Άγνωστη Νότια Πελοπόννησος - Θεματικό ταξίδι: Οικοτουρισμός και κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2022

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 340€

Ταυτότητα ταξιδιού

Διασχίζουμε αρχαία μονοπάτια, περνάμε κάτω από πύλες που μοιάζουν να τις έχουν χτίσει γίγαντες, ανακαλύπτουμε αρχαία στάδια και αφουγκραζόμαστε ιστορίες χιλιετιών. Εξερευνούμε τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Νότιας Πελοποννήσου. Περνάμε από φαράγγια υπό τους κελαρυστούς ήχους τρεχούμενων νερών, ενώ αντικρίζουμε παραμυθένια τοπία έτσι όπως τα φαντάζονταν οι ζωγράφοι της Αναγέννησης. Τρία ατρόμητα κάστρα, η Πύλος, η Κορώνη και η Μεθώνη, η εξωτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και η εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, ορίζουν τη μεσσηνιακή ακτογραμμή. Ένα διαφορετικό  ταξίδι όπως μόνο το Versus Travel ξέρει να προσφέρει, αποκλειστικά για φυσιολάτρες, ενθουσιώδεις οπαδούς της περιπέτειας, με καλή φυσική κατάσταση και φανατικούς της αρχαίας ιστορίας...

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αρχικό μας προορισμό την «καρτποσταλική» Πύλο, ατενίζουμε τα ψηλά σπίτια και τις κεραμιδένιες στέγες, το Νιόκαστρο στα νότια που στέκει επιβλητικό στο ύψωμα ανάμεσα στα πεύκα, τη μεγάλη πλατεία των Τριών Ναυάρχων, ενώ χανόμαστε σε καλντερίμια κάτω από φοίνικες και αιωνόβια πλατάνια μέσα σε ένα νησιώτικο σκηνικό. Το Παλαιόκαστρο στα βόρεια, αλλά και το μακρόστενο νησάκι της Σφακτηρίας μπροστά στον κόλπο του Ναβαρίνου, όπου έγινε το 1827 η ξακουστή ναυμαχία, μας προσφέρουν συγκλονιστή θέα. Λίγο πιο πέρα η Γιάλοβα με τη λιμνοθάλασσά της και τα 254 σπάνια είδη πτηνών μας υπόσχεται μια... national geographic εμπειρία, ενώ η διάσημη παραλία Βοϊδοκοιλιά με τα τιρκουάζ νερά και τους εξωτικούς αμμολόφους, συνθέτει ένα ειδυλλιακό σκηνικό από ταινία αλά «Γαλάζια Λίμνη». Διασχίζουμε το Φαράγγι του Πολυλιμνίου, κάνουμε πεζοπορία σε μυστηριώδη μονοπάτια, βουτάμε στα παγωμένα νερά της απόκοσμης Λίμνης Κάδης, ενώ βλέπουμε έναν φαντασμαγορικό καταρράκτη 25 μέτρων! Κάνουμε βόλτες στα σοκάκια της Κορώνης νομίζοντας ότι μπορεί να συναντήσουμε κάποιον ιππότη καθώς ανηφορίζουμε για το επιβλητικό της κάστρο, ενώ στο βάθος ατενίζουμε τη Μεθώνη, στην οποία θα βρεθούμε λίγο αργότερα, προκειμένου να περπατήσουμε κατά μήκος του Βενετσιάνικου κάστρου της και να χαθούμε στο μεσαιωνικό της παρελθόν. Αποκορύφωμα η επίσκεψή μας στην μεγαλοπρεπή Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Νιώθουμε τη μυστηριακή της ενέργεια και ετοιμαζόμαστε για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο...

 

