fb

Πέρα από την Αφρική – Μεγάλο σαφάρι στην Κένυα, Αμποσέλι και εξωτική παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Μομπάσσα | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2850€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Κένυα μπορεί να αποτελέσει μια καλή εισαγωγή στην υποσαχάρια Αφρική, καθώς αποτελεί την πιο οργανωμένη από τις όμορες χώρες και το ταξίδι σε αυτήν είναι αρκετά πιο προσιτό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά, όπως τα πολύ καλά lodges στο σαφάρι, ο εμπλουτισμός των ξεναγήσεων, αλλά και η αεροπορική μετάβαση από και προς τη Μομπάσα συνθέτουν ένα ξεχωριστό ταξίδι και έναν άνετο και ευχάριστο συνδυασμό φωτογραφικού σαφάρι και εξωτικών παραλιών στις ανατολικές ακτές της Αφρικής, στη γη των Σουαχίλι στον Ινδικό Ωκεανό. Τα πληθωρικά σαφάρι με 5 διανυκτερεύσεις σε εθνικά πάρκα (Μασάι Μάρα, Αμποσέλι και Νακούρου), και η εξαιρετική τιμή του καθιστούν το ταξίδι αυτό περιπέτειας και χαλάρωσης μια εξαιρετική επιλογή.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι «Πέρα από την Αφρική». Μια περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα, στις πανέμορφες λίμνες της Κένυας - Μασάι Μάρα, Νακούρου, Ναϊβάσα και Ναϊρόμπι- και στις δύο σημαντικότερες πόλεις της - την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, διάσημο παραθεριστικό θέρετρο που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού, τη Μομπάσα θα μας προσφέρει θαυμάσιες εικόνες της αφρικανικής γης και των ανθρώπων της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Τέλειες πτήσεις με Ethiopian με τις καλύτερες ώρες άφιξης και αναχώρησης από τον προορισμό, για να κερδίσετε περισσότερο χρόνο στην Κένυα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 4 διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 ή 3 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus Travel.

Μια ολοκληρωμένη σαφάρι εμπειρία

 • 5 διαμονές σε Εθνικά Πάρκα σε lodge πολυτελείας τα γνωστά Sopa ή όμοια τους και όχι υποδεέστερα ή no name lodge. Πραγματοποιούμε πολλά σαφάρι στα πάρκα:
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Αμποσέλι
  • 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα
 • Και 4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελείας ξενοδοχείο All Inclusive  στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα.

Περιλαμβάνεται Gala την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μομπάσα

Στο πολυτελές Resort στην Μομπάσα περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή́ μας κατά́ τη διά́ρκεια των σαφάρι, τα γνωστά Sopa ή  Serena και όχι υποδεέστερα no name lodge. Προσφέρουμε lodges που θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη και θα αυξήσουν την ένταση της εμπειρίας.

 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στη Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι και γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. Οι ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορού́σαν να φύ́γουν από τη Μομπά́σα χωρί́ς εκτεταμένη ξενά́γηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το  Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου,  την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα και το εξαιρετικό πάρκο Αμποσέλι,  με απίθανη θέα του Κιλιμάντζαρο. Το πρό́γραμμά μας περιλαμβά́νει επί́σης ξεναγήσεις στις δύ́ο μεγαλύ́τερες πό́λεις της Κέ́νυα - το Ναϊ̈ρό́μπι και τη Μομπά́σα - με επιπλέ́ον επισκέ́ψεις στο Φρού́ριο της Μομπά́σα.
 • Πλούσια 11ήμερη διάρκεια και ολοκληρωμένο σαφάρι στην Κένυα.
 • Η μετά́βαση από το Ναϊρό́μπι στη Μομπά́σα είναι αεροπορική́, διαμορφώ́νοντας έ́τσι έ́να ά́νετο πρό́γραμμα.
 • Προσφέ́ρεται δωρεά́ν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Εμπειρίες από το ταξίδι

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, στις 22/12.

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ (Σαφάρι)

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ναϊρόμπι. Με περίπου 3.500.000 κατοίκους, το Ναϊρόμπι είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, μία από τις μεγαλύτερες σε ολόκληρη τη «Μαύρη» ήπειρο και παράλληλα μία πόλη δυναμική και μοντέρνα που θεωρείται από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην ήπειρο. Ιδρύθηκε το 1899 και έγινε πρωτεύουσα της Κένυας μετά από την Μομπάσα το 1905.

Με την άφιξή μας στο Ναϊρόμπι αναχωρούμε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Αμποσέλι που θα μας φιλοξενήσει για 2 ημέρες.

 

The Wild thing

Ώρα για Αφρικάνικο Σαφάρι

Ξεκινάμε το σαφάρι με το πάρκο Αμποσέλι κοντά στα σύνορα με την Τανζανία.  Το πάρκο αυτό έχει εξαιρετικά μεγάλο πληθυσμό άγριων ζώων, γι’ αυτό και προσφέρει υψηλού επιπέδου σαφάρι. Το πάρκο είναι  επίσης γνωστό για την υπέροχη θέα του όρους Κιλιμάντζαρο, το υψηλότερο όρος στον πλανήτη που «στέκεται» μόνο του, χωρίς να ανήκει σε κάποια οροσειρά. Αυτό κάνει το Κιλιμάντζαρο, πολύ εντυπωσιακό μια και όλο το ύψος είναι ορατό από το έδαφος. Ετσι και το σαφάρι από εδώ είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, δίνοντας μια καρποσταλική θέα των χιονισμένων κορυφών του Κιλιμάντζαρου.

Μετά από μια διαδρομή 200 χιλιομέτρων φτάνουμε στο Αμποσέλι. Τα ρέματα από το Κιλιμάντζαρο δημιουργούν στο κέντρο του Αμποσέλι νερόλακκους και έτσι τα περισσότερα μεγάλα θηλαστικά βρίσκονται εδώ. Θα τα αναζητήσουμε με ένα απογευματινό σαφάρι που θα έχουμε μετά τον μεσημεριανό μας

Το Αμποσέλι προσφέρει εύκολο σαφάρι λόγω της χαμηλής βλάστησης του και τα ανοικτά, γεμάτα γρασίδι, πεδία του. Διανυκτέρευση στο Αμποσέλι.

2η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ (Σαφάρι)

Η καλύτερη ώρα να δούμε το «Κίλι», όπως χαϊδευτικά οι ντόπιο αποκαλούν το Κιλιμάντζαρο είναι κατά την ανατολή, όταν το φως είναι καθαρό και λιγότερο έντονο.

Η ζωή στο σαφάρι και στο lodge
Η ημέρα ξεκινά. Η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι

Πολύ πρωινό ξύπνημα με ένα λαμπερό αφρικάνικο χαμόγελο και μια ζεστή κούπα καφέ, για να παρακολουθήσουμε τα μεγάλα θηλαστικά, όσο είναι ακόμα εν δράσει. Αργότερα, με τη ζέστη, θα κρυφτούν στη δροσιά για να απολαύσουν τη σιέστα τους και εμείς θα επιστρέψουμε στο lodge.

Στο Αμποσέλι θα αναζητήσουμε αρχικά ελέφαντες. Είναι από τα λίγα μέρη στον πλανήτη που μπορούμε να βρούμε ελέφαντες ελεύθερους, τους οποίους μπορούμε να προσεγγίσουμε τόσο πολύ. Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος άγριας φύσης Ντέιβιντ Γιάροου «διαφημίζει» το Αμποσέλι ως «το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να δει κανείς ελέφαντες από τόσο κοντά!».

Θα αναζητήσουμε επίσης λεοπαρδάλεις, υαινές, καμηλοπαρδάλεις, τσιτάχ, βουβάλια πολλά ειδη αντιλόπης αλλά τα παραδείσια πτηνά που βρίσκονται εδώ.

Μετά το πρωινό σαφάρι, επιστροφή στο lodge για μεσημεριανό και ολιγόωρη ξεκούραση. Το μεσημέρι η φύση ηρεμεί στην Αφρική. Θα ξεχυθούμε πάλι το απόγευμα, γύρω στις 16:30, σε αυτό το πανηγύρι θηρευτών και θηραμάτων. 

Στο τέλος της ημέρας, ένα ζεστό μπάνιο, ένα ποτό πλάι στην αναμμένη φωτιά και δείπνο κάτω από τα αστέρια, και στη συνέχεια κουβεντούλα για τις εμπειρίες που ζήσαμε μέχρι τα βλέφαρά μας να κλείσουν κουρασμένα. Θα ακούσουμε τα ζώα να βρυχώνται, θα έχουμε δει τον ήλιο να ανατέλλει σαν μια τεράστια κόκκινη φούσκα και στο τέλος θα μείνουμε με μια θλίψη, για όλα εκείνα τα ξημερώματα που ίσως έχουμε χάσει…

3η ημέρα: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΜΠΟΣΕΛΙ – ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ/ΝΑΪΒΑΣΑ

Αναχώρηση οδικώς για τη Λίμνη Νακούρου και το Εθνικό Πάρκο που δημιουργήθηκε το 1961 γύρω από τη λίμνη. Η Νακούρου αποτελεί έναν εκπληκτικής ομορφιάς βιότοπο, που φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν φυσικά τα πανέμορφα ροζ φλαμίνγκο, τα οποία και θα δούμε να ξεκουράζονται στη λίμνη και συχνά μεγάλα κομμάτια της επιφάνειάς της σχεδόν δεν διακρίνονται από το πλήθος των φλαμίνγκο που βρίσκονται εδώ.

Άλλοι κάτοικοι της Νακούρου είναι ο μαύρος και ο λευκός ρινόκερος, λιοντάρια, τσιτάχ και λεοπαρδάλεις. Το όνομά της σημαίνει «Σκονισμένος τόπος» στη γλώσσα των Μασάι, ενώ αξίζει να θυμόμαστε πως βρίσκεται στα περίπου 1.750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Διανυκτέρευση σε lodge στη λίμνη Νακούρου.

4η ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΝΑΚΟΥΡΟΥ/ΝΑΪΒΑΣΑ – ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (Σαφάρι)

Αναχωρούμε με προορισμό το μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής στην Αφρική, το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα. Είναι ένα εθνικό πάρκο στην περιοχή Ναρόκ, στην Κένυα, και εκτείνεται μέχρι την περιοχή Μάρα στην Τανζανία (εκεί όμως φέρει άλλη ονομασία – πρόκειται για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι). Είναι διάσημο για τους μεγάλους πληθυσμούς σε ελέφαντες, λεοπαρδάλεις και τσιτάχ και για την ετήσια μετανάστευση που πραγματοποιούν γκνου, γαζέλες και ζέβρες, από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο από και προς το Σερενγκέτι.

Η διαδρομή μας προς το πάρκο μας φέρνει στην περιοχή όπου παραδοσιακά κατοικεί η φυλή των Μασάι, που μαζί με τον ποταμό Μάρα που διασχίζει αυτές τις εκτάσεις, δίνουν το όνομά τους στο Εθνικό Πάρκο. Το απόγευμα θα επιδοθούμε σε σαφάρι, όπου θα αναζητήσουμε τα άγρια ζώα που ζουν μέσα στο Εθνικό Πάρκο. Πρόκειται στα αλήθεια για μια σπάνια εμπειρία που γίνεται ακόμη πιο συγκλονιστική χάρη στη διαμονή μας σε lodge της περιοχής, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της αφρικανικής γης, σε ρυθμούς εντελώς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Διανυκτέρευση σε lodge.

5η ημέρα: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ (Σαφάρι)

Νωχελικά με την αυγή το Μασάι Μάρα ξυπνά. Τσίχλες και μπουλμπούλ κάνουν αισθητή την παρουσία τους με ήχους. Τα αδύναμα καλέσματά τους καλύπτονται από τους βαθείς λαρυγγισμούς που βγάζουν οι χήνες πετώντας χαμηλά σε όλη την περιοχή. Μακριές ουρές από γκνου σαν τους επιβάτες ενός τρένου που περιμένουν να επιβιβαστούν εμφανίζονται μέσα από το υπόλευκο φως. Στο βάθος ένα κοπάδι ελεφάντων δίνει την εικόνα ενός μεγαλιθικού μνημείου. Ζέβρες κινούνται πλάι στον δρόμο σκορπίζοντας σκόνη με τις οπλές τους. Παρατηρούμε πώς γνέφουν καθώς περπατούν. Είναι μια μορφή επικοινωνίας. Καθησυχάζουν η μία την άλλη. Ένα λιοντάρι καταβροχθίζει το θήραμά του. Μόλις τελειώνει, ένα σμήνος από γύπες βουτά από το γειτονικό δέντρο και αρχίζει τη μάχη για ένα κομμάτι σάρκας. Ο κυρίαρχος γύπας κερδίζει τη μάχη, αλλά απωθείται από έναν αετό. Η αέναη μάχη δυνατού και αδυνάτου στη φύση. Είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για σαφάρι. Τώρα που οι άγριοι «κάτοικοι» της σαβάνας είναι στην πιο ενεργητική τους ώρα.

Επιβιβαζόμαστε λοιπόν στα τζιπ και παρακολουθούμε τη φύση με ευλαβική σιωπή. Βρισκόμαστε στο Μασάι Μάρα, που λόγω της μικρής του έκτασης έχει το πλεονέκτημα να είναι «πυκνοκατοικημένο», δίνοντάς μας προβάδισμα στον εντοπισμό των «ενοίκων» του: λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ρινόκεροι, ζέβρες, αγριογούρουνα, αντιλόπες, γαζέλες, στρουθοκάμηλοι και αγέλες γκνου. Οι δύο ποταμοί που το διατρέχουν, ο Μάρα και ο Τάλεκ, δίνουν νερό και άρα τροφή σε θηράματα και θηρευτές. Παράλληλα είναι γεμάτοι με κροκόδειλους και ιπποπόταμους. H αφθονία νερού και τροφής, αλλά και η μεγάλη διαθεσιμότητα θηραμάτων είναι οι λόγοι που το Μασάι Μάρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων ζώων στην Αφρική. Ό,τι κι αν σας έχουν περιγράψει για την εμπειρία ενός σαφάρι, τίποτα δεν συγκρίνεται με την προσωπική αίσθηση όταν βρίσκεστε σε έναν τέτοιο παράδεισο και σε απόσταση αναπνοής από την αληθινή άγρια ζωή της Αφρικής. Διανυκτέρευση σε lodge.

6η ημέρα: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ (ξενάγηση)

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Ναϊρόμπι. Άφιξη γνωριμία με την πόλη. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Κένυα συγκεντρώνεται στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, στην πόλη που το όνομά της θα πει «Δροσερά Νερά». Αξίζει να θυμόμαστε πως το Ναϊρόμπι βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων, επωφελούμενο έτσι από ψυχρότερα ρεύματα αέρα που κάνουν το κλίμα πολύ πιο δροσερό και ευχάριστο από άλλες περιοχές της Κένυα.

Στη περιήγηση μας στο Ναϊρόμπι θα μάθουμε πολλά περισσότερα για την άκρως ενδιαφέρουσα αυτή πόλη, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΜΟΜΠΑΣΑ (πτήση)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο της Κένυα, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

4 διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus travel.

 

8η ημέρα: ΝΤΙΑΝΙ ΜΟΜΠΑΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Στο λιμάνι της Μομπάσα αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1698 η Μομπάσα έπεσε στα χέρια των Αράβων, στη συνέχεια την κατακτούν οι σουλτάνοι της Μάσκατ (1793) και αργότερα οι σουλτάνοι της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: ΝΤΙΑΝΙ ΜΟΜΠΑΣΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΗΜΕΡΑ)

Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΝΤΙΑΝΙ ΜΟΜΠΑΣΑ

Ακόμα μία ημέρα ξενοιασιάς και χαλάρωσης στις καρτποσταλικές παραλίες της Μομπάσα για να «απορροφήσουμε» όσο περισσότερο μπορούμε από την ανεπανάληπτη αύρα του Ινδικού Ωκεανού…

11η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής (Εκτεταμένη Ξενάγηση και είσοδο στο κάστρο)

Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι και γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων.

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από την Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση. Σήμερα λοιπόν θα έρθουμε σε επαφή με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής. Το πρόγραμμα μας (check-out στις 11:00) είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με το παραθεριστικό θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη και το βασικότερο η ξενάγηση περιλαμβάνει και είσοδο στο περίφημο κάστρο της Μομπάσα. Θα γνωρίσουμε την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας για την Ελλάδα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΕΤ 761

23/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

01:05

06:55

ΕΤ 318

23/12/2022

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

08:15

10:25

ΕΤ 323

02/01/2023

ΜΟΜΠΑΣΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

18:50

21:10

ΕΤ 764

02/01/2023

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 +1

*ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (22/12)

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τέλειες πτήσεις με την Ethiopian.
 •  Ξενοδοχεία, 4*sup στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα All Inclusive, lodges πολυτελείας στα σαφάρι.
 • Εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ξενοδοχείο – resort στις παραλίες της Μομπάσα.
 •  Δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 •  Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, Αll inclusive
 • (γεύματα, ποτά) στη Μομπάσα, μόνο πρωινό
 • στο Ναϊρόμπι.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως
 • αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη στο Φρούριο της Μομπάσα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα
 • Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €.
 • Βίζα Κένυας: 65 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα ημέρες. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται δύο (2) διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Τέλειες πτήσεις με Ethiopian με τις καλύτερες ώρες άφιξης και αναχώρησης από τον προορισμό, για να κερδίσετε περισσότερο χρόνο στην Κένυα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: 4 διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 ή 3 όπως σε άλλα προγράμματα. Η επιλογή μας αυτή γίνεται έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να απολαύσετε το θέρετρο και να μην είστε με την «ψυχή στο στόμα». Επιπλέον έχετε άλλη μια ολόκληρη ημέρα μέχρι την ώρα της επιστροφής. Αφιερώνουμε στα ταξίδια μας το σωστό χρόνο στον κάθε προορισμό με γνώμονα πάντα την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα προγράμματα του Versus Travel.

Μια ολοκληρωμένη σαφάρι εμπειρία

 • 5 διαμονές σε Εθνικά Πάρκα σε lodge πολυτελείας τα γνωστά Sopa ή όμοια τους και όχι υποδεέστερα ή no name lodge. Πραγματοποιούμε πολλά σαφάρι στα πάρκα:
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Αμποσέλι
  • 1 διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα
 • Και 4 διανυκτερεύσεις σε πολυτελείας ξενοδοχείο All Inclusive  στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα.

Περιλαμβάνεται Gala την παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Μομπάσα

Στο πολυτελές Resort στην Μομπάσα περιλαμβάνεται εορταστικό δείπνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Επιλέγουμε μόνο lodges πολυτελείας για τη διαμονή́ μας κατά́ τη διά́ρκεια των σαφάρι, τα γνωστά Sopa ή  Serena και όχι υποδεέστερα no name lodge. Προσφέρουμε lodges που θα κάνουν τη διαμονή σας ευχάριστη και θα αυξήσουν την ένταση της εμπειρίας.

 • Το ξενοδοχείο μας στη Μομπάσα είναι 4 * sup. all inclusive (περιλαμβάνονται γεύματα και ποτά), γεγονός που θα κάνει αξέχαστη τη διαμονή σας στις εξωτικές παραλίες του Ινδικού.
 • Δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
 • Ολοκληρωμένη ξενάγηση στη Μομπάσα με την πολυσχιδή ιστορία της και είσοδο στο κάστρο της. Μια επιλογή που κοστίζει αλλά το πρόγραμμα χωρίς αυτή θα ήταν φτωχό. Στα προγράμματα του Versus μας αρέσει να χαλαρώνουμε αλλά για εμάς το ταξίδι είναι και γνώση, είναι μεταβολή των οπτικών μας οριζόντων. Οι ταξιδιώτες του Versus δεν θα μπορού́σαν να φύ́γουν από τη Μομπά́σα χωρί́ς εκτεταμένη ξενά́γηση.
 • Με το πρόγραμμα αυτό επισκεπτόμαστε το  Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα Λίμνη Νακούρου,  την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα και το εξαιρετικό πάρκο Αμποσέλι,  με απίθανη θέα του Κιλιμάντζαρο. Το πρό́γραμμά μας περιλαμβά́νει επί́σης ξεναγήσεις στις δύ́ο μεγαλύ́τερες πό́λεις της Κέ́νυα - το Ναϊ̈ρό́μπι και τη Μομπά́σα - με επιπλέ́ον επισκέ́ψεις στο Φρού́ριο της Μομπά́σα.
 • Πλούσια 11ήμερη διάρκεια και ολοκληρωμένο σαφάρι στην Κένυα.
 • Η μετά́βαση από το Ναϊρό́μπι στη Μομπά́σα είναι αεροπορική́, διαμορφώ́νοντας έ́τσι έ́να ά́νετο πρό́γραμμα.
 • Προσφέ́ρεται δωρεά́ν ταξιδιωτικός οδηγός στα Ελληνικά Versus Travel.

Το σημαντικότερο, οι αναχωρήσεις του Versus πραγματοποιούνται!

Highlights

 • Θαυμάστε τα ροζ φλαμίνγκο στη Λίμνη Νακούρου.
 • Αναζητήστε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, τσίτες, αγέλες γκνου, αντιλόπες, ρινόκερους και άλλα άγρια ζώα κατά το σαφάρι σας στο Μασάι Μάρα.
 • Τραβήξτε μια καρποσταλική φωτογραφία σαφάρι στο Αμποσέλι με απίθανο φόντο τις χιονισμένες κορυφές του Κιλιμάτζαρο
 • Επισκεφτείτε το πολύ ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναϊρόμπι.
 • Δειπνήστε στο διάσημο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι, ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
 • Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη της Μομπάσα με την αραβική συνοικία και το φρούριο των Πορτογάλων.
 • Χαλαρώστε στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα 
 • Ζήστε το μύθο της Αφρικής στην Κένυα!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στο πάρκο Μασάι Μάρα, την πολύ πλούσια σε πανίδα λίμνη Νακούρου και την εντυπωσιακή Λίμνη Ναϊβάσα
 • Ξεναγήσεις στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της Κένυας, το Ναϊρόμπι και τη Μομπάσα
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα σε ξενοδοχείο All Inclusive. To πρόγραμμα μας περιλαμβάνει 4 διανυκτερεύσεις και όχι 2 ή 3 όπως σε άλλα προγράμματα. 

Χάρτης Ταξιδιού Πέρα από την Αφρική – Μεγάλο σαφάρι στην Κένυα, Αμποσέλι και εξωτική παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Μομπάσσα | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info