Λίμνη Κερκίνη παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων, Βυρώνεια, Οχυρό Ρούπελ, με ημιδιατροφή | Ιούνιος - Νοέμβριος 2022

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 279€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα μοναδικό ταξίδι ειδικά για τη μετανάστευση των πουλιών στον Υγροβιότοπο της Λίμνης Κερκίνης, που περιλαμβάνει ξενάγηση και παρατήρηση με τηλεσκόπια, βαρκάδα με παραδοσιακή «πλάβα» με συνοδεία από φύλακα-ξεναγό αλλά και επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών . Είναι επίσης μια ευκαιρία να επισκεφτεί την Ιστορική Βυρώνεια και το Οχυρό Ρούπελ  αλλά και το σπάνιο Σπήλαιο Αλιστράτης.

 

Μόνο Στο Versus

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Erodios Hotel 2* (το οποίο ήδη είναι σε διαδικασία αναβάθμισης σε 4*), αμφιθεατρικά στα δυτικά της λίμνης Κερκίνης, πάνω στους λόφους του χωριού Λιθότοπος! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
 • Καθημερινά δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού λευκού ή ροζέ κρασιού και αναψυκτικών(χύμα κρασί/όχι ετικέτες).
 • Με επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης με διπλωματούχο ξεναγό και ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ όχι μόνο στο Μουσείο αλλά και ξενάγηση με θέα στον Λόφο Καστά,στο Βόρειο τείχος, στην Αρχαία Γέφυρα και στην Ακρόπολη!  Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή, αποκλειστικά στο Versus Travel με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ στο Μουσείο της Αμφίπολης!
 • Ξενάγηση και παρατήρηση με τηλεσκόπια αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες μας!
 • Σε όλα αυτά θα μας «μυήσει» ο φύλακας-ξεναγός του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης!
 • Επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κερκίνης, όπου ο ιδιοκτήτης-εκτροφέας-καθηγητής θα μας εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ «ανατροφής» και «εκτροφής» βουβαλιών. Επίσης, θα μας «μυήσει» στις ιδιαιτερότητες του σπάνιου αυτού ζωικού είδους, του οποίου η εκτροφή ανθεί την τελευταία 10ετία. Θα μας υποδεχθούν με τσίπουρο και βουβαλίσιο καβουρμά και θα γευθούμε βουβαλίσιο τυρί και γάλα.
 • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό μεζεδοπωλείο(!), με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ σε μικρό παντοπωλείο «μετατράπηκε» το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη! (Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Κόστος δεν περιλαμβάνεται).
 • Αγοράστε τα σαπούνια Bubalus & Spirulina από βουβαλινό γάλα, σπιρουλίνα, ρόδι, μέλι, λούφα και υγρό μετάξι! 
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ :
 • Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο μπορεί να δει κάποιος μέχρι και 80 είδη πουλιών και από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο μέχρι και 300 είδη πουλιών . Από  τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στον νότο έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα . Θα παρατηρήσουμε μεταξύ άλλων και πολλούς ερωδιούς, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους,  κορμοράνους, χουλιαρομύτες, χαλκόκοτες, λαγκόνες και χήνες! Η λίμνη ντύνεται με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή του χρόνου δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό ! 

1η ημέρα: Αθήνα – Λιθότοπος Κερκίνης Σερρών

Αναχώρηση από Αθήνα (07.30) και με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις, θα κατευθυνθούμε στη λίμνη Κερκίνη Σερρών. Ενδιάμεση στάση για ελεύθερο γεύμα στα παράλια του νομού Πιερίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο χωριό Λιθότοπος στη λίμνη Κερκίνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Κορυφούδι – Κερκίνη – Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια –Βαρκάδα με «πλάβα» για να δούμε φλαμίνγκος & αβοκέτες – Φάρμα βουβαλιών – Βυρώνεια (Μεθοριακός Σταθμός)

