fb

Η Μεγάλη Παταγονία του Versus με το νησί Τσιλοέ και το πάρκο Ελ Τσαλτέν | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης.

Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη. Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν το φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

Εμπειρία: Παγόβουνα, πιγκουίνοι, φώκιες και συμπαρομαρτούντα. Γη του Πυρός. Παταγονία. Ένας θρύλος, ένας πόθος και η αίσθηση του ταξιδεύειν. Η αίσθηση της ασυνέχειας της μιας στιγμής σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενή της. Μετέωροι ανάμεσα στο λίγο πριν και στο αμέσως μετά. Η ρήξη με την ψυχοφθόρα αθηναϊκή καθημερινότητα. Αξίζει!!

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε βρίσκεσαι σε νησί, πότε σε κανάλι, πότε σε λίμνη και πότε σε ηπειρωτικό έδαφος. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε ολόκληρη την Παταγονία (το χιλιανό και το αργεντίνικο τμήμα της!). Από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος ’Αιρες, μία πτήση θα μας φέρει στο πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο. Από εκεί θα εξορμήσουμε στην καρδιά των ’νδεων. Θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών των ’νδεων και θα βρεθούμε στο Πουέρτο Βάρας. Θα συνεχίσουμε για το Πουέρτο Μοντ και το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας και θα θαυμάσουμε τα Στενά του Μαγγελάνου. Θα επισκεφτούμε, θα ξεναγηθούμε και θα διανυκτερεύσουμε στο γραφικό νησί Τσιλοέ και θα έχουμε την ευκαρία να δούμε και την προστατευόμενη περιοχή πιγκουίνων Puñihuil. Θα συνεχίσουμε με το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες), και το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε. Δεν θα παραλείψουμε φυσικά τον παγετώνα Serrano και τον παγετώνα Balmaceda. Το ταξίδι μας, όμως, δεν σταματά εδώ. Από το Καλαφάτε, που το όνομά του το έχει πάρει από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος, θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου», καθώς και των τεραστίων διαστάσεων παγετώνα Ουψάλα. Καταλήγουμε στην Ουσουάγια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο Τιέρρα Ντελ Φουέγκο και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle. Επιστρέφοντας πλέον στο Μπουένος ’Αιρες έχουμε ολοκληρώσει ένα μοναδικό ταξίδι στο άκρο της Γης.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία, τόσο στην πλευρά της Αργεντινής όσο και στη Χιλή. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

 

 • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε (Αργεντινή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Βάρας (Χιλή)
 • 1 διανυκτέρευση στο Νησί Τσιλοέ (Χιλή)
 • 1 διανυκτέρευση στο Πούντα Αρένας (Χιλή)
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Νατάλες (Χιλή)
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
 • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
 • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις (1+1) με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.

 

 1. Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM-Air France.
 2. Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.

 

 

 

17+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel
και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 

 • Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*.
 • Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς, στις 31/12.
 • Δύο διανυκτέρεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει το Ελ Τσάλτέν και μία από τις πιο συναρπαστικές της Παταγονίας. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα ενώ το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
 • Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή στο Νησί Τσιλοέ: ένα κρυμμέ́νο μυστικό της Χιλής που ανακαλύ́ψαμε και σας προτείνουμε.
 • Διαμονή στην Κεντρική Παταγονί́α στο Μπαριλό́τσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη του Πουέρτο Μοντ και του Πουέ́ρτο Βά́ρας στην πλευρά της Χιλής.
 • Μετάβαση από το Μπαριλό́τσε στο Πουέρτο Βάρας με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα διασχίζοντας τις Λίμνες των Άνδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!
 • Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Διαμονή στο Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.
 • Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλέ́να από το Πούντα Αρένας στη Χιλή και διάπλους των Στενών του Μαγγελανου. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
 • Απίστευτη εμπειρία με 4x4 στο Καλαφάτε, στο λεγόμενο «Μπαλκόνι των Άνδεων» απολαμβάνοντας παράλληλα συγκλονιστική πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων.
 • Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, με 3 διανυκτερεύσεις. Επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), και τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
 • Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Καλαφάτε καθοδόν προς το Ελ Τσαλτέν. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
 • Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 • Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
 • Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
 • Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ξενάγηση, tango show)

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Ακολουθεί ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε tango show για να δούμε από κοντά τον εθνικό χορό της Αργεντινής (ενδέχεται η βραδιά tango να πραγματοποιηθεί σε άλλη ημέρα του προγράμματος).

Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ (ξενάγηση, Καμπανάριο, τελεφερίκ)

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της χώρας και το Μπαριλότσε στους πρόποδες των Άνδεων και κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.

Το Μπαριλότσε είναι  ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Άνδεων και τις όχθες της Λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Rio Negro και ένα από το πιο σημαντικά τουριστικά κέντρα της Παταγονίας.

Ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών.

Ξεκινάμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής και ακολουθώντας παραλίμνια διαδρομή φτάνουμε στους πρόποδες του λόφου Καμπανάριο, από όπου μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή (περίπου 1.500 μ. υψόμετρο) με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε τη φανταστική θέα στο σύμπλεγμα λιμνών της Ναουέλ Ουάπι και φυσικά στις τριγύρω βουνοκορφές!

Η επόμενή μας στάση θα είναι στο Llao-Llao, όπου θα επισκεφθούμε εξωτερικά την Εκκλησία του St. Εduard. Η εκπληκτική διαδρομή μας από το λιμάνι του Panuelo, τα γήπεδα γκολφ, τη γέφυρα της Angostura, τη γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη Moreno θα καταλήξει στη λίμνη Trebol. Κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κύκλο θα επιστρέψουμε στο Μπαριλότσε γεμάτοι από πανέμορφες εντυπώσεις.

Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ – ΠΕΤΡΟΧΟΥΕ – διάσχιση λιμνών για το ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα διασχίσουμε την Περιοχή των ΛιμνώνΈνα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης. Η ζώνη αυτή των λιμνών προστατεύεται από την UNESCO ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πλούσιους βιότοπους και καταφύγιο άγριας ζωής του πλανήτη, με πρόσθετα στοιχεία τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις παραλίμνιες πόλεις. Η σύνθετη ιδιομορφία του ανάγλυφου, με τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα δάση δεν καθιστούν εύκολη τη χάραξη οδικών αξόνων. Η επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και των οικισμών γίνεται κυρίως με πλωτά μέσα -ποταμόπλοια και βαπορέτα- και με ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο μεταξύ των λιμνών. Εναλλάσσοντας και εμείς τα χερσαία και πλωτά μεταφορικά μέσα της περιοχής, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής.

Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας για το Πουέρτο Πανιουέλο, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα διασχίζουμε την πανέμορφη Λίμνη Nahuel Huapi. Άφιξη στο Πουέρτο Μπλεστ και συνεχίζουμε οδικά μέχρι το Πουέρτο Αλέγκρε, απ’ όπου πάλι με πλοιάριο θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Φρίας και θα φτάσουμε στο ομώνυμο λιμάνι της. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Αργεντινής, περνάμε τα σύνορα, διασχίζουμε το δρυμό Pérez Rosales και φτάνουμε στην Πέουγια. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Χιλής, θα επιβιβαστούμε στο τελευταίο μας για σήμερα πλοιάριο και θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Todos los Santos, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Φτάνουμε στο Πετροχούε και συνεχίζοντας τη διαδρομή μας κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της llanquihue, θα βρεθούμε στο Πουέρτο Βάρας, πόλη που ίδρυσαν Γερμανοί μετανάστες το 1852. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΟΝΤ – ΤΣΙΛΟΕ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να πάρουμε μια γεύση από το Πουέρτο Βάρας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Μοντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Θα επισκεφτούμε το προάστιο του Πουέρτο Μοντ με την ιχθυόσκαλα Angelmo, με τον πορθμό Tenglo, όπου μπορείτε να αγοράσετε μάλλινα χειροτεχνήματα και να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά.

Θα συνεχίσουμε για ένα κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε και ακούει στο όνομα Τσιλοέ. Πρώτη επίσκεψη στο νησί, το ακρωτήριο Τσακάο, στο βορειότερο τμήμα του νησιού, που το ενώνει με τη Χιλή. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό που έχτισαν οι κονκισταδόρες όταν πρωτοέφτασαν στο Τσιλοέ το 1567, το γραφικό λιμάνι και το κανάλι που επικοινωνεί με τη χερσαία χώρα.

Ξεκινώντας τη γνωριμία μας με το Τσιλοέ, θα κατευθυνθούμε για την περιοχή Ancud (Ανκούδ), τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Μία κωμόπολη που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή η οποία θεωρείται περιοχή λιμνών. Εκεί υπάρχει και το οχυρό Σαν Αντόνιο που χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα και προσφέρει μαγική θέα στο λιμάνι.  Εδώ, θα επισκεφθούμε την πόλη και το τοπικό μουσείο, για να μάθουμε για την αποικιακή ιστορία του Τσιλοέ.

Καταλήγουμε στην περιοχή Κάστρο, στο κέντρο περίπου του νησιού, όπου είναι χτισμένη και η ομώνυμη πρωτεύουσα, όπου θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα πλωτά σπίτια σε πλήρη ανάπτυξη. Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο εξ ολοκλήρου ξύλινος ναός Σαν Φρανσίσκο του 16ου αιώνα. Κατακίτρινος, στην απόχρωση της μπανάνας, με κόκκινες λεπτομέρειες και βιολετί τρούλους, χτίστηκε αρχικά από Ιησουίτες και εν συνεχεία, τον 18ο αιώνα έγινε καθολικός. Το εσωτερικό του κοσμεί ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο νησί Τσιλοέ.

6η ημέρα: ΤΣΙΛΟΕ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Ξύπνημα στο νησί Τσιλοέ και συνεχίζουμε τις επισκέψεις στο νησί, με πρώτο μας σταθμό την περιοχή Νταλκάουε με το ομώνυμο λιμάνι. Εκεί αναπτύσσεται το γραφικό ψαροχώρι Νταλκάουε, με τα χρωματιστά σπιτάκια, τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες και τους χαμογελαστούς κατοίκους με την ολοζώντανη κουλτούρα που εκπλήσσει. Μεγάλη ατραξιόν του χωριού οι ολόφρεσκοι θαλασσινοί μεζέδες. Ερχόμαστε στο χωριό Τεναούν με την υπέροχη αρχιτεκτονική του ποικιλία, πολλά από αυτά χτισμένα σε νέο-αποικιακό στυλ με γερμανικές επιρροές, και άλλα «ντυμένα» με πλακάκια από πεύκη. Στο χωριό Κόλο θα δούμε τη διάσημη εκκλησία, μία από τις πλέον ρουστίκ κατασκευές που φιγουράρουν στα μνημεία της UNESCO! Η διαδρομή μας συνεχίζει προς την εσωτερική ακτή και μας φέρνει στο Κέμτσι, όπου βρίσκεται μία από τις 16 ξύλινες εκκλησίες του αρχιπελάγους Τσιλοέ που αποτελούν μνημεία της UNESCO.

Γεμάτοι πολύ όμορφες εικόνες θα αφήσουμε πίσω μας το ξεχωριστό αυτό νησί και θα επιστρέψουμε στο Πουέρτο Βάρας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – πτήση για ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Μοντ από όπου θα πετάξουμε για το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Μαγκαγιάνες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με το Πούντα Αρένας: από το «Cerro Mirador» θα θαυμάσουμε τα στενά του Μαγγελάνου και την πόλη, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το μνημείο του Μαγγελάνου στην πλατεία Muñoz Gamero. Η περιήγησή μας συνεχίζεται με το μουσείο Regional Salesian, όπου θα μάθουμε μεταξύ άλλων για την ιστορία των ιθαγενών. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ – ΝΗΣΙ ΜΑΓΚΝΤΑΛΕΝΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο νησάκι Μαγκνταλένα, που βρίσκεται στο κέντρο των Στενών του Μαγγελάνου, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Πούντα Αρένας. Ο πλούτος του νησιού μας καλεί να θαυμάσουμε μια εικόνα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη φύση. Αυτή η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη έκταση τον Αύγουστο του 1966 και έγινε Εθνικό Πάρκο το 1982. Σκοπός είναι η προστασία της ορνιθοπανίδας, που αποτελείται κυρίως από πιγκουίνους, κορμοράνους και γλάρους. Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες των πιγκουίνων του Μαγγελάνου (Sphenicus Magallanicus), της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 50.000 ζεύγη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρωθεί η εκδρομή στο νησί Μαγκνταλένα, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή.

 

9η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, με θέα τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Πουέρτο Νατάλες. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ – ΜΠΑΛΜΑΣΕΔΑ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΣΕΡΡΑΝΟ (βαρκάδα σε φιόρδ) – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Μεταφορά στην αργεντίνικη πλευρά της Παταγονίας.

Ερχόμαστε στο Πουέρτο Μπόριες όπου επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο που θα μας ταξιδέψει μέσα στο φιόρδ «Τελευταία Ελπίδα»: πρόκειται για μια διαδρομή απίστευτης ομορφιάς υπό το όρος-παγετώνα Μπαλμασέδα, παρατηρώντας εκπληκτικά τοπία. Θα φτάσουμε στον παγετώνα Σερράνο και θα δούμε την εντυπωσιακή παγωμένη λιμνοθάλασσα, που μπορεί κανείς να την περπατήσει, μπαίνοντας μάλιστα στα παγωμένα τούνελ που φωτίζονται από τις ηλιακές ακτίνες με ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τρόπο.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καλαφάτε, που το όνομά του το έχει πάρει από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ: ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική εξερεύνηση του παγετώνα Περίτο Μορένο στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θα μεταφερθούμε ως εκεί οδικώς από ασφαλτοστρωμένο δρόμο 80 χλμ. και στη διαδρομή θα απολαύσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε φλαμίνγκο, κύκνους με μαύρο λαιμό, πάπιες, νερόκοτες κ.α. Με το που θα φτάσουμε όμως στο Εθνικό Πάρκο και θα αντικρύσουμε τον παγετώνα Περίτο Μορένο θα τα ξεχάσουμε όλα! Είναι το λεγόμενο «8ο θαύμα του κόσμου» και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χιλιόμετρα, πλάτος 4,5 χιλιόμετρα και υψώνεται περί τα 60 μέτρα από την επιφάνεια του νερού.

Μια τεράστια μάζα πάγου, στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θα τον ατενίσουμε από διάφορα παρατηρητήρια, με άλλη θέαση κάθε φορά και πάντα καλύτερη από την προηγούμενη… Καθώς θα τον παρατηρούμε να αργοκινείται θα αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του. Κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη μορφή της! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο.

Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να ζήσουν και την εμπειρία Minitrekking (με πικ νικ) στον ίδιο παγετώνα. Σε αυτή την περίπτωση μεταφερόμαστε οδικώς ως το λιμάνι Μπάχο λας Σόμπρας που απέχει περίπου 7 χλμ. από το πρώτο παρατηρητήριο του παγετώνα. Από εκεί επιβιβαζόμαστε σε πλεούμενο για μία 20λεπτη βόλτα και αποβιβαζόμαστε στην προβλήτα Μπράσο Ρίκο στην απέναντι όχθη. Εκεί θα συναντήσουμε εξειδικευμένους οδηγούς και θα περπατήσουμε μαζί τους στην όχθη έως τον παγετώνα. Από το σημείο που θα μας υποδείξουν οι οδηγοί θα σκαρφαλώσουμε στον παγετώνα στηριζόμενοι σε ειδικά καρφιά. Η επιφάνεια του πάγου είναι άγρια αλλά είναι σταθερή και ασφαλής. Η διαδρομή πάνω στον παγετώνα Περίτο Μορένο είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως μέτριας δυσκολίας. Θα περπατήσουμε για δύο ώρες και θα δούμε ρυάκια, λιμνούλες, χαράδρες, ρέματα, απίθανους σχηματισμούς από πάγο και όλες τις αποχρώσεις που προκύπτουν από το λευκό και το μπλε… Καθοδόν οι οδηγοί θα μας εξηγούν τα πάντα για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς και για το παράξενο φαινόμενο διάσπασης των πάγων. Μετά την εξερεύνηση του παγετώνα θα περάσουμε στο υποπολικό μαγγελανικό δάσος, με τις νότιες οξιές για πικ νικ με υπέροχη θέα. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελ Καλαφάτε.

Διανυκτέρευση στην Ελ Καλαφάτε.

Σημείωση: Η εμπειρία Minitrekking απευθύνεται αυστηρά σε ηλικίες από 10 έως 65 ετών. Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν άτομα με καρδιολογικές παθήσεις, εμφύσημα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, άσθμα και πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης η εμπειρία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με κινητικά και ψυχολογικά προβλήματα, εγκύους και άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία.

12η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ALL GLACIERS TOUR – ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ

Αμέσως μετά το πρωινό μας,  θα ξεκινήσουμε με προορισμό την αργεντινή κωμόπολη Ελ Τσαλτέν. Θα έχουμε την ευκαιρία καθ’ οδόν θα απολαύσουμε πολλά υπέροχα τοπία της Παταγονίας.

Είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι της διαδρομής που θα μας φέρει να ακολουθούμε για ένα κομμάτι της τη διάσημη Ruta 40, μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές στον κόσμο! Είναι ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος της Αργεντινής που διασχίζει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απόσταση άνω των 5.000 χιλιομέτρων! Ενώ ξεκινά μάλιστα από το επίπεδο της θάλασσας, στο νότιο άκρο του, φτάνει μέχρι και σε υψόμετρο 5.000 μέτρων, στην επαρχία της Σάλτα. Εμείς απολαμβάνουμε ένα τμήμα του στη σημερινή μας διαδρομή, σε ένα μάλιστα από τα πιο όμορφα και φωτογενή, καθώς κατευθυνόμαστε προς την Ελ Τσαλτέν!

Η Ελ Τσαλτέν, ιδρύθηκε μόλις το 1983 και βρίσκεται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όρους Φιτζρόι – το όρος έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του βρετανού πρωτοπόρου μετεωρολόγου (εφευρέτης των ημερήσιων δελτίων καιρού) και καπετάνιου του θρυλικού Beagle. Στο δεύτερο ταξίδι του Beagle (1831-1836) στην Παταγονία επέβαινε ως προσκεκλημένος του Φιτζρόι και ο νεαρός τότε γεωλόγος, βιολόγος και φυσιοδίφης Καρόλος Δαρβίνος.

Παρότι η κωμόπολη άρχισε να εμφανίζεται στους χάρτες μετά το 2000, θεωρείται σήμερα η αργεντίνικη πρωτεύουσα της πεζοπορίας. Η φύση της περιοχής είναι εκπληκτική και υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια μικρά και μεγάλα τα οποία θεωρούνται φετίχ για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας.

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα η σημερινή, καθώς μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης Αρχεντίνο όπου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχεια στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ελ Τσαλτέν.

13η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ: ΤΣΟΡΙΓΙΟ ΝΤΕΛ ΣΑΛΤΟ – ΚΟΝΔΟΡΕΣ Viewpoint

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει η Ελ Τσάλτεν, και μία από τις πιο συναρπαστικές στην Παταγονία. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο ντελ Σάλτο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από Κόνδορες. Είναι σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών και θα ζήσουμε μία σπάνια όσο και ανεπανάληπτη εμπειρία! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία αναζήτησης για κόνδορες να πετούν επίσης δική μας. Επιστροφή στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ (4x4 ΣΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς από την Ελ Τσαλτέν για να επιστρέψουμε στο Καλαφάτε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε το απόγευμα για μία δυναμική εμπειρία: βόλτα με 4x4 στο λεγόμενο «Μπαλκόνι του Καλαφάτε»! Θα έρθουμε λοιπόν στα ορεινά του Καλαφάτε για να ατενίσουμε την καλύτερη θέα στις παταγονικές Άνδεις: μία εκπληκτική 360ο θέαση της περιοχής με τις αλλεπάλληλες βουνοκορφές, τους παγετώνες, το πέρασμα Στόμα του Διαβόλου (το στενότερο πέρασμα της λίμνης της Αργεντινής), μέχρι την κορυφή του Φιτζ Ρόι, αν η καθαρότητα της ατμόσφαιρας το επιτρέψει. Αν μάλιστα είμαστε και λίγο τυχεροί, θα δούμε και τους κόνδορες των Άνδεων να σχίζουν με τα πελώρια φτερά τους τον ουρανό των Άνδεων…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ευκαιρία για γ γνωριμία με την τόσο ιδιαίτερη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στην Ουσουάια.

16η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE

Σήμερα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων.

Θα δούμε ακόμα και ένα φράγμα φτιαγμένο από… κάστορες! Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου».

Συνεχίζουμε με ακόμα μία μοναδική εμπειρία, με βαρκάδα στη Διώρυγα Beagle και τα νησάκια της, οπου αν είμαστε τυχεροί θα μπορέσουμε να δούμε και θαλάσσιους ελέφαντες!

Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Αναχωρούμε από την Ουσουάια και πετάμε για το Μπουένος Άιρες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

18η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος (check-out στις 12:00) και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

19η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7090 € 1200 €
Twin Room 7090 € 1200 €
Triple Room 7090 € 1200 €
Single Room 8810 € 1200 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7310 € 1200 €
Twin Room 7310 € 1200 €
Triple Room 7310 € 1200 €
Single Room 9030 € 1200 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση. Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, στο οποίο οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8540 € 0 €
Twin Room 8540 € 0 €
Triple Room 8540 € 0 €
Single Room 10260 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

24/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 701

24/12/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:35

07:25 +1

KL 702

10/01/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:35

09:45

KL 1575

11/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup. και 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε και στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
 • Διαδρομή με 4x4 στο Καλαφάτε.
 • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
 • Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων (Ελ Τσαλτέν)
 • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 • Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων στο Μπαριλότσε.
 • Διάσχιση τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ruta 40.
 • Βραδιά με tango show.
 • Επίσκεψη στο νησί Μαγκνταλένα (αν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή)
 • Βαρκάδα σε φιόρδ στο Πουέρτο Νατάλες.