Μόνο Στο Versus

Ένα σπάνιο ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση μέσα από τοπία αξεπέραστου μυθικού κάλλους και απόκοσμης απομόνωσης. Κάνουμε παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, διασχίζουμε το φαράγγι του Πολυλυμνίου, βουτάμε στην παραμυθένια λίμνη Κάδη και εξερευνούμε μυστικά μονοπάτια. Αποκορύφωμα η πληρότητα της επίσκεψής μας στην μεγαλοπρεπή Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, με χορταστική ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό, αλλά και η ξενάγησή μας στην Κορώνη και τα αξιοθέατά της σε ένα πρόγραμμα που σπάνια περιλαμβάνεται.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Επιλέγουμε μια ξεχωριστή διαμονή στην Πύλο στο ξενοδοχείο Karalis City Hotel έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την εξερεύνηση αυτή με τις λιγότερες οδικές μετακινήσεις. Η πανέμορφη Πύλος και «το τρίτο πόδι της Πελοποννήσου» λόγω έλλειψης πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στερείται διευρυμένων περιηγήσεων και συνήθως προτείνεται σαν ημερήσια εκδρομή, από την Καλαμάτα.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Πύλο
 • Παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα με ειδικό οικοξεναγό για ατελείωτη... national geographic εμπειρία!
 • Βόλτα αλά Καραϊβική στην εξωτική Βοϊδοκοιλιά και τους αμμολόφους, με την ψιλή λευκή άμμο γεμάτη πανέμορφα κοχύλια!
 • Επίσκεψη στην ιστορική Πύλο και τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος.
 • Περιήγηση στην αρχοντική Μεθώνη και το Βενετσιάνικο κάστρο της.
 • Ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου με τα θαυμάσια εκθέματα, που αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας.
 • Γύρος της ιστορικής νήσου Σφακτηρίας με σκάφος (αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)
 • Διασχίζουμε το φαράγγι του Πολυλιμνίου κάνοντας πεζοπορία στο καταπράσινο δάσος.
 • Κάνουμε βουτιά στα παγωμένα νερά της απόκοσμης λίμνης Κάδης και αντικρίζουμε έναν φαντασμαγορικό καταρράκτη 25 μέτρων!
 • Ξενάγηση στην Κορώνη και τα αξιοθέατά της που σπάνια περιλαμβάνεται!
 • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στην επιβλητική Αρχαία Μεσσήνη.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Πύλος – Αρχαία Μεσσήνη (Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό)

Συγκέντρωση και πρωινή αναχώρηση από Αθήνα για την Πύλο. Ανηφορίζουμε τα δρομάκια της, εξερευνούμε τις καρτποσταλικές παραλίες γύρω της και ανακαλύπτουμε τα μεσσηνιακά αξιοθέατά της. Η Πύλος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από το Νιόκαστρο και μας θυμίζει νησιώτικη πόλη. Κάνουμε τη βόλτα μας στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων, βλέπουμε το Κάστρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο και απολαμβάνουμε περαντζάδα στην όμορφη προκυμαία, θαυμάζοντας την Σφακτηρία και τον κόλπο του Ναυαρίνου. Συνεχίζουμε για την Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα και τους Αργείους συμμάχους του το 369 π.Χ. ως «αντίβαρο» στη Σπάρτη. Η πόλη άκμασε κατά τους Μακεδονικούς και τους Ρωμαϊκούς χρόνους ως πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους. Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό. Επιστροφή στην Πύλο για απογευματινή βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα – Υδροβιότοπος – Παρατήρηση πουλιών – Παραλία Βοϊδοκοιλιά – Αμμόλοφοι – Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου – Ξενάγηση στην Πύλο – Γύρος της νήσου Σφακτηρίας με σκάφος

Ξεκινάμε την ημέρα μας με πρωινή επίσκεψη στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, γνωστή και ως Διβάρι (από τη λατινική λέξη vivarium, που σημαίνει «ιχθυοτροφείο»), έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, καθώς αποτελεί το νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό των αποδημητικών πουλιών των Βαλκανίων από και προς την Αφρική. 

Βρίσκεται 7 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου, ανάμεσα στον οικισμό Γιάλοβα και τον όρμο της Bοϊδοκοιλιάς, σε μια έκταση, 6.000 στρεμμάτων, ενώ έχει χαρακτηριστεί περιοχή Natura 2000.

Εδώ, βρίσκουν καταφύγιο 254 είδη πουλιών όπως ερωδιοί, κορμοράνοι, κιρκινέζια, αιγαιόγλαροι, φλαμίνγκος, ψαραετοί, βασιλαετοί, αλλά και το εξαιρετικά σπάνιο είδος του αφρικανικού χαμαιλέοντα, που θεωρείται ότι βρίσκεται υπό εξαφάνιση. Άλλα πτηνά βρίσκονται στα φυλώματα και άλλα λιάζονται στην άμμο. Προμηθευόμαστε με κυάλια και με φωτογραφική μηχανή και ετοιμαζόμαστε για μια... national geographic εμπειρία, υπό τις οδηγίες ειδικού οικοξεναγού.

Δίπλα ακριβώς στη Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, βρίσκεται η εξωτική διάσημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς με το περίεργο, σχεδόν κυκλικό σχήμα. Το όνομά της προέρχεται από το Βουφράς, που σημαίνει «εκεί που ζουν τα βόδια». Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά.  Η προφανέστερη ονομασία ωστόσο, μάλλον προέρχεται από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Τα γαλαζοπράσινα νερά, η ψιλή λευκή άμμος γεμάτη με πανέμορφα κοχύλια, οι αμμόλοφοι και το Παλαιόκαστρο που δεσπόζει στο λόφο, συνθέτουν χωρίς αμφιβολία ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Η Βοϊδοκοιλιά είναι συν τοις άλλοις και σημαντικός αρχαιολογικός χώρος, αφού η λεγόμενη Σπηλιά του Νέστορα, στη βάση του κάστρου, θεωρείται ότι κατοικούνταν ήδη από τη νεολιθική εποχή. Συνεχίζουμε για μια επίσκεψη στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, με τα θαυμάσια εκθέματα, που αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας από την απώτερη προϊστορία έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Ακολουθεί μια χορταστική ξενάγηση στην Πύλο, ενώ αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα κάνουμε το γύρο της νήσου Σφακτηρίας με σκάφος.

Η Σφακτηρία, είναι μια βραχονησίδα με μεγάλη ιστορία μπροστά στο λιμάνι της Πύλου. Πήρε το όνομά της κατά πάσα πιθανότητα από το ρήμα σφάζω που σήμαινε και θυσιάζω, επειδή εκεί πραγματοποιούσαν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θυσίες προς τιμήν του θεού Ποσειδώνα. Η βραχώδης ομορφιά της εντυπωσιάζει, το ίδιο και η εξαιρετική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου από τη μία και του Ιονίου πελάγους από την άλλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Φαράγγι Πολυλιμνίου – Πεζοπορία στο δάσος – Λίμνη Κάδη – Καταρράκτης – Κορώνη – Κάστρο

Πρωινή αναχώρηση με μικρά οχήματα για το φαράγγι του Πολυλιμνίου, που βρίσκεται κοντά στον  δρόμο που συνδέει την Καλαμάτα με την Πύλο.

Κρυφά μονοπάτια, απόκοσμες λίμνες, ξύλινες γεφυρούλες, επιβλητικοί καταρράκτες... ένας από τους   καλύτερα κρυμμένους θησαυρούς της Πελοποννήσου, περικυκλωμένος aπό ελαιώνες και αμπέλια. Απολαμβάνουμε πεζοπορία στο δάσος υπό τους ήχους του τρεχούμενου νερού, διασχίζουμε μικρά φαράγγια με φόντο πολύχρωμες λίμνες μέσα από την ωραιότερη και ευκολότερη διαδρομή προς τη λίμνη Κάδη,   με τον φαντασμαγορικό, είκοσι πέντε μέτρων καταρράκτη που πέφτει με ορμή στα γαλαζοπράσινα νερά της.  Οι λάτρεις της περιπέτειας εδώ θα έχουν την ευκαιρία για μια τολμηρή βουτιά από... ψηλά! Ακολουθώντας τις ταμπέλες προς αυτήν, συναντάμε μετά από 15 περίπου λεπτά πεζοπορίας, πρώτα τη λίμνη του Ιταλού, που θυμίζει μικρή φυσική πισίνα, λαξευμένη στα βράχια που την περιβάλλουν.  Μια βουτιά στα παγωμένα της νερά ίσως αποδειχθεί άκρως αναζωογονητική.   Μετά τη λίμνη του Ιταλού, το μονοπάτι σχεδόν εξαφανίζεται, ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα βρισκόμαστε στην όχθη της Καδούλας, της μικρής παραμυθένιας λίμνης που πήρε το όνομά της από το σχήμα της (το οποίο θυμίζει καρδούλα). Καθώς προχωράμε ακούμε τον καταρράκτη να πέφτει με ορμή στην Κάδη, λίγα μέτρα πιο πάνω. Υπέροχα, βαθυπράσινα νερά καθρεφτίζουν την ειδυλλιακή βλάστηση που την περιβάλλει, ενώ για μοναδική αίσθηση φυσικού jacuzzi, πλησιάζουμε το σημείο όπου καταλήγει ο καταρράκτης, ακριβώς κάτω από το παγωμένο νερό. Μετά από μια χορταστική βόλτα μέσα στη φύση, στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την Κορώνη, στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσσηνιακού Κόλπου, με κύρια αξιοθέατα  το ενετικό κάστρο στην κορυφή και το γραφικό λιμανάκι στα πόδια του οικισμού. Το Κάστρο είναι  το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς μπαίνοντας στην πόλη. Χτίστηκε από τους Βενετούς στα τέλη του 13ου αιώνα πάνω στα ερείπια βυζαντινού φρουρίου.  Τα σπουδαιότερα μνημεία του είναι ο βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας, ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους κι ένας μεγάλος οκταγωνικός πύργος στον εσωτερικό περίβολο.  Μέσα στο κάστρο σώζονται λαξευμένοι τάφοι, βενετσιάνικες στέρνες, τούρκικο χαμάμ και οι «θόλοι», δηλαδή μπαρουταποθήκες.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μεθώνη – Αθήνα

Πρωινή αναχώρηση για τη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο Βενετσιάνικο κάστρο που το ακουμπάει η θάλασσα. Με τα χαμηλά της σπιτάκια, με τις λουλουδιασμένες αυλές που αναβλύζουν αρώματα, η όμορφη Μεθώνη θα σας γοητεύσει. Περπατάμε κατά μήκος του κάστρου, αλλά και στον πλακόστρωτο δρόμο της αγοράς που οδηγεί στην επιβλητική Πύλη της Θάλασσας κι από 'κει  φτάνουμε μέχρι τα βράχια του Μόθωνα Λίθου στο Μπούρτζι. Η περαντζάδα με τα φανάρια και τα παγκάκια είναι ό,τι καλύτερο για μια απογευματινή βόλτα λίγο πριν την αναχώρηση για Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 425 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 425 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 340 € 0 €
Twin Room 340 € 0 €
Single Room 425 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 355 € 0 €
Twin Room 355 € 0 €
Single Room 455 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 355 € 0 €
Twin Room 355 € 0 €
Single Room 455 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μεταφορές/μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3*.
 • Ημιδιατροφή.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ξενάγηση από επίσημο διπλωματούχο ξεναγό στην Αρχαία Μεσσήνη.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Η είσοδος σε μουσεία, μοναστήρια, αρχαιολογικούς χώρους & σημεία ενδιαφέροντος.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

 

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Ένα σπάνιο ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση μέσα από τοπία αξεπέραστου μυθικού κάλλους και απόκοσμης απομόνωσης. Κάνουμε παρατήρηση πουλιών (birdwatching) στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, διασχίζουμε το φαράγγι του Πολυλυμνίου, βουτάμε στην παραμυθένια λίμνη Κάδη και εξερευνούμε μυστικά μονοπάτια. Αποκορύφωμα η πληρότητα της επίσκεψής μας στην μεγαλοπρεπή Αρχαία Μεσσήνη, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, με χορταστική ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό, αλλά και η ξενάγησή μας στην Κορώνη και τα αξιοθέατά της σε ένα πρόγραμμα που σπάνια περιλαμβάνεται.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Επιλέγουμε μια ξεχωριστή διαμονή στην Πύλο στο ξενοδοχείο Karalis City Hotel έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την εξερεύνηση αυτή με τις λιγότερες οδικές μετακινήσεις. Η πανέμορφη Πύλος και «το τρίτο πόδι της Πελοποννήσου» λόγω έλλειψης πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στερείται διευρυμένων περιηγήσεων και συνήθως προτείνεται σαν ημερήσια εκδρομή, από την Καλαμάτα.
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Πύλο
 • Παρατήρηση πουλιών στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα με ειδικό οικοξεναγό για ατελείωτη... national geographic εμπειρία!
 • Βόλτα αλά Καραϊβική στην εξωτική Βοϊδοκοιλιά και τους αμμολόφους, με την ψιλή λευκή άμμο γεμάτη πανέμορφα κοχύλια!
 • Επίσκεψη στην ιστορική Πύλο και τα κυριότερα σημεία ενδιαφέροντος.
 • Περιήγηση στην αρχοντική Μεθώνη και το Βενετσιάνικο κάστρο της.
 • Ξενάγηση στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου με τα θαυμάσια εκθέματα, που αφηγούνται την ιστορία της Πυλίας.
 • Γύρος της ιστορικής νήσου Σφακτηρίας με σκάφος (αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)
 • Διασχίζουμε το φαράγγι του Πολυλιμνίου κάνοντας πεζοπορία στο καταπράσινο δάσος.
 • Κάνουμε βουτιά στα παγωμένα νερά της απόκοσμης λίμνης Κάδης και αντικρίζουμε έναν φαντασμαγορικό καταρράκτη 25 μέτρων!
 • Ξενάγηση στην Κορώνη και τα αξιοθέατά της που σπάνια περιλαμβάνεται!
 • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό στην επιβλητική Αρχαία Μεσσήνη.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξωτικές παραλίες, λιμνοθάλασσες, πολύχρωμες λίμνες, κάστρα, αρχαιότητες, ζούγκλες και παρατήρηση πουλιών

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022

Αναχωρήσεις

6/8, 13/8, 20/8, 27/10, 11/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Άγνωστη Νότια Πελοπόννησος - Θεματικό ταξίδι: Οικοτουρισμός και κρυμμένες ομορφιές της Ελλάδας | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info