Πλούσιο πρωινό πρόγευμα και ξεκινάμε νωρίς (07.00-07.30) για να γνωρίσουμε την ομορφιά της λίμνης, κινούμενοι παραλίμνια και κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το Κορυφούδι και το χωριό της Κερκίνης. Η Κερκίνη είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι χτισμένο στο βορειοανατολικό άκρο της ομώνυμης λίμνης. Αποτελεί έδρα του Κέντρου Πληροφόρησης Υγροτόπου Κερκίνης, όπου αφού παρακολουθήσουμε παρουσίαση για τη λίμνη και περιηγηθούμε στην έκθεση, θα ζήσουμε την εμπειρία παρατήρησης πουλιών στη Λιβαδιά Σερρών (περίπου 2ώρες). Με τηλεσκόπια θα παρατηρήσουμε τα πουλιά «κατά μόνας», κυρίως ερωδιούς να «τσιμπάνε»  ψάρια από την ακτή, στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή μέσα στους καλαμιώνες και στα νούφαρα!

Με το πέρας της «παρατήρησης», επιστροφή στο χωριό Κερκίνη, όπου από το λιμανάκι της αναχωρούν οι παραδοσιακές βάρκες(πλάβες = μονόξυλο με επίπεδο πάτο, ιδανικό για λίμνες και ήσυχες επιφάνειες όπως ποτάμια) για βόλτα στη λίμνη (σε κάθε πλάβα10-12άτομα). Η βαρκάδα μας θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα, όπου θα δούμε αποκλειστικά τα κοπάδια των πελεκάνων, τα πολυάριθμα κοπάδια κορμοράνων στα λασποτόπια της Κερκίνης! Και φυσικά θα δούμε τα αυθεντικά ελληνικά ροζ φλαμίνγκο!!

Θα δούμε ακόμα μεγάλο αριθμό από παρυδάτια πουλιά, όπως οι αβοκέτες και οι καλαμιοκανάδες! Σε όλα αυτά θα μας «μυήσει» ο φύλακας-ξεναγός του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης! Έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον 300 είδη πουλιών στην λίμνη και στα βουνά πoυ την περιβάλλουν από τα oπoία 50 περιλαμβάvovται στo Κόκκινο Βιβλίο για τα πουλιά της Ελλάδας (με τα επαπειλούμενα είδη). Συvoλικά 10 είδη πουλιών φωλιάζoυv σε μικτές απoικίες στo παραπoτάμιo δάσoς, σε σημαvτικoύς αριθμoύς για τηv Ελλάδα και τηv Ευρώπη. Επίσης, στηv περιoχή της λίμvης υπάρχει o μεγαλύτερος αριθμός βουβαλιών στην Ελλάδα, ζώα προσαρμοσμένα vα ζoυv σε υγρότoπoυς.

Η τεχνητή λίμνη της Κερκίνης είναι ένας από τους 10 ελληνικούς υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας, γνωστοί και ως υγρότοποι της Συνθήκης Ραμσάρ, σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Στρυμόνα. Δημιουργήθηκε το 1932 με την κατασκευή ενός φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος και την κατασκευή αναχωμάτων στα ανατολικά και δυτικά. Σκοπός της δημιουργίας της λίμνης ήταν η ανάσχεση και συγκράτηση των πλημμυρικών παροχών του Στρυμόνα, η συγκράτηση των φερτών υλών καθώς και η άρδευση της πεδιάδας των Σερρών. Στην περιοχή υπάρχουν εκτροφεία βουβαλιών, παραγωγής, τυποποίησης και διακίνησης βουβαλίσιου κρέατος. Θα έχουμε επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών, στην περιοχή της λίμνης, όπου ο ιδιοκτήτης-εκτροφέας-καθηγητής θα μας εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ «ανατροφής» και «εκτροφής» βουβαλιών. Επίσης, θα μας «μυήσει» στις ιδιαιτερότητες του σπάνιου ζωικού αυτού είδους, του οποίου η εκτροφή ανθεί την τελευταία 10ετία. Μπορούμε να πλησιάσουμε τα μωρά βουβάλια μόνο! Θα μας υποδεχθούν με τσίπουρο, βουβαλίσιο καβουρμά και θα γευθούμε βουβαλίσιο τυρί.

Και εκεί που συνεχίζεις το ταξίδι σου βόρεια, αφήνοντας πίσω σου το έναν μετά τον άλλο τους εγκαταλελειμμένους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς –κάποιοι πραγματικά στολίδια- μια απρόσμενη και ευχάριστη έκπληξη σε περιμένει μόλις το τραίνο φτάσει στην Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης! Πρόκειται για ένα χωριό με μεγάλη ιστορία, αφού το καλοκαίρι του 1913 και κατά την τελική φάση του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, εγκαταστάθηκε στον μικρό σιδηροδρομικό σταθμό το Ελληνικό Στρατηγείο όπου έγινε η συνάντηση του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου με τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, μετά το αίτημα των Βουλγάρων για συνθηκολόγηση.

Η χάλκινη επιγραφή στο αιωνόβιο πλατάνι θυμίζει ακριβώς αυτή τη συνάντηση τους! Εκατό χρόνια μετά, τον Δεκέμβριο του 2013, με ιδιωτική πρωτοβουλία το εγκαταλελειμμένο συγκρότημα του σταθμού της Βυρώνειας, μετατράπηκε στον… «Μεθοριακό Σταθμό», αποδεικνύοντας τι μπορεί να πετύχουν άνθρωποι με ιδέες και μεράκι.

Στον «Μεθοριακό Σταθμό», η παλαιά Αίθουσα Αναμονής είναι πλέον ένα γραφικό μεζεδοπωλείο, με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ το πρώην Γραφείο του Σταθμάρχη μετατράπηκε σε μικρό παντοπωλείο! Γεύμα ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Οχυρό Ρούπελ – Σέρρες – Σπήλαιο Αλιστράτης

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για να φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ, όπου γράφτηκαν ηρωικές σελίδες αντίστασης κατά της ναζιστικής εισβολής.

Μεταβαίνουμε στη συνέχεια στις Σέρρες. Ανοίγοντας τις βαριές σιδερένιες πόρτες στο Μπεζεστένι, το μοναδικό, σε ιστορική και πολιτισμική αξία, αρχιτεκτονικό «κόσμημα» του 15ου αιώνα, ο θαυμασμός και το δέος είναι τα πρώτα συναισθήματα που κυριεύουν το επισκέπτη του μεγαλύτερου εμπορικού και διαμετακομιστικού κέντρου των Σερρών που γνώρισε τον ιδιαίτερο σεβασμό μεγαλεμπόρων και ιστορικών της εποχής.

Το Μπεζεστένι ή υφασματαγορά της πόλης των Σερρών ήταν ένας πολύ σημαντικός θεσμός των οθωμανικών πόλεων. Η λέξη προέρχεται από την αραβική λέξη «μπεζ» η οποία σημαίνει ρούχο- ύφασμα, ενώ χρησιμοποιούνταν και για τα κεντήματα αλλά και πολλά ακριβά αντικείμενα. Ελεύθερο γεύμα στην πόλη! Απολαύστε σουβλάκια στη λαδόκολλα και ακανέδες με κατσικίσιο βούτυρο!

Μεταβαίνουμε στο Μοναδικό Σπήλαιο Αλιστράτης, ένα «ταξίδι» στα έγκατα του ποταμού Αγγίτη.Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα και έχει μήκος περίπου 40 χλμ. με τα νερά του να διασχίζουν τους νομούς Δράμας και Σερρών. Μια βίαιη γεωλογική ανακατάταξηπου συντελέστηκε πριν από 1.000.000 χρόνια στην περιοχή, χώρισε τη γη στα δύο, με αποτέλεσμα να περάσουν οι υδάτινοι όγκοι της «Πρασιάδος» λίμνης, η οποία, όπως λένε οι ιστορικοί, κάλυπτε την εύφορη πεδιάδα της Δράμας. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, εκείνο του ποταμού Αγγίτη. Στο διάβα του διασχίζει και συναντά δύο μοναδικά σπήλαια, το Σπήλαιο Μααρά ή Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη και το Σπήλαιο Αλιστράτης! Το σπήλαιο της Αλιστράτης είναι ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στην Ευρώπη. Το μήκος των διαδρόμων του φτάνει τα 3 χλμ., ενώ ο επισκέπτης διανύει περίπου το 1 χλμ.Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 1ώρα όπου ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τεράστιους σταλακτίτες που φτάνουν τα 18 μέτρα και έχουν ποικίλους σχηματισμούς! Εντυπωσιακές οι «Φλόγες», δηλαδή εντυπωσιακοί κόκκινοι σταλακτίτες, που στολίζουν μια στοά ύψους 35 μέτρων! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κερκίνη – Αμφίπολη – Επιστροφή στην Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τη θέα στη λίμνη και αργότερα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Ενδιάμεση στάση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Θα θαυμάσουμε το επιτάφιο μνημείο, τον  περίφημο «Λέοντα της Αμφίπολης» και θα ξεναγηθούμε με μικρές στάσεις-επιβιβάσεις/αποβιβάσεις στο πούλμαν, στα επιτρεπόμενα και ανοιχτά μέχρι σήμερα, Ακρόπολη, Αρχαία Γέφυρα & Βόρειο τείχος. Η ξενάγησή μας θα διαρκέσει συνολικά (σε εξωτερικούς χώρους και μαζί με το Μουσείο)περίπου 2-2,5 ώρες.

Στο Μουσείο φυλάσσεται και η Χρυσή Λάρνακα με το χρυσό στεφάνι του στρατηγού Βρασίδα. Επιπλέον, το κεφάλι της σφίγγας που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου εκτίθεται στο Μουσείο από το καλοκαίρι του 2019. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει, καθώς προβλέπεται τα επόμενα χρόνια να επιστρέψει στο ταφικό μνημείο και να αποκατασταθεί στην αρχική του θέση. Στη συνέχεις με τις απαιτούμενες στάσεις  άφιξη στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 279 € 0 €
Twin Room 279 € 0 €
Single Room 359 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 279 € 0 €
Twin Room 279 € 0 €
Single Room 359 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 279 € 0 €
Twin Room 279 € 0 €
Single Room 359 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 279 € 0 €
Twin Room 279 € 0 €
Single Room 359 € 0 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Erodios Hotel 2*,αμφιθεατρικά στα δυτικά της λίμνης Κερκίνης, πάνω στους λόφους του χωριού Λιθότοπος
 • Ημιδιατροφή καθημερινά(πρωινό, δείπνο σε μενού, καθημερινά στο ξενοδοχείο με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού λευκού ή ροζέ κρασιού και τοπικών αναψυκτικών (χύμα κρασί/όχι ετικέτες).
 • Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγρότοπου Κερκίνης, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (στο χωριό Κερκίνη), με ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο
 • Ξενάγηση στον Υδροβιότοπο Κερκίνηςμε τοπικό φύλακα- ξεναγό
 • Βαρκάδα με πλάβα και παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια
 • Επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών, στη γύρω περιοχή της λίμνης Κερκίνης και ο ιδιοκτήτης-εκτροφέας-καθηγητής, θα μας εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ «ανατροφής» και «εκτροφής» βουβαλιών. Επίσης, θα μας «μυήσει» στις ιδιαιτερότητες του σπάνιου αυτού ζωικού είδους, του οποίου η εκτροφή, ανθεί την τελευταία 10ετία. Μπορούμε να πλησιάσουμε τα μωρά βουβάλια μόνο! Θα μας υποδεχθούν με τσίπουρο, βουβαλίσιο καβουρμά και θα γευθούμε βουβαλινό τυρί και γάλα.
 • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα και στην ενότητα «Διαφορετικότητα Versus».
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • ΦΠΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Προσωπικά έξοδα 
 • Γεύματα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων (πέραν των αναφερομένων)
 • Φόρος διαμονής* 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο μοναδικό ξενοδοχείο Erodios Hotel 2* (το οποίο ήδη είναι σε διαδικασία αναβάθμισης σε 4*), αμφιθεατρικά στα δυτικά της λίμνης Κερκίνης, πάνω στους λόφους του χωριού Λιθότοπος! (Τα καταλύματα στη λίμνη Κερκίνη είναι απλά και αυτής της κατηγορίας. Δεν διατίθενται ξενοδοχεία 4* ή 5*).
 • Καθημερινά δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μας, με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και με απεριόριστη κατανάλωση τοπικού λευκού ή ροζέ κρασιού και αναψυκτικών(χύμα κρασί/όχι ετικέτες).
 • Με επίσκεψη στο Μουσείο Αμφίπολης με διπλωματούχο ξεναγό και ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ όχι μόνο στο Μουσείο αλλά και ξενάγηση με θέα στον Λόφο Καστά,στο Βόρειο τείχος, στην Αρχαία Γέφυρα και στην Ακρόπολη!  Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή, αποκλειστικά στο Versus Travel με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ στο Μουσείο της Αμφίπολης!
 • Ξενάγηση και παρατήρηση με τηλεσκόπια αποκλειστικά για τους ταξιδιώτες μας!
 • Σε όλα αυτά θα μας «μυήσει» ο φύλακας-ξεναγός του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης!
 • Επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών, στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κερκίνης, όπου ο ιδιοκτήτης-εκτροφέας-καθηγητής θα μας εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ «ανατροφής» και «εκτροφής» βουβαλιών. Επίσης, θα μας «μυήσει» στις ιδιαιτερότητες του σπάνιου αυτού ζωικού είδους, του οποίου η εκτροφή ανθεί την τελευταία 10ετία. Θα μας υποδεχθούν με τσίπουρο και βουβαλίσιο καβουρμά και θα γευθούμε βουβαλίσιο τυρί και γάλα.
 • Κάποτε ο σταθμός του τραίνου που έφτανε στην ιστορική Βυρώνεια Σερρών, στους πρόποδες του Μπέλες και δίπλα στον σπάνιο βιότοπο της Κερκίνης, εγκαταλείφθηκε. Σχεδόν...100 χρόνια μετά...θα δούμε πώς είναι σήμερα, τον «Μεθοριακό Σταθμό», την παλαιά αίθουσα αναμονής που πια είναι ένα γραφικό μεζεδοπωλείο(!), με μοναδικά πιάτα από τοπικά προϊόντα, ενώ σε μικρό παντοπωλείο «μετατράπηκε» το πρώην γραφείο του Σταθμάρχη! (Όσοι επιθυμούν μπορούν να γευματίσουν. Κόστος δεν περιλαμβάνεται).
 • Αγοράστε τα σαπούνια Bubalus & Spirulina από βουβαλινό γάλα, σπιρουλίνα, ρόδι, μέλι, λούφα και υγρό μετάξι! 
 • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ :
 • Η λίμνη Κερκίνη προσφέρει μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες στην Ελλάδα για παρατήρηση πουλιών. Από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο μπορεί να δει κάποιος μέχρι και 80 είδη πουλιών και από τον Απρίλιο μέχρι και τον Ιούνιο μέχρι και 300 είδη πουλιών . Από  τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στον νότο έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα . Θα παρατηρήσουμε μεταξύ άλλων και πολλούς ερωδιούς, φλαμίνγκο, αργυροπελεκάνους,  κορμοράνους, χουλιαρομύτες, χαλκόκοτες, λαγκόνες και χήνες! Η λίμνη ντύνεται με διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή του χρόνου δημιουργώντας ένα ονειρεμένο σκηνικό ! 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο Erodios Hotel 2*, στα δυτικά της λίμνης Κερκίνης
 • Παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια και επίσκεψη σε φάρμα βουβαλιών

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022

Αναχωρήσεις

25/6, 23/9, 27/10, 11/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Λίμνη Κερκίνη παρατήρηση πουλιών και νεροβουβάλων, Βυρώνεια, Οχυρό Ρούπελ, με ημιδιατροφή | Ιούνιος - Νοέμβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info