fb

Πυρηναία...ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | 24.10.2022

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ολοκληρωμένο 8ήμερο ταξίδι και στις δύο πλευρές των Πυρηναίων, με κέντρο του ενδιαφέροντός μας την ευρύτερη περιοχή της επικράτειας των Καθαρών, της θρησκευτικής αίρεσης που αναπτύχθηκε (και κυνηγήθηκε) στον 12ο και 14ο αιώνα. Με βάση μας αρχικά τη Βαρκελώνη και στη συνέχεια την Καρκασσόν εξερευνούμε την ισπανική (καταλανική) και τη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων, διανθίζοντας το ταξίδι μας με πολλές επισκέψεις και ξεναγήσεις, ακόμα και με διαμονή στη μεσαιωνική Ζιρόνα αλλά και στο μικροσκοπικό πριγκιπάτο των Πυρηναίων, την Ανδόρρα. Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τρόπο που αξιοποιεί τον χρόνο που θα έχουμε στη διάθεσή μας, αλλά και την πολύχρονη εμπειρία μας σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ιδιαίτερο, 8ήμερο ταξίδι στις δυο πλευρές των Πυρηναίων, ξεκινώντας από την ιστορική Καρκασσόν όπου βλέπουμε το Canal du Midi και επισκεπτόμαστε ιστορικά σημεία, όπως την Μινέρβ και το Λε Σομάιλ, και βλέπουμε κάστρα που συνδέθηκαν με την ιστορία των Καθαρών. Επισκεπτόμαστε την όμορφη Τουλούζη και περιηγούμαστε στα μεσαιωνικά χωριά της επαρχίας Λανγκεντόκ, Μινέρβ, Λε Σομάιλ και Μιρεπουά, στην επικράτεια όπου πριν αιώνες άκμασε η θρησκευτική αίρεση των Καθαρών, σε μια περίοδο που σημάδεψε την τοπική Ιστορία.

Επόμενος σταθμός μας η Ανδόρρα, το πριγκηπάτο των Πυρηναίων, που συνδιοικείται από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Επίσκοπο της ισπανικής πόλης Ουρζέλ. Μπαίνουμε στην Ισπανία, συνεχίζουμε στο Φιγκέρες, τη γενέτειρα του μέγιστου σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί.  Διανυκτερεύουμε στη μεσαιωνική Ζιρόνα, πόλη με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και αρχιτεκτονικό πλούτο, και ολοκληρώνουμε στην κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη, μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, σε παραμυθένιες πόλεις και χωριά, που θα βρείτε μόνο στο Versus.

 

Ειδικότερα:

           

 • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ανδόρρα, το πριγκιπάτο των Πυρηναίων.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη μεσαιωνική Ζιρόνα.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βαρκελώνη στο ξενοδοχείο Catalonia Diagonal Centro 4* στο κέντρο της πόλης και όχι σε ξενοδοχείο εκτός Βαρκελώνης, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη.
 • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
 • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
 • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Φόροι πόλεων.
 • Εξειδικευμένος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τουλούζη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση οδικώς για την περιτειχισμένη Καρκασσόν, την περίφημη καστροπολι­τεία του γαλλικού νότου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΤΟΥΛΟΥΖΗ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Τουλούζη. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση στη γραφική «Ροζ Πόλη», όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, λόγω των ροδόχρω­μων τούβλων των σπιτιών της, απλωμένα στις όχθες του ποταμού Γκαρόν. Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι, είναι στολισμένη με εμβληματικά μνημεία που εντυπωσιάζουν όπως το νεοκλασικού ύφους Καπιτώλιο στην κεντρική πλατεία, που είναι και το σήμα-κατατεθέν της πόλης, το Château d' Eau κοντά στη γέφυρα Pont Neuf, η Βασιλική Saint Sernin και ο Καθεδρικός ναός του Saint-Etienne.

Καθώς επιστρέφουμε στην Καρκασσόν θυμόμαστε τον ποιητή και στιχουργό του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό, που υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του,  «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασ­σόν»...

Σήμερα λοιπόν, κατά την ξενάγησή μας στην Καρκασσόν, θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυρ­γίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – CANAL DU MIDI – ΜΙΝΕΡΒ – ΛΕ ΣΟΜΑΪΛ – ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ

Στην περιοχή που βρισκόμαστε δεσπόζει με την παρουσία του το περίφημο Canal du Midi. Το κα­νάλι του Μιντί είναι υδάτινος δίαυλος μήκους 240 χι­λιομέτρων στη νότια Γαλλία. Το κανάλι συνδέει το κα­νάλι του ποταμού Γκαρόν   με την λιμνοθάλασσα του Τω στην ακτή της Μεσογείου και μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο το οποίο συνδέει την Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικό­τερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.  Εφόσον το επιθυμείτε, υπάρχει (προαιρετικά) η δυνατότητα και ο χρόνος να κάνετε ένα κομμάτι του καναλιού!

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατο­λικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve).

Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσι­γιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (PaysCathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξα­πλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρ­μοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.

Το χωριό Μινέρβ λοιπόν καταγράφηκε για πά­ντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκ­κλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευ­γενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο ό­ταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πη­γάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδό­θηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν α­σπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατό­τητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προση­λυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ω­στόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί.

Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλη­σία του 12ου αι. που περιβάλλεται απόλιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χει­ροτεχνίας και εστιατόρια. Θα περπατήσουμε στο ευ­χάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κα­τηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Στη συνέχεια θα επιστρέ­ψουμε στην Καρκασσόν. Διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: ΚΑΡΚΑΣΣΟΝ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΟΥ – ΜΙΡΕΠΟΥΑ – ΑΝΔΟΡΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε από την Καρκασσόν. Πρώτος σημερινός μας σταθμός είναι το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμε­λιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώ­θηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρ­κασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «BlanquettedeLimoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία!

Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύ­νουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλ­μένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότε­ρες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύ­χρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξε­χωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνι­κής αρχιτεκτονικής.

Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων και το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπα­νίας. Άφιξη στην πρωτεύουσά της Ανδόρρα λα Βέγια (Andorra la Vella), τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέ­ρευση.

 

5η ημέρα: ΑΝΔΟΡΡΑ – ΦΙΓΚΕΡΕΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΤΑΛΙ) – ΖΙΡΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην Ανδόρρα για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και στα γραφικά της δρομάκια. Το πριγκηπάτο της Ανδόρρας είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στην γεωπολιτιική μορφολογία της Ευρώπης: αποτελεί ανεξάρτητο κράτος, με επίσημη γλώσσα τα καταλανικά (γαλλικά και ισπανικά) και δύο ανώτατους άρχοντες-πρίγκηπες που ασκούν εξ ημισείας την εξουσία στην Ανδόρρα: τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας και τον εκάστοτε επίσκοπο της πόλης Ουρζέλ (Urgell) στην Καταλωνία.

Αφού κάνουμε λοιπόν τη βόλτα μας στην Ανδόρρα αναχωρούμε οδικώς για την Ισπανία και το Φιγκέρες (Figueres), στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα, για ό­σους το επιθυμούν, να επισκεφθείτε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη πα­γκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτε­λεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Θα έχουμε χρόνο να δούμε το ιστορικό κέντρο της πό­λης και την εβραϊκή περιοχή.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στην πόλη της Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά). Με την άφιξή μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη Ζιρόνα, που θεωρείται από τις ο­μορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεω­γραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΖΙΡΟΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην πανέμορφη Ζιρόνα. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια δια­δρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και με­γεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική ει­κόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας -κύρια είσοδος στην παλιά πόλη- και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτρι­γυρίζεται από νεοκλασικά κτίρια.

Μετά τη βόλτα μας στη Ζιρόνα, συνεχίζουμε οδικώς για τη Βαρκελώνη. Άφιξη στην καταλανική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ξεκινάμε για μια πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού.  Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απο­λαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’ Espanya. Συνεχίζουμε με τη γρα­φική Barceloneta και από εκεί για ένα από τα πιο α­ξιόλογα έργα του αρχιτέκτονα Antoni Gaudí, την εκ­κλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οι­κογένεια), όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχι­τεκτονική του.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλα­τεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευ­θύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας. Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά κατα­στήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του Antoni Gaudi.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (BarriGótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μι­κρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – Πτήση Επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος το πρωί (check-out στις 12:00) και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 350 €
Twin Room 999 € 350 €
Triple Room 999 € 350 €
Single Room 1529 € 350 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1179 € 350 €
Twin Room 1179 € 350 €
Triple Room 1179 € 350 €
Single Room 1709 € 350 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, στο οποίο οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 0 €
Twin Room 1599 € 0 €
Triple Room 1599 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

LH 1281

24/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

11:15

13:15

LH 922

24/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΤΟΥΛΟΥΖH

16:15

17:55

LH 1129

31/10/2022

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

16:50

19:00

LH 1284

31/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:15 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο     
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €350
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

* ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα καιθέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, σε παραμυθένιες πόλεις και χωριά, που θα βρείτε μόνο στο Versus.

 

Ειδικότερα:

           

 • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στη μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στην Ανδόρρα, το πριγκιπάτο των Πυρηναίων.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στη μεσαιωνική Ζιρόνα.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Βαρκελώνη στο ξενοδοχείο Catalonia Diagonal Centro 4* στο κέντρο της πόλης και όχι σε ξενοδοχείο εκτός Βαρκελώνης, κυριολεκτικά σε άλλη πόλη.
 • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
 • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
 • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Φόροι πόλεων.
 • Εξειδικευμένος στην περιοχή Έλληνας αρχηγός.

 

Highlights

 • Περιπλανηθείτε στην Γοτθική Συνοικία, την Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης.
 •  Η Παλιά Πόλη της Ζιρόνα, από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες στην Ισπανία.
 •  Το Φιγκέρες, γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί, με το Μουσείο του.
 •  Τα χωριά στην επαρχία Λανγκεντόκ, ιστορική επικράτεια της μεσαιωνικής αίρεσης των Καθαρών.
 •  Το πριγκιπάτο της Ανδόρρας στα Πυρηναία.
 •  Το θρυλικό Κανάλ ντι Μιντί, ένα επίτευγμα της μηχανικής στην εποχή του.
 •  Η περιτειχισμένη Καρκασσόν, η θρυλική πόλη του γαλλικού νότου.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ένα ιδιαίτερο ταξίδι στις δυο πλευρές των Πυρηναίων, ξεκινώντας από την ιστορική Καρκασσόν.
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022

Αναχωρήσεις

24/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πυρηναία...ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | 24.10.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info