρίσουμε σε βάθος όλη τη Γαλλική Αναγέννηση. Για μία ακόμη φορά θα νιώσουμε κινηματογραφικοί ήρωες και θα ζήσουμε μία απίστευτη εμπειρία πολιτισμού και βαθιάς αριστοκρατίας. Ο Λίγηρας ήταν η περιοχή όπου έχτιζαν τα εξοχικά κάστρα τους οι βασιλείς της Γαλλίας.

Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τη φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού θα λέγαμε το εξής: Το Παρίσι είναι ίσως η σημαντικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Versus του δίνει τη σημασία που του αξίζει, το εμπλουτίζει με απίθανες ξεναγήσεις στα εξαιρετικής σπουδαιότητας περίχωρά του (Νορμανδία, Κοιλάδα του Λίγηρα) και σας προσφέρει ένα αξεπέραστο ταξίδι-εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο!

 

Highlights

 • Απολαύστε τα ομορφότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού από τον Πύργο του Άιφελ ως το Τροκαντερό με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις από τον εξαιρετικά καταρτισμένο αρχηγό μας που θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Παρατηρήστε τα σπουδαιότερα έργα τέχνης του κόσμου (Τζοκόντα, Νίκη της Σαμοθράκης, Αφροδίτη της Μήλου) στο υπερ-μουσείο του Λούβρου, σε μία ξενάγηση που θα σας μείνει αξέχαστη
 • Δείτε τα μπουκαλάκια με τα αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας στο Μουσείο των Αρωμάτων της ιστορικής αρωματοποιίας Fragonard
 • Περπατήστε στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées, λίγα βήματα με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας!
 • Χαρείτε τις παραμυθένιες μπελ επόκ αριστοκρατικές λουτροπόλεις Ντοβίλ και Ονφλέρ στις ακτές της Νορμανδίας
 • Απολαύστε τα βασιλικά, αναγεννησιακά, κάστρα στη μαγευτική Κοιλάδα του Λίγηρα, με τους φημισμένους αμπελώνες και τις κερασιές (προαιρετική εκδρομή)
 • Προαιρετική εκδρομή στην Ντίσνεϊλαντ!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές πτήσεις με την αξιοπιστία της Air France
 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ονφλέρ και Ντοβίλ
 • Διαμονή στο εξαιρετικό Le Meridien Etoile 4* sup

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2022 - Πρωτοχρονιά 2023

Αναχωρήσεις

22/12, 23/12, 24/12, 27/12, 29/12, 30/12, 31/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ονειρικό Παρίσι, το άλλο Παρίσι του Versus με την αριστοκρατική Νορμανδία & τα Κάστρα του Λίγηρα. Διαμονή στο Le Meridien Etoile 4* sup | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info