fb

Ανεξερεύνητη Παταγονία - με το νησί Τσιλοέ, το Ελ Τσαλτέν και τη συγκλονιστική χερσόνησο Βαλντές, ένας συνδυασμός που δεν ξανάγινε | Χριστούγεννα 2022

Διάρκεια: 21 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 7090€

Ταυτότητα ταξιδιού

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης. Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν το φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

 

Η εμπειρία της Παταγονίας

Παγόβουνα, πιγκουίνοι, φώκιες και συμπαρομαρτούντα. Γη του Πυρός. Παταγονία. Ένας θρύλος, ένας πόθος και η αίσθηση του ταξιδεύειν. Η αίσθηση της ασυνέχειας της μιας στιγμής σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενή της. Μετέωροι ανάμεσα στο λίγο πριν και στο αμέσως μετά. Η ρήξη με την ψυχοφθόρα αθηναϊκή καθημερινότητα. Αξίζει!! Είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε βρίσκεσαι σε νησί, πότε σε κανάλι, πότε σε λίμνη και πότε σε ηπειρωτικό έδαφος.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε ένα τεράστιο τμήμα της Παταγονίας: από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μία πτήση θα μας φέρει στο πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο, στις λίμνες των Άνδεων. Διασχίζουμε τις λίμνες για να φτάσουμε στο Πουέρτο Βάρας, έχοντας πλέον περάσει στη Χιλή, από όπου μέσω Πουέρτο Μοντ φτάνουμε στο εκπληκτικό νησί Τσιλοέ, ένα «κρυμμένο μυστικό» της Χιλής. Από το Πουέρτο Μοντ πετάμε για το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας. Ερχόμαστε στο νησί Μαγνταλένα στα Στενά του Μαγγελάνου, για να συνεχίσουμε στο Πουέρτο Νατάλες. Παρατηρούμε παγετώνες και λιμνοθάλασσες, και μένουμε έκθαμβοι στην απίστευτη ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Τόρρες ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο της Νότιας Αμερικής. Συνεχίζουμε για το Καλαφάτε, από όπου θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου», καθώς και των τεραστίων διαστάσεων παγετώνα Ουψάλα. Ερχόμαστε φυσικά στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο του Ελ Τσαλτέν στην καρδιά των Άνδεων με την εντυπωσιακή θέα στην παγκοσμίου φήμης κορυφή Φιτζρόι και καταλήγουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το λεγόμενο και «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle. Επόμενος σταθμός μας το Πουέρτο Μαδρίν στην αργεντίνικη Παταγονία για να δούμε το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Πούντα Λόμα και να εκδράμουμε στην απίθανη χερσόνησο Βαλντές με την τεράστια βιοποικιλότητα.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Παταγονία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, με ένα συνδυασμό επισκέψεων και εκδρομών, τοσο στην πλευρά της Αργεντινής όσο και στη Χιλή, που δεν έχει ξαναγίνει… Στο πλούσιο πρόγραμμα του Versus απολαμβάνουμε τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της Παταγονίας, με πολλές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν όχι απλά να θαυμάσουμε τα σπάνια τοπία αλλά να ζήσουμε την αυθεντική εμπειρία της Παταγονίας.

Απολαμβάνουμε τις λίμνες των Άνδεων, το μοναδικό Τόρρες ντελ Πάινε της χιλιανής Παταγονίας, ερχόμαστε στην Ουσουάια και τη Γη του Πυρός, μέχρι και στη χερσόνησο Βαλντές, που σπάνια επισκέπτεται κανείς λόγω της γεωγραφικής της απομόνωσης.

Ταξιδεύουμε με σπάνιες εσωτερικές πτήσεις σ’ αυτή την αχανή χώρα, με εξασφαλισμένες θέσεις, ώστε να εξοικονομούμε χρόνο που στη συνέχεια επενδύουμε σε απολαυστικές δραστηριότητες.

Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

  • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε (Αργεντινή)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Βάρας (Χιλή)
  • 1 διανυκτέρευση στο Νησί Τσιλοέ (Χιλή)
  • 1 διανυκτέρευση στο Πούντα Αρένας (Χιλή)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Νατάλες (Χιλή)
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέερτο Μαδρίν
  • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις (1+1) με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.
  • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM.
  • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη εσωτερική πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια,για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές:  
  1. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
  2. Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
  3. Δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στις 24/12 και δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
  4. Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*.
  5. Δύο διανυκτέρεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει το Ελ Τσάλτέν και μία από τις πιο συναρπαστικές της Παταγονίας. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα ενώ το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
  6. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή στο Νησί Τσιλοέ: ένα κρυμμέ́νο μυστικό της Χιλής που ανακαλύ́ψαμε και σας προτείνουμε.
  7. Διαμονή στην Κεντρική Παταγονί́α στο Μπαριλό́τσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη του Πουέρτο Μοντ και του Πουέ́ρτο Βά́ρας στην πλευρά της Χιλής.
  8. Μετάβαση από το Μπαριλό́τσε στο Πουέρτο Βάρας με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα διασχίζοντας τις Λίμνες των Άνδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!
  9. Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Διαμονή στο Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.
  10. Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλέ́να από το Πούντα Αρένας στη Χιλή και διάπλους των Στενών του Μαγγελανου. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
  11. Απίστευτη εμπειρία με 4x4 στο Καλαφάτε, στο λεγόμενο «Μπαλκόνι των Άνδεων» απολαμβάνοντας παράλληλα συγκλονιστική πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων.
  12. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, με 3 διανυκτερεύσεις. Επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), και τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
  13. Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Καλαφάτε καθοδόν προς το Ελ Τσαλτέν. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
  14. Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
  15. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
  16. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
  17. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
  18. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή με τρεις διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν για να επισκεφθούμε με μοναδική άνεση χρόνου τη χερσόνησο Βαλντές, με την τεράστια βιοποικιλότητα, που δικαίως την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO!
  19. Απολαμβάνουμε σπάνια βαρκάδα στο Πούερτο Μαδρίν πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, ακόμα μία σπάνια εμπειρία που θα σας προσφέρει μόνο το Versus.
  20. Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ξενάγηση, tango show)

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες, έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή. Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο.

Αφού ξεκουραστούμε, ακολουθεί ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς. Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε tango show για να δούμε από κοντά τον εθνικό χορό της Αργεντινής (ενδέχεται η βραδιά tango να πραγματοποιηθεί σε άλλη ημέρα του προγράμματος).

Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – πτήση για ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ (ξενάγηση, Καμπανάριο, τελεφερίκ)

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της χώρας και το Μπαριλότσε στους πρόποδες των Άνδεων και κοντά στα σύνορα με τη Χιλή.
Το Μπαριλότσε είναι  ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Άνδεων και τις όχθες της Λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Rio Negro και ένα από το πιο σημαντικά τουριστικά κέντρα της Παταγονίας. Ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών.
Ξεκινάμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής και ακολουθώντας παραλίμνια διαδρομή φτάνουμε στους πρόποδες του λόφου Καμπανάριο, από όπου μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή (περίπου 1.500 μ. υψόμετρο) με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε τη φανταστική θέα στο σύμπλεγμα λιμνών της Ναουέλ Ουάπι και φυσικά στις τριγύρω βουνοκορφές!
Η επόμενή μας στάση θα είναι στο Llao-Llao, όπου θα επισκεφθούμε εξωτερικά την Εκκλησία του St. Εduard. Η εκπληκτική διαδρομή μας από το λιμάνι του Panuelo, τα γήπεδα γκολφ, τη γέφυρα της Angostura, τη γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη Moreno θα καταλήξει στη λίμνη Trebol. Κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κύκλο θα επιστρέψουμε στο Μπαριλότσε γεμάτοι από πανέμορφες εντυπώσεις.
Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ – ΠΕΤΡΟΧΟΥΕ – διάσχιση λιμνών για το ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα διασχίσουμε την Περιοχή των Λιμνών. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης. Η ζώνη αυτή των λιμνών προστατεύεται από την UNESCO ως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και πλούσιους βιότοπους και καταφύγιο άγριας ζωής του πλανήτη, με πρόσθετα στοιχεία τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις παραλίμνιες πόλεις. Η σύνθετη ιδιομορφία του ανάγλυφου, με τα βουνά, τα ποτάμια, τις λίμνες και τα δάση δεν καθιστούν εύκολη τη χάραξη οδικών αξόνων. Η επικοινωνία μεταξύ των πόλεων και των οικισμών γίνεται κυρίως με πλωτά μέσα -ποταμόπλοια και βαπορέτα- και με ένα περιορισμένο οδικό δίκτυο μεταξύ των λιμνών. Εναλλάσσοντας και εμείς τα χερσαία και πλωτά μεταφορικά μέσα της περιοχής, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής.

Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας για το Puerto Pañuelo, απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα διασχίζουμε την πανέμορφη Λίμνη Nahuel Huapi. Άφιξη στο Puerto Blest και συνεχίζουμε οδικά μέχρι το Puerto Alegre, απ’ όπου πάλι με πλοιάριο θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Frias και θα φτάσουμε στο ομώνυμο λιμάνι της. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Αργεντινής, περνάμε τα σύνορα, διασχίζουμε το δρυμό Pérez Rosales και φτάνουμε στην Πέουλα. Μετά τις διατυπώσεις στο τελωνείο της Χιλής, θα επιβιβαστούμε στο τελευταίο μας για σήμερα πλοιάριο και θα διασχίσουμε τη γραφική Λίμνη Todos los Santos, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Φτάνουμε στο Πετροχούε και συνεχίζοντας τη διαδρομή μας κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της llanquihue, θα βρεθούμε στο Πουέρτο Βάρας, πόλη που ίδρυσαν Γερμανοί μετανάστες το 1852. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


5η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΟΝΤ – ΤΣΙΛΟΕ

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη για να πάρουμε μια γεύση από το Πουέρτο Βάρας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Μοντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας. Θα επισκεφτούμε το προάστιο του Πουέρτο Μοντ με την ιχθυόσκαλα Angelmo, με τον πορθμό Tenglo, όπου μπορείτε να αγοράσετε μάλλινα χειροτεχνήματα και να δοκιμάσετε φρέσκα θαλασσινά.
Θα συνεχίσουμε για ένα κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε και ακούει στο όνομα Τσιλοέ. Πρώτη επίσκεψη στο νησί, το ακρωτήριο Τσακάο, στο βορειότερο τμήμα του νησιού, που το ενώνει με τη Χιλή. Εκεί βρίσκεται και το ομώνυμο χωριό που έχτισαν οι κονκισταδόρες όταν πρωτοέφτασαν στο Τσιλοέ το 1567, το γραφικό λιμάνι και το κανάλι που επικοινωνεί με τη χερσαία χώρα.
Ξεκινώντας τη γνωριμία μας με το Τσιλοέ, θα κατευθυνθούμε για την περιοχή Ancud (Ανκούδ), τη 2η μεγαλύτερη πόλη του νησιού. Μία κωμόπολη που πήρε το όνομά της από την ευρύτερη περιοχή η οποία θεωρείται περιοχή λιμνών. Εκεί υπάρχει και το οχυρό Σαν Αντόνιο που χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα και προσφέρει μαγική θέα στο λιμάνι.  Εδώ, θα επισκεφθούμε την πόλη και το τοπικό μουσείο, για να μάθουμε για την αποικιακή ιστορία του Τσιλοέ.
Καταλήγουμε στην περιοχή Κάστρο, στο κέντρο περίπου του νησιού, όπου είναι χτισμένη και η ομώνυμη πρωτεύουσα, όπου θα θαυμάσουμε τα πολύχρωμα πλωτά σπίτια σε πλήρη ανάπτυξη. Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι ο εξ ολοκλήρου ξύλινος ναός Σαν Φρανσίσκο του 16ου αιώνα. Κατακίτρινος, στην απόχρωση της μπανάνας, με κόκκινες λεπτομέρειες και βιολετί τρούλους, χτίστηκε αρχικά από Ιησουίτες και εν συνεχεία, τον 18ο αιώνα έγινε καθολικός. Το εσωτερικό του κοσμεί ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο που εικονίζει τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο νησί Τσιλοέ.

6η ημέρα: ΤΣΙΛΟΕ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ

Ξύπνημα στο νησί Τσιλοέ και συνεχίζουμε τις επισκέψεις στο νησί, με πρώτο μας σταθμό την περιοχή Νταλκάουε με το ομώνυμο λιμάνι. Εκεί αναπτύσσεται το γραφικό ψαροχώρι Νταλκάουε, με τα χρωματιστά σπιτάκια, τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες και τους χαμογελαστούς κατοίκους με την ολοζώντανη κουλτούρα που εκπλήσσει. Μεγάλη ατραξιόν του χωριού οι ολόφρεσκοι θαλασσινοί μεζέδες. Ερχόμαστε στο χωριό Τεναούν με την υπέροχη αρχιτεκτονική του ποικιλία, πολλά από αυτά χτισμένα σε νέο-αποικιακό στυλ με γερμανικές επιρροές, και άλλα «ντυμένα» με πλακάκια από πεύκη. Στο χωριό Κόλο θα δούμε τη διάσημη εκκλησία, μία από τις πλέον ρουστίκ κατασκευές που φιγουράρουν στα μνημεία της UNESCO! Η διαδρομή μας συνεχίζει προς την εσωτερική ακτή και μας φέρνει στο Κέμτσι, όπου βρίσκεται μία από τις 16 ξύλινες εκκλησίες του αρχιπελάγους Τσιλοέ που αποτελούν μνημεία της UNESCO.

Γεμάτοι πολύ όμορφες εικόνες θα αφήσουμε πίσω μας το ξεχωριστό αυτό νησί και θα επιστρέψουμε στο Πουέρτο Βάρας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΡΑΣ – πτήση για ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ

Μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Πουέρτο Μοντ από όπου θα πετάξουμε για το Πούντα Αρένας της Χιλιανής Παταγονίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Μαγκαγιάνες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Θα έχουμε χρόνο για γνωριμία με το Πούντα Αρένας: από το «Cerro Mirador» θα θαυμάσουμε τα στενά του Μαγγελάνου και την πόλη, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε το μνημείο του Μαγγελάνου στην πλατεία Muñoz Gamero. Η περιήγησή μας συνεχίζεται με το μουσείο Regional Salesian, όπου θα μάθουμε μεταξύ άλλων για την ιστορία των ιθαγενών. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΠΟΥΝΤΑ ΑΡΕΝΑΣ – ΝΗΣΙ ΜΑΓΚΝΤΑΛΕΝΑ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο νησάκι Μαγκνταλένα, που βρίσκεται στο κέντρο των Στενών του Μαγγελάνου, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Πούντα Αρένας. Ο πλούτος του νησιού μας καλεί να θαυμάσουμε μια εικόνα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τη φύση. Αυτή η περιοχή κηρύχθηκε προστατευόμενη έκταση τον Αύγουστο του 1966 και έγινε Εθνικό Πάρκο το 1982. Σκοπός είναι η προστασία της ορνιθοπανίδας, που αποτελείται κυρίως από πιγκουίνους, κορμοράνους και γλάρους. Εδώ βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες αποικίες των πιγκουίνων του Μαγγελάνου (Sphenicus Magallanicus), της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 50.000 ζεύγη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πουέρτο Νατάλες, που ονομάστηκε έτσι γιατί ανακαλύφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ακυρωθεί η εκδρομή στο νησί Μαγκνταλένα, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή.

9η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ: ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ ΜΠΑΛΜΑΣΕΔΑ, ΣΕΡΡΑΝΟ (βαρκάδα σε φιόρδ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το Πουέρτο Μπόριες όπου επιβιβαζόμαστε σε πλοιάριο που θα μας ταξιδέψει μέσα στο φιόρδ «Τελευταία Ελπίδα»: πρόκειται για μια διαδρομή απίστευτης ομορφιάς υπό το όρος-παγετώνα Μπαλμασέδα, παρατηρώντας εκπληκτικά τοπία. Θα φτάσουμε στον παγετώνα Σερράνο και θα δούμε την εντυπωσιακή παγωμένη λιμνοθάλασσα, που μπορεί κανείς να την περπατήσει, μπαίνοντας μάλιστα στα παγωμένα τούνελ που φωτίζονται από τις ηλιακές ακτίνες με ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τρόπο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο Πουέρτο Νατάλες. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΝΑΤΑΛΕΣ – ΤΟΡΡΕΣ ΝΤΕΛ ΠΑΪΝΕ – ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΛΙΜΝΩΝ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Μεταφορά στην αργεντίνικη πλευρά της Παταγονίας. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Εξερεύνηση του δρυμού, με θέα τη λίμνη και τον παγετώνα Grey, ανάμεσα σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το Καλαφάτε, που το όνομά του το έχει πάρει από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ: ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική εξερεύνηση του παγετώνα Περίτο Μορένο στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θα μεταφερθούμε ως εκεί οδικώς από ασφαλτοστρωμένο δρόμο 80 χλμ. και στη διαδρομή θα απολαύσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε φλαμίνγκο, κύκνους με μαύρο λαιμό, πάπιες, νερόκοτες κ.α. Με το που θα φτάσουμε όμως στο Εθνικό Πάρκο και θα αντικρύσουμε τον παγετώνα Περίτο Μορένο θα τα ξεχάσουμε όλα! Είναι το λεγόμενο «8ο θαύμα του κόσμου» και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χιλιόμετρα, πλάτος 4,5 χιλιόμετρα και υψώνεται περί τα 60 μέτρα από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θα τον ατενίσουμε από διάφορα παρατηρητήρια, με άλλη θέαση κάθε φορά και πάντα καλύτερη από την προηγούμενη… Καθώς θα τον παρατηρούμε να αργοκινείται θα αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του. Κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη μορφή της! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο.

Εναλλακτικά όσοι θέλουν μπορούν να ζήσουν και την εμπειρία Minitrekking (με πικ νικ) στον ίδιο παγετώνα. Σε αυτή την περίπτωση μεταφερόμαστε οδικώς ως το λιμάνι Μπάχο λας Σόμπρας που απέχει περίπου 7 χλμ. από το πρώτο παρατηρητήριο του παγετώνα. Από εκεί επιβιβαζόμαστε σε πλεούμενο για μία 20λεπτη βόλτα και αποβιβαζόμαστε στην προβλήτα Μπράσο Ρίκο στην απέναντι όχθη. Εκεί θα συναντήσουμε εξειδικευμένους οδηγούς και θα περπατήσουμε μαζί τους στην όχθη έως τον παγετώνα. Από το σημείο που θα μας υποδείξουν οι οδηγοί θα σκαρφαλώσουμε στον παγετώνα στηριζόμενοι σε ειδικά καρφιά. Η επιφάνεια του πάγου είναι άγρια αλλά είναι σταθερή και ασφαλής. Η διαδρομή πάνω στον παγετώνα Περίτο Μορένο είναι επισήμως χαρακτηρισμένη ως μέτριας δυσκολίας. Θα περπατήσουμε για δύο ώρες και θα δούμε ρυάκια, λιμνούλες, χαράδρες, ρέματα, απίθανους σχηματισμούς από πάγο και όλες τις αποχρώσεις που προκύπτουν από το λευκό και το μπλε… Καθοδόν οι οδηγοί θα μας εξηγούν τα πάντα για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς και για το παράξενο φαινόμενο διάσπασης των πάγων. Μετά την εξερεύνηση του παγετώνα θα περάσουμε στο υποπολικό μαγγελανικό δάσος, με τις νότιες οξιές για πικ νικ με υπέροχη θέα. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ελ Καλαφάτε.

Διανυκτέρευση στην Ελ Καλαφάτε.

Σημείωση: Η εμπειρία Minitrekking απευθύνεται αυστηρά σε ηλικίες από 10 έως 65 ετών. Δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουν άτομα με καρδιολογικές παθήσεις, εμφύσημα, χρόνιες πνευμονοπάθειες, άσθμα και πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης η εμπειρία δεν είναι κατάλληλη για άτομα με κινητικά και ψυχολογικά προβλήματα, εγκύους και άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία.

12η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ALL GLACIERS TOUR – ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ

Αμέσως μετά το πρωινό μας,  θα ξεκινήσουμε με προορισμό την αργεντινή κωμόπολη Ελ Τσαλτέν. Θα έχουμε την ευκαιρία καθ’ οδόν θα απολαύσουμε πολλά υπέροχα τοπία της Παταγονίας.

Είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι της διαδρομής που θα μας φέρει να ακολουθούμε για ένα κομμάτι της τη διάσημη Ruta 40, μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές στον κόσμο! Είναι ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος της Αργεντινής που διασχίζει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απόσταση άνω των 5.000 χιλιομέτρων! Ενώ ξεκινά μάλιστα από το επίπεδο της θάλασσας, στο νότιο άκρο του, φτάνει μέχρι και σε υψόμετρο 5.000 μέτρων, στην επαρχία της Σάλτα. Εμείς απολαμβάνουμε ένα τμήμα του στη σημερινή μας διαδρομή, σε ένα μάλιστα από τα πιο όμορφα και φωτογενή, καθώς κατευθυνόμαστε προς την Ελ Τσαλτέν!

Η Ελ Τσαλτέν, ιδρύθηκε μόλις το 1983 και βρίσκεται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όρους Φιτζρόι – το όρος έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του βρετανού πρωτοπόρου μετεωρολόγου (εφευρέτης των ημερήσιων δελτίων καιρού) και καπετάνιου του θρυλικού Beagle. Στο δεύτερο ταξίδι του Beagle (1831-1836) στην Παταγονία επέβαινε ως προσκεκλημένος του Φιτζρόι και ο νεαρός τότε γεωλόγος, βιολόγος και φυσιοδίφης Καρόλος Δαρβίνος.

Παρότι η κωμόπολη άρχισε να εμφανίζεται στους χάρτες μετά το 2000, θεωρείται σήμερα η αργεντίνικη πρωτεύουσα της πεζοπορίας. Η φύση της περιοχής είναι εκπληκτική και υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια μικρά και μεγάλα τα οποία θεωρούνται φετίχ για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας.

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα η σημερινή, καθώς μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης Αρχεντίνο όπου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχεια στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ελ Τσαλτέν.

13η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ: ΤΣΟΡΙΓΙΟ ΝΤΕΛ ΣΑΛΤΟ – ΚΟΝΔΟΡΕΣ Viewpoint

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει η Ελ Τσάλτεν, και μία από τις πιο συναρπαστικές στην Παταγονία. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο ντελ Σάλτο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από Κόνδορες. Είναι σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών και θα ζήσουμε μία σπάνια όσο και ανεπανάληπτη εμπειρία! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία αναζήτησης για κόνδορες να πετούν επίσης δική μας. Επιστροφή στο Καλαφάτε. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ (4x4 ΣΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς από την Ελ Τσαλτέν για να επιστρέψουμε στο Καλαφάτε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε το απόγευμα για μία δυναμική εμπειρία: βόλτα με 4x4 στο λεγόμενο «Μπαλκόνι του Καλαφάτε»! Θα έρθουμε λοιπόν στα ορεινά του Καλαφάτε για να ατενίσουμε την καλύτερη θέα στις παταγονικές Άνδεις: μία εκπληκτική 360ο θέαση της περιοχής με τις αλλεπάλληλες βουνοκορφές, τους παγετώνες, το πέρασμα Στόμα του Διαβόλου (το στενότερο πέρασμα της λίμνης της Αργεντινής), μέχρι την κορυφή του Φιτζ Ρόι, αν η καθαρότητα της ατμόσφαιρας το επιτρέψει. Αν μάλιστα είμαστε και λίγο τυχεροί, θα δούμε και τους κόνδορες των Άνδεων να σχίζουν με τα πελώρια φτερά τους τον ουρανό των Άνδεων…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

15η ημέρα: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – πτήση για ΟΥΣΟΥΑΪΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και ευκαιρία για γ γνωριμία με την τόσο ιδιαίτερη αυτή πόλη. Διανυκτέρευση στην Ουσουάια.

16η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ – ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE

Σήμερα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων. Θα δούμε ακόμα και ένα φράγμα φτιαγμένο από… κάστορες! Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου».
Συνεχίζουμε με ακόμα μία μοναδική εμπειρία, με βαρκάδα στη Διώρυγα Beagle και τα νησάκια της, οπου αν είμαστε τυχεροί θα μπορέσουμε να δούμε και θαλάσσιους ελέφαντες!
Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: ΟΥΣΟΥΑΪΑ – πτήση για ΤΡΕΛΕΟΥ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΥΝ (ΠΟΥΝΤΑ ΛΟΜΑ)

Αναχωρούμε από την Ουσουάια και πετάμε για το Τρελέου. Από εδώ μεταφερόμαστε οδικώς στο Πουέρτο Μαδρίν (Puerto Madryn) στην Παταγονία. Με την άφιξή μας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περιοχή που θα μας φέρει σε μια διαδρομή κατά μήκος του γραφικού κόλπου, ενώ θα κάνουμε και μία στάση στο Μνημείο του Ιθαγενούς Τεχουέλκε, ένα τοπικό ορόσημο για την άφιξη των πρώτων Ουαλών αποίκων το 1865. Θα ατενίσουμε την φανταστική θέα στον Νέο Κόλπο και κατόπιν θα έρθουμε στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Πούντα Λούμα για να παρατηρήσουμε από κοντά τη μεγάλη αποικία από θαλάσσιους λέοντες και κορμοράνους του Μαγγελάνου! 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

18η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ – ολοήμερη εκδρομή στη χερσόνησο Βαλντές – βαρκάδα πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες

Μία γεμάτη ημέρα ξεκινά σήμερα, έτσι λοιπόν αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για ολοήμερη εκδρομή στη γειτονική χερσόνησο Βαλντές. Η χερσόνησος απλώνεται προς τον Ατλαντικό σε μια έκταση περίπου όση και η Εύβοια και με ακτογραμμή 400 χιλιομέτρων και αποτελεί έναν ανυπολόγιστης αξίας βιότοπο, πολύ σημαντικό για τη διατήρηση των θαλάσσιων θηλαστικών σε παγκόσμια κλίμακα! Η γνωριμία μας με την περιοχή ξεκινά φτάνοντας στον μοναδικό οικισμό της χερσονήσου, το γραφικό Πουέρτο Πιράμιδες, χτισμένο σε έναν ορμίσκο με κοφτά βράχια που μοιάζουν με πυραμίδες.

Η ίδια η χερσόνησος Βαλντές δεν έχει ιδιαίτερη βλάστηση, όπως θα δούμε διασχίζοντάς την. Θα παρατηρήσουμε όμως τις δύο αλμυρές λίμνες, Salina Grande και Salina Chica, από τις οποίες η μία, η Salina Grande, βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελούσα το χαμηλότερο σημείο της Νότιας Αμερικής.

Ο «πλούτος» της Βαλντές ωστόσο είναι η απίστευτη πανίδα της: στις ακτές της βρίσκουν καταφύγιο θαλάσσιοι λέοντες, θαλάσσιοι ελέφαντες, έως και φάλαινες που πλησιάζουν καθώς τα νερά είναι θερμότερα από ό,τι στην ανοιχτή θάλασσα. Στην ενδοχώρα της Βαλντές θα δούμε ρέα (μεγάλα παμφάγα πουλιά που μοιάζουν με τη στρουθοκάμηλο), γουανάκος (μεγάλο θηλαστικό που μοιάζει με τα λάμα) και μάρας, ένα από τα μεγαλύτερα τρωκτικά του κόσμου. Η Βαλντές είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, μια αληθινή κιβωτός φυσικού πλούτου και άγριας ζωής.

Καθώς βρισκόμαστε σε αυτόν τον αληθινό παράδεισο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον απολαύσουμε περισσότερο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να κάνουμε βαρκάδα στα νερά της περιοχής, ακόμα και να κολυμπήσουμε πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, αν είμαστε αρκετά τυχεροί (και θαρραλέοι!)

Μετά την εκδρομή μας στη Βαλντές επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Πουέρτο Μαδρίν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

19η ημέρα: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ – ΤΡΕΛΕΟΥ – πτήση για ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Τρελέου και πτήση για την ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Αργεντινής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

20η ημέρα: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

21η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται

περίπου 3-5 ημέρες

πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Όποιοι από τους ταξιδιώτες επιθυμούν να μην επισκεφθούν τη χερσόνησο Βαλντές, μπορούν αντ’ αυτού να περάσουν 2 ημέρες ελεύθερες στο Μπουένος Άιρες (με ημιδιατροφή), με εσωτερική πτήση Ουσουάια-Μπουένος Άιρες.
Στην περίπτωση αυτή, ο αρχηγός θα συνοδεύσει το γκρουπ στο Πουέρτο Μαδρίν και τη χερσόνησο Βαλντές.

 

   

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

22/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20

20:00

KL 701

22/12/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:35

07:25 +1

KL 702

10/01/2023

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

16:35

09:45

KL 1575

11/01/2023

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχεία 4*, 4*sup. και 5*.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στις 24/12 και δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε και στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
  • Διαδρομή με 4x4 στο Καλαφάτε.
  • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
  • Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων (Ελ Τσαλτέν)
  • Επίσκεψη στη Χερσόνησο Βαλντές και βαρκάδα.
  • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
  • Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων στο Μπαριλότσε.
  • Διάσχιση τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ruta 40.
  • Βραδιά με tango show.
  • Επίσκεψη στο νησί Μαγκνταλένα (αν λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή)
  • Βαρκάδα σε φιόρδ στο Πουέρτο Νατάλες.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τόρρες ντελ Πάινε.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικός Οδηγός Versus στα Ελληνικά

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €.
  • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Παταγονία αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, με ένα συνδυασμό επισκέψεων και εκδρομών, τοσο στην πλευρά της Αργεντινής όσο και στη Χιλή, που δεν έχει ξαναγίνει… Στο πλούσιο πρόγραμμα του Versus απολαμβάνουμε τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της Παταγονίας, με πολλές δραστηριότητες που μας επιτρέπουν όχι απλά να θαυμάσουμε τα σπάνια τοπία αλλά να ζήσουμε την αυθεντική εμπειρία της Παταγονίας.

Απολαμβάνουμε τις λίμνες των Άνδεων, το μοναδικό Τόρρες ντελ Πάινε της χιλιανής Παταγονίας, ερχόμαστε στην Ουσουάια και τη Γη του Πυρός, μέχρι και στη χερσόνησο Βαλντές, που σπάνια επισκέπτεται κανείς λόγω της γεωγραφικής της απομόνωσης.

Ταξιδεύουμε με σπάνιες εσωτερικές πτήσεις σ’ αυτή την αχανή χώρα, με εξασφαλισμένες θέσεις, ώστε να εξοικονομούμε χρόνο που στη συνέχεια επενδύουμε σε απολαυστικές δραστηριότητες.

Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

  • 1 διανυκτέρευση στο Μπαριλότσε (Αργεντινή)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Βάρας (Χιλή)
  • 1 διανυκτέρευση στο Νησί Τσιλοέ (Χιλή)
  • 1 διανυκτέρευση στο Πούντα Αρένας (Χιλή)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Νατάλες (Χιλή)
  • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
  • 2 διανυκτερεύσεις στην Ουσουάια
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Πουέερτο Μαδρίν
  • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 2 διανυκτερεύσεις (1+1) με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.
  • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM.
  • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη εσωτερική πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια,για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές:  
  1. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
  2. Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
  3. Δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στις 24/12 και δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
  4. Ξενοδοχεία 4*, 4* sup & 5*.
  5. Δύο διανυκτέρεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει το Ελ Τσάλτέν και μία από τις πιο συναρπαστικές της Παταγονίας. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα ενώ το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών: μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
  6. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή στο Νησί Τσιλοέ: ένα κρυμμέ́νο μυστικό της Χιλής που ανακαλύ́ψαμε και σας προτείνουμε.
  7. Διαμονή στην Κεντρική Παταγονί́α στο Μπαριλό́τσε από την πλευρά της Αργεντινής (την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής), επίσκεψη του Πουέρτο Μοντ και του Πουέ́ρτο Βά́ρας στην πλευρά της Χιλής.
  8. Μετάβαση από το Μπαριλό́τσε στο Πουέρτο Βάρας με εντυπωσιακή ημερήσια κρουαζιέρα διασχίζοντας τις Λίμνες των Άνδεων, μια περιοχή με μοναδική βιοποικιλότητα, παρθένα τοπία με καταρράκτες, ποτάμια, βουνά και λίμνες. Μια ημέρα που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη!!
  9. Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής, ακολουθώντας τα βήματα του Μαγγελάνου. Διαμονή στο Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στο Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρρες Ντελ Πάινε.
  10. Επίσκεψη στο Νησί Μαγκνταλέ́να από το Πούντα Αρένας στη Χιλή και διάπλους των Στενών του Μαγγελανου. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
  11. Απίστευτη εμπειρία με 4x4 στο Καλαφάτε, στο λεγόμενο «Μπαλκόνι των Άνδεων» απολαμβάνοντας παράλληλα συγκλονιστική πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων.
  12. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, με 3 διανυκτερεύσεις. Επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), και τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
  13. Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Καλαφάτε καθοδόν προς το Ελ Τσαλτέν. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
  14. Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
  15. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
  16. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
  17. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
  18. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή με τρεις διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν για να επισκεφθούμε με μοναδική άνεση χρόνου τη χερσόνησο Βαλντές, με την τεράστια βιοποικιλότητα, που δικαίως την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO!
  19. Απολαμβάνουμε σπάνια βαρκάδα στο Πούερτο Μαδρίν πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, ακόμα μία σπάνια εμπειρία που θα σας προσφέρει μόνο το Versus.
  20. Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!

 

Highlights

  • Μπαριλότσε

Ο παγετώνας Περίτο Μορένο έχει χαρακτηριστεί ως «το 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο DeΜια μαγευτική διαδρομή με πλοιάριο. Ένα σύμπλεγμα εκατοντάδων λιμνών, ποταμών, καταρρακτών, γρανιτένιων σχηματισμών, αιωνόβιων δασών και αιώνιων παγετώνων σχηματίζουν ένα από το πιο σύνθετα γεωλογικά φαινόμενα της Γης.

 

  • Παγετώνες Σερράνο & Μπαλματσέντα

Δύο από τους πιο εντυπωσιακούς παγετώνες στο Εθνικό Πάρκο OHiggins. Σίγουρα το μεγαλείο της εικόνας θα σας εντυπωσιάσει!

 

  • Εθνικό Πάρκο Torres Del Paine

Το πιο φημισμένο πάρκο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα πάρκα του κόσμου. Η έκτασή του είναι 160.000 εκτάρια και από το 1978 βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο.

 

  • Πουέρτο Μοντ & Πουέρτο Βάρας

Μια μοναδική ευκαιρία να δούμε τα ονειρεμένα αυτά τοπία της Αργεντινής και της Χιλής με τα γραφικά ψαροχώρια τους.

 

  • Ίσλα Μαγκνταλένα – Στενά Μαγγελάνου

Μια εκπληκτική διαδρομή με πλοιάριο στη μοναδική Νήσο Μαγκνταλένα, διασχίζοντας τα περίφημα Στενά του Μαγγελάνου, με τους αξιολάτρευτους πιγκουίνους.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM-Air France.
  • Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή στο Νησί Τσιλοέ: ένα κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε.

 

Χάρτης Ταξιδιού Ανεξερεύνητη Παταγονία - με το νησί Τσιλοέ, το Ελ Τσαλτέν και τη συγκλονιστική χερσόνησο Βαλντές, ένας συνδυασμός που δεν ξανάγινε | Χριστούγεννα